Foto

Aantal bezoekers :

Inhoud blog
  • Welkom op het blog van Wim Vermeer ... Veel kijkplezier !
  • KSV Oudenaarde - Seizoen 2023-2024
  • Voetbal in het buitenland 2022-2023
  • WK Qatar 2022 speelschema
  • Het Laatste Nieuws: Wim Vermeer stopt met voetbaluitslagen op populaire blog
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    WIM VERMEER - MEDIA SPORT

    15-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francky Dury schrijft brief/mail naar Essevee-fans.


    "Alles geven in Play-Off 2"

    Beste Essevee-fan,
    Was het een slecht seizoen? Op het veld: ja. Na de fenomenale successen van de vorige twee jaar, was dit echt niet goed. Ik kan een hele reeks excuses zoeken en vinden, maar dat verandert niks aan die twaalfde plek. Ik hoop dat je gelooft dat wij ons best hebben gedaan. We hebben hard gewerkt. Maar het is ons niet gelukt. 

    Wees gerust: ik ben niet van plan hierin te berusten of onze ambities bij te stellen. Soms was ik ontgoocheld in de spelersgroep, soms ook kwaad omdat ze jou als fan opnieuw niet gelukkig maakten. Maar ik blijf fier op mijn team, omdat ze na de slechte start de focus op de redding hebben gehouden en "ons Essevee" veilig parkeerden. Nu zijn we er niet in geslaagd, maar Play-Off 1 is waar we élk jaar moeten voor gaan. Dat is niet alleen mijn mening. Het bestuur staat achter ons. Daarom zijn we al hard bezig aan de kern voor volgend seizoen. We hebben veel geleerd. Dat heeft ons sterker gemaakt. Als individu én als club. Een grote winnaar is een sterke verliezer die leerde uit zijn fouten.

    De belangrijkste reden waarom ik je schrijf, is omdat ik mijn bewondering wil delen. Want dit seizoen heb ik ook fantastische dingen gezien. Ik ben fier op onze nieuwe tribune en de bouw van het trainingscomplex schiet goed op. Met dank aan de medewerking van het stadsbestuur. Maar vooral de rol die jij hebt gespeeld, heeft me persoonlijk geraakt. De voorbije twee seizoenen was het enthousiasme bijna evident. Maar nu blijkt dat we ook in sportief moeilijke periodes op onze twaalfde man kunnen rekenen. De laatste plaats, het verlies van Junior Malanda, de vele tegenslagen,…: het kruipt in je kleren. Maar je bent achter Essevee blijven staan. Oprecht bedankt.

    En daarom zullen we het er voor dit seizoen hier ook niet bij laten. We willen van deze Play-Offs nog iets moois maken. We starten met een mooi drieluik: de verplaatsing naar Genk en nadien twee thuismatchen. We willen daarin alles geven. Mocht het resultaat toch tegenvallen en we toch geen rol van betekenis meer kunnen spelen, dan geef ik enkele spelers de kans om zich te bewijzen. Dan is de voorbereiding van seizoen '15 -'16 ook op het veld begonnen. 

    We gaan eerst nog enkele matchen voluit. Ik zou het tof vinden als we verder op jou kunnen rekenen.



    Speelschema Play-Off 2:

    Speeldag 1: Racing Genk - Essevee     1 - 0

    Speeldag 2: Essevee - KV Mechelen      0 - 1

    Speeldag 3: Essevee - Waasland-Beveren     2 - 2

    Speeldag 4: Waasland-Beveren - Essevee (25 april, 20u)

    Speeldag 5: KV Mechelen - Essevee (2 mei, 20u)

    Speeldag 6: Essevee - Racing Genk (9 mei, 18u)

     

    Ticketinformatie: klik hier


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    14-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonathan BENTEKE :”Essevee een goede club voor mij.”

    Jonathan BENTEKE :”Essevee een goede club voor mij.”

    Kijk niet verbaasd op als je zondagnamiddag – eindelijk nog eens dat ouderwetse zondagvoetbal ! – op het wedstrijdblad voor de wedstrijd van Zulte Waregem tegen KV Oostende de naam Jonathan Benteke terugvindt. De jongere broer van Christian kreeg de laatste weken al enkele keren de kans om zich in de kijker te spelen en dat zal ook in Play-off Twee het geval zijn. Ook Sebastiaan Brebels en Charni Ekangamene krijgen wellicht meerdere speelminuten van Francky Dury. De trainer die zéker nog met het idee speelt dat Essevee mits winst tegen KV Oostende nog over Westerlo kan springen.Westel speelt tegen Club Brugge. Een 11e of 12e plaats maakt immers nog verschil voor de TV-gelden. Bovendien krijgt Essevee in april dan misschien ook interessantere tegenstanders in Play Off Twee.

    Jonathan, het is de eerste keer dat we de mogelijkheid krijgen om met je te praten... 
    “Als ik speel kan ik praten. Ik heb de bekerpartij gespeeld op Anderlecht en vorige week de tweede helft op Genk.”

    Hoe kwam je terecht bij Essevee ? 
    “Ik begon mijn jeugd bij Standard en verhuisde nadien naar Visé, tussenin weer Standard. Ik kon er bij de beloften aantreden maar spelen bij een eerste ploeg leek me interessanter en zo maakte ik weer de overstap naar Visé waar ik twee keer scoorde in 18 wedstrijden. Ik had in het tussenseizoen de kans om te tekenen bij Zulte Waregem en heb niet getwijfeld. Dit is een goede club voor mij, zeker omdat ik al progressie maakte. Op alle vlakken : technisch, fysisch en op het terrein. Ik was nog onder contract bij Visé maar hier komen was de beste oplossing. Ik tekende voor twee seizoenen. Thorgan Hazard, Junior Malanda en Bryan Verboom waren voorbeelden voor me.”

    Spreekt de coach veel met jou ? 
    “De trainer wil dat ik hier mijn eigen weg zoek en dat de mensen mij kennen als Jonathan en niet enkel als de broer van Christian; zoals ook Thorgan hier doorbrak.”

    Was het geen grote verandering voor jou, van een grote stad als Luik naar Waregem ? 
    “Het lukt me wel. Ik woon hier alleen op een appartement in Waregem; vroeger bij mijn ouders in Luik. Zij komen soms naar hier. Met Christian heb ik dagelijks contact; zoals het met een broer hoort. Hij is mijn voorbeeld. Ik zie alle wedstrijden van hem en als ik de kans heb zie ik hem ook live bezig. Ik heb ook nog een zus die aan basket doet.”

    Je komt pas de laatste weken wat meer aan de oppervlakte... 
    “In het begin van het seizoen heb ik pubalgie gehad en werd daardoor afgeremd. Sinds januari heb ik progressie gemaakt. Ik hoop dat ik de komende weken nog enkele keren mijn kans krijg.”

    Was je ontgoocheld dat met Nieuwjaar spitsen werden aangeworven als Rossi en Gimbert ? 
    “Ik was niet ontgoocheld toen zij kwamen. Het is de coach die beslist. Mijn beste positie is trouwens op de 9. Ik ben altijd aanvaller geweest en hou van het 4-4-2 systeem.”

    Je scoorde in de vorige match op Genk. Daar hield je ongetwijfeld een goed gevoel aan over ? 
    “Ik was tevreden met dat doelpunt en de kans die ik kreeg om te spelen. Jammer van het verlies.”

    Voor het thuispubliek zou het leuk zijn dat er ‘eindelijk’ eens wordt gewonnen want dat gebeurde nog niet in 2015 ! 
    “We werken nochtans hard en zullen er alles aan doen om te winnen.”aldus de vriendelijke aanvaller die ook Engels spreekt en ook probeert een beetje Nederlands aan te leren.

    Interview : Koen Christiaens - Foto's : SV Zulte Waregem

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    13-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve COLPAERT :”Druk ligt bij KRC Genk.”


    Steve COLPAERT :”Druk ligt bij KRC Genk.”

    SV Zulte Waregem moet nog twee wedstrijden afwerken vooraleer Play-Off twee, in het eerste weekend van april, wordt aangevat. Dit tegen de enige twee tegenstrevers, KRC Genk en KV Oostende, waartegen nog het maximum van de punten – zes op zes - kan behaald worden want zowel in Oostende(1-3) als thuis tegen KRC Genk(2-0) pakte Essevee de volle buit. Tegen Genk speelde Zulte Waregem ongetwijfeld zijn beste partij van het seizoen met doelpunten in de tweede helft van Bongonda en Troisi. Voor de match van zaterdag ligt de favorietenrol weer bij KRC Genk. De Limburgers strijden samen met Charleroi en Kortrijk voor nog twee tickets in Play Off één. Essevee kan dus nog scherprechter spelen. Over deze wedstrijd en andere zaken stelden we enkele vragen aan Steve Colpaert en (kort) ook Yarouba Cissako.


    Steve, wat verwacht je van die match op KRC Genk ?

    “De druk en stress om die match aan te vatten ligt alleszins bij de thuisploeg omdat zij nog volop meedoen voor Play Off één. Wij kunnen ontspannen voetballen en op verplaatsing lukt dat de laatste tijd goed. Het klopt dat we de afgelopen jaren altijd goeie wedstrijden speelden maar dat is het verleden. We weten dat we geen topseizoen spelen maar het zal zaak zijn voor ons om geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen.”

    Er zijn vele goede spelers vertrokken bij Zulte Waregem. Had je gevreesd voor dergelijk seizoen ?

    “Als ik eerlijk ben wel. Er is veel kwaliteit weg en de nieuwe spelers hebben tijd nodig gehad om te evolueren en die was er niet. De tijd om te bouwen was kort, door de Europese wedstrijden verloren we ook twee weken voorbereiding.”

    Voor jou is het ook een seizoen geweest om gauw te vergeten...

    “Het was spijtig dat ik de ploeg niet kon helpen en mijn steentje niet kon bijdragen.”

    En begin volgende maand wordt het dus Play Off twee...

    “Daarin kunnen we werken naar volgend seizoen. Via Play Off twee is het een hele lange weg naar Europees voetbal. We hebben ook al veel gegeven dit seizoen om uit de degradatiezorgen te geraken. Ik was ook nooit voorstander van die formules, vind het een raar en geen leuk systeem.”

    Je behoort samen met Sammy en Karel tot de steunpilaren van Zulte Waregem. Wat brengt jouw toekomst ?

    “Mijn contract loopt tot en met volgend jaar. Het wordt dus een belangrijk jaar voor me. Ik heb op lange termijn al veel bewezen voor deze club en ben een vaste waarde in het Belgisch voetbal. Ik hoop weer vlot te spelen zoals de laatste vijf jaar. Ik kreeg voorlopig nog geen contractvoorstel; ja dat kan te maken hebben met de blessures dit seizoen. Blessurevrij blijven kan het allerbelangrijkste zijn voor me volgend seizoen. Ik was ook één keer international onder Dick Advocaat, tegen Kroatië en dat was een fantastische ervaring; een mooi moment om nooit te vergeten.”


    Yarouba Cissako, wat weet je van de interesse van de Engelse teams Liverpool, Everton en Newcastle ?

    “Ik heb daarvan gehoord maar weet nog van niks, ook van Monaco nog niet. Het is wel een droom voor me om in één van de grootste Europese competities terecht te komen. Ik weet niet of ik daar klaar voor ben. Het is ook mogelijk dat ik terugkeer naar Monaco maar daar kan ook nog veel veranderen op mijn positie; nieuwe spelers kunnen erbij komen of anderen weggaan.

    Hoe kijk je terug op jouw seizoen ?

    “Persoonlijk ben ik tevreden. Ik weet dat Essevee niet zo goed speelde als de voorbije jaren maar de coach gaf mij vertrouwen en ik kon me offensief uitleven. De coach zei me ook dat ‘het seizoen nog niet voorbij is al besef ik dat het ook niet zeker is dat ik in de play-offs telkens zal spelen aangezien de kans groot is dat ik de club verlaat. Zulte Waregem is een goede ploeg voor jongeren van 18 tot 20 jaar om klaar te stomen voor de grote teams zoals Hazard en Malanda dat deden.”aldus Yarouba die nog meegeeft fit te zijn voor de match op Genk.

    Volgens trainer Francky Dury is het ook nog niet helemaal zeker dat Cissako volgend seizoen niet meer bij Essevee speelt.

    Koen Christiaens.

    Foto's : SV Zulte Waregem


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    12-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alessandro CORDARO :”We kunnen meer bevrijd spelen.”

    Alessandro CORDARO :”We kunnen meer bevrijd spelen.”


    ’t is dit keer niet Super Sunday zoals ze dat met het voetbal zeggen maar wel Super Weekend ! Op zaterdag de Omloop het Nieuwsblad, ’s avonds Essevee-KV Mechelen en op zondag Kuurne-Brussel-Kuurne ! Essevee tegen KV Mechelen of de ploeg die qua toeschouwersaantallen én huidige klassering net onder de ander staat. Het waren ook de twee ploegen die een tijd terug tegen elkaar drawden in Mechelen na een late hoekschop van Trajkovski die door aanvoerder Karel D’Haene werd binnengetrapt, Karel die er zaterdag door schorsing(vijf gele kaarten) niet bij is. Bij geel-rood huizen met Matthys en Naessens trouwens twee ex-spelers; omgekeerd geldt dit voor Cordaro en Trajkovski. Zowel KV als Essevee kunnen dit weekend ‘officieel’ gered zijn. In volgende voorbeschouwing komen Alessandro Cordaro en Formose Mendy aan bod. Laatstgenoemde staat achterin zaterdag zéker in de ploeg en Steve Colpaert blijft onzeker. 

    Alessandro, op Cercle kreeg je onterecht rood !

    “Zoals je op de beelden zag was er inderdaad niet veel aan de hand. Gelukkig ben ik er zaterdag tegen mijn ex-club weer bij.”

    Klopt het dat de supporters van KV Mechelen het niet leuk vonden dat je hen verliet met Nieuwjaar ?

    “Ja, er kwam een petitie opdat ik zou blijven bij KV en dat was toch een teken van appreciatie. Ik vertoefde er 3,5 seizoenen en hield alleen goede herinneringen over aan die periode.”

    Welke vrienden hou je over van bij KV ?

    “Ik heb nog een goed contact met Maxime Biset, ook met de fysiek trainer. Ik had ook met de directie geen problemen. Trainer Jankovic geeft me wel wat gepusht om te vertrekken.”

    De resultaten van Essevee zijn de laatste weken niet zo positief ?

    “Ik zou het zo niet bekijken. Qua resultaat klopt het maar krijgt Gimbert tegen Westerlo niet die onterechte kaart, idem ik vorige week hebben we een ander verhaal. Tussenin pakten we een verdiend punt op Anderlecht.”

    Wat verwacht je van het duel tegen je ex-club ?

    “KV Mechelen is een fysiek sterke ploeg. We moeten rustig blijven, niet panikeren want op het einde van de match kunnen we hen ook nog verslaan.”

    Dat gebeurt dan toch met een gehandicapt elftal, zonder de geschorsten Skulason en D’Haene en ook nog zonder Verboom terwijl Colpaert twijfelachtig blijft ?

    “We hebben spelers die hen kunnen vervangen. Ik voel het niet aan als een handicap want de kwaliteit blijft.” 
    (Steve Colpaert trainde donderdag nog altijd individueel).

    Wat verwacht je van Play Off twee ?

    “Dat is moeilijk om daar nu al op te antwoorden. KV Mechelen eindigde al veel op de meest ondankbare plaats als zevende waardoor het altijd Play Off twee speelde; onder meer kwamen we eens één puntje tekort. Bepaalde ploegen zullen in die play-offs ook jongeren opstellen.”


    Je hebt al vijf wedstrijden op je teller staan bij Essevee, hoe kijk je ertegen aan ?

    “Ik vind dat ik al een positief parcours aflegde met goede matchen : twee assists en twee goals en dit toch voor een transfer van pas met Nieuwjaar.”


    En dit voor een speler die toch al flink wat ervaring heeft op het hoogste niveau !

    “Ik heb inderdaad al 300 matchen eerste klasse achter de rug. Mijn eerste match was tegen STVV, een mooie herinnering.”


    Alessandro, nog drie wedstrijden te gaan. Zijn dit eindeseizoensmatchen ?

    “Deze drie matchen zijn belangrijk in de aanloop naar Play Off twee en dit ook om het mindere seizoen toch nog wat kleur te geven en de fans te bedanken voor de momenten waarin ze ons hebben gesteund. Er is nu ook geen druk meer, we zullen meer bevrijd spelen.”


    Eén van je ex-teams Mons dreigt failliet te gaan. Een pijnlijke zaak ?

    “Het is triestig voor Mons. Die club heeft me groot gebracht en ik hoop dan ook dat er een overnemer wordt gevonden.”


    Formose Mendy : "Positief dat ik al veel speelde".

    Formose, hoe blik jij terug op de bijna afgelopen reguliere competitie ?

    “Het was een moeilijk seizoen. We zijn slecht begonnen. Toen we in een betere periode verkeerden was er die thuismatch tegen Charleroi die beslissend was om nog in aanmerking te komen voor Play Off één. Die verloren we, ook eind januari tegen Westerlo zodat we ons éérst moesten focussen op de redding en nu op Play Off twee.”

    Je hebt toch al flink wat speelminuten dit seizoen !

    “Het is positief dat ik toch al veel speelde. Ik heb veel ervaring opgedaan dit seizoen. Ok, ook door de omstandigheden van blessures maar ik was telkens klaar om mee te doen. Ik speelde ook al rechtsachter maar acteer liefst achteraan. Ik heb hier een contract tot 2016 met optie op nog twee seizoenen. Het is nog te vroeg om te analyseren wat de toekomst brengt.

    Je pakte op Mechelen de rode kaart maar die was onterecht…

    “Die kaart heeft me verrast. Ik ben trouwens ook niet geschorst geweest nadien.”


    Wie denk je zal er naast jou staan zaterdag als mandekker ?


    “De coach beslist. Joey Dujardin kan er spelen; misschien keert Steve terug. Ik stond centraal al met verscheidene spelers.”


    Ben je al goed geïntegreerd in ons land ?


    “Ik woon in Anzegem en hou hier van het leven.”




    Sebastiaan Brebels tot 2017 bij Essevee

    Sebastiaan Brebels (19) heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot 2017, met optie op een extra seizoen. Brebels werd begin dit seizoen overgeheveld uit onze beloftenkern en speelde al enkele wedstrijden mee in het A-elftal. 
    Sebastiaan Brebels: “Dit geeft een leuk gevoel van vertrouwen door de club. Ik ben heel blij dat Essevee in mij gelooft en dat ik me hier verder kan ontwikkelen.”

    300ste voor Dury  


    De wedstrijd Zulte Waregem - KV Mechelen is de driehonderste wedstrijd voor coach Francky Dury bij Zulte Waregem.

    Thorgan Hazard definitief naar Mönchengladbach 


    Ex-Zulte Waregem speler Thorgan Hazard verhuist defintief naar het Duitste Borussia Mönchengladbach en tekende  
    er een contract tot 2020. Thorgan Hazard won in 2013 de Gouden Schoen in ons land als speler van  
    Zulte Waregem en huurling van Chelsea.

    Essevee is gered !  
    Zonder zelfs reeds te spelen wist de ploeg van Francky Dury zich te verzekeren voor het behoud door de late winst  
    van Standard tegen Cercle Brugge (1-0). Cercle Brugge en SK Lierse kunnen Essevee dus niet meer bijbenen.  
    Zulte Waregem is dus gered na een kleurloos seizoen.

     

    Interview : Koen Christiaens - Foto's : SV Zulte Waregem


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    11-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chuks ANEKE :”Ik wil me in de toekomst meer tonen.”

    Chuks ANEKE :”Ik wil me in de toekomst meer tonen.”



    “There’s only one Chuks Aneke, riepen de supporters, ik was er ook bij, toen Chuks scoorde net voor de rust tijdens de uitwedstrijd op Moeskroen. Moeskroen-Péruwelz was de ploeg waartegen Chuks ook scoorde in eigen huis met een schot in de winkelhaak op het einde van de match. Met ook nog een doelpunt Europees en één in de beker tegen Lierse trof de ex-speler van onder meer Arsenal vier keer raak voor zijn nieuwe werkgever. Tegen KV Mechelen en KRC Genk kan Essevee nog scherprechter spelen omdat beide ploegen nog voluit voor de winst gaan in de poule.


    Chuks, je hebt de dubbele nationaliteit namelijk de Engelse en de Nigeriaanse. Ken je veel Nigerianen die hier al hebben gespeeld ?

    “Van vroeger of van nu ? Ja, namen als Amokachi, Akpala, Sunday Oliseh zijn me bekend uit het verleden. Moses Simon ken ik natuurlijk ook. Ik zou beide landen willen vertegenwoordigen en heb nog geen beslissing genomen om een land te kiezen.”


    Bevalt ons land jou ?

    “Ik voel me nu geïntegreerd maar dat heeft een tijdje geduurd. Ik woon op een appartement in Waregem. Het verschil met een grootstad als Londen is groot. Soms herkennen de mensen mij hier, in Engeland was dat nauwelijks het geval.


    Voor hoelang  heb je getekend bij Essevee ?

    “Ik heb nog een contract van twee seizoenen na dit seizoen.”


    Hoe kijk je aan tegen dat seizoen dat bijna is afgelopen ?

    “Ik heb 20 matchen gespeeld. Ik moet nog beter kunnen dan dat aantal. Ik moet me in de toekomst meer kunnen manifesteren voor mijn team.”


    Je pakte 10 gele kaarten; tussenin was je ook nog geschorst. Hoe kijk je daartegen aan ?

    “Ik ben ontgoocheld dat ik die 10 kaarten incasseerde. De positie waar ik speel is er een waar je natuurlijk makkelijk kaarten pakt. Ik hoop dat dat in de toekomst ook verbetert. Nu speel ik op de 6, bij mijn vorige teams én begin dit seizoen bij Zulte Waregem op de 10. Ik verkies spelen op de 6.”


    Bepaalde wedstrijden stond je aan de aftrap om de volgende speeldag weer uit de ploeg gezet te worden. Was je dan ontgoocheld ?

    “De coach kiest het team. Ik moet beter kunnen zodat ik in het vervolg altijd in de ploeg zal starten.


    De fans werden de vorige jaren verwend en waren dan ook ontgoocheld over de uitslagen dit seizoen. Wat is je mening ?

    “Ik was niet betrokken bij die vorige seizoenen. Nà onze eerste 10 matchen kon de situatie eigenlijk nog slechter zijn geweest. Nochtans hadden wij als groep altijd de intentie er het beste van te maken en de matchen te winnen. Ik wil volgend jaar ook deel uitmaken van een béter team; 12e wil niemand eindigen en persoonlijk wil ik veel meer tonen wat ik in mijn mars heb. Ik hou wel van deze competitie. Het verschil met Engeland is dat er daar veel meer matchen worden gespeeld.”


    Nu volgen nog KV Mechelen en KRC Genk; het zou toch leuk zijn om de vakantie in te gaan met een goed gevoel !

    “We bereiden ons reeds het ganse seizoen voor op dezelfde manier en willen altijd zegevieren. We doen ons best om ons seizoen goed af te sluiten. Tegen KV Mechelen speelde ikzelf mijn beste match.” aldus de 1,91m Chuks Aneke wiens familie af en toe komt kijken naar de matchen van Essevee.


    - Mendy, Skulason en Aneke komen terug uit schorsing; dit keer is Jörgensen er om dezelfde reden niet bij. Vooral in het aanvallende compartiment zit Francky Dury krap voor de uitmatch op KV Mechelen.



    Koen Christiaens.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    10-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Troisi en Karel D'Haene blikken vooruit op Zulte Waregem - Lierse

    James Troisi : 'Klaar om te spelen tegen Lierse'

    Vorige week zaterdag beleefde Zulte Waregem een mooi moment zonder dat het al in actie kwam. Een speler van Essevee, de van Juventus gehuurde James Troisi, scoorde nà een invalbeurt de winnende treffer tegen Zuid-
    Korea en veroverde de Asian Cup. Het ganse land in rep en roer en 
    vreugdetaferelen alom. Donderdagmiddag stond James al de pers te woord.

    James, hoe gaat het met je ?

    “Ik ben nog een beetje moe. Ik zat 22 uur in het vliegtuig en we hadden zes uur vertraging door het weer.”

    Momenteel is het hier vrij koud, wellicht een groot verschil met in Australië ?

    “De eerste dag was het er 36 graden en de laatste dagen 31 graden, echt zomerweer dus. Leuk weertje.”

    Australië won de Asian Cup. Hoe belangrijk is dat ?

    “Enorm belangrijk. Het is het allerbelangrijkste wat Australië als voetbalteam ooit heeft gepresteerd en goed voor ons voetbal én ons land. Wij zijn de kampioenen van Azië ! Het was voor mij ‘the biggest moment of my carrière’. Je kan scoren op een WK maar de Asian Cup winnen is grootser. Het was een enorme ervaring voor me; bij dat doelpunt gebeurde alles zo snel. Nà die beslissende match tegen Zuid Korea waren we om 13u terug in het hotel, hebben ook eventjes de familie gezien. Dan volgde de media aandacht en voor ik het wist was ik al weer op weg naar hier. We konden niet vieren zoals we dat wilden maar eens het seizoen voorbij is komen we zeker nog eens samen.”

    Je hebt ongetwijfeld veel tijd doorgebracht met Mat Ryan van Club Brugge ?

    “Ik zat niet in dezelfde kamer van hem. Matt is een heel goede vriend. We zaten veel tijd samen, hadden twee keer dezelfde vlucht. Hij speelde ook een goed tornooi en werd uitgeroepen tot beste speler van het tornooi.”

    Hoe kijk je zelf aan tegen het duel van zaterdag thuis tegen Lierse ?

    “Ik denk dat ik me goed voel en kan spelen. Ik heb wel die jetlag gehad maar als de trainer het nodig acht kan ik starten. We hebben een moeilijk seizoen gekend maar de laatste maanden gaat het beter met de 10e plaats. Ik was in Australië ook op de hoogte wat Essevee deed. Het blijft een moeilijke match tegen Lierse maar we zullen nog zes matchen alles geven. De spelers die erbij kwamen ? Bepaalden kunnen op mijn plaats spelen maar die concurrentie is goed voor het team.

    Karel D’HAENE :”Mentaal moeilijk tegen Lierse.”

    Symbolischer kan niet : Tegen Lierse kan Zulte Waregem zich mits een overwinning quasi zeker redden in dit toch (voorlopig) kleurloos seizoen. Het is precies één ronde geleden dat gans Essevee in zak en as zat nà een 3-1 nederlaag – nadat het nochtans op voorsprong kwam via Sylla –tegen datzelfde Lierse. Essevee stond plots – nà twee seizoenen hoogconjunctuur - allerlaatste met een schamele 6 op 30. Ikzelf was die dag met het gezin vanaf 11u al aanwezig in Lier en achteraf vertrouwden de Liersefans ons toe ‘jullie moeten zich geen zorgen maken, het komt wel in orde’. Vele supporters herinneren zich nog wel het speciale moment nà die match toen aanvoerder Karel D’Haene – tekende ondertussen bij voor één jaar – de supporters kwam toespreken.


    Karel, wat heb je die supporters toen verteld ?

    “Dat we ontgoocheld waren maar dat we er ‘als ploeg’ alles zouden aan doen en ik garandeerde hen dat we ze nodig hadden. Ze hebben dat ook gedaan de daaropvolgende matchen, denk maar aan die volgende match op Standard.”

    Tegen datzelfde Lierse zaterdag winnen en Essevee is gered !

    “Als we winnen is het behoud een feit, misschien nog niet mathematisch. Tegen Lierse verwacht iedereen dat we die match winnen maar mentaal zijn dat de moeilijkste matchen. Het ging ook moeizaam tegen hen in de beker. Ja, misschien doet het huidige Lierse me wel terugdenken aan mijn beginperiode bij Sv Waregem toen we ook met veel jonge gasten zakten.”

    Wat vind je van de gedane transfers ?

    “Alle inkomende transfers zijn versterkingen; op de flanken en in de spits. Het verschil tussen Rossi en Plet ? Ik denk dat het de bedoeling is dat Gimbert de eerste spits wordt maar als ploeg ben je met een doublure dan beter af met Rossi dan Plet, juist omdat de verwachtingen bij deze laatste hoger liggen.”

    Op Anderlecht pakte de ploeg een verdiend punt ! 

    “We zijn er op Anderlecht goed uitgekomen en hebben hen op momenten pijn gedaan. Het is knap dat we ons herpakten na de mindere match tegen Westerlo. De opmerking over een vijfmansdefensie vind ik niet terecht; enkel was het systeem wat behoudender. Op die manier was Cissako ook altijd op wandel. Het is een systeem met veel mogelijkheden en dat kan ook gehanteerd worden tegen een minder sterke ploeg.”

    Het wordt dan naar alle waarschijnlijkheid play-off twee voor Essevee, wat is je idee daaromtrent ?

    “Ik zie niet op tegen play-off twee. Je kan daar nu ontspannen naartoe leven. We moeten gewoon het idee opvatten van onze poule te winnen. Het is dan afwachten welke ploegen in onze reeks terechtkomen. Stel dat Lokeren of Genk in dezelfde poule zitten zijn zij favoriet. Het is belangrijk om in play-off twee een goed gevoel te creëren naar volgend seizoen. De trainer kan dan mogelijks ook jongens brengen die in de reguliere competitie nog niet veel speelden.”

    Doelmannentrainer Gianny De Vos tot 2018 bij Essevee

    Doelmannentrainer Gianny De Vos heeft zijn contract bij Essevee verlengd tot 2018. 'Dit is een mooie erkenning van de club waar ik intussen aan mijn zesde seizoen bezig ben bij de A-kern'. 'Ik heb de club mee zien evolueren en wil hier ook graag in de toekomst verder mijn steentje toe bijdragen'. aldus Gianny.


    Interviews : Koen Christiaens  -  Foto's : SV Zulte Waregem


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    09-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel D’Haene : “Kijk ieder jaar enorm uit naar de match tegen Anderlecht.”


    Karel D’Haene :
    “Kijk ieder jaar enorm uit naar de match tegen Anderlecht.”


    Komend weekend sluit Zulte Waregem een teleurstellende heenronde af met de topper tegen Anderlecht. Met slechts twee overwinningen tegen OH Leuven en KV Kortrijk op het conto lijkt het weinig waarschijnlijk dat Essevee tegen de mogelijk toekomstige landskampioen punt(en) kan pakken. Of toch ? Een mogelijkheid voor trainer Kalezic is een versterkt middenveld maar dit plannetje lukte Francky Van Der Elst en STVV vorige zondag niet. Met slechts 18 tegendoelpunten kan je nochtans bezwaarlijk stellen dat de verdediging het niet goed doet. Mannen als Colpaert, De fauw en D’Haene speelden al degelijke wedstrijden. Sinds de terugkeer van Karel D’Haene krijgt de defensie alvast minder tegendoelpunten te slikken.  De Waregemnaar die papa is van Loris(4 jaar) en Mona Lou(2 jaar) geeft zijn visie over de voorbije periode en de wedstrijd tegen paars-wit.


    foto's Facebookpagina SV Zulte Waregem - Essevee


    Karel, was de ontgoocheling in de kleedkamer groot na de match op Mechelen ?
    “Iedereen was ontgoocheld. Als je één uur tegen tien man speelt en 0-1 voor staat en de drie punten niet pakt is dat logisch. De realiteit leert dat we echter ook niet sterk genoeg waren.”

    Essevee begon flets aan de partij en dat was wellicht niet de bedoeling ?
    “Ik zou niet zeggen flets maar het was de bedoeling om anders te spelen, namelijk iets meer op de counter en met minder balbezit. Het was afgesproken het balbezit meer aan Mechelen te laten. In balbezit waren we niet zuiver of slim genoeg en de bal te snel weer kwijt.”

    Mede door onder meer blessures kiest de trainer iedere week voor een ander team. Dat komt de automatismen natuurlijk ook niet ten goede ?
    “Dat zijn de omstandigheden en die zijn wat ze zijn. De omstandigheden zijn zeker niet in ons voordeel. Dat is een beetje de uitleg. Eén zaak die telt zijn de behaalde punten en dat zijn er te weinig. We moeten er dringend voor zorgen ons puntenaantal op te krikken.”

    Op KV Mechelen stond centraal naast jou Davy De fauw opnieuw als mandekker en werd Steve Colpaert rechtsachter.Vond je het een goede zaak dat Rémi Maréval opschoof naar het middenveld ?
    “Ik vind het wel. Maréval is een klassespeler.Hij kan uit de voeten op de linksback, centraal achterin of op het middenveld. Hij kan dus zowat overal zijn kwaliteiten uitspelen. Rémi zorgt voor extra kracht op het middenveld, voor meer diepte en dat hebben we wat gemist de vorige matchen.”

    Wat moet er gebeuren met de winterstop ?
    “Ik veronderstel dat er wel wat versterking zal komen. Het is meest logisch dat we scorend vermogen binnenhalen want dat missen we.”

    Tenzij Maréval nog eens opschuift naar de aanval…
    “Dat zou ook kunnen natuurlijk (lacht…)”

    Karel, je maakte de seizoensstart mee maar dan kwam een vervelende blessure roet in het eten gooien…
    “Dat was tijdens de tweede match tegen OHL. De ligamenten van de enkel waren gescheurd. Ik voelde meteen dat het serieus was.Op een eerste echo hadden ze het niet gezien, op een tweede wel. Zo werd het duidelijk dat ik niet de voorziene vier weken maar wel acht weken out was.”

    Bij je heroptreden scoorde je dan meteen tegen Kawashima en Lierse. Was dat je makkelijkste goal uit je carrière?
    “Ik denk het wel. Het was een binnentikkertje.Het is een kwestie van bij dergelijke situaties attent te zijn en op de juiste plaats te staan om zoiets af te straffen.”

    Je bent een van de gevestigde waarden en – op Stijn Minne na – de oudste speler uit de kern. Neem je dan ook het voortouw in bijvoorbeeld de kleedkamer ?
    “Ik doe niets anders dan de voorbije jaren. Van nature uit ben ik ook een rustig persoon.”

    Klopt het als ik zeg dat Essevee dit seizoen tè veel spelers heeft met dezelfde kwaliteiten maar niemand die er echt bovenuit steekt, zoals vroeger Franck Berrier ?
    “Ja, Berrier was echt uniek voor Essevee. Zulte Waregem heeft een hoop goeie voetballers maar ik denk dat, van een aantal jongens die iets extra hebben, er voorlopig tè weinig is uitgekomen…”

    (Misschien een tip voor het bestuur van Essevee :Franck Berrier, die momenteel zelfs de wedstrijdkern van Standard niet haalt,terugnemen ??)

     




    De leemte die Francky Dury hier achterliet is duidelijk ook nog niet opgevangen…
    “Francky Dury heeft hier natuurlijk iets opgebouwd, maar is nu al twee jaar weg. Vorig jaar was het zoeken en in principe wordt er dit seizoen op dezelfde manier gewerkt als onder Dury.”

    Het is geen cadeau om net nu Anderlecht te treffen. Hoe moet Essevee het aanpakken ?
    “Ik vind het wel een goed moment. Zeker thuis.Als je iets pakt tegen Anderlecht, is dat sowieso iets extra. Als we verliezen,is er niets gebeurd. Indien we voor een stunt kunnen zorgen kan dit een boost geven voor de toekomst. We hebben dus enkel iets te winnen, niets te verliezen.”

    Je kan je ongetwijfeld in de kijker lopen door ofwel Suarez of Jovanovic af te stoppen ?
    “Wellicht wordt één van hen mijn opponent en ik weet dat ik zeker mijn werk zal hebben. Het zijn plezante matchen waar ik ieder jaar naar uitkijk, ook door de sfeer in het stadion. Tegen Anderlecht is het toch wel speciaal.”

    In aanvallend opzicht kan jij belangrijk worden bij stilstaande fases ?
    “Misschien wel. Het is een feit dat we moeilijk scoren uit het gewone spel. In het hedendaagse voetbal zijn standaardsituaties heel belangrijk geworden. Hopelijk valt er zaterdag een bal goed, of twee. Het is sowieso niet evident om ook hun wapens Juhasz, Gillet en Wasilewski af te stoppen. Anderlecht is zowel aanvallend als verdedigend zeer sterk.”



    Essevee mist drie spelers :  Habibou is dit weekend nog disciplinair geschorst, Delaplace die op zijn beurt op de strafbank moet zitten na zijn onterechte rode kaart vorig weekend en Matton die buiten strijd is door een adductorenletsel. Miguel Dachelet werd maandagmiddag de trotse papa van dochter Gamzè.

    Anderlecht kan niet rekenen op de lang geblesseerden Vargas en Biglia, terwijl Juhasz terugkeert na een gele schorsingsdag. Bij de bezoekers viert Badibanga – aan de aftrap tegen STVV – zaterdag zijn 20e verjaardag.

    De ref van dienst is dit keer Christoph Dierick.

    Vorig seizoen werd Essevee-Anderlecht in competitie 1-2. Wasilewski fleurde zijn terugkeer in de basis met een kopbaldoelpunt net voor rusten. Essevee kwam sterker uit de kleedkamer en Maréval scoorde op het uur de gelijkmaker met een heerlijk gekrulde bal. De thuisploeg verkwanselde enkele mooie kansen en moest vervolgens met tien verder toen Virant(!) een tweede keer geel trok voor Nfor. Twee minuten voor tijd zorgde Lukaku voor de Brusselse overwinning.


    Ziguy Badibanga (rsca) viert zaterdag zijn 20ste verjaardag (foto rsca.be)





    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (14 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    08-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartfinale Essevee-Anderlecht !
    Kwartfinale Essevee-Anderlecht !


    Véél drukte dinsdagmiddag in de perszaal n.a.v. de heenmatch van de beker van woensdagavond tussen
     Zulte Waregem en Anderlecht. Een interessant duel maar de competitie blijft voor Essevee primeren, liet ook 
    coach Francky Dury blijken.
    “De competitie heeft voorrang op de beker. Nà de match op Lierse stonden we laatste. 
    Sindsdien hebben we hard gewerkt en al veel ingehaald maar nog veel ploegen staan dicht bij elkaar. 
    Het heeft geen zin om de Beker te winnen maar naar tweede tuimelen. Versta me niet verkeerd want een
     affiche als Anderlecht spreekt aan en het is interessant met heen en terugmatchen. 
    Het zijn trouwens allemaal mooie duels vanaf dit stadium.”

    Heb je een verklaring voor de ‘klik’ en het feit dat de ploeg nu wel de nodige punten pakt ?
    “Zoals ik al zei trainen we hard maar we hadden veel achterstand om het team te vormen. 
    We waren een eerste keer compleet begin september en er waren onze acht internationals die 
    regelmatig weg waren. Dan is het moeilijk om te bouwen en onze kern samen te stellen. Normaal gezien moet 
    dit kunnen gebeuren in een voorbereiding waar je ook eens met een ruime score kan winnen. 
    Nà Lierse hebben we ingeschat dat de aandacht moest gaan naar de ‘operatie redding’. Je wil niet degraderen 
    na twee succesvolle seizoenen. Hadden we die kern sneller samengesteld gekregen dan waren we 
    sneller uit de starblokken. Of ik bang was een bepaald ogenblik ? Neen, maar ik was wel zenuwachtig over onze situatie. 
    De vorige twee seizoenen gingen we op bezoek bij topploegen als Anderlecht, Standard en Genk 
    en dan speel je ook om te winnen. Als je onderaan staat heb je meer die onzekerheid. 
    Nà Lierse zaten we twee à drie uur samen met de staf. We stelden een plan op welke nadien
     via power point aan de groep werd voorgesteld. Drie zaken kwamen aan bod :
     1) Over die match op Lierse, uitslag 3-1 met twee rode kaarten. Trouwens kregen we dit seizoen al acht 
    rode kaarten en zes strafschoppen tegen. 2) Hoe komen we terecht in deze situatie ? 
    3) Wie gaat dat oplossen ?. 
    Als je nà 10 matchen laatste staat, de coach ook. De groep heeft goed gereageerd. Onze focus hebben we 
    gehouden voor die 11 matchen voor Nieuwjaar. Over de laatste transferperiode ga ik het niet meer hebben. 

    - Essevee meldt nogmaals dat de loketten woensdagavond gesloten(!) zijn.
    - Skulason is nog niet fit; Colpaert evenmin. Steve was vrijdag betrokken in een ongeval 
    en is – dixit de coach – ‘al genoeg dooreengeschud dit seizoen.’ Sylla geraakt wellicht fit, Troisi is geschorst.

    Koen Christiaens.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    07-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francky DURY :”Leye groot verlies voor Essevee.”
    Francky DURY :”Leye groot verlies voor Essevee.”

    Vorige week gezien in een Waregemse supermarkt, een speler van Lokeren. Jawel, Mbaye Leye ! 
    Mbaye woont immers in Waregem (school kinderen, etc...). Het was daags na de ruime bekerzege van Lokeren bij Standard
     waarin de spits twee keer raak trof. Mbaye Leye was het die – samen met Berrier én de terugkomst 
    van Francky Dury – voor een kentering zorgde toen Essevee vorige keer onderaan de klassering vertoefde. 
    Begin dit seizoen kwam er echter geen vergelijk waardoor Lokeren plots met Leye ging lopen; het was nog nà 
    de nederlaag die Essevee leed bij de Waaslanders met onder meer de spectaculaire Dutragoal. 
    Ja, Essevee en Lokeren : er kunnen boeken over geschreven worden : de ploegen worden zeer veel met elkaar 
    vergeleken vandaar ook veelal een gelijkspel, de bekerfinale, een nuchter bestuur, ook een goede trainer, ...
    Tijd voor revanche dus voor Essevee. Woensdag was het al ‘a good day’ met (eindelijk!) 
    de punten van op Standard waardoor die ploegen net voor ons in de klassering mogelijks kunnen voorbijgestoken worden.
     Een weeral uitverkocht stadion(vrijdag waren 10.800 tickets de deur uit) moet zondagavond kolken want Essevee 
    wil voorbij Lokeren ! Trainer Francky Dury en Formose Mendy over Essevee-Lokeren...


    Francky Dury, is het aankoopbeleid van Zulte Waregem met Nieuwjaar afhankelijk van het 
    puntengewin in de komende drie partijen ?
    “We zijn ermee bezig. Dat is eigenlijk een goeie vraag. Het zal afhankelijk zijn van 1. de stand en 2.er zijn drie spelers 
    afwezig in januari(N’Diaye, Troisi en Sylla) en daar zullen we een invulling moeten doen. Het liefst heb ik die nieuwe 
    spelers al in december zodat ze meteen mee kunnen op stage. Het heeft geen zin van hen nog aan te werven eind januari 
    als er al niet veel matchen meer volgen. Reeds op stage en ik heb daar mijn redenen voor : voor de groep, je slaapt bij mekaar, 
    leeft met elkaar, het is goed weer, je werkt met mekaar. Er zijn drie posities in de ploeg waarvan ik vind dat 
    we onvoldoende balans hebben, vraag me nu niet welke. Binnen vijf à zes maanden moeten we ze toch halen en waarom niet nu ? 
    Er mogen drie spelers de club verlaten met Labor, Tiago en Overtoom. Als zij tijdig weg geraken is het makkelijk om
     die nieuwe spelers aan te trekken. Ik heb gesproken met de zaakwaarnemer van Tiago Ferreira. 
    Tiago is een goeie jongen maar spreekt geen Engels. 
    Ik heb hem gezegd dat hij best zou aarden in Portugal want hij was niet klaar voor onze competitie. Hij miste 
    zijn familie, zijn omgeving. Van Overtoom had ik niet verwacht dat het zo zou lopen. Die transfer is er snel moeten
     komen omdat Conté vertrok. Dat was een serieuze aderlating want Ibrahima kon links, rechts spelen etc...”

    Aleksandar Trajkovski stond zondag in Brugge in de spits en leverde een goede match. Een plaats waar hij ook in de4
     tweede helft van het vorige seizoen stond bij KV Mechelen. Is dat in de toekomst eventueel voor herhaling vatbaar ?
    “Aleks is een hele goede speler. Voor mij kan hij op de zeven, op de elf, de tien of de negen spelen. Alleen moet hij die tactische, 
    mentale flexibiliteit aan zichzelf opleggen en dan gaat hij niet meer uit de ploeg. Hij scoort makkelijk,  heeft een goed schot 
    en is fysisch een van de betere spelers. Ik heb de vorige seizoenen ook veel zo gespeeld met een ruit waarin Hazard en anderen 
    vaak van plaats veranderen. Ze mogen tijdens de match schuiven zo vaak ze willen, ik heb daar geen probleem mee. 
    We hadden een plan in Brugge en hebben dat goed uitgevoerd. Akkoord, we verloren wel; dan mag je niet tevreden zijn maar
     toch vertrokken we met een goed gevoel.”

    Er zijn wat twijfelgevallen voor zondag tegen Lokeren. Hoe zit het met die spelers ?
    “Steve Colpaert is er zeker nog niet bij. Sylla heeft vrijdag meegetraind en kan spelen; idem met Jesper Jörgensen. 
    Skulason heeft last en met hem wordt het afwachten want hij moest de training staken.”

    Vreest u voor een uitgaande transfer van Sylla nà de Africa Cup ?
    “Ik zou vroeger gezegd hebben : er gaat niemand weg. Nu durf ik dat niet meer zeggen na hetgeen hier in de 
    zomer gebeurde(met Conté). Ik hoop dat hij blijft. Het is een interessante spits, is nog jong en nooit geblesseerd. 
    Om eerlijk te zijn, ik ben altijd bang dat zoiets kan gebeuren.”

    Heb je nog contact met Mbaye Leye die we zondag terugzien ?
    “Ik heb hem een bericht gestuurd toen hij vertrok naar Lokeren. Ik heb hem gezegd dat hij met Lokeren een goeie
     transfer versierde. Zij staan budgettair ook een stap verder dan ons. Hij verdient een mooie club; nà Gent, 
    Standard en Essevee. Ik heb Mbaye Leye altijd hoog ingeschat, had er een goeie relatie mee. 
    Ik heb moeten aanvaarden dat hij wegging. Hij doet het goed momenteel, stond al op rechts maar scoort 
    en geeft assists. Lokeren is hem op het lijf geschreven, maar het was een groot verlies voor Essevee. Het is een sluwe 
    speler, kan voor de man komen en is kopbalsterk. Ik kan hem goed inschatten. Hij kwam ooit bij zijn eerste 
    passage hier van Amiens en scoorde om en bij de 25 goals. Hij vertrok dan naar Gent, pakte er de beker en 
    had ook vervolgens succes bij Standard. Je vergeet dat niet. Hij is ook in een goede verstandhouding weggegaan. 
    De dag dat ik hier stop en terugdenk zal ik altijd denken aan Leye : 
    hij zal me bijblijven als mens, als tacticus; kortom een persoonlijkheid.”


    Formose Mendy, ben je tevreden over je huidige prestaties ?
    “Voor het ogenblik wel. Ik kwam in de ploeg tegen KV Mechelen en sta er sedert telkens in. Stap per stap en de prestaties 
    gaven me vertrouwen. Psychologisch is het belangrijk. Ik deed het al goed op training en nu ook op het veld. 
    Ik heb geen voorkeur als mandekker op links of rechts maar het was de coach die besliste van me rechts te zetten. 
    Jammer voor Steve dat hij nog geblesseerd is maar dat hoort bij het voetbal. Ik heb nu de kans om te spelen en 
    probeer die te grijpen. Ik voel dat Karel D’Haene veel ervaring heeft en hij geeft me tips. Ook de trainer 
    spreekt veel met mij. Ik was ook niet ontgoocheld toen ik vorig seizoen nauwelijks speelde, ik zie het meer op langere termijn.”

    Was de match op Club Brugge voorlopig jouw beste prestatie ?
    “Het was een van mijn betere matchen maar dat geldt ook voor de match tegen Gent.”

    Hoelang heb je een contract bij Zulte Waregem ?
    “Ik heb voor twee jaar getekend. Eind volgend seizoen loopt mijn contract af.”

    Je hebt een goed contact met Junior Malanda ?
    “Dat klopt. Of hij naar Anderlecht gaat ? Dat weet ik niet.”
    (Anderlecht wil Junior Malanda aanwerven tijdens de wintermercato maar Wolfsburg houdt het been voorlopig stijf, nvdr)

    Wat weet je van Lokeren, de tegenstander van zondagavond ?
    “Het is één van de beste ploegen in België met veel offensieve kwaliteiten als Leye en Dutra. Ik denk ook aan 
    Patosi en Vanaken. Ook de verdediging is sterk met Schölz, Maric(is wel geschorst), Odoi en Galitsios. 
    Leye was vorig seizoen ook voor mij belangrijk. Ik heb nog contact met hem. Het objectief is om Lokeren te verslaan, 
    we gaan voor het maximum !.”

    Koen Christiaens.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    06-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.I.P. Junior Malanda 1994 - 2015
    Junior Malanda komt om het leven bij auto-ongeluk.


    Junior Malanda, ex-voetballer bij Zulte Waregem, sinds 2014 in loondienst bij het Duitse Wolfsburg en
    belofte international is om het leven gekomen bij een auto-ongeluk in Duitsland.
    Het ongeluk vond plaats op de A2 in de richting van Hannover. De auto van Malanda, die niet zelf reed,
    ging aan het slippen, raakte van de weg en belandde tegen een boom. Daarbij werd Malanda
    uit het voertuig geslipt. De 20-jarige middenvelder was op slag dood.
    Op het moment van het ongeluk regende het fel en stond er een stevige wind.

    Francky Dury lanceerde Junior Malanda op het hoogste niveau, bij Zulte Waregem.
    Dury vernam het nieuws in Marbella, waar zijn team op stage is.
    Het nieuws kwam er aan als een mokerslag.



    R.I.P. Junior Malanda  1994 - 2015







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:foto's
    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing KV Oostende - SV Zulte Waregem met Idrissa Sylla en Bryan Verboom.

    VOORBESCHOUWING op KV Oostende - SV Zulte Waregem met Idrissa SYLLA en Bryan VERBOOM.

    Na afloop van de wedstrijd tegen KRC Genk kraaide iedereen bij Essevee van de pret. Een ontlading voor de sportieve entourage,bestuur en supporters. Symbolischer kon niet maar Zulte Waregem stond op Halloween op uit de doden. Hoog tijd om daar een vervolg aan te breien, te beginnen vrijdag met de uitwedstrijd op KV Oostende. Idrissa Sylla en Bryan Verboom zien het alvast zitten.


    Idrissa, hoe is het met jouw zoontjes Hussain en Hassan ? 
    “Ik was na onze match van vrijdagavond blij van hen terug te zien. Ze zijn trouwens met slechts twee minuten verschil geboren.”  

    Eindelijk nog eens een thuiszege tegen Genk en de prestatie was af !   
    “Het was onze beste match van het seizoen. Deze zege heeft ons goed gedaan en is vooral belangrijk voor het vertrouwen 
    naar de volgende match tegen Oostende en we gaan weer voor de drie punten ! 

    Is de overwinning er gekomen door bepaalde wijzigingen die de coach deed zoals N’Diaye op rechts ?  
    “Mogelijks. N’Diaye stond op de rechtsachter en Cissako ervoor en ook op links draaide het goed met Verboom en Trajkovski.” 

    Verkies je nu het systeem met jij alleen in de spits ? 
    “Dat systeem ligt me misschien beter. Ik speelde ook al meerdere wedstrijden met een tweede spits, Glynor Plet, aan mijn zijde.  
    Het is aan de coach om te beslissen wat er de volgende matchen gebeurt.” 

    En na de match op KV Oostende ben je weer weg voor interlands ?  
    Op 15/11 spelen we met Guinee tegen Togo en op 19/11 tegen Oeganda. Deze laatste match gaat door in Marokko.  
    Als we zes op zes pakken zijn we gekwalificeerd voor de Africa Cup. We hebben met onze nationale ploeg zeker de  
     mogelijkheden om ons te kwalificeren. Dan zal ik dus misschien enkele tijd afwezig zijn in januari door de Africa Cup,   
    ik zeg wel misschien want voetbal moet altijd gespeeld worden.” 

    Als je zo blijft spelen komen er ongetwijfeld aanbiedingen voor je van een grotere club ? 
    “Ik vermoed van wel en dat is goed voor mij maar momenteel telt enkel Zulte Waregem !.”


    Bryan, je was één van de uitblinkers tegen KRC Genk ? 
    “Dat doet me plezier. Ik doe altijd mijn best om een goede prestatie te leveren. Gans ons team was op niveau, we wilden  
    alles wat kost winnen.”

    Kunnen we stellen dat Bryan Verboom de meest regelmatige Esseveeër is dit seizoen ? 
    “Ik ben ook van de huidige kern van de spelers die hier al het langst zijn, niet dat ik het voortouw neem in de kleedkamer.  
    Dat is een taak voor Ollie, Steve, Karel en Sammy. Ik speelde inderdaad ook al andere goede matchen,  
    maar het nam tijd om de nieuwelingen om zich te integreren. Maar het is niet gedaan met die ene goede prestatie,  
    er volgen nog vele matchen.”

    Te beginnen met KV Oostende. Zowel in de voorbereiding als in de twee duels van vorig seizoen werd er gedrawd... 
    “We willen met een goed gevoel de onderbreking ingaan dus gaan we voor de volle buit in Oostende.  
    Ik heb nog contact met Canesin en Lukaku. 

    Dat hij werd opgeroepen voor de Rode Duivels ? 
    Hijzelf was
     meer verrast. Hij is al geruime tijd een vriend van me. De uitslagen van hen ken ik niet echt,  
    ik weet dat ze verloren op Waasland Beveren maar daar blijft het bij. Ik hoor het wel van de coach op de  
    bespreking van donderdag waarop we moeten letten.”aldus de Brusselaar die dinsdag als fan van  
    Real Madrid de partij op Tv zag tegen Liverpool.

    Idrissa Sylla


    Bryan Verboom

    - In tegenstelling tot eerder verschenen berichten is Fernando Canesin tegen Essevee ‘niet’ geschorst. 
    Hij kreeg wel al vijf gele kaarten dit seizoen, maar daar zat een dubbele gele kaart bij 
     tegen Club Brugge waarvoor hij de daaropvolgende match tegen Moeskroen-Péruwelz miste.

    - Scheidsrechter voor KVO-Essevee is Christophe Delacour.

    - Dinsdag 11/11 om 14u speelt Essevee tegen derdeklasser Deinze, de inkom is volledig gratis !


    Koen Christiaens.


    Foto's : SV Zulte Waregem

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    04-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing Essevee-Cercle met Jesper JORGENSEN en Jérémy LABOR.
    Voorbeschouwing Essevee-Cercle met Jesper JORGENSEN en Jérémy LABOR.


    Pas op 28 oktober – op de middag én dezelfde dag van de uitwedstrijd bij KV Mechelen – behandelt de Geschillencommissie
    de wedstrijd Standard-Zulte Waregem. Het lijkt wel geen twijfel dat Essevee
    drie (kostbare) punten op zijn conto
    bij krijgt. Persoonlijk durf ik en velen met mij – na de prachtige
    collectieve prestatie op Standard - met méér
    goesting naar die mooie nieuwe tribune kijken die naar alle
    waarschijnlijkheid op vrijdag 28 november in
    de thuismatch tegen KAA Gent officieël wordt ingehuldigd.
    Een tribune die ook binnenin er schitterend uitziet.
    De quasi zekere zege op Standard was één stap in de
    goede richting ; die van de redding. Met Essevee-Cercle
    staat zaterdag een degredatieduel op het menu
    die onze club mits winst verder die goede weg induwt.
    Bovendien kan Essevee bij een overwinning ook
    Waasland-Beveren(11), Charleroi, Standard en Lierse(allen 12)
    op de hielen zitten of voorbijsteken
    in de klassering. Twee spelers die aan de wedstrijd begonnen op Standard
    zijn Jesper
    Jorgensen en
    Jérémy Labor. Nà de prestatie op de vorige speeldag kijken ze met vertrouwen
    de opdracht van zaterdag
    tegemoet.

    Jesper, Essevee pakte uit met een knappe prestatie op de vorige speeldag !
    “Winnen was belangrijk want als je als kleiner team een groter team verslaat zijn dit drie gouden punten. Maar
    we zijn er nog niet en hebben nog een lange weg te gaan. Tegen Standard spraken de kleine details in ons
    voordeel en de matchen daarvoor niet. We lieten nu minder ruimte aan de tegenstander en kregen pas in de
    laatste minuut een doelpunt tegen. Om resultaten te boeken heb je vooral een goeie defensie nodig.”
    Op Standard voetbalde Essevee toch al – in vergelijking met vorige wedstrijden – wat kansen bijeen ?
    “Zij hadden zes kansen, wij vijf maar wij hadden een betere doelman. Een doelman is de belangrijkste speler van
    het elftal. Met Sammy hebben wij een topkeeper.”

    Had je een dergelijke positie in de klassering verwacht ?
    “Ik was verrast dat we het als team niet beter deden. De vorige twee seizoenen verliepen uitstekend en iedere
    speler maakte ook de andere beter. Voordat ik hier kwam zag ik al veel matchen van Zulte Waregem. Als je
    tijdens je leven echter nadenkt over al datgene je hebt meegemaakt zal je het snelst aan de slechte momenten
    denken. Ik speelde nog nooit tegen de degradatie en het doet op zo’n momenten ‘overal’ pijn dat we daar
    staan. Wie wil er nu laatste staan, als sportman wil je de beste zijn en toch zo hoog mogelijk eindigen ? We
    werken iedere dag hard maar mijn gevoel op training is béter dan enkele weken geleden en zo hebben we meer
    mogelijkheden om wedstrijden te winnen. De trainer steekt er ook veel energie in en zegt waar we moeten op
    letten.”

    Je speelde op Standard een eerste keer met Olafur Skulason op het middenveld. Maakte dat verschil want
    jullie spreken dezelfde taal ?
    “Ik kan Deens spreken met Ollie maar in principe maakt het allemaal niet zo veel verschil. Ik kende ook
    Mamoutou (Ndiaye) al van bij KAA Gent. Ik ben een ‘teamplayer’ en doe gewoon mijn best met de spelers die
    mij omringen. Als we het verder goed doen hoop ik veel in de box te komen en te scoren. In Standard moesten
    we ‘iets’ veranderen en was het belangrijk om hard te werken. Nu ben ik ‘niet belangrijk’, wél het team. Dit is
    niet het ogenblik om aan mezelf te denken. Desondanks kreeg ik op Standard een goede kans(in de eerste helft)
    en zette Sylla op weg naar een kans. Ik arriveerde hier ook laat. Het neemt allemaal wat tijd, kijk naar Standard,
    vroeger bij Club Brugge, in Denemarken.”

    Zaterdag een zespuntenmatch tegen Cercle. Is dat belangrijk voor jou wetende dat je toch in Brugge
    voetbalde ?
    “Het is voor mij niet specialer maar een wedstrijd als een andere. Ik scoorde wel ooit nog met KAA Gent twee
    keer tegen hen.(uitslag 1-5 op Cercle).

    En dan volgt dinsdag al KV Mechelen en volgende vrijdag KRC Genk ?
    “Het is goed dat er regelmatig matchen zijn. Als we winnen van Cercle krijgen we een boost. De punten zijn belangrijk.”



    Jérémy, wat vond je van je wedstrijd op Standard ?
    “Ik was zeer tevreden. Twee dagen van de match wist ik al dat ik zou spelen en de compilatie maakte dat
    duidelijk. De uitslag was het belangrijkste tegen Standard. De cohesie en de organisatie waren Ok en die drie
    punten hadden we echt nodig.”

    Nà jouw vorige basisplaats thuis tegen Waasland Beveren was de trainer niet tevreden over je ?
    “We verloren zwaar en ik was zelf ook niet tevreden en ontgoocheld. We hebben samen de fouten doorgenomen
    die ik toen maakte tijdens die match. Ik speelde voorlopig twee en een halve match maar ben daar niet
    ontgoocheld over. Het seizoen is nog lang.

    Welk verschil is er voor jou als je vergelijkt met de Belgische tweede klasse waar je uitkwam voor RWDM
    Brussels ?
    “Het is een groot verschil. Technisch vooral maar ook tactisch. In offensief opzicht gaat het ook veel sneller in
    eerste klasse. Het is goed voor mij nu te spelen. De Ligue 1 in Frankrijk is natuurlijk nog een stap hoger, dat is
    superieur. Ik zag dit seizoen al matchen van Monaco toen ik hier nog op de bank zat.”
    Wat is nu jouw beste positie want in de mandekking sta je links en Karel D’Haene rechts ?
    “Ik verkies om rechts te spelen maar ik pas me ook aan op links waar ik momenteel speel.”

    En zaterdag volgt Cercle...
    “We moeten die partij winnen ; het is de finale ! Zeker tegen een rechtstreekse concurrent moeten we de matchen winnen.”



    - Mo Messoudi is nog altijd twijfelachtig voor zaterdag. Steve Colpaert hoopt halverwege november weer fit te zijn.
    - De match tegen Cercle is quasi uitverkocht.
    - Scheidrechter zaterdag tegen Cercle is Dierick, dinsdag op KV Mechelen Delferière.

    Koen Christiaens

    Foto's : SV Zulte Waregem


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    03-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mo MESSOUDI en Francky DURY over Lierse-Essevee

    Mo MESSOUDI en Francky DURY over Lierse-Essevee



    Het kan verkeren zei Bredero ooit. Vorig seizoen snoepte Zulte Waregem op de tiende speeldag de toen autoritaire leider
    Standard de eerste punten
    af(doelpunt Skulason) terwijl het nu een topper moet spelen in de kelder
    van het klassement
    op bezoek bij Lier. Lierke voor Essevee hopelijk ook
    een plezierke. Het bestuur van Zulte Waregem ziet – net als in
    Charleroi
    – het grote belang in van de uitwedstrijd van zaterdag in Lierse en legt
    gratis busvervoer in.
    Geert Titeca van de supportersfederatie hoopt op
    500 Esseveefans die voor een ‘X-vak’ zorgen achter het doel in Lier.
    Mo
    Messoudi en trainer Francky Dury hebben het over deze cruciale match.



    Mo Messoudi speelde tegen Anderlecht zijn 200ste wedstrijd in 's lands hoogste voetbalklasse

    Mo, je speelde tegen Anderlecht al je 200e competitiewedstrijd in de Belgische competitie.
    Niet iedereen kan dat voorleggen !

    “Ik had die liever met een goed resultaat afgesloten. Tegen Anderlecht hebben we zeker onze voet naast hen kunnen
     zetten en waren we op voorsprong
    gekomen had ik het nog wel eens willen zien. Ook in de tweede helft waren
    er nog mogelijkheden om terug te komen maar nà de 0-2 was de veer bij ons gebroken en spelen zij het uit
    met nog enkele kansen. Met 200 wedstrijden
    op mijn conto mag ik niet klagen. Ik speelde ook een 80-tal
    wedstrijden in
    Nederland op het hoogste niveau.”

    Tegen Lierse is het – nog meer dan in de voorbije wedstrijden – echt van moeten !
    Mo :“We hadden de voorbije weken ook al punten moeten pakken maar individuele fouten en pech beslisten
     er anders over. We hebben lang genoeg
    gesproken over de nieuwe spelers; we hebben nu een doelstelling om de
    komende zes matchen punten te pakken.”
    Francky Dury :”Ik wil tijdens die periode vooral een goed gevoel creëren.”
    Mo :”Nu moeten we als groep opstaan. We moeten zo snel mogelijk uit die gevarenzone weg geraken.
    We moeten vooruit. We kenden al pech maar
    iedereen moet nog die 10 à 15% meer zijn best doen en als ploeg verdedigen.
    Bij balverlies moeten we meteen in positie staan zodat we de druk weghalen bij onze verdediging.
    In verschillende fases moeten we agressiever spelen en
    aanvallen. Tegen Waasland Beveren was het dieptepunt met
    te veel individuele
    fouten. Tot de rust ging het nog goed maar na dat tweede doelpunt van hen waren we van slag.
    Op Charleroi beginnen we goed maar hun eerste aanval is
    meteen raak. Nu moeten we echt wel punten pakken.
    Voor het moreel zou het
    niet leuk zijn om nà Lierse laatste te staan. We hebben nog de kans om ons terug
    in de competitie te knokken; indien niet zitten we in de shit.”

    Losada is er door een schorsing niet bij; maakt dat verschil denk je ?
    Mo :“Hernan kan de ploeg sturen en motiveren en iets extra brengen. Veel jongens ken ik niet van Lierse.
    Met Swinkels heb ik nog drie jaar samen
    gespeeld in Heerenveen, ook Buysens ken ik maar beiden zijn geblesseerd.
    Lierse heeft ook veel nieuwe spelers gehaald. Ik hoop dat Jörgensen ook terug is bij ons.”
    Francky :”Lierse zit in dezelfde situatie als ons. Ze hebben ook niet meer gewonnen sinds de openingsspeeldag en
    hadden verder twee goeie momenten :
    thuis tegen Anderlecht en de vorige speeldag op Standard.
    Tegen Anderlecht
    kon het ook 1-5 zijn geweest. Het is ook een ploeg met kwaliteiten. In verband met Losada :
    wij missen ook N’Diaye en Colpaert. Er zijn 30 matchen in
    competitie en iedere match is belangrijk voor
    ploegen als wij. We zitten nu
    in een situatie zoals ik ze nog nooit meemaakte maar deze groep heeft meer
    mogelijkheden en is rustiger dan toen ik hier een vorige keer – ook in moeilijke omstandigheden – toekwam.

    Mo, de nieuwe trainer Stojonovic van Lierse traint op het uur van de match; wat is je idee daarover ?
    “Dat past niet in België vind ik. Er zijn ook mensen van de medische staf die nog een eigen praktijk hebben.
    Het moet een hele aanpassing zijn voor de
    spelers. Ik denk niet dat hun vrouwen dat leuk vinden.
    Ik vind het alvast vreemd.
    We zullen zien of dat zal renderen."

    Hoe heb je vorig seizoen gepresteerd met OHL tegen Lierse ?
    “Op Lierse pakten we met negen man een punt, uitslag 0-0. Thuis hebben we ervan gewonnen. OHL had al een moeilijk
    seizoen verwacht, als ik vergelijk
    vind ik Zulte Waregem een betere ploeg hebben. Er zijn veel nieuwe spelers, dat
    wordt wat onderschat in een heel fysieke competitie. Jammer dat ik dit nu twee jaar na mekaar moet meemaken,
    dat ben ik niet gewoon. In de competitie is het
    belangrijk dat je een reeks kunt neerzetten met drie à vier zeges.”

    Ondertussen heb je toch het niveau gehaald dat je wenst Mo ?
    “Ik heb drie weken zonder club gezeten en heel hard gewerkt om in een goede conditie hier toe te komen.
    Ik kreeg het vertrouwen van de trainer en voel
    me goed. Het belangrijkste is resultaten te halen. Ik heb nooit echt
    getwijfeld
    over mijn kwaliteiten. Tegen Westerlo speelde ik meteen een goede match en scoorde,
    ook tegen Antwerp en het is tof dat je kan uitblinken. Ik heb een
    éénjarig contract maar ben nog niet bezig met volgend seizoen.
    Ik ben heel
    tevreden om hier te spelen en kijk enkel nog vooruit. Ik wil me elke week 100% inzetten.
    Ik ken al goed de weg naar hier maar ben toch – één van de eerste
    dagen – te ver gereden”(lacht).
    (Mo Messoudi voetbalde drie seizoenen voor
    KV Kortrijk).

    Je bent één van de ouderen in de groep. Laat je je gelden in de kleedkamer ?
    “Ik probeer de jonge spelers wat raad te geven; de buitenlanders en neem ze dan apart. Ik denk aan Cissako, vorig seizoen Ibou.”

    Francky, je kende dit seizoen al veel problemen in de centrale as ?
    “Er waren al schorsingen, blessures.
    We misten al D’Haene, Skulason, N’Diaye,
    Jörgensen; dat doet wel pijn. Ik vind Ollie(Skulason) zelf een middenvelder
    maar de aanpassing van Tiago Ferreira duurt te lang en dat is niet goed; ik had er nochtans een goede scouting over.
    We mogen ook niet tè vlug oordelen
    over iemand, ik neem het voorbeeld van Jelavic. Maar Junior Malanda had me
    gezegd ‘jullie hebben een hele goede gekocht’. Junior had ertegen gespeeld op een tornooi in Toulon waar we ook
    Tiago hadden opgemerkt. Toen ik hem
    vroeg ‘spreekt ge Engels ?’ kwam er alleen uit ‘yes’. We hadden begin dit
    seizoen Colpaert en D’Haene achterin en hadden nog Mendy dus dat zat goed. En dan valt Colpaert uit.
    Labor maakte geen beste beurt tegen Waasland-
    Beveren. Ollie kan achterin spelen maar niet te lang, dat is niet goed voor hem.”



    Koen Christiaens


    Foto's SV Zulte Waregem



    Dinsdag trok het team van Francky Dury naar De Gavers in Harelbeke voor een teambuilding.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    02-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis BOSTYN : “Vertrouwen voor de match tegen Anderlecht.”

    Louis BOSTYN : “Vertrouwen voor de match tegen Anderlecht.”


    De bekerzege tegen Antwerp gaf Essevee een boost in aanloop naar de topper tegen Anderlecht. Zulte Waregem hoopt om dringend ook in competitie de punten te pakken. Op de voorlaatste speeldag van de playoffs halverwege mei lagen de kaarten helemaal anders toen Zulte Waregem met 1-2 verloor en Anderlecht ons toch nog de enige thuisnederlaag van het seizoen aansmeerde. Krijgen we een tegenstander die zoals tegen Lierse en Patro Eisden te pakken is of is paars-wit net zoals tegen Galataseray superieur ? En toch… Toen Essevee drie jaar terug in november met Darije Kalezic ongeveer dezelfde resultaten neerzette was er ook Essevee-Anderlecht. Essevee kwam in die partij 2-0 voor en er was een supersave van Proto nodig op een schot van Maréval of het was 3-0 waarna Anderlecht toch nog de match deed kantelen tot 2-3. Een openbaring dit seizoen is Louis Bostyn. De doelman die overkwam van Roeselare stond Europees twee keer in het doel door de blessure van Bruzzese terwijl Sammy Bossut nog van vakantie genoot na het WK.


     Louis, wat vond je van de wedstrijd van gisteren op Antwerp ?

    “Ik was derde keeper dus heb die verplaatsing niet zo intens meegemaakt als de ploegmaats. Ik was wel aanwezig in het stadion en zat in de zittribune. Ik vond dat we een goeie match hebben gespeeld. Het deed deugd om nog eens te winnen en de groep heeft vertrouwen getankt voor de wedstrijd tegen Anderlecht.”


     Hoe voelt het voor je om nu niet meer op die bank te zitten ?

    “Dat is natuurlijk niet leuk maar ik ken mijn plaats. Ik probeer hard te werken om weer op die bank te geraken. Ik speel nu met de beloften, maandag wonnen we nog met 0-2 in Genk.


     Hoe kijk je terug op die unieke ervaring toen je twee keer eerste doelman was tegen het Poolse Bydgoszcz ?

    “Dat was geestig voor me. Momenteel is de situatie helemaal anders, ik moet blijven werken en de trainer proberen te overtuigen. Ik was tevreden over die twee matchen. Dat was een nieuwe ervaring voor me, zoiets had ik nog niet meegemaakt en het was zo veel te leuker dat het goed uitdraaide en we ons wisten te kwalificeren voor de volgende ronde.”


     Hoe reageerde jouw omgeving tijdens die periode eind juli ?

    “Ik heb veel felicitaties ontvangen van vrienden. Dat was allemaal leuk. Ook veel mensen begonnen zomaar te praten tegen me zoals supporters na de match. Maar het is de bedoeling dat ze mij blijven kennen.”


     In feite is het voor jou een grote stap voorwaarts als je vergelijkt met vorig seizoen Roeselare waar je zelden eerste doelman was ?

    “Vorig seizoen stond ik een drietal keer in doel, zoals tegen Heist maar verloren met 1-0. Dat was op het einde van het seizoen en de motivatie was al niet optimaal meer bij onze ploeg. Overigens vertrok toen zowat de ganse ploeg. Het jaar ervoor keepte ik enkele wedstrijden méér omdat Gilles Lentz toen geblesseerd was. Ik heb KSV Roeselare dit seizoen nog niet aan het werk gezien – het komt er nog wel eens van – maar het is moeilijk om dit te combineren nu ik bij Zulte Waregem zit.”


     Klopt het dat doelmannentrainer Gianny De Vos jou ontdekte ?

    “Ja. Via mijn makelaar was er interesse en zo is Gianny De Vos dan komen kijken en dan is het snel gegaan.”


    Hoe kijk je aan tegen de wedstrijd tegen Anderlecht ?

    “We willen een goeie prestatie neerzetten. Anderlecht heeft het al ieder jaar moeilijk gehad in Waregem. Ik heb er vertrouwen in. Eens we opnieuw weten te winnen zal de trein vertrokken zijn.”


     Wat leren de wedstrijden uit de jeugd met Roeselare tegen Anderlecht je ?

    “Blijkbaar heb ik altijd tegen Romelu Lukaku gespeeld. Toen was hij nog niet zo bekend, ik wist ook nog niet wie hij was. Ik weet wel dat Lukaku tegen mij nooit gescoord heeft !.”


     Wat heb je al bijgeleerd sedert je bij Zulte Waregem aan de slag bent ?

    “Dat ik veel meer techniek heb ten opzichte van bij Roeselare. Ik begin daar ook meer op te letten op training dat ik om voor ik de bal moet pakken een betere positie te kiezen.”


     Wat is jouw ambitie verder bij Essevee ?

    “Om tweede doelman te worden. Ik kom wel goed overeen met Sébastien Bruzzese.”




    * Nog een beetje op voorhand maar voor Louis Bostyn alvast een gelukkige verjaardag op 4 oktober. Louis wordt er dan 21.

    * De wedstrijd tegen Anderlecht wordt geleid door Joeri Van De Velde.

    *Vorig seizoen was Essevee-Anderlecht een spektakelmatch met in de laatste seconde het winnende kopbaldoelpunt van de toen vertrekkende Franck Berrier.


     


      Koen Christiaens.

    Foto's : SV Zulte Waregem


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    01-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francky DURY :”Zijn niet fier dat we 16 spelers moesten aantrekken.”

    Francky DURY :
    ”Zijn niet fier dat we 16 spelers moesten aantrekken.”




    Op de tradionale persbabbel van donderdagmiddag kwam trainer Francky Dury aan het woord.Hij heeft het over
     de groeipijnen van dit seizoen en hoopt dat Essevee straks definitief uit de
    onderste regionen kan wegspurten.

    Francky, is iedereen fit voor de match op Charleroi ?
    “Op uitzondering van Steve Colpaert is mijn kern compleet.”

    Beschik je dan niet over te veel spelers ?
    “Onze situatie is gekend maar we moeten erdoor. We hebben dit seizoen een mindere start en ik moet te lang zoeken
     in het klassement naar Zulte Waregem op een vijftiende plaats. Hoe sterk
    was onze ploeg niet vorig seizoen als je de
    prestatie van Conté ziet dinsdag die probleemloos
    meedraait in een topclub. We moeten bouwen aan iets nieuws en
     sommigen zijn geduldig
    daarvoor en anderen ongeduldig. Ik heb een groep met kwaliteiten en een goede focus.
    Ik was
    niet verrast over Conté zijn prestatie, ik was fier op hem omdat ik weet van waar hij komt en heb hem woensdag
    een bericht gestuurd. Hij heeft ook een grotere transferwaarde dan hetgeen Sv
    gekregen heeft.
    Hij is naar hier gekomen toen hij bij Gent in de put zat – velen hebben toen hij
    kwam gelachen met die
     transfer; dat was ook zo bij Malanda en Hazard en vorig jaar deed Conté
    een goed seizoen.
    Ik wou hem nog houden en meer werken aan zijn statistieken. We hebben
    met elkaar gediscussieerd bij
    zijn transfer, dat is een ander punt. Het deed pijn dat hij wegging.
    Als een club als Anderlecht aan je mouw trekt is
    het normaal dat de speler zelf ook interesse
    heeft. Lokeren staat hierin sterker,
    ze plakken zoveel miljoen op een speler en die gaat niet weg.
    Zij staan sterker in hun structuur.
    Wij willen ook kansen aangrijpen om ons budget te verhogen. 
    Ik heb Conté zien invallen op Lierse en zag
    zijn volledige match op Galataseray als analist bij
    Belgacom Tv : hij deed het met verve en je mag
    niet vergeten ‘dat was Champions League hè’.
    Bovendien heb ik Anderlecht zelden zo superieur geweten.
    Zeker het eerste uur, na de inbreng
    van Bruma kende ze wat meer problemen.”

    Heb je in je kern van de nieuwelingen ook spelers die je zie doorbreken ?
    “Ik denk dan in de eerste plaats aan Jonathan Benteke. Hij heeft een eerste volledige week meegetraind.
    Dat zal met vallen en opstaan zijn maar geloof me, er zijn er nog. Het is voor eens
    stuk onze visie van jongeren aan te trekken.
     Eerst worden ze gescreend, dan is er de ontwikkeling
    en moeten er vervolgens resultaten gehaald worden.
    We moeten zorgen dat we daar als
    ontwikkelaars nog béter uitkomen.”

    Er werd al gesproken over een communicatieprobleem tussen je spelers. Vind je die opmerking terecht ?
    “Noem mij eens één club in Europa waar maar één voertaal wordt gesproken. Nergens meer. Ik heb in mijn kern één speler
    die geen Frans en Engels kan namelijk Ferreira, maar hij volgt Franse les. Alle anderen begrijpen
    elkaar. Chuks Aneke en Glynor Plet
    volgens zelfs ook Franse les. Zondagmorgen heb ik met mijn
    groep vijf minuten gepraat over de match en twee uur
    met de staf zaterdagavond. We hebben
    een analyse gemaakt :
    van 1) géén correcte uitslag was en daar blijf ik bij
    2)oplossing van het
    individu
    en 3)oplossing van het team. We moeten - te beginnen op Charleroi – niet met te veel
    druk spelen.
    De spelers komen hier toe met een goede mentaliteit en ik hou van mijn spelers. We
    proberen wel snel weg te geraken
     uit die gevarenzone. Ik weet dat je met een middelmatige start
    nog goed kunt eindigen.”

    Hoe zie je jouw eerste transferperiode als technisch directeur ?
    “Als rumoerig. De club heeft een correctie moeten uitvoeren, we zitten met een investering en zaten met Hazard die wegging,
    een Kums die al een overeenkomst had met Gent van voor de
    start van de voorbereiding en er werd al aan de
    mouw van Conté getrokken. Vandaag is dat de
    markt. Ze mogen in België wat meer respect hebben
    voor Essevee, want wij geven de voeding
    aan de topclubs. We zijn niet fier dat we 16 spelers moesten
    aantrekken maar waren voor een
    stuk verplicht om dit te doen. Ik vraag gewoon wat meer respect
    tijdens de onderhandelingen ten
    opzichte van andere ploegen. In feite is er voor mij weinig veranderd :
    Denk je dat ik Malanda niet
    zelf gehaald heb, én Hazard, Kums, Conté, Verboom. Ik heb Habibou – toen ik hier toekwam –
    zelfs
    uit de B-kern gehaald.”

    Maar Charleroi van vrijdagavond is voor Zulte Waregem een cruciale partij ?
    “We steken op de club met zijn allen nu een tandje bij. Vorig jaar zijn we op de slechtst mogelijke plaats
    geëindigd als vierde. We waren niet klaar voor de Europa League en kenden een moeilijke
    competitiestart.
    Mijn jongens hebben geen stress maar zijn in deze situatie nieuwsgierig omdat ze
    kwaliteiten hebben.”




    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    31-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willie OVERTOOM :”Kom het best tot mijn recht in combinerende ploeg.”
    Willie OVERTOOM :
    ”Kom het best tot mijn recht in combinerende ploeg.”


    Nà de match op AA Gent op de vierde speeldag dacht menig Esseveesupporter dat met het vierluik Moeskroen-Péruwelz, Westerlo, Waasland-Beveren en Charleroi een moeilijke seizoensaanhef zou weggewist worden. 
    Het ene succes(seizoen) is het andere echter niet en vrijdag krijgt Essevee een volgende kans om een 
    broodnodige driepunter binnen te rijven. Tegen Charleroi dat slechts één puntje meer telt weeral een uiterst belangrijk duel voor de troepen van Francky Dury. “Ik was verrast dat er zo veel spelers zijn vertrokken” 
    liet de coach zich ontvallen voor Essevee-Waasland Beveren. De oefenmeester moet inderdaad een 
    totaal nieuw elftal smeden en dat vergt blijkbaar veel tijd. Als je weet dat van de Essevee-Waasland Beveren
     van vorig seizoen in de basisploeg met Bossut en D’Haene slechts twee spelers zijn overgebleven... 
    De tè lange transferperiode werkte ook nefast waardoor een belangrijke Conté nog voor Anderlecht koos. 
    Soit, we moeten door met de (vele) nieuwelingen maar voor de trainer is/blijft het zoeken. 
    Brengt hij tegen Charleroi weer andere spelers in het elftal ? Eén van hen is misschien Willie Overtoom. 
    De 28-jarige ex-speler van Heracles en AZ is toe aan een nieuw avontuur bij Zulte Waregem en is 
    daar gelukkig mee. Tegen Waasland Beveren viel Willie al in na 67 minuten wedstrijd.

    Willie, wat is jouw eerste indruk van Zulte Waregem ?
    “Het bevalt me hier goed. Alles is goed geregeld en ik voel me heel relaxed en ook het niveau is goed. 
    Ik vergelijk deze club een beetje met Heracles. Ik heb begrepen dat het de voorbije wedstrijden nog 
    niet lekker liep en dat de club op zoek ging naar nieuwe spelers. Zulte Waregem speelde Europees 
    tegen PSV en met AZ speelde ik ertegen op stage in Marbella dus ik kende de ploeg al wat. 
    Bij Heracles kende ik veel succes omdat ik in een goed voetballende en combinerende ploeg het 
    best tot mijn recht kom. Op die manier kon ik voor Heracles ook veel scoren.(40 goals op 115 wedstrijden). 
    Daarna ging het heel wat minder bij AZ waar ik met Gert-Jan Verbeek, Dick Advocaat en 
    Marco Van Basten drie trainers kende. 

    Waarom verliet je Nederland ?
    “Ik had geen zin om weer op de bank te zitten, ik wou gewoon spelen. Er waren sowieso opties. 
    Het voetbal van Zulte Waregem is aanvallend; ze willen positief voetballen en daar hou ik van. 
    Mijn beste positie is op de 10, maar ik kan ook op de flank uit de voeten. Op die plaats stond ik ook al
     veel tijdens de eerste trainingen. De intentie is om hier op de flank te spelen en dan naar binnen te komen. 
    Ik zal spelen waar de ploeg me nodig heeft. Ik heb Glynor Plet gevraagd naar deze club en het voetbalniveau 
    en hij gaf me een positieve indruk en ondertussen kan ik die enkel maar bevestigen. 
    Ik heb samen met Glynor gespeeld met Heracles en dat we elkaar al kennen maakt de aanpassing wat 
    makkelijker. Ik tekende hier voor één seizoen.”

    Hoe zie je jouw ambitie voor dit seizoen ?
    “Ik wil terug plezier beleven en lekker voetballen. Als je goed presteert komt de rest vanzelf, eventueel de
     nationale ploeg van Kameroen. (Willie telt al drie selecties voor het Kameroense nationale elftal).

    Wat verwacht je van de Belgische competitie ?
    “Ik ben benieuwd naar het niveau van de competitie. Ik zag vooraf al een match in Belgische competitie met 
    Club Brugge-Anderlecht en afgelopen weekend onze match tegen Waasland-Beveren.”

    Kom je ook in België wonen ?
    “ik heb de dubbele nationaliteit, mijn vader is immers Nederlander. Ik woon al mijn hele leven in Nederland. 
    Ik heb een huis staan in Alkmaar maar wil nu voor de kinderen in Gent komen wonen. 
    Jake is er twee en Senna vier. Ikzelf heb drie zussen en één broer.”


    - De club ziet het grote belang in van de uitwedstrijd naar Charleroi en legt gratis busvervoer in. 

    - Mo Messoudi begon aan de vorige wedstrijd tegen Waasland Beveren en zag met Robson en Ibou twee 
    van zijn ex-ploegmaats bij OHL scoren. 

    - Met Rossini ziet Essevee weer een ex-speler terug bij Charleroi.

    - Op 22 februari van dit jaar haalde Charleroi het thuis met 3-2 van Essevee : François bracht de thuisploeg op voorsprong, 
    Pourie maakte gelijk net voor de rust. De ingevallen Sylla bracht Zulte Waregem op voorsprong maar Neeskens Kebano 
    maakte vlug gelijk. De winnende treffer kwam van de voet van Tainmont. Eerder werd het in de heenronde 1-1.




    Koen Christiaens

    Foto's : SV Zulte Waregem
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    30-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing Zulte Waregem - Waasland-Beveren met Tom ROSENTHAL en Karel D’HAENE.
    Voorbeschouwing Essevee-W.Beveren met Tom ROSENTHAL en Karel D’HAENE.

    Op de laatste dag van de transferperiode toverden Toon Mertens en zijn medewerkers met de Belg Tom Rosenthal nog een Belg uit de Engelse competitie uit hun hoed. Weinig Esseveefans die hem op heden al kennen al bestaat de kans dat daar gauw verandering in komt. Vader Ronny maakte furore in België bij Standard en vooral Club Brugge eind de jaren ’80. Met Rosental en aanvoerder Karel D’Haene hebben we het onder meer over de belangrijke match van zaterdag tegen Waasland-Beveren.

    Tom ROSENTHAL :

    Tom, waarom koos je voor Essevee ?

    “Ik voelde dat ik in België in het eerste elftal kon spelen, in Engeland niet. Mijn vorige ploeg Watford wil immers zo snel mogelijk naar de Premier League en heeft geen tijd om jonge spelers te proberen.”

    Wat weet je van Zulte Waregem ?

    “Ik weet dat dit een club is die jongeren een kans geeft. Mijn pa Ronny kent de Belgische competitie goed. Ik wist dat Francky Dury de trainer was en kende enkele spelers zoals onder meer Aneke en Ekangamene. Ik speelde ook één keer tegen Chuks Aneke. Ik sprak ook met hem over Zulte Waregem en hij was blij voor mij dat ik hier tekende. De coach belde me daags voor ik tekende en sprak me over de plannen voor dit seizoen en daarin paste ik. Ik ben er zeker van dat ik kansen zal krijgen want dat kon ik afleiden uit het gesprek met de trainer. Ik kan op de zes, de zeven en de acht spelen en ben rechtsvoetig. Ik ben een technische speler die het spel begrijpt en een troef is mijn snelheid. Mijn vader was destijds ook heel snel. Ik tekende voor twee seizoenen bij Zulte Waregem.”vertelt Tom die Engels en Frans spreekt.

    Watford was ook het laatste team van Ronny Rosenthal ?

    “Dat klopt, in 1999. Watford was belangrijk voor mijn familie, het was ook mijn eerste professioneel team. Momenteel doet hij scouting, niet specifiek voor één team maar veel teams in Europa. Hij kent ook goed Gert Verheyen, mijn coach bij de U19 van bij Brugge. Ik verblijf in Waregem en de eerste maanden blijft mijn broer Dean bij me.”

    Je bent net terug en speelde met de Belgische U19 in Servië maar dat werd geen succes …

    “We verloren de laatste partij met zware cijfers van Frankrijk(7-0). We speelden niet goed. In oktober is er een nieuwe uitdaging met de eerste kwalificatieronde voor het EK. We zijn dan ingedeeld in een groep met Engeland, Luxemburg en Wit-Rusland. Vrijdag train ik een eerste keer met Zulte Waregem.” (ook voor Sylla en Ndiaye is dat na interlands het geval).

    Je hebt een naamgenoot die een Engels komiek is. Ken je hem ?

    “Ik ken hem maar heb hem nog niet ontmoet.”


    Karel D’HAENE :

    Karel, hoe kijk je aan tegen de match van zaterdag tegen Waasland- Beveren ?

    “Ik ben heel blij met de last minute transfers. Er kwamen jongens bij met balvastheid als Willie, James en Jesper. Het zijn ook spelers met ervaring. Jongens met kwaliteit die voor de jongeren voor een goede balans zorgen want er was onevenwicht. Mijn gevoel is een stuk beter dan twee weken geleden. Op training is er meer rust in balbezit. Dat moet zich nog vertalen in de match met puntengewin, hopelijk tegen Waasland Beveren. Het is een beetje een nieuwe start, als we willen opklimmen in het klassement moeten we winnen.”

    Veel ploegen waren nog zoekende ?

    “Dat is het nadeel van de transferperiode. Er gebeurt nog veel in de laatste week en het seizoen begint eigenlijk voor veel ploegen pas op 1 september. We denken voorlopig niet aan play-off één. Daarvoor hebben we onze start wat gemist, laat ons een nieuwe analyse maken binnen zes matchen.”

    Met Steve Colpaert vorm je altijd een belangrijke tandem en die heb jijzelf ook al gemist ?

    “Automatismen zijn belangrijk, ook verdedigend. Steve had eerst een hersenschudding en is nu langere tijd out.”

    Wie wordt zijn vervanger ? Labor ?

    “Het is de bedoeling dat hij speelt dit weekend. Jéremy heeft kwaliteiten, is in Westerlo ook al goed ingevallen.”

    Kan je stellen dat Mendy en Ferreira nu wat verbrand zijn ?

    “Het was voor hen geen cadeau om tegelijkertijd aan te treden in de verdediging, als je maar één speler moet vervangen is dat ook makkelijker. Voor Ferreira was er een taalprobleem en hij heeft tijd nodig. Formose Mendy heeft kwaliteiten en deed het zo slecht niet op Westerlo maar iedereen onthoudt natuurlijk die penaltyfout.”

    De trainer had het al over een gebrek aan communicatie de laatste matchen. Zal dit nu verbeteren denk je ?

    “Er zijn nu jongens bijgekomen met ervaring. Ik denk aan Jörgensen die zich vlot aanpast en gewoon is van op een hoger niveau te spelen. Hij is hier bovendien al een vijftal seizoenen.”

    Heb je al een idee hoeveel nieuwelingen zaterdag aan de aftrap komen ?

    “Ik heb al een idee hoe de coach zal spelen, hij heeft dat vandaag(donderdag)al wat uit de doeken gedaan. De ploeg zal er wel anders uitzien. Voor ons was het een goed moment dat er een interland was. Als het goed draait is het nooit een goed moment maar er zat toch al wat druk op de matchen tegen Moeskroen-Péruwelz en Westerlo.”

    Wie benadert van de nieuwe spelers het meest het profiel van Thorgan Hazard ?

    “Ik denk het meest James Troisi, hij speelt ook op de 10 en heeft die vinnigheid. Ook Overtoom is een goede voetballer maar die is meer voor op de flank. Het niveau is sowieso vooruitgegaan op training, de juiste keuzes worden gemaakt zoals de bal net op tijd afgeven. Een type-elftal zou er nu misschien snel kunnen staan.”

    * Scheidsrechter voor Essevee-Waasland Beveren is Laurent Colemonts. Christophe Virant en Jerome Efong Nzolo komen alvast tot Nieuwjaar niet meer in actie omdat ze tot twee keer toe niet slaagden voor hun fysieke testen.

    * Bij de tegenstander is David Destorme geschorst. De middenvelder genoot- toen hij nog voor Dender voetbalde – nog ooit de interesse van Zulte Waregem.

    * Op het middenveld heeft Francky Dury – door de aanwerving van Troisi, Overtoom, Rosenthal en Jörgensen – voor de match van dit weekend plots veel keuze en dit uit elf(!) middenvelders en dan rekenen we Theo Bongonda nog tot de aanvallers.

    * Woensdagavond tegengekomen met de fiets in Waregem :Ernest Nfor : hij is nochtans aangesloten bij Neftçi Bakoe maar de competitie ligt er momenteel stil.

    * Jonathan Delaplace – nu Rijsel – kwam woensdag zijn ex-ploegmaats goeiedag zeggen op training.

    * Ondanks dat de werken goed opschieten zal de nieuwe tribune nog niet in gebruik worden genomen tegen Anderlecht.


    Koen Christiaens.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    29-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kern Zulte Waregem op 1/9
    KERN ZULTE WAREGEM OP 1/9

    Doelmannen : Sammy Bossut (Bel), Sébastien Bruzzese (Bel), Louis Bostyn (Bel); 

    Verdedigers : Yarouba Cissako (Fra), Sefa Isçi (Tur), Karel D’Haene (Bel), Steve Colpaert (Bel), 
    Formose Mendy (Fra), Djibrill Paye (Guinee) en Bryan Verboom (Bel), Jérome Labor (Fra)

    Middenvelders : Chucks Aneke (Eng), Aleksandar Trajkovski (Mac), Willie Overtoom (Kam), Olafur Skulason (Ijs), 
    Mo Messoudi (Bel), Tom Rosenthal (Bel), Mamatou N’Diaye (Mal), James Troisi(Aus), Kylian Hazard (Bel), 
    Charni Ekangamene (Bel), Jesper Jörgensen (Den)

    Aanvallers : Idrissa Sylla (Guinee), Glynor Plet (Ned), Jonathan Benteke (Bel) en Theo Bongonda (Bel).

    Inkomende transfers : Louis Bostyn (Roeselare), Aleksander Trajkovski (eigendom, terug van KV Mechelen), 
    Kylian Hazard (White Star Bruxelles), Chucks Aneke (Arsenal), Sefa Isçi (Anderlecht), Jonathan Benteke (Visé), 
    Jérome Labor (Monaco, via Brussels), Yarouba Cissako (Monaco,huur),Willie Overtoom (AZ), 
    Tom Rosenthal (Watford), Djibrill Paye (Sheriff Tiraspol), Glynor Plet (Hapoel Beer Sjeva), 
    Charni Ekangamene (Manchester United), Jesper Jorgensen (Club Brugge), Mo Messoudi (OHL)

    Uitgaande transfers : Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach, via Chelsea), Jens Naessens (KV Mechelen), 
    Franck Berrier (KV Oostende), Mbaye Leye (einde contract naar Lokeren), 
    Marvin Pourié (terug naar Kopenhagen), Bobley Anderson en Roberto Chen  (beiden terug naar Malaga), 
    Fabrice Olinga (terug aan Malaga), Mehdi Tarfi (Anderlecht), Ibrahima Conté (Anderlecht), 
    Raphaël Cacérès (Sochaux), Niels Vandenbroucke (Izegem), Klaas De Rock (KSV Oudenaarde), 
    Davy De fauw (Club Brugge), Bruno Godeau (Westerlo, huur) en Sven Kums(KAA Gent).


    Koen Christiaens
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    28-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charni EKANGAMENE : “Ik ben fier voor Zulte Waregem te spelen.”

    Charni EKANGAMENE : “Ik ben fier voor Zulte Waregem te spelen.”


    De uitstekende prestaties van Thorgan Hazard de voorbije twee seizoenen bij Zulte Waregem hebben duidelijk hun weerklank op het aankoopbeleid van de club : Zo stallen Europese topclubs sindsdien hun talenten bij Essevee : Chuks Aneke van Arsenal is zo’n voorbeeld net als Charni Ekangamene. Van Manchester United kwam de Antwerpenaar het middenveld versterken. Sinds de Europese uitmatch in Soligorsk staat Charni in het basiselftal van Francky Dury en doet dat met verve. Aan de Esseveefans nu nog de oefening om deze moeilijk uit te spreken familienaam bij de ploegopstelling luidkeels door het stadion te doen galmen als de stadionspeaker ‘Ekangamene’ aankondigt…

    Is de kater van op Gent al een beetje doorgespoeld Charni ?

    “Deze pagina is omgeslagen, de focus ligt op de volgende partij tegen Moeskroen-Péruwelz. We speelden geen al te beste partij. Nochtans domineerden we tot het tegendoelpunt en dan volgden wat kleine foutjes.”

    Ik vond dat Essevee zeker een gelijkspel had verdiend want bij een 2-1 tussenstand was er ook nog Sylla op de lat ?

    “Zeker en vast. Wanneer we 0-1 voor stonden hadden we inderdaad de partij in handen en waren er kansen op een tweede doelpunt, o.m. voor Plet nà en ikzelf vlak voor de rust met een knal die ik voorlangs besluit. Jammer genoeg viel het doelpunt aan de overkant en kregen we op korte tijd twee goals tegen.”

    Hoe kwam in het tussenseizoen jouw transfer naar Zulte Waregem tot stand ?


    “In het begin wist ik niet veel af van Zulte Waregem. Ik volgde wel het Belgische voetbal maar kwam enkel naar België op vakantie want mijn familie woont in Antwerpen. Ik werd opgebeld in het tussenseizoen door de mensen van Zulte Waregem. Mijn contract liep af bij Manchester United, maar ik kreeg van hen wel een nieuw contract aangeboden. Er waren voor mij wat twijfels i.v.m. dat contract en ik was blij voor Essevee te kiezen. Op vandaag is Zulte Waregem toch de top van België en zag er een mooie club uit mét ambitie en daar waar ik deel van uitmaken.”


    Heb je Van Gaal,  trainer bij Manchester, nog gesproken ?


    “Nee, ik heb Louis Van Gaal niet meer gehoord.”


    Hoelang heb je hier getekend ?


    “Voor vier seizoenen.”

    Je maakte daar deel uit van de A-kern ?

    “Ik speelde een gans seizoen bij de beloften. Ik ben in januari kort uitgeleend aan Carlisle United maar keerde na één maand terug naar Manchester. Ik vertoefde er dus twee seizoenen bij de beloften en speelde vooral veel het laatste seizoen. Af en toe trainde ik eens mee met de A-kern. Adnan Januzaj was daar als een broer voor mij, ik had er dagelijks contact mee, ook buiten het voetbal. Ik hoor hem nog vrij regelmatig. Die reeks met de beloften is niet enkel met ploegen uit de Premier League want die divisie wordt anders ingedeeld : er zaten ook tweedeklassers bij zoals Middlesbrough en Leicester City, Wigan was daar niet bij.”

    Kende je Chuks Aneke al ?

    “Niet echt, maar ik had tegen hem gespeeld bij de -18 jarigen in een duel tussen Manchester en Arsenal.”

    Charni is een niet alledaagse voornaam. Vanwaar komt die ?

    “Mijn moeder heet Annie en mijn vader Charly; dus het is een combinatie van de twee.”

    Je had een conditionele achterstand, op hoeveel % van je mogelijkheden zit je nu denk je ?

    “Ik denk ongeveer aan 70 à 80%. Het zit in stijgende lijn. Ik voel me beter, kan iedere dag meetrainen en ook het wedstrijdritme gaat de hoogte in. Mijn laatste wedstrijd was op 14 mei en daardoor kon ik in het begin nog geen volledige wedstrijd aan.”

    Je hebt het rugnummer 43. Vanwaar dit groot getal ?

    “Bij de jeugd bij Antwerp had ik altijd dat rugnummer. In Manchester heb ik dat toevallig ook kunnen krijgen en gehouden.”


    Heb ik het juist voor als ik zeg dat Francky Dury hoog op loopt met Charni Ekangamene ?

    “Ik heb een positief gevoel over mijn nieuwe club en dit dankzij de trainer. Ik moet mijn best blijven doen, zelfs al heb ik momenteel een basisplaats. Ik wil mij op training en in de wedstrijden op een positieve manier laten gelden zodat ik mijn bijdrage kan leveren.”

    Waar zie je Essevee eindigen op het einde van de competitie ?

    “Wij zitten sowieso nog in een beginfase dus is dat moeilijk te zeggen. De trainer is het team aan het bouwen en dat gebeurt niet op één,twee, drie. We worden op alle vlak beter, dat zie je op training. De Europese matchen kwamen te vroeg met daarbij matchen om de drie, vier dagen. Nu hebben we meer tijd om elkaar te leren kennen en te trainen. We geven allen ons best te doen om zo de fans iets terug te geven.”

    Te beginnen met Moeskroen-Péruwelz. Op papier kondigen zich de komende vier matchen makkelijker aan dan de vorige vier ?

    “Klopt inderdaad. We zien het wedstrijd per wedstrijd en de focus ligt nu op Moeskroen-Péruwelz. Tijdens de eerste vier wedstrijden waren er goede en minder goede momenten. We moeten de draad terug oppikken en elkaar helpen.”

    Hoe zie je de stap naar Zulte Waregem tijdens jouw voetbalcarrière ?

    “Als een heel mooie stap. Ik ben heel blij en fier om voor deze club te spelen.”

    Ken je al een beetje het Waregemse dialect ?

    “Totaal nog niet. Ik heb altijd in Antwerpen gewoond, ook nu weer.”

    Heb je dan files op weg van en naar Waregem, bijvoorbeeld de Kennedytunnel nodig ?

    “Ik heb geen files want de Kennedytunnel niet nodig. Ik rij af net voor Zwijndrecht.”

    Laatste vraag; stel dat Januzaj weinig tot spelen toekomt bij Manchester en aangezien je hem toch zo goed kent, probeer hem eens te overtuigen van Essevee hè !

    “Het zal alvast zeker geen probleem zijn dat Adnan eens afzakt naar het Regenboogstadion om al eens een wedstrijd van mij te bekijken; als ik hem dat vraag komt hij zéker af. Omgekeerd wil ik tijdens een vrij weekend ook nog eens een match van Manchester United zien.”



    Nà de rode kaart op KAA Gent is Olafur Skulason geschorst. Zijn plaats achterin wordt ingenomen door Steve Colpaert, terug na een hersenschudding en op Gent ook al op de bank. Bongonda en Conté trainden terug mee, Jens Naessens wordt komende dinsdag(pubalgie) geopereerd en zal drie maanden out zijn. Paye, Benteke en Bruzzese volgen een individueel programma.

    Het duo Diaby - Badri was bij Moeskroen-Peruwelz in de eerste vier wedstrijden al goed voor elk drie doelpunten. Ook Sylla van Essevee prikte er al drie tegen de netten zodat de kans bestaat dat de topscorer na vijf wedstrijden Jupiler Pro League één van hen wordt…

    Frederik Geldhof moet als ref deze partij in goede banen leiden.

    * Twee ploegen waartegen Essevee vorig seizoen nog Europees speelde proberen door te stoten tot de poulefase van de Champions League : Maribor tegen Celtic en APOEL Nicosia tegen Aalborg terwijl Soligorsk in de Europa League uitkomt tegen… PSV.

    * Mevrouw Mamoutou N’Diaye, Lindsay Van Geele, is begin september te zien op ‘VIER’ voor het programma ‘Komen Eten.’


    Koen Christiaens


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    27-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPPER VAN DE DERDE SPEELDAG : ESSEVEE-CLUB BRUGGE !

    TOPPER VAN DE DERDE SPEELDAG : ESSEVEE-CLUB BRUGGE !



    Nà een deugddoende Oostenrijke vakantie – Damüls voor de kenners – richt ik weer de pijlen op Zulte Waregem. Vanaf de (volgende) thuismatch tegen Moeskroen-Peruwelz weer in de vorm van interviews. Tijdens mijn verlof waren er twee pijnlijke nederlagen. Vooral het zware thuisverlies Europees tegen Soligorsk kwam hard aan. “De overwinningen tegen KVK en Bodygoczc gaven een vertekend beeld en een tè goed gevoel” merkte kapitein Karel D’Haene niet onterecht op. Op Lokeren kwam het combinatievoetbal van vorig seizoen al terug naar boven maar verloor Essevee door een super Dutra. Feit is – én dat was ook zo de voorbije seizoenen – dat Zulte Waregem pas op zijn sterkst kan presteren én oogsten als ‘de kern compleet is én iedereen aan hetzelfde zeel trekt’. De voorbije wedstrijden werden belangrijke spelers als Colpaert, Verboom, Cissako gemist; die wellicht zondag tegen Club Brugge weer fit zullen zijn. Tegen een Club Brugge dat al enkele duels geen tegendoelpunt kreeg maar ook nog niet overtuigde kan dit een belangrijk gegeven worden.


    Essevee-kapitein Karel D'Haene


    Feit is dat Francky Dury nog wat knopen dient door te hakken tegen zondagavond : 


    In doel ongetwijfeld Sammy Bossut die de voorbije wedstrijden ondanks de vele tegendoelpunten sterk staat te keepen. Overigens ontvangt Zulte Waregem binnenkort van de FIFA een flinke som geld omwille van Sammy’s aanwezigheid op het WK. Het geld van Olinga gaat trouwens naar moederclub Malaga. Desondanks mag worden onderstreept dat Louis Bostyn het twee keer tegen de Polen schitterend deed.


    De verdediging is voorlopig het pijnpunt. Trainer Dury liet nog enkele jongens  rusten op Soligorsk : linksachter wordt weer Bryan Verboom al maakte Paye donderdag in Wit Rusland een bevredigend debuut. Voor Karel D’Haene wordt het interessant als de tegen Soligorsk met een hersenschudding uitgevallen Steve Colpaert weer zijn plaats in het elftal kan innemen. Dit komt de automatismen achteraan ten goede en beiden zijn doorheen de jaren op elkaar ingespeeld, dat is een onmisbare tandem. Op de rechtsachter speelden de laatste wedstrijden Mendy en Isci. Toch mag verwacht worden dat de veelbelovende van Monaco gehuurde Cissako weer zijn opwachting maakt na een lichte blessure.


    Op het middenveld moet trainer Francky Dury nog wat keuzes maken : Aneke, door de coach de nieuwe ‘Fellaini’ genoemd, is door zijn uitstekende prestaties een zekerheid. Als controlerende middenvelder(s) komen Ndiaye en/of Skulason in aanmerking. Conté, maker van een prachtig doelpunt thuis tegen Soligorsk die voorlopig een meer bepalende rol krijgt, is ook een certitude; al heeft de trainer ook de mogelijkheid om voor de tegen Lokeren goed ingevallen Trajkovski te kiezen. Toch denk ik dat Francky Dury Bongonda aan de wedstrijd laat beginnen, nochtans presteert Theo nog niet op hetzelfde peil als eind vorig seizoen.  Op Soligorsk kreeg ook Ekangamene goede commentaren en debuteerde ook Kylian Hazard. Later deze maand wordt nog een nummer 10 aangeworven zodat Aneke een rij lager kan spelen.


    In de aanval kan – indien Bongonda start – Sylla samen met Plet in de punt spelen, een positie die Idrissa meer ligt dan op links. Zijn ze nu complementair of niet, feit is dat beiden makkelijk scoren én Essevee door hen ook gevaarlijker kan zijn op stilstaande fases. Het blijft verder wachten op de nog geblesseerde Benteke en Naessens.



    Glaynor Plet en Francky Dury



    Zondag komt in een uitverkocht en kolkend Regenboogstadion Club Brugge op bezoek; voor mij persoonlijk dè match van het seizoen en belangrijker dan KVK. Winst geeft Essevee weer aansluiting met de top. Onder het motto ‘chaque jour everything’ ; succes Francky Dury en Co !



    Zondag wordt het voor de Essevee-fans een weerzien met Davy De fauw



    Koen Christiaens.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hoofdpunten blog mijnpronostiek
  • WELKOM bij 'Mijn Pronostiek'
  • Reglement
  • PUNTENLIJST SPEELDAG 28 (1-40)
  • PUNTENLIJST SPEELDAG 28 (41-80)
  • PUNTENLIJST SPEELDAG 28 (81-120)


    WK 2022:  
    Bekijk nog eens alle resultaten van het WK in Qatar
    door op onderstaande afbeelding te klikken.

    Foto


    EURO 2021
    Bekijk nog eens alle
    resultaten van
    EURO 2021 door op 
    onderstaande afbeelding
    te klikken.

    Foto


    Foto

    Op zondag 2 april rijdt het profpeloton de Ronde van Vlaanderen!
    De beste renners strijden dan voor de titel van de meest prestigieuze
    Belgische eendagswedstrijd. Oudenaarde is opnieuw de fiere aankomststad
    van Vlaanderens Mooiste en dat voor het elfde jaar op rij. Voor renners, wielertoeristen
    en het publiek is het uitkijken naar wie de 107de editie van de Ronde op zijn naam mag schrijven en bij de vrouwen wie de 20ste editie op haar palmares laat bijschrijven.
    Ben je terug op de afspraak op zondag 2 april 2023? 

    De Ronde van Vlaanderen
  • Website Ronde van Vlaanderen

    Foto


    Voor het elfde jaar op rij was
    Oudenaarde de fiere 
    aankomststad
    van 'Vlaanderens Mooiste',
    de Ronde van Vlaanderen.
    Winnaars in Oudenaarde:
    Tom Boonen (2012),
    Fabian 
    Cancellara (2013 en 2014),
    Alexander Kristoff (2015),
    Peter Sagan (2016), Philippe Gilbert (2017), 
    Niki 
    Terpstra (2018), Alberto Bettiol (2019)
    Mathieu Van Der Poel (2020), Kasper
    Asgreen (2021) en Mathieu
    Van Der Poel (2022), Tadej Pogacar (2023)
    dompelden de 
    stad Oudenaarde en 
    omstreken in de Vlaamse Ardennen
    onder in een geweldige extase.
    Al waren de coronaedities 
    van 2020 en 2021 wel zonder publiek.

    De komende zes jaar zullen Brugge en Antwerpen
    afwisselend de start organiseren. 
    2022, 2024 en 
    2026 start de 
    Ronde in Antwerpen en
    2023, 2025 en 2027 wordt Brugge 
    de startplaats van Vlaanderens Mooiste. 
    De aankomstplaats blijft tot minstens
    2028 in Oudenaarde.


    Welke gemeenten waren reeds 'het dorp van de Ronde'?

    Foto

    2000 : Ingelmunster
    2001 : Kwaremont
    2002 : Aarsele-Tielt
    2003 : Eeklo
    2004 : Lichtervelde
    2005 : Brakel
    2006 : Ichtegem
    2007 : Gavere
    2008 : Bellegem
    2009 : Wetteren
    2010 : Desselgem
    2011 : Zwalm
    2012 : Torhout
    2013 : Rekkem
    2014 : Heule
    2015 : Zwevegem
    2016 : Geen dorp
    2017 - 2018 - 2019 : Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem
    2020 en 2021 : Geen dorp
    2022 : Haaltert
    2023 : Izegem


    Foto

    Vergane voetbalglorie
    Bezoek de website www.verganevoetbalglorie.be.
    Je vindt er allerlei foto's en informatie terug van
    verdwenen clubs, oude voetbalstadions, Panini-stickers,
    vergeten shirtsponsors en nog zoveel meer.
    Like op de pagina 'verganevoetbalglorie' op Facebook.
    Alvast veel kijk- en leesplezier.


    Wie helpt de 'Johny Thio' verzamelaar ?
    Luc Condé uit Hooglede, bezoeker van dit blog,
    maar tevens ook verzamelaar van ex-voetballer
    wijlen Johny Thio. Hij verzamelt alles, vooral foto's,
    van Thio die tussen 1963 en 1975 voor Club Brugge 
    voetbalde. Na zijn Club-periode speelde hij nog o.a.
    voor Zottegem en Roeselare en werd hij trainer van
    o.a. Gullegem. Vooral van die periode tussen 1975 en
    1985 kan Luc nog heel wat materiaal gebruiken.
    Neem contact op via conde.luc@telenet.be. Luc dankt je !


    Foto

    Wist je dat je alle lijsten van de BRT TOP 30 
    kan terugvinden ?
    Via de website www.muziekbank.be krijg je een 
    volledig overzicht van alle hitlijsten vanaf 
    1970 tot op vandaag.
    Welk nummer stond op één op 5 januari 1974 ?
    Wat waren de nieuwkomers op 13 maart 1982 ?
    Wat was de sterkste stijger op 18 juni 1994 ?
    Klik op onderstaande afbeelding en je kan
    er een volledig overzicht terugvinden.

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bezoek ook ...
  • Stad Oudenaarde
  • Adriaen Brouwer Bierfeesten
  • Oudenaarde - Le petit Bruges
  • MOU Oudenaarde
  • Stations uit onze kindertijd
  • Gentse Feesten
  • Zulzeekse Feesten
  • Radio Mfm
  • Radio Diamant
  • Music Stars

    Regio Oudenaarde
  • Oudenaarde
  • Kluisbergen
  • Ronse
  • Wortegem-Petegem
  • Maarkedal
  • Zwalm
  • Horebeke
  • Brakel
  • Gavere
  • Kruisem

    Regio Zottegem
  • Zottegem
  • Herzele
  • Sint-Lievens-Houtem
  • Oosterzele
  • Lierde
  • Ninove
  • Haaltert
  • Erpe-Mere
  • Wetteren
  • Geraardsbergen

    Regio Waregem
  • Waregem
  • Deerlijk
  • Harelbeke
  • Anzegem
  • Avelgem
  • Zwevegem
  • Spiere-Helkijn
  • Zulte
  • Wielsbeke
  • Kortrijk

    Altijd een bezoekje waard
  • Gent
  • Brugge
  • Breskens
  • Sluis
  • Cadzand
  • Vlissingen
  • Zoutelande
  • Veere
  • Middelburg
  • Sneek


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs