Foto

Aantal bezoekers :

Inhoud blog
  • Welkom op het blog van Wim Vermeer ... Veel kijkplezier !
  • KSV Oudenaarde - Seizoen 2023-2024
  • Voetbal in het buitenland 2022-2023
  • WK Qatar 2022 speelschema
  • Het Laatste Nieuws: Wim Vermeer stopt met voetbaluitslagen op populaire blog
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    WIM VERMEER - MEDIA SPORT

    03-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EDDY VAN DEN BERGE :”Opletten van Mechelse stilstaande fases.”

    EDDY VAN DEN BERGE :”Opletten van Mechelse stilstaande fases.”
    Essevee speelde gisteren in een aangenaam kijkstuk en vooral een schitterende tweede helft met éénrichtingsvoetbal de Buffalo’s naar huis en boekte daarmee een belangrijke overwinning voor play-off één. In een kolkend Regenboogstadion was de sfeer navenant : stadionspeaker Wim ging méé in de ambiance na de Waregemse goals : Thorgan… (supporters :HAZARD !) Thorgan…; Habib : HABIBOU tot zeven keer toe… en had het bij de vervanging van Habib over super bi bou wat te zien was op Habibs truitje. Voor ex-Gentspelers en nu in Waregemse loondienst als Conté en N’Diaye, coach Francky Dury en psycholoog Steven op ’t Roodt(aan de slag bij Gent in dezelfde periode van Dury) moet deze overwinning extra zoet smaken. Met T2 Eddy Van Den Berge praatte ik na over de deugddoende zege tegen KAA Gent.



    Eddy, het moet genieten zijn geweest voor de staf en de groep na de verdiende zege woensdag tegen KAA Gent ?
    “De zege geeft een hele grote voldoening. De opdrachten werden goed uitgevoerd dankzij een prachtige tweede helft. We hebben de supporters verwend en zo een verdiende overwinning behaald. We halen in zeven thuismatchen toch ook zes zeges, enkel tegen Charleroi afgelopen zondag een gelijkspel, en op dat vlak zijn we koploper in eerste klasse.”

    Een belangrijke veldslag in het kader van play-off één werd gewonnen. Had Francky Dury vooraf het belang van deze partij onderstreept ?
    “Toch wel en dat was onze motivatie. Voor aanvang van de match stonden we 10 punten voor op hen en het was een zespuntenmatch. Nu bedraagt het verschil reeds 13 punten met KAA Gent. We kwamen wat ongelukkig op achterstand en dan is het attent blijven dat die tweede goal niet valt want met 0-2 was het wellicht gedaan. Ik was gelukkig dat we de toss hadden gewonnen en de tweede helft naar de spionkop toe konden spelen. Ik denk dat statistieken bewijzen dat we tot 80% van onze goals langs die kant maken.”

    KAA Gent had twee dagen méér tijd dan wij om de wedstrijd voor te bereiden en dan kom je tot de conclusie dat Essevee fitter blijkt dan hen… Er werd zondag wel wat geroteerd maar veel jongens kwamen toch twee keer op vier dagen aan de aftrap…
    “Dat is een gegeven waar we niet naast kunnen kijken. Fysisch zijn wij in orde, zie naar onze goede tweede helft. De spelers worden perfect opgevolgd en dat is formidabel werk van Bram De Winne. Zelfs na een achterstand kunnen we  - door onze fysieke kracht – er weer tegen aan gaan en ook mentaal zit het goed. Het geloof was er ook dat we konden terugkeren en dat is een enorm pluspunt.”

    Bij Gent zullen supporters, Louwagie; De Witte etc… toch bijzonder jaloers zijn dat ze met dergelijk budget de duimen moeten leggen voor Zulte Waregem. In feite zou het logischer zijn dat zij onze plaats bekleden ?
    “Dat is juist. Ik denk dat ze misschien wel het dubbele van ons budget hebben. Daaraan zie je dat je door echt goed te werken – iedereen op zijn domein – méér kan bereiken dan met veel geld.”

    De grote uitblinkers waren woensdag Hazard en Malanda maar ik pik er toch nog één speler graag uit die toch veel verrast in positieve zin dit seizoen, Habib Habibou !
    “Ik kom niet graag terug op het verleden maar ik heb hem ALTIJD gesteund en verdedigd. In de periode van de Hollanders zei ik tegen Kalezic dat wij het ons niet konden permitteren van Habib niet te gebruiken, maar er werd niet naar geluisterd. Niet alleen de prestatie van Habibou was goed maar de collectiviteit haalde het tegen Gent. Ik neem het voorbeeld van Bruno Godeau die verstandig genoeg is om te beseffen dat hij door een gebrek aan communicatie in de fout ging bij het eerste doelpunt maar zich terug in de match knokte. Wat Habibou betreft, hij scoorde al zeven goals dit seizoen en is enorm belangrijk.”
    (zowel Habibou als Kums zijn fit voor de match van zaterdag op KV Mechelen, nvdr).

    Zaterdag de uitmatch tegen KV Mechelen. Je bent bezig met de compilatie, wat leert die ?
    “Volgens mij zijn hun gevaarlijkste mannen Cordaro en Destorme. Bovendien hebben ze veel gestalte in de ploeg met De Witte, Kamavuaka en Van Dam; dat zijn jongens van 1,90 meter dus op stilstaande fases zullen we op het appel moeten zijn.”

    Hebben jullie nog contact met Aleksander Trajkovski die werd uitgeleend aan KV Mechelen. Hij begon één keer aan een match bij hen ?
    “Neen, maar ik denk dat we hem wel verder opvolgen; dat is het domein van Bram De Winne.”

    Essevee telt 28 punten. Klopt mijn redenering als ik zeg dat we met nog 22 punten bij en dus 50 punten zeker zijn van play-off één ?
    “Ik denk het wel maar ik kijk gewoon naar het klassement. Waarschijnlijk zullen zeven ploegen strijden voor die zes plaatsen. In voetbal is alles mogelijk en kan het rap omdraaien. Het is moeilijk om er een ‘aantal’ punten op te kleven maar we moeten regelmatig blijven. Mechelen wordt een moeilijke verplaatsing en volgende week zondag wacht Waasland Beveren met een nieuwe trainer.”


    Koen Christiaens.


    Foto's Zulte Waregem - KAA Gent door de lens van Karl Holvoet:





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    02-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEHDI TARFI : “Ben aan het groeien.”

    MEHDI TARFI : “Ben aan het groeien.”

    Mehdi Tarfi probeert in navolging van Bruno Godeau en Bryan Verboom als ex-Anderlechtspeler straks de harten van de Waregemse voetbalfans te veroveren. Mehdi behoort telkens tot de wedstrijdselectie en hoopt straks in competitie zijn eerste speelminuten te veroveren. Door de snelle opeenvolging van wedstrijden – donderdag Maribor, zondag Charleroi, woensdag  3010KAA Gent, zaterdag 2/11 KV Mechelen, donderdag 7/11 Maribor en zondag 10/11 Waasland Beveren – lijkt de kans reeël dat Francky Dury bepaalde jongens speelminuten geeft. Dinsdagmiddag werd in de perszaal druk gesolliciteerd naar spelers voor interviews : Kums, Naessens en Tarfi. Laatstgenoemde Brusselaar carpoolt geregeld met Godeau, Kums en Colpaert. Donderdag wacht met Maribor een match waarin Essevee zijn laatste troeven uitspeelt wil het ook nog overwinteren op het Europese toneel. Kazan is buiten categorie; de andere drie clubs zullen strijden om plaats twee.



    Mehdi, je bent Belg maar jouw naam lijkt me geen Vlaamse….
    “Dat komt omdat mijn vader van Marokkaanse afkomst is.”

    Hoe kwam jouw overgang naar Zulte Waregem tot stand ?
    “Het gebeurde zeer drastisch. Tot op de laatste dag van de transferperiode was het onduidelijk waar ik dit seizoen zou aan de slag zijn. Ook andere eersteklassers als OHL, Oostende en Cercle waren immers geïnteresseerd in mij. Ik word gehuurd van Anderlecht met een aankoopoptie van één jaar. Ik koos voor Zulte Waregem omdat de ploeg toch tot de top van België behoort en bij de top wil ik slagen; ze eindigden vorig seizoen tweede en maakten het Anderlecht toch zeer moeilijk.”

    Vertel eens over jouw paars wit verleden…
    “Ik heb al verscheidene ploegen gehad. Ik startte op vijfjarige leeftijd bij Mazenzele, een ploeg uit derde provinciale. Mazenzele ligt dicht bij Asse. Ik vertoefde er vier jaar en trok dan naar Eendracht Aalst dat toen in eerste klasse aantrad. Dit voor twee seizoenen en dan volgde een jaartje Sporting Lokeren. Daar merkten de scouts van Anderlecht me op en zo speelde ik daar van de U11 tot de U14. Toen volgde Brussels en dit tot de U17 en nu zat ik al drie seizoenen opnieuw bij Anderlecht. Het laatste jaar heb ik met de A-kern getraind. Die jongeren van Anderlecht ken ik dus goed zoals Mbemba, Praet, Tielemans.”

    Is jouw beste plaats centraal op het middenveld ?
    “Dat is inderdaad op de 10 maar John Van Den Brom zette mij in vriendenmatchen – zoals vorig seizoen tegen Salzburg en dit seizoen op Roeselare en Oudenaarde – op de rechtsachter. Ik had het op die plaats wel goed gedaan.”

    In een vorig interview had Francky Dury het erover dat je ‘de komende maanden stappen moest zetten.’ ?
    “Ik blijf hard werken. De ploeg draait momenteel goed, ze blijven winnen met goed voetbal. Dan zal het team niet gauw wijzigen maar misschien is het moment voor mij om in een bekerpartij of vriendenwedstrijd mijn kans te grijpen. Je weet ook niet als er iemand uitvalt, het kan snel gaan in het voetbal.”

    Op Hamme kreeg je in de Beker al een 70-tal speelminuten. Hoe heb je dat ervaren ?
    “Het was moeilijk want veel spelers die toen aan de aftrap stonden hadden niet dat matchritme. Dan is het niet makkelijk, zelfs tegen een derdeklasser als Hamme dat op een lager niveau speelt. We hebben ze ook wat onderschat. Voor mij was het anderhalve maand dat ik gespeeld had en dat voel je. Ik ben nu aan het groeien.”

    Hoe is de sfeer in de groep; hoe ben je hier opgevangen ?
    “Goed, want er heerst een toffe sfeer. Ik kende ook al veel spelers als Bryan, Bruno, Junior.”

    Mocht je al eens opwarmen bij een bepaalde competitiematch ?
    “Tegen OHL. Ik had dan gehoopt het veld te mogen betreden maar omdat we twee keer op achterstand kwamen ging het niet door.”

    Donderdag wacht Maribor; de Sloveense kampioen met toch een mooi palmares. Wat verwacht je ervan ?
    “Ik sta optimistisch tegenover dat duel en dat moet ook. Onze ploeg speelt momenteel heel goed. Ik zag een uitstekende tweede helft op Cercle. We moeten ons herpakken nà Kazan. Akkoord, het werd nog een zware nederlaag maar we deden toch één uur goed mee en voor hetzelfde geld kwamen wij op voorsprong. Ik verwacht een goede reactie van de spelersgroep tegen Maribor. Europees moeten we top zijn. Dat waren we alvast tegen Standard en ik was onder de indruk van onze prestatie die toch nog niet had verloren. Ik vond dat de andere ploegen Zulte Waregem vorig jaar wat hebben onderschat en nu kijken ze op naar ons.”


    *
    Kom éérder naar het Jan Breydelstadion. Er is om 19u30 de catch up waarbij verscheidene prijzen
     zijn te winnenen dj.
    Michiel Cnudde zorgt dan al voor goeie ambiance.

    * De loketten gaan donderdagavond nog open vanaf 19u30.

    * De wedstrijdleiding is in
    handen van Zwitsers.





    Koen Christiaens.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    01-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francky DURY :”Zege tegen Standard gaf het meeste ‘touch.’

    Francky DURY :”Zege tegen Standard gaf het meeste ‘touch.’



    Halverwege onderstaand interview wordt de ‘trainer van het jaar’ kort weggeroepen door schoolgaande jeugd die hem aan de poorten van het Regenboogstadion opwachten. “Francky Dury, Francky Dury… wordt gescandeerd. Het toont de populariteit aan van onze coach, op 11 oktober trouwens 56 jaar geworden. Francky Dury is bij Zulte Waregem onmisbaar geworden en stuwt zijn team naar ongekende successen. Essevee blijft ook dit seizoen die flow aanhouden van het vorige boerenjaar. In de eerste 10 competitieduels werd zeven keer gewonnen én daarbovenop gebeurde dat meestal met prachtig voetbal. De Esseveefans blijven kraaien van de pret.


    De groep is fel van start gegaan nà een bewogen zomer

    Francky, Essevee haalt na één derde van de reguliere competitie 23 op 30.  Dan mogen we spreken van grote onderscheiding !
    “In universiteitstermen mogen we inderdaad spreken van grote onderscheiding. De groep is fel van start gegaan nà een bewogen zomer : er was de aandelenkwestie; de aanvoerdersband; de transferperikelen rond Malanda en Hazard… We hebben tè veel energie moeten steken in die zaken. Desondanks hebben we steeds de focus gehouden op het sportieve. Als je een goed seizoen achter de rug hebt en je focus houdt kun je dit verder zetten. We moesten Delaplace vervangen, aanvankelijk zoals op Lierse speelde Hazard op die plaats en de vervanging met Kums liep ook op zich wachten; Colpaert was nadien geblesseerd en Malanda moest hem vervangen. Dat betekende dat mijn groep niet klaar was voor de voorronde van de Champions League en later de Europa League. Mijn groep heeft zich formidabel hersteld en ik heb dan ook maar één woord : een geweldig compliment aan mijn team.”

    Dit seizoen lijkt minstens even goed als het vorige : toen verloren we in competitie van Bergen en Anderlecht, haalden een gelijkspel in Lokeren en thuis tegen Standard. Nu spreken we van twaalf op twaalf in deze vier confrontaties !
    “We moeten het een beetje indelen. We hebben een rumoerige zomer achter de rug. Je ziet dat terrein vier pas nu klaar zal zijn; er zat tè weinig focus op het vervolg van ons uitstekend seizoen. Twee weken na het succes werd maar over één ding gesproken : de aandelenkwestie. Dit terwijl we er alles moesten aan doen om competitief te blijven. We hadden eind juni bij het begin van de eerste trainingen nog niets gedaan op gebied van transfers, dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik was blij dat nadien zowel Malanda als Hazard konden blijven. Mijn team hield de focus op het sportieve. Ik heb over dit alles nooit moeten tussenkomen in de kleedkamer. Je wint meteen 1-2 tegen een Lierse in een nieuw gedaante en haalt het in zeer moeilijke omstandigheden van Kortrijk. De ganse situatie is heel goed geweest voor de betrokkenen maar één les hebben we geleerd : laat het sportieve over aan de coach. Ik ben niet kwaad maar er moet geluisterd worden. Uiteindelijk ben ik diegene die ongeveer 250 trainingen op een seizoen met die jongens werk met zeer veel matchen. Als de staf al geen juist advies meer kan geven, wie kan je dan nog vertrouwen ?”

    Welke prestatie van de tien wedstrijden in competitie kon je het meest bekoren ?
    “Het is moeilijk om er één uit te kiezen; er zijn er enkele. Tegen Kortrijk, na een emotioneel heel moeilijke week wilden we spelen voor de fans nà een zeer moeilijke voorbereiding. Bij KVK waren ze al een drietal weken met die match bezig, wij zijn drie uur voor de aftrap over die partij begonnen. We leverden een zeer sterke prestatie tegen Anderlecht door nà een tegendoelpunt steeds opnieuw toe te slaan. Er was concentratie tot de laatste minuut en er was een mooi afscheid van Franck Berrier. De match op Lokeren met 2-4 hoort ook in dit rijtje maar de match die het meeste ‘touch’ gaf naar voetbalminnend België was de match tegen Standard. Het was een fysische slag na een zware reis uit Kazan. Tussenin was een hoogtepunt ook de match tegen APOEL Nicosia.”

    Het moet een goed gevoel geven dat Essevee de eerste ploeg is die de zegereeks van Standard kon stoppen.
    “We hadden niet de focus om persé die eerste ploeg te zijn die Standard zou kloppen. De pers heeft me ook gevraagd wat de doelstellinggen waren voor dit seizoen : ik heb geantwoord dat ik weer die uitstraling wou zien. We zijn ook al op onze bek gegaan, de 5-2 op KRC Genk en de 4-0 op Kazan. Dat zal nog gebeuren; maar we liggen er niet meer wakker van. Mijn groep is niet meer bang  om naar Standard of Anderlecht te gaan voetballen of op Genk en daar de boot in te gaan.”

    Zoals je al meermaals stelde : deze groep kan nà een verlies de knop snel omdraaien en de verwachte reactie kwam er tegen Standard.
    “Ik heb dat gezien nà Kazan. Ik kwam in de kleedkamer en die groep was kapot, was geraakt door vier doelpunten te incasseren in  de laatste 30 minuten. Ik heb dan ook gezegd dat alle energie die je nog steekt in die verloren match je kwijt bent voor Standard. Het is zoals Cancellara die zegt dat hij wereldkampioen wil worden maar nadien tot de conclusie komt dat anderen béter waren. Dat is de analyse van een topper.”

    Zulte Waregem is niet meer dat klein ploegje van weleer : we hebben duidelijk stappen gezet en ook het niveau van voetbal is de hoogte ingegaan.
    “Ik ben hier al een paar jaar trainer en ben een bevoorrechte coach. Ik ben de enige coach buiten de top vier die al Europees speelde : met Zulte Waregem en met KAA Gent. Toen we promoveerden was dat met een budget van 3,5 à 4 miljoen en met een amateurstatuut. Later hebben we spelers gekocht als een Berrier, Roelandts. Als ploeg namen we niet het initiatief maar waren we de sluwe ploeg die ook successen boekte zoals de bekerwinst, eens vijfde gespeeld, zesde én deelname aan de eerste play-offs. Nu is onze identiteit veranderd : we hebben nu een budget van 8,3 à 8,4 miljoen en hebben veel meer kwaliteiten en meer mogelijkheden om kwaliteit te halen. Vroeger hadden wij geen Conté, Hazard of Malanda. Ik noem daar graag ook Jens Naessens bij die een geweldige vooruitgang heeft geboekt. Alleen moeten we goed opletten met het aantal huurspelers : we hebben nu een overeenkomst met Wolfsburg en Chelsea. Als we zoeken naar huurspelers moeten we daarover waken. Toen Thorgan hier toekwam had hij in Lens nog niet veel gespeeld. Ik had meteen gezegd dat hij Trajkovski uit de ploeg zou spelen terwijl Thorgan géén kapitaal is van ons. We mogen nooit geen vier gehuurde spelers hebben die top zijn, maar ook geen twee die slecht zijn. Als je zoiets aangaat met een buitenlandse ploeg moeten ze top zijn. Achterin worden ze gestuurd door een uitstekende Karel D’Haene, Sammy Bossut en Davy de Fauw. Misschien daardoor presteren Malanda en Hazard ook zo goed.”



    Mijn groep is niet meer bang  om naar Standard of Anderlecht te gaan voetballen of op Genk en daar de boot in te gaan.

    Klopt de volgende stelling volgens jou : als Ibrahima Conté niet draait, draait ook Zulte Waregem niet ?
    “Niet helemaal. We hebben een schitterende driehoek met Conté, Kums en Hazard; vooraan een duo die gezicht naar de goal het goed doet en vijf man achter de bal waarbij altijd iemand aansluit; dan kan Skulason zijn, De fauw etc… Ook mijn keeper heeft de uitstraling om x-aantal punten te pakken op een jaar.”

    Een pluim op de hoed van de sportieve staf ook want na een Europese confrontatie leek van vermoeidheid telkens geen sprake…
    “We doen er alles aan om die opeenvolging van matchen goed door te komen. In Kazan heb ik daaraan gedacht en bracht twee nieuwe spelers in voor Conté en Habibou omdat ik dacht dat we toch op klasse niet meer konden terugkeren maar door een flits. Ook Hazard verving ik nog. Tegen Standard lag de fysische arbeid zo hoog en anders kom je niet meer in je ritme en precies daarom voerde ik geen enkele wissel door. Ozturk en Carcela zijn nooit meer in dat ritme gekomen. In defensief opzicht zaten we door blessures wat in de problemen maar binnenkort komt bijvoorbeeld Godeau terug en wordt de kern wat ruimer.”

    Wat als we op heden tegen PSV zouden spelen ?
    “Ik denk dat we nu verder staan. We hadden toen een slechte voorbereiding door de kwestie over de armband. Het moet een les zijn : de coach bepaalt. Ik ben nog altijd blij het die namiddag zo gedaan te hebben. Het kwaad was echter geschied. Een kapitein onder druk zetten, dat doe je niet. PSV heeft een budget dat acht keer het onze is. We hadden in die match op PSV geen druk op de bal. Dat is geen verwijt aan mijn team maar aan de mensen die hun wil wilden doordrukken. Op heden staan we veel verder. Zij hebben talenten als Schaars, De Pay, Wijnaldum, Bakkali enz.. Ik heb niet de pretentie om te verkondigen dat we PSV zouden verslaan maar we staan nu bèter.”

    Europees zijn we ook nog niet uitgeteld maar de volgende match tegen Maribor moet dan wel gewonnen worden ?
    “Europees hebben we al pech gehad. Al onze Europese matchen spelen we eigenlijk op verplaatsing. Tegen Wigan hebben we goed gespeeld en op Kazan wisten we dat we konden verliezen. Nu volgt twee keer Maribor. Ik heb gezegd dat we 10 punten moeten halen om ons te kwalificeren voor de volgende ronde; dat betekent dat we 9 op 12 nodig hebben. We zullen uit dus nog eens moeten winnen.  De laatste match spelen we tegen Kazan dat tegen dan al kan geplaatst zijn. We moeten ook beseffen dat een Wigan bijvoorbeeld draait op een budget tussen de 25 en 30 miljoen en dat is poen.”

    Er werd vorige week over gesproken dat je sportief directeur kan worden bij Zulte Waregem en zo ja; welke worden dan jouw aandachtspunten ?
    “Om verder ontwikkelingsclub te worden en eigen jongens kansen te geven. Essevee aantrekkelijk te maken voor jongens van 18, 19 jaar die kansen willen krijgen in de subtop van eerste klasse. Dat is een win-win situatie met daarbovenop de doorverkoop. Momenteel is de mond aan mondreclame van een Hazard, Malanda heel belangrijk en ik noem daar ook Conté, Naessens en Godeau bij. Ik denk dat we die uitstraling moeten hebben. Wij moeten een aantrekkingspool zijn voor jongeren. Dit zal altijd zijn met routiniers, de stuurmannen op het schip. Daarnaast de accommodatie. We willen samen met Stad Waregem een trainingscentrum bouwen.”

    Jonge gasten als Malanda en Hazard – die door de nationale beloften om de drie à vier dagen een match moeten spelen – geven die nooit de indruk dat ze moe zijn ?
    “Ik ga maandag naar hun match gaan kijken op Genk en heb hen beloofd dat ze dinsdag en woensdag thuis zijn. Je moet ze goed begeleiden, die jongens zijn ook nooit geblesseerd.”

    Haalt Thorgan Hazard de selectie voor Brazilië voor de nationale ploeg ?
    “Dat was mijn uitdaging. Tegen Junior heb ik gezegd toen hij hier toekwam, je kan op de 2, 3, 4 en 6 spelen. Tegen Thorgan heb ik gezegd dat ik wou dat hij toonde wie ‘Thorgan Hazard’ is. Die jongens hebben dat perfect gedaan. Ik heb hen ook gezegd ‘sla geen etappes over maar maak dat je klaar bent om op tafel te kloppen’. Uiteindelijk zal het de bondscoach zelf zijn die beslist.”


    Voorzitter Willy Naessens en trainer Francky Dury die tijdens de fotoshoot even poseerden voor de lens.

    Afsluiten met jouw mening over de aanwinsten en de evolutie die ze hier al maakten : Crimi, Duplus, N’Diaye,  Kums, Sylla, Mendy, Tarfi en Cacérès.
    “Crimi is een jonge keeper die het goed doet en met Bruzzese in concurrentie is voor post twee. Ik beschik over drie goede doelmannen.
    Duplus een goeie rechterflank die ons depanneert op links, is explosief en een echte duelspeler.
    Mendy een centrale jonge verdediger die vier jaar opleiding genoot bij Rijsel.
    Hij is nog in ontwikkeling maar zijn passing moet nog beter.
    Ndiaye is iemand met enorm veel kwaliteit.
    Ik geloof in die jongen. Een polyvalente middenvelder, goed in het duel en de recuperatie,
    goede passing en infiltratievermogen.
    Moet nu werken om speelgelegenheid te krijgen.”
    Kums is top; de perfecte vervanger van Delaplace.
    Beter in het spel dan Jo die dan weer iets explosiever was; maar beiden hebben een groot volume.
    Sylla is een linksvoetige dribbelaar, goed scorend vermogen, moet zich eigenlijk snel weten te integreren.
    Tarfi is een jong talent met veel voetballend vermogen die de komende maanden stappen voorwaarts moet zetten.
    Cacérès is een werkende targetspits, balvast met scorend vermogen : kan belangrijk worden de komende maanden.”


    Koen Christiaens.




    Nog dit :

    Francky Dury sportief manager, Eddy Cordier wordt assistent-​CEO

    Maandag werd onder grote persbelangstelling de vernieuwde structuur van Essevee voorgesteld.
    Eddy Cordier zal naast zijn huidige taken als Directeur Jeugdacademie Willy Naessens vanaf 1 januari bijstaan als assistent-CEO.
    Francky Dury neemt naast coach de verantwoordelijkheid van sportief manager op zich, met onmiddellijke ingang.

    Willy Naessens:
    “SV Zulte Waregem is een club in volle groei, een stabiele ploeg met ambitie en visie. Om die stabiliteit verder uit te bouwen hebben we ervoor gekozen Francky Dury tien jaar aan ons te verbinden. We willen enerzijds voor het tweede jaar op rij sportief bevestigen. Onze ambitie de komende jaren is eindigen in top-zes. Anderzijds zijn er goed gevorderde plannen voor een vernieuwd stadion en een jeugdacademie."

    Francky Dury:
    “Ik wil eerst en vooral de club bedanken voor het vertrouwen. Na anderhalf jaar sportief succes is het tijd om opnieuw te bevestigen. Dat ik ook de functie van sportief manager op mij neem, is een beslissing die samen met de club is genomen. Belangrijk is dat wij, naast continuïteit van de club verzekeren, als club verder een aantrekkingspool moeten blijven voor jonge spelers. Denk maar aan jongens zoals Malanda of Hazard.”

    Eddy Cordier:
    “Essevee is een mooie club en wij willen samen verder streven naar een stabiele, sterke eersteklasseclub. Ik zal als assistent-CEO rapporteren over de dagelijkse werking aan de CEO en de Raad van Bestuur. We staan voor enkele mooie uitdagingen. We willen stap voor stap verder groeien door nauw samen te werken op alle niveaus."


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    31-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jens NAESSENS :”Blij nog bij Essevee te zijn.”

    Jens NAESSENS :”Blij nog bij Essevee te zijn.”



    Essevee stond vorige week voor een zwaar drieluik. Deel één kende reeds een goede afloop door de ruime 2-4 zege op Lokeren. Aimé Antheunis had het nà afloop over ‘het totaalvoetbal van Essevee’; een mooi compliment. Donderdag volgt Kazan en zondag tegen Standard volgt het duel tussen de nummers drie en één uit de competitie. Jens Naessens is een onmisbare schakel geworden in de ploeg van Francky Dury. Voor de afreis naar Rusland stelde ik hem enkele vragen.

    Jens, je bent zowat de maker van de speciale en mooie doelpunten : denken we maar aan het doelpunt op Anderlecht; dat van de kwalificatie voor de poules van de Europa League in APOEL en zaterdag laatst mocht jouw goal ook gezien worden op Lokeren ?
    “Het was inderdaad een schone goal. Het was zonder nadenken, voor hetzelfde geld vliegt die bal over het doel maar mijn knal vloog er schoon in. Ik heb al gescoord met de linker maar nog niet vaak.”

    In bepaalde media heeft men het dan over het mooiste doelpunt van het weekend en jouw goal op Lokeren kwam daar dit keer niet in voor. Houdt je dat dan bezig ?
    “Totaal niet. Het was een reboundgoal die ik goed binnenschoot. Ik moet zeggen dat ik in mijn carrière nog maar weinig prachtige doelpunten heb gemaakt.”


    "Ik moet zeggen dat ik in mijn carrière nog maar weinig prachtige doelpunten heb gemaakt.”

    Nà de match tegen APOEL werden jullie in België – eerst in Oostende en nadien in Waregem als helden ontvangen. Wat doet dat met een mens en zeker in jouw geval omdat je het beslissende doelpunt maakte ? Wat ging er ook in je om toen je scoorde ?
    “Je kunt dat niet beschrijven. Een gevoel van blijdschap. Eerst moest ik terugdenken aan de titelmatch op Anderlecht tot ik besefte dat ze op korte tijd nog twee keer moesten scoren. Ik dacht eerst ‘het zal toch weer niet waar zijn’. Ik vond het leuk dat mijn doelpunt nu wèl belangrijk was. Dat is leuk maar ik ga daardoor niet gaan zweven. Dat zit niet in mij, ik hou de voetjes op de grond.”

    Voor aanvang van het seizoen dachten velen dat Zulte Waregem een minder jaar tegemoet zou gaan. Niets is minder waar want zondag zijn we één derde van de competitie ver; we totaliseren reeds 20 punten en zitten in de Europa League. Het gaat ‘minstens’ even goed ! Had je dat als speler vooraf ook gedacht ?
    “Nee want bevestigen is altijd moeilijk. We hadden de groep – op uitzondering van Delaplace – grotendeels kunnen bijeenhouden en dat gaf ons een goed gevoel. Bovendien hebben we weer dat meer aan ervaring. We zijn momenteel zeker niet slecht bezig en nog beter als het voorbije seizoen. Iedereen heeft nu ook al wat gespeeld, ik voel dat bij mezelf ook.”

    Je kan inderdaad stellen dat je nu een volwaardig basisspeler bent ?
    “Vorig seizoen dit moment was het iets moeilijk voor mij en nu ken ik een goede seizoensstart.”

    Als je al eens een minder match hebt Jens is er altijd die 100% inzet en dat precies appreciëren de supporters enorm. Ik denk aan de fase waarbij je tegen OHL nog een bal gaat ophalen op de rechterflank…
    “Ik herinner mij die fase, het was op het einde van de match. Dat zit in mijn natuur, op dat gebied kunnen ze me niets verwijten. Ik geef altijd alles.”

    Enkele weken terug was er interesse van Club Brugge, hoe kijk je daar nu tegen aan ? Ben je blij bij Essevee te zijn gebleven ?
    “Tuurlijk wel. Ik ben blij hier nog te zijn. Ik heb ook zélf nooit het gevoel gehad dicht bij een overgang naar Club Brugge te staan. De clubs raakten er niet uit, Brugge heeft dan ook niet doorgedrukt en kocht dan een andere speler. Mocht het aanbod zijn gekomen weet ik niet wat ik had gedaan. Ik weet niet of het een slimme zet zou zijn geweest want misschien verzeilde ik daar weer op de bank.”



    "Ik weet niet of het een slimme zet zou geweest zijn om naar Club Brugge te trekken want misschien verzeilde ik daar weer op de bank.”

    Donderdag volgt Kazan. Hoe kijk je aan tegen deze tweede opdracht in de poule ?
    “Het zal een leuke ervaring zijn naar een onbekend land. Ik ken een paar van hun spelers. Op papier is Kazan sterker dan wij en favoriet in onze groep maar we gaan niet als toerist naar Rusland maar om een resultaat neer te zetten. Het is een goede ploeg wat ze bewezen door vijf keer te scoren op Maribor. Maribor speelde ook al tegen APOEL twee keer gelijk dus ik denk dat die ploeg meer van ons niveau is. Iedere match vangen we echter aan om te winnen en weten dat we kunnen verrassen.”

    Scoren tegen Kazan of tegen Standard; wat verkies je ?
    “Daar ben ik niet echt mee bezig. Het belangrijkste is dat we proberen twee keer te winnen. Je kan ook scoren en toch verliezen. De focus ligt steeds op de volgende match dus eerst telt Kazan. Vrijdagnamiddag landen we weer in België en trainen dan nog in Waregem.”

    Veel succes Jens, doe alvast verder zoals je bezig bent !



    Roebin Kazan : Het zal een leuke ervaring zijn naar een onbekend land








    Koen Christiaens


    Foto's : Nico Dewaele - Karl Holvoet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    30-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronny VERRIEST :”Francky Dury ziet, hoort en weet alles.”

    Ronny VERRIEST :”Francky Dury ziet, hoort en weet alles.”
    Voor hetzelfde geld zat onze gesprekspartner op het ogenblik van onderstaand interview(dinsdag) in Lissabon voor een confrontatie met Benfica… Anderlecht pakte echter de titel ten nadele van Essevee, maar het was het eerste waar ik op dinsdagmorgen aan dacht. Ronny Verriest is sinds dit seizoen de T3 bij Zulte Waregem en samen met Eddy Van Den Berge de rechterhand van Francky Dury. Tijd voor een kennismaking met Ronny die als speler én als trainer in het verleden altijd in provinciale aan de slag was.



    Ronny, de modale supporter van Zulte Waregem weet misschien niet wie je bent. Wie is Ronny Verriest ?
    “Ik heb altijd bij Avelgem gespeeld. Op 18 jarige leeftijd debuteerde ik als centrale middenvelder in het eerste elftal. Toen ik Avelgem verliet was dat als speler-trainer. Daarna – dat moet rond 1982, 1983 zijn geweest trok ik naar Oost Vlaanderen bij Kwaremont in derde provinciale als speler-trainer. Vervolgens ging ik naar Machelen waar ik stopte als speler. In die drie jaar bij Machelen promoveerde ik van tweede naar eerste provinciale. Daarna volgde Blauwvoet Otegem en ik bleef daar – in tegenstelling tot bij ander ploegen – slechts één jaar. Dan volgde Kruishoutem voor vijf jaar. Altijd heb ik in die vijf jaar bij Kruishoutem de periodetitel behaald en promoveerde naar tweede provinciale. Dan kwam Zwevegem en dit voor zes jaar. We haalden ook altijd de eindronde, ook de promotie naar eerste provinciale. Het laatste jaar speelden we de eindronde om te promoveren naar bevordering.”

    Hoe leerde je Francky Dury kennen ?
    “Op de Heizelschool en dit via een meeting over ‘periodisering in het voetbal’. Francky heeft daar aan iedereen wijsgemaakt wat periodisering in het voetbal inhoudt. Dan ben ik naar veel trainingen gekomen van Zulte Waregem en op een bepaald moment is Francky mijn mentor geworden. Door zijn toedoen en ook na een gesprek met technisch directeur Eddy Cordier heb ik de kans gehad om de beloften te trainen. Vorig seizoen heb ik bij die beloften op een aangename manier kunnen werken.”

    Op de eerste training eind juni  zagen we David Gevaert niet meer én jij wel. Hoe is dat in zijn werk gegaan ?
    “Ik werd aangesproken door Francky om de functie van David over te nemen. Ik was gecharmeerd over dit voorstel maar wou niet ‘de oorzaak zijn van’. Ik heb die stap vervolgens met veel plezier gezet. Ik ben terecht gekomen bij een technische staf die zeer goed aan mekaar hangt. Die mensen hebben mij geholpen om me op een zeer korte manier in te werken.  De coach zegt ‘het moet niet alleen goed zijn, het moet top zijn.’ Ik heb al veel topmensen ontmoet maar ik moet zeggen dat Francky Dury een topper is met zowel een IQ als EQ. Ik heb nog niet veel mensen ontmoeten die beide eigenschappen hebben. De manier waarop hij individueel spelers béter maakt is fenomenaal.”

    Wat is jouw taak bij Essevee en ben je nu T2 of T3 ?
    “Ik hou het op T3, wil dit zo ingevuld zien. Eddy Van Den Berge is de T2, de luitenant van Francky Dury en één van de sterke pijlers van de werking. Ikzelf heb nog veel te leren; over de manier van denken. De technische zaken zoals pas en trapvormen gebeuren door Eddy en ikzelf. Ik doe de relais met de beloften en dit in samenspraak met Stijn Meert. Zo gaan we individueel gaan werken met de speler. Het moet de bedoeling zijn om de betere spelers aan te trekken en klaar te stomen voor het eerste elftal. Het verschil met Eddy is dat hij voor de compilaties zorgt en dat de verslagen in een vorm worden gegoten. Ik zorg onder meer voor de organisatie van de teambuilding, de tegenstrever tijdens de match, de statistieken etc… Zo hebben we van ieder speler, nationaal en internationaal alle speelminuten.”

    Zondag kregen we een eerste nederlaag aangesmeerd op het veld van Genk. Werd daar over nagepraat ?
    “Er restte niet zo veel tijd omdat Wigan er zo snel aankomt en we een keuze moesten maken. De nederlaag werd uiteraard nog aangehaald. Bijvoorbeeld het balverlies-balbezit in de omschakeling. Bij de coach ligt de focus dan vooral op de volgende match. Francky is vooral een coach. Hij ziet, hoort en weet alles ! Dat is het verschil met een trainer die gewoon voor zijn training zorgt. Dààrom gaan de spelers voor hem door het vuur.”

    Ook dit seizoen kenden we al mooie momenten met Zulte Waregem. Vertel eens over het avontuur in Cyprus…
    “We zijn toegekomen in Cyprus en in het hotel was alles top geregeld. De avond zelf zijn we nog gaan trainen. De coach had voor een plaats gezorgd aan de kust omdat het er iets koeler was. Nadien hebben we nog een wandeling gedaan maar het bleef zeer vochtig en iedereen was na tien minuten al bezweet. Op de dag zelf hebben we in de voormiddag de tegenstrever geanalyseerd, wat gerust en werd de strategie van het eigen team uit de doeken gedaan. We zijn naar het stadion van APOEL gegaan met de gedachte ‘het wordt moeilijk’ maar dankzij de coach zijn we uiteindelijk met een ‘drive’ aan de match begonnen. We kwamen vlug 0-1 voor. Je weet dan met die sfeer dat die gelijkmaker kan vallen wat ook gebeurde. Nadien bewezen we mentaal heel sterk te staan. Nà de 1-1 begon de coach met tactische wissels en dan één minuut voor tijd die 1-2; dan volgt voor iedereen een ontlading. Dat zijn momenten om te koesteren en iedereen wordt er beter van.”

    Wat leerde de scouting over onze tegenstander donderdag in de Europa League, Wigan Athletic ?
    “Het is geen gemakkelijke tegenstander. Hun budget als tweedeklasser is groter dan het onze. Engeland heeft ook een voetbalcultuur. Eddy Van Den Berge is daar alleen naartoe gegaan. Het scoutingsverslag sprak van een sterke tegenstrever, we gaan top moeten zijn. Zij hebben een coach die ook roteert en we stellen ons de vraag of Wigan zaterdag tegen Leicester met het sterkste elftal aantrad. Trouwens hadden zij op vandaag dinsdag(17/9) ook normaal een match moeten spelen maar in Engeland is het makkelijker om iets te wijzigen dan bij ons. Kijk maar naar onze match op Nicosia en drie dagen erop tegen Anderlecht.”

    Het is onze eerste match in de poule. Wat mogen de verwachtingen zijn en hoe kijkt de coach daartegen aan ? Ik verwacht dat Rubin Kazan dè topfavoriet is…
    “We hebben de ambitie om het team te laten groeien en beter te laten worden. Europees is het dit seizoen reeds een mooi verhaal door de poules te halen. Iedereen weet dat de lat bij Francky Dury hoger komt te liggen. Hij zal er wel voor zorgen dat voor deze wedstrijden ‘peper en zout’  aanwezig is !.”

    Hoe zit het met jouw ambitie, Ronny. Reikt die nog verder of ben je tevreden met de huidige situatie ?
    “In twee jaar is het voor mij zeer snel omhoog gegaan, van provinciale naar eerste klasse. Dit verhaal is voor mij ongelooflijk. In de huidige functie voel ik mij zeer goed en dit bij een correcte club, niet ver van mijn woonplaats. Zoals ik al zei is de samenwerking heel goed.”





    * Steve Colpaert is een tweetal weken out en mist dus de eerste match in de poule tegen Wigan.
    Olafur Skulason van zijn kant komt weer bij de wedstrijdkern nà schorsing.



    Koen Christiaens.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (29 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    29-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Habib HABIBOU :”Heb nu de Belgische nationaliteit.”

    Habib HABIBOU :”Heb nu de Belgische nationaliteit.”



    De 26-jarige Habib Habibou bewees dit seizoen alweer zijn waarde voor Zulte Waregem en scoorde al belangrijke doelpunten : zowel op Lierse als op APOEL zette Thorgan Hazard hem vroeg in de wedstrijd op sierlijke wijze op weg naar een doelpunt en maakte Habib het af. Tegen Anderlecht lokte hij een strafschop uit wat finaal na de gemiste strafschop van Hazard het tweede doelpunt(van Skulason) van Essevee opleverde. De manier waarop de Belg(!) - in Centraal-Afrikaanse Republiek geboren – speelt is niet altijd even oogstrelend maar zijn inzet ontbreekt niet en dat is Francky Dury ook niet ontgaan. Habib speelde nog bij de jeugd van Paris Saint Germain, werd prof bij Charleroi en daar uitgeleend aan Steau Boekarest. Vorig seizoen werd hij in Waregemse loondienst nà Nieuwjaar ook uitgeleend aan de Engelse tweedeklasser Leeds. Vrijdagmiddag sprak ik met Habib.





    Habib, was het een terechte penalty in de fase met Kouyaté tegen Anderlecht ?

    “het was penaly, Kouyaté was de laatste verdediger. De scheidsrechter kan hem gewoon geel geven; maar dergelijke beslissingen kan je niet meer veranderen. Het was goed voor het team, want na de gemiste strafschop van Thorgan scoorden we in de daaropvolgende hoekschop.”

     

    Essevee pakte 14 op 18 in de competitie en plaatste zich voor de poules van de Europa League. Had je gedroomd van dit mooie scenario ?

    “Voor aanvang van het seizoen wilden we zo véél mogelijk punten. Het is goed dat we nu tweede staan. We willen ook een goed figuur slaan in de Europa League. Ik hoop dat we dezelfde mentaliteit aanhouden voor de rest van het seizoen.”

     

    Denk je dat Essevee opnieuw een ticket pakt voor Play Off één ?

    “Iedereen spreekt vooral nog over ons vorige seizoen en dacht dat we niet hetzelfde zouden kunnen brengen. We spelen nu heel goed en werken iedere week hard voor het resultaat. Soms zegt de buitenwereld dat we geluk hebben, ze spreken altijd over Standard, Club Brugge en Anderlecht maar zelden over ons. ”




    Het is goed dat we nu tweede staan en willen ook een goed figuur slaan in de Europa League.

    Habib, wat betreft jezelf. Was het doelpunt op APOEL het mooiste moment uit je voetbalcarrière ?

    “Ja en nee. Het was belangrijk om daar het eerste doelpunt te scoren omdat zij in de heenmatch in de laatste minuut hadden gelijk gemaakt. De coach zei vooraf dat ik één kans zou krijgen : ik zei hem ‘ok, ik zal klaar zijn.’ Thorgan wist perfect waar ik die bal wou. Mentaal was de overwinning tegen APOEL heel belangrijk, op dat gebied staan we als groep heel sterk. Tegen Genk wordt het moeilijk maar we proberen te presteren zoals tegen APOEL en Anderlecht”

     

    Hoe belangrijk is Francky Dury al geweest voor jou ?

    “de trainer heeft me al veel vertrouwen gegeven. Wanneer ik hier toekwam scoorde ik meteen 14 doelpunten. Nadien zat het in mijn hoofd ook niet goed, maar dankzij de coach keerde ik steeds terug. Ik speel nu ook in de punt op mijn favoriete positie, ook al voor de blessure van Mbaye. Ik heb vroeger nog gesproken over naar grotere clubs gaan maar op dit ogenblik interesseert me dat niet. Nu telt Essevee. Ik blijf hier en wil een prijs pakken met Essevee. Sinds een week heb ik ook de Belgische nationaliteit, mijn vrouw is trouwens ook Vlaamse en afkomstig van Brussel. Ik voel me hier goed.”

     

    Waarom ben je vaak geblesseerd ?

    “In Charleroi waren mijn benen te zwaar. Ik had problemen met pubalgie en na een operatie was het moeilijk om terug te keren. Nadien had ik ook last met de hamstrings. Nu werk ik goed samen met Bram de Winne, op dat gebied kon ik ook niet klagen in Leeds. Als ik mij 100% voel zal ik spelen en op dit ogenblik voel ik mij goed. Het is mijn beste start in jààren. Ik heb vier keer begonnen aan een match in competitie, ook twee keer tijdens de week, heb al Champions League en Europa League achter de rug.”




    Habib : 'Francky Dury heeft mij al veel vertrouwen gegeven'.

    Vertel eens wat over jouw avontuur bij Leeds ?

    “Ik speelde acht matchen. We eindigden vijfde op 24 ploegen. De ploeg draaide goed dus was het moeilijk om veel te wijzigen. Ik heb er ook gesukkeld met pubalgie. Op het einde van het seizoen hadden zij me graag gehouden.”

     

    Ken je tegenstander Wigan van komende donderdag  ?

    “Ik ken hun nummer 10, Maloney, een heel goede speler. Ook Palacios, een Hondurese verdediger ken ik.”

     

    Wat voor team is Wigan ?

    “Dat wordt een moeilijke wedstrijd. Het kick en rush voetbal, weet je. Ze spelen met de lange bal. Vorig seizoen hadden ze een goede manager met Martinez, die verhuisde naar Everton.”
    (Momenteel zitten nog 6 spelers van Wigan in het elftal dat vorig jaar de FA Cup won van Manchester City. Vier dagen nadien verloor Wigan met 4-1 van Arsenal en zakte als 18e op 20 ploegen naar de tweede klasse)

    Je kent ook Mavinga van Rubin Kazan ?

    “Hij is mijn beste vriend, we kennen mekaar van bij de jeugd van PSG. Ik had hem vooraf gezegd dat ik hoopte dat we elkaar zouden tegenkomen in de Europa League. Dat is een match die ik zeker niet wil verliezen. Anders, ‘he kills me…’”

     

    Hoeveel twitter jij op een dag ?

    “Ik heb veel vrienden die twitter hebben, vandaar.”





    - Skulason is geschorst op Genk en zijn plaats wordt wellicht ingenomen door Kums.

    - Donderdag  in Brugge zijn de loketten gesloten voor de match tegen Wigan. Wie nog een ticket wil haast zich dus best naar het secretariaat in het Regenboogstadion. Voor de terugmatch zijn er supporters die onze match op Wigan combineren met de match van Manchester United daags voordien in de Champions League. De stadions liggen nauwelijks 35 km van elkaar.



    Koen christiaens.


    Foto's : Karl Holvoet - Nico Dewaele


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    28-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kern Zulte Waregem op 2 september

    Kern Zulte Waregem op 2 september.


    Nu de transfermarkt is afgesloten is het interessant om weten met welke A-kern Francky Dury bij Zulte Waregem de rest van de competitie zal afwerken. Hieronder een overzicht van alle inkomende en uitgaande transfers bij Essevee en de A-kern :

    Inkomend : Salvatore Crimi(Lille), Frédéric Duplus(Sochaux), Ilias Maatoug(Woluwe, beloften), Julien Toudic (Lens, maar naar Stade Lavallois), Thorgan Hazard (Chelsea, huur), Danilo Sarkic (beloften), Mamatou N’Diaye (KAA Gent,), Quintin Louage (Bergen, beloften), Raphael Cacérès (Arles-Avignon), Sven Kums(Heenrenveen), Mehdi Tarfi (Anderlecht, huur), Formose Mendy (Lille), Idrissa Sylla (Le Mans).




    Sven Kums


    Mehdi Tarfi


    Formose Mendy

    Uitgaand : Jonathan Delaplace(Lille), Jimmy De Jonghe(Lierse via Club Brugge), Pietro Perdichizzi(Roeselare via Club Brugge), Ivan Lendric(Lokomotiva Zagreb), David Vandenbroeck(Tubeke), Jérémy Serwy(Borussia Dortmund II), Frédéric Gounongbe(Rwdm Brussels), Hernan Hinostroza(Club Deportivo, Peru), Aleksandar Trajkovski (KV Mechelen, huur) Jérémy Bokila(Terek Grozny **), Franck Berrier(KV Oostende), Julien Tudic (Stade Lavallois).




    Jonathan Delaplace - Lille/Rijsel


    Ivan Lendric - Lokomotiva Zagreb


    Aleksandar Trajkovski werd verhuurd aan KV Mechelen


    Franck Berrier naar KV Oostende


    Frédéric Gounongbe - RWDM Brussels



    Hernan Hinostroza - Club Deportivo, Peru

    DE KERN :

    DOELMANNEN : Sammy Bossut(bel), Sebastien Bruzzese(bel) en Salvatore Crimi.(bel)

    VERDEDIGERS : Fréderic Duplus(fra), Davy De fauw(bel), Karel D’Haene(bel), Steve Colpaert(bel), Niels Vandenbroucke(bel), Bruno Godeau(bel), Bryan Verboom(bel), Formose Mendy(fra).

    MIDDENVELDERS : Junior Malanda(bel), Thorgan Hazard(bel), Ibrahama Conté(Guinee), Olafur Skulason(Ijsland), Mamatou N’Diaye(Mali), Sven Kums(bel), Mehdi Tarfi(bel)

    AANVALLERS : Mbaye Leye(Senegal), Jens Naessens(bel), Habib Habibou(Fra), Klaas De Rock(bel), Raphael Cacérès(fra),
    Idrissa Sylla(Guinee).



    Info : Koen Christiaens.


    **   Zulte Waregem heeft goed nieuws gekregen. Het vangt 800
    .000 euro voor de "vergeten" Jeremy Bokila.
     De Nederlandse Congolees gaat naar Terek Grozny. Coach Francky Dury schetst het vreemde parcours van Bokila. 
    "Vier jaar geleden hoorde ik dat er een goede spits zat bij AGOVV in Nederland. Toen hij bij Zulte Waregem kwam, 
    zat ik al bij Gent", zegt Dury in Het Laatste Nieuws. "Toen ik terugkeerde was Bokila terug van een uitleenbeurt aan Sparta.
    Ik voelde dat er iets gebroken was. Hij ging naar Petrolul, maar werd niet betaald. Nu vangen we nog een mooie som."






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    27-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijn Meert : Beloftencaoch Zulte Waregem aan het woord

    Een babbel met Stijn Meert



    Essevee schreef donderdag (weeral) een clubgeschiedenis door het ervaringrijkere APOEL Nicosia – dat evenwel door de schorsing van Fenerbahce werd opgevist – te verslaan en zich zo te verzekeren van de poules voor de Europa League. Chapeau aan Francky Dury en zijn jongens  ! Het deed terugdenken aan het vroegere SV Waregem in de jaren ’80 die na een 1-1 in de heenmatch tegen AC Milan - ook in een kolkend San Siro -met 1-2 ging winnen. Stijn Meert is – na omzwervingen bij Moeskroen Peruwelz en KSV Oudenaarde – weer terug bij de ploeg van zijn hart, Zulte Waregem, en dit als beloftencoach.

     

    Stijn, straffe prestatie wat Essevee realiseerde in Cyprus !

    Zeker weten... ze bevestigen momenteel hun schitterend seizoen van vorig jaar. SVZW zet opnieuw een stap voorwaarts.

     

    Ik vond APOEL minder sterk dan in de heenmatch ?

    Ik denk dat iedereen het niveau onderschat van Apoel. Je moet echt 100% zijn om te winnen tegen zulke ploeg.

     

    Je hebt het gevoel zélf ook gekend als speler; wat gaat er om in de hoofden van de spelers omwille van de kwalificatie ?

    Euforie. De ontlading is enorm... helaas is er niet veel tijd om te genieten met de opeenvolging van de wedstrijden. Maar zo een kwalificatie geeft voor spelers en club een enorme boost dat niet te beschrijven is.

     

    Ondertussen zijn de drie tegenstanders voor de poules bekend : Maribor, Rubin Kazan en Wigan. Wat mag de ambitie zijn van Essevee ?

    We heben een kans. Hopelijk kan SVZW goed starten. Maar doorgaan is in deze groep een mooie ambitie.


    In verband met de blessure van Leye. Denk je dat Mbaye nog op topniveau kan terugkeren op die leeftijd ?

    Ik ben geen dokter dus ik kan daar weinig op zeggen. Ik ken Leye en het is een vechter. Hij is zeker vastberaden om terug te keren. Wanneer een speler met zijn ervaring die motivatie kan opbrengen dat zie ik hem terug scoren op de Belgische velden.


    Toch is een mindere Leye altijd belangrijk; dat zagen we ook tegen APOEL want het aanspeelpunt ontbrak ?

    Hij was één van de sleutelfiguren binnen het team van Dury. Maar een club moet daar weten mee om te gaan.


    Stijn, je bent vanaf dit seizoen trainer van de beloften. Wat was de reden dat je niet meer blijven voetballen bij KSV Oudenaarde ?

    Oudenaarde zakte naar derde klasse, dus was er geen plaats meer voor mij. Daarnaast heb ik geen nieuwe uitdaging meer gevonden waar ik mij 100% kon in vinden.


    Hoe kwam de aanbieding van Zulte Waregem tot stand ?

    Ik had een afspraak om het schoolproject tussen school Groenhove en SVZW te bespreken en toen kwamen ze met dit voorstel. Ik viel uit de lucht maar ik heb niet lang getwijfeld.


    Wat houdt je takenpakket in bij de beloften ?

    Bedoeling is om spelers af te leveren die A kern waardig zijn.


    Is het aangenaam werken met jonge gasten ?

    Heel aangenaam. Die mannen staan aan de poort van de A kern en zijn enorm gemotiveerd. Die gasten moeten besefen dat ze een unieke kans krigen om zich te bewijzen in één van de mooiste clubs van België. Het is slagen of kiezen om  te gaan voetballen in lagere afdelingen...


    Moet je jongens als Crimi, De Rock, Bongonda en Stevens – die allen al meetrainden met de A-kern – nu speciaal in de gaten houden ?

    Iedereen die in mijn kern komt zie ik als gelijke... Die mannen staan reeds een stuk verder maar toch... er is bij iedereen progressie mogelijk..

    De competitie is voor de beloften alvast prima begonnen met een zes op zes !

    6 op 9 intussen. Een goede start maar het resultaat is in feite niet belangrijk. Mijn spelers laten evolueren is belangrijk.


    Hoelang heb je een contract ?

    We evalueren van beide kanten op regelmatige tijdstippen. Als beide partijen goed samenwerken dan kan dit voor lange tijd zijn, maar in het voetbal kan er veel gebeuren...


    Hoe verloopt de communicatie met de mensen van de A-kern ?

    Positief. Ik zit letterlijk met de B kern op het einde van de gang, wat veel betekend voor mijn spelers. Ze ruiken de kleedkamer van de A ploeg. Ik heb dagelijks contact met de staf van de A kern. Dit is nodig in de visie van de club.


    Wat maar weinig supporters weten is dat de beloften quasi evenveel trainen en zo dus veel op de club aanwezig zijn ?

    Inderdaad. In de voorbereiding dagelijks, soms 2 maal per dag. Er was een stage... Ze worden letterlijk klaargestoomd voor het grote werk. Daarnaast zijn er nog studenten, dus die hebben het alvast druk.


    Heb je nog tijd om het eerste elftal aan het werk te zien ?

    Zeker weten. Is deel van mijn job. Maar in tribune kan ik nu eens echt genieten van een wedstrijd.


    Hoe zwaar is het nadeel voor Zulte Waregem zondag tegen aan te treden tegen een ‘frisser’ Anderlecht ?

    De boost van Apoel zal de vermoeidheid minderen.


    Verwacht je een geprikkeld Anderlecht doordat Essevee vorig seizoen bijna met de titel ging lopen ?

    Zeker niet. RSCA is zeker bang om punten te verliezen op Waregem maar daarnaast hebben ze de ervaring als topteam om iedere week zulke uitdagingen aan te gaan.




    Koen Christiaens

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    26-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel D’HAENE :”Hopelijk stuwen Esseveefans ons naar de poules van de Europa League.”

    Karel D’HAENE :
    ”Hopelijk stuwen Esseveefans ons naar de poules van de Europa League.”




    Nadat Zulte Waregem een maatje te klein was voor het superieure PSV Eindhoven in de derde voorronde van de Champions League beproeft ons team donderdag zijn geluk in de Europa League tegen Apoel Nicosia. Het palmares van de Cyprioten staat zowat op gelijke hoogte als onze vorige Europese tegenstander al moeten in deze competitie meer mogelijkheden zijn om de poules te halen. Insiders beweren dat Essevee de heenmatch best met twee doelpunten verschil wint. Karel D’Haene maakte ook al de vorige Europese campagne mee en weet als geen ander dat dit speciale matchen zijn die een ploeg als Zulte Waregem niet ieder jaar meemaakt. Dinsdagmiddag had ik gesprek met de secure verdediger.

    Karel, Apoel, wat zei die ploeg jou bij de loting ?

    “Niet veel. Ik kende de ploeg niet. Van de vijf mogelijke tegenstanders was Apoel misschien de meest haalbare. Ik had graag Besiktas gehad voor de sfeer maar mogelijks was het sportief moeilijker geweest.”

     

    Het schijnt dat die sfeer in Nicosia ook de moeite is ?

    “Blijkbaar wel. Ik heb op het internet een foto gezien van hun stadion. Ze verwachten volgende week 15.000 toeschouwers tegen ons. Het is er vooral heel warm : tijdens de dag van 35 tot 40 graden, ’s avonds als we spelen(om 20u) 30 graden.”

     

    In Waregem hadden jullie ongetwijfeld voor een vol huis gespeeld. Doe nog eens een oproep naar de fans om jullie in Anderlecht aan te moedigen !

    “We kunnen alle steun gebruiken. Het is ons doel om door te stoten naar de poules van de Europa League. Hoe meer sfeer er dan is, des te beter. Tegen PSV thuis was de sfeer ook al goed. We hopen dat onze supporters tegen Apoel minstens hetzelfde kunnen brengen.”

     

    Nog eens terugkeren naar PSV. Zij waren een maat te groot voor Essevee ?

    “We botsten op een heel sterk PSV. Op het moment van de loting denk je een kans te hebben. Zij waren wel favoriet maar ook sterker. Via via heb ik gehoord van supporters van PSV dat dit hun beste voetbal was in jaren en de ploeg die vorig jaar tweede eindigde nà Ajax minder sterk was. Het was een niveau te hoog voor ons.”

     

    Op welke manier waren de twee partijen toch leerrijk voor de competitie ?

    “Voor het ritme. Het zijn toch matchen met een hoog ritme. Je past je daar aan aan en hoe meer zo’n matchen je speelt hoe beter je wordt in competitie. We willen naar die poules. Het wordt zwaar maar het is leerrijk. We beseffen dat we een grote stap moeten zetten om beter te worden.  Op zo’n ogenblik zijn wij dan weer nederig en komen tot het besef dat we keihard moeten werken. We hebben nog veel stappen af te leggen.”

     

    Ei zo na had jij in de terugmatch met een kopbaldoelpunt het enige Esseveedoelpunt in de Champions League gescoord ?

    “Het was recht op doelman Zoet na een hoekschop van Thorgan. Ik raak de bal wel goed; het was goed in de draai maar moeilijk om te richten.”

     

    Het valt op dat – net als vorig seizoen trouwens – dat onze groep quasi nauwelijks geblesseerden telt. Een pluim voor Bram De Winne ?

    “Dit is omdat er een heel goede samenwerking is tussen de medische en technische staf. Bram speelt een belangrijke rol naar trainingsintensiteit, recuperatie en individuele periodisatie. Jongens die signalen geven dat ze moe zijn worden eruit genomen. De trainersstaf gaat daar in mee en er wordt hierover ook veel gecommuniceerd.”

     

    Dit terwijl de matchen elkaar snel opvolgen. Nà die drukkende hitte in Cyprus volgt de match tegen een Anderlecht dat geen midweekmatch zal hebben gespeeld…

    “Deze week hebben we dat ook met zondag Oostende. Volgende week nà de match op Apoel wordt het nog zwaarder want op vrijdag hebben we nog een lange vliegreis. Het grootste gevaar is vochtverlies. Ze zijn daar reeds mee bezig; naar voedingssupplementen toe.”

     

    Jij komt als verdediger minder in de picture dan bijvoorbeeld een aanvaller. Toch moet dit zowat jouw beste seizoen zijn geweest, maar ik kan niet spreken voor jouw periode in Turkije. Hoe moeilijk is het voor jou om dat boereseizoen over te doen ?

    “Vorig seizoen was met voorsprong mijn beste seizoen ooit. Qua spelniveau, ik heb geen minuut gemist; op zich was dit een prestatie. Het is het seizoen van de bevestiging en dat geldt voor de ganse ploeg. We zijn ons daarvan bewust en dat wordt niet makkelijk. Nog beter zou betekenen dat we kampioen spelen en dat op voorhand verklaren zou niet realistisch zijn. We hebben gezegd dat we het ‘stap per stap’ bekijken. Het volgende doel is dan play-off één. Die focus zit bij ons direct weer goed.”

     

    Het vloeiende van verleden jaar is er nog niet maar er is duidelijk beterschap merkbaar én we hebben 10 punten !

    “Het was normaal om de eerste match nog niet meteen het beste niveau te hebben. Als ploeg hadden we tijd nodig om ons niveau te vinden. De voorbereiding was moeilijk door transfers, internationals die er soms niet bij waren. Maar er zit weer vooruitgang in en dat is een goed teken.”


    Op Brugge was het de bedoeling ons spel te ontwikkelen én de match te winnen.
    Vroeger waren we tevreden geweest met een punt; nu heerste eerder een gevoel van ontgoocheling.”


    De trainer had het begin dit seizoen over ‘die uitstraling houden’. In die optiek – vroeger zouden we met een ei in de broek naar Brugge zijn gegaan – was terugkomen op Brugge wel knap.

    “Het zelfbewustzijn van de groep is gegroeid. De verwachtingen zijn hoger maar we weten dat we een goede ploeg hebben. Op Brugge was het de bedoeling ons spel te ontwikkelen én de match te winnen. Vroeger waren we tevreden geweest met een punt; nu heerste eerder een gevoel van ontgoocheling.”

     

    Die transferperikelen van bepaalde collega’s; is dat een item in de groep ?

    “Weinig. Af en toe gebeurt het dat we dit op een grappige manier aanhalen maar iedereen beseft dat er al punten te verdienen zijn.”

     






    * Essevee kan een tijdje niet rekenen op Bruno Godeau. De linksachter werd tegen Bergen ziek vervangen. 
    Klierkoorts blijkt nu de boosdoener. Godeau krijgt minstens drie weken rust.

    * De Franse middenvelder Frank Berrier werd woensdag opgenomen in het Waregemse ziekenhuis. Onderzoek wees uit dat Berrier een virale infectie op de darmen heeft opgelopen. Hij mocht het ziekenhuis intussen verlaten, maar kreeg enkele dagen rust voorgeschreven.

    * De beloften van Stijn Meert wonnen hun eerste match op KV Oostende met 0-5 met vier goals van Toudic en één doelpunt van De Rock.




    Koen Christiaens

    Foto's : Karl Holvoet - Nico Dewaele

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    25-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese weetjes over Apoel Nicosia.

    EUROPESE WEETJES OVER APOEL NICOSIA



    - Fangio Buyse, ex Sv Waregem, kent de Cypriotische competitie uit zijn broekzak want na eerdere Griekse avonturen is hij momenteel met
    Cholarakas al aan zijn vierde
    ploeg in Cyprus toe. Buyse wordt eind september 39(!) jaar.


    - In zijn rijke carrière behaalde Apoel Nicosia 22 landstitels, 19 bekers en 20 supercups.


    - Apoel stuntte in 2012 door in de Champions League door te stoten tot de kwartfinales en dan uitgeschakeld te worden door Real Madrid. Eerder had Apoel de groepsfase overleefd met Zenith, FC Porto en Shaktar Donetsk. Later sneuvelde Olympique Lyon in de achtste finales na strafschoppen. Van die periode zitten nog 4 basisspelers in de huidige kern : verdedigers Oliviera, middenvelders Manduca, Charalambides en Morais. Deze laatste is de ster van het elftal en speelde nog onder de vleugels van José Mourinho.


    - Dit seizoen werd Apoel – net als Essevee – in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld en dit door Maribor, met 0-0 en 1-1.


    - De Meest gekende speler bij Apoel Nicosea is doelman Urko Pardo, een Belg met Spaans paspoort.  Hij werd vorig seizoen verkozen tot beste doelman en profvoetballer van het Jaar. Ivan Trickovski – nu Waasland Beveren – speelde voordat hij tekende bij Club Brugge – bij Apoel. De Servische succestrainer van destijds Ivan Jovanovic werd vervangen door de Portugees Paula Sergio Bento Brito.


    - Tijdens de zaterdag gewonnen Supercup tegen Limassol met 1-0 werd Eddy Van Den Berge gestuurd voor een uitgebreide scouting. De competitie is in Cyprus nog niet begonnen.


    - Onder meer Steve Colpaert verklaarde in een interview nà de match tegen PSV thuis dat het in Anderlecht een nadeel was te spelen in een leeg stadion. De Esseveeaanhang weet dus wat te doen komende donderdag : in grote getale afzakken naar de hoofdstad om onze Esseeveeboys tegen Apoel aan te moedigen !


    - voor de terugwedstrijd op 29 augustus in Nicosea wacht Essevee naast een warm onthaal ook een drukkende warmte om in te spelen en dit in het New GSP Stadion. Dit stadion beschikt over 23.000 plaatsen en allen zijn onoverdekt omdat het in Cyprus nauwelijks regent.


    - In het verleden waren de Belgische tegenstanders van Apoel Lierse en Club Brugge. Twee keer wonnen onze landgenoten het pleit.

    (Koen Christiaens mét dank voor bepaalde info aan Tom Van Houtte van Het Wekelijks Nieuws).


    Apoel won zaterdag de Supercup tegen Limasol.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    24-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik VANDEVELDE ontleedt PSV.

    Rik VANDEVELDE ontleedt PSV.

     

    Essevee is ‘hot’ of ‘God’; zoals u zelf kiest. Getuige daarvan was de supersnelle verkoop van tickets voor de uitmatch op PSV Eindhoven in de derde voorronde van de Champions League. Essevee in de Champions League… dat zal vonken geven !  Bij de 1625 aanwezige Esseveefans zal het kriebelen bij het horen van de Champions Leaguehymne. Met Rik Vandevelde – ex-scout van Essevee en Anderlecht – én daardoor kenner van PSV – had ik volgende voorbeschouwing op dit voor Zulte Waregem uniek treffen.

     

    Rik, hoeveel keer heb je PSV destijds gezien en in welke optiek ?

    “Dat was in functie als scout van Anderlecht. Dit naar scouting toe van spelers en zo heb ik PSV toch een 20-tal keer aan het werk gezien. Meestal in Eindhoven zelf, maar ook bijvoorbeeld op verplaatsing naar Dnepr voor de Europa League.”

     

    Welke zijn nu hun sterke en minder sterke punten ?

    “In eerste instantie zijn er heel wat goede spelers weg als Mertens, Strootman, Lens en Van Bommel die stopte. De belangrijkste speler van PSV is momenteel Tim Matavz; een spits die niet veel aan de bal is maar indien wel is het meestal bingo. Wijnaldum is toe aan zijn derde seizoen PSV – komt van Feyenoord – is de nummer 10 van het elftal maar kan ook op de flank spelen. Hij is snel, technisch en dribbelvaardig. Maher kwam in het tussenseizoen over van AZ. Die heb ik toch ook al 10 keer live bezig gezien : kan ook nà de spitsen spelen maar is niet zo snel als Wijnaldum. Hij kan een actie maken, voor een assist zorgen maar is geen goalgetter. Het is een type Thorgan Hazard. De Zweed Toivonen speelt meer in het middenveld. Ze spelen bij PSV met één verdedigende middenvelder en twee ervoor. Toivonen wil momenteel wel niet bijtekenen. Hij is traag, een grote en slanke speler maar zéér gevaarlijk in de box en scoort dus makkelijk. Je bent er voor of er niet voor; een type Karel Geraerts; sober, geeft een tikje van vijf meter, bal in de zestienmeter en hij is daar. Schaars hebben ze nu gehaald, ook van AZ. Vorig seizoen zat hij bij Sporting Lissabon. Een verdedigende middenvelder met een groot loopvermogen die kan infiltreren. Dan is er Oscar Hiljemark, een Zweed die ik ook veel bezig zag en men wou in Anderlecht. Ik denk wel niet dat hij in de basis start.

    Als je vraagt naar de zwakkere punten in het elftal is dat de verdediging. Daar speelt Bruma, Marcelo de Braziliaan met altijd wel een risicootje; de Bulgaar Manolev op rechts die zéér offensief is ingesteld en op de linksachter is er Jetro Willems, een internationaal die al heel wat A-caps verzamelde. Er is ook nog  Jörgensen, die zat bij Kopenhagen, heb ik in functie van Anderlecht ook zeker 30 keer gezien maar had toen af te rekenen met een zware blessure en terwijl hij geblesseerd was heeft PSV hem genomen. Die speelt centraal en is echt top. Dan is er ook nog Narsingh, flankspeler gehaald bij Heerenveen. Locadia is een toptalent van pas 19 jaar, maar in  België niveau Anderlecht en Standard.”

     

    Als ik jou bezig hoor Rik huist er toch nog heel wat talent bij PSV !

    “Met die vier spelers die er niet bij horen is er toch een pak ervaring weg. Het is zeker nog een zeer goede ploeg, met ook goede doelmannen en PSV zou top zijn in België. Desondanks acht ik Essevee niet kansloos. Ik schat de kansen op fifty-fifty.”

     

    Wat zou een goede uitslag zijn voor Zulte Waregem voor de terugmatch ?

    “Een 2-1 nederlaag is een ideale uitslag. Het is een ploeg die zeker niet sterker is geworden ten opzichte van vorig seizoen. Het is vooral een thuisploeg. Ik verwacht ongeveer 10.000 fans.”

     

    Is het een voordeel dat de Nederlandse competitie een week later dan de Belgische begint ?

    “Dat is zeker een voordeel. Sv heeft toch al de match op Lierse in de benen en zo al op niveau gespeeld. PSV is vooral op verplaatsing te pakken. Het is een ploeg van ofwel alles ofwel niets.”

     

    Nadat je ontslagen werd bij RC Waregem ben je niet meer in het voetbal actief. Komt dat nog terug ?

    “Op dit moment kijk ik niet echt voor een job in het voetbal. De kans is even groot dat ik stop in het voetbal; al weet je nooit als je een aanbieding krijgt. Essevee is alvast nog altijd mijn ploeg, ik hoop dan ook dat ze zich plaatsen tegen PSV.”

     

     

    -         de partij wordt geleid door de Italiaan Luca Banti.

    -         De 1625 kaarten voor het uitvak in Eindhoven gingen op nauwelijks enkele uurtjes de deur uit.

    -         PSV werd woensdag nog gescout in de oefenpartij tegen Fenerbahce; een partij die de lampenclub won met 0-2.

     


    Koen christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    23-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLAFUR SKULASON :”Lierse moeilijke verplaatsing.”

    OLAFUR SKULASON :”Lierse moeilijke verplaatsing.”



    De 30-jarige sympathieke Ijslander Olafur Skulason bewees in de voorbije oefencampagne dat de supporters op hem kunnen rekenen zodat het middenveld – na de transfer van o.m. Jonathan Delaplace – niet te veel onthoofd is. Met de eerste partij van het seizoen zaterdag op Lierse in het verschiet trok ik naar Olafur die net nog aan het genieten was van een ijsbad…

    Olafur, een Ijslander die een ijsbad neemt…

    “Als het warm is dan is dat goed om af te koelen, ook voor de recuperatie van het lichaam. Ik hou ervan. Karel D’Haene en ikzelf zijn de twee spelers die het meest een ijsbad nemen.”

     

    Olafur, dit zou wel eens jouw seizoen kunnen worden !  Ben je momenteel volledig fit ?

    “Ik denk er niet veel aan dit dit mijn seizoen kan worden. Ik hoop dat we het vooral ‘als team’ goed zullen doen. Ik hoop wel te spelen en zo veel mogelijk. Ik startte vorig seizoen ook de eerste zes duels van het seizoen maar raakte daarna uit de ploeg. Het is niet nieuw voor mij om in de basiself te staan bij het begin van het seizoen. Ik bekijk het match per match. Twee seizoenen terug – dit is mijn derde seizoen bij Essevee – was ik geblesseerd maar nu ben ik fit. We moeten ons nu focussen op die eerste partij op Lierse.”

     

    Hoe belangrijk is het als speler om inderdaad die focus te hebben op Lierse en nog niet te veel te denken aan de nakende Europese duels tegen PSV ?

    “Voor mij persoonlijk is dat niet moeilijk. De eerste match van het seizoen leef je altijd naar toe en dat wordt geen makkelijke opdracht. Naar Lierse heb ik altijd een moeilijke verplaatsing gevonden maar we proberen alvast de drie punten te pakken. Ook vorig seizoen was ons motto ‘match per match’ en op dat gebied hebben we toch ook al ervaring. We willen dankzij een goede prestatie op Lierse met een goed gevoel naar PSV trekken.”





    Hopelijk is Habib Habibou weer in zijn dagje want vorige keer scoorde hij een hattrick op het Lisp ?

    “Habibou is teruggekeerd en scoorde al wat goals in de oefenduels. Ik hoop dat hij fit blijft. We hebben alvast iedereen nodig.”

     

    Wat weet jij van Lierse ?

    “Later deze week vernemen we meer van de tegenstander maar ik weet wel dat er een viertal nieuwe aanwinsten zijn zoals Losada en Farssi en er zijn ook nog Egyptenaren bijgekomen. Bovendien hebben ze met Stanley Menzo ook een nieuwe coach. We weten hoe ze vorig seizoen speelden maar de compilatie maakt ons tegen zaterdag duidelijk op welke manier ze momenteel spelen.”

     

    De prestatie tegen Bordeaux was alvast hoopgevend. Toch de Franse bekerwinnaar ?

    “We begonnen flauw aan de match maar herpakten ons nadien. Het was belangrijk goed te spelen tegen Bordeaux na de mindere prestatie tegen Lens.

     

    Was er in het tussenseizoen interesse van andere ploegen voor je ?

    “Er waren wat vragen in januari van teams in Denemarken en Noorwegen. Die hadden gezien dat ik niet zo veel had gespeeld maar vroegen wel of ik geïnteresseerd was. Ik heb Patrick Decuyper hiervan op de hoogte gesteld die wou dat ik bleef. Zo heb ik dan mijn contract verlengd dat nu loopt tot 2016.”

     

    Hoe belangrijk is het voor jou dat jouw familie zich ondertussen goed heeft geïntegreerd ?

    “Héél belangrijk. Dat is de belangrijkste reden en dat zal voor iedere buitenlandse speler wel zo zijn. Het voelde hier meteen goed aan, de familie integreerde zich inderdaad goed. Mijn kinderen en vrouw zijn hier gelukkig zoals mijn dochter op school in Wortegem, onze woonplaats.”

    (ondertussen passeert een zingende Ivan Lendric ‘Ollie Ollie Skulason…’)

     

    Volgende dinsdag volgt dan al de heenmatch op PSV. Welke spelers ken je van hen ?

    “Ik ken vooral die spelers die géén deel meer uitmaken van hun kern zoals Lens, Mertens, Strootman, Van Bommel die stopte. Ze kochten wel Maher van AZ en in de spits loopt de Zweed Ola Toivonen. Bruma speelt in de verdediging.”

     

    Hoeveel kansen schat je ons procentueel in ?

    “Dat is moeilijk te zeggen. Bij Europees voetbal kan van alles gebeuren. Ik speelde zowat 20 matchen in Europees verband. Met Helsingborgs verloor ik twee keer tegen PSV, in februari 2008. In PSV werd het 2-0, thuis 1-2. We hadden voordien wel de groepsfase met Galatasaray, Bordeaux, Austria Wenen en Panionios overleefd. PSV is een groter team dan Zulte Waregem en zij zijn favoriet maar onze kansen op de volgende ronde schat ik toch op fifty-fifty. Ik hoop dat we het goed doen.”

     

    Je hebt hier de bijnaam Ollie; wie heeft jou die gegeven ?

    “Ik heb die al van vroeger. In Zweden zeiden ze Skula tegen mij, in Ijsland Ollie dus die naam gaat al langer mee.”





    Olafur, bedankt voor dit interview. Doe me nog volgend plezier door te winnen op Lierse want dan is het mijn verjaardag.

     

    * Met Jimmy De Jonghe bij Lierse komt er een ex-speler van Zulte Waregem zaterdag aan de aftrap. De Jonghe werd nogmaals verhuurd van bij Club Brugge.

    *
    In het interview heeft Olafur het over de Europese match tussen PSV en Helsingborgs, uitslag 2-0. PSV  speelde toen met : Gomes – Salcido, Marcellis, Kronkamp, Alcides – Zonneveld, Simons, Afellay, Bakkal, Dszudzsàk – Lazovic. Timmy Simons en Danko Lazovic scoorden.

     





    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    22-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegvoorstelling Zulte Waregem

    Ploegvoorstelling Essevee.


    In aanwezigheid van pers, sponsors en gasten werd in de sjieke gebouwen van firma Renson Zulte Waregem anno 2013-2014 voorgesteld. Het was een fiere Paul Renson die als eerste de vragen van presentatrice Justine De Jonckere, Miss België 2011, beantwoordde.  “Ik had van kleinsaf aan rood-wit bloed door mijn aderen en ben altijd supporter gebleven.” Vervolgens kwamen de voorzitter, aanvoerder, trainer en de drie (voorlopige) aanwinsten Duplus, Crimi en Maatoug op het podium. Een vierde speler namelijk Danilo Sarkic traint momenteel met de B-kern van Stijn Meert.

     

     


    Willy Naessens, voorzitter : “Onze ambitie moet zijn om weer de top zes te halen. Ik was het vorige seizoen liever kampioen geweest, ik denk daar nog vaak aan. Op Europees niveau hoop ik dat we op 19 juli PSV Eindhoven mogen loten. Dat is dichtbij, daardoor leuk voor de fans en dat lijkt me een haalbare kaart. Het mag ook Zenith worden : een mooi land en vorige keer hebben we ons in Rusland met Lokomotiv Moskou ook goed geamuseerd.”


     

    Davy De fauw, speler :”Over het feit dat ik door voetbalkrant.com werd verkozen tot speler van het afgelopen jaar ? Ik praat niet graag over mezelf want het was de verdienste van iedereen. Ik kreeg met Nieuwjaar de vraag(van Wim Vermeer trouwens op de nieuwjaarsreceptie,nvdr) of dit mijn beste seizoen ooit was ? Toen wist ik nog niet dat we tweede zouden eindigen dus daardoor kan ik nu besluiten dat dit mijn beste seizoen was. Toen we terugkwamen van Anderlecht waren we toch teleurgesteld maar na 45 minuten op de bus te zitten hebben we die knop omgedraaid, ook wetende dat hier 8.000 mensen ons op de markt stonden op te wachten. In de voorronde van de Champions League sluit ik me aan bij de voorzitter : liefst PSV. Financieel te doen en sportief haalbaar- er zijn daar toch wat jongens vertrokken - en ook omdat ikzelf lang in Nederland speelde. We zullen er alles aan doen om in de poulefase van de Champions League te geraken.”sloot de peter van theatergezelschap Allez Essevee af.”

     


    Deze bende Esseveesupporters van Allez Essevee zorgde tussenin voor enkele geslaagde acts.


     

    Pieter Jan Van Schamelhout, commercieel afgevaardigde :”In de play-offs telden we 800 nieuwe abonnees; de laatste drie thuismatchen waren uitverkocht; dat was mooi voor Essevee. De apotheose volgde na de match op Anderlecht op de markt, daarvoor doe je het… Ik volg ook de voorzitter bij de keuze voor Europees tegen PSV. Trouwens voor de thuismatch in Anderlecht komt er daar onder meer een fandorp van Essevee.” Aldus Pieter Jan die fier was een nieuwe Essevee partner voor te stellen namelijk Record Bank.


     

    Ondertussen kregen de aanwezigen de nieuwste truitjes te zien voor het komende seizoen : Leye had de rode uitrusting aan(voor de thuismatchen) met zoontje Tidiane, D’Haene de groene(voor op verplaatsing) met zoontje Loris en Skulason een witte in het gezelschap van zijn dochter.


     

    Francky Dury, trainer :”Wij waren de kampioen van het publiek want als je de mensen van Brugge en Genk kan laten applaudisseren voor ons zeg ik chapeau. De uitzonderlijke prestatie vorig seizoen kwam er door de kwaliteit in de groep; een ongelooflijke groep waarbij iedereen altijd op tijd kwam. Ik had ook het voorrecht om met een fantastische staf samen te werken. In verband met het komende seizoen : ik zie niet graag spelers vertrekken : Delaplace was een moeilijk verhaal; Hazard ligt nog onder contract bij Chelsea; Malanda is iets anders. We moeten daaruit leren. Ik zou bijzonder graag dit seizoen die ‘uitstraling houden.’ Nu hebben we met de supporters, het team, de stad ‘iets’ neergezet. We moeten niet meer met schrik naar Standard of Anderlecht gaan; maar we zullen kwaliteit nodig hebben. Ik verwacht dat er nog wat toekomt. De pers wens ik dan ook veel plezier op Essevee, ik hoop dat we een fantastisch seizoen kunnen meemaken. Ik zal me pas eind augustus uitspreken over onze ambities want pas dan een volledig beeld hebben van mijn kern. Als we een goed team hebben kunnen we gaan voor de top zes. Ik hoop in de Champions League zonder twijfel op Zenith. Russen kunnen we aan, het clubbestuur heeft zich daar vorige keer goed geamuseerd in Moskou(lacht); de spelers ook en thuis kunnen we die mannen kloppen.”aldus de trainer van het jaar die ook nog een bedankwoordje had voor Jeroen De Volder, communication officer media.

    “Ik had Jeroen gevraagd een montage te maken met gladiatoren(deze montage zagen de spelers voor aanvang van de titelmatch op Anderlecht, de aanwezige massa op de markt een halfuur voor de wedstrijd). Ik bedank je Jeroen voor al je tijd die je steekt in Zulte Waregem en hoop dat je niet trouwt…”

     

    Zulte Waregem hoopt nog altijd dat Thorgan Hazard volgend seizoen deel uitmaakt van de kern : maandag 8 juli wordt hij eerst verwacht op de eerste training van Chelsea. Thorgan werd donderdag alvast gespot op de looppiste van de uitbreiding aan de oefenterreinen.

     

     



    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    21-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zulte Waregem speelt Europees in Anderlecht.

    Zulte Waregem speelt Europees in Anderlecht


    foto Sporza

    Zulte Waregem speelt zijn wedstrijden in de voorrondes van de Champions League in het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht. Dat hebben Patrick Decuyper, CEO van Zulte Waregem, en Roger Vanden Stock, voorzitter van RSC Anderlecht, meegedeeld op een persconferentie in het Vanden Stockstadion.

    Zulte Waregem was al een tijdje aan het zoeken naar een geschikte locatie om zijn Europese wedstrijden te spelen, omdat het eigen Regenboogstadion niet voldoet aan de Europese normen.

    "We zijn de voorbije dagen gecontacteerd door Zulte Waregem en hebben niet lang moeten nadenken om toe te stemmen", verklaarde Roger Vanden Stock. "Als een club in nood verkeert, moeten we helpen. Het zou een ramp geweest zijn voor het Belgisch voetbal indien Zulte Europees forfait had moeten geven omdat het geen stadion vond. We zouden de risée geweest zijn van heel Europa."

    Zulte Waregem-CEO Patrick Decuyper is tevreden en dankbaar: "Anderlecht toont zich heel groot door ons hier de voorrondes te laten spelen. Andere stadions, zoals de Heizel, of in Brugge of Gent bleken onhaalbaar. Dit is een heel mooi stadion, waar we de voorbije jaren mooie resultaten hebben gehaald."
    De concrete organisatie op het vlak van veiligheid en ticketverkoop moet de komende dagen en weken nog bekeken worden, maar ook de twee burgemeesters van Anderlecht en Waregem hebben er een goed oog in. "We zullen er alles aan doen om de hinder voor de omwonenden tot een minimum te beperken en alles naar behoren te laten verlopen, zonder incidenten."

    (hln.be)

    Koning Boudewijnstadion
     Zulte Waregem speelt zijn groepsmatchen in de Champions League of Europa League in het Koning Boudewijnstadion. 
    De vicekampioen moet uitwijken omdat het eigen Regenboogstadion niet voldoet. Zulte Waregem had voor zijn
    voorrondematchen al met succes aangeklopt bij Anderlecht. Maar omdat paars-wit al zeker is van de CL-groepsfase moest Zulte Waregem voor zijn (eventuele) groepsmatchen uitwijken naar elders. Alain Courtois, de Brusselse schepen van Sport, is blij dat hij kan helpen, maar plaatst een kanttekening. 
    "Dit bewijst de absurde toestand van de sportinfractuur in dit land", zegt Courtois.



    Loting derde voorronde Champions League




    Op vrijdag 19 juli vindt in het Zwitserse Nyon de loting plaats voor de derde voorronde van de Champions League.
    Mogelijke tegenstanders zijn:

    - PSV Eindhoven (NL), tweede plaats Eredivisie

    - Olympique Lyon (FR), derde plaats Ligue 1

    - Zenit Sint-Petersburg (RU), tweede plaats Premjer-Liga

    - Fenerbahçe (TUR), tweede plaats Süper Liga   ***

    - Metalist Kharkiv (UKR), tweede plaats UPL

    Heenwedstrijd: 30/31 juli 2013

    Terugwedstrijd: 6/7 augustus 2013



    ***   Het Turkse Fenerbahçe valt na een omkoopschandaal weg als mogelijke opponent van SV Zulte Waregem in de derde CL-voorronde.
    Het wordt als reekshoofd vervangen door het Griekse PAOK Saloniki, vice-kampioen van Griekenland. Lyon, Zenit, PSV of Charkiv
    zijn de andere mogelijke opponenten voor Essevee. De loting vindt plaats op vrijdag 19 juli. De heenwedstrijd wordt gespeeld
    op 30 of 31 juli, de terugwedstrijd op 6 of 7 augustus.
    Fenerbahçe heeft wel beslist in beroep te gaan tegen de beslissing van de UEFA.




    In geval van winst

    - Essevee stoot door naar de play-offs van de Champions League samen met de 14 andere winnaars uit de derde voorronde
    (30 teams - 15 winnaars) aangevuld met AC Milaan, Arsenal, Schalke 04, Real Sociedad* en Paços de Ferreira*.

    * Sowieso geen tegenstander van Essevee omwille van coëfficient.

    - Winst play-offs CL.: Poulefase CL

    - Verlies Play-offs CL.: Poulefase EL

     

    In geval van verlies

    - Essevee komt uit in de play-offs van de Europa League

    - Winst Play-offs EL.: Poulefase EL

    - Verlies Play-offs EL.: Einde Europese campagne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPEELT ZULTE WAREGEM ZONDAG KAMPIOEN ?

    SPEELT ZULTE WAREGEM ZONDAG KAMPIOEN ?
    Bewust heb ik er voor de allerlaatste voorbeschouwing op een (thuis)match van Zulte Waregem voor gekozen om de spelers in alle sereniteit te laten toeleven naar de twee belangrijke duels donderdag tegen Club Brugge en zondag tegen Anderlecht, twee matchen waarin Essevee mits zes op zes zeker is van de kampioenstitel. Persverantwoordelijke Cédric Tack zal deze week immers genoeg aanvragen binnenkrijgen voor interviews met spelers n.a.v. deze slotweek en de spannende ontknoping in Play Off één.  Ik had een afspraak met Kristof Bettens, cafébaas van supporterslokaal de Klauwaert en dan voornamelijk over de (mogelijke) festiviteiten van zondag; maar die zijn deels afhankelijk van het resultaat van Essevee donderdag tegen Club Brugge. Kristof was in de Klauwaert onze gesprekspartner in het gezelschap van fans Vincent Desmet en Geert Lakiere. Deze laatste is sinds dit seizoen vaste abonnee maar gaat al 36 jaar naar het voetbal, de periode met Giba en de Millecampsen. Vincent behoort samen met Kristof en Jordy Meurisse tot het bestuur van supporterslokaal de Klauwaert. Voor Kristof Bettens en vrouwtje An Verschueren wordt 31 mei een speciale dag want dan nemen ze – na ongeveer 12,5 jaar – afscheid van het café en wordt hun taak overgenomen door Valerie Despriet en Marijke Coussement. Kristof Bettens voetbalde in zijn jeugdjaren tot en met de beloften voor SV Waregem, verhuisde dan naar Eeklo in tweede klasse waar hij op jonge leeftijd veel matchen in de basis startte en dit als scorende spits. Later verhuisde hij naar RC Heirnis Gent, Wevelgem, Meulebeke(1 seizoen), opnieuw Wevelgem, RC Waregem, KSV Oudenaarde, Oostnieuwkerke en Jong Zulte en dit op vraag van Piet Verschelde om dan op 33-jarige leeftijd de schoenen aan de haak te hangen. Kristof blijft zondag op het thuisfront, Vincent en Geert maken de verplaatsing naar Anderlecht….



    Kristof, is het bier al besteld ?

    “De bestelling komt pas vrijdag binnen en we zullen eerst het resultaat van de match van donderdag afwachten. Dan weten we of het een halve of een hele camion bier moet worden…”

    Geert : “Het is leuk dat alles pas in de laatste week beslist wordt.”

    Vincent :”Het is schitterend dat we mogelijk tot de laatste speeldag meedoen voor de titel.”

    Kristof :”Voor Essevee zijn het sowieso hoogdagen. Het is historisch wat de club al heeft gepresteerd.”

    Geert :”Ik ben ook meegeweest naar de Bekerfinale tegen Moeskroen.”

    Kristof :”Die beker was ook fantastisch, maar een titel geeft toch dat tikkeltje meer.”

    Vincent :”Het zou al enorm moeten tegenvallen om geen Europees te spelen.”

     

    Zijn jullie voorstander van deze toch wel spannende play-off één competitie ?

    Geert :”Het systeem vind ik vervalst.”

    Vincent :”Ze mogen de punten niet halveren.”

    Geert :”Anderlecht zou als eerste zijn geëindigd en Essevee als tweede en beiden waren zeker van de Champions League.”

    Kristof :”Achteraf moet er niet gepalaverd worden over het systeem, iedereen wist het op voorhand. Genk mag donderdag winnen van Standard. Indien Genk nog voor Essevee zou komen in het klassement, gaat het volgende ticket voor de Europa League automatisch naar Zulte Waregem.”

     

    Vertel eens iets Kristof over hetgeen hier op de Markt op het getouw wordt gezet naar aanleiding van de match op Anderlecht…

    Kristof :”Voor de fans van de Klauwaert die meegaan naar Anderlecht geef ik vanaf 11u gratis hot-dogs.”

    Geert :”Dat is een voorproefje voor de sfeer in Anderlecht. Er gaan 120 supporters mee van het lokaal, dat zijn twee grote bussen en één kleinere. We vertrekken om 12.15u.”

    Vincent :”Het zal goed zijn om al wat te eten want er zal veel gedronken worden. Er gaan 13 bussen mee dus 650 supporters.”

    Kristof :”In feite was er zondag 19 mei op de markt het Horeca Pinkster Event maar door de match op Anderlecht hebben de cafébazen beslist om alles in het teken te zetten van het voetbal. Er zal één groot scherm zijn aan deze kant van de kerk en twee kleinere schermen aan de andere kant. Ook hierbinnen in ons café zijn er twee schermen. Alle tafels en stoelen in ons café binnen en buiten gaan langs de kant om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Er zijn diverse attracties voor jong en oud, eigenlijk is het een voetbalnamiddag voor het ganse gezin. Het centrum is dus verkeersvrij en er zullen braadworsten en hamburgers kunnen bekomen worden.”

    An :”De spelers komen hier na de match toe tussen 18 en 18u30. Er is een podium voorzien.”

    Kristof :”De bus rijdt toerkes rond de kerk met of zonder de beker !. Vorige keer voor de Beker van België waren wij zowat de enige café die was voorbereid op dergelijk feest. Er was hier 2 à 3.000 man; de bus passeerde en de mensen zaten er bijna onder, dat was echt gek.”

    Geert Titeca van de supportersfederatie komt ondertussen het café binnen :”Het is de bedoeling van zoveel mogelijk supporters hier af te zetten nà de match. Zo komen wij met de Karekiet eerst naar hier, zelfs bij verlies.”

    Kristof :”Iedereen die weet dat de bal rond is zal er op afkomen.”

     

     

    Bij Anderlecht zijn ze vrij zegezeker i.v.m. de titel blijkt uit een reactie van John Van Den Brom nà de match op KRC Genk ?

    Vincent :”Dat vind ik een typisch Hollandse reactie, eigen aan die trainers.”

    Kristof :”Het is de mentaliteit van Anderlecht dat het als grootste club van het land die ambitie moet uitspreken terwijl Essevee kan zeggen dat een tweede plaats ook al mooi is. Die voorsprong die Anderlecht heeft is altijd een voordeel.”

    Vincent :”Toen we aan de leiding stonden hadden we het moeilijk.”

    Kristof :”Iedereen die tegen Anderlecht staat wil zich bewijzen. Iedere match is nu bepalend. Anderlecht is er het dichtst bij, het is de enige ploeg die donderdag al kan kampioen zijn. Door het duel Essevee-Club Brugge is één van deze ploegen dan al uitgeschakeld. Anderlecht kan nà donderdag nooit uitgeschakeld zijn, ze hebben de meeste kans op de titel en de grootste kwaliteit.”

     

    Speelt het resultaat van op Anderlecht met 0-1 winst van Essevee, doelpunt Berrier, nog mee in de hoofden van de spelers van Anderlecht ?

    Kristof :”Iedere match is anders, op het scherp van de snee. Toen waren er twee geschorsten met Leye en Malanda. Bij de kans om de titel is er automatisch druk. Anderlecht heeft ook veel meer ervaring met dergelijke situaties.”

    Vincent :”Francky Dury zegt dat we geen titelstress hebben omdat we nog nooit in zo’n positie stonden.”

    Geert :”Essevee speelt veel constanter op verplaatsing dan thuis.”

    Vincent :”We behoren tot de strafste uitploegen in Europa.”

     

    Maar eerst moet Club Brugge nog voor de bijl !

    Kristof :”Brugge is ook goed aan het draaien.”

     

    Francky Dury werd – met ruime voorsprong – verkozen tot ‘trainer van het jaar’. Méér dan terecht !

    Geert :”Onze trainer heeft toch wel wat bewezen op die twee jaar.”

    Kristof :”Hij had ook veel meer materiaal dan zijn voorganger doordat Leye en Berrier terugkeerden. Je moet ze in de lijn laten lopen en dat doet Dury perfect.”

    Vincent :”Die goeie start van de competitie was heel belangrijk. En nu doen we mee voor de prijzen tot de laatste speeldag. Hij kan ook omgaan met die jonge gasten.”

     

    Laatste vraag en in het meest positieve geval – de titel – hoe laat wordt het hier dan Kristof ?

    “Bij een vorige viering was het tot 5 à 6 uur.

    Vincent :”Ik zie er hier blijven plakken tot maandagmiddag.”

    Kristof :”Het wordt misschien een kleine Waregem Koerse, niet vijf dagen maar toch twee dagen feesten. Trouwens zou het ook niet slecht zijn indien Zulte Waregem als tweede finisht en naar de voorrondes van de Champions League mag. Zelfs bij een uitschakeling zit je dan nog in de poules van de Europa League. Een tweede plaats zou ook betekenen dat er – net als bij een derde plaats in de klassering – in Waregem kan worden gespeeld. Die eerste matchen in de Champions League gaan door eind augustus, want ik herinner me dat Anderlecht dit seizoen tegen Limassol speelde om door te stoten en dat was tijdens Waregem Koerse.”

     




    Scheidsrechter voor de match donderdag tegen Club Brugge is Alexander Boucaut die eerder de thuismatch in de play-offs tegen Anderlecht(2-1 winst) floot. Op Anderlecht is de ref van dienst Serge Gumienny.

     

    Mbaye Leye won begin deze week de Ebbenhouten Schoen, een erkenning waarvan de Senegalees bijzonder fier is.

     

    Francky Dury werd dan weer verkozen tot ‘trainer van het jaar’; zie ook elders op dit blog. Toen ik hem daarmee feliciteerde antwoordde onze coach “Het is inderdaad een mooie erkenning van de profspelers. Ik maak deel uit van een schitterend team. De komende twee matchen gaat we er echt voor !”.

     

    Over mogelijke festiviteiten kregen we van schepen Jo Neirynck – die helaas voor verbroederingsfeesten in Szekszard Hongarije verblijft komend weekend – het antwoord dat deze inderdaad zullen plaats vinden op de markt op kosten van Stad Waregem en dat hierover nà donderdag zal worden gecommuniceerd.

     

     


    Koen Christiaens.

    Dit nog :

    Deze reuzefoto’s staan op het einde van de Verbindingsweg sinds vrijdag, bij het buitenrijden van Waregem.





    En ook in Kwaremont wordt de topwedstrijd Anderlecht - SV Zulte Waregem op de voet gevolgd.
    Kwaremontnaar Frank Deviaene - reeds 50 jaar een vurig supporter van de den Essevee - tevens verantwoordelijk
     voor de kapel Onze Lieve Vrouw Koningin van de Vrede in Kwaremont, vraagt aan onze lieve vrouwke
     om SV Zulte Waregem niet in steek te laten.
    (foto's Guy Muerez)


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    20-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen verhuis voor Zulte Waregem

    Patrick Decuyper : 'Geen verhuis voor Zulte Waregem'



    Dinsdagavond raadpleeg ik zoals gewoonlijk bij mijn thuiskomst de website's van de kranten Het Nieuwsblad en
     Het Laatste Nieuws en ik stond versteld over één bericht: 'Zulte Waregem speelt volgend seizoen op het Kiel'
    Ik deelde dit nieuws via Facebook met als opschrift 'roddel of niet' en zag dat verschillende van mijn Facebookvrienden hetzelfde bericht ook al hadden gedeeld. Ik kreeg ondertussen een verzoek om lid te worden van
    de Facebookgroep 'Tegen de verhuis van Essevee naar een andere stad'
    wat op een mum van tijd al meer dan 1500 likes had.
    Supporters van de club plaatsten er zeer boze reacties en supporters van andere clubs
    trokken het dan weer in het belachelijke.
    Ondertussen werd door de club volgend bericht naar de pers gestuurd :

    SV Zulte Waregem verneemt allerlei berichten over een verhuis naar Antwerpen.
    Patrick Decuyper: “De club is zeer ongelukkig met de houding van de eigenaar van het Regenboogstadion, stad Waregem,  dat ondanks veel beloften de laatste vijf jaar nog niet veel omgezet heeft in daden. Dan denk ik aan het stadiondossier, het oefencomplex en de erbarmelijke staat van de oefenvelden. Ik kan onze supporters alvast beloven dat er volgend seizoen in het Regenboogstadion gevoetbald zal worden.”.


    Na een nachtje slecht slapen kwam om 7.30 uur de bevestiging :
    SV Zulte Waregem wil dat alle geruchten stoppen en benadrukt dat het eerste elftal van Essevee volgend seizoen in het Regenboogstadion zal spelen.De club geeft om 11 uur een persconferentie om dit nogmaals te onderstrepen.

    En daarop kwamen de mensen van de pers onderstaande informatie te weten :
    (bron vrt)

    Patrick Decuyper ontkent in alle toonaarden dat hij met Zulte Waregem naar het Kiel in Antwerpen wil verhuizen.
    De reacties op een artikel dat de club de bakermat zou verlaten weekten enorm veel emoties los, 
    van ongeloof en onbegrip tot woede. 
    "Maar van dat hele verhuizingsverhaal klopt niets. Een artikel van zeven regels zet heel het land in rep en roer,
    terwijl niemand van ons iets gevraagd is", zegt de CEO van Zulte Waregem. 
    "Daarom zeg ik klaar en duidelijk: wij verhuizen niet naar Antwerpen. Dat zijn we verplicht aan onze supporters en die

    verplichting zullen we ook nakomen." Decuyper geeft toe dat hij met de stad Antwerpen gepraat heeft, 
    maar volgens hem ging dat gesprek over iets anders. "We zoeken een stadion voor onze Europese matchen. 
    In Brugge en Gent kregen we een njet van de politie. Daarom hebben we wat verdergekeken en kwam ik in contact
    met de stad Antwerpen, de eigenaar van het Kiel. In dat gesprek zei Bart De Wever dat het knap is wat Zulte Waregem
    presteert en vroeg hij zich af waarom zoiets niet in Antwerpen kan." "Meteen rees de vraag of er in Antwerpen
    een draagvlak is om Belgisch toptalent te laten doorstromen in een club."
    Volgens Decuyper is De Wever intussen een informatieronde begonnen in Antwerpen en omgeving.
    "En daar heb ik momenteel niks mee te maken", zegt Decuyper. "De Wever gaat langs bij industrielen
    en het Antwerpse bedrijfsleven om na te gaan of die topclub met een Belgische identiteit in Antwerpen mogelijk is.
    Ik weet niet hoe ver hij daar mee staat." "Er is een gigantisch tumult ontstaan en ik word afgeschilderd als
    ik-weet-niet-wat. De Zulte Waregem-fans worden tegen mij opgezet. Ik ben daar zeer ongelukkig mee.
    Nogmaals: we verhuizen niet en de club Zulte Waregem wordt niet verkocht"
    Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever sluit een verhuizing van Zulte Waregem naar Antwerpen uit.
    Hij geeft wel toe dat er plannen op tafel liggen om in Antwerpen topvoetbal aan te bieden.
    De Wever: "Patrick Decuyper van Zulte Waregem heeft me bezocht met de vraag of zijn ploeg
    op Het Kiel Europees kan spelen. Tijdens dat gesprek gaf hij ook mee dat er een groots ambitieus project
    op til is in Zuid-West-Vlaanderen." "En dat project zou mogelijkheden bieden om ook in Antwerpen topvoetbal te
    kunnen huizen. Daarop heb ik geprobeerd om de partijen om de tafel te krijgen."
    Bart De Wever hoopt dat de heisa rond "de verkeerde berichten over de verhuizing van Zulte Waregem"
    de plannen voor het Antwerpse voetbal niet dwarsbomen
    "Ik sprak met het Antwerpse bedrijfsleven en het voetbalweefsel. Ik merk dat als er een goed verhaal is, met
    toptalent en de steun van de stad, dat iedereen een inspanning wil doen. Alles
    kan concreet worden met een goed plan". "Het is mijn plicht als burgemeester om alle elementen bij elkaar
    te brengen. Maar de emotionele betrokkenheid is nu negatief bijgesteld, omdat ze gebaseerd is op foute zaken en verhalen."
    Als Antwerpen volgend jaar al eersteklassevoetbal wil huizen, heeft het wel
    een stamnummer nodig. Tussen de regels valt te lezen dat die nieuwe club in Antwerpen
    kan profiteren van het grote Zuid-West-Vlaamse (fusie-)verhaal. 
    De Wever: "Daar spreek ik me niet over uit, maar de mensen waarmee ik praat zijn slim
    genoeg om dat te voorzien. Het is mijn indruk dat alles mogelijk is als we de handen in elkaar slaan." 
    "Het ijzer moet nu gesmeed worden. Er is management, talent, potentieel kapitaal, infrastructuur en voetbalfans
    die naar topvoetbal willen gaan kijken."
    Als Zulte Waregem-CEO Patrick Decuyper een groot project in Zuid-West-Vlaanderen wil opzetten, kan dat bijna niet zonde een fusie met KV Kortrijk. Sporza sprak met preses
    Joseph Allijns: "Het officiele standpunt van KVK over een fusie is kort en krachtig:
    "Geen commentaar". Een fusie heeft nog nooit op de agenda gestaan en is, denk ik,
    niet aan de orde bij KV Kortrijk." Bij Kortrijk heeft Vincent Degryse 80% van de aandelen in handen.
    "Of hij die zou willen verkopen? Daar moei ik me niet mee, maar iedereen weet dat aandelen van nature overdraagbaar zijn."
     


    Voor de persconferentie van Zulte Waregem-CEO Patrick Decuyper
    voelde Kurt Vanryckeghem, de burgemeester van Waregem, zich nog zwaar in zijn hemd gezet.
    "Ik hoop nog altijd dat dit een kwakkel van formaat is en dat iemand me zegt
    dat dit bericht niet klopt", zei Vanryckeghem. "Maar als die gesprekken om
    naar Antwerpen te verhuizen toch aan de gang blijken te zijn, is dat de ergste
    sportieve judasstreek van de eeuw." "Zondag sta je op een podium te dansen,
    nu steek je je fans een mes in de rug en prostitueer je je in Antwerpen. 
    Ik heb er geen begrip voor. Ik ben razend"

    Ook voor Simon Lagrange, burgervader van het nabijgelegen Zulte, tartten de
    berichten over Essevee alle verbeelding. Lagrange: "Dit is ongehoord."
    "Een voetbalclub is geen fabriek die je zo maar van de ene naar de andere kant
    van het land verplaatst. Een voetbalclub heeft een thuisbasis, met een aanhang, 
    met supporters en een entourage. "Met ons gemeentebestuur en de collega's van de stad Waregem
    zullen we er alles aan doen om het gezond verstand te laten zegevieren. We willen Zulte Waregem houden waar het thuishoort, zijnde in Zulte en in Waregem." 

    De supporters van Essevee voelden zich dinsdagavond geen klein beetje bekocht
    toen ze de geruchten vernamen. "Voor mij is dit geen voetbal meer. Dit is puur winstbejag",
    klaagde een van hen. "Zondagavond stonden hier bijna 10.000 mensen op de markt.
    Ze hebben een heel seizoen achter de ploeg gestaan, maar als die verhuizing doorgaat, zijn ze 
    allemaal bedot. Het is zoals die tornado in de VS die hier voorbijraast."
    "Een paar uur na de match geeft het bestuur interviews dat het alles voor Waregem
    zal doen en nu wil het godverdomme 80 km verder gaan voetballen..."


    Patrick Decuyper ontkent dat hij Zulte Waregem wil verplanten. Zondagavond had hij een gesprek met coach Francky Dury,die zijn verhaal doet in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.
    "Vijf minuten voor ik naar huis vertrok heeft Decuyper me apart genomen en ingelicht over zijn plannen",
    zegt Dury. "Hij vroeg me of ik ambitieus was en legde uit dat we een grote topclub in Antwerpen kunnen uitbouwen. Ik was nog nuchter, maar viel bijna van m'n stoel"
    "Nu ik het opnieuw hoor, schrik ik nog een keer. Zelf ben ik nooit betrokken geweest bij die plannen.
    Decuyper klonk alvast zeer overtuigend tegenover mij."
    Dury, die op vakantie is in Tenerife, ging er op dat moment vanuit dat Decuyper
    Zulte Waregem wilde verplanten. "Ik dacht niet dat alles zo snel zou gaan.
    Emotioneel is het moeilijk om mee betrokken te zijn in dit verhaal. Ik moet dit echt verwerken.
    Van Waregem naar Antwerpen is heel ver! Vooral voor de supporters is dit een kaakslag."
    "Anderzijds is Decuyper een zakenman die de club gekocht heeft. Rationeel kun je zeggen: doe maar. 
    Ik heb er begrip voor dat hij vooruit wil. Ik heb nog een contract voor vier jaar, maar
    ik heb geen idee hoe het verder moet."
     

    Wim Vermeer


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve COLPAERT :”Vorig seizoen zagen we geen kat voor een interview.”

    Steve COLPAERT :
    ”Vorig seizoen zagen we geen kat voor een interview.”



    Het minste dat je kan stellen bij het unieke seizoen van Zulte Waregem is dat de verdediging er staat als een huis. Iedere wedstrijd steken mandekkers Karel D’Haene en Steve Colpaert hun tegenstander in hun achterzak en voetballen ook secuur uit. Steve behoort samen met Karel en Sammy stilaan tot het rijtje ‘clubspeler’ want is aan zijn vijfde seizoen toe bij rood-groen. Na de nipte nederlaag op Standard wil de spelersgroep weer vlammen tegen KRC Genk. Mits winst zal Essevee wellicht tot het einde van de rit meedoen voor de eerste plaats(en). Een uiterst belangrijke match dus waarover ik het had met Steve Colpaert.




    Steve, hoe voelde het aan om nog eens die verplaatsing naar Waregem te doen na een nederlaag ?
    “Je bent altijd ontgoocheld om te verliezen maar de match had geen winnaar mogen opleveren. Het was een matige match. Standard was beter in de eerste helft, vooral op stilstaande fases. Na de penalty is de match opengebroken en waren we dicht bij de gelijkmaker. Spijtig, maar Zulte Waregem staat er nog altijd heel goed voor.”

    Jullie zijn opnieuw blijven overnachten. Vind je dat een wijze beslissing ?
    “Toch wel want het is toch een stukje rijden vanuit Luik. Dit keer zijn we in Chaudfontaine gebleven, na Genk was dat in Lanaken. Je kan toch beter recupereren.”

    Jijzelf werd een tiental minuten voor tijd gewisseld voor een extra aanvaller. Begrijp je dan op dat ogenblik die beslissing van de trainer ?
    “Ik was zeker niet ontgoocheld. Je weet dat de trainer er alles probeert aan te doen om nog dat punt te halen. De trainer speelt dan poker door grotere mannen in te brengen; natuurlijk was de snelheid dan achteraan wat weg voor de counter van Standard. Maar het was alles of niets, dat begrijp ik.”

    Zélf heb je een meer dan degelijke match gespeeld, onder meer de bal net voor de doellijn weggewerkt bij het begin van de tweede helft. Kortom, jij bent de rots in de branding !
    “Daar hebben ze Steve voor nodig, Steveke kuist veel op, is sterk in de duels en dat is momenteel heel belangrijk in het Belgische voetbal. Dat zijn mijn kwaliteiten en die speel ik voor de volle 200% uit.”

    Goed dat er vrijdag weeral match is !
    “Natuurlijk. In de play-offs hebben we geen tijd om na te denken. We zijn al mei en de 19e zijn de play-offs al voorbij en is de kampioen bekend. Het zal heel snel gaan. Aanpakken en spelen. De focus ligt nu meteen op de volgende match tegen KRC Genk die we proberen te winnen. Voor vijf ploegen is nog alles mogelijk.”



    In het seizoen 2005-2006 speelde Zulte Waregem in competitie een zwakke terugronde en was het – dixit de spelersgroep – vooral bezig met de bekerfinale die ook werd gewonnen. Denk je dat Genk ook vooral met die beker van volgende week in hun hoofd zit ?
    “Ik denk dat wij als Zulte Waregem ons dat zeker niet in ons hoofd  mogen halen. We moeten 200% zijn, zoals iedere match. We moeten naar onszelf kijken en het moet ‘onze’ focus zijn om te winnen.”

    KRC Genk pakte de laatste drie partijen één op negen dus op dat gebied zijn zij wel niet schitterend bezig…
    “De play-offs zijn heel bizar in mekaar gestoken. Wij speelden twee fantastische matchen en daarna volgde een verliesmatch. Het is niet altijd de beste ploeg die wint. Misschien is het vrijdag ook wel zo. Wij willen alvast sterk voor de dag komen en de drie punten binnenhalen.”

    Hoe fel kan het gemis van de geschorste Delaplace doorwegen ?
    “Ik denk dat we op de bank genoeg talent hebben om hem te vervangen. We weten allemaal dat Jo belangrijk is, hij is samen met Junior de motor van de ploeg. Anderen zullen nu het vertrouwen krijgen van de trainer en het is aan hen om te bewijzen dat ze het niveau aankunnen.”

    Dit moet ook voor jou het beste seizoen bij Zulte Waregem zijn tot dusver ?
    “Ik heb een gevoel dat je voetbalt met vertrouwen door al die matchen die we wonnen. Je kan zeker stellen dat dit mijn beste seizoen is in vijf jaar Zulte Waregem. Het seizoen is al geslaagd, kan niet meer kapot; het kan enkel nog béter. We moeten zeker gaan voor Europees, als we dat niet halen zou het een ontgoocheling zijn.”




    Hoe ga jij om met de situatie van de pers die zovele interviews afneemt van jullie ; kortom het is veel drukker door play-off één ?
    “De aandacht is heel groot en het contrast is immens met vorig jaar toen we derde laatste stonden. Toen kwam er geen kat voor een interview, nu staan ze met 50 te wachten voor een interview. Het is zo ongewoon dat het ons niets doet. We laten dit op ons afkomen en doen onze job. We blijven nuchter bij de situatie.”

    Ook het woord titel proberen ze al een tijd in jullie mond te proppen…
    “Dat is niet enkel bij ons. Zondag zag ik nog een journalist aan Rednic van Standard hetzelfde vragen. De titel smijten ze in ieder zijn mond, eerst Mbaye, dan De fauw, ikzelf ook al. Dat zal zo zijn tot de laatste match.”

    Die play-offs meemaken moet leuk zijn als speler. Je krijgt ook geen situaties met ploegen die komen voor één punt ?
    “Dat heeft te maken met de situatie in play-off één. Elke ploeg heeft niets te verliezen en gaat voor die overwinning. Dit jaar is het fantastisch spannend en de wedstrijden zijn mooi om te zien. Uit of thuis maakt geen verschil, iedereen gaat ervoor.”

    Laatste vraag. Hoe is het met dochter Millie en kan je in deze drukke voetbalperiode wat tijd maken ervoor ?
    “Alles gaat goed. Ze is al flink gegroeid, 6,3 kg voor vijf maand. Ze heeft zichtbaar trekken van zowel de mama(Katrien) als de papa. Ik ben veel liever iedere dag thuis maar we weten allemaal dat we vaak op de club zijn. Ik ben vaker weg dan thuis maar dan proberen we op een vrije dag nog meer te genieten !”.

    Succes Steve vrijdag en bedankt voor dit gesprek.





    Scheidsrechter voor Essevee-KRC Genk is Nzolo…





    Koen Christiaens.


    Foto's Karl Holvoet en Nico Dewaele.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    19-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gianny DE VOS :”Uniek seizoen van Essevee verdienste van ganse spelersgroep.”

    Gianny DE VOS :
    ”Uniek seizoen van Essevee verdienste van ganse spelersgroep.”


    Foto Wim Vermeer

    Essevee blijft vriend en vijand verbazen en bezorgde Club Brugge donderdag het schaamrood op de wangen. Het moet lang geleden zijn dat ze in Jan Breydel vier goals om de oren kregen. Essevee zit weer volop op Europese koers en krijgt zondag tegen Anderlecht voor een vierde keer de kans om in deze play-offs de koppositie te nemen. Nà Francky Dury en Eddy Van den Berge is de voorbeschouwing van Essevee-Anderlecht dit keer met keepertrainer Gianny De Vos. Met de midweekwedstrijd op Club van donderdag en zondag reeds Anderlecht krijgen de spelers al genoeg vragen voorgeschoteld door de pers. Maar belofte maakt schuld, in de aanloop naar de vrijdagmatch tegen KRC Genk komt opnieuw een speler aan bod, vermoedelijk Steve Colpaert.


    Foto Karl Holvoet


    Gianny, op Club Brugge speelde Essevee weeral een grandioze partij. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de spelersgroep nà een nederlaag meteen de volle buit pakte…
    “Ik had op voorhand een goed gevoel, het klopt inderdaad dat we ons na een verlies telkens herpakten. Nà Standard kregen we een mentale tik maar we hebben dat hoofdstuk vlug afgesloten omdat er toch zaken waren gebeurd die wij niet in de hand hadden. Je ziet dat de groep daar goed is mee omgegaan. In de voorbereiding van de match op Club Brugge zag je dat onze spelers zich wilden herpakken. De coach had de tactiek uit de doeken gedaan en ik dacht ‘als we dat kunnen brengen zullen we zeker resultaat halen’.”

    Mbaye speelde natuurlijk de match van zijn leven !
    “Ik denk dat Kujovic niet een bal pakte, het waren drie fantastische goals van Mbaye. Ze mogen alle drie in aanmerking komen voor doelpunt van de maand. Ik vond zijn derde goal, onze vierde uit de match dus, de schoonste : vanuit een scherpe hoek naar de verste kant en Kujovic stond nochtans goed opgesteld.”
    (donderdag was er ook de verjaardag van Mbaye’s zoontje Titi. Mbaye vertelde dit een inspiratie was voor zijn glansprestatie, nvdr).

    Op het einde werd het nog bibberen. Vreesde je voor het scenario van Standard ?
    “De film van Standard speelde zich weer af. Ze komen op 2-4 en krijgen weer hoop; zeker met die aansluitingstreffer na 86'. Je weet dat het met de blessuretijd erbij toch nog een zevental minuten te gaan is. Dan kwam Donk in de box te staan en met hun powerplay weet je dat er altijd een bal slecht kan vallen.”


    Foto Karl Holvoet

    Dat moet jou als doelmannentrainer toch veel voldoening geven dat Sébastien Bruzzeze ons nog behoedt voor de 4-4 !
    “Ik werk nauw samen met mijn drie keepers en sta heel dicht bij die jongens. Sébastien is gegroeid en de situatie was ook niet evident voor hem om Sammy te vervangen die al een schitterend seizoen speelde. De eerste match tegen Lokeren was moeilijk tegen een team met veel gestalte. Toen waren er goede punten en ook werkpunten. Thuis was het voor eigen publiek ook niet makkelijk voor hem om te debuteren; misschien was zijn eerste match beter op verplaatsing geweest. Op KRC Genk liep het al veel beter, hij had er ook al gespeeld voor de beker.”

    Hoe heb jij zelf geprobeerd om op hem in te praten de laatste weken ?
    “Dat is teamwerk, Steven op ’t Roodt(psycholoog), Francky Dury en ikzelf hebben daar een aandeel in. We hebben hierover met hem gecommuniceerd met de mensen van de technische staf; maar uiteindelijk is het de sporter zelf die het moet waarmaken tussen de lijnen.”

    Wat mij opvalt is dat hij tijdens de wedstrijden altijd vrij vlug een medemaat probeert te bereiken bij een inworp…
    “Dat kan kloppen en soms te maken hebben met de tegenstander. Zetten ze hoog druk, zetten ze ons vast. Soms is het ook door de tussenstand in de wedstrijd. We zijn nu al de ganse week aan het trainen met Select ballen. Ik ben deze week nog naar Brugge gereden om er te halen bij Pascal Plovie. Club Brugge speelt met Puma ballen en het is een gans ander gegeven om te trainen en spelen met andere ballen.”

    Jasper Otte werd verhuurd aan derdeklasser Standaard Wetteren. Wat gebeurt er met hem ?
    “Jasper is einde contract. Ik heb hem gevolgd en weet dat ze heel tevreden over hem zijn bij Wetteren. Ze zeggen dat het door Jasper is dat ze vlug gered zijn.”

    Als derde doelman hebben we nu Gregory De Boel. Een talent zonder meer. Wat zijn zijn grootste kwaliteiten ?
    “Na de beloftenmatch tegen Kortrijk was zijn vinger uit de kom. Hij is iemand die uit onze jeugdacademie komt en hier al een vijf à zes jaar zit; ikzelf zat nog in Kortrijk toen. Hij is de (vaste) doelman van de befaamde U17 lichting bij de nationale ploeg. Ik doe ook de B-kern en we hebben ervoor gezorgd dat zijn vetpercentage ondertussen op punt staat. Het is een jongen met een progressiemarge. Zijn enige minpunt is zijn gestalte. We hopen dat hij nog een paar centimeters groeit. Hij is van februari 1996".

    Tijdens de blessure van Gregory was er ook sprake van ene Jorn Brondeel. Vertel eens iets over die jongen…
    “Met Daan Ronsse en Jorn Brondeel hebben we dit seizoen ook twee jongens met potentieel. Maar ik heb hen ook gezegd : voor twee ploegen(beloften en A-ploeg) hebben we vijf keepers en daardoor spelen ze ook weinig matchen. De situatie is wat ze is, ik draai ook niet rond de pot hierover en kon hen niet beloven dat ze veel zouden spelen. Ik heb hen dit seizoen ook gezegd ‘ofwel vertrek je, ofwel neem je nog een jaar opleiding mee bij ons’, waarbij ik hen bijvoorbeeld op zondag als we iemand te weinig hebben eens kan laten meetrainen met de A-kern. Die jongens hebben dat goed opgepakt. Daan vertrekt volgend seizoen wel naar Deinze."


    Foto Karl Holvoet

    Gianny, er is al veel te doen geweest rond Sammy Bossut. Met welke blessure sukkelt Sammy al enkele weken ?
    “Nà KV Mechelen kwamen we uit een vrij weekend. Aan zijn dikke teen zit er een pees die zit ontstoken. Als hij zich moet afzetten met die rechtervoet krijgt hij pijn. Afgelopen dinsdag is hij met Bram de Winne een eerste keer op het veld gegaan, mét loopschoenen. Voor de match op Brugge ben ik een uur met hem bezig geweest op het trainingsvelden en hebben we de intensiteit wat kunnen opdrijven. Voorlopig krijgt hij geen reactie, maar we bekijken het van dag tot dag. Nà Anderlecht hopen we dat Sammy weer kan aanpikken bij de groep en dan is zijn heroptreden dichtbij.”

    Zondag de topper Essevee-Anderlecht. Als supporter wordt het een afsluiter van het weekend waar je met énorm veel goesting naar uitkijkt !
    “Als sportman ook en het is voor de ganse entourage een uniek seizoen. Dat is vooral de verdienste van Francky. Ik weet nog goed in januari vorig seizoen dat wij slechts twee punten voor stonden op STVV. Zij kochten zeven spelers met onder meer Hemmen, Luz etc… en alle zeven waren ze na het seizoen weer weg. Francky zei : ‘ik moet er maar twee hebben, maar het moeten goeie spelers zijn’. Berrier en Leye zijn heel belangrijk al komt ons succes er door onze ‘ganse’ spelersgroep.”

    Hoe heb jij in het verleden die wedstrijden – met KV Kortrijk en later met Essevee – ervaren tegen paars-wit ?
    “Het zijn ook altijd speciale matchen, er gebeurt altijd wel iets.”

    Met welke ingesteldheid komen zij naar hier denk je ?
    “Ik denk dat Anderlecht ook onze match heeft gezien op Brugge; wij moeten voor weinig teams onderdoen. Anderlecht beschikt wel over enkele mensen met individuele klasse, maar wij hadden op dat gebied op Brugge ook een super Leye.”

    In afwachting van het gesprek met Gianny De Vos gaf ik een welgemeende handdruk aan trainer Francky Dury en vervolgens aan Berrier en Bruzzese.
    “Dit is genieten” wist onze coach. Ook Ibrahima Conté – betrokken bij drie van de vier goals op Brugge – en werd vervangen na 77’, was enthousiast :”Neen, ik was nog niet moe bij mijn vervanging. Dat er zondag weeral match is ? Geen probleem. De laatste keer dat Club Brugge zo’n zware nederlaag leed was tegen KAA Gent. Het werd toen 6-1, ik zat toen bij de invallers van Gent.”


    Scheidsrechter tegen Anderlecht is Alexander Boucaut.

    Olivier Deschacht is voor zijn door Nzolo gegeven rode kaart tegen Lokeren (nog) niet geschorst. Dennis Odoi en Guillaume Gillet komen ook weer bij de kern na schorsing.

    Bij Club Brugge zit naast Bart Buysse en Vincent Mannaert nog een ex-Zulte Waregemman want Thierry Dalewyn is als Waregemnaar en huisarts de clubarts. Bij Essevee is dit Tieltenaar Pieter Maerten…

    Steffen Ron combineert zijn passie voor muziek met die voor SV Zulte Waregem.
    Foto Nieuwsblad
    Misschien wat voorbarig maar de Waregemse zanger Ron Verbeke – alias Steffen Ron – heeft reeds een titelsong gemaakt van Essevee. Galmt dit lied op donderdag 16 mei door de boxen van het Regenboogstadion voor de komst van Club Brugge ??

    Steffen Ron reageerde :
    BEDANKT WIM & KOEN.... voor de positieve aandacht ivm het supporterslied "FOREVER ESSEVEE !"
    Zo'n "boerejaar" zal maar zelden meer voorvallen en kampioen spelen is voor NU of voor nooit...> Zo voel ik het toch aan.
    Hopelijk wordt het bestaande lied  nu veel gedraaid in het Regenboogstadion en/of supportersclubs (cafés).
    Klik op de link om het lied te beluisteren http://www.youtube.com/watch?v=htS-8dH7yn0
    Of er een cd-single van komt, blijft ook voor mij een raadsel ? Maar als vele mensen eens via YOUTUBE  luisteren , kan de melodie + tekst meer en meer en ook bekender in de oren klinken !
    Laat ons hopen dat dit het nieuwe clublied van den ESSEVEE  mag worden...Het zou ook tof zijn moest iedereen dit luidkeels meezingen tijdens de laatste PO1-wedstrijden...
    De opnames zijn indertijd in 2003 genomen tijdens een thuiswedstrijd tegen DEINZE in  2° nationale! Maar de tekst is nu nog steeds gelukkig  'actueel'...
    OLE OLE FORZA ESSEVEE OLE OLE FOREVER ESSEVEE !!!!!!!!
    grtn,
    Ron Verbeke alias Steffen Ron


    Een tweet van Chelseaster Eden Hazard na de match van donderdag ‘Gefeliciteerd Thorgan. Kampioen worden of niet ? Wordt jij ook supporter van Zulte Waregem’ tweette Eden.


    Met de enkelblessure van Jens Naessens gaat het al beter, al blijft de Deinzenaar een vraagteken voor de match tegen Anderlecht. Delaplace, Berrier én De fauw staan op vier gele kaarten.

    Nog deze oproep tot de Esseveefans : Samen met sfeervak X zorgen we voor een kolkend Regenboogstadion en bezorgen we Anderlecht een zeer warme ontvangst. Be there !




    Koen Christiaens

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    18-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy VAN DEN BERGE :”Ik droom van een Europese compilatie.”

    Eddy VAN DEN BERGE :”Ik droom van een Europese compilatie.”



    De ontmoetingen tussen Zulte Waregem en Standard stonden in het verleden altijd garant voor spanning en sensatie. Telkens op het scherp van de snee : denken we maar aan Meert met Conçeicao en de rode kaarten die vooral Standard moest incasseren. Weet je nog toen Jovanovic dreigde in het oor van Bart Buysse te bijten ? Of de onwaarschijnlijke 0-0 thuis toen Essevee in een en dezelfde fase – met Emil Lyng – de paal trof ? Standard vatte deze play-offs aan met een knappe vier op zes. De geschiedenis herhaalt zich dat de Vurige Stede altijd goed is in de eindronde. Achteraan kegelen Kanu en Ciman alles weg, in het middenveld schuilt met Buyens, Vaincquer en Van Damme veel talent terwijl Rednic voorin beschikt over jonge, ruwe diamanten als Batschuayi en Ezekiel. Genoeg gepalaverd over de tegenstander, Essevee verdient momenteel alle lof ! Zulte Waregem is de enige(!) ploeg die nog niet één inzinking kende dit seizoen. De manier waarop rood-groen zondag op KRC Genk vrank en vrij ging voetballen mocht er best wezen. Nà twee gelijke spelen is het tegen Standard ‘money time’. Met wie konden we beter een voorbeschouwing op deze match maken dan met T2 Eddy Van den Berge, de stille kracht achter het succes van Essevee. De assistent-trainer zorgt er met zijn compilaties voor dat de sterkte en gebreken van de tegenstrever tot in de puntjes gekend zijn.

    Eddy, om nooit meer verkeerd te zijn; de schrijfwijze van jouw familienaam…
    “Dat is met drie woorden en kleine d.”

    Welk gevoel overheerste na het gelijke spel op KRC Genk ?
    “Op de bus hebben we het er enkel met de technische staf over gehad maar tegen de spelers hebben we het vooral gehad over het positieve; over de sterke tweede helft. Als je dat kan op KRC Genk… Zij hadden toch gewonnen op Anderlecht. We hebben dat punt niet gestolen. Anderzijds was er een dubbel gevoel omdat we slechts één keer scoorden. De compilatie pak ik nu iets anders aan dan in competitie : van de match op Genk krijgen de spelers die net voor onze thuismatch tegen hen.(3 mei). Een individuele compilatie krijgen ze opgestuurd. Ik probeer dat zo veel mogelijk te doen en de spelers zijn ook geïnteresseerd om daarnaar te kijken. Een individuele compilatie duurt gemiddeld 10 minuten waarbij alle acties na mekaar te staan en dan louter voor de actie waarbij de speler in kwestie mee betrokken is. Bij ons eigen doelpunt op Genk waren dat maar twee spelers namelijk Berrier en De fauw ; bij het tegendoelpunt kregen Junior Malanda, Hazard, Berrier, De fauw en de verdedigers – die nochtans niets konden doen aan het doelpunt- dit toegestuurd. Aan een match van ons ben ik gemiddeld zes tot zeven uur bezig.”

    Eén iemand zal supergelukkig geweest zijn nà Genk namelijk Sebastien Bruzzese…
    “Hij heeft ons een paar keer recht gehouden; ging goed in de voeten bij de poging van Monrose toen De Ceulaer de bal breed legde. Sebastien moet zich daaraan optrekken. Mannen als De fauw, D’Haene en Colpaert stralen inderdaad rust uit, hebben ervaring; zijn verlengstukken van ons en spreken ook in op hem.”

    Hoe zit het met Sammy Bossut, is die fit voor Standard ?
    “Sammy zit wellicht op de bank. Sammy vraagt niet liever –zoals ik hoorde van Gianny De Vos – van te spelen. Maar spelen is delicaat. Hij doet momenteel enkel wat krachtoefeningen.”

    Dus zal Bruzzese – als Luikenaar(!) notabene – enorm uitkijken naar het duel tegen Standard !
    “Ik vind dat hij met Gent toch enkele goede matchen heeft gespeeld. Het enige waar ik kan op voortgaan is de zondagtraining van hen die op zaterdag weinig of niet speelden. Ik was daar altijd bij en daarvan uitgaande kan ik stellen dat Sebastien altijd scherp en goed bezig is, met ook kleine wedstrijdvormen. Ik had hem ook gezegd :’je bent er klaar voor’. We moeten hem steunen zodat hij vertrouwen kan overzetten op de ploeg. Het resultaat op KRC Genk was in dat verband belangrijk en hij moet zich daaraan optrekken.”

    Details kunnen belangrijk zijn tijdens de play-offs; zoals efficiëntie op doel. Wordt daar nu specifieker op getraind ?
    “Neen. We proberen nu vooral de verhouding tussen arbeid en rust in te bouwen. Trainen doen we momenteel één uur en 15 minuten. Bram De Winne heeft dat opgesteld. Nà Genk zijn we blijven overnachten in Lanaken, zijn we tegen maandagvoormiddag naar Waregem gereden en hadden de spelers rust tot woensdagmorgen. Rust is momenteel enorm belangrijk. Op mentaal vlak proberen we de spelers aan te pakken. Maar we haalden 63 punten in de reguliere competitie, we moeten nu niet anders gaan doen tijdens de play-offs. Met Standard treffen we een tegenstander met veel kopbalsterke spelers : Van Damme, Kanu, Buyens, ook een Ezekiel die ondanks zijn gestalte - 1 meter 78 - over een hele goede detente beschikt en ook al veel scoorde met het hoofd. In de eerste plaats zullen de rechtstreekse duels belangrijk worden. Het is de vierde keer dat we tegen elkaar spelen : aan onze spelers moet je niet meer zeggen wie Batschuayi of Vaincqueur zijn; ze kennen ze ondertussen wel.”

    Die opeenvolging van wedstrijden; kan dat een nadeel zijn voor ons ? Volgende donderdag is er de match op Club Brugge, op zondag thuis tegen Anderlecht…
    “Dat was ook het eerste dat mij opviel toen de kalender werd bekendgemaakt. Tot en met Anderlecht kunnen we enkel zondag een dag vrij geven. Ik ben ook benieuwd hoe we die matchen zullen verteren.”

    Hoe komt het dat Essevee béter uit de verf komt op verplaatsing dan thuis ?
    “Voor een stuk door de ruimte. Er zijn ploegen bij ons gekomen die terugplooiden op eigen helft. Als ik zie hoe Anderlecht - toch als koploper in de play-offs – ging spelen op Standard… Het is belangrijk als je vroeg kan scoren. Maar zolang het 0-0 is, moet je ook in organisatie blijven. Er zijn in de play-offs zes matchen gespeeld en er won nog niet één thuisploeg; dat is opvallend. De eerste speeldag vielen er zeven goals waarvan zes op stilstaande fase.”

    Het moet leuk zijn om dit seizoen telkens die afstand tussen jouw woonplaats Zottegem-Waregem te overbruggen ?
    “Dat is zo. Het is plezant want we hebben al een uitzonderlijk seizoen gekend. Ook binnen de club loopt iedereen tevreden. Vooraf hadden we een rustig seizoen verwacht. Ik moet eerlijk zeggen dat het een ontgoocheling zou zijn om geen Europees voetbal te halen. Ik heb dat één keer meegemaakt en dat was de max !”.

    Vrijdag volgt met Standard een cruciaal duel. De 0-0 thuis in competitie vond Francky Dury – ondanks het scoreloos gelijkspel – een bijzonder interessante match ?
    “Het was een van de eerste matchen van Rednic en met een 4-4-2 was zijn stempel meteen merkbaar; daar waar Ron Jans voordien uitging van een 4-3-3 en een keuze had voor andere spelers. Ik heb trouwens ook nooit begrepen waarom Jans Van Damme achteraan zette. Bij balverlies hebben ze met Vaincqueur en Buyens twee belangrijke pionnen op het middenveld die ook goed op mekaar zijn ingespeeld.”

    Een Batshuayi en Ezekiel in hun dagje zijn moeilijk te houden.  Die eerste is nogal een speciaal iemand die geen onbekende is voor bepaalde van onze spelers door de beloften ?
    “Hazard, Godeau, Verboom en Malanda kennen hem inderdaad. Batschuayi is een hele goede spits. Hij is vrij compleet : technisch, snel, degelijk kopspel, kan een actie maken en heeft een goed schot. Van iedere speler toon ik bepaalde acties en het is de bedoeling onze spelers in te lichten over hun kwaliteiten. Met Batschuayi en Ezekiel hebben ze twee spitsen en niet veel ploegen spelen een 4-4-2. Toevallig dat we met KRC Genk en Standard twee ploegen naéén treffen die met zo’n opstelling aantreden; misschien af en toe dat Bergen ook zo speelt.”



    Het was verheugend vast te stellen op dat gebied dat Junior Malanda weer zijn gewone niveau haalde op Genk ?
    “Dat is positief. Ja, die transferperikelen hadden er mee te maken. Junior heeft tegen Genk getoond dat hij weer de speler is van voor Nieuwjaar.”

    De pers heeft bepaalde van jouw collega’s, zoals Mbaye Leye, ertoe gekregen dat ze het woord ‘titel’ in de mond nemen. Hoe ga jij zelf om met die situatie ?
    “Ik heb Europees voetbal één keer meegemaakt met Zulte Waregem. Ik kijk nog altijd naar beneden dan naar boven. Mijn doelstelling blijft nog altijd de derde plaats te halen maar moest de kans zich voordoen mogen we die niet laten liggen. Momenteel kunnen we zeggen dat we voor niemand moeten onderdoen. Dit weekend is cruciaal : stel dat we winnen van Standard komen ze op acht punten van ons te staan. Stel dat Anderlecht zondag Club Brugge verslaat, Brugge ook op zeven punten en dat is voor beide ploegen veel. Het zal erop aankomen die regelmaat aan de dag te leggen. We hebben nog acht finales. Ik volg alle matchen : de match Club Brugge-Standard was geen goede match. Neen, matchen uit play-off twee, daarvan zie ik enkel de samenvatting in Stadion. Ik weet zelfs niet wie tegen wie speelt in die reeksen. Wij zullen alvast wekelijks ons niveau moeten aanhouden.”

    Hoop je al heimelijk eens om volgend seizoen een Europese compilatie te mogen doen?
    “Dat zou de eerste keer zijn voor mij om een Europese compilatie te doen, want vorige keer deed Rik Van de Velde dit nog. Dat is een droom voor mij. Stel die eerste match eens een tegenstander die je bijvoorbeeld minder goed kent… Het is toch mijn domein en Francky geeft me daarin ook carte blanche. De uitdaging is er en dat is een stimulans.”




    Opmerkelijk : Het is al de vierde keer dat Nzolo dit seizoen scheidsrechter is voor een partij van Zulte Waregem : op de openingsspeeldag dit seizoen op Standard won Essevee met 0-1 ; de wedstrijd op Club Brugge eindigde ook op 0-1; de bekerwedstrijd tegen KRC Genk werd met 0-5 verloren.

    Tegen Standard kunnen 24 supporters de wedstrijd op een speciale manier beleven : Base, sponsor van zowel Essevee als Standard, laat met de skywatch een bijzondere attractie aanrukken want deze fans zullen de wedstrijd beleven vanop 28 meter hoogte.

    Omwille van verschillende evenementen roept Zulte Waregem op om vroeg naar het stadion te komen !



    Koen Christiaens.


    Foto's Karl Holvoet - Nico Dewaele.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    17-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francky DURY :”Bij Europees voetbal hebben we een uniek seizoen gespeeld.”

    Francky DURY :
    ”Bij Europees voetbal hebben we een  uniek seizoen gespeeld.”




    Zaterdag opent revelatie SV Zulte Waregem play-off één tegen Lokeren. Meteen een belangrijk duel voor onze jongens want winst geeft onze jongens ongetwijfeld vertrouwen voor het vervolg van deze eindronde. In de reguliere competitie pakte Essevee echter maar één puntje tegen datzelfde Lokeren. Een hapklare brok wordt onze tegenstrever dus niet. Zulte Waregemtrainer Francky Dury leidde zijn team dit seizoen naar ongekende successen. Aan de vooravond van deze play-offs hadden we een interessant gesprek met onze coach.



    Francky, hoe fier ben je als coach op hetgeen jouw spelersgroep in de reguliere competitie presteerde ?

    " Ik ben zeer fier. Ik heb het al een paar keer gezegd maar het is een spelersgroep waar je als coach voor door het vuur gaat. Vanaf trainingsdag één heb ik geen enkel moment een verzwakking gezien van die groep. De jongeren beseffen dat Zulte Waregem een moment is in hun talentontwikkeling. De ouderen hebben ervaring en gaan daar verstandig mee om. De start van de competitie met 10 op 12 gaf vertrouwen en we haalden 14 op 30 tegen de toppers. Als we dat cijfer kunnen herhalen in de play-offs zullen we dicht bij een Europees ticket zitten. We haalden 29 punten in de eerste ronde; tegen KV Mechelen bleven we steken op 1-1 en pakte Anderlecht de herfsttitel. Tijdens de stage in Marbella heb ik een powerpoint gemaakt over het eerste deel en gesteld ‘we willen 58 punten op het einde van de rit’. Dat was een scherpe doelstelling maar we haalden zelfs 63  punten. We staan al maanden op de tweede plaats, vorig seizoen stonden we 14e. Ik heb geleerd dat als je aan een team wil bouwen je heel veel kan bereiken.”

    Kwam de groep stérker uit de verliespartij tegen Club Brugge ?
    “We staan als groep dicht bij de top. De matchanalyse van tegen Club Brugge leerde ons dat wij hoog druk zetten maar Junior Malanda de duels verloor van Donk en Odjidja maar zij kregen de eerste helft ook geen kansen. De tweede helft wél en dan heeft Brugge die métier om dat 20 minuten aan te houden. Zij hadden die match bij ons ook als een topper voorbereid. Het laatste kwartier zijn wij teruggekomen, hebben gedurfd en kansen gekregen. De match van Club Brugge tegen Anderlecht met de strafschop en op Zulte Waregem met het tweede doelpunt van Gudjohnson stel ik vast dat dit twee keer in buitenspel gebeurde. Als trainer van een kleinere club ben ik daarvoor op mijn hoede. Die topploegen hebben altijd een sterke 12e man en bepaalde momenten het geluk aan hun zijde. Maar wij gaan de uitdaging aan, hebben ambitie en willen een Europees ticket afdwingen. 63 punten is een unicum naar Zulte Waregemnormen.”

    Vond je het vervelend dat de pers de laatste weken – en dan zeker na de winst op Anderlecht – het woord titelkandidaat in de mond nam als het over Essevee ging ?
    “Neen. Dat is part of the game. Indien we goed zouden starten in de play-offs wordt het weer zo. Als je wint op Anderlecht en toen 16 matchen ongeslagen was beteken je sowieso een gevaar voor die ploeg; alleen hebben wij het nooit zo gezien. De week nà Anderlecht verhoogde ook de persaandacht.”

    Hoe belangrijk vind je het als trainer dat Zulte Waregem quasi altijd met zeven of acht Belgen aan de aftrap komt ?
    “Het was de filosofie toen we het nieuwe seizoen van start gingen : jonge spelers, een ploeg met een identiteit naar de supporters. Het was ook mooi dat ik vijf spelers onder de 21 jaar heb laten spelen als Hazard, Malanda, Godeau, Verboom en Naessens.(Jens wordt komende maandag 1 april 22 jaar). Ik denk dat we heel tevreden moeten zijn. We hebben veel bereikt : we creëerden weer een identiteit, zijn winnaars geworden en hebben een geweldig resultaat bijeengespeeld.”

    De jongeren hebben het voorlopig schitterend gedaan maar ervaringrijke spelers van het genre Colpaert, D’Haene, De fauw, Berrier, Bossut etc… zullen we hier altijd nodig hebben…
    “Ik heb dat altijd gezegd tegen Patrick Decuyper. Ik blijf erbij dat je moet gaan voor jongeren die met winst kunnen doorverkocht worden. Die jongeren krijgen nooit die aandacht als je 13e staat. Maar als je in de linkerkolom staat en af en toe een topclub kan kloppen, komen ze in het uitstalraam. Die jongeren hebben gidsen nodig, sturing en de ervaring van de Leyes, Berriers, De fauws, D’Haenes en Skulason want het is belangrijk om dat evenwicht te houden.”

    Ondanks het feit dat er weinig gestalte in ons team zit krijgen we op stilstaande fases weinig tegengoals(nà Anderlecht de tweede beste defensie) én scoren we zelf vaak uit zo’n standaardsituaties…
    “Dat heeft te maken met een stuk voorbereiding over de tegenstander en hun zwaktes. Ook met vertrouwen. Met Berrier en Hazard hebben we twee spelers met een geweldige trap, het vertrouwen is dan ook groter om in het duel te gaan. Dat kan in de eerste bal zijn, in de tweede bal; zoals op Cercle. Wanneer scoor je op het einde van een match ? Als je vertrouwen hebt. Dan kan je je uiten op fysisch, mentaal en tactisch vermogen. Leye scoort zo in het slot op Charleroi en dat zal je nooit doen als 13e in de stand. We stonden bij die fase ook met zeven, acht man in de box.”

    Nog een positief gegeven : Essevee is zowat de braafste leerling van de klas en pakt weinig kaarten …
    “Wij zijn een ploeg die voetbal speelt. Het probleem in Charleroi was dat je door het zand geen voetbal kon spelen en we zaten te veel in het duel. Door ons voetbal staan we in de statistieken over de overtredingen op de laatste plaats. Als ik hier toekwam was het net omgekeerd. Als je moet fouten maken is het dat je niet goed staat. Ik heb daar altijd het accent op gelegd.”




    Tegen Club Brugge vond ik Jens Naessens een verdienstelijke match spelen. Toch zou je hem – door zijn blessure – zo veel mogelijk willen sparen voor de komende play-offs. Hoe is het met die blessure ?
    “In de fase met Koulibaly thuis tegen KRC Genk heeft die knie van Jens een draai gekregen. Na KV Mechelen kreeg hij een infiltratie. Nà Nieuwjaar kreeg hij weer last bij het spurten. Ik vond dat Jens tegen Lierse en Cercle wat minder was. Ik heb hem gezegd dat ik hem wat langs de kant zou houden maar dat hij voor zijn conditie moest blijven meetrainen. Op Anderlecht was Leye dan geschorst en heb ik gevraagd of hij kon spelen. Hij heeft zowel op Anderlecht als tegen Club Brugge twee goede matchen gespeeld ; op Charleroi liet ik hem een helft invallen. De blessure kan wel niet erger worden. Ik hoop dat ze nà het seizoen niet in die knie moeten gaan, ik denk persoonlijk van niet.”

    Nu volgen de play-offs. Worden de ondertussen gekende tegenstrevers nogmaals gescout ?
    “We gaan een permanente scouting doen, ook door hun vorm van het moment. Anderlecht is hors categorie; dat is de beste ploeg met de beste spelers en uitstraling. Ik gun het hen ook. Thuis tegen Anderlecht hadden we nog niet het huidige Essevee; ginder spelen we een fantastische tweede helft. Op Club maken wij een discutabel doelpunt maar kregen zij ook geen kansen; hier kunnen we altijd gelijk spelen als bijvoorbeeld Berrier niet op de lat besluit. Op Standard wonnen we 0-1 en thuis vond ik dat een interessante match(0-0) tegen toch een ander team met goede middenvelders als Buyens en Vainqueur, ook Van Damme maar we hebben onze voet naast hen kunnen plaatsen. Op KRC Genk spelen we een goede eerste helft, toen Genk nog met Vossen én Benteke en thuis hebben we Genk van antwoord gediend na de 0-5 in de beker.. Tegen Lokeren thuis 0-3 verloren waren wij niet goed; op Daknam hebben we tactisch sterk gespeeld met 1-1. Eigenlijk zitten we dicht bij die topploegen. We zullen top moeten zijn en op 75% van onze teamkwaliteiten. Dan kunnen we heel veel ploegen kloppen. De prestaties op Club, Anderlecht en thuis Genk moeten we herhalen om competitief te blijven en de ploeg weet dat wel. We hebben 45 punten nodig om Europees voetbal te halen. Maar het worden play-offs met alle topploegen. Vorig seizoen pakte KV Kortrijk 11 punten en KAA Gent 12 punten op 30; de niet topploegen hebben nooit méér punten gepakt.”

    Hoe belangrijk worden de eerste twee duels van play-off één ?
    “Het is een kleine competitie. Met Gent speelde ik de eerste match 1-1 tegen Club Brugge en kreeg Soumahoro rood. Tussenin was er de verloren bekerpartij op Standard(4-2). De tweede match speelden we 1-1 op Lokeren en zegt Louwagie mij achteraf ‘dit was het beste Gent in lange tijd’. De derde match verloren we thuis 1-3 van Standard. Dan is het over want twee op negen was tè weinig.”

    Standard, KRC Genk en Club Brugge worden drie serieuze concurrenten. Wie eindigt het dichtst volgens jou ?
    “Dat kan je niet zeggen. Twee jaar geleden pakte Standard 26 op 30 en won het enkel de laatste match op Genk niet waardoor de Limburgers kampioen speelden. We zullen top moeten zijn. Misschien is het doel van die drie ploegen die tweede plaats en het bijhorende Champions Leagueticket. Ons doel moet zijn de Europa League. Als dat lukt heeft Essevee een uniek seizoen gespeeld. !”

    Laatste vraag : Denk je al eens aan het feit dat bepaalde sterkhouders volgend seizoen geen deel meer zullen uitmaken van jouw kern ?
    “Ik denk daar niet aan voorlopig want het is het verhaal van én .. én. Ik stel vast dat de top in België met buitenlandse trainers niet zit te wachten op Francky Dury. Hazard is niet van ons. Hij heeft zich geweldig ontwikkeld en ik zou hem willen houden. Ik wou ook dat hij niet meer als ‘de broer van’ werd bestempeld en daar is hij in geslaagd want hij verwierf naambekendheid. Malanda is 18 jaar en kan vertrekken maar ik ben daar nog niet zo zeker van. Nu zijn de onderhandelingen met Bossut eindelijk gestart en met Joe Delaplace wordt dat misschien het moeilijkst omdat hij mogelijks naar de Franse competitie wil. Met Sammy Bossut als streekjongen wordt het misschien makkelijker. Ik zie Berrier, Leye en de routiniers blijven. Je hebt in België de top vier plus KAA Gent en dan komen mooie ploegen als Lokeren, KV Mechelen en wijzelf. Misschien kan een Europees ticket hun beslissing beïnvloeden.”




    Scheidsrechter voor Essevee-Lokeren is Joeri Van de Velde. Het is de eerste keer dat er maar liefst
     zes(!) scheidsrechters aan de slag zijn met o.m. ook Bourdouxhe en Smet aan de slag in Waregem.





    Koen Christiaens


    Foto's : Nico Dewaele en Karl Holvoet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hoofdpunten blog mijnpronostiek
  • WELKOM bij 'Mijn Pronostiek'
  • Reglement
  • PUNTENLIJST SPEELDAG 29 (1-40)
  • PUNTENLIJST SPEELDAG 29 (41-80)
  • PUNTENLIJST SPEELDAG 29 (81-120)


    WK 2022:  
    Bekijk nog eens alle resultaten van het WK in Qatar
    door op onderstaande afbeelding te klikken.

    Foto


    EURO 2021
    Bekijk nog eens alle
    resultaten van
    EURO 2021 door op 
    onderstaande afbeelding
    te klikken.

    Foto


    Foto

    Op zondag 2 april rijdt het profpeloton de Ronde van Vlaanderen!
    De beste renners strijden dan voor de titel van de meest prestigieuze
    Belgische eendagswedstrijd. Oudenaarde is opnieuw de fiere aankomststad
    van Vlaanderens Mooiste en dat voor het elfde jaar op rij. Voor renners, wielertoeristen
    en het publiek is het uitkijken naar wie de 107de editie van de Ronde op zijn naam mag schrijven en bij de vrouwen wie de 20ste editie op haar palmares laat bijschrijven.
    Ben je terug op de afspraak op zondag 2 april 2023? 

    De Ronde van Vlaanderen
  • Website Ronde van Vlaanderen

    Foto


    Voor het elfde jaar op rij was
    Oudenaarde de fiere 
    aankomststad
    van 'Vlaanderens Mooiste',
    de Ronde van Vlaanderen.
    Winnaars in Oudenaarde:
    Tom Boonen (2012),
    Fabian 
    Cancellara (2013 en 2014),
    Alexander Kristoff (2015),
    Peter Sagan (2016), Philippe Gilbert (2017), 
    Niki 
    Terpstra (2018), Alberto Bettiol (2019)
    Mathieu Van Der Poel (2020), Kasper
    Asgreen (2021) en Mathieu
    Van Der Poel (2022), Tadej Pogacar (2023)
    dompelden de 
    stad Oudenaarde en 
    omstreken in de Vlaamse Ardennen
    onder in een geweldige extase.
    Al waren de coronaedities 
    van 2020 en 2021 wel zonder publiek.

    De komende zes jaar zullen Brugge en Antwerpen
    afwisselend de start organiseren. 
    2022, 2024 en 
    2026 start de 
    Ronde in Antwerpen en
    2023, 2025 en 2027 wordt Brugge 
    de startplaats van Vlaanderens Mooiste. 
    De aankomstplaats blijft tot minstens
    2028 in Oudenaarde.


    Welke gemeenten waren reeds 'het dorp van de Ronde'?

    Foto

    2000 : Ingelmunster
    2001 : Kwaremont
    2002 : Aarsele-Tielt
    2003 : Eeklo
    2004 : Lichtervelde
    2005 : Brakel
    2006 : Ichtegem
    2007 : Gavere
    2008 : Bellegem
    2009 : Wetteren
    2010 : Desselgem
    2011 : Zwalm
    2012 : Torhout
    2013 : Rekkem
    2014 : Heule
    2015 : Zwevegem
    2016 : Geen dorp
    2017 - 2018 - 2019 : Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem
    2020 en 2021 : Geen dorp
    2022 : Haaltert
    2023 : Izegem


    Foto

    Vergane voetbalglorie
    Bezoek de website www.verganevoetbalglorie.be.
    Je vindt er allerlei foto's en informatie terug van
    verdwenen clubs, oude voetbalstadions, Panini-stickers,
    vergeten shirtsponsors en nog zoveel meer.
    Like op de pagina 'verganevoetbalglorie' op Facebook.
    Alvast veel kijk- en leesplezier.


    Wie helpt de 'Johny Thio' verzamelaar ?
    Luc Condé uit Hooglede, bezoeker van dit blog,
    maar tevens ook verzamelaar van ex-voetballer
    wijlen Johny Thio. Hij verzamelt alles, vooral foto's,
    van Thio die tussen 1963 en 1975 voor Club Brugge 
    voetbalde. Na zijn Club-periode speelde hij nog o.a.
    voor Zottegem en Roeselare en werd hij trainer van
    o.a. Gullegem. Vooral van die periode tussen 1975 en
    1985 kan Luc nog heel wat materiaal gebruiken.
    Neem contact op via conde.luc@telenet.be. Luc dankt je !


    Foto

    Wist je dat je alle lijsten van de BRT TOP 30 
    kan terugvinden ?
    Via de website www.muziekbank.be krijg je een 
    volledig overzicht van alle hitlijsten vanaf 
    1970 tot op vandaag.
    Welk nummer stond op één op 5 januari 1974 ?
    Wat waren de nieuwkomers op 13 maart 1982 ?
    Wat was de sterkste stijger op 18 juni 1994 ?
    Klik op onderstaande afbeelding en je kan
    er een volledig overzicht terugvinden.

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bezoek ook ...
  • Stad Oudenaarde
  • Adriaen Brouwer Bierfeesten
  • Oudenaarde - Le petit Bruges
  • MOU Oudenaarde
  • Stations uit onze kindertijd
  • Gentse Feesten
  • Zulzeekse Feesten
  • Radio Mfm
  • Radio Diamant
  • Music Stars

    Regio Oudenaarde
  • Oudenaarde
  • Kluisbergen
  • Ronse
  • Wortegem-Petegem
  • Maarkedal
  • Zwalm
  • Horebeke
  • Brakel
  • Gavere
  • Kruisem

    Regio Zottegem
  • Zottegem
  • Herzele
  • Sint-Lievens-Houtem
  • Oosterzele
  • Lierde
  • Ninove
  • Haaltert
  • Erpe-Mere
  • Wetteren
  • Geraardsbergen

    Regio Waregem
  • Waregem
  • Deerlijk
  • Harelbeke
  • Anzegem
  • Avelgem
  • Zwevegem
  • Spiere-Helkijn
  • Zulte
  • Wielsbeke
  • Kortrijk

    Altijd een bezoekje waard
  • Gent
  • Brugge
  • Breskens
  • Sluis
  • Cadzand
  • Vlissingen
  • Zoutelande
  • Veere
  • Middelburg
  • Sneek


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs