Foto

Aantal bezoekers :

Inhoud blog
  • Welkom op het blog van Wim Vermeer ... Veel kijkplezier !
  • KSV Oudenaarde - Seizoen 2023-2024
  • Voetbal in het buitenland 2022-2023
  • WK Qatar 2022 speelschema
  • Het Laatste Nieuws: Wim Vermeer stopt met voetbaluitslagen op populaire blog
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    WIM VERMEER - MEDIA SPORT

    08-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bram DE WINNE :”Hoop dat nieuw oefencomplex er komt.”

    Bram DE WINNE :”Hoop dat nieuw oefencomplex er komt.”
    Donderdag 29 augustus : Essevee plaatst zich op het veld van het Cypriotische APOEL Nicosea in klimatologisch moeilijke omstandigheden(circa 30 graden) voor de poules van de Europa League. Drie dagen later staat de topper tegen Anderlecht op het programma; Anderlecht dat in de week voordien nog geen Europese match moet spelen. Essevee wint ook deze spektakelpartij : Telkens als Anderlecht in de tweede helft een doelpunt maakt prikt ook Essevee succesvol tegen. Van vermoeidheid geen sprake ! Ook bij andere wedstrijden zou Essevee nà een Europese opdracht niet één keer verliezen. Dit is vooral de verdienste en het werk van de conditie- en ravalidatietrainer van Essevee, Bram de Winne. Hij is de stille maar hardwerkende kracht van Zulte Waregem en daarom bijzonder graag gezien bij coach Francky Dury.



    Hoe ben je hier terechtgekomen en wanneer was dat Bram want veel mensen kennen je niet zo goed; je komt zelden in de actualiteit ?
    “Dat vind ik ook niet nodig. Ik ben bezig aan mijn zevende seizoen bij Zulte Waregem. In het seizoen 2007-2008 ben ik begonnen bij de jeugd. Het laatste jaar dat Francky Dury hier was vooraleer hij naar KAA Gent vertrok ben ik bij de A-kern gekomen. Ik woon in Heldergem bij Haaltert.”

    Wat is jouw concrete taak als psychical coach ?
    “Ik zorg voor alles wat zonder bal is : de opwarming, krachttraining, individuele training, conditietraining, preventie…”

    Wat is Sparta Nova ?
    “Het is een bedrijf dat een tool heeft om spelers aan preventieoefeningen te doen. Anderhalf uur voor de training moeten de spelers drie kwartier bezig zijn met hun lichaam; dat is daar één onderdeel van. Als spelers anderhalf uur trainen, zijn ze daar dus ook al mee bezig geweest.”

    Hoe komt het dat Essevee altijd zo uitstekend presteerde nà een Europese wedstrijd en er bijgevolg geen tekenen waren van fysieke vermoeidheid ?
    “Het begint bij de Europese match waarvoor de spelers optimaal werden voorbereid. We zijn iedere keer van de dag ervoor in afzondering geweest waardoor we de spelers maximaal onder controle hadden naar voeding en slapen toe. Hoe beter ze gerecupereerd waren, des te idealer naar de volgende partij.  De statistieken leren dat we 22 op 30 pakten nà de Europese matchen; daarin speelden we vier keer gelijk : op Oostende, Club Brugge en KV Kortrijk en thuis tegen Charleroi en de overige matchen werden gewonnen. De supporters spelen daar een grote rol in, zeker bij de thuiswedstrijden. We hebben veel de tweede helft iets rechtgezet omdat de spelers conditioneel in orde waren en we een bijzonder goede groep hebben. Een groep die er hun hoofd voor legt en er was ook de motivatie van de coach tijdens de rust. Het was dus niet enkel door de fysieke paraatheid.”

    Het valt op dat we de laatste jaren ook weinig zwaar geblessseerden hebben, Mbaye Leye uitgezonderd. Hoe komt dat ?
    “De laatste anderhalf jaar hebben we inderdaad weinig spierblessures. Er was enkel Mbaye. Ik slaap daar niet van, heb de beelden wel 10 keer herbekeken. Dit was een contactblessure die niet te vermijden was. Dat had niet te maken met vermoeidheid want bij het begin van die match kan hij dat even goed tegenkomen. We analyseren iedere blessure. Mbaye is gisteren maandag begonnen met wat loopwerk, gaat in januari op stage in Marbella. Het is de bedoeling van daar verder zijn conditie en kracht op te bouwen. We moeten sowieso zes maand wachten vooraleer hij contact mag hebben. Hij is op 29 augustus geopereerd, tel daar die zes maand bij en we zitten eind februari. Dan kunnen we zien begin maart hoe hij reageert op die prikkels maar we moeten eerst de natuur zijn werk laten doen. Op 30 maart is de eerste play-off match dus willen we hem klaarstomen tegen dan; het is afwachten hoe hij reageert. Mbaye werkt keihard aan zijn revalidatie.”

    We zagen zonet Jens Naessens toekomen die weer wat meer last heeft. Hoe zit het daarmee ?
    “Dat is een vervelende blessure. Jens heeft een peesontsteking aan de knie welke chronisch is geworden. Er zijn nog drie wedstrijden; we proberen dat te rekken tot eind dit jaar en hopen dan wel twee weken rust dit volledig op te lossen.”

    Er komt aan de overkant een nieuw oefencomplex; dat schept meer mogelijkheden in de toekomst ?
    “Ik hoop dat het nieuw oefencomplex er komt. Als we nu nog stappen willen zetten is die infrastructuur belangrijk. We moeten het nu doen met een fitnessruimte van acht op tien en kunnen daar nooit met 15 spelers tegelijk werken. Ik ben gaan kijken in Anderlecht en Standard en zag tijdens de Europese matchen Club Brugge : het oefencomplex is nodig om de stap met de top nog kleiner te maken. Daar zou een rustruimte komen, een klein zwembad, eetruimte, fitnessruimte, compilatieruimte.. We zouden enkel op wedstrijddagen nog in het stadion zelf zitten. Ik heb dat ook gezien in West Ham, dat is het grootste verschil met het buitenland want op gebied van knowhow zijn wij in België niet minder. Ook in Maribor moesten we onze ogen uitkijken, prachtige kleedkamers. Wij hebben bij Zulte Waregem een goede medische staf, een heel goed team met mensen die hard werken, mensen met een goeie visie en ik hoop dat dat oefencomplex er komt. Het zou ervoor zorgen dat de spelers nog 10% béter worden. En wat indien we vorig seizoen al die 10% beter waren geweest ?...”



    Tenslotte Francky Dury over Bram De Winne :
    “Bram is een academicus, top in zijn vak ! Hij wordt aanvaard door de spelers omdat hij heel vakbekwaam is, dit is als jonge physical coach niet altijd een sinecure. Organisatie en wetenschappelijke background staan bij hem centraal. Alle informatie wordt bij hem geïnformatiseerd, dus opvolging is 100%. Hij is graag gezien bij alle medewerkers.! Eén woord : chapeau en ik ben als coach zeer tevreden te kunnen werken met zo’n topper, zo’n gedreven mens !.”

    Koen Christiaens

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    07-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sven KUMS :”Overwinteren zou supermooi zijn.”

    Sven KUMS :”Overwinteren zou supermooi zijn.”



    Net voor aanvang van de Europa Leaguematch op 24 oktober in Brugge tegen Maribor kwam er een vriendelijke jongedame vragen of het zitje naast mij nog vrij was. Zo benieuwd als ik was vroeg ik haar meteen of ze toevallig een spelersvrouw was. Het bleek om Carolina De Clercq te gaan, verloofde van Sven Kums. Zélfs in zijn eerste match blonk de Brabander al uit (ondanks het 5-2 verlies op Genk) en profileerde zich als de ideale vervanger voor Jonathan Delaplace.  Sven scoorde ook al twee keer :  in competitie tegen OHL en in de beker op Charleroi. Sven had het voorrecht in zijn carrière als profvoetvaller reeds te werken onder toptrainers als Hein Van Haezebrouck, Marco Van Basten en nu Francky Dury.

    Sven, de laatste tijd kom je veel in de actualiteit ; de ‘Kleedkamer’ vorige week, enkele kranten. Is dat nieuw voor jou als je vergelijkt met Heerenveen ?
    “Dat viel wel mee; daar was er ook regionale krant en kwamen de spelers ook veel aan bod. Het was wel druk op dat gebied maar er was niet veel belangstelling van de Vlaamse pers.”

    Hoe doet jouw ex-club het trouwens en zag je ze dit seizoen al aan het werk ?
    “Ze verloren afgelopen weekend thuis met 1-2 van Feyenoord en staan nog net in de linkerkolom. Ik ben er nog één keer teruggeweest voor mijn afscheid en dit voor de derby tegen Cambuur Leeuwarden, een match die ze wonnen. Er was toen een mooie sfeer.”

    Het is een speciale maand voor je : eerst KVK, volgende zondag Lierse, ook nog Anderlecht; allemaal ex-clubs van je en daarbovenop nog een mooi Europees duel !
    “Ik had er nog zo niet over nagedacht. Het is waar dat ik zo deze maand drie van mijn ex-clubs zal treffen. Het is een druk schema maar het is wel leuk. Zolang we het kunnen volhouden moeten we er voor gaan want het is een mooie ervaring. Ons donderdag plaatsen voor de volgende ronde zou mooi zijn, voor de club en voor de fans.”

    Europees is toch iets speciaal. Er hangt zo een speciale sfeer over deze matchen en moeilijk te vergelijken met Charleroi en Bergen van laatst ?
    “De match tegen Kazan is belangrijk. Als we overwinteren zou dat supermooi zijn voor de club. We moeten er voluit tegenaan. Kazan is een goede ploeg en we weten momenteel nog niet of zij met een minder sterke opstelling zullen aantreden. Op het Uefa-formulier moeten 22 namen staan en hun beste spelers zullen daar ook bij zijn. Vandaar wordt het niet makkelijk.”

    De hoeveelste Europese match wordt het voor je ?
    “Ik heb er ook al vier vorig seizoen met Heerenveen gespeeld; tegen Rapid Boekarest en Mölde. Tel daar de vijf matchen van dit seizoen bij dan wordt het tegen Kazan mijn tiende Europese match.”


    Ik ben absoluut blij dat ik bij Essevee speel want wou weg bij Heerenveen.

    Je woont in Dilbeek. Nooit gedacht aan verhuizen zodat je minder ver naar de training moet ?
    “Ikzelf en mijn verloofde zijn beiden opgegroeid in Dilbeek. We wonen op slechts vijf minuten van het stad maar niet in een drukke buurt.”

    Gregory Mertens van Cercle woont er ook ?
    “Hij is mijn achterneef maar ik heb er niet zo veel contact mee. Met Odoi van Lokeren nog af en toe. Het meeste contact heb ik met Brecht Dejaeghere en Davy De Beule. Davy speelt nog bij Roda maar was al veel geblesseerd.”

    Lierse was belangrijk in het begin van jouw carrière ?
    “Ik zat bij Anderlecht en op 18-jarige leeftijd wou ik spelen. Zo werd ik uitgeleend voor een half jaar aan Lierse. Maar het was een periode dat het slecht ging in Lier; de spelers werden niet betaald en er werd af en toe gestaakt. Bij Anderlecht werd ik wel betaald dus ik zat zo tussen twee vuren.”

    Hoe kijk jij aan tegen die opeenvolging van matchen en wat primeert voor je ?
    “We moeten het echt van match tot match bekijken. Nu primeert de Europese kwalificatie en dan pas denken we aan Lierse. Het is de beste manier van zo weinig mogelijk vooruit te kijken.”

    Tegen Wigan speelde je vrij hoog, op Bergen wat lager; van welke positie hou je het meest ?
    “Ik speel liever wat lager omdat ik me daar béter bij voel en het spel beter kan bepalen. Op een hogere positie ben je afhankelijk van de ballen die je krijgt. Ik speel liever op de 8, maar kan ook uit de voeten op de 10. Op Wigan in de eerste helft kreeg ik een goede kans maar had de bal niet echt goed, hij schoot nog door. Had de bal beter eerst gecontroleerd alvorens op doel te schieten.”

    Ben je nu achteraf bekeken tevreden bij Essevee te zijn beland én waren nog andere teams geïnteresseerd ?
    “KV Kortrijk toonde ook interesse. Ik ben absoluut blij want wou weg bij Heerenveen. Ik had er twee mooie jaren gehad maar was toe aan iets nieuws. Ik had ook niet zo’n goede contacten met trainer Van Basten. Het stond al in de kranten dat het in orde was terwijl ik op ogenblik zeker nog niet had getekend bij Zulte Waregem. Ik tekende pas na de wedstrijd tegen Anderlecht.”

    Als er een vrije trap is voor Zulte Waregem komen Hazard en De fauw daar meestal voor in aanmerking. Hoop je dan ook eens niet je kans te krijgen want bij KVK scoorde je vaak op deze manier ?
    “Ik heb niet zo heel veel op die manier gescoord. Het maakt me niets wie van hen die vrije trappen neemt want beiden hebben een goed schot.”

    Sven; om af te ronden. Je hebt nogal wat hobby’s ?
    “In Nederland leerde ik piano spelen. Dat is nu wat verminderd want op 6 juli volgend jaar trouwen we en er komt daar toch wat voorbereiding bij kijken; ook bouwen we een huis in Dilbeek. En in januari heb ik examens van anatomie, EHBO en gezondheidsleer.”


    De match tegen Kazan is belangrijk. Als we overwinteren zou dat supermooi zijn voor de club.

    - Indien Zulte Waregem zich plaatst voor de volgende ronde in de Europa League kent het op vrijdag 13 december zijn tegenstander; ook voor de daaropvolgende ronde wordt al geloot. Deze wedstrijden gaan door op donderdagen 20 en 27 februari 2014. Essevee krijgt sowieso een zware klepper voorgeschoteld.

    - tegen Lierse –zondag onze tegenstander- werd het op de openingsspeeldag 1-2 : doelpunten van Habibou en Hazard. Tussenin scoorde Dolly Menga. Na zijn rode kaart van vorige week tegen Gent is verdediger Saidi geschorst. Scheidsrechter is Bart Vertenten.

    Koen Christiaens.


    ’Koen met zijn collega’s van het ziekenhuis na de wedstrijd tegen KV Mechelen.’

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    06-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIGAN EN KVK DOOR HET OOG VAN TOM EN JOOST…

    Wigan en KV Kortrijk door het oog van Tom en Joost .... 

    De supporters van Zulte Waregem beleven dezer dagen hoogdagen en kijken verlangend uit naar de komende twee uitopdrachten : donderdag Europees bij Wigan Athletic, zondag bij KV Kortrijk. Twee diehardfans die er live bij zullen zijn in Engeland laten we aan het woord over deze wedstrijden, Tom De Smet en Joost Morjean, beter gekend als Joost Den Tuiter.


    links Joost Morjean - rechts Tom De Smet

    Tom De Smet
    is beleidsmedewerker communicatie bij Stad Waregem en is onder meer de contactpersoon voor het BK Veldrijden. Hij was vroeger hoofdredacteur van het clubblad van SV Waregem en later Zulte Waregem. Hij was bestuurslid en stichtend lid van supportersclub 4451 en tijdelijk voor Zulte Waregem verantwoordelijk voor de nationale supportersfederatie.

    Joost
    Morjean
    is in Waregem een volksfiguur; bij allen gekend omdat hij tijdens de matchen van Essevee met zijn gekende kreet de fans op temperatuur brengt. Mét Geert en Wim Vanhamme geeft hij wekelijks zijn mening over de prestaties van zijn favoriete ploeg in ‘de kijk van Joost.’ 
    “De Verhammes willen Francky Dury nog eens interviewen, de trainer ging al tussen pot en pint akkoord maar wil mij er per sé bij.”

    WIGAN ATHLETIC

    Kennen jullie supporters die dit seizoen reeds alle Europese wedstrijden meemaakten ?
    Tom :”Jeroen Simaeys.”
    Joost :”Hij had zelfs zijn huwelijksreis gepland in Nicosia en zat daar toen een week. Denk dat Sabine Snoeck – gekend van haar Habibke – ook quasi alles meemaakte samen met haar man Raf Verbauwhede. Hij zorgt voor ‘Essevee in beeld’.”

    Op welke manier maken jullie de reis naar Engeland ?
    Joost :”Ik vertrek donderdagmorgen 9.30u in Charleroi met 10 kameraden waaronder Jeroen Simaeys en vrouw, Vincent Beyens, Stefaan Guyot, Björn Vandewiele en mijn broer Tom. We komen toe in Manchester en gaan met het openbaar vervoer richting hotel op 2km van het stadion van Wigan. Daar mogen we pas het hotel in tegen 14u; dus we zullen ons nog wat moeten bezighouden. Er zitten naar ik hoor veel Esseveefans in ons hotel. We keren pas op vrijdagavond terug.”
    Tom :”Ik ga dondermorgen om 6u weg aan het Regenboogstadion met de bus richting Zaventem. Rond 9u met de charter ook naar Manchester. We blijven daar tot 16u en dan nog een 30 km met de bus naar Wigan. Misschien gaan we naar het National Footbalmuseum in Manchester. Het stadion van City ligt daar 3 km van, dat van Manchester 6 km. Bij mij is Geert Titeca verantwoordelijk voor dit alles. Tomas Vererfven, Tom Reynaert, Malik Bouaoud, Geert Van Assche, Frederik Baudoncq zijn fans die ook met me meegaan.”

    Hebben jullie gedacht dat – na de 1-3 nederlaag tegen Maribor -  deze wedstrijd nog belang zou hebben ?
    Tom :”nee, omdat we toen nog niet zo veel getoond hadden. Het liep Europees niet zo goed. Het begin van die match tegen Maribor was goed, je komt voor en denkt dat het zal beteren tot we terugzakten ‘letterlijk en figuurlijk. Zowel tegen Wigan als Maribor misten we veel kansen.”
    Joost :”Winnen we één van die twee matchen dan was het tegen Wigan niet zo van ‘moeten’.
    Tom :”De trainer heeft gelijk, in Waregem hadden we drie punten meer.”
    Joost:”Ik vond in Brugge dat er weinig sfeer was. Ik vond het in Anderlecht zelfs sfeervoller.”
    Tom :”Dat is omdat je die sfeer al hebt van in de straten van Anderlecht.”
    Joost :”Wij waren te laat als het thuis was tegen PSV.”

    Wigan speelde gelijk tegen Kazan. Hoe mogen we dat resultaat inschatten ?
    Tom :”Ik heb die match niet gezien; durf het niet zeggen. Het budget van Wigan is alvast een hoop hoger dan het onze.”

    Waar zou je Wigan zien eindigen in de Belgische eerste klasse ?
    Tom :”Ik zie menige Engelse tweedeklassers dicht eindigen in de Belgische competitie.”
    Joost :”Ze hebben het meeste aantal toeschouwers eens gehad tegen Manchester United tegen de 23.000; het hoogste aantal.”
    Tom :”Engelse ploegen zijn thuis nooit te onderschatten. Wij zijn dat niet gewend; velen gaan mee omdat het in Engeland zal zijn.”
    Joost :”Mijn stem is alvast topfit.”

    Hoe moet Francky Dury het aanpakken tegen de Engelsen ?
    Joost :”Dat is moeilijk in te schatten.”
    Tom :”Gewoon het systeem spelen als hij altijd doet, zeker ons niet aanpassen of het loopt niet goed af. Europees overwinteren voor Essevee is geestig maar is geen must; we mogen door die matchen onze goede plaats in competitie niet verspelen.”

    Hoe kijken jullie aan tegen de match die we al speelden in Brugge tegen Wigan ?
    Tom :”Het was hun allereerste Europese match ooit; één vierde van hun abonnees was van de partij.”
    Joost :”We zagen er enkele voor de match, hadden al goed gedronken maar waren braaf.”
    Tom :”Morgen wordt het een beetje Engels weer, maar beter dan in de heenmatch.”
    Joost :”Als het droog is is het al veel. We hebben een mooie plaats in de tribune, achter het doel.”
    Tom :”Ik verwacht 700 à 800 man van ons; ze spreken van 600 maar er zullen er méér zijn.”
    Joost :”Dat was ook het aantal in Newcastle enkele jaren geleden.”
    Tom :”Ik was er toen ook bij, we zijn samen gegaan dan hè Joost. Ik heb dan zeven van de acht matchen meegemaakt.”
    Joost :”In Gent was het leuk tegen die Russen. Ik zat in de Oude Molen toen we in Moskou speelden en Vandermarliere in het slot scoorde; ik klopte op tafel en de asbak vloog omhoog.”

    Denken jullie dat Naessens zal spelen ?
    Joost :”Ik denk van niet, Jens is een beetje geblesseerd.”
    Tom :”Wie moet je er dan inzetten, wie dan centraal vooraan ? Habibou moet langs de flank blijven.”

    Eén liedje zal alvast al weerklinken in Wigan : ‘Karel is een SV-boy…’ !
    Joost :”’t Zal wel zijn.”
    Tom :”Hij had beter langer kunnen tekenen.”


    Joost Morjean : Ik vond in Brugge dat er weinig sfeer was. Ik vond het in Anderlecht zelfs sfeervoller


    KV KORTRIJK

    Wat is de belangrijkste wedstrijd, die op Wigan of op Kortrijk ?
    Joost :”Twee matchen per jaar moet je winnen, tegen Kortrijk. Europees is ook wel belangrijk.”
    Tom :”Neem er de matchen tegen Club Brugge ook maar bij. We hebben al gewonnen dit seizoen tegen KVK, dat is toch al wat.”
    Joost :”Goed dat we Hazard hebben tot het eind van dit seizoen.”
    Tom :”Als hij de Gouden Schoen zou pakken is hij zeker weg. Het is al schoon dat hij hier 2 jaar was, je kan het hem niet kwalijk nemen als hij vertrekt.”

    Er moet worden gesteld dat Vanhaezebrouck er bij KVK toch telkens erin slaagt een deftig elftal op de been te brengen…
    Tom :”Het is een slimme mens, heb hem ooit horen spreken in Zulte samen met Duchatelet, mogelijks was onze trainer er dan ook en dit over de toekomst van het Belgische voetbal.”
    Joost :”Hij reclameert minder over de arbiters maar is ook omdat ze het goed doen, met weinig materiaal.”

    Wie is voor jullie het gevaarlijkst bij hen; Santini of Coulibaly ?
    Beiden :”Santini.”
    Tom :”Coulibaly spelt met ups en downs. Santini is altijd degelijk; heeft maar een half gaatje nodig; is altijd op het kader. Keet is ook niet slecht.”
    Joost :”Santini is een killer.”

    Gert-Jan Demets is geschorst; dat is wel een serieuze aderlating voor hen ?
    Joost :”Dat is inderdaad een goede speler. Naar Kortrijk ga ik met de auto.”
    Tom :”Ik ben één keer op uitnodiging gegaan; zat langs de zijkant op de hoofdtribune. Ik zei ; één keer maar nooit meer.
    Het was toen 0-0.”
    Joost :”Ik zat eens in hun zittribune. Er zaten er daar Waregemse die mij kennen te roepen en ik dacht ‘laat mij gerust.’

    Essevee scoorde al in iedere competitiematch; dus moeten ze al twee keer scoren om te winnen ?
    Tom :”Hoe langer je dit doet, hoe sneller dit ten einde loopt.”
    Joost :”Ik hoor dat de kaartenverkoop goed loopt bij ons. Vind trouwens dat we meer supporters zouden moeten mee hebben buitenshuis.”
    Tom :”Echt ‘actieve’ supportersclubs zijn er niet echt meer,dat is jammer. Er worden te weinig mensen gemobiliseerd.”
    Joost :”De Casino doet hun best. We zouden gezien onze situatie toch telkens 400 à 500 man moeten meehebben op verplaatsing.”
    Tom :”Waar is de tijd dat we in vierde zaten(met SV Waregem), de verplaatsingen naar Lovendegem, Eernegem etc…?
    Joost :”Ooit heb ik de electriciteit in een tent weten uitvallen in Maldegem.”
    Tom :”Dat was al met Zulte Waregem. Ik zou eens een kaart moeten tekenen in België en ik zou verschieten waar ik overal al ben geweest. Verre verplaatsingen naar Visé, Eupen, Club Luik en Seraing. Deze laatste hadden een ploeg met Isaias, Wamberto, Debusschere, Edmilson.”

    Stel dat we verliezen op Kortrijk; dat zou nog geen ramp zijn ?
    Tom :”Nee, maar het zou zeer doen voor het klassement.”
    Joost :”Het zou pijn doen ‘aan het herte’.
    Joost :”Als je tot eind december nog wat punten haalt ben je quasi zeker van play-off één dus de volgende matchen worden heel belangrijk. We staan nu negen punten voor op de zesde.”

    Van welke wedstrijd hebben jullie dit seizoen tot dusver het meeste genoten ?
    Joost :”In Lokeren de 2-4. De overwinning tegen hen in de play-offs dacht ik dat we het niet meer zouden ophalen nà een 2-0 achterstand.”
    Tom :”Qua ontlading in Nicosia omdat je weer verzekerd was van zes extra matchen.  Standard thuis zou ik zeggen omwille van ‘steeds beuken en erdoor geraken’ dankzij mijn favoriet Skulason.”
    Joost : “Ik zat thuis en de buren zullen het geweten hebben.”

    Laatste vraag : als jullie Kums  zouden vergelijken met Delaplace ?
    Tom :”Kums is een totaal andere speler. Delaplace had 17 longen, Sven moet het hebben van zijn vista; pasje links en rechts geven. Sven Kums krijgt in de pers wel goede kritieken. “
    Joost :”Eigenlijk is het een goede vervanger voor Delaplace.”
    Tom :”Als je enkele seizoenen Heerenveen achter de rug hebt, moet je wat kunnen.”


    Tom De Smet : Als Thorgan Hazard de Gouden Schoen zou pakken is hij zeker weg.




    Koen Christiaens



    De spelers van Zulte Waregem woensdag bij hun aankomst op de luchthaven van Manchester.
    Mbaye Leye is ook mee om de spelers aan te moedigen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    05-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAMOUTOU N’DIAYE :”Mooiste moment telkens Essevee wint !.”


    MAMOUTOU N’DIAYE :”Mooiste moment telkens Essevee wint !.”



    Matthieu Verschuere, Tim Matthys, Tjörven De Brul in 2005 ; Ibrahima Conté met de jaarwisseling in 2013 : het zijn ex-spelers van KAA Gent die op vraag van Francky Dury werden gehaald en onder de vleugels van ‘de trainer van het jaar’ uitgroeiden tot spelbepalende pionnen bij Zulte Waregem. Een volgende voorbeeld wordt wellicht Mamoutou N’Diaye. De Malinees speelde de volledige match tegen Charleroi en pakte  de laatste weken via invalbeurten speelminuten in de Europese én nationale competitie. Onze gesprekspartner debuteerde ooit in zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem met AA Gent  op 18 april 2010 tegen … Zulte Waregem…

    Wat weet je nog van die wedstrijd, Mamatou ?
    “Het was een match in de play-offs die Gent won met 5-0. Ik viel nog enkele minuten in voor Christophe Lepoint.”
    (de doelpunten kwamen van El Ghanassy, Custovic, Pieroni, Ljubljankic en Azofeifa, nvdr).

    Je hebt een Vlaamse vriendin. Wat is haar naam en hoe leerde je haar kennen ?
    “Lyndsey Van Gele. Ik leerde haar kennen tijdens mijn periode in Gent. Lyndsey was begin januari 2012 nog een van de vijf finalisten van Miss België. Via haar probeer ik ook een beetje Nederlands te praten. We wonen in Wetteren.”

    Hoe komt een Malinees in België terecht ?
    "Ik was in 2009 zes maanden op proef bij Anderlecht. Ik had dezelfde manager als Kouyaté. Ik had een goed contact met toenmalig beloftentrainer Johan Walem. Ik werd echter niet aangeworven door Anderlecht – met Biglia, Saré en Kouyaté was er veel overschot op mijn plaats - maar werd verhuurd aan het Turkse Genlerbirligi. Daar had ik het fysiek lastig. Ik had ook problemen met de taal; had zo altijd iemand nodig om te vertalen. Ik keerde terug naar Anderlecht maar belandde – net als Hervé Kagé – bij de B-ploeg.”

    Spelen er nog andere Malinezen in de Belgische competitie ?
    “Mama Dissa die nog bij Roeselare speelde. Mohamed Sissoko was op proef maar tekende net géén contract bij Anderlecht.”

    Is Mali een groot land ?
    “Mali is een groot land qua oppervlakte. Er zijn ruim 15 miljoen inwoners maar een groot deel van de bevolking is arm.”

    Kom je uit een grote familie ?
    “Ik heb nog twee broers en drie zussen. Ik ben de jongste.”

    Mali is er in juni niet bij op het WK…
    “We werden uitgeschakeld door Algerije. Zij zaten in onze groep net als Benin en Rwanda.”

    Bij KAA Gent speelde je in je eerste seizoen onder Sollied flink wat matchen ?
    “Onder Sollied stond ik – tenzij ik geblesseerd was – meestal in de basis.”

    Waarom werd je het volgende seizoen uitgeleend aan Bergen net toen Francky Dury trainer werd bij KAA Gent ?
    “De beslissing om naar Mons te trekken was er een die ik zélf nam en deze was al genomen voordat bekend werd dat Francky Dury de coach zou worden. Er was op mijn positie – met Smolders, Azofeifa en Thijs – veel concurrentie. KAA Gent had de Beker gewonnen en toonde ambitie. Francky Dury wou de lijn van onder Preud’Homme doortrekken en dezelfde resultaten behalen. KV Kortrijk was in mij geïnteresseerd maar kon mij geen zekerheid geven van een vaste plaats in het elftal. Ik wilde spelen, niet op de bank zitten. Uiteindelijk bleek Mons een goede keuze. In competitie eindigden we op de derde plaats en volgde de eindronde met onder meer Waasland Beveren. Eerst was Geert Brouckaert tijdelijk trainer tot een nieuwe coach werd aangesteld met Dennis Van Wijck.”

    En dan volgde opnieuw KAA Gent ?
    “Michel Louwagie wou me terug.”

    En jouw volgende club werd vervolgens Essevee. Je speelde al tegen Charleroi en bekroonde dit met een prima prestatie !
    “Dank u voor het compliment. Ik was tevreden over mijn match , de trainer ook en ik was fier dat ik zijn vertrouwen in mij niet had geschonden. Ik tekende hier een contract tot 2016.”

    Het valt op dat jij in balbezit nooit lang die bal bijhoudt ?
    “Als verdedigend ingestelde speler moet het rap gaan. Het tempo is vlug en ons spel is er ook op gebaseerd om snel in te spelen.”

    Welk gevoel gaf het je dat Zulte Waregem recent jouw ex-ploeg Gent versloeg ?
    “Dat was magnifiek. Maar ik ben niet kwaad ten opzichte van Gent. Enkel van Fernandez heb ik weinig positiefs te zeggen en maakte fouten. Bovendien liet hij goede spelers gaan als Coulibaly, Brüls, Conté, Raman, Messoudi…”

    Wat dat voor jou het mooiste moment jou dit seizoen ?
    “Dat is iedere keer als Essevee de drie punten pakt !”

    Met welke speler uit de kern heb je het meeste contact ?
    “Met iederéén. Dat is de kracht van Zulte Waregem : de solidariteit, de discipline en de mentaliteit van de groep !. Het valt ook op dat wij met onze beperkte kern quasi geen geblesseerden hebben en we toch nog op drie vlakken actief zijn. We worden ook goed verzorgd.”



    KV Mechelen wordt een moeilijke match


    Er wacht nu een zwaar drieluik met KV Mechelen, Wigan en KV Kortrijk. Hoe kijk je aan tegen deze eerste opdracht ?
    “KV Mechelen wordt een moeilijke match. Alle teams die bij ons op bezoek komen zijn gemoitveerd omdat wij in de top spelen. We moeten vooral ons eigen voetbal spelen.”

    Wat is verder jouw ambitie dit seizoen ?
    “Nu is dat van te spelen, Play Off één te halen en ons te plaatsen voor de Europa League en volgende donderdag op Wigan wordt cruciaal in dat verband.”

    En volgend seizoen de opvolger van Junior Malanda worden ; want is de bedoeling van Francky Dury denk ik…
    “Ik weet niet of dat de bedoeling van de coach is. Junior is als een grote broer voor mij, ik heb er véél respect voor. We spelen dan wel op dezelfde positie maar het is een goede maat.”


    Het tempo is vlug en ons spel is er ook op gebaseerd om snel in te spelen



    Lyndsey Van Gele is de vriendin van Mamoutou N'Diaye.
    Lyndsey was begin januari 2012 nog een van de vijf finalisten van Miss België.


    * Door een computerfout spelen Essevee en KV Mechelen- net als Lokeren en Club Brugge trouwens
    – twee keer op drie weken tegen elkaar.

    * Vorig seizoen eindigde Essevee-KV Mechelen op 1-1. Van Hoevelen kreeg vroeg in de partij rood. Toch kwam Malinois via een sterke Pedersen op voorsprong en pas diep in een tweede helft met éénrichtingsvoetbal maakte Leye gelijk.

    *
    De aftrap wordt gegeven door twee mucopatientjes. Ook Sinterklaas is van de partij.

    * Sammy Bossut speelt zijn 200e(!) match in eerste klasse. Proficiat Sammy ! Ook voor tegenstrever Cordaro is dit een speciale partij want die zit aan 250 matchen tegen Essevee.

    * Bij KV ontbreekt de lang geblesseerde Steven De Petter
    , een speler in wie Francky Dury vroeger meermaals zijn interesse liet blijken.

    * Scheidsrechter van dienst is Sebastien Delferrière, op KV Kortrijk volgende zondag 1/12 is dat Serge Gumienny.

    * Op dit ogenblik is Essevee op Wigan volgende donderdag
    zeker van de steun van 600 fans. De wedstrijd zal worden gespeeld in een uitverkocht DW Stadion dus voor 15.000 supporters.

    *
    Op dit ogenblik zijn 91 halfjaarlijkse abonnementen verkocht.

    Koen Christiaens.
    (én voor bovenstaand artikel véél dank aan Bert Victor, student aan Howest in Kortrijk, die als stagiair mij wou helpen bij de vertaling.)



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    04-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Davy DE fauw :”Europees nog alles in eigen handen.”

    Davy DE fauw :”Europees nog alles in eigen handen.”

    Als voorbeschouwing op de komende duels tegen Sloveens kampioen Maribor donderdag en Waasland Beveren zondag had ik een gesprek met aanvoerder Davy De fauw. De cap – die altijd zijn wedstrijd speelt – kijkt beide wedstrijden met vertrouwen tegemoet.



    Davy, nog eens terugkomen op de match van afgelopen zaterdag op KV Mechelen. Waar achteraf niet over werd gesproken : door hun kleiner terrein was het voor een technische ploeg als Zulte Waregem ook moeilijk combineren op een kleine ruimte ?
    “Dat is me niet zo opgevallen. In de eerste helft hadden wij veel balbezit maar vonden de ruimte niet om erdoor te komen. We vonden de vrije man niet. Zij zaten er kort op en misschien hadden we wat meer de flanken moeten gebruiken. In de tweede helft kwam die ruimte er wel maar liep het niet zoals het moest.”

    Die sfeer in Mechelen is nogal de moeite. Ons vak X kan er nog van leren !
    “Dat zou ik nog niet zo zeggen. Ik denk dat ons supportersvak en dan in combinatie met de staantribune aan de overkant(kant Boothuis) dit ook evenaart. Ik ken dat Mechelse vak want ik heb er ook nog wel ingestaan en het zijn fantastische fans maar we moeten niet onderdoen. Ik denk vak X de tegenstander ook schrik inboezemt en iedereen daar ook over praat.”

    Die toss is belangrijk en op dat gebied heb je hem al veel gewonnen ?
    “Ik wil hem altijd wel winnen en op Mechelen lukte het niet; anders had ik liever omgedraaid om zo veel mogelijk invloed te hebben. We kennen van elke tegenstrever wel hun favoriete kant, dat is allemaal geweten.”


    "In de tweede helft op KV Mechelen kwam de ruimte er wel maar het liep niet zoals het moest.”

    Die opeenvolging van matchen; weegt dat nu door ?  In jouw geval ?
    “Persoonlijk niet. Er zijn zo veel matchen dat je weinig tijd hebt om stil te staan bij een vorige partij. Dat zou enkel negatief kunnen zijn bij een nederlaag maar we verloren nog maar één keer in competitie, net als Standard. Mentaal weegt het door maar we gaan er redelijk goed mee om en op fysiek vlak hebben we altijd de bovenhand en we proberen dit zo te houden in de toekomst.”

    Nà de match tegen Waasland Beveren is er twee weken tot de volgende thuismatch tegen KV Mechelen en dan volgt opnieuw een drukke periode met wedstrijden om de drie, vier dagen door Europees voetbal en komt ook de Beker er nog bij …
    “Het is goed dat er ‘tussen haakjes’ een week vrij is. Dan kunnen we wat rustiger trainen. Anderzijds zijn er die jonge gasten als Thorgan en Junior en die blijven maar doorgaan want hebben weer een match het weekend van 16 en 17 november maar dat merk je niet want ze recupereren goed.”

    Junior verklaarde nà KV Mechelen ‘we pakken làter op het seizoen wel die eerste plaats’…
    “Het is een typische uitspraak dat de mensen zeggen dat we nu eens wat lager staan. Je mag niet vergeten : wij zijn Zulte Waregem !  Twéé jaar geleden had niemand ons geloofd als we hadden gezegd op twee seizoenen twee keer bij de eerste vijf te staan !. Anderzijds is het niet slecht dat er ambitie is.”

    Donderdag volgt Maribor. Geloven jullie er nog in ?
    “Zeker weten. Het klinkt gek maar we hebben nog alles in eigen handen. Drie keer winnen en we overwinteren. We proberen donderdag eerst op Maribor de drie punten te pakken en dan zien we wel. We proberen Eurpees alles te leren, te genieten, strijdvaardig te zijn en zo nog mee te doen voor die tweede plaats.”

    Europees hebben we al gemerkt; dat is nog een niveau hoger…
    “Dat is waar. In de heenmatch hadden we in het laatste halfuur veel kansen maar kenden pech of de paal stond in de weg…”

    Misschien eens hun doelman op de proef stellen, want die liet in de heenmatch niet de beste indruk… Jij weet alvast hoe je hem moet verslaan ?
    We kennen de zwakke en sterke punten van Maribor. Op Europees niveau hebben we al gemerkt dat de tegenstanders weinig kansen nodig hebben. Het is een ander spel level.”

    Zondag dan proberen de heenronde mooi af te sluiten tegen Waasland Beveren. Nog een 20-tal punten en het eerste objectief – play-off één – is een feit !
    “We bekijken het niet zo. Inderdaad proberen we die heenronde zondag goed af te sluiten met het behalen van de drie punten. Dan kunnen we spreken van een geslaagde eerste ronde mét daarbij ook Europees voetbal. Ik bekijk het meer in fases met tot de winter de volgende matchen. Nà Nieuwjaar volgen dan nog slechts negen wedstrijden. Dan krijg je ook het fenomeen van de ploegen uit de onderste regionen die nog punten zullen pakken. Je weet het nooit maar wellicht strijden we met zeven ploegen voor zes plaatsen, één ploeg moet dus nog sneuvelen.”


    Inderdaad proberen we die heenronde zondag goed af te sluiten met het behalen van de drie punten.



    * Zondag tegen Waasland Beveren zijn bij de tegenstander – mét nieuwe trainer Bob Peeters - verdediger Sibum en middenvelder Rowell geschorst.

    * Op het secretariaat ging de halfjaarlijkse abonnementenverkoop van start. Wie zich dergelijk abonnement aanschaft krijgt er de match tegen Waasland Beveren gratis bij !



    Koen Christiaens

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    03-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EDDY VAN DEN BERGE :”Opletten van Mechelse stilstaande fases.”

    EDDY VAN DEN BERGE :”Opletten van Mechelse stilstaande fases.”
    Essevee speelde gisteren in een aangenaam kijkstuk en vooral een schitterende tweede helft met éénrichtingsvoetbal de Buffalo’s naar huis en boekte daarmee een belangrijke overwinning voor play-off één. In een kolkend Regenboogstadion was de sfeer navenant : stadionspeaker Wim ging méé in de ambiance na de Waregemse goals : Thorgan… (supporters :HAZARD !) Thorgan…; Habib : HABIBOU tot zeven keer toe… en had het bij de vervanging van Habib over super bi bou wat te zien was op Habibs truitje. Voor ex-Gentspelers en nu in Waregemse loondienst als Conté en N’Diaye, coach Francky Dury en psycholoog Steven op ’t Roodt(aan de slag bij Gent in dezelfde periode van Dury) moet deze overwinning extra zoet smaken. Met T2 Eddy Van Den Berge praatte ik na over de deugddoende zege tegen KAA Gent.



    Eddy, het moet genieten zijn geweest voor de staf en de groep na de verdiende zege woensdag tegen KAA Gent ?
    “De zege geeft een hele grote voldoening. De opdrachten werden goed uitgevoerd dankzij een prachtige tweede helft. We hebben de supporters verwend en zo een verdiende overwinning behaald. We halen in zeven thuismatchen toch ook zes zeges, enkel tegen Charleroi afgelopen zondag een gelijkspel, en op dat vlak zijn we koploper in eerste klasse.”

    Een belangrijke veldslag in het kader van play-off één werd gewonnen. Had Francky Dury vooraf het belang van deze partij onderstreept ?
    “Toch wel en dat was onze motivatie. Voor aanvang van de match stonden we 10 punten voor op hen en het was een zespuntenmatch. Nu bedraagt het verschil reeds 13 punten met KAA Gent. We kwamen wat ongelukkig op achterstand en dan is het attent blijven dat die tweede goal niet valt want met 0-2 was het wellicht gedaan. Ik was gelukkig dat we de toss hadden gewonnen en de tweede helft naar de spionkop toe konden spelen. Ik denk dat statistieken bewijzen dat we tot 80% van onze goals langs die kant maken.”

    KAA Gent had twee dagen méér tijd dan wij om de wedstrijd voor te bereiden en dan kom je tot de conclusie dat Essevee fitter blijkt dan hen… Er werd zondag wel wat geroteerd maar veel jongens kwamen toch twee keer op vier dagen aan de aftrap…
    “Dat is een gegeven waar we niet naast kunnen kijken. Fysisch zijn wij in orde, zie naar onze goede tweede helft. De spelers worden perfect opgevolgd en dat is formidabel werk van Bram De Winne. Zelfs na een achterstand kunnen we  - door onze fysieke kracht – er weer tegen aan gaan en ook mentaal zit het goed. Het geloof was er ook dat we konden terugkeren en dat is een enorm pluspunt.”

    Bij Gent zullen supporters, Louwagie; De Witte etc… toch bijzonder jaloers zijn dat ze met dergelijk budget de duimen moeten leggen voor Zulte Waregem. In feite zou het logischer zijn dat zij onze plaats bekleden ?
    “Dat is juist. Ik denk dat ze misschien wel het dubbele van ons budget hebben. Daaraan zie je dat je door echt goed te werken – iedereen op zijn domein – méér kan bereiken dan met veel geld.”

    De grote uitblinkers waren woensdag Hazard en Malanda maar ik pik er toch nog één speler graag uit die toch veel verrast in positieve zin dit seizoen, Habib Habibou !
    “Ik kom niet graag terug op het verleden maar ik heb hem ALTIJD gesteund en verdedigd. In de periode van de Hollanders zei ik tegen Kalezic dat wij het ons niet konden permitteren van Habib niet te gebruiken, maar er werd niet naar geluisterd. Niet alleen de prestatie van Habibou was goed maar de collectiviteit haalde het tegen Gent. Ik neem het voorbeeld van Bruno Godeau die verstandig genoeg is om te beseffen dat hij door een gebrek aan communicatie in de fout ging bij het eerste doelpunt maar zich terug in de match knokte. Wat Habibou betreft, hij scoorde al zeven goals dit seizoen en is enorm belangrijk.”
    (zowel Habibou als Kums zijn fit voor de match van zaterdag op KV Mechelen, nvdr).

    Zaterdag de uitmatch tegen KV Mechelen. Je bent bezig met de compilatie, wat leert die ?
    “Volgens mij zijn hun gevaarlijkste mannen Cordaro en Destorme. Bovendien hebben ze veel gestalte in de ploeg met De Witte, Kamavuaka en Van Dam; dat zijn jongens van 1,90 meter dus op stilstaande fases zullen we op het appel moeten zijn.”

    Hebben jullie nog contact met Aleksander Trajkovski die werd uitgeleend aan KV Mechelen. Hij begon één keer aan een match bij hen ?
    “Neen, maar ik denk dat we hem wel verder opvolgen; dat is het domein van Bram De Winne.”

    Essevee telt 28 punten. Klopt mijn redenering als ik zeg dat we met nog 22 punten bij en dus 50 punten zeker zijn van play-off één ?
    “Ik denk het wel maar ik kijk gewoon naar het klassement. Waarschijnlijk zullen zeven ploegen strijden voor die zes plaatsen. In voetbal is alles mogelijk en kan het rap omdraaien. Het is moeilijk om er een ‘aantal’ punten op te kleven maar we moeten regelmatig blijven. Mechelen wordt een moeilijke verplaatsing en volgende week zondag wacht Waasland Beveren met een nieuwe trainer.”


    Koen Christiaens.


    Foto's Zulte Waregem - KAA Gent door de lens van Karl Holvoet:





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    02-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEHDI TARFI : “Ben aan het groeien.”

    MEHDI TARFI : “Ben aan het groeien.”

    Mehdi Tarfi probeert in navolging van Bruno Godeau en Bryan Verboom als ex-Anderlechtspeler straks de harten van de Waregemse voetbalfans te veroveren. Mehdi behoort telkens tot de wedstrijdselectie en hoopt straks in competitie zijn eerste speelminuten te veroveren. Door de snelle opeenvolging van wedstrijden – donderdag Maribor, zondag Charleroi, woensdag  3010KAA Gent, zaterdag 2/11 KV Mechelen, donderdag 7/11 Maribor en zondag 10/11 Waasland Beveren – lijkt de kans reeël dat Francky Dury bepaalde jongens speelminuten geeft. Dinsdagmiddag werd in de perszaal druk gesolliciteerd naar spelers voor interviews : Kums, Naessens en Tarfi. Laatstgenoemde Brusselaar carpoolt geregeld met Godeau, Kums en Colpaert. Donderdag wacht met Maribor een match waarin Essevee zijn laatste troeven uitspeelt wil het ook nog overwinteren op het Europese toneel. Kazan is buiten categorie; de andere drie clubs zullen strijden om plaats twee.



    Mehdi, je bent Belg maar jouw naam lijkt me geen Vlaamse….
    “Dat komt omdat mijn vader van Marokkaanse afkomst is.”

    Hoe kwam jouw overgang naar Zulte Waregem tot stand ?
    “Het gebeurde zeer drastisch. Tot op de laatste dag van de transferperiode was het onduidelijk waar ik dit seizoen zou aan de slag zijn. Ook andere eersteklassers als OHL, Oostende en Cercle waren immers geïnteresseerd in mij. Ik word gehuurd van Anderlecht met een aankoopoptie van één jaar. Ik koos voor Zulte Waregem omdat de ploeg toch tot de top van België behoort en bij de top wil ik slagen; ze eindigden vorig seizoen tweede en maakten het Anderlecht toch zeer moeilijk.”

    Vertel eens over jouw paars wit verleden…
    “Ik heb al verscheidene ploegen gehad. Ik startte op vijfjarige leeftijd bij Mazenzele, een ploeg uit derde provinciale. Mazenzele ligt dicht bij Asse. Ik vertoefde er vier jaar en trok dan naar Eendracht Aalst dat toen in eerste klasse aantrad. Dit voor twee seizoenen en dan volgde een jaartje Sporting Lokeren. Daar merkten de scouts van Anderlecht me op en zo speelde ik daar van de U11 tot de U14. Toen volgde Brussels en dit tot de U17 en nu zat ik al drie seizoenen opnieuw bij Anderlecht. Het laatste jaar heb ik met de A-kern getraind. Die jongeren van Anderlecht ken ik dus goed zoals Mbemba, Praet, Tielemans.”

    Is jouw beste plaats centraal op het middenveld ?
    “Dat is inderdaad op de 10 maar John Van Den Brom zette mij in vriendenmatchen – zoals vorig seizoen tegen Salzburg en dit seizoen op Roeselare en Oudenaarde – op de rechtsachter. Ik had het op die plaats wel goed gedaan.”

    In een vorig interview had Francky Dury het erover dat je ‘de komende maanden stappen moest zetten.’ ?
    “Ik blijf hard werken. De ploeg draait momenteel goed, ze blijven winnen met goed voetbal. Dan zal het team niet gauw wijzigen maar misschien is het moment voor mij om in een bekerpartij of vriendenwedstrijd mijn kans te grijpen. Je weet ook niet als er iemand uitvalt, het kan snel gaan in het voetbal.”

    Op Hamme kreeg je in de Beker al een 70-tal speelminuten. Hoe heb je dat ervaren ?
    “Het was moeilijk want veel spelers die toen aan de aftrap stonden hadden niet dat matchritme. Dan is het niet makkelijk, zelfs tegen een derdeklasser als Hamme dat op een lager niveau speelt. We hebben ze ook wat onderschat. Voor mij was het anderhalve maand dat ik gespeeld had en dat voel je. Ik ben nu aan het groeien.”

    Hoe is de sfeer in de groep; hoe ben je hier opgevangen ?
    “Goed, want er heerst een toffe sfeer. Ik kende ook al veel spelers als Bryan, Bruno, Junior.”

    Mocht je al eens opwarmen bij een bepaalde competitiematch ?
    “Tegen OHL. Ik had dan gehoopt het veld te mogen betreden maar omdat we twee keer op achterstand kwamen ging het niet door.”

    Donderdag wacht Maribor; de Sloveense kampioen met toch een mooi palmares. Wat verwacht je ervan ?
    “Ik sta optimistisch tegenover dat duel en dat moet ook. Onze ploeg speelt momenteel heel goed. Ik zag een uitstekende tweede helft op Cercle. We moeten ons herpakken nà Kazan. Akkoord, het werd nog een zware nederlaag maar we deden toch één uur goed mee en voor hetzelfde geld kwamen wij op voorsprong. Ik verwacht een goede reactie van de spelersgroep tegen Maribor. Europees moeten we top zijn. Dat waren we alvast tegen Standard en ik was onder de indruk van onze prestatie die toch nog niet had verloren. Ik vond dat de andere ploegen Zulte Waregem vorig jaar wat hebben onderschat en nu kijken ze op naar ons.”


    *
    Kom éérder naar het Jan Breydelstadion. Er is om 19u30 de catch up waarbij verscheidene prijzen
     zijn te winnenen dj.
    Michiel Cnudde zorgt dan al voor goeie ambiance.

    * De loketten gaan donderdagavond nog open vanaf 19u30.

    * De wedstrijdleiding is in
    handen van Zwitsers.





    Koen Christiaens.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    01-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francky DURY :”Zege tegen Standard gaf het meeste ‘touch.’

    Francky DURY :”Zege tegen Standard gaf het meeste ‘touch.’



    Halverwege onderstaand interview wordt de ‘trainer van het jaar’ kort weggeroepen door schoolgaande jeugd die hem aan de poorten van het Regenboogstadion opwachten. “Francky Dury, Francky Dury… wordt gescandeerd. Het toont de populariteit aan van onze coach, op 11 oktober trouwens 56 jaar geworden. Francky Dury is bij Zulte Waregem onmisbaar geworden en stuwt zijn team naar ongekende successen. Essevee blijft ook dit seizoen die flow aanhouden van het vorige boerenjaar. In de eerste 10 competitieduels werd zeven keer gewonnen én daarbovenop gebeurde dat meestal met prachtig voetbal. De Esseveefans blijven kraaien van de pret.


    De groep is fel van start gegaan nà een bewogen zomer

    Francky, Essevee haalt na één derde van de reguliere competitie 23 op 30.  Dan mogen we spreken van grote onderscheiding !
    “In universiteitstermen mogen we inderdaad spreken van grote onderscheiding. De groep is fel van start gegaan nà een bewogen zomer : er was de aandelenkwestie; de aanvoerdersband; de transferperikelen rond Malanda en Hazard… We hebben tè veel energie moeten steken in die zaken. Desondanks hebben we steeds de focus gehouden op het sportieve. Als je een goed seizoen achter de rug hebt en je focus houdt kun je dit verder zetten. We moesten Delaplace vervangen, aanvankelijk zoals op Lierse speelde Hazard op die plaats en de vervanging met Kums liep ook op zich wachten; Colpaert was nadien geblesseerd en Malanda moest hem vervangen. Dat betekende dat mijn groep niet klaar was voor de voorronde van de Champions League en later de Europa League. Mijn groep heeft zich formidabel hersteld en ik heb dan ook maar één woord : een geweldig compliment aan mijn team.”

    Dit seizoen lijkt minstens even goed als het vorige : toen verloren we in competitie van Bergen en Anderlecht, haalden een gelijkspel in Lokeren en thuis tegen Standard. Nu spreken we van twaalf op twaalf in deze vier confrontaties !
    “We moeten het een beetje indelen. We hebben een rumoerige zomer achter de rug. Je ziet dat terrein vier pas nu klaar zal zijn; er zat tè weinig focus op het vervolg van ons uitstekend seizoen. Twee weken na het succes werd maar over één ding gesproken : de aandelenkwestie. Dit terwijl we er alles moesten aan doen om competitief te blijven. We hadden eind juni bij het begin van de eerste trainingen nog niets gedaan op gebied van transfers, dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik was blij dat nadien zowel Malanda als Hazard konden blijven. Mijn team hield de focus op het sportieve. Ik heb over dit alles nooit moeten tussenkomen in de kleedkamer. Je wint meteen 1-2 tegen een Lierse in een nieuw gedaante en haalt het in zeer moeilijke omstandigheden van Kortrijk. De ganse situatie is heel goed geweest voor de betrokkenen maar één les hebben we geleerd : laat het sportieve over aan de coach. Ik ben niet kwaad maar er moet geluisterd worden. Uiteindelijk ben ik diegene die ongeveer 250 trainingen op een seizoen met die jongens werk met zeer veel matchen. Als de staf al geen juist advies meer kan geven, wie kan je dan nog vertrouwen ?”

    Welke prestatie van de tien wedstrijden in competitie kon je het meest bekoren ?
    “Het is moeilijk om er één uit te kiezen; er zijn er enkele. Tegen Kortrijk, na een emotioneel heel moeilijke week wilden we spelen voor de fans nà een zeer moeilijke voorbereiding. Bij KVK waren ze al een drietal weken met die match bezig, wij zijn drie uur voor de aftrap over die partij begonnen. We leverden een zeer sterke prestatie tegen Anderlecht door nà een tegendoelpunt steeds opnieuw toe te slaan. Er was concentratie tot de laatste minuut en er was een mooi afscheid van Franck Berrier. De match op Lokeren met 2-4 hoort ook in dit rijtje maar de match die het meeste ‘touch’ gaf naar voetbalminnend België was de match tegen Standard. Het was een fysische slag na een zware reis uit Kazan. Tussenin was een hoogtepunt ook de match tegen APOEL Nicosia.”

    Het moet een goed gevoel geven dat Essevee de eerste ploeg is die de zegereeks van Standard kon stoppen.
    “We hadden niet de focus om persé die eerste ploeg te zijn die Standard zou kloppen. De pers heeft me ook gevraagd wat de doelstellinggen waren voor dit seizoen : ik heb geantwoord dat ik weer die uitstraling wou zien. We zijn ook al op onze bek gegaan, de 5-2 op KRC Genk en de 4-0 op Kazan. Dat zal nog gebeuren; maar we liggen er niet meer wakker van. Mijn groep is niet meer bang  om naar Standard of Anderlecht te gaan voetballen of op Genk en daar de boot in te gaan.”

    Zoals je al meermaals stelde : deze groep kan nà een verlies de knop snel omdraaien en de verwachte reactie kwam er tegen Standard.
    “Ik heb dat gezien nà Kazan. Ik kwam in de kleedkamer en die groep was kapot, was geraakt door vier doelpunten te incasseren in  de laatste 30 minuten. Ik heb dan ook gezegd dat alle energie die je nog steekt in die verloren match je kwijt bent voor Standard. Het is zoals Cancellara die zegt dat hij wereldkampioen wil worden maar nadien tot de conclusie komt dat anderen béter waren. Dat is de analyse van een topper.”

    Zulte Waregem is niet meer dat klein ploegje van weleer : we hebben duidelijk stappen gezet en ook het niveau van voetbal is de hoogte ingegaan.
    “Ik ben hier al een paar jaar trainer en ben een bevoorrechte coach. Ik ben de enige coach buiten de top vier die al Europees speelde : met Zulte Waregem en met KAA Gent. Toen we promoveerden was dat met een budget van 3,5 à 4 miljoen en met een amateurstatuut. Later hebben we spelers gekocht als een Berrier, Roelandts. Als ploeg namen we niet het initiatief maar waren we de sluwe ploeg die ook successen boekte zoals de bekerwinst, eens vijfde gespeeld, zesde én deelname aan de eerste play-offs. Nu is onze identiteit veranderd : we hebben nu een budget van 8,3 à 8,4 miljoen en hebben veel meer kwaliteiten en meer mogelijkheden om kwaliteit te halen. Vroeger hadden wij geen Conté, Hazard of Malanda. Ik noem daar graag ook Jens Naessens bij die een geweldige vooruitgang heeft geboekt. Alleen moeten we goed opletten met het aantal huurspelers : we hebben nu een overeenkomst met Wolfsburg en Chelsea. Als we zoeken naar huurspelers moeten we daarover waken. Toen Thorgan hier toekwam had hij in Lens nog niet veel gespeeld. Ik had meteen gezegd dat hij Trajkovski uit de ploeg zou spelen terwijl Thorgan géén kapitaal is van ons. We mogen nooit geen vier gehuurde spelers hebben die top zijn, maar ook geen twee die slecht zijn. Als je zoiets aangaat met een buitenlandse ploeg moeten ze top zijn. Achterin worden ze gestuurd door een uitstekende Karel D’Haene, Sammy Bossut en Davy de Fauw. Misschien daardoor presteren Malanda en Hazard ook zo goed.”



    Mijn groep is niet meer bang  om naar Standard of Anderlecht te gaan voetballen of op Genk en daar de boot in te gaan.

    Klopt de volgende stelling volgens jou : als Ibrahima Conté niet draait, draait ook Zulte Waregem niet ?
    “Niet helemaal. We hebben een schitterende driehoek met Conté, Kums en Hazard; vooraan een duo die gezicht naar de goal het goed doet en vijf man achter de bal waarbij altijd iemand aansluit; dan kan Skulason zijn, De fauw etc… Ook mijn keeper heeft de uitstraling om x-aantal punten te pakken op een jaar.”

    Een pluim op de hoed van de sportieve staf ook want na een Europese confrontatie leek van vermoeidheid telkens geen sprake…
    “We doen er alles aan om die opeenvolging van matchen goed door te komen. In Kazan heb ik daaraan gedacht en bracht twee nieuwe spelers in voor Conté en Habibou omdat ik dacht dat we toch op klasse niet meer konden terugkeren maar door een flits. Ook Hazard verving ik nog. Tegen Standard lag de fysische arbeid zo hoog en anders kom je niet meer in je ritme en precies daarom voerde ik geen enkele wissel door. Ozturk en Carcela zijn nooit meer in dat ritme gekomen. In defensief opzicht zaten we door blessures wat in de problemen maar binnenkort komt bijvoorbeeld Godeau terug en wordt de kern wat ruimer.”

    Wat als we op heden tegen PSV zouden spelen ?
    “Ik denk dat we nu verder staan. We hadden toen een slechte voorbereiding door de kwestie over de armband. Het moet een les zijn : de coach bepaalt. Ik ben nog altijd blij het die namiddag zo gedaan te hebben. Het kwaad was echter geschied. Een kapitein onder druk zetten, dat doe je niet. PSV heeft een budget dat acht keer het onze is. We hadden in die match op PSV geen druk op de bal. Dat is geen verwijt aan mijn team maar aan de mensen die hun wil wilden doordrukken. Op heden staan we veel verder. Zij hebben talenten als Schaars, De Pay, Wijnaldum, Bakkali enz.. Ik heb niet de pretentie om te verkondigen dat we PSV zouden verslaan maar we staan nu bèter.”

    Europees zijn we ook nog niet uitgeteld maar de volgende match tegen Maribor moet dan wel gewonnen worden ?
    “Europees hebben we al pech gehad. Al onze Europese matchen spelen we eigenlijk op verplaatsing. Tegen Wigan hebben we goed gespeeld en op Kazan wisten we dat we konden verliezen. Nu volgt twee keer Maribor. Ik heb gezegd dat we 10 punten moeten halen om ons te kwalificeren voor de volgende ronde; dat betekent dat we 9 op 12 nodig hebben. We zullen uit dus nog eens moeten winnen.  De laatste match spelen we tegen Kazan dat tegen dan al kan geplaatst zijn. We moeten ook beseffen dat een Wigan bijvoorbeeld draait op een budget tussen de 25 en 30 miljoen en dat is poen.”

    Er werd vorige week over gesproken dat je sportief directeur kan worden bij Zulte Waregem en zo ja; welke worden dan jouw aandachtspunten ?
    “Om verder ontwikkelingsclub te worden en eigen jongens kansen te geven. Essevee aantrekkelijk te maken voor jongens van 18, 19 jaar die kansen willen krijgen in de subtop van eerste klasse. Dat is een win-win situatie met daarbovenop de doorverkoop. Momenteel is de mond aan mondreclame van een Hazard, Malanda heel belangrijk en ik noem daar ook Conté, Naessens en Godeau bij. Ik denk dat we die uitstraling moeten hebben. Wij moeten een aantrekkingspool zijn voor jongeren. Dit zal altijd zijn met routiniers, de stuurmannen op het schip. Daarnaast de accommodatie. We willen samen met Stad Waregem een trainingscentrum bouwen.”

    Jonge gasten als Malanda en Hazard – die door de nationale beloften om de drie à vier dagen een match moeten spelen – geven die nooit de indruk dat ze moe zijn ?
    “Ik ga maandag naar hun match gaan kijken op Genk en heb hen beloofd dat ze dinsdag en woensdag thuis zijn. Je moet ze goed begeleiden, die jongens zijn ook nooit geblesseerd.”

    Haalt Thorgan Hazard de selectie voor Brazilië voor de nationale ploeg ?
    “Dat was mijn uitdaging. Tegen Junior heb ik gezegd toen hij hier toekwam, je kan op de 2, 3, 4 en 6 spelen. Tegen Thorgan heb ik gezegd dat ik wou dat hij toonde wie ‘Thorgan Hazard’ is. Die jongens hebben dat perfect gedaan. Ik heb hen ook gezegd ‘sla geen etappes over maar maak dat je klaar bent om op tafel te kloppen’. Uiteindelijk zal het de bondscoach zelf zijn die beslist.”


    Voorzitter Willy Naessens en trainer Francky Dury die tijdens de fotoshoot even poseerden voor de lens.

    Afsluiten met jouw mening over de aanwinsten en de evolutie die ze hier al maakten : Crimi, Duplus, N’Diaye,  Kums, Sylla, Mendy, Tarfi en Cacérès.
    “Crimi is een jonge keeper die het goed doet en met Bruzzese in concurrentie is voor post twee. Ik beschik over drie goede doelmannen.
    Duplus een goeie rechterflank die ons depanneert op links, is explosief en een echte duelspeler.
    Mendy een centrale jonge verdediger die vier jaar opleiding genoot bij Rijsel.
    Hij is nog in ontwikkeling maar zijn passing moet nog beter.
    Ndiaye is iemand met enorm veel kwaliteit.
    Ik geloof in die jongen. Een polyvalente middenvelder, goed in het duel en de recuperatie,
    goede passing en infiltratievermogen.
    Moet nu werken om speelgelegenheid te krijgen.”
    Kums is top; de perfecte vervanger van Delaplace.
    Beter in het spel dan Jo die dan weer iets explosiever was; maar beiden hebben een groot volume.
    Sylla is een linksvoetige dribbelaar, goed scorend vermogen, moet zich eigenlijk snel weten te integreren.
    Tarfi is een jong talent met veel voetballend vermogen die de komende maanden stappen voorwaarts moet zetten.
    Cacérès is een werkende targetspits, balvast met scorend vermogen : kan belangrijk worden de komende maanden.”


    Koen Christiaens.




    Nog dit :

    Francky Dury sportief manager, Eddy Cordier wordt assistent-​CEO

    Maandag werd onder grote persbelangstelling de vernieuwde structuur van Essevee voorgesteld.
    Eddy Cordier zal naast zijn huidige taken als Directeur Jeugdacademie Willy Naessens vanaf 1 januari bijstaan als assistent-CEO.
    Francky Dury neemt naast coach de verantwoordelijkheid van sportief manager op zich, met onmiddellijke ingang.

    Willy Naessens:
    “SV Zulte Waregem is een club in volle groei, een stabiele ploeg met ambitie en visie. Om die stabiliteit verder uit te bouwen hebben we ervoor gekozen Francky Dury tien jaar aan ons te verbinden. We willen enerzijds voor het tweede jaar op rij sportief bevestigen. Onze ambitie de komende jaren is eindigen in top-zes. Anderzijds zijn er goed gevorderde plannen voor een vernieuwd stadion en een jeugdacademie."

    Francky Dury:
    “Ik wil eerst en vooral de club bedanken voor het vertrouwen. Na anderhalf jaar sportief succes is het tijd om opnieuw te bevestigen. Dat ik ook de functie van sportief manager op mij neem, is een beslissing die samen met de club is genomen. Belangrijk is dat wij, naast continuïteit van de club verzekeren, als club verder een aantrekkingspool moeten blijven voor jonge spelers. Denk maar aan jongens zoals Malanda of Hazard.”

    Eddy Cordier:
    “Essevee is een mooie club en wij willen samen verder streven naar een stabiele, sterke eersteklasseclub. Ik zal als assistent-CEO rapporteren over de dagelijkse werking aan de CEO en de Raad van Bestuur. We staan voor enkele mooie uitdagingen. We willen stap voor stap verder groeien door nauw samen te werken op alle niveaus."


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    31-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jens NAESSENS :”Blij nog bij Essevee te zijn.”

    Jens NAESSENS :”Blij nog bij Essevee te zijn.”



    Essevee stond vorige week voor een zwaar drieluik. Deel één kende reeds een goede afloop door de ruime 2-4 zege op Lokeren. Aimé Antheunis had het nà afloop over ‘het totaalvoetbal van Essevee’; een mooi compliment. Donderdag volgt Kazan en zondag tegen Standard volgt het duel tussen de nummers drie en één uit de competitie. Jens Naessens is een onmisbare schakel geworden in de ploeg van Francky Dury. Voor de afreis naar Rusland stelde ik hem enkele vragen.

    Jens, je bent zowat de maker van de speciale en mooie doelpunten : denken we maar aan het doelpunt op Anderlecht; dat van de kwalificatie voor de poules van de Europa League in APOEL en zaterdag laatst mocht jouw goal ook gezien worden op Lokeren ?
    “Het was inderdaad een schone goal. Het was zonder nadenken, voor hetzelfde geld vliegt die bal over het doel maar mijn knal vloog er schoon in. Ik heb al gescoord met de linker maar nog niet vaak.”

    In bepaalde media heeft men het dan over het mooiste doelpunt van het weekend en jouw goal op Lokeren kwam daar dit keer niet in voor. Houdt je dat dan bezig ?
    “Totaal niet. Het was een reboundgoal die ik goed binnenschoot. Ik moet zeggen dat ik in mijn carrière nog maar weinig prachtige doelpunten heb gemaakt.”


    "Ik moet zeggen dat ik in mijn carrière nog maar weinig prachtige doelpunten heb gemaakt.”

    Nà de match tegen APOEL werden jullie in België – eerst in Oostende en nadien in Waregem als helden ontvangen. Wat doet dat met een mens en zeker in jouw geval omdat je het beslissende doelpunt maakte ? Wat ging er ook in je om toen je scoorde ?
    “Je kunt dat niet beschrijven. Een gevoel van blijdschap. Eerst moest ik terugdenken aan de titelmatch op Anderlecht tot ik besefte dat ze op korte tijd nog twee keer moesten scoren. Ik dacht eerst ‘het zal toch weer niet waar zijn’. Ik vond het leuk dat mijn doelpunt nu wèl belangrijk was. Dat is leuk maar ik ga daardoor niet gaan zweven. Dat zit niet in mij, ik hou de voetjes op de grond.”

    Voor aanvang van het seizoen dachten velen dat Zulte Waregem een minder jaar tegemoet zou gaan. Niets is minder waar want zondag zijn we één derde van de competitie ver; we totaliseren reeds 20 punten en zitten in de Europa League. Het gaat ‘minstens’ even goed ! Had je dat als speler vooraf ook gedacht ?
    “Nee want bevestigen is altijd moeilijk. We hadden de groep – op uitzondering van Delaplace – grotendeels kunnen bijeenhouden en dat gaf ons een goed gevoel. Bovendien hebben we weer dat meer aan ervaring. We zijn momenteel zeker niet slecht bezig en nog beter als het voorbije seizoen. Iedereen heeft nu ook al wat gespeeld, ik voel dat bij mezelf ook.”

    Je kan inderdaad stellen dat je nu een volwaardig basisspeler bent ?
    “Vorig seizoen dit moment was het iets moeilijk voor mij en nu ken ik een goede seizoensstart.”

    Als je al eens een minder match hebt Jens is er altijd die 100% inzet en dat precies appreciëren de supporters enorm. Ik denk aan de fase waarbij je tegen OHL nog een bal gaat ophalen op de rechterflank…
    “Ik herinner mij die fase, het was op het einde van de match. Dat zit in mijn natuur, op dat gebied kunnen ze me niets verwijten. Ik geef altijd alles.”

    Enkele weken terug was er interesse van Club Brugge, hoe kijk je daar nu tegen aan ? Ben je blij bij Essevee te zijn gebleven ?
    “Tuurlijk wel. Ik ben blij hier nog te zijn. Ik heb ook zélf nooit het gevoel gehad dicht bij een overgang naar Club Brugge te staan. De clubs raakten er niet uit, Brugge heeft dan ook niet doorgedrukt en kocht dan een andere speler. Mocht het aanbod zijn gekomen weet ik niet wat ik had gedaan. Ik weet niet of het een slimme zet zou zijn geweest want misschien verzeilde ik daar weer op de bank.”



    "Ik weet niet of het een slimme zet zou geweest zijn om naar Club Brugge te trekken want misschien verzeilde ik daar weer op de bank.”

    Donderdag volgt Kazan. Hoe kijk je aan tegen deze tweede opdracht in de poule ?
    “Het zal een leuke ervaring zijn naar een onbekend land. Ik ken een paar van hun spelers. Op papier is Kazan sterker dan wij en favoriet in onze groep maar we gaan niet als toerist naar Rusland maar om een resultaat neer te zetten. Het is een goede ploeg wat ze bewezen door vijf keer te scoren op Maribor. Maribor speelde ook al tegen APOEL twee keer gelijk dus ik denk dat die ploeg meer van ons niveau is. Iedere match vangen we echter aan om te winnen en weten dat we kunnen verrassen.”

    Scoren tegen Kazan of tegen Standard; wat verkies je ?
    “Daar ben ik niet echt mee bezig. Het belangrijkste is dat we proberen twee keer te winnen. Je kan ook scoren en toch verliezen. De focus ligt steeds op de volgende match dus eerst telt Kazan. Vrijdagnamiddag landen we weer in België en trainen dan nog in Waregem.”

    Veel succes Jens, doe alvast verder zoals je bezig bent !



    Roebin Kazan : Het zal een leuke ervaring zijn naar een onbekend land








    Koen Christiaens


    Foto's : Nico Dewaele - Karl Holvoet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    30-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronny VERRIEST :”Francky Dury ziet, hoort en weet alles.”

    Ronny VERRIEST :”Francky Dury ziet, hoort en weet alles.”
    Voor hetzelfde geld zat onze gesprekspartner op het ogenblik van onderstaand interview(dinsdag) in Lissabon voor een confrontatie met Benfica… Anderlecht pakte echter de titel ten nadele van Essevee, maar het was het eerste waar ik op dinsdagmorgen aan dacht. Ronny Verriest is sinds dit seizoen de T3 bij Zulte Waregem en samen met Eddy Van Den Berge de rechterhand van Francky Dury. Tijd voor een kennismaking met Ronny die als speler én als trainer in het verleden altijd in provinciale aan de slag was.



    Ronny, de modale supporter van Zulte Waregem weet misschien niet wie je bent. Wie is Ronny Verriest ?
    “Ik heb altijd bij Avelgem gespeeld. Op 18 jarige leeftijd debuteerde ik als centrale middenvelder in het eerste elftal. Toen ik Avelgem verliet was dat als speler-trainer. Daarna – dat moet rond 1982, 1983 zijn geweest trok ik naar Oost Vlaanderen bij Kwaremont in derde provinciale als speler-trainer. Vervolgens ging ik naar Machelen waar ik stopte als speler. In die drie jaar bij Machelen promoveerde ik van tweede naar eerste provinciale. Daarna volgde Blauwvoet Otegem en ik bleef daar – in tegenstelling tot bij ander ploegen – slechts één jaar. Dan volgde Kruishoutem voor vijf jaar. Altijd heb ik in die vijf jaar bij Kruishoutem de periodetitel behaald en promoveerde naar tweede provinciale. Dan kwam Zwevegem en dit voor zes jaar. We haalden ook altijd de eindronde, ook de promotie naar eerste provinciale. Het laatste jaar speelden we de eindronde om te promoveren naar bevordering.”

    Hoe leerde je Francky Dury kennen ?
    “Op de Heizelschool en dit via een meeting over ‘periodisering in het voetbal’. Francky heeft daar aan iedereen wijsgemaakt wat periodisering in het voetbal inhoudt. Dan ben ik naar veel trainingen gekomen van Zulte Waregem en op een bepaald moment is Francky mijn mentor geworden. Door zijn toedoen en ook na een gesprek met technisch directeur Eddy Cordier heb ik de kans gehad om de beloften te trainen. Vorig seizoen heb ik bij die beloften op een aangename manier kunnen werken.”

    Op de eerste training eind juni  zagen we David Gevaert niet meer én jij wel. Hoe is dat in zijn werk gegaan ?
    “Ik werd aangesproken door Francky om de functie van David over te nemen. Ik was gecharmeerd over dit voorstel maar wou niet ‘de oorzaak zijn van’. Ik heb die stap vervolgens met veel plezier gezet. Ik ben terecht gekomen bij een technische staf die zeer goed aan mekaar hangt. Die mensen hebben mij geholpen om me op een zeer korte manier in te werken.  De coach zegt ‘het moet niet alleen goed zijn, het moet top zijn.’ Ik heb al veel topmensen ontmoet maar ik moet zeggen dat Francky Dury een topper is met zowel een IQ als EQ. Ik heb nog niet veel mensen ontmoeten die beide eigenschappen hebben. De manier waarop hij individueel spelers béter maakt is fenomenaal.”

    Wat is jouw taak bij Essevee en ben je nu T2 of T3 ?
    “Ik hou het op T3, wil dit zo ingevuld zien. Eddy Van Den Berge is de T2, de luitenant van Francky Dury en één van de sterke pijlers van de werking. Ikzelf heb nog veel te leren; over de manier van denken. De technische zaken zoals pas en trapvormen gebeuren door Eddy en ikzelf. Ik doe de relais met de beloften en dit in samenspraak met Stijn Meert. Zo gaan we individueel gaan werken met de speler. Het moet de bedoeling zijn om de betere spelers aan te trekken en klaar te stomen voor het eerste elftal. Het verschil met Eddy is dat hij voor de compilaties zorgt en dat de verslagen in een vorm worden gegoten. Ik zorg onder meer voor de organisatie van de teambuilding, de tegenstrever tijdens de match, de statistieken etc… Zo hebben we van ieder speler, nationaal en internationaal alle speelminuten.”

    Zondag kregen we een eerste nederlaag aangesmeerd op het veld van Genk. Werd daar over nagepraat ?
    “Er restte niet zo veel tijd omdat Wigan er zo snel aankomt en we een keuze moesten maken. De nederlaag werd uiteraard nog aangehaald. Bijvoorbeeld het balverlies-balbezit in de omschakeling. Bij de coach ligt de focus dan vooral op de volgende match. Francky is vooral een coach. Hij ziet, hoort en weet alles ! Dat is het verschil met een trainer die gewoon voor zijn training zorgt. Dààrom gaan de spelers voor hem door het vuur.”

    Ook dit seizoen kenden we al mooie momenten met Zulte Waregem. Vertel eens over het avontuur in Cyprus…
    “We zijn toegekomen in Cyprus en in het hotel was alles top geregeld. De avond zelf zijn we nog gaan trainen. De coach had voor een plaats gezorgd aan de kust omdat het er iets koeler was. Nadien hebben we nog een wandeling gedaan maar het bleef zeer vochtig en iedereen was na tien minuten al bezweet. Op de dag zelf hebben we in de voormiddag de tegenstrever geanalyseerd, wat gerust en werd de strategie van het eigen team uit de doeken gedaan. We zijn naar het stadion van APOEL gegaan met de gedachte ‘het wordt moeilijk’ maar dankzij de coach zijn we uiteindelijk met een ‘drive’ aan de match begonnen. We kwamen vlug 0-1 voor. Je weet dan met die sfeer dat die gelijkmaker kan vallen wat ook gebeurde. Nadien bewezen we mentaal heel sterk te staan. Nà de 1-1 begon de coach met tactische wissels en dan één minuut voor tijd die 1-2; dan volgt voor iedereen een ontlading. Dat zijn momenten om te koesteren en iedereen wordt er beter van.”

    Wat leerde de scouting over onze tegenstander donderdag in de Europa League, Wigan Athletic ?
    “Het is geen gemakkelijke tegenstander. Hun budget als tweedeklasser is groter dan het onze. Engeland heeft ook een voetbalcultuur. Eddy Van Den Berge is daar alleen naartoe gegaan. Het scoutingsverslag sprak van een sterke tegenstrever, we gaan top moeten zijn. Zij hebben een coach die ook roteert en we stellen ons de vraag of Wigan zaterdag tegen Leicester met het sterkste elftal aantrad. Trouwens hadden zij op vandaag dinsdag(17/9) ook normaal een match moeten spelen maar in Engeland is het makkelijker om iets te wijzigen dan bij ons. Kijk maar naar onze match op Nicosia en drie dagen erop tegen Anderlecht.”

    Het is onze eerste match in de poule. Wat mogen de verwachtingen zijn en hoe kijkt de coach daartegen aan ? Ik verwacht dat Rubin Kazan dè topfavoriet is…
    “We hebben de ambitie om het team te laten groeien en beter te laten worden. Europees is het dit seizoen reeds een mooi verhaal door de poules te halen. Iedereen weet dat de lat bij Francky Dury hoger komt te liggen. Hij zal er wel voor zorgen dat voor deze wedstrijden ‘peper en zout’  aanwezig is !.”

    Hoe zit het met jouw ambitie, Ronny. Reikt die nog verder of ben je tevreden met de huidige situatie ?
    “In twee jaar is het voor mij zeer snel omhoog gegaan, van provinciale naar eerste klasse. Dit verhaal is voor mij ongelooflijk. In de huidige functie voel ik mij zeer goed en dit bij een correcte club, niet ver van mijn woonplaats. Zoals ik al zei is de samenwerking heel goed.”





    * Steve Colpaert is een tweetal weken out en mist dus de eerste match in de poule tegen Wigan.
    Olafur Skulason van zijn kant komt weer bij de wedstrijdkern nà schorsing.



    Koen Christiaens.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (29 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    29-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Habib HABIBOU :”Heb nu de Belgische nationaliteit.”

    Habib HABIBOU :”Heb nu de Belgische nationaliteit.”



    De 26-jarige Habib Habibou bewees dit seizoen alweer zijn waarde voor Zulte Waregem en scoorde al belangrijke doelpunten : zowel op Lierse als op APOEL zette Thorgan Hazard hem vroeg in de wedstrijd op sierlijke wijze op weg naar een doelpunt en maakte Habib het af. Tegen Anderlecht lokte hij een strafschop uit wat finaal na de gemiste strafschop van Hazard het tweede doelpunt(van Skulason) van Essevee opleverde. De manier waarop de Belg(!) - in Centraal-Afrikaanse Republiek geboren – speelt is niet altijd even oogstrelend maar zijn inzet ontbreekt niet en dat is Francky Dury ook niet ontgaan. Habib speelde nog bij de jeugd van Paris Saint Germain, werd prof bij Charleroi en daar uitgeleend aan Steau Boekarest. Vorig seizoen werd hij in Waregemse loondienst nà Nieuwjaar ook uitgeleend aan de Engelse tweedeklasser Leeds. Vrijdagmiddag sprak ik met Habib.





    Habib, was het een terechte penalty in de fase met Kouyaté tegen Anderlecht ?

    “het was penaly, Kouyaté was de laatste verdediger. De scheidsrechter kan hem gewoon geel geven; maar dergelijke beslissingen kan je niet meer veranderen. Het was goed voor het team, want na de gemiste strafschop van Thorgan scoorden we in de daaropvolgende hoekschop.”

     

    Essevee pakte 14 op 18 in de competitie en plaatste zich voor de poules van de Europa League. Had je gedroomd van dit mooie scenario ?

    “Voor aanvang van het seizoen wilden we zo véél mogelijk punten. Het is goed dat we nu tweede staan. We willen ook een goed figuur slaan in de Europa League. Ik hoop dat we dezelfde mentaliteit aanhouden voor de rest van het seizoen.”

     

    Denk je dat Essevee opnieuw een ticket pakt voor Play Off één ?

    “Iedereen spreekt vooral nog over ons vorige seizoen en dacht dat we niet hetzelfde zouden kunnen brengen. We spelen nu heel goed en werken iedere week hard voor het resultaat. Soms zegt de buitenwereld dat we geluk hebben, ze spreken altijd over Standard, Club Brugge en Anderlecht maar zelden over ons. ”




    Het is goed dat we nu tweede staan en willen ook een goed figuur slaan in de Europa League.

    Habib, wat betreft jezelf. Was het doelpunt op APOEL het mooiste moment uit je voetbalcarrière ?

    “Ja en nee. Het was belangrijk om daar het eerste doelpunt te scoren omdat zij in de heenmatch in de laatste minuut hadden gelijk gemaakt. De coach zei vooraf dat ik één kans zou krijgen : ik zei hem ‘ok, ik zal klaar zijn.’ Thorgan wist perfect waar ik die bal wou. Mentaal was de overwinning tegen APOEL heel belangrijk, op dat gebied staan we als groep heel sterk. Tegen Genk wordt het moeilijk maar we proberen te presteren zoals tegen APOEL en Anderlecht”

     

    Hoe belangrijk is Francky Dury al geweest voor jou ?

    “de trainer heeft me al veel vertrouwen gegeven. Wanneer ik hier toekwam scoorde ik meteen 14 doelpunten. Nadien zat het in mijn hoofd ook niet goed, maar dankzij de coach keerde ik steeds terug. Ik speel nu ook in de punt op mijn favoriete positie, ook al voor de blessure van Mbaye. Ik heb vroeger nog gesproken over naar grotere clubs gaan maar op dit ogenblik interesseert me dat niet. Nu telt Essevee. Ik blijf hier en wil een prijs pakken met Essevee. Sinds een week heb ik ook de Belgische nationaliteit, mijn vrouw is trouwens ook Vlaamse en afkomstig van Brussel. Ik voel me hier goed.”

     

    Waarom ben je vaak geblesseerd ?

    “In Charleroi waren mijn benen te zwaar. Ik had problemen met pubalgie en na een operatie was het moeilijk om terug te keren. Nadien had ik ook last met de hamstrings. Nu werk ik goed samen met Bram de Winne, op dat gebied kon ik ook niet klagen in Leeds. Als ik mij 100% voel zal ik spelen en op dit ogenblik voel ik mij goed. Het is mijn beste start in jààren. Ik heb vier keer begonnen aan een match in competitie, ook twee keer tijdens de week, heb al Champions League en Europa League achter de rug.”




    Habib : 'Francky Dury heeft mij al veel vertrouwen gegeven'.

    Vertel eens wat over jouw avontuur bij Leeds ?

    “Ik speelde acht matchen. We eindigden vijfde op 24 ploegen. De ploeg draaide goed dus was het moeilijk om veel te wijzigen. Ik heb er ook gesukkeld met pubalgie. Op het einde van het seizoen hadden zij me graag gehouden.”

     

    Ken je tegenstander Wigan van komende donderdag  ?

    “Ik ken hun nummer 10, Maloney, een heel goede speler. Ook Palacios, een Hondurese verdediger ken ik.”

     

    Wat voor team is Wigan ?

    “Dat wordt een moeilijke wedstrijd. Het kick en rush voetbal, weet je. Ze spelen met de lange bal. Vorig seizoen hadden ze een goede manager met Martinez, die verhuisde naar Everton.”
    (Momenteel zitten nog 6 spelers van Wigan in het elftal dat vorig jaar de FA Cup won van Manchester City. Vier dagen nadien verloor Wigan met 4-1 van Arsenal en zakte als 18e op 20 ploegen naar de tweede klasse)

    Je kent ook Mavinga van Rubin Kazan ?

    “Hij is mijn beste vriend, we kennen mekaar van bij de jeugd van PSG. Ik had hem vooraf gezegd dat ik hoopte dat we elkaar zouden tegenkomen in de Europa League. Dat is een match die ik zeker niet wil verliezen. Anders, ‘he kills me…’”

     

    Hoeveel twitter jij op een dag ?

    “Ik heb veel vrienden die twitter hebben, vandaar.”





    - Skulason is geschorst op Genk en zijn plaats wordt wellicht ingenomen door Kums.

    - Donderdag  in Brugge zijn de loketten gesloten voor de match tegen Wigan. Wie nog een ticket wil haast zich dus best naar het secretariaat in het Regenboogstadion. Voor de terugmatch zijn er supporters die onze match op Wigan combineren met de match van Manchester United daags voordien in de Champions League. De stadions liggen nauwelijks 35 km van elkaar.



    Koen christiaens.


    Foto's : Karl Holvoet - Nico Dewaele


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    28-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kern Zulte Waregem op 2 september

    Kern Zulte Waregem op 2 september.


    Nu de transfermarkt is afgesloten is het interessant om weten met welke A-kern Francky Dury bij Zulte Waregem de rest van de competitie zal afwerken. Hieronder een overzicht van alle inkomende en uitgaande transfers bij Essevee en de A-kern :

    Inkomend : Salvatore Crimi(Lille), Frédéric Duplus(Sochaux), Ilias Maatoug(Woluwe, beloften), Julien Toudic (Lens, maar naar Stade Lavallois), Thorgan Hazard (Chelsea, huur), Danilo Sarkic (beloften), Mamatou N’Diaye (KAA Gent,), Quintin Louage (Bergen, beloften), Raphael Cacérès (Arles-Avignon), Sven Kums(Heenrenveen), Mehdi Tarfi (Anderlecht, huur), Formose Mendy (Lille), Idrissa Sylla (Le Mans).




    Sven Kums


    Mehdi Tarfi


    Formose Mendy

    Uitgaand : Jonathan Delaplace(Lille), Jimmy De Jonghe(Lierse via Club Brugge), Pietro Perdichizzi(Roeselare via Club Brugge), Ivan Lendric(Lokomotiva Zagreb), David Vandenbroeck(Tubeke), Jérémy Serwy(Borussia Dortmund II), Frédéric Gounongbe(Rwdm Brussels), Hernan Hinostroza(Club Deportivo, Peru), Aleksandar Trajkovski (KV Mechelen, huur) Jérémy Bokila(Terek Grozny **), Franck Berrier(KV Oostende), Julien Tudic (Stade Lavallois).




    Jonathan Delaplace - Lille/Rijsel


    Ivan Lendric - Lokomotiva Zagreb


    Aleksandar Trajkovski werd verhuurd aan KV Mechelen


    Franck Berrier naar KV Oostende


    Frédéric Gounongbe - RWDM Brussels



    Hernan Hinostroza - Club Deportivo, Peru

    DE KERN :

    DOELMANNEN : Sammy Bossut(bel), Sebastien Bruzzese(bel) en Salvatore Crimi.(bel)

    VERDEDIGERS : Fréderic Duplus(fra), Davy De fauw(bel), Karel D’Haene(bel), Steve Colpaert(bel), Niels Vandenbroucke(bel), Bruno Godeau(bel), Bryan Verboom(bel), Formose Mendy(fra).

    MIDDENVELDERS : Junior Malanda(bel), Thorgan Hazard(bel), Ibrahama Conté(Guinee), Olafur Skulason(Ijsland), Mamatou N’Diaye(Mali), Sven Kums(bel), Mehdi Tarfi(bel)

    AANVALLERS : Mbaye Leye(Senegal), Jens Naessens(bel), Habib Habibou(Fra), Klaas De Rock(bel), Raphael Cacérès(fra),
    Idrissa Sylla(Guinee).



    Info : Koen Christiaens.


    **   Zulte Waregem heeft goed nieuws gekregen. Het vangt 800
    .000 euro voor de "vergeten" Jeremy Bokila.
     De Nederlandse Congolees gaat naar Terek Grozny. Coach Francky Dury schetst het vreemde parcours van Bokila. 
    "Vier jaar geleden hoorde ik dat er een goede spits zat bij AGOVV in Nederland. Toen hij bij Zulte Waregem kwam, 
    zat ik al bij Gent", zegt Dury in Het Laatste Nieuws. "Toen ik terugkeerde was Bokila terug van een uitleenbeurt aan Sparta.
    Ik voelde dat er iets gebroken was. Hij ging naar Petrolul, maar werd niet betaald. Nu vangen we nog een mooie som."






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    27-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijn Meert : Beloftencaoch Zulte Waregem aan het woord

    Een babbel met Stijn Meert



    Essevee schreef donderdag (weeral) een clubgeschiedenis door het ervaringrijkere APOEL Nicosia – dat evenwel door de schorsing van Fenerbahce werd opgevist – te verslaan en zich zo te verzekeren van de poules voor de Europa League. Chapeau aan Francky Dury en zijn jongens  ! Het deed terugdenken aan het vroegere SV Waregem in de jaren ’80 die na een 1-1 in de heenmatch tegen AC Milan - ook in een kolkend San Siro -met 1-2 ging winnen. Stijn Meert is – na omzwervingen bij Moeskroen Peruwelz en KSV Oudenaarde – weer terug bij de ploeg van zijn hart, Zulte Waregem, en dit als beloftencoach.

     

    Stijn, straffe prestatie wat Essevee realiseerde in Cyprus !

    Zeker weten... ze bevestigen momenteel hun schitterend seizoen van vorig jaar. SVZW zet opnieuw een stap voorwaarts.

     

    Ik vond APOEL minder sterk dan in de heenmatch ?

    Ik denk dat iedereen het niveau onderschat van Apoel. Je moet echt 100% zijn om te winnen tegen zulke ploeg.

     

    Je hebt het gevoel zélf ook gekend als speler; wat gaat er om in de hoofden van de spelers omwille van de kwalificatie ?

    Euforie. De ontlading is enorm... helaas is er niet veel tijd om te genieten met de opeenvolging van de wedstrijden. Maar zo een kwalificatie geeft voor spelers en club een enorme boost dat niet te beschrijven is.

     

    Ondertussen zijn de drie tegenstanders voor de poules bekend : Maribor, Rubin Kazan en Wigan. Wat mag de ambitie zijn van Essevee ?

    We heben een kans. Hopelijk kan SVZW goed starten. Maar doorgaan is in deze groep een mooie ambitie.


    In verband met de blessure van Leye. Denk je dat Mbaye nog op topniveau kan terugkeren op die leeftijd ?

    Ik ben geen dokter dus ik kan daar weinig op zeggen. Ik ken Leye en het is een vechter. Hij is zeker vastberaden om terug te keren. Wanneer een speler met zijn ervaring die motivatie kan opbrengen dat zie ik hem terug scoren op de Belgische velden.


    Toch is een mindere Leye altijd belangrijk; dat zagen we ook tegen APOEL want het aanspeelpunt ontbrak ?

    Hij was één van de sleutelfiguren binnen het team van Dury. Maar een club moet daar weten mee om te gaan.


    Stijn, je bent vanaf dit seizoen trainer van de beloften. Wat was de reden dat je niet meer blijven voetballen bij KSV Oudenaarde ?

    Oudenaarde zakte naar derde klasse, dus was er geen plaats meer voor mij. Daarnaast heb ik geen nieuwe uitdaging meer gevonden waar ik mij 100% kon in vinden.


    Hoe kwam de aanbieding van Zulte Waregem tot stand ?

    Ik had een afspraak om het schoolproject tussen school Groenhove en SVZW te bespreken en toen kwamen ze met dit voorstel. Ik viel uit de lucht maar ik heb niet lang getwijfeld.


    Wat houdt je takenpakket in bij de beloften ?

    Bedoeling is om spelers af te leveren die A kern waardig zijn.


    Is het aangenaam werken met jonge gasten ?

    Heel aangenaam. Die mannen staan aan de poort van de A kern en zijn enorm gemotiveerd. Die gasten moeten besefen dat ze een unieke kans krigen om zich te bewijzen in één van de mooiste clubs van België. Het is slagen of kiezen om  te gaan voetballen in lagere afdelingen...


    Moet je jongens als Crimi, De Rock, Bongonda en Stevens – die allen al meetrainden met de A-kern – nu speciaal in de gaten houden ?

    Iedereen die in mijn kern komt zie ik als gelijke... Die mannen staan reeds een stuk verder maar toch... er is bij iedereen progressie mogelijk..

    De competitie is voor de beloften alvast prima begonnen met een zes op zes !

    6 op 9 intussen. Een goede start maar het resultaat is in feite niet belangrijk. Mijn spelers laten evolueren is belangrijk.


    Hoelang heb je een contract ?

    We evalueren van beide kanten op regelmatige tijdstippen. Als beide partijen goed samenwerken dan kan dit voor lange tijd zijn, maar in het voetbal kan er veel gebeuren...


    Hoe verloopt de communicatie met de mensen van de A-kern ?

    Positief. Ik zit letterlijk met de B kern op het einde van de gang, wat veel betekend voor mijn spelers. Ze ruiken de kleedkamer van de A ploeg. Ik heb dagelijks contact met de staf van de A kern. Dit is nodig in de visie van de club.


    Wat maar weinig supporters weten is dat de beloften quasi evenveel trainen en zo dus veel op de club aanwezig zijn ?

    Inderdaad. In de voorbereiding dagelijks, soms 2 maal per dag. Er was een stage... Ze worden letterlijk klaargestoomd voor het grote werk. Daarnaast zijn er nog studenten, dus die hebben het alvast druk.


    Heb je nog tijd om het eerste elftal aan het werk te zien ?

    Zeker weten. Is deel van mijn job. Maar in tribune kan ik nu eens echt genieten van een wedstrijd.


    Hoe zwaar is het nadeel voor Zulte Waregem zondag tegen aan te treden tegen een ‘frisser’ Anderlecht ?

    De boost van Apoel zal de vermoeidheid minderen.


    Verwacht je een geprikkeld Anderlecht doordat Essevee vorig seizoen bijna met de titel ging lopen ?

    Zeker niet. RSCA is zeker bang om punten te verliezen op Waregem maar daarnaast hebben ze de ervaring als topteam om iedere week zulke uitdagingen aan te gaan.




    Koen Christiaens

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    26-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel D’HAENE :”Hopelijk stuwen Esseveefans ons naar de poules van de Europa League.”

    Karel D’HAENE :
    ”Hopelijk stuwen Esseveefans ons naar de poules van de Europa League.”




    Nadat Zulte Waregem een maatje te klein was voor het superieure PSV Eindhoven in de derde voorronde van de Champions League beproeft ons team donderdag zijn geluk in de Europa League tegen Apoel Nicosia. Het palmares van de Cyprioten staat zowat op gelijke hoogte als onze vorige Europese tegenstander al moeten in deze competitie meer mogelijkheden zijn om de poules te halen. Insiders beweren dat Essevee de heenmatch best met twee doelpunten verschil wint. Karel D’Haene maakte ook al de vorige Europese campagne mee en weet als geen ander dat dit speciale matchen zijn die een ploeg als Zulte Waregem niet ieder jaar meemaakt. Dinsdagmiddag had ik gesprek met de secure verdediger.

    Karel, Apoel, wat zei die ploeg jou bij de loting ?

    “Niet veel. Ik kende de ploeg niet. Van de vijf mogelijke tegenstanders was Apoel misschien de meest haalbare. Ik had graag Besiktas gehad voor de sfeer maar mogelijks was het sportief moeilijker geweest.”

     

    Het schijnt dat die sfeer in Nicosia ook de moeite is ?

    “Blijkbaar wel. Ik heb op het internet een foto gezien van hun stadion. Ze verwachten volgende week 15.000 toeschouwers tegen ons. Het is er vooral heel warm : tijdens de dag van 35 tot 40 graden, ’s avonds als we spelen(om 20u) 30 graden.”

     

    In Waregem hadden jullie ongetwijfeld voor een vol huis gespeeld. Doe nog eens een oproep naar de fans om jullie in Anderlecht aan te moedigen !

    “We kunnen alle steun gebruiken. Het is ons doel om door te stoten naar de poules van de Europa League. Hoe meer sfeer er dan is, des te beter. Tegen PSV thuis was de sfeer ook al goed. We hopen dat onze supporters tegen Apoel minstens hetzelfde kunnen brengen.”

     

    Nog eens terugkeren naar PSV. Zij waren een maat te groot voor Essevee ?

    “We botsten op een heel sterk PSV. Op het moment van de loting denk je een kans te hebben. Zij waren wel favoriet maar ook sterker. Via via heb ik gehoord van supporters van PSV dat dit hun beste voetbal was in jaren en de ploeg die vorig jaar tweede eindigde nà Ajax minder sterk was. Het was een niveau te hoog voor ons.”

     

    Op welke manier waren de twee partijen toch leerrijk voor de competitie ?

    “Voor het ritme. Het zijn toch matchen met een hoog ritme. Je past je daar aan aan en hoe meer zo’n matchen je speelt hoe beter je wordt in competitie. We willen naar die poules. Het wordt zwaar maar het is leerrijk. We beseffen dat we een grote stap moeten zetten om beter te worden.  Op zo’n ogenblik zijn wij dan weer nederig en komen tot het besef dat we keihard moeten werken. We hebben nog veel stappen af te leggen.”

     

    Ei zo na had jij in de terugmatch met een kopbaldoelpunt het enige Esseveedoelpunt in de Champions League gescoord ?

    “Het was recht op doelman Zoet na een hoekschop van Thorgan. Ik raak de bal wel goed; het was goed in de draai maar moeilijk om te richten.”

     

    Het valt op dat – net als vorig seizoen trouwens – dat onze groep quasi nauwelijks geblesseerden telt. Een pluim voor Bram De Winne ?

    “Dit is omdat er een heel goede samenwerking is tussen de medische en technische staf. Bram speelt een belangrijke rol naar trainingsintensiteit, recuperatie en individuele periodisatie. Jongens die signalen geven dat ze moe zijn worden eruit genomen. De trainersstaf gaat daar in mee en er wordt hierover ook veel gecommuniceerd.”

     

    Dit terwijl de matchen elkaar snel opvolgen. Nà die drukkende hitte in Cyprus volgt de match tegen een Anderlecht dat geen midweekmatch zal hebben gespeeld…

    “Deze week hebben we dat ook met zondag Oostende. Volgende week nà de match op Apoel wordt het nog zwaarder want op vrijdag hebben we nog een lange vliegreis. Het grootste gevaar is vochtverlies. Ze zijn daar reeds mee bezig; naar voedingssupplementen toe.”

     

    Jij komt als verdediger minder in de picture dan bijvoorbeeld een aanvaller. Toch moet dit zowat jouw beste seizoen zijn geweest, maar ik kan niet spreken voor jouw periode in Turkije. Hoe moeilijk is het voor jou om dat boereseizoen over te doen ?

    “Vorig seizoen was met voorsprong mijn beste seizoen ooit. Qua spelniveau, ik heb geen minuut gemist; op zich was dit een prestatie. Het is het seizoen van de bevestiging en dat geldt voor de ganse ploeg. We zijn ons daarvan bewust en dat wordt niet makkelijk. Nog beter zou betekenen dat we kampioen spelen en dat op voorhand verklaren zou niet realistisch zijn. We hebben gezegd dat we het ‘stap per stap’ bekijken. Het volgende doel is dan play-off één. Die focus zit bij ons direct weer goed.”

     

    Het vloeiende van verleden jaar is er nog niet maar er is duidelijk beterschap merkbaar én we hebben 10 punten !

    “Het was normaal om de eerste match nog niet meteen het beste niveau te hebben. Als ploeg hadden we tijd nodig om ons niveau te vinden. De voorbereiding was moeilijk door transfers, internationals die er soms niet bij waren. Maar er zit weer vooruitgang in en dat is een goed teken.”


    Op Brugge was het de bedoeling ons spel te ontwikkelen én de match te winnen.
    Vroeger waren we tevreden geweest met een punt; nu heerste eerder een gevoel van ontgoocheling.”


    De trainer had het begin dit seizoen over ‘die uitstraling houden’. In die optiek – vroeger zouden we met een ei in de broek naar Brugge zijn gegaan – was terugkomen op Brugge wel knap.

    “Het zelfbewustzijn van de groep is gegroeid. De verwachtingen zijn hoger maar we weten dat we een goede ploeg hebben. Op Brugge was het de bedoeling ons spel te ontwikkelen én de match te winnen. Vroeger waren we tevreden geweest met een punt; nu heerste eerder een gevoel van ontgoocheling.”

     

    Die transferperikelen van bepaalde collega’s; is dat een item in de groep ?

    “Weinig. Af en toe gebeurt het dat we dit op een grappige manier aanhalen maar iedereen beseft dat er al punten te verdienen zijn.”

     






    * Essevee kan een tijdje niet rekenen op Bruno Godeau. De linksachter werd tegen Bergen ziek vervangen. 
    Klierkoorts blijkt nu de boosdoener. Godeau krijgt minstens drie weken rust.

    * De Franse middenvelder Frank Berrier werd woensdag opgenomen in het Waregemse ziekenhuis. Onderzoek wees uit dat Berrier een virale infectie op de darmen heeft opgelopen. Hij mocht het ziekenhuis intussen verlaten, maar kreeg enkele dagen rust voorgeschreven.

    * De beloften van Stijn Meert wonnen hun eerste match op KV Oostende met 0-5 met vier goals van Toudic en één doelpunt van De Rock.




    Koen Christiaens

    Foto's : Karl Holvoet - Nico Dewaele

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    25-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese weetjes over Apoel Nicosia.

    EUROPESE WEETJES OVER APOEL NICOSIA



    - Fangio Buyse, ex Sv Waregem, kent de Cypriotische competitie uit zijn broekzak want na eerdere Griekse avonturen is hij momenteel met
    Cholarakas al aan zijn vierde
    ploeg in Cyprus toe. Buyse wordt eind september 39(!) jaar.


    - In zijn rijke carrière behaalde Apoel Nicosia 22 landstitels, 19 bekers en 20 supercups.


    - Apoel stuntte in 2012 door in de Champions League door te stoten tot de kwartfinales en dan uitgeschakeld te worden door Real Madrid. Eerder had Apoel de groepsfase overleefd met Zenith, FC Porto en Shaktar Donetsk. Later sneuvelde Olympique Lyon in de achtste finales na strafschoppen. Van die periode zitten nog 4 basisspelers in de huidige kern : verdedigers Oliviera, middenvelders Manduca, Charalambides en Morais. Deze laatste is de ster van het elftal en speelde nog onder de vleugels van José Mourinho.


    - Dit seizoen werd Apoel – net als Essevee – in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld en dit door Maribor, met 0-0 en 1-1.


    - De Meest gekende speler bij Apoel Nicosea is doelman Urko Pardo, een Belg met Spaans paspoort.  Hij werd vorig seizoen verkozen tot beste doelman en profvoetballer van het Jaar. Ivan Trickovski – nu Waasland Beveren – speelde voordat hij tekende bij Club Brugge – bij Apoel. De Servische succestrainer van destijds Ivan Jovanovic werd vervangen door de Portugees Paula Sergio Bento Brito.


    - Tijdens de zaterdag gewonnen Supercup tegen Limassol met 1-0 werd Eddy Van Den Berge gestuurd voor een uitgebreide scouting. De competitie is in Cyprus nog niet begonnen.


    - Onder meer Steve Colpaert verklaarde in een interview nà de match tegen PSV thuis dat het in Anderlecht een nadeel was te spelen in een leeg stadion. De Esseveeaanhang weet dus wat te doen komende donderdag : in grote getale afzakken naar de hoofdstad om onze Esseeveeboys tegen Apoel aan te moedigen !


    - voor de terugwedstrijd op 29 augustus in Nicosea wacht Essevee naast een warm onthaal ook een drukkende warmte om in te spelen en dit in het New GSP Stadion. Dit stadion beschikt over 23.000 plaatsen en allen zijn onoverdekt omdat het in Cyprus nauwelijks regent.


    - In het verleden waren de Belgische tegenstanders van Apoel Lierse en Club Brugge. Twee keer wonnen onze landgenoten het pleit.

    (Koen Christiaens mét dank voor bepaalde info aan Tom Van Houtte van Het Wekelijks Nieuws).


    Apoel won zaterdag de Supercup tegen Limasol.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    24-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik VANDEVELDE ontleedt PSV.

    Rik VANDEVELDE ontleedt PSV.

     

    Essevee is ‘hot’ of ‘God’; zoals u zelf kiest. Getuige daarvan was de supersnelle verkoop van tickets voor de uitmatch op PSV Eindhoven in de derde voorronde van de Champions League. Essevee in de Champions League… dat zal vonken geven !  Bij de 1625 aanwezige Esseveefans zal het kriebelen bij het horen van de Champions Leaguehymne. Met Rik Vandevelde – ex-scout van Essevee en Anderlecht – én daardoor kenner van PSV – had ik volgende voorbeschouwing op dit voor Zulte Waregem uniek treffen.

     

    Rik, hoeveel keer heb je PSV destijds gezien en in welke optiek ?

    “Dat was in functie als scout van Anderlecht. Dit naar scouting toe van spelers en zo heb ik PSV toch een 20-tal keer aan het werk gezien. Meestal in Eindhoven zelf, maar ook bijvoorbeeld op verplaatsing naar Dnepr voor de Europa League.”

     

    Welke zijn nu hun sterke en minder sterke punten ?

    “In eerste instantie zijn er heel wat goede spelers weg als Mertens, Strootman, Lens en Van Bommel die stopte. De belangrijkste speler van PSV is momenteel Tim Matavz; een spits die niet veel aan de bal is maar indien wel is het meestal bingo. Wijnaldum is toe aan zijn derde seizoen PSV – komt van Feyenoord – is de nummer 10 van het elftal maar kan ook op de flank spelen. Hij is snel, technisch en dribbelvaardig. Maher kwam in het tussenseizoen over van AZ. Die heb ik toch ook al 10 keer live bezig gezien : kan ook nà de spitsen spelen maar is niet zo snel als Wijnaldum. Hij kan een actie maken, voor een assist zorgen maar is geen goalgetter. Het is een type Thorgan Hazard. De Zweed Toivonen speelt meer in het middenveld. Ze spelen bij PSV met één verdedigende middenvelder en twee ervoor. Toivonen wil momenteel wel niet bijtekenen. Hij is traag, een grote en slanke speler maar zéér gevaarlijk in de box en scoort dus makkelijk. Je bent er voor of er niet voor; een type Karel Geraerts; sober, geeft een tikje van vijf meter, bal in de zestienmeter en hij is daar. Schaars hebben ze nu gehaald, ook van AZ. Vorig seizoen zat hij bij Sporting Lissabon. Een verdedigende middenvelder met een groot loopvermogen die kan infiltreren. Dan is er Oscar Hiljemark, een Zweed die ik ook veel bezig zag en men wou in Anderlecht. Ik denk wel niet dat hij in de basis start.

    Als je vraagt naar de zwakkere punten in het elftal is dat de verdediging. Daar speelt Bruma, Marcelo de Braziliaan met altijd wel een risicootje; de Bulgaar Manolev op rechts die zéér offensief is ingesteld en op de linksachter is er Jetro Willems, een internationaal die al heel wat A-caps verzamelde. Er is ook nog  Jörgensen, die zat bij Kopenhagen, heb ik in functie van Anderlecht ook zeker 30 keer gezien maar had toen af te rekenen met een zware blessure en terwijl hij geblesseerd was heeft PSV hem genomen. Die speelt centraal en is echt top. Dan is er ook nog Narsingh, flankspeler gehaald bij Heerenveen. Locadia is een toptalent van pas 19 jaar, maar in  België niveau Anderlecht en Standard.”

     

    Als ik jou bezig hoor Rik huist er toch nog heel wat talent bij PSV !

    “Met die vier spelers die er niet bij horen is er toch een pak ervaring weg. Het is zeker nog een zeer goede ploeg, met ook goede doelmannen en PSV zou top zijn in België. Desondanks acht ik Essevee niet kansloos. Ik schat de kansen op fifty-fifty.”

     

    Wat zou een goede uitslag zijn voor Zulte Waregem voor de terugmatch ?

    “Een 2-1 nederlaag is een ideale uitslag. Het is een ploeg die zeker niet sterker is geworden ten opzichte van vorig seizoen. Het is vooral een thuisploeg. Ik verwacht ongeveer 10.000 fans.”

     

    Is het een voordeel dat de Nederlandse competitie een week later dan de Belgische begint ?

    “Dat is zeker een voordeel. Sv heeft toch al de match op Lierse in de benen en zo al op niveau gespeeld. PSV is vooral op verplaatsing te pakken. Het is een ploeg van ofwel alles ofwel niets.”

     

    Nadat je ontslagen werd bij RC Waregem ben je niet meer in het voetbal actief. Komt dat nog terug ?

    “Op dit moment kijk ik niet echt voor een job in het voetbal. De kans is even groot dat ik stop in het voetbal; al weet je nooit als je een aanbieding krijgt. Essevee is alvast nog altijd mijn ploeg, ik hoop dan ook dat ze zich plaatsen tegen PSV.”

     

     

    -         de partij wordt geleid door de Italiaan Luca Banti.

    -         De 1625 kaarten voor het uitvak in Eindhoven gingen op nauwelijks enkele uurtjes de deur uit.

    -         PSV werd woensdag nog gescout in de oefenpartij tegen Fenerbahce; een partij die de lampenclub won met 0-2.

     


    Koen christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    23-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLAFUR SKULASON :”Lierse moeilijke verplaatsing.”

    OLAFUR SKULASON :”Lierse moeilijke verplaatsing.”



    De 30-jarige sympathieke Ijslander Olafur Skulason bewees in de voorbije oefencampagne dat de supporters op hem kunnen rekenen zodat het middenveld – na de transfer van o.m. Jonathan Delaplace – niet te veel onthoofd is. Met de eerste partij van het seizoen zaterdag op Lierse in het verschiet trok ik naar Olafur die net nog aan het genieten was van een ijsbad…

    Olafur, een Ijslander die een ijsbad neemt…

    “Als het warm is dan is dat goed om af te koelen, ook voor de recuperatie van het lichaam. Ik hou ervan. Karel D’Haene en ikzelf zijn de twee spelers die het meest een ijsbad nemen.”

     

    Olafur, dit zou wel eens jouw seizoen kunnen worden !  Ben je momenteel volledig fit ?

    “Ik denk er niet veel aan dit dit mijn seizoen kan worden. Ik hoop dat we het vooral ‘als team’ goed zullen doen. Ik hoop wel te spelen en zo veel mogelijk. Ik startte vorig seizoen ook de eerste zes duels van het seizoen maar raakte daarna uit de ploeg. Het is niet nieuw voor mij om in de basiself te staan bij het begin van het seizoen. Ik bekijk het match per match. Twee seizoenen terug – dit is mijn derde seizoen bij Essevee – was ik geblesseerd maar nu ben ik fit. We moeten ons nu focussen op die eerste partij op Lierse.”

     

    Hoe belangrijk is het als speler om inderdaad die focus te hebben op Lierse en nog niet te veel te denken aan de nakende Europese duels tegen PSV ?

    “Voor mij persoonlijk is dat niet moeilijk. De eerste match van het seizoen leef je altijd naar toe en dat wordt geen makkelijke opdracht. Naar Lierse heb ik altijd een moeilijke verplaatsing gevonden maar we proberen alvast de drie punten te pakken. Ook vorig seizoen was ons motto ‘match per match’ en op dat gebied hebben we toch ook al ervaring. We willen dankzij een goede prestatie op Lierse met een goed gevoel naar PSV trekken.”





    Hopelijk is Habib Habibou weer in zijn dagje want vorige keer scoorde hij een hattrick op het Lisp ?

    “Habibou is teruggekeerd en scoorde al wat goals in de oefenduels. Ik hoop dat hij fit blijft. We hebben alvast iedereen nodig.”

     

    Wat weet jij van Lierse ?

    “Later deze week vernemen we meer van de tegenstander maar ik weet wel dat er een viertal nieuwe aanwinsten zijn zoals Losada en Farssi en er zijn ook nog Egyptenaren bijgekomen. Bovendien hebben ze met Stanley Menzo ook een nieuwe coach. We weten hoe ze vorig seizoen speelden maar de compilatie maakt ons tegen zaterdag duidelijk op welke manier ze momenteel spelen.”

     

    De prestatie tegen Bordeaux was alvast hoopgevend. Toch de Franse bekerwinnaar ?

    “We begonnen flauw aan de match maar herpakten ons nadien. Het was belangrijk goed te spelen tegen Bordeaux na de mindere prestatie tegen Lens.

     

    Was er in het tussenseizoen interesse van andere ploegen voor je ?

    “Er waren wat vragen in januari van teams in Denemarken en Noorwegen. Die hadden gezien dat ik niet zo veel had gespeeld maar vroegen wel of ik geïnteresseerd was. Ik heb Patrick Decuyper hiervan op de hoogte gesteld die wou dat ik bleef. Zo heb ik dan mijn contract verlengd dat nu loopt tot 2016.”

     

    Hoe belangrijk is het voor jou dat jouw familie zich ondertussen goed heeft geïntegreerd ?

    “Héél belangrijk. Dat is de belangrijkste reden en dat zal voor iedere buitenlandse speler wel zo zijn. Het voelde hier meteen goed aan, de familie integreerde zich inderdaad goed. Mijn kinderen en vrouw zijn hier gelukkig zoals mijn dochter op school in Wortegem, onze woonplaats.”

    (ondertussen passeert een zingende Ivan Lendric ‘Ollie Ollie Skulason…’)

     

    Volgende dinsdag volgt dan al de heenmatch op PSV. Welke spelers ken je van hen ?

    “Ik ken vooral die spelers die géén deel meer uitmaken van hun kern zoals Lens, Mertens, Strootman, Van Bommel die stopte. Ze kochten wel Maher van AZ en in de spits loopt de Zweed Ola Toivonen. Bruma speelt in de verdediging.”

     

    Hoeveel kansen schat je ons procentueel in ?

    “Dat is moeilijk te zeggen. Bij Europees voetbal kan van alles gebeuren. Ik speelde zowat 20 matchen in Europees verband. Met Helsingborgs verloor ik twee keer tegen PSV, in februari 2008. In PSV werd het 2-0, thuis 1-2. We hadden voordien wel de groepsfase met Galatasaray, Bordeaux, Austria Wenen en Panionios overleefd. PSV is een groter team dan Zulte Waregem en zij zijn favoriet maar onze kansen op de volgende ronde schat ik toch op fifty-fifty. Ik hoop dat we het goed doen.”

     

    Je hebt hier de bijnaam Ollie; wie heeft jou die gegeven ?

    “Ik heb die al van vroeger. In Zweden zeiden ze Skula tegen mij, in Ijsland Ollie dus die naam gaat al langer mee.”





    Olafur, bedankt voor dit interview. Doe me nog volgend plezier door te winnen op Lierse want dan is het mijn verjaardag.

     

    * Met Jimmy De Jonghe bij Lierse komt er een ex-speler van Zulte Waregem zaterdag aan de aftrap. De Jonghe werd nogmaals verhuurd van bij Club Brugge.

    *
    In het interview heeft Olafur het over de Europese match tussen PSV en Helsingborgs, uitslag 2-0. PSV  speelde toen met : Gomes – Salcido, Marcellis, Kronkamp, Alcides – Zonneveld, Simons, Afellay, Bakkal, Dszudzsàk – Lazovic. Timmy Simons en Danko Lazovic scoorden.

     





    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    22-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegvoorstelling Zulte Waregem

    Ploegvoorstelling Essevee.


    In aanwezigheid van pers, sponsors en gasten werd in de sjieke gebouwen van firma Renson Zulte Waregem anno 2013-2014 voorgesteld. Het was een fiere Paul Renson die als eerste de vragen van presentatrice Justine De Jonckere, Miss België 2011, beantwoordde.  “Ik had van kleinsaf aan rood-wit bloed door mijn aderen en ben altijd supporter gebleven.” Vervolgens kwamen de voorzitter, aanvoerder, trainer en de drie (voorlopige) aanwinsten Duplus, Crimi en Maatoug op het podium. Een vierde speler namelijk Danilo Sarkic traint momenteel met de B-kern van Stijn Meert.

     

     


    Willy Naessens, voorzitter : “Onze ambitie moet zijn om weer de top zes te halen. Ik was het vorige seizoen liever kampioen geweest, ik denk daar nog vaak aan. Op Europees niveau hoop ik dat we op 19 juli PSV Eindhoven mogen loten. Dat is dichtbij, daardoor leuk voor de fans en dat lijkt me een haalbare kaart. Het mag ook Zenith worden : een mooi land en vorige keer hebben we ons in Rusland met Lokomotiv Moskou ook goed geamuseerd.”


     

    Davy De fauw, speler :”Over het feit dat ik door voetbalkrant.com werd verkozen tot speler van het afgelopen jaar ? Ik praat niet graag over mezelf want het was de verdienste van iedereen. Ik kreeg met Nieuwjaar de vraag(van Wim Vermeer trouwens op de nieuwjaarsreceptie,nvdr) of dit mijn beste seizoen ooit was ? Toen wist ik nog niet dat we tweede zouden eindigen dus daardoor kan ik nu besluiten dat dit mijn beste seizoen was. Toen we terugkwamen van Anderlecht waren we toch teleurgesteld maar na 45 minuten op de bus te zitten hebben we die knop omgedraaid, ook wetende dat hier 8.000 mensen ons op de markt stonden op te wachten. In de voorronde van de Champions League sluit ik me aan bij de voorzitter : liefst PSV. Financieel te doen en sportief haalbaar- er zijn daar toch wat jongens vertrokken - en ook omdat ikzelf lang in Nederland speelde. We zullen er alles aan doen om in de poulefase van de Champions League te geraken.”sloot de peter van theatergezelschap Allez Essevee af.”

     


    Deze bende Esseveesupporters van Allez Essevee zorgde tussenin voor enkele geslaagde acts.


     

    Pieter Jan Van Schamelhout, commercieel afgevaardigde :”In de play-offs telden we 800 nieuwe abonnees; de laatste drie thuismatchen waren uitverkocht; dat was mooi voor Essevee. De apotheose volgde na de match op Anderlecht op de markt, daarvoor doe je het… Ik volg ook de voorzitter bij de keuze voor Europees tegen PSV. Trouwens voor de thuismatch in Anderlecht komt er daar onder meer een fandorp van Essevee.” Aldus Pieter Jan die fier was een nieuwe Essevee partner voor te stellen namelijk Record Bank.


     

    Ondertussen kregen de aanwezigen de nieuwste truitjes te zien voor het komende seizoen : Leye had de rode uitrusting aan(voor de thuismatchen) met zoontje Tidiane, D’Haene de groene(voor op verplaatsing) met zoontje Loris en Skulason een witte in het gezelschap van zijn dochter.


     

    Francky Dury, trainer :”Wij waren de kampioen van het publiek want als je de mensen van Brugge en Genk kan laten applaudisseren voor ons zeg ik chapeau. De uitzonderlijke prestatie vorig seizoen kwam er door de kwaliteit in de groep; een ongelooflijke groep waarbij iedereen altijd op tijd kwam. Ik had ook het voorrecht om met een fantastische staf samen te werken. In verband met het komende seizoen : ik zie niet graag spelers vertrekken : Delaplace was een moeilijk verhaal; Hazard ligt nog onder contract bij Chelsea; Malanda is iets anders. We moeten daaruit leren. Ik zou bijzonder graag dit seizoen die ‘uitstraling houden.’ Nu hebben we met de supporters, het team, de stad ‘iets’ neergezet. We moeten niet meer met schrik naar Standard of Anderlecht gaan; maar we zullen kwaliteit nodig hebben. Ik verwacht dat er nog wat toekomt. De pers wens ik dan ook veel plezier op Essevee, ik hoop dat we een fantastisch seizoen kunnen meemaken. Ik zal me pas eind augustus uitspreken over onze ambities want pas dan een volledig beeld hebben van mijn kern. Als we een goed team hebben kunnen we gaan voor de top zes. Ik hoop in de Champions League zonder twijfel op Zenith. Russen kunnen we aan, het clubbestuur heeft zich daar vorige keer goed geamuseerd in Moskou(lacht); de spelers ook en thuis kunnen we die mannen kloppen.”aldus de trainer van het jaar die ook nog een bedankwoordje had voor Jeroen De Volder, communication officer media.

    “Ik had Jeroen gevraagd een montage te maken met gladiatoren(deze montage zagen de spelers voor aanvang van de titelmatch op Anderlecht, de aanwezige massa op de markt een halfuur voor de wedstrijd). Ik bedank je Jeroen voor al je tijd die je steekt in Zulte Waregem en hoop dat je niet trouwt…”

     

    Zulte Waregem hoopt nog altijd dat Thorgan Hazard volgend seizoen deel uitmaakt van de kern : maandag 8 juli wordt hij eerst verwacht op de eerste training van Chelsea. Thorgan werd donderdag alvast gespot op de looppiste van de uitbreiding aan de oefenterreinen.

     

     



    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    21-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zulte Waregem speelt Europees in Anderlecht.

    Zulte Waregem speelt Europees in Anderlecht


    foto Sporza

    Zulte Waregem speelt zijn wedstrijden in de voorrondes van de Champions League in het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht. Dat hebben Patrick Decuyper, CEO van Zulte Waregem, en Roger Vanden Stock, voorzitter van RSC Anderlecht, meegedeeld op een persconferentie in het Vanden Stockstadion.

    Zulte Waregem was al een tijdje aan het zoeken naar een geschikte locatie om zijn Europese wedstrijden te spelen, omdat het eigen Regenboogstadion niet voldoet aan de Europese normen.

    "We zijn de voorbije dagen gecontacteerd door Zulte Waregem en hebben niet lang moeten nadenken om toe te stemmen", verklaarde Roger Vanden Stock. "Als een club in nood verkeert, moeten we helpen. Het zou een ramp geweest zijn voor het Belgisch voetbal indien Zulte Europees forfait had moeten geven omdat het geen stadion vond. We zouden de risée geweest zijn van heel Europa."

    Zulte Waregem-CEO Patrick Decuyper is tevreden en dankbaar: "Anderlecht toont zich heel groot door ons hier de voorrondes te laten spelen. Andere stadions, zoals de Heizel, of in Brugge of Gent bleken onhaalbaar. Dit is een heel mooi stadion, waar we de voorbije jaren mooie resultaten hebben gehaald."
    De concrete organisatie op het vlak van veiligheid en ticketverkoop moet de komende dagen en weken nog bekeken worden, maar ook de twee burgemeesters van Anderlecht en Waregem hebben er een goed oog in. "We zullen er alles aan doen om de hinder voor de omwonenden tot een minimum te beperken en alles naar behoren te laten verlopen, zonder incidenten."

    (hln.be)

    Koning Boudewijnstadion
     Zulte Waregem speelt zijn groepsmatchen in de Champions League of Europa League in het Koning Boudewijnstadion. 
    De vicekampioen moet uitwijken omdat het eigen Regenboogstadion niet voldoet. Zulte Waregem had voor zijn
    voorrondematchen al met succes aangeklopt bij Anderlecht. Maar omdat paars-wit al zeker is van de CL-groepsfase moest Zulte Waregem voor zijn (eventuele) groepsmatchen uitwijken naar elders. Alain Courtois, de Brusselse schepen van Sport, is blij dat hij kan helpen, maar plaatst een kanttekening. 
    "Dit bewijst de absurde toestand van de sportinfractuur in dit land", zegt Courtois.



    Loting derde voorronde Champions League




    Op vrijdag 19 juli vindt in het Zwitserse Nyon de loting plaats voor de derde voorronde van de Champions League.
    Mogelijke tegenstanders zijn:

    - PSV Eindhoven (NL), tweede plaats Eredivisie

    - Olympique Lyon (FR), derde plaats Ligue 1

    - Zenit Sint-Petersburg (RU), tweede plaats Premjer-Liga

    - Fenerbahçe (TUR), tweede plaats Süper Liga   ***

    - Metalist Kharkiv (UKR), tweede plaats UPL

    Heenwedstrijd: 30/31 juli 2013

    Terugwedstrijd: 6/7 augustus 2013



    ***   Het Turkse Fenerbahçe valt na een omkoopschandaal weg als mogelijke opponent van SV Zulte Waregem in de derde CL-voorronde.
    Het wordt als reekshoofd vervangen door het Griekse PAOK Saloniki, vice-kampioen van Griekenland. Lyon, Zenit, PSV of Charkiv
    zijn de andere mogelijke opponenten voor Essevee. De loting vindt plaats op vrijdag 19 juli. De heenwedstrijd wordt gespeeld
    op 30 of 31 juli, de terugwedstrijd op 6 of 7 augustus.
    Fenerbahçe heeft wel beslist in beroep te gaan tegen de beslissing van de UEFA.




    In geval van winst

    - Essevee stoot door naar de play-offs van de Champions League samen met de 14 andere winnaars uit de derde voorronde
    (30 teams - 15 winnaars) aangevuld met AC Milaan, Arsenal, Schalke 04, Real Sociedad* en Paços de Ferreira*.

    * Sowieso geen tegenstander van Essevee omwille van coëfficient.

    - Winst play-offs CL.: Poulefase CL

    - Verlies Play-offs CL.: Poulefase EL

     

    In geval van verlies

    - Essevee komt uit in de play-offs van de Europa League

    - Winst Play-offs EL.: Poulefase EL

    - Verlies Play-offs EL.: Einde Europese campagne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPEELT ZULTE WAREGEM ZONDAG KAMPIOEN ?

    SPEELT ZULTE WAREGEM ZONDAG KAMPIOEN ?
    Bewust heb ik er voor de allerlaatste voorbeschouwing op een (thuis)match van Zulte Waregem voor gekozen om de spelers in alle sereniteit te laten toeleven naar de twee belangrijke duels donderdag tegen Club Brugge en zondag tegen Anderlecht, twee matchen waarin Essevee mits zes op zes zeker is van de kampioenstitel. Persverantwoordelijke Cédric Tack zal deze week immers genoeg aanvragen binnenkrijgen voor interviews met spelers n.a.v. deze slotweek en de spannende ontknoping in Play Off één.  Ik had een afspraak met Kristof Bettens, cafébaas van supporterslokaal de Klauwaert en dan voornamelijk over de (mogelijke) festiviteiten van zondag; maar die zijn deels afhankelijk van het resultaat van Essevee donderdag tegen Club Brugge. Kristof was in de Klauwaert onze gesprekspartner in het gezelschap van fans Vincent Desmet en Geert Lakiere. Deze laatste is sinds dit seizoen vaste abonnee maar gaat al 36 jaar naar het voetbal, de periode met Giba en de Millecampsen. Vincent behoort samen met Kristof en Jordy Meurisse tot het bestuur van supporterslokaal de Klauwaert. Voor Kristof Bettens en vrouwtje An Verschueren wordt 31 mei een speciale dag want dan nemen ze – na ongeveer 12,5 jaar – afscheid van het café en wordt hun taak overgenomen door Valerie Despriet en Marijke Coussement. Kristof Bettens voetbalde in zijn jeugdjaren tot en met de beloften voor SV Waregem, verhuisde dan naar Eeklo in tweede klasse waar hij op jonge leeftijd veel matchen in de basis startte en dit als scorende spits. Later verhuisde hij naar RC Heirnis Gent, Wevelgem, Meulebeke(1 seizoen), opnieuw Wevelgem, RC Waregem, KSV Oudenaarde, Oostnieuwkerke en Jong Zulte en dit op vraag van Piet Verschelde om dan op 33-jarige leeftijd de schoenen aan de haak te hangen. Kristof blijft zondag op het thuisfront, Vincent en Geert maken de verplaatsing naar Anderlecht….



    Kristof, is het bier al besteld ?

    “De bestelling komt pas vrijdag binnen en we zullen eerst het resultaat van de match van donderdag afwachten. Dan weten we of het een halve of een hele camion bier moet worden…”

    Geert : “Het is leuk dat alles pas in de laatste week beslist wordt.”

    Vincent :”Het is schitterend dat we mogelijk tot de laatste speeldag meedoen voor de titel.”

    Kristof :”Voor Essevee zijn het sowieso hoogdagen. Het is historisch wat de club al heeft gepresteerd.”

    Geert :”Ik ben ook meegeweest naar de Bekerfinale tegen Moeskroen.”

    Kristof :”Die beker was ook fantastisch, maar een titel geeft toch dat tikkeltje meer.”

    Vincent :”Het zou al enorm moeten tegenvallen om geen Europees te spelen.”

     

    Zijn jullie voorstander van deze toch wel spannende play-off één competitie ?

    Geert :”Het systeem vind ik vervalst.”

    Vincent :”Ze mogen de punten niet halveren.”

    Geert :”Anderlecht zou als eerste zijn geëindigd en Essevee als tweede en beiden waren zeker van de Champions League.”

    Kristof :”Achteraf moet er niet gepalaverd worden over het systeem, iedereen wist het op voorhand. Genk mag donderdag winnen van Standard. Indien Genk nog voor Essevee zou komen in het klassement, gaat het volgende ticket voor de Europa League automatisch naar Zulte Waregem.”

     

    Vertel eens iets Kristof over hetgeen hier op de Markt op het getouw wordt gezet naar aanleiding van de match op Anderlecht…

    Kristof :”Voor de fans van de Klauwaert die meegaan naar Anderlecht geef ik vanaf 11u gratis hot-dogs.”

    Geert :”Dat is een voorproefje voor de sfeer in Anderlecht. Er gaan 120 supporters mee van het lokaal, dat zijn twee grote bussen en één kleinere. We vertrekken om 12.15u.”

    Vincent :”Het zal goed zijn om al wat te eten want er zal veel gedronken worden. Er gaan 13 bussen mee dus 650 supporters.”

    Kristof :”In feite was er zondag 19 mei op de markt het Horeca Pinkster Event maar door de match op Anderlecht hebben de cafébazen beslist om alles in het teken te zetten van het voetbal. Er zal één groot scherm zijn aan deze kant van de kerk en twee kleinere schermen aan de andere kant. Ook hierbinnen in ons café zijn er twee schermen. Alle tafels en stoelen in ons café binnen en buiten gaan langs de kant om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Er zijn diverse attracties voor jong en oud, eigenlijk is het een voetbalnamiddag voor het ganse gezin. Het centrum is dus verkeersvrij en er zullen braadworsten en hamburgers kunnen bekomen worden.”

    An :”De spelers komen hier na de match toe tussen 18 en 18u30. Er is een podium voorzien.”

    Kristof :”De bus rijdt toerkes rond de kerk met of zonder de beker !. Vorige keer voor de Beker van België waren wij zowat de enige café die was voorbereid op dergelijk feest. Er was hier 2 à 3.000 man; de bus passeerde en de mensen zaten er bijna onder, dat was echt gek.”

    Geert Titeca van de supportersfederatie komt ondertussen het café binnen :”Het is de bedoeling van zoveel mogelijk supporters hier af te zetten nà de match. Zo komen wij met de Karekiet eerst naar hier, zelfs bij verlies.”

    Kristof :”Iedereen die weet dat de bal rond is zal er op afkomen.”

     

     

    Bij Anderlecht zijn ze vrij zegezeker i.v.m. de titel blijkt uit een reactie van John Van Den Brom nà de match op KRC Genk ?

    Vincent :”Dat vind ik een typisch Hollandse reactie, eigen aan die trainers.”

    Kristof :”Het is de mentaliteit van Anderlecht dat het als grootste club van het land die ambitie moet uitspreken terwijl Essevee kan zeggen dat een tweede plaats ook al mooi is. Die voorsprong die Anderlecht heeft is altijd een voordeel.”

    Vincent :”Toen we aan de leiding stonden hadden we het moeilijk.”

    Kristof :”Iedereen die tegen Anderlecht staat wil zich bewijzen. Iedere match is nu bepalend. Anderlecht is er het dichtst bij, het is de enige ploeg die donderdag al kan kampioen zijn. Door het duel Essevee-Club Brugge is één van deze ploegen dan al uitgeschakeld. Anderlecht kan nà donderdag nooit uitgeschakeld zijn, ze hebben de meeste kans op de titel en de grootste kwaliteit.”

     

    Speelt het resultaat van op Anderlecht met 0-1 winst van Essevee, doelpunt Berrier, nog mee in de hoofden van de spelers van Anderlecht ?

    Kristof :”Iedere match is anders, op het scherp van de snee. Toen waren er twee geschorsten met Leye en Malanda. Bij de kans om de titel is er automatisch druk. Anderlecht heeft ook veel meer ervaring met dergelijke situaties.”

    Vincent :”Francky Dury zegt dat we geen titelstress hebben omdat we nog nooit in zo’n positie stonden.”

    Geert :”Essevee speelt veel constanter op verplaatsing dan thuis.”

    Vincent :”We behoren tot de strafste uitploegen in Europa.”

     

    Maar eerst moet Club Brugge nog voor de bijl !

    Kristof :”Brugge is ook goed aan het draaien.”

     

    Francky Dury werd – met ruime voorsprong – verkozen tot ‘trainer van het jaar’. Méér dan terecht !

    Geert :”Onze trainer heeft toch wel wat bewezen op die twee jaar.”

    Kristof :”Hij had ook veel meer materiaal dan zijn voorganger doordat Leye en Berrier terugkeerden. Je moet ze in de lijn laten lopen en dat doet Dury perfect.”

    Vincent :”Die goeie start van de competitie was heel belangrijk. En nu doen we mee voor de prijzen tot de laatste speeldag. Hij kan ook omgaan met die jonge gasten.”

     

    Laatste vraag en in het meest positieve geval – de titel – hoe laat wordt het hier dan Kristof ?

    “Bij een vorige viering was het tot 5 à 6 uur.

    Vincent :”Ik zie er hier blijven plakken tot maandagmiddag.”

    Kristof :”Het wordt misschien een kleine Waregem Koerse, niet vijf dagen maar toch twee dagen feesten. Trouwens zou het ook niet slecht zijn indien Zulte Waregem als tweede finisht en naar de voorrondes van de Champions League mag. Zelfs bij een uitschakeling zit je dan nog in de poules van de Europa League. Een tweede plaats zou ook betekenen dat er – net als bij een derde plaats in de klassering – in Waregem kan worden gespeeld. Die eerste matchen in de Champions League gaan door eind augustus, want ik herinner me dat Anderlecht dit seizoen tegen Limassol speelde om door te stoten en dat was tijdens Waregem Koerse.”

     




    Scheidsrechter voor de match donderdag tegen Club Brugge is Alexander Boucaut die eerder de thuismatch in de play-offs tegen Anderlecht(2-1 winst) floot. Op Anderlecht is de ref van dienst Serge Gumienny.

     

    Mbaye Leye won begin deze week de Ebbenhouten Schoen, een erkenning waarvan de Senegalees bijzonder fier is.

     

    Francky Dury werd dan weer verkozen tot ‘trainer van het jaar’; zie ook elders op dit blog. Toen ik hem daarmee feliciteerde antwoordde onze coach “Het is inderdaad een mooie erkenning van de profspelers. Ik maak deel uit van een schitterend team. De komende twee matchen gaat we er echt voor !”.

     

    Over mogelijke festiviteiten kregen we van schepen Jo Neirynck – die helaas voor verbroederingsfeesten in Szekszard Hongarije verblijft komend weekend – het antwoord dat deze inderdaad zullen plaats vinden op de markt op kosten van Stad Waregem en dat hierover nà donderdag zal worden gecommuniceerd.

     

     


    Koen Christiaens.

    Dit nog :

    Deze reuzefoto’s staan op het einde van de Verbindingsweg sinds vrijdag, bij het buitenrijden van Waregem.





    En ook in Kwaremont wordt de topwedstrijd Anderlecht - SV Zulte Waregem op de voet gevolgd.
    Kwaremontnaar Frank Deviaene - reeds 50 jaar een vurig supporter van de den Essevee - tevens verantwoordelijk
     voor de kapel Onze Lieve Vrouw Koningin van de Vrede in Kwaremont, vraagt aan onze lieve vrouwke
     om SV Zulte Waregem niet in steek te laten.
    (foto's Guy Muerez)


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hoofdpunten blog mijnpronostiek
  • WELKOM bij 'Mijn Pronostiek'
  • Reglement
  • PUNTENLIJST SPEELDAG 28 (1-40)
  • PUNTENLIJST SPEELDAG 28 (41-80)
  • PUNTENLIJST SPEELDAG 28 (81-120)


    WK 2022:  
    Bekijk nog eens alle resultaten van het WK in Qatar
    door op onderstaande afbeelding te klikken.

    Foto


    EURO 2021
    Bekijk nog eens alle
    resultaten van
    EURO 2021 door op 
    onderstaande afbeelding
    te klikken.

    Foto


    Foto

    Op zondag 2 april rijdt het profpeloton de Ronde van Vlaanderen!
    De beste renners strijden dan voor de titel van de meest prestigieuze
    Belgische eendagswedstrijd. Oudenaarde is opnieuw de fiere aankomststad
    van Vlaanderens Mooiste en dat voor het elfde jaar op rij. Voor renners, wielertoeristen
    en het publiek is het uitkijken naar wie de 107de editie van de Ronde op zijn naam mag schrijven en bij de vrouwen wie de 20ste editie op haar palmares laat bijschrijven.
    Ben je terug op de afspraak op zondag 2 april 2023? 

    De Ronde van Vlaanderen
  • Website Ronde van Vlaanderen

    Foto


    Voor het elfde jaar op rij was
    Oudenaarde de fiere 
    aankomststad
    van 'Vlaanderens Mooiste',
    de Ronde van Vlaanderen.
    Winnaars in Oudenaarde:
    Tom Boonen (2012),
    Fabian 
    Cancellara (2013 en 2014),
    Alexander Kristoff (2015),
    Peter Sagan (2016), Philippe Gilbert (2017), 
    Niki 
    Terpstra (2018), Alberto Bettiol (2019)
    Mathieu Van Der Poel (2020), Kasper
    Asgreen (2021) en Mathieu
    Van Der Poel (2022), Tadej Pogacar (2023)
    dompelden de 
    stad Oudenaarde en 
    omstreken in de Vlaamse Ardennen
    onder in een geweldige extase.
    Al waren de coronaedities 
    van 2020 en 2021 wel zonder publiek.

    De komende zes jaar zullen Brugge en Antwerpen
    afwisselend de start organiseren. 
    2022, 2024 en 
    2026 start de 
    Ronde in Antwerpen en
    2023, 2025 en 2027 wordt Brugge 
    de startplaats van Vlaanderens Mooiste. 
    De aankomstplaats blijft tot minstens
    2028 in Oudenaarde.


    Welke gemeenten waren reeds 'het dorp van de Ronde'?

    Foto

    2000 : Ingelmunster
    2001 : Kwaremont
    2002 : Aarsele-Tielt
    2003 : Eeklo
    2004 : Lichtervelde
    2005 : Brakel
    2006 : Ichtegem
    2007 : Gavere
    2008 : Bellegem
    2009 : Wetteren
    2010 : Desselgem
    2011 : Zwalm
    2012 : Torhout
    2013 : Rekkem
    2014 : Heule
    2015 : Zwevegem
    2016 : Geen dorp
    2017 - 2018 - 2019 : Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem
    2020 en 2021 : Geen dorp
    2022 : Haaltert
    2023 : Izegem


    Foto

    Vergane voetbalglorie
    Bezoek de website www.verganevoetbalglorie.be.
    Je vindt er allerlei foto's en informatie terug van
    verdwenen clubs, oude voetbalstadions, Panini-stickers,
    vergeten shirtsponsors en nog zoveel meer.
    Like op de pagina 'verganevoetbalglorie' op Facebook.
    Alvast veel kijk- en leesplezier.


    Wie helpt de 'Johny Thio' verzamelaar ?
    Luc Condé uit Hooglede, bezoeker van dit blog,
    maar tevens ook verzamelaar van ex-voetballer
    wijlen Johny Thio. Hij verzamelt alles, vooral foto's,
    van Thio die tussen 1963 en 1975 voor Club Brugge 
    voetbalde. Na zijn Club-periode speelde hij nog o.a.
    voor Zottegem en Roeselare en werd hij trainer van
    o.a. Gullegem. Vooral van die periode tussen 1975 en
    1985 kan Luc nog heel wat materiaal gebruiken.
    Neem contact op via conde.luc@telenet.be. Luc dankt je !


    Foto

    Wist je dat je alle lijsten van de BRT TOP 30 
    kan terugvinden ?
    Via de website www.muziekbank.be krijg je een 
    volledig overzicht van alle hitlijsten vanaf 
    1970 tot op vandaag.
    Welk nummer stond op één op 5 januari 1974 ?
    Wat waren de nieuwkomers op 13 maart 1982 ?
    Wat was de sterkste stijger op 18 juni 1994 ?
    Klik op onderstaande afbeelding en je kan
    er een volledig overzicht terugvinden.

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bezoek ook ...
  • Stad Oudenaarde
  • Adriaen Brouwer Bierfeesten
  • Oudenaarde - Le petit Bruges
  • MOU Oudenaarde
  • Stations uit onze kindertijd
  • Gentse Feesten
  • Zulzeekse Feesten
  • Radio Mfm
  • Radio Diamant
  • Music Stars

    Regio Oudenaarde
  • Oudenaarde
  • Kluisbergen
  • Ronse
  • Wortegem-Petegem
  • Maarkedal
  • Zwalm
  • Horebeke
  • Brakel
  • Gavere
  • Kruisem

    Regio Zottegem
  • Zottegem
  • Herzele
  • Sint-Lievens-Houtem
  • Oosterzele
  • Lierde
  • Ninove
  • Haaltert
  • Erpe-Mere
  • Wetteren
  • Geraardsbergen

    Regio Waregem
  • Waregem
  • Deerlijk
  • Harelbeke
  • Anzegem
  • Avelgem
  • Zwevegem
  • Spiere-Helkijn
  • Zulte
  • Wielsbeke
  • Kortrijk

    Altijd een bezoekje waard
  • Gent
  • Brugge
  • Breskens
  • Sluis
  • Cadzand
  • Vlissingen
  • Zoutelande
  • Veere
  • Middelburg
  • Sneek


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs