Foto

Aantal bezoekers :

Inhoud blog
  • Welkom op het blog van Wim Vermeer ... Veel kijkplezier !
  • KSV Oudenaarde - Seizoen 2023-2024
  • Voetbal in het buitenland 2022-2023
  • WK Qatar 2022 speelschema
  • Het Laatste Nieuws: Wim Vermeer stopt met voetbaluitslagen op populaire blog
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    WIM VERMEER - MEDIA SPORT

    08-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mbaye LEYE :”Ik heb het truitje van Andrei Shevchenko.!”

    Mbaye LEYE :”Ik heb het truitje van Andrei Shevchenko.!”



    De overwinning van Zulte Waregem tegen het Europees overwinterende KRC Genk met 3-2 was oververdiend. Vanaf speelminuut één kozen onze jongens voluit voor de aanval en wonnen alle duels. Dat Kristof Van Hout zich ‘slechts’ drie keer moest omdraaien was een half mirakel. Of hoe een ploeg drie dagen nà de zware bekernederlaag vol enthousiasme KRC Genk van de mat veegde. Iedereen vocht voor elke morzel grond en bepaalde jongens zoals Thorgan Hazard speelden zich in de kijker van de aanwezige bondscoach Marc Wilmots. Deze zege komt in het rijtje van grootse Esseveepartijen van het gehalte Anderlecht(4-0) of tegen Club Brugge(2-1) in eerste klasse. De recent 30 jaar geworden Mbaye Leye is blij terug te zijn bij Zulte Waregem. Hij kende in zijn eerste passage aan de Gaverbeek al veel succes als topscorer van het team. Voorlopig zit Leye aan vijf doelpunten waarvan drie op strafschop.  Het was de Senegalees die met een doelpunt  –toen hij voor KAA Gent voetbalde – er op de allerlaatste speeldag voor zorgde dat niet Standard maar Zulte Waregem de zesde plaats pakte welke recht gaf op de eerste deelname aan Play Off I. Leuk detail : onze laatste wedstrijd was toen op KV Mechelen, 2-1 verlies, en ook dit keer moeten onze jongens op de 30ste speeldag naar Malinois.


    Wanneer ik scoor wil ik 'Gagnam style' in het stadion horen


    Mbaye, je was tevreden dat je afgelopen
    zondag ‘gangnam Style’ hoorde !
    “Ik was gelukkig om dit liedje te horen. Ik had gevraagd om ‘gangnam Style’ te draaien indien ik zou scoren. Ik hou van deze ‘song’.
    Als mijn dochter Jeanne weent laat ik het haar
    horen. Ze wordt zondag 23 december één jaar.
    Mijn zoon Tidiane is vier jaar en een half.”
    (ook Bergenspeler Tim Matthys, ex Essevee, verjaart op 23 december).

    Wat ging er verkeerd met de schoenen tijdens de wedstrijd ?
    “Ik had tijdens de eerste helft een trap gekregen en moest ze wisselen. Ik had geen tijd om ze alle twee te wisselen en speelde daardoor tot de rust op halve kracht.”

    Ben je nerveus als je een strafschop moet trappen, want zowel op KVK als tegen KRC Genk had je die verantwoordelijkheid…
    “Dat is niet zo moeilijk, met of zonder veel supporters. In Kortrijk stonden er inderdaad veel achter het doel van hen maar in die omstandigheden blijf ik rustig om een beslissing te nemen. Op KVK op het einde van de match had ik tijd nodig. Het was belangrijk om de 0-2 te scoren zodat de wedstrijd gespeeld was. Anders kregen zij weer hoop. Deze match was toch speciaal voor de club en de fans en ik was gelukkig om tegen KVK te scoren.”

    En tegen KRC Genk stond er met Van Hout toch iemand in doel die in het verleden met KVK al vele penalty’s stopte !
    “In ieder team zijn er video’s, bij ons doet Eddy Van Den Berge dit. Video’s die aantonen waar de bal best wordt getrapt, al zegt de hoofdcoach dit vooraf ook. Ik wist dat ik best nu de rechterkant nam en dit – tegen Van Hout – hem laag moest trappen.”

    Kan ik zeggen dat je – sinds je eerste passage bij Essevee – een andere voetballer bent geworden. Je scoort minder maar werkt harder…
    “Het is anders, maar het is waar wat je zegt. Als ik alleen in de spits sta, krijg ik schoppen en geen ruimte. Jens Naessens speelt nu vooraan met me waardoor de tegenstander twee mannen moet in de gaten houden. Ook Franck krijgt met dit systeem meer ruimte. Ik moet inderdaad harder werken, ook als Sammy de bal uittrapt moet ik de goede timing hebben om de bal te verlengen. Ik hou wel van deze positie.”

    Eet jij ook al havermoutpap zoals Karel D’Haene ?
    “Ik niet.”  (Karel gaf mee dat er nog een viertal spelers dit ondertussen wél doen.)

    Hoeveel punten denk je dat Zulte Waregem nog moet halen om onze positie te verwerven in Play Off I, een plaats die we verdienen ?
    “Ik hoop dat we nog zoveel mogelijk punten pakken in die resterende wedstrijden voordat de Play Offs starten. Door het systeem worden dat de punten gehalveerd worden is het belangrijk dat we proberen ons puntenaantal op te krikken voordat die eindronde begint. Bij ons is dit niet hetzelfde gegeven als bij topclubs als Anderlecht, KRC Genk en Standard, die sterk zullen zijn in de Play Offs.”

    Welke herinneringen heb je aan je verblijf bij KAA Gent en Standard. Heb je spijt dat je voor deze ploegen koos ?
    “Daar heb ik geen spijt van. Ik heb bij beide ploegen een goede periode gehad. Voor de uitbouw van mijn carrière was het goed. Ik won twee keer de Beker en eindigde twee keer tweede in het kampioenschap. Ik mocht met Gent de voorronde van de Champions League spelen tegen Dinamo Kiev en dit tegen Shevchenko ! Ik heb zelfs zijn truitje ! Ik verzamel graag die truitjes en heb het ook van een Braziliaanse speler die bij Roma speelde. Ik was ook fier toen ik met KAA Gent op Roma het openingsdoelpunt scoorde. We verloren die partij wel met 3-1 maar ik was bijzonder trots dat mijn naam daar stond op dat groot scorebord tussen Totti(2 goals) en Vucinic, die nu bij Juventus speelt. Dat gaf een enorme kick ! Ik speelde ook de twee wedstrijden in en tegen Zürich met Standard. Ik heb respect voor zowel KAA Gent als Standard. Bij Gent had Michel Preud’Homme veel vertrouwen in mij. Een ander hoogtepunt was de bekerfinale met Gent, een 3-0 overwinning, tegen Cercle. Net toen Cercle aan het drukken was kon ik een belangrijk doelpunt scoren.”

    Bij Standard mocht je toch niet altijd op je favoriete plaats staan ?
    “Bij Standard speelde ik inderdaad op meerdere posities. Zowel rechts, links als op het middenveld. Toen Poccognoli op GBA rood kreeg moest ik plots linksback spelen en zowaar gaf ik nog de assist aan Tchité en wonnen met 0-1. Ik speelde op het laatst weinig in Standard. De directie wou de jongeren de kans geven en ik had respect voor die beslissing. Naar je baas moet je luisteren en daar kan je niets aan zeggen.”


    Ik heb geen spijt dat ik voor Gent en Standard koos



    Was Francky Dury de reden dat je – in januari 2012 – opnieuw voor Zulte Waregem koos ?
    “Als er één ploeg was ik België waar ik opnieuw naar toe wou was het Essevee. Ik kende iedereen hier al. Ik sprak met Francky Dury en had altijd al een goed gevoel en een goede relatie met hem. Essevee zat toen in slechte papieren en ik dacht ‘als ik de club iets kan terugdoen, moet ik dat zeker doen’.

    Hoelang heb je nog een contract ?
    “Ik heb getekend voor 2,5 seizoenen dus nà dit seizoen nog één jaar.”

    Wat is nu de reden tot het succes dit seizoen ?
    “De discipline en de organisatie. We hebben een mix van oudere en jongere spelers. Karel, Davy, Franck, ikzelf, Steve en Jonathan hebben ervaring en spelen ook iedere match. Deze ouderen geven veel advies aan de jongeren. Iedereen kent de regels van de trainer, zoals op tijd zijn. Iedereen luistert want hij is de baas. De trainer respecteert iedereen. Wij zijn één familie, de Esseveefamilie.”

    Tegen Charleroi scoorde je in competitie met een omhaal een prachtig doelpunt én jouw familie was hier !
    “Ik had zo’n goal nog nooit gescoord. Tien personen van familie van mijn vrouw waren aanwezig. Het was de eerste keer in het seizoen dat ze aanwezig waren. Zij wonen in de Bretagne namelijk in Rennes, toch 650 kilomter hiervandaan. Toen ik scoorde ben ik hun richting uitgelopen en heb een teken gedaan naar mijn vrouw. De familie van langs mijn kant woont in Senegal en voor hen is het moeilijker want zij kunnen enkel volgen via internet.”


    Na dit seizoen heb ik nog een contract voor één jaar


    Na de match tegen OHL ga ik even naar Senegal



    Jouw zoon Tidiane voetbalt bij Essevee…
    “Hij speelt bij de U6 van Essevee. Hij speelt er ook in de spits. Hij wil vooral veel goals maken. Ik ga kijken naar iedere training en match. Ik ken ook de andere ouders en ook dat typeert de Esseveefamilie : de mensen zijn gelukkig als ze mij daar zien en zijn heel vriendelijk. Het is moeilijk om nu al een oordeel over hem te vellen want de anderen uit de ploeg zijn vijf of zes jaar, hij nog maar vier en een half. Ik hoop dat hij beter wordt dan ikzelf. Voetbal is niet het belangrijkste in het leven, school en later werk zijn belangrijker. Ik wil niet dat hij later rondloopt met een leeg hoofd.”

    Je woont al enkele jaren in België. Hoe is het leven hier in vergelijking met Senegal ?
    “Het is hier leuk. Als je de zon hebt is het in België de mooiste plaats. De zee en er zijn mooie plaatsen. In Senegal is het momenteel 26 graden en heb je altijd zon. Wanneer het daar 22 graden is zeggen de mensen dat het koud aanvoelt en hebben ze een trui nodig. Sneeuw kennen ze daar niet. Ze verstaan niet dat ik in de koude kan voetballen. Ik ga er straks – na de match op OHL – naartoe. Qua mentaliteit is het zo dat je in België enkel je buur kent van eens te zwaaien maar in Senegal stapt iedereen overal het huis binnen, zowel overdag als ’s nachts.”

    Met welke Senegalese spelers heb je contact in België ?
    “Met Coulibaly waarmee ik speelde in Gent, Gueye(Lokeren) en Kouyaté van Anderlecht. Deze 3 spelers zie ik regelmatig. Diandy(Charleroi) en Diabang(KV Mechelen) zie ik minder.”

    Is Cheik Kouyaté een speler voor een hogere aangeschreven competitie ?
    “Nadat hij één jaar in Kortrijk speelde is hij een goede speler geworden in Anderlecht en momenteel één van de betere verdedigers in onze competitie. Hij verdient het om in een hogere competitie aan de slag te gaan.”

    Wat wil jij doen nà je carrière ? Ga je terug naar Senegal ?
    “Ik blijf alleszins in België en iets in de richting van coaching spreekt mij zeker aan.”

     

    Laatste vraag. Je woont in Kuurne. Zitten in jouw straat Essevee of KVK fans ?
    “Mijn buur is tevens de eigenaar van het huis waar ik woon. Dat zijn Thierry en Didier. Deze laatste is niet geïnteresseerd in voetbal, Thierry heeft het voor Club Brugge. Ik zal hem uitnodigen in maart in het stadion als we thuis spelen tegen hen, de overwinning vieren en dan uitnodigen bij me thuis….(lacht). En rechtover mijn huis is er een KVK supporter. Hij stond in de staantribune tegen KVK. We zagen elkaar voor de match en ik heb een goede relatie met hem.”



    Mbaye met zoontje Tidiane die ook bij Essevee (U 6) in de spits speelt.


    Mbaye Leye met een essevee-fan


    * Toen Essevee op de zevende speeldag ging winnen op OHL blesseerde Leye zich na nauwelijks 20 minuten. Jens Naessens kwam in de ploeg en scoorde op het einde het enige doelpunt.


     * De jaarkalender 2013 ten voordele van de Jeugdacademie is te verkrijgen in de fanshop voor 6 Euro en dit mét Tidiane en Mbaye Leye !


    * Scheidsrechter voor Essevee-OHL is Tim Pots
    .




    Koen Christiaens

    Foto's : Nico Dewaele - Karl Holvoet - Raf Verbauwhede


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (22 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    07-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESSEVEE-KRC GENK, part two.

    ESSEVEE-KRC GENK, part two.



    Van de G5, de grote vijf Belgische ploegen in het eersteklassevoetbal, ligt KRC Genk Zulte Waregem het minst.
    Sinds Essevee opnieuw op het hoogste niveau actief is, won het slechts twee keer : in februari 2006 met 1-0 dankzij
    een doelpunt van Tony Sergeant en één keer in de Cristal Arena met 1-2.
    De heenmatch dit seizoen in Genk voor competitie werd verloren met 2-0 in een partij waarin ons team de
     volledige eerste periode domineerde. Ondanks de zware bekernederlaag van afgelopen donderdag is het niet slecht dat
     Zulte Waregem de Limburgers op zondag al opnieuw treft. De videocompilatie van Eddy Van den Berge zal ongetwijfeld
     de mankementen uit de bekerpartij blootgelegd hebben. Misschien was het ook geen voordeel voor de troepen
     van Francky Dury te moeten aantreden in een met weinig toeschouwers gevuld Regenboogstadion,
     iets waarvoor kassier Geert Desmet ook vooraf al vreesde. Zondag speelt Essevee (hopelijk) voor een vol huis en
    de voorverkoop verliep alvast vlot. Dat KRC Genk toch – ondanks hun Europese avonturen en de mooie stand in competitie –
    de focus kon leggen op de bekermatch in Waregem is knap, wist ook analist Gert Verheyen.
    Zulte Waregem had ook de ambitie tot een goed resultaat maar liep na een kwartier al achter de feiten aan.
    Het is veelbetekend dat de dit weekend jarige(zaterdag) Elyaniv Barda – niet eens titularis als Vossen fit is –
    vier assists gaf en ook nog eens scoorde. Zelfs Plet is niet echt een vaste waarde al zullen beide spelers waarschijnlijk
     ook in competitie zondag aan de match beginnen en start Monrose wellicht op de bank. KRC Genk is een topclub die
     baadt in de weelde, als de Limburgers zo verder doen heeft Anderlecht er een zeer kwaaie klant bij voor de titel.
    Bij Essevee werden Naessens, Berrier en Malanda op het uur naar de kant gehaald in het vooruitzicht van
     de match van zondag. Jonathan Delaplace liet vrijdagavond nog een foto nemen in het ziekenhuis, kon zonder
     problemen de laatste training op zaterdag afwerken en mag opnieuw aan de aftrap verwacht worden.
    Nog dit gunstig voorteken : bij zondagvoetbal gebeurt het zelden dat SV Zulte Waregem de wedstrijd als verliezer afsluit.
    Essevee-KRC Genk, duel om de tweede plaats ! Afspraak zondagnamiddag om 14u30 in het Regenboogstadion !

    Onze kleine, maar eigenlijk grote generaal Franck Berrier is voor de tweede keer vader geworden
    en voor aanvang van de wedstrijd gaan we hem daarvoor even naar de middenstip roepen, want Yanis heeft er sinds
     begin deze week een zusje Inaya bij.  Franck krijgt een knuffelbeer van PBM reizen uit Machelen-Zulte !

    En d
    e match staat in het teken van matchbalpartner Quick Waregem binnenkort open in Sint Eloois Vijve.


    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    06-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert DESMET, hoofdkassier en moderator bij Zulte Waregem.

    Geert DESMET, hoofdkassier en moderator bij Zulte Waregem.



    Met Waregemnaar Geert Desmet hadden we een zeer verrijkende babbel over zijn twee taken bij Zulte Waregem, hoofdkassier en moderator bij de persconferentie nà de wedstrijd. We hadden het ook over de gang van zaken bij Essevee, dat de komende dagen twee topduels afwerkt tegen ploeg in vorm KRC Genk.


    Persconferentie na Zulte Waregem - KRC Genk op 15 januari 2012

    Geert, hoe ziet een wedstrijddag van Zulte Waregem er voor jou uit ?
    “Als we op zaterdagavond thuis spelen, ga ik al op vrijdagavond naar het stadion om het wisselgeld klaar te maken voor 1) de VIP-ruimtes(2x Red VIP en 1x Green VIP) en 2)de kassiers(voor een gewone match zijn er dat 11). Dat neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Op zaternamiddag ben ik dan om 14u op het stadion om de kaarten af te drukken die aan de loketten verkocht worden. De kaarten worden dan ingeschreven op de kassierbladen. Ik ga dan ook de kaartjes met de toegangsprijzen aan de loketten hangen. Ik ben ook altijd bereikbaar wanneer nog kaarten moeten geregeld worden : uitnodigingen van het laatste uur, mensen die hun abonnement zijn kwijtgespeeld, mensen die komen eten maar hun toegangskaarten thuis hebben laten liggen etc… Ik denk dat iedereen ongeveer mijn GSM nummer heeft want ik krijg telefoontjes van iedereen : Pieter-Jan Van Schamelhout, Caroline Deroose, Dieter Devooght, Kenny Provyn, Cedric Tack, Steven Beulque, de sportieve staf, mensen van het bestuur etc… Anderhalf uur voor de wedstrijd komen de kassiers hun kaarten afhalen en begint de verkoop. Ik bevind mij altijd rond de loketten om de laatste brandjes te blussen. Om 20.00 uur zit ik dan op mijn plaats en kan ik de hele wedstrijd volgen. Aan de rust worden de kassa’s gecontroleerd en de verkochte tickets geteld. Als ik om 14u in het stadion kom en vooraleer ik de tickets voor de kassiers afdruk, trek ik een bondsrapport zodat ik weet hoeveel tickets er al werden verkocht in voorverkoop op het onthaal en hoeveel tickets de bezoekers al hebben gekocht via interclub. Op die manier krijg ik een beeld over het aantal toeschouwers : abonnementen + verkoop in voorverkoop + verkoop aan de loketten = totaal aantal toeschouwers. Na de wedstrijd ga ik naar de VIP ruimtes om te checken of de mensen die de drankbonnetjes verkopen nog genoeg drankbonnen hebben of nog genoeg wisselgeld en dan is het eindelijk tijd voor een pintje(tot en met de persconferentie : altijd water). Dan is het wel al rond 23u. , op zondagmorgen ben ik dan weer op de club om de niet verkochte kaarten te annuleren en het bondsrapport door te sturen naar Brussel. Een wedstrijd afhandelen van start tot finish(vrijdagavond tot en met zondagmorgen) neemt in totaal dus ongeveer 13 uren in beslag.”

    Hoe lang doe je dit al ?

    “Ik ben gestart als kassier tot ik mijn vrouw, Bea François, leerde kennen. Zij was toen al kassier en zo ben ik erin gerold. Dat was in 1983. In 1985 (bij de succesvolle Europese campagne) werd ik zo’n beetje de assistent van de toenmalige kassier, Jan Vererfven. Kort daarna ben ik Jan opgevolgd als hoofdkassier van het toenmalige SV Waregem en ik voer deze taak tot op heden nog altijd met veel plezier uit.”

    Een mooie herinnering voor je uit het verleden moet inderdaad die Europese campagnes zijn geweest, eerst van SV Waregem en recenter van Zulte Waregem met de verplaatsingen naar Gent…
    “We hebben uiteraard veel mooie momenten meegemaakt met SV Waregem. Als jonge supporter de bekerwinst tegen Tongeren en ook de ontgoocheling na het verliest op de Heizel tegen Waterschei, maar dat is natuurlijk al heel lang geleden. De Europese campagne met SV Waregem met wedstrijden tegen Aarhus, Osasuna, Hajduk Split, AC Milan en FC Köln waren natuurlijk het hoogtepunt. Persoonlijk heb ik de verplaatsingen naar Aarhus(met de wagen) en FC Köln meegemaakt. Mijn eerste optreden als assistent van Jan Vererfven ga ik ook nooit vergeten. Bleek dat er plots een schare supporters van AC Milan tussen onze supporters stonden op de houten staantribune(kant vijvers). Jan stuurde mij naar die mensen met het vriendelijk verzoek plaats te willen nemen bij de AC Milan supporters achter het doel. Die mensen bleken uit Beringen afkomstig en waren heel brave en verstandige fans waar we uiteindelijk geen problemen mee hebben gehad. De verplaatsingen van Zulte Waregem naar Gent waren uiteraard ook heel ‘avontuurlijk’. Alles moest mee verhuisd worden (tickets, drankbonnen, wisselgeld, etc…). Ik stond met mijn wagen op de parking achter de hoofdtribune in Gent. Mijn koffer deed dienst als bureau… Van deze campagne heb ik enkel de wedstrijd op Newcastle meegemaakt, met eigen vervoer.”

    Je woont zowat aan het Mirakelstadion van RC Waregem. Werd je ooit gevraagd de taak van kassier uit te voeren voor de derdeklasser ?
    “Bij RC Waregem ben ik nog een tijdje lid geweest van het jeugdbestuur toen mijn zoon Thomas daar speelde. Ik ben ook ploegafgevaardigde geweest tot en met de U19. Met de Rassing heb ik altijd goede contacten gehad en heb ik hen bijgestaan toen zij een aantal wedstrijden op het Regenboogstadion hebben gespeeld (Eendracht Aalst, Antwerp, Mechelen, etc.). De laatste paar jaar heb ik geen wedstrijden meer gezien van Racing Waregem. Met een zoon die voetbalt, een dochter die basket en Essevee blijft er heel weinig tijd over.”

    ‘Op verplaatsing gaan veel Esseveesupporters mee. Als Lokeren in het topduel tegen KRC Genk onlangs voor een vol huis speelt verdient onze spelersgroep dat ook zondag tegen de Limburgers…

    “Er gaan dit jaar inderdaad veel supporters mee op verplaatsing en dat is heel zeker een hele steun voor het team. Mede dankzij de supporters zijn wij momenteel de beste uitploeg van België(meer punten gewonnen op verplaatsing dan Anderlecht). Ik ben ervan overtuigd dat ook meer mensen de weg naar het Regenboogstadion zullen vinden omdat Play Off I steeds dichter bijkomt. Vergeet ook niet dat we een hele trouwe supportersgroep hebben die elk jaar een abonnement kopen en dat verlicht het werk aan de loketten. Het vergt ook steeds meer inspanningen om de mensen naar het stadion te doen komen door de rechtstreekse uitzendingen op TV. Mensen kunnen nu thuis of in hun stamcafé de wedstrijd volgen. Kijk bijvoorbeeld naar de wedstrijd Beerschot-Club Brugge en de geringe opkomst daar. Ik denk dat wij dan nog bij de betere clubs behoren. Dankzij de sportieve resultaten en dankzij de initiatieven van de commerciële cel ben ik ervan overtuigd dat de mensen weer de weg naar het stadion zullen vinden.”

    Wat het sportieve betreft : Knap dat Essevee buitenshuis die reeks van zeges aaneenrijft en dit toch zonder Berrier !

    “We beleven inderdaad een superseizoen tot nu toe. De coach heeft van de groep een homogeen team gemaakt, een ideale mix van jong en oud en vooral een heel gemotiveerde en enthousiaste groep. Het individu is belangrijk, maar het team staat centraal. Als je als team dan ook successen haalt, is het vertrouwen groot en iedereen weet dat successen niet mogelijk zijn zonder vertrouwen. Kijk maar naar Cercle Brugge, Beerschot, Gent en wijzelf een jaar geleden. Franck Berrier is heel belangrijk voor de ploeg want hij kan een wedstrijd bepalen met geniale assists. Dit jaar scoort hij dan ook nog. Maar we mogen ook de andere spelers niet vergeten die allemaal hun steentje bijdragen, van Sammy Bossut tot de bankzitters. Het geeft aan hoe sterk het team ook mentaal staat want ook zonder Franck Berrier slaagt men erin op Kortrijk te winnen.”

    Nu volgen twee duels tegen KRC Genk. De ‘machine’ van Mario Been draait de laatste tijd op volle toeren. Het wordt twee keer een serieuze test en indien je zou moeten kiezen; winst in de beker of in competitie ?

    “Er volgen eigenlijk nog vier belangrijke wedstrijden : één voor de Beker van België en drie voor de competitie(Genk, Mons en Leuven). December wordt een heel cruciale maand die we allen met vertrouwen tegemoet zien. We spelen in feite nog vier cupmatchen die allemaal serieuze testen zijn. De Beker van België is de kortste weg naar Europees voetbal en in de drie volgende wedstrijden voor de competitie kunnen we onze plaats voor play Off I veilig stellen. Gezien de snelle opeenvolging van wedstrijden denk ik dat beide trainers zullen roteren voor de bekerwedstrijd, zij het met mate. Onze bank heeft al bewezen dat zij ook hun mannetje kunnen staan(Skulason, Hinostroza, Lendric, Godeau, etc.).”

    Op hoeveel toeschouwers hoop je voor de twee duels ?

    “Voor de wedstrijd van donderdag voor de beker verwacht ik eerlijk gezegd niet veel volk en wel om de volgende redenen : het late aanvangsuur(20.45u), de rechtstreekse uitzending op Sporza en de wedstrijd is niet beslissend want er volgt nog een terugwedstrijd op 16 januari 2013. Voor de wedstrijd van zondag verwacht ik wel een vol huis want het gaat hier toch om een rechtstreeks duel voor de tweede plaats. Enige spelbreker zou de weerman kunnen zijn. We hopen dus op een winters zonnetje en op de goede conditie van onze supporters in het sfeervak die er steeds in slagen om de boel te doen ontploffen.”

    Dat toeschouwersaantal dat we dit seizoen hadden tegen Anderlecht was een record in lange tijd, méér dan 10.000. Wat was het vorige record ?

    “Het vorige record dateert nog van toen het sfeervak nog niet bestond. Toen was de maximum capaciteit 8503 toeschouwers. Ik herinner me ook nog een wedstrijd van SV Waregem dat in een bepaald jaar voor de herfsttitel speelde op het Regenboogstadion tegen Anderlecht. De wedstrijd werd verloren met 2-4 met een doelpunt van Rensenbrink helemaal op het einde. Toen zaten er meer dan 20.000 toeschouwers(op de piste, op de verlichtingspalen) in het stadion. Anderlecht en Club Brugge staan voor ons altijd garant voor toprecettes omdat zij ook de grootste supportersschare op de been brengen.”

    Nà iedere thuismatch heb je nog een taak namelijk als moderator op de persconferentie. Welke was jouw eerste wedstrijd als moderator ?

    “Ik ben de eerste keer als moderator opgetreden in het seizoen 2009-2010. Het was Vincent Mannaert die mij vroeg of ik die taak op mij wilde nemen. Ik dacht dat Albert Cartier, toen trainer van Tubeke, de eerste trainer was die ik interviewde. Echt zenuwachtig was ik niet maar het zorgde wel voor de nodige portie adrenaline.”

     
    Je kan ook goed Spaans. Dat heb je in het verleden ook al eens nodig gehad ?

    “Ik ben tolk Nederlands-Engels-Spaans. Als beëdigd vertaler/tolk moet ik wel eens opteden voor het Gerecht en ik sta ook altijd klaar om Spaans sprekende voetballers te helpen op de club.”

    Het moet een verademing zijn als moderator te mogen optreden met een trainer als Francky Dury aan je zijde die nooit naar zijn woorden moet zoeken…

    “Francky Dury is een vakman die 100% voor zijn vak en zijn club leeft. Hij heeft ervaring, heeft een visie en kan die visie en zijn motivatie overbrengen op de groep. Hij is veeleisend maar respecteert en waardeert iedereen die zijn werk doet.”

    Herinner je je een bepaalde anekdote uit de tijd dat je dit al uitoefent ?

    “Ik vind elk interview een leuke en boeiende ervaring. Slechte ervaringen heb ik eigenlijk nog niet gehad. Ik probeer mij altijd neutraal op te stellen en zal nooit een coach in verlegenheid brengen. Minder aangenaam misschien het interview met Dominique D’Onofrio. Ik wilde hem erop wijzen dat het een wedstrijd was op het scherp van de snee en dat het voetbal niet echt ‘academisch’ was. Bij D’Onofrio kwam dit niet zo goed over maar achteraf hadden we nog een leuke babbel. De minst aangename ervaring was echter de persconferentie zonder José Riga omdat eerder op de dag de physical coach van Standard was overleden.”

    Hoe lang wil je beide taken nog uitoefenen voor Essevee ?

    “Ik doe die taken heel graag, met hart en ziel en ik hoop die taken zo lang mogelijk uit te oefenen.”

    Zijn er bepaalde bezoekende trainers die jou al kennen, ik denk bijvoorbeeld aan De Corte van Beerschot die hier twee opeenvolgende seizoenen kwam ?

    “De persconferentie is uiteraard maar een vluchtige, korte periode maar toch zijn er trainers die je herkennen als ze je zien aan de loketten bijvoorbeeld, als ze hun uitnodigingen komen afhalen voor scouting. Hein Van Haezebrouck en Adrie Koster horen daarbij.”



    Persbabbel na Zulte Waregem - Anderlecht


    Persbabbel na Zulte Waregem - Bergen

    De scheidsrechter donderdag is Jerome Efong Nzolo(ook al in competitie voor Essevee op Standard en Club Brugge)
     en zondag Sebastien Delferière.

     

     

    Koen Christiaens


    Foto's Wim Vermeer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    05-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Davy DE fauw :”Forza SV geeft een boost.”

    Davy DE fauw :”Forza SV geeft een boost.”



    Essevee bereikte woensdag – niet zonder enige moeite- de kwartfinales van de Cofidis Cup en moet daarin in twee duels KRC Genk bekampen. Aanvoerder Davy De fauw kan voorlopig terugblikken op een puik seizoen. De rechtsachter hoort tot de 12 spelers uit eerste klasse die tot op heden nog geen enkele minuut in competitie miste en ook Karel D’Haene en Sammy Bossut behoren tot dat uniek lijstje. Nà de vrijdagtraining stelden we Davy enkele vragen.



    Davy, je miste dit seizoen nog geen enkele minuut; ook vorig seizoen enkel de laatste minuut – door een applausvervanging – in de laatste match tegen KV Mechelen. In Nederland was je één match out door een gekneusde teen.
    Hoe doe je dat om zo fit te blijven ?
    “Ik heb er niet echt een remedie voor. Ik verzorg goed mijn lichaam, dat zit in mijn karakter.
    Ik kan ook tegen iets, soms speel ik ook eens met wat pijn. Verder probeer ik gezond te leven.
    Je moet tijdens uw carrière ook het geluk hebben geen zware blessure op te lopen.”

    Charleroi was – als we eerlijk zijn – woensdag minstens de evenknie van Essevee…
    “Ik was daarvan niet verrast. De Beker is altijd iets apart en zeker niet makkelijk. Het mag dan nog in competitie goed lopen, dat is geen garantie om ook in de beker hetzelfde te presteren. Het was misschien niet onze beste match maar de volgende ronde is het voornaamste. Jammer misschien van die bal helemaal op het einde van Franck Berrier of die knal van Malanda en dan hadden we geen verlengingen moeten spelen. Maar we zijn door en staan voorin in competitie, wie kan dat begin december nog zeggen. Anderlecht en KRC Genk hadden toch ook niet veel overschot; de enige ploeg die makkelijk won is KV Oostende.”

    Het viel me op dat Rossini een zeer goede partij speelde…

    “Hij wou zich wellicht tonen. Rossini is geen slechte voetballer, dat weet jij ook. Hij laat de rest aansluiten.”

    Het enige wat hij verkeerd deed was die strafschop missen…
    “Goed voor ons of we waren misschien niet geplaatst(lacht) !”

    Hoe heeft Sebastien Bruzzese nadien gereageerd in de kleedkamer op zijn (terechte) rode kaart ?
    “We hebben er achteraf nog kort over gepraat, we houden een open communicatie hierover. Misschien goed dat hij Escoe het scoren belette en Sammy pakte de strafschop. Seba kon aan het eerste doelpunt niet veel doen, hij deed eerder in de match zelfs nog een puike redding.”

    Had jij een voorkeur voor Genk of Standard in de kwartfinales ?
    “Niet echt. Standard is sinds de komst van hun nieuwe trainer Rednic ook weer op de goede weg dus was het tegen hen ook niet makkelijk. We hebben nu KRC Genk twee keer op vier dagen(donderdag 13 december -rechtstreeks op Kanvas -en zondag 16 december). Zij doen het heel goed maar hebben toch ook een zware periode met Europees voetbal. Het zal er van ons kant twee keer ‘op’ moeten zijn, we zullen twee keer 100% fit moeten zijn.”




    December wordt een zware maand voor ons met moeilijke tegenstanders.

    Hoe zwaar wegen die 120 minuten door voor de jongens die een ganse wedstrijd speelden,
    in het vooruitzicht van Beerschot dan ?
    “Donderdag hadden we een hersteltraining en vandaag vrijdag een korte training. Er wordt daar qua trainingsintensiteit heel goed mee omgegaan. Desnoods doen we het tegen Beerschot meer op karakter. December wordt trouwens een zware maand voor ons met moeilijke tegenstanders. Als we die moeilijke maand goed doorkomen, dan wil het nog wel eens zien.”

    Doe ik de waarheid veel geweld aan als ik stel – ik denk dan vanaf de match op Club Brugge –
    dat het voetballend iets minder loopt ?
    “Daarvoor zijn we al serieus verwend geweest hè. We streven naar goed voetbal maar je hebt gelijk dat we wat slordiger waren in het spel. Maar we blijven wel winnen en dat komt door ons karakter en ingesteldheid. Ik zou dit nog geen mindere periode noemen want vele ploegen zijn er veel slechter aan toe qua punten en brengen ook geen goed voetbal.”

    Krijgen we zaterdag om 21.45u opnieuw een ‘Forza SV’ te horen ?
    “Ik hoop het, dat er weer één kan zijn. Dat voel je echt als speler tijdens de match, die ‘Forza SV’ tijdens de match en ‘Komaan SV’. Dat horen wij als spelers tijdens de match, dat is supertof en geeft een boost.”

    Waar doe je dat het liefst, in het eigen stadion of op verplaatsing ?
    “In Brugge was het zeker geestig en was het speciaal omdat er zo veel volk mee was.
    Waar maakt me niet uit, als we het maar kunnen doen !”.

    Denk je wel eens terug aan de situatie waar we vorig jaar dit ogenblik in zaten ?
    “Af en toe val je er op terug.
    Als je terugkijkt naar vorig seizoen deze periode moet je vaststellen dat we nu in de omgekeerde wereld leven.
    Veel denk je er niet aan, tenzij met een positief gevoel omdat het nu zo goed gaat.
    We zijn er sterker van geworden en plukken er nu de vruchten van.”



    Als je terugkijkt naar vorig seizoen deze periode moet je vaststellen dat we nu in de omgekeerde wereld leven.




    * Scheidsrechter voor Essevee-Beerschot is Frederik Geldhof

    *
     Na het ontslag van Adrie Koster donderdag neemt Wim De Corte plaats als trainer op de bank bij Beerschot.





    Koen Christiaens.




    En dit was de ontlading woensdag van materiaalmeester Cee-tje na een plaats in de kwartfinale van de Cofidis Cup.


    Foto's Nico Dewaele en Karl Holvoet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    04-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jérémy SERWY :”Grootste objectief voor Charleroi is de competitie.”

    Jérémy SERWY :
    ”Grootste objectief voor Charleroi is de competitie.”




    In onze vorige voorbeschouwing tegen Standard met Sammy Bossut heette de titel ‘ik kon al vijf keer de nul houden.’ Ondertussen is die zin achterhaald en is die vijf al zeven(!) geworden en dit op 17 matchen. Essevee is bezig aan een superseizoen. De matchen volgen elkaar nu in een snel tempo op. Nà KAA Gent afgelopen zaterdag volgt woensdag de bekermatch tegen Charleroi en zaterdag al Beerschot in de competitie. Een bekertreffen tegen Charleroi oogt mooi om een ronde verder te gaan, maar het bekeravontuur is zo onvoorspelbaar. In een mogelijke volgende ronde wacht een ontmoeting met ofwel Standard of KRC Genk. Mogelijks moet Essevee dan twee keer op vijf dagen de wei in tegen de Limburgers maar zover zijn we nog niet. Nogal wat supporters vragen zich af hoe het zou zijn met Jérémy Serwy. De Luikenaar – al geruime tijd in de lappenmand – was vorig seizoen een van de weinige lichtpunten bij Zulte Waregem. Hij doet de laatste weken ritme op met de beloften met de hoop straks weer deel uit de maken van de hoofdmacht. Voordat hij naar Essevee werd verkast(september 2011) scoorde hij als middenvelder(!) 20 keer voor de beloften van Charleroi. Hij speelde bij de jeugd van Standard(1999-2004) en Charleroi(2004-2011).



    Jérémy, hoe gaat het momenteel met jou ?
    “Goed, ik speelde de laatste weken al drie keer met de beloften. Vooral de laatste match, vorige vrijdag tegen Gent, ging het heel goed. We wonnen met 2-0, ik scoorde het eerste doelpunt en door een fout op mij kregen we een strafschop die door Victor Christiaens werd omgezet. Ik kon mij al aardig laten opmerken tijdens deze wedstrijden.”

    Speelden je vrijdag al de ganse wedstrijd ?
    “De eerste keer speelde ik een uur, de tweede keer 70 minuten en vrijdag 75 minuten. Ik speelde op links en ook als nummer tien.”

    Wanneer was jouw laatste wedstrijd met het eerste elftal ?
    µ“Dat was in mei tijdens de play-offs thuis tegen Lokeren, uitslag 2-2.(Trajkovski en Berrier scoorden, nvdr). Ik moest al vroeg naar de kant voor Victor Christiaens. Dit seizoen speelde ik enkel één helft mee in de voorbereiding maar kreeg weer last aan de knie.”

    Wanneer mogen me jou opnieuw in de kern verwachten, tegen Charleroi of is dat nog te vroeg ?
    “Tegen Charleroi hoor ik nog niet tot de kern maar het is niet te vroeg. Het team draait nu goed en dan is het moeilijk om bij die kern te komen maar misschien dat ik zaterdag tegen Beerschot al in aanmerking kom. Stel dat er iemand een probleem heeft door een blessure, kan het zijn dat ik bij de kern kom. De trainer heeft nog niets prijsgegeven maar ik heb het gevoel dat het niet lang meer zal duren. Patrick Decuyper – die de wedstrijd zag met de beloften – heeft me geloofd omwille van mijn goede ingesteldheid. Ik werk ook hard op training om terug te keren.”

    Woensdag bekermatch tegen Charleroi. Welke mensen ken je er nog ?
    “Kage, Kaya, Fabris. Dat zijn ook heel vriendelijke mensen; maar ik ken nog een heleboel andere spelers en ook Mehdi Bayat. Hij regelt de transfers bij Charleroi.”

    Denk je dat Essevee – na het gewonnen duel in competitie- de Zebra’s een tweede keer kan verslaan ?
    “Persoonlijk denk ik dat het een moeilijke wedstrijd wordt. Charleroi heeft toch goede kwaliteiten. Misschien hangt het af van de motivatie. Als we met de ingesteldheid van in competitie aan de match beginnen kunnen we doorstoten. In competitie hebben zij een probleem doordat ze onderin bengelen. Het grootste objectief van Charleroi zal zijn van in eerste klasse te blijven. Charleroi is trouwens nooit ver geraakt in het verleden in de beker, ze hebben het bij mijn weten nooit geschopt tot een heen- en terugwedstrijd.”

    Omwille van de match tegen Club Brugge hebben zij een dag minder recuperatie. Is dat een voordeel voor ons ?
    “Dat is beter voor Zulte Waregem. Dat is ook een reden waardoor wij kunnen winnen.”

    Zij scoren ook niet zo makkelijk ?
    “Ik heb dat vandaag ook gezien op de videocompilatie. Ze hebben op dat gebied ook het geluk niet aan hun kant. Als Essevee eerst scoort, zullen we de wedstrijd winnend afsluiten.”

    Wat we weten uit de competitiematch. Het is best dat Badibanga niet veel ruimte krijgt…
    “Hij is een zeer goede speler. Ik ken hem persoonlijk een beetje en hou ook van zijn kwaliteiten. Samen met Kage en Kaya is hij bij de betere spelers van het team die we dus in de gaten moeten houden.”
    (op de site van Sporting Charleroi staat te lezen dat Badibanga geblesseerd moet toekijken tegen Essevee, nvdr).

     

    Essevee doet het voortreffelijk in de competitie. Leeft ook die Beker in de groep ?
    "Als je zo goed bent in competitie wil je die lijn doortrekken in de Beker. Ik denk daarom ook dat onze trainer zal spelen met zijn beste elftal en dat goed gevoel wil aanhouden voor de Beker. Eens je in dat Bekeravontuur zit wil je zo ver mogelijk geraken.Van Ferrera ben ik quasi zeker dat hij zal roteren.”
     (ook in de vorige ronde roteerde Ferrera en speelde met een veredeld B-elftal dat verlengingen nodig had tegen Deinze, nvdr).

    Wat brengt de toekomst voor Jérémy Serwy ?
    “Ik heb nog één jaar optie nà dit seizoen. Voor 30 maart valt er een beslissing wat met mij gebeurt in de toekomst. Ik wil het liefst hier blijven. Ik heb nog nooit in zo’n situatie gezeten maar wil liever in eerste klasse bij Zulte Waregem blijven dan zes maand uitgeleend te worden aan een tweedeklasser.”



    * Net als in de competitie mist Habibou – door een hamstringblessure – de ontmoeting met zijn ex-club.


    * Ook voor Verboom is dit een speciale wedstrijd want Bryan speelde acht jaar bij de jeugd van Charleroi.


    * Voor de wedstrijd is er een huldiging voor Steve Colpaert:
    Steve Colpaert werd anderhalve week geleden trotse vader van dochtertje Millie.

    * Scheidsrechter is Wim Smet


    * Indien Zulte Waregem verder bekert, is er komende zaterdag tegen Beerschot al meteen een voorverkoop voor de heenmatch in de volgende ronde tegen ofwel KRC Genk of Standard.(12 december)

     

     


    Koen Christiaens.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    03-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sammy BOSSUT :”Ik kon al vijf keer de nul houden.”

    Sammy BOSSUT :”Ik kon al vijf keer de nul houden.”



    SV Zulte Waregem sloot de heenronde af met 29 punten. Een resultaat om U tegen te zeggen en vandaar ook een dikke proficiat aan de spelersgroep en trainersstaf. Het is een voorlopige tussenbalans die niet meer liegt en dit met vier thuiszeges en maar liefst vijf keer winst buitenshuis. Francky Dury beschikt over een talentvolle spelerskern die ook kalm blijft bij de huidige successen want… er volgt beslist nog een lange en zware terugronde. Met doelman Sammy Bossut hadden we een voorbeschouwing op Essevee-Standard; een belangrijke partij tegen een rechtstreekse concurrent voor play-off één. Dit op een leuk ouderwets voetbaluur, 14.30u. Ook tegen KRC Genk en OHL later dit jaar speelt Essevee een thuismatch op hetzelfde uur.



    Sammy, nog eens terugkomen op de vorige partij tegen KV Mechelen. Je kreeg niet zo veel werk op te knappen en dat zijn van die moeilijke momenten als doelman ?
    “Dat klopt. Zij komen vlug met 10 man te staan en dan zie je dat sommige spelers denken dat het makkelijk zou gaan en hun taken verwaarlozen. De tweede helft liep het beter. Ik heb bij een 0-1 stand nog twee reddingen gedaan : de eerste bal (van Pedersen) kwam van in het midden recht op mij en de tweede(van Iddi) van op de linkerkant. Het laatste kwartier hebben we dan ferm gedrukt maar moest ik nog goed meevoetballen om Cordaro af te stoppen.”

    Die spits van KV, Niclas Pedersen, is wel een sterke aanvaller…
    “Het doelpunt dat hij scoort neemt hij goed op de slof. Die bal zat goed in de hoek, ik kon daar niet bij. Pedersen is een duelsterke spits die de bal kan bijhouden en afkaatsen naar hen die moeten bijsluiten.”

    Klopt het als ik zeg dat de pers jullie in een rol van kandidaat voor play-off één willen duwen terwijl jullie nuchterheid de bovenhand haalt op deze uitspraken ?
    “Dat is ook zo. We moeten het match per match bekijken want van plaats twee tot zeven scheelt het maar zeven punten. Als de ene ploeg twee matchen verliest en de andere ploeg twee matchen wint heb je meteen een ander verhaal. We moeten iedere match 100% gemotiveerd zijn. Hopelijk doen we het in de terugronde én met dezelfde mentaliteit even goed als in de eerste ronde.”

    Voor een doelman is de verdediging natuurlijk zeer belangrijk. Er wordt achterin weinig weggegeven.
    “Steve en Karel begrijpen elkaar heel goed, dan heb je Davy die met zijn ervaring een constant seizoen speelt en op links hadden we eerst Brian Hamalainen die dan naar KRC Genk vertrok. Daar hebben we nu met Jimmy De Jonghe en Bryan Verboom twee jonge gasten die beiden leergierig zijn, dus zitten we ook op die linksachterpositie goed. We hebben de vierde beste defensie.(nà Kortrijk met 13 tegengoals, Anderlecht 14 en KRC Genk 17, nvdr). Bij ieder tegendoelpunt kan je wel wat zeggen maar iedereen is heel tevreden over onze verdediging.”

    In dat verband : slechts 18 tegendoelpunten op 15 wedstrijden is een puik saldo. We kregen vele van die doelpunten dan nog tegen in een en dezelfde match : drie tegen Lokeren en Anderlecht, vier tegen Bergen…
    “Tegen Lokeren en Bergen was het niet goed. Tegen Lokeren speelden we te veel in het duel, tegen Bergen kenden we een totale off-day. Ik heb in vijf matchen de nul kunnen houden.”

    (Standard, Kortrijk, OHL, Waasland Beveren en Club Brugge, nvdr).

    Mag ik stellen dat de oude Sammy Bossut weer op de oppervlakte is gekomen ?
    “Ik heb lang gesukkeld met mijn knie, twee seizoenen terug. Ik heb me er dan aan laten opereren en had de indruk dat ik goed aan het vorige seizoen was begonnen. Ik wil het over het vorige jaar niet veel meer hebben; iedereen weet wel waarom. Nu presteer ik weer constant en ben al bepaalde momenten beslissend geweest.”




    Ik ben nog maar 27 jaar maar toch al vijf jaar de eerste doelman van Zulte Waregem

    Een keeper moet punten pakken voor zijn team en dat heb je in de heenronde inderdaad al enkele keren gedaan. Aan welke wedstrijden denk jij dan ?
    “Op Standard, tegen Gent, op Waasland Beveren. Het voornaamste is dat ik hard blijf werken, ik ben ook einde contract. Het is daarom positief dat ik nu veel kan spelen. Ze kennen me, ik ben nog maar 27 jaar maar toch al vijf jaar de eerste doelman van Zulte Waregem.”

    De mooiste redding, was dat bij die kopbal van Sonck ?
    “Op Tv zeggen ze dat ik hem raak met mijn gezicht maar hij wijkt nog af op Verboom. Anders had ik de bal meteen klemvast. Het belangrijkste als doelman is je ploeg overeind te houden op moeilijke fases.”

    Zondag match tegen Standard. Tegen hen spelen blijft altijd iets speciaals !
    “Voor ons is Standard een topmatch en ik denk nog eens in een vol huis. Het zou positief zijn om de match te winnen want de week daarop moeten we naar KAA Gent wat een moeilijke verplaatsing wordt. Als we die twee matchen tot een goed einde brengen hebben we de tweede ronde op een positieve manier aangevat. Standard zal enorm gemotiveerd zijn omdat we ginder, zij het verdiend, de drie punten pakten. Zij zijn dat nog niet vergeten dus zullen wij moeten oppassen.”

    Dinsdag las ik het volgende van Yoni Buyens in Het Nieuwsblad : ‘De wedstrijd in Zulte wordt erg lastig, maar zij zijn niet sterker dan wij. We hadden vooropgesteld dat we minstens drie punten moesten puren uit de verplaatsingen naar Lokeren en Zulte Waregem. We moeten er dus alles aan doen om zondag de volle buit te pakken.’…
    “Standard behoort nog altijd tot de top in België. Standard heeft heel wat middelen om duurdere spelers – daarom niet de betere spelers – aan te trekken. Buyens zegt toch ook dat het enorm lastig wordt dus zal Standard toch ook met een bepaalde zenuwachtigheid naar Waregem komen. Dat is positief voor ons want dit moet ons motiveren.”

    Zou Stijn Meert ons komen aanmoedigen ? Stijn was destijds dè motivator voor de matchen tegen Standard. Anders plaatsen we hem bij Geert en Maarten in vak X !
    “Dat zal misschien wel gebeuren, als hij niet moet spelen(lacht)…

    KSV Oudenaarde speelt op zaterdag al op Tubeke !
    “Dan kan hij aanwezig zijn, misschien in Studio Essevee. We zien Stijn nog wekelijks als hij komt trainen met de voetbalschool. Ik kan het hem eens vragen !”.

    In de compilatie van Eddy Van den Berge zal het gevaar Van Damme op stilstaande fases zeker opduiken. Vorig jaar scoorde hij nog in de beker op die manier tegen ons.

    We hebben ook zeer weinig gestalte in ons team op zo’n fases. Enkel jij, Davy en Karel, Jens als hij start zijn groot ?
    “Steve Colpaert staat ook altijd goed opgesteld. Je moet altijd oppassen op centers maar ik vind dat dit dit jaar meevalt. Ondanks de mindere gestalte in ons team dragen we ons steentje bij in de zestienmeter en ik probeer dat ook.”
    (van Francky Dury hoorden we dat Jens Naessens al enkele weken sukkelt
     met een klein letsel en daarom niet alle trainingen kan meemaken, nvdr).
    Als bij toeval komt Eddy Van den Berge net binnen in het spelershome :”Van Damme speelt nu in het middenveld waardoor hij vanzelf al meer opduikt vooraan”. weet de hulptrainer.

    Laatste vraag : hoe voelt het om dit seizoen – voorlopig dan toch – jouw broer Tommy als Clubsupporter meer te kunnen jennen dan anders ?
    “Ik heb hem gezegd dat het geen schande was om te verliezen tegen de leider(lacht). Ik zag hem zitten tijdens onze match op Club en knipoogde dan eens. Hij gunt het mij en was content voor de grote broer !.”



    Voor ons is Standard een topmatch



    * Bij Standard tegen Zulte Waregem alvast nog geen Poccognoli, Gonzalez, Ogunjimi en Gershon.

     

    * Bij Zulte Waregem ontbraken deze week enkele jongens op het oefenveld.
    Trainer Francky Dury hierover :



    ”
    Deze week ontbreken Skulason en Trajkovski(beiden internationale friendly games) en Verboom, Godeau en Malanda die op stage zijn met de U21 in Tubize. Maar iedereen is terug donderdag(15/11) en gezien de match tegen Standard pas zondag is, rijst er geen probleem wat betreft de voorbereiding. We proberen onze heenronde nu te bevestigen de komende maanden.”

     

    * Scheidsrechter voor deze topper is Luc Wouters.

     

    *Abonnees kunnen voor slechts 5 euro naar Essevee-Charleroi(28/11) voor de beker, maar moeten vooraf hiervoor hun ticket in het onthaal aanschaffen.

     

     

    Koen Christiaens.

    Foto's : Nico Dewaele en Karl Holvoet.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (22 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    02-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aleksandar TRAJKOVSKI :”Mijn voorspelling voor Essevee was play-off één.”

    Aleksandar TRAJKOVSKI :
    ”Mijn voorspelling voor Essevee was play-off één.”




    De Waregemse voetbalhoogdagen blijven duren want de enige treffer in Brugge van Thorgan Hazard zorgde niet alleen voor het ontslag van Georges Leekens maar ook ervoor dat het kleine SV Zulte Waregem na 14 speeldagen nog steeds op de eerste plaats staat met 28 punten ! Ter vergelijking met vorig seizoen : toen eindigde Essevee na de reguliere competitie op de 13de plaats met 30 punten waarvan zes zeges. Het motto voor de spelersgroep moet deze periode echter blijven ‘match per match’.  De titel van herstkampioen komt er enkel indien een dit seizoen met blessures geplaagd KV Mechelen kan opzij gezet worden of als er eenzelfde resultaat als Anderlecht wordt behaald. Een KV Mechelen door Francky Dury voor aanvang van het seizoen als één van de kandidaten voor play-off één bestempeld. Aleksander Trajkovski startte de laatste duels in de basis ten nadele van Jens Naessens. Voor de 21-jarige Macedoniër is Essevee-KV Mechelen een speciale partij want in het bezoekende doel staat ene Tome Pacovski, doelman van het nationale elftal van Macedonië, waarvoor Aleksander als jonge speler al werd opgeroepen. Het in Skopje geboren voetbaltalent nam ooit deel aan een jeugdtornooi met Chelsea en zowel Anderlecht als AS Roma hadden interesse. Wanneer Aleksandar het spelershome betreedt, merk ik dat hij het koud heeft…

    “In Macedonië is het nu ongeveer 18 graden dus is het daar nu beter dan hier.
    Wat zal dat hier worden in december ?”opent Aleks het interview.



    Hoe speciaal was het zondag te spelen tegen Ivan Trickovski ?
    “Hij is een vriend. Ik speel met hem in het eerste elftal van Macedonië. Ivan is een goede speler want hij speelt altijd met het nationale team. Hij kreeg bij Club Brugge nog niet zo veel kansen. Hij had me gezegd dat hij zondag aan de match mocht beginnen en ik heb hem gezegd dat zo te houden.”

    Speelde je ooit al voor zo veel volk ?
    “In Standard de eerste match maar in Kroatië was dat hoogstens voor 5 à 6.000 toeschouwers. In een stadion met 25.000 supporters spelen zoals zondag ben ik dus niet gewoon.”

    Aleksandar, is dat een naam die veel voorkomt in jouw land ?
    “Mijn naam komt vrij regelmatig voor in Macedonië. Dat zal wellicht komen door Aleksandar Veliki”
    (beter bekend als Aleksander van Macedonië of Aleksander De Grote, nvdr).

    Kom je uit een groot gezin ?
    “Ik heb nog één zus Anna en zij is 24 jaar.”

    Je verloor vorig jaar jouw vader. Dat moet een moeilijke periode voor je zijn geweest ?
    “Dat was in juni, voordat ik een contract tekende bij Zulte Waregem. Hij was ziek, maar ik word er liever niet veel aan herinnerd. Mijn moeder en zus zijn later naar België gekomen opdat ik me niet alleen zou voelen. Ik heb veel vrienden in Kroatië maar naar België komen was moeilijk voor mij. Ik kende de taal niet etc..  Sinds een zestal maanden is mijn vriendin hier nu ook namelijk Aleksandra. We kennen elkaar vier jaar en wonen nu samen in Waregem. Zij is een Servische maar ze zag mij ook al toen ik in Kroatië voetbalde. We kennen mekaar al vier jaar.”

    Hoe is de levensstandaard in Macedonië ?
    “De mensen zijn er zeker niet rijk. Een normaal loon per maand is 300 à 400 Euro, met 1000 Euro ben je er als een koning. Als ik vergelijk is in België alles duurder.”

    Hoe begon je te voetballen ?
    “Ik begon op zesjarige leeftijd. Toen ik 16 was speelde ik al mijn eerste wedstrijd in de eerste afdeling bij Cementarnica Skopje. Het jaar nadien tekende ik een contract bij Inter Zapresic in Kroatië. Ik mocht een tornooi afwerken met Chelsea met acht ploegen en dat tornooi wonnen we en ik scoorde ook. Bij Chelsea verbleef ik toen 25 dagen.”


    Het eerste jaar Zulte Waregem was moeilijk voor mij.

    Hoeveel wedstrijden speelden je al voor het eerste elftal van Macedonië want je was ook al geselecteerd voor de -21 jarigen van jouw land ?
    “Ik speelde inderdaad al heel wat matchen voor de -21 jarigen en voor het eerste elftal was ik vier keer geselecteerd. Daar waren ook invalbeurten bij van 10 of 15 minuten. Tegen Rusland verloren we met 1-0, er was winst tegen Slowakije in eigen huis met 1-0 en in de poule was ik ook bij de groep toen we verloren van Kroatië met 1-0 en gelijkspeelden tegen Schotland, 1-1."

    De volgende twee duels voor de Rode Duivels in maart zijn tegen Macedonië. Is er een kans dat je geselecteerd wordt of zal dat ook afhangen van je prestaties met Essevee ?
    "Het is inderdaad belangrijk wat ik hier doe. Als ik hier niet speel is de kans kleiner dat ik er bij ben. Komende woensdag is er een oefeninterland tegen Slovenië en werd ik opgeroepen door bondscoach Cedomir Janevski. Als ik mag spelen ben ik er misschien ook bij tegen België.”

    Je kwam vorig seizoen naar Zulte Waregem. Had je al gehoord van deze club ?
    “Ik had toch al gehoord van Zulte Waregem. Ik had wedstrijden gezien op Tv en het was mijn manager die me op de hoogte bracht dat ik naar België kon.”

    Wist je dat ook Anderlecht geïnteresseerd was ?
    “Ik wist dat niet en dat was werk voor mijn manager die zei dat hij een team voor mij had.”

    Was je tevreden over jouw eerste seizoen ‘Zulte Waregem’ ?
    “Het eerste jaar was moeilijk voor mij. Ik zag hoe het voetbal eraan toe ging in België maar speelde niet zo veel en scoorde ook slechts drie keer. Nu gaat het beter.”

    Dit seizoen scoorde je al tegen Gent en Anderlecht, twee keer thuis. Vooral tegen Anderlecht mocht jouw kopbaldoelpunt er wezen ?
    “Met het hoofd is niet mijn specialiteit, ik moet het meer hebben van een dribbel en mijn snelheid. Tegen Anderlecht kon ik de voorzet van Davy De fauw mooi in de hoek binnenkoppen.”

    Eerder in het seizoen mocht je bepaalde matchen in de basiself starten om de volgende partijen op de bank te belanden. Was je dan ontgoocheld ?
    “Ik was niet ontgoocheld maar eerder niet zo tevreden over mijn eigen prestatie. Het is de coach die beslist, ik trainde verder met dezelfde ingesteldheid. Nu begin ik méér te spelen. Het is heel belangrijk voor mijn verdere ontwikkeling om zo veel mogelijk te spelen. Normaal ben ik het best in de spits of op links, nu speel ik meer rechts maar dat is niet mijn favoriete positie.”

    Ben je nu voorgoed vertrokken ?
    “Dat kan ik niet met zekerheid zeggen want bepaalde plaatsen in het team wijzigen soms. Ik heb nu toch drie matchen na mekaar gespeeld : Waasland-Beveren, Charleroi en Club Brugge.”

    In het begin van het seizoen liet je je haar zeer kort knippen. Hoe kwam dat ?
    “Een goede vriend, ook Macedonisch voetballer, die nu in Polen aan de slag is had ik toen gezien en een weddingschap met hem aangegaan welke ik verloor, vandaar.”


    Ik heb nu drie matchen na mekaar gespeeld : Waasland-Beveren, Charleroi en Club Brugge.”

    Zaterdag ontmoet je– een tweede opeenvolgende keer – een Macedonisch international namelijk Tome Pacovski, doelman bij KV Mechelen. Wat weet je van de tegenstrever ?
    “Hij is de tweede keeper bij de nationale ploeg. Ik heb de indruk dat hun team vorig seizoen béter was met Gorius. Uit de laatste vier partijen wonnen ze twee keer en verloren de laatste twee duels. Voor aanvang van dit seizoen stelde me een reporter de vraag waar ik Zulte Waregem zag eindigen : ‘ik antwoordde play-off één !’. Bram De Winne zei me ‘waarom verklaar je dat nu ?’. Niemand geloofde me maar we hebben een goede spelersgroep. Waarom zouden we niet in ons opzet slagen ?” 

    Heeft Francky Dury al een beter voetballer gemaakt van Aleksandar Trajkovski ?
    “Als hij niet met mij zou spreken, zou dat niet goed zijn. De trainer wil me helpen en beter maken. Ik ben nog jong en het is goed dat hij dat doet. Hij geeft me vertrouwen.”

    Ik vermoed dat je van een topvoetballer als Franck Berrier toch ook al wat hebt opgestoken ?
    “Franck is een uitzonderlijk speler en iedereen kan er iets van leren. Hij spreekt altijd Frans en daardoor is het moeilijk voor me om met hem te communiceren.”

    Je volgt Nederlandse les. Maak je vorderingen want ik kreeg daarnet al twee tips om het interview in het Nederlands te doen…
    “Ik volgde vandaag(woensdag) al les. De lessen – die ik volg met Ivan(Lendric) en Hernan(Hinostroza) zijn één keer per week. Het is moeilijk voor me. Ik volgde al les vorig jaar, dan is dat gestopt en nu opnieuw. Ik versta wel wat er gezegd wordt maar het is moeilijk om de taal te spreken.”




    Ik ben al gaan zien naar de wedstrijden van KFC Kluisbergen

    Wat heb jij te maken met KFC Kluisbergen (derde provinciale C Oost-Vlaanderen) ?
    “Eén van mijn buren Bert is de oom van een 10-jarige jongen die er speelt. Zo ben ik al gaan kijken en zag ook al wedstrijden van de eerste ploeg.”

    Zijn er nog landgenoten van jou waarmee je hier contact mee hebt ?
    “Ik heb meer contacten met Serviërs.”

    Wat doe je nog in je vrije tijd ?
    “Zwemmen en wat shoppen met de vriendin; in Antwerpen of Brussel.”

    Hoe zie je jouw toekomst ?
    “Ik heb bij Zulte Waregem getekend voor vier seizoenen. Ik kwam naar hier om te spelen en later naar een grote club te gaan. We zullen zien, als ik veel scoor lukt dit misschien.”




    Aleksandar Trajkovski met de 2 Essevee-fans 'de zusjes Christiaens'

    -         
    Ghomsi zit zijn laatste van vier schorsingsdagen uit tegen Zulte Waregem. Biset, gevaarlijk op stilstaande fases, komt dan weer terug uit schorsing en Harm Van Velthoven hoopt dat hij ook rechtsachter Xavier Chen kan recupereren. Voor De Petter en Ruiz komt te partij nog te vroeg.

    -         
    Voor Francky Dury enkel positieve selectieproblemen. Habibou trainde weer voluit en komt bij de kern. Jeremy Serwy bouwt verder op en speelt dit weekend met de beloften de volledige wedstrijd tegen Waasland-Beveren.

    -         
    Scheidsrechter voor Essevee-KV Mechelen is Alexander Boucaut.




    Koen Christiaens



    Foto's Karl Holvoet en Nico Dewaele

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    01-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaas DE ROCK :”Ik leer veel van de traptechniek van Berrier.”

    Klaas DE ROCK :”Ik leer veel van de traptechniek van Berrier.”



    Foto Etienne Deman

    Zowel op déze midweekspeeldag als vier weken nadien voor de Beker van België staan met KRC Genk-Standard en Zulte Waregem-Charleroi twee keer dezelfde teams tegenover mekaar. Kunnen de thuisteams twee keer aan het langste eind trekken ?

    Het is ondertussen geen toeval meer dat Essevee bovenin de rangschikking staat en die eerste plaats is een moment waarvan iedere fan momenteel volop moet van genieten. Het is daarbij dan ook een zeer leuke vaststelling dat de successen behaald worden met veel jongeren. De jonkies krijgen van Francky Dury veel speelkansen : Hazard, De Jonghe, Goddeau, Malanda, Lendric, de vorige week knap debuterende Verboom etc…  Ook uit de eigen jeugd komen er positieve signalen : vorig seizoen in de play-offs kreeg Victor Christiaens zijn kans, tegen Lokeren kreeg Pepijn Van Gansbeke enkele speelminuten en op zijn verjaardag op 26 september  ondertekende aanvaller Klaas De Rock een profcontract. Klaas was afgelopen weekend met drie doelpunten in de beloftenwedstrijd tegen Anderlecht – uitslag 3-3- de absolute uitblinker. In de perszaal – waar Francky Dury een druk gesolliciteerd trainer was – had ik dinsdagmiddag een gesprek met de 19-jarige Klaas die tegen Charleroi zowaar al tot de wedstrijdselectie behoort !


    Klaas, vertel eens iets over die naar ik gehoord heb prachtige doelpunten ?
    “We kwamen 1-0 voor door een doelpunt van mezelf. Ik kreeg een kruispas van Olivier Myny, pakte hem met links aan om rechts in doel binnen te trappen. Wat later werd het 2-0 toen ik tussen een terugspeelbal zat, kon afleggen naar Victor Christiaens die mij diep steekt, ik omspeel doelman Rouf en kon binnenleggen. Aan de rust stond het 2-0 en hadden we een knappe eerste helft achter de rug. De tweede helft kwamen we in de verdrukking en kwam Anderlecht op gelijke hoogte. Nadien kwamen we op 3-2, een actie die ik eerst opzet, tussenin een voorzet krijg van Jochen Van Waeyenberghe en ik langs de verdediger draai en in de draaibeweging kan scoren. René Sterckx legde op vrije trap de 3-3 eindstand vast.”

    Wat is jouw beste positie in het elftal ?
    “De laatste match tegen Anderlecht stond ik op de 11, als linksvoor. Normaal staat Olivier op rechts en Victor in de punt maar ik kan ook hun posities aan.”

    Vertel eens iets over jouw jeugdjaren. Hoe lang zit je al bij Zulte Waregem ?
    “Ik ben hier toegekomen bij de U17 onder Claude Vanacker. Ik ben begonnen bij Asper en later kwam er de fusie met Gavere. Ik speelde er tot de duiveltjes. Als eerstejaars preminiem stapte ik over naar KSV Oudenaarde waar ik alle jeugdreeksen doorliep. Bij de U16 hadden we toen een sterk team met Gilles Van Eecke en Tjakke Stevens(beiden zitten nu bij de beloften van Zulte Waregem maar zijn momenteel geblesseerd); Jaan Vanwildemeersch die nu belofte is bij Club Brugge en Janini De Clercq, die in de A-kern zit van KSV Oudenaarde.”

    Je bent niet de grootste speler in het elftal, dan vermoed ik dat snelheid een troef is van je ?
    “Mijn kracht en sprintsnelheid zijn inderdaad mijn beste punten; bal aan de voet ben ik zeer snel. Fysisch en conditioneel moet ik me nog aanpassen, ik moet ook nog wat kracht bijwinnen. Ik kan me nu bewijzen op training en de medespelers zijn allemaal tevreden over me.”

    Van welke speler uit de A-kern krijg je het meeste raad mee ?
    “Het meest van de oudere spelers zoals bijvoorbeeld Steve Colpaert. Steve is zeer positief en helpt mij door dat proces. Ook vooral van de Nederlandstalige spelers zoals Jens Naessens en Karel D’Haene. Ik lig goed in de groep en ze geven mij een goed gevoel.”

    Dat moet toch een kick geven op training eens een pass te krijgen en mee te trainen met iemand als Berrier ?
    “Ik heb tegen Franck al kunnen praten en dat is wel speciaal voor mij. Ik sta soms versteld van zijn traptechniek. Ik zie dat nu ook genoeg op training. Specifiek omdat die traptechniek een van mijn kwaliteiten is kijk ik hoe hij dat doet en leer zo veel bij. Hij is iemand om naar op te kijken.”

    Zijn de trainingen combineerbaar met jouw studies ?
    “Ik zit aan de Hoge School in Gent en dit in het tweede jaar als leerkracht Lichamelijke Opvoeding. Ik heb de lessen nog niet veel kunnen bijhouden, maar de lectoren zijn behulpzaam en blij dat ik verder wil studeren. Ik heb ook het topsportstatuut en mag bepaalde zaken later afgeven.”

    Hoe reageert jouw omgeving in Gavere; weet de man in de straat dat je in de A-kern zit van Zulte Waregem ?
    “Drie huizen verder wonen Esseveesupporters en de meesten weten het wel. De dichtste familieleden komen kijken naar mijn matchen bij de beloften en ook mijn vriendin Tiana Geeraerd.”

    (als ik Klaas vraag naar de schrijfwijze van Geeraerd zeg ik hem ‘zoals de trainer van Waasland Beveren’… waarop Klaas antwoordt :”Tiana is zijn dochter !”

    Ben je gaan kijken naar Waasland Beveren ?

    “We waren uitgenodigd in Beveren. Het was een mooie match maar het duurde volgens mij te lang vooraleer de match beslist werd. Lange tijd was er twijfel of we nog een punt zouden moeten weggeven, maar al bij al was het een goede match van Essevee waarin we heel schone combinaties op de mat legden.”


    Beloftencoach Ronny Verriest

    Klaas, we vroegen beloftecoach Ronny Verriest ook nog naar een reactie over jouw evolutie de laatste maanden :
    ”Het voetbal stelt hoge eisen aan elke voetballer die niveau wenst te halen. Een moderne voetballer moet beschikken over een goede traptechniek, een goed kopspel, een goed positiespel, een goede fysieke conditie, verdedigende en aanvallende kwaliteiten, speldiscipline en een sportieve levenswijze. Klaas heeft de kwaliteiten die door middel van oordeelkundig opgebouwde leer- en trainingsprocessen nog verder geoptimaliseerd moeten worden. Onder leiding van de hoofdcoach zal Klaas nu maximale kansen krijgen om door te groeien tot een professioneel niveau. Aan alles merk je dat deze jonge speler van amper 19 vol in het leven staat. Bij individuele gesprekken kon ik merken dat hij niet twijfelt en zonder verpinken zei ‘coach, ik ben er klaar voor.’ Klaas beseft als geen ander dat de stap van de jeugd naar de A-selectie niet de laatste stap is. Uiteraard heeft hij nog wat tijd nodig en mag hij zichzelf niet te veel druk opleggen. Gun hem nog wat tijd, zodanig dat hij volledig klaar is als de coach hem nodig heeft. Mijn tip aan Klaas :’Klaas, voetballen is een vak en blijf dit in de toekomst ook zo benaderen. Blijf alles doen om goed te presteren’ ”aldus Ronny Verriest.

    Dit moet deugd doen om te horen Klaas !
    “Als ik dit hoor merk ik dat Ronny Verriest veel vertrouwen heeft in mij, ook Francky Dury trouwens en dat is altijd mooi. Dan speel je ook altijd beter en krijg je matchen zoals afgelopen vrijdag tegen Anderlecht waarbij je boven jezelf uitgroeit. Ik had in het begin van dit seizoen ook een goede communicatie met Ronny en die communicatie is er ook tussen de belofte en hoofdcoach die mekaar goed kennen.”

    Tegen Charleroi behoor je al tot de wedstrijdselectie. Dat moet deugd doen !
    “Het is de eerste keer sinds ik een profcontract ondertekende dat ik in de selectie zit. Ik heb hiervoor een maand hard gewerkt en trainer Dury had me ook gezegd me rustig aan te brengen, zonder dat er druk op mijn schouders komt. Hij wil me tijd geven. Ik maakte vandaag(dinsdag) enkele mooie goals op training en al is dat nu door een blessure dat er iemand uitvalt en ik in die selectie zit maar voor mij is dit heel mooi. Ze zijn heel content over me, ook van hetgeen ik al op training liet zien.”


    * Scheidsrechter tegen Charleroi is Erik Lambrechts en zondag op Club Brugge is dit opnieuw Nzolo.
    * Giuseppe Rossini  scoorde zowel op Lierse en tegen Anderlecht met het hoofd en is dus de man om in de gaten te houden al is hij hoogst twijfelachtig. Nogal wat ex-spelers van Anderlecht zitten in de kern van trainer van Yannick Ferrera : Diandy, Kaya, Kagé, Badibanga zijn dan ook geen onbekenden voor onze Verboom, Goddeau en andere Malanda’s.
    * Slechts één letter verschil met Junior Malanda is Parfait Madanda wekelijks de uitblinker in het doel van de Carolos.
    * Opmerkelijke vaststelling : tegenstander Charleroi pakte buitenshuis tot dusver evenveel punten als Essevee thuis(9)




    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    30-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy NAESSENS :”Zou graag als voorzitter nog de inhuldiging van het nieuwe stadion meemaken.”

    Willy NAESSENS :
    ”Zou graag als voorzitter nog de inhuldiging
     van het nieuwe stadion meemaken.”




    SV Zulte Waregem blijft vriend en vijand verbazen. Tien speeldagen ver staan de rood-groene troepen van supercoach Francky Dury op een (gedeelde) tweede plaats,  één overwinning meer dan Anderlecht. Essevee overtreft dit seizoen de stoutste verwachtingen en ondanks dat wij supporters niet tè veel mogen dromen bestaat de kans dat de stand er na de volgende speeldag nog rooskleuriger zal uitzien. Anderlecht moet in staat zijn Waasland-Beveren aan de kant te zetten maar er staat ook OHL-Club Brugge op het menu. Vorig seizoen leverde die partij een 3-1 uitslag op en wees maar zeker dat de drie goudhaantjes Pouga-Chuka en topschutter Ibou erop gebrand zijn dergelijke prestatie te herhalen. Indien Essevee dan op zijn beurt zou winnen tegen Lokeren… Willy Naessens moet nu ongetwijfeld een supertrotse voorzitter zijn. We hadden met de 63-jarige Zultenaar een verrijkende babbel over de huidige hoogconjunctuur van Essevee.



    Willy, hier zit een fiere voorzitter voor me ?

    “Inderdaad. Ik ben 30 jaar voorzitter, begonnen in derde provinciale. Nà twee minder goede jaren waarin we even streden tegen de degradatie kennen we met Zulte Waregem een heropflakkering en kan ik rustig slapen en ademen. Nu is het niet van ‘moeten’ en plezierig om mee te nemen. Niet dat we géén ambitie hebben maar we bekijken het match per match. We zitten nu in die flow, die drive zit er wat in. Het is nog veel te vroeg om andere uitspraken te doen over onze ambities. Die is de linkerkolom te halen.”

    Om eerlijk te zijn : van die 19 punten hebben we er nog geen enkel gestolen ?

    “Dat vind ik ook. Op KRC Genk pakken we voor hetzelfde geld ook nog punt(en) want ik vond dat een van onze betere matchen. In de eerste helft was er die onterecht afgekeurde goal van Jens Naessens en in de tweede helft worden we op drie minuten afgemaakt door spelers als een Vossen, Gorius en Benteke die een meerwaarde hebben en de match snel beslissen omdat ze makkelijk scoren. Tegen Bergen was onze slechtste match.”

    Twee personen die bepalend zijn voor het huidige succesverhaal zijn Francky Dury en Franck Berrier. Dat waren de beste transfers die je rond Nieuwjaar kon realiseren ?
    “Met Francky Dury, Berrier en ook Leye haalden we drie ervaren mensen terug. Momenteel hebben we een héél jonge spelerskern. We hebben in de kern met Leye, D’Haene, Berrier en De fauw onze vier anciens. Het was een dubbeltje op zijn kant : als het goed lukt met jongeren krijgen ze vleugels en anders in het slechtste geval rekenden we op die vier spelers. Om een voorbeeld te geven : de match op Beerschot. Vroeger zou een achterstand – die we daar opliepen – gegarandeerd zijn uitgedraaid op een nederlaag. Nu konden die vier spelers de jongeren oppeppen en zeggen ‘het is hier nog niet gedaan’ wat resulteerde in de gelijkmaker van Berrier. We kregen zelfs nog een kans op 1-2 en speelden dan ook een tijd op de helft van de tegenstander. Wat die oudere spelers betreft, zo oud zijn de onze ook nog niet als ik vergelijk met spelers van Cercle laatst zoals Evens(34), Vidarsson(34) en Iachtchouk(35).”

    Van Francky Dury zeg je : het is goed dat hij eventjes wegging naar eerst KAA Gent en later de Voetbalbond ?

    “Toen Francky de vorige keer bij ons zat werd hij wat uitgedaagd door de pers. Ze vroegen hem of hij geen ambitie had, over andere ploegen etc… Genk en ook Anderlecht via Franky Vercauteren staken al eens hun hoofd aan het venster. Dan heeft Ivan De Witte van Gent me opgebeld. Francky stelde dat hij ontgoocheld was over de play-offs waarin we slechts twee keer wonnen, op STVV en tegen Club Brugge thuis. Francky wou die stap vooruit zetten en zijn ambitie was groter geworden dan ons budget toeliet. Een bepaald ogenblik was er een afspraak tussen Ivan De Witte en Francky in St Tropez, dus ik wist hoe laat het was. Dat is correct afgehandeld geweest met Gent, een ploeg met wie we trouwens altijd een goeie relatie hebben gehad. Francky had nadien geen job, want met Club Brugge ging het niet door en ondertussen waren wij vergevorderd met Kalezic. Nadien vond Francky Dury bij de Voetbalbond zijn rust terug en kon hij zijn ding doen. De honger was heel groot bij hem om weer een eersteklasser te trainen en dan hebben we een onderhandelingsfase met de bond gehad die op een menselijke manier is afgehandeld. Door Francky was de redding op korte tijd een feit.”

    Horen jullie elkaar nog regelmatig; kortom is jullie band nog dezelfde ?

    “Die band is hetzelfde gebleven; enkel is het zo dat onze CEO Patrick Decuyper nu dichter bij het sportieve staat. Ik bekijk het meer van op afstand. Maar ik zit in de sportieve cel en die beslist wie er wordt aangetrokken.”

    In verband met Franck Berrier : die laatste goal tegen Cercle was magnifiek…

    “Een andere speler zou misschien ook 50 meter spurten maar daar een schot op geven. Hij heeft die cleverheid om de bal langs Coppens te stiften. Berrier voetbalt niet enkel met de benen maar ook het verstand. Hij is een speler die altijd nadenkt, soms tijdens een zware inspanning. Dat zijn de toppers. Franck is de leider van de ploeg. Ik denk dat Standard iets tè weinig geduld had met hem. Volgens mij was hij toen na een zware blessure – die toch de nodige revalidatie vergde – nog niet top.”

    Vreest u een grote leegloop want meerdere spelers zullen in het uitstalraam staan ?

    “Onze spelers worden gevolgd omdat ze bitter jong zijn. Ze kunnen nog gekocht worden aan een redelijke prijs. De concurrentie neemt ook toe, vooral op het middenveld. We moeten ten alle tijd een schaduwteam hebben om de vertrekkers op te vangen; daar is de scoutingscel steeds mee bezig. Dat we nu hoog staan in het klassement, kan ook spelers overtuigen op termijn om naar ons te komen.”

    Als ik kijk naar die ploegopstelling de laatste twee duels :8 op de 11 die starten aan de match zijn Belgen. Weinig eersteklassers doen ons dit na !

    “Op dat vlak hebben we inderdaad veel Belgen. We proberen daar bij Zulte Waregem het accent op te leggen. Er wordt de laatste jaren serieus aan opleiding gedaan bij de jeugd in België en niet enkel bij ons. Maar het begint in ons geval zijn vruchten af te werpen.”

    Er zijn ook verschillende uitblinkers dit seizoen. Vorige speeldag Berrier, ervoor Habibou, nog eerder Naessens etc…

    “We zitten met een goede balans in onze ploeg, jong en oud. Ik zie ons nog te verbeteren. Er zit nog groeimarge in jongens als een Trajkovski, Malanda, De Jonghe en nog anderen.”

    Hoelang wil je nog voorzitter blijven ?

    “Zolang ik me goed en gezond voel. Ik zou graag als voorzitter de inhuldiging van het nieuwe stadion meemaken.”

    We bekijken het best zoals je zei van match tot match en met veel respect voor komende tegenstanders als Lokeren en Charleroi thuis en tussenin Waasland-Beveren uit maar de kans bestaat dat Essevee nog een tijdje bovenin blijft meedraaien ?

    “Die kans bestaat inderdaad. Van de vijf partijen tot en met de heenronde hebben we met Charleroi, Lokeren en KV Mechelen thuis, Waasland Beveren en Club Brugge uit slechts één moeilijke namelijk deze laatste.”

    De volgende (thuis)match heet Lokeren de tegenstander. Een duel dat de laatste jaren steevast op 1-1 eindigde. Zij hebben pak voor pak goeie spelers (Harbaoui, Overmeire, Persoons, Taravel etc…) maar missen De Ceulaer.

    “Ze missen De Ceulaer zeker. Ik heb de indruk dat bij hen enkele spelers – ik neem het voorbeeld van onze ex-speler Taravel – ook niet het niveau van het vorige seizoen halen en minder in vorm zijn. Taravel heeft ook transferperikelen gehad en dat speelt allemaal mee.”







    -   
    Steve Colpaert kreeg voor zijn rode kaart tegen Cercle één schorsingsdag en is er tegen Lokeren niet bij. Ofwel wordt zijn plaats ingenomen door Perdizicchi of Vandenbroeck; ofwel komt Hinostroza in de ploeg, neemt Malanda de rechtsachterpositie in waardoor De fauw – zoals ook tegen Cercle op het einde – naast D’Haene op de mandekkerspositie komt te staan.

    -   
    Enkele van onze spelers hadden de laatste dagen interlandverplichtingen. Junior Malanda als aanvoerder van de U19; Perdizicchi, De Jonghe en Thorgan Hazard bij de nationale beloften.

    -   
    Door de abonneeactie- een abonnee kan één iemand gratis meenemen – wordt een grote opkomst verwacht voor Essevee-Lokeren.
    -  Scheidsrechter voor deze partij is Bart Vertenten.
    Hij floot dit seizoen als jongst debuterende arbiter(24) al Cercle-KVK en trok toen rood voor Gert-Jan De Mets.


    Koen Christiaens.



    Foto's Nico Dewaele en Wim Vermeer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    29-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jens NAESSENS :”Fysiek sta ik sterker dan in het verleden.”

    Jens NAESSENS :”Fysiek sta ik sterker dan in het verleden.”




    Niet Anderlecht maar Zulte Waregem diende Lierse vorig weekend een eerste thuisnederlaag toe. Eerder was OHL eenzelfde lot beschoren. Meer zelfs, Essevee won al drie keer op verplaatsing en is de koploper van het aantal punten(10) buitenshuis. Jens Naessens, auteur van een hattrick in de levensbelangrijke Essevee-Westerlo van vorig seizoen, is toe aan de grote doorbraak. De 22-jarige aanvaller scoorde dit seizoen al drie keer en opmerkelijk is dat hij dat telkens deed bij een invalbeurt. Nà twee nederlagen wil Essevee in eigen vesting tegen Cercle opnieuw aanknopen met de overwinning.




    We proberen zo lang mogelijk bovenin mee te draaien

    Jens, we tellen momenteel reeds 16 punten; dat zijn er al méér dan eind december vorig seizoen. Het lijkt een aangenaam en zorgeloos seizoen te worden voor de ganse Esseveefamilie !

    “Vorig seizoen hadden we een rampstart. Nu kan het niet beter met de vierde plaats. De supporters moeten blij zijn en wij als spelersgroep ook. We proberen zo lang mogelijk bovenin mee te draaien maar gaan nu niet gaan verkondigen dat het onze ambitie is van play-off één te halen. We blijven gewoon hard werken en moeten rustig blijven.”

    Was je verschoten van de prestatie van Habibou want veel hebben we hem dit nog niet zien doen in Waregemse loondienst…
    “Natuurlijk was ik daarvan verschoten want Habib had tot dusver nog niet veel gespeeld. Tegen Kortrijk was hij gestart maar was het niet zijn beste wedstrijd. Tegen Lierse speelde Habibou de wedstrijd van zijn leven. Twee jaar geleden scoorde hij toch ook 12 goals, dus hij mag hetgeen hij tegen Lierse deed van mij nog herhalen.”


    Tegen Lierse speelde Habibou de wedstrijd van zijn leven.

    Een blessure speelde jou parten nà OHL. Welke ?
    “Ik had een verrekking aan de hamstrings. Ik heb eigenlijk in de week voor Anderlecht en de week voor Lierse maar twee keer kunnen trainen, twee keer op vrijdag. Dan is de (laatste) training iets minder intensief dus dat lukte wel maar op Lierse merkte ik dat ik geen 90 minuten aankon – dat had de kinesist voorspeld-  al scheelde het niet veel. Ik was wel rapper vermoeid.”

    Toch heb je het minder moeilijk dan vroeger om een wedstrijd te vervolledigen. Vroeger werd je sneller vervangen ?
    “Dat komt ook door meer te spelen. Ik voel dat ik nu een ganse wedstrijd aankan. Fysiek sta ik sterker dan in het verleden.”

    Het moet leuk spelen zijn voor je aan de zijde van Hazard en Berrier…
    “Je kunt aan hen altijd de bal kwijt en je kan ervan verwachten dat ze een actie maken en je diep sturen. Zij zorgen voor die creativiteit en dat hadden we vorig seizoen niet.”

    David Gevaert zei recent ‘de jonge spelers zijn hongerig, hebben bijzonder veel goesting.’. Dat uit zich ook duidelijk op het veld…
    “We zitten met veel jonge gasten in de groep en er is veel concurrentie. Als jongere moet je je bewijzen en elke kans grijpen. Het is normaal dat we zo hongerig zijn. We zitten met een goede mix van jonge en oudere spelers met ervaring als Davy(De fauw), Karel(D’Haene) en ook Steve(Colpaert) die ons sturen vanuit de verdediging.”

    Jij bent zowat het uithangbord van de jeugd bij Essevee. Ondertussen zit jij al een stapje verder en hoe voelt het aan als Klaas de Rock – die vorige week een profcontract tekende bij Essevee – verklaart ‘Jens Naessens is mijn voorbeeld.’… ?
    “We hadden leute in de kleedkamer toen we die uitspraak van Klaas hoorden. Klaas zei dat ik zijn voorbeeld ben en onze situatie vergelijkbaar is. We hebben inderdaad ongeveer hetzelfde parcours afgelegd want ik was ook 19 jaar toen ik een contract bij Zulte Waregem tekende.”

    Het moet bevrijdend werken voor je een coach te hebben die ten volle gelooft in jouw kwaliteiten ?
    “De trainer gelooft zeker in mij en dat geeft me vertrouwen. Hij spreekt veel met me, hamert op me wat er een volgende keer beter moet en komt daar veel op terug. Hij kan ook eens kwaad op me zijn…(lacht)

    Wat heb je het liefst ?  Invallen en scoren en de matchwinnaar worden zoals tegen OHL en Kortrijk of starten aan de wedstrijd ?
    “Tegen KRC Genk heb ik eigenlijk ook gescoord toen ik wel begon aan de wedstrijd. Ik heb Fernandez in dat duel echt niet geraakt, integendeel was hij het die aan mij hing. Ik heb in het verleden ook al bewezen dat ik kan scoren als ik aan een partij begin. Nu sta ik ook op de flank en wordt er  van mij niet verwacht die ‘ik’ die man moet zijn om te scoren. Het is wel leuk om in te vallen en de matchwinnaar te zijn maar ik sta liever aan de aftrap.”


    Nu sta ik ook op de flank en wordt er van mij niet verwacht die ‘ik’ die man moet zijn om te scoren.

    Het moet als muziek in de oren klinken dat een voetbalkenner als Filip Joos nà de match op OHL verklaart dat de manier waarop je scoorde magnifiek was ?
    “Ik heb dat niet gezien maar wel gehoord achteraf. Het moest rap gebeuren op een zeer korte ruimte. Als de bal te ver van mijn voet valt is het zeker geen doelpunt. Het leek makkelijker dan het in feite was.”

    Cercle, dat wordt weer een totaal andere wedstrijd voor ons.
    Het verleden leert ons dat Zulte Waregem het in dergelijke wedstrijden vaak moeilijk heeft ?
    “Cercle heeft nu vertrouwen getankt door hun zege tegen Charleroi. Ze komen met goede moed naar hier maar wij moeten in staat zijn die wedstrijd te winnen.”

    Het zal wel meespelen in de groep dat we twee keer na mekaar verloren. Eddy van den Berge zei me daarnet ‘we proberen onze spelersgroep scherp te krijgen’. Hetgeen tegen Bergen gebeurde moet een goede les zijn !
    “Je hebt onze reactie gezien nà Bergen op OHL en daar was het veel beter. We mogen Cercle zeker niet onderschatten. Cercle zit nu in onze situatie van vorig seizoen en nu is het net omgekeerd. Ieder seizoen is anders.”


    Jens Naessens na de winning goal op OHL



    De kersverse aanwinst van Cercle, Eidur Gudjohnson, acht zich nog niet wedstrijdfit voor de match tegen Zulte Waregem.

     

    De scheidsrechter voor Essevee-Cercle is Delacour.





    Koen Christiaens

    Foto's Karl Holvoet en Nico Dewaele

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (30 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    28-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David GEVAERT :”Anderlecht is hors categorie in België.”

    David Gevaert : ”Anderlecht is hors categorie in België.”




    Vorige week in de krant gelezen op de allereerste pagina : ’verzwakt Club Brugge op bezoek bij zwart beest KVK’… Ook als er bij die andere topclub Anderlecht twee tot drie geblesseerden zijn wordt hieraan in de kranten – soms zelfs reeds in het begin van de week – ruchtbaarheid aan gegeven terwijl bij kleinere clubs genre Zulte Waregem hierover nauwelijks met een woord wordt gerept.. zie Mbaye Leye.  Maar sta me toe te zeggen dat zélfs op de bank van die topclubs toch altijd nog schoon volk op de bank zit : de vorige speeldag bij Club Lestienne, Refaelov, Van Acker, Odjidja; bij Anderlecht Praet, Vargas, Juhasz, De Sutter…  Aan deze laatste bewaren ze bij Essevee geen beste herinneringen : onze vroegere boosdoener tegen Cercle scoorde in eigen huis ook al tijdens Anderlecht-Zulte Waregem en dan was er die fameuze invalbeurt in de thuismatch vorig seizoen toen de Balegemnaar een mogelijke rood-groene stunt aan diggelen schoot. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat er zaterdag om 18u als de gladiatoren het veld betreden wat prikkelingen in de buik van onze spelers en fans zullen opborrelen. Dat bijvoorbeeld sfeervak X méér decibels zal ontwikkelen dan vier dagen nadien voor de bekerpartij tegen Koksijde. Essevee kan deze partij zonder druk aanvatten en blijft bij een gelijkspel zowaar nog steeds op een (mogelijk gedeelde) tweede plaats. Dit is een moment om te koesteren !  David Gevaert is T2 bij Essevee en levert samen met Eddy Van Den Berghe, Gianny Devos en Bram De Winne schitterend werk in opdracht van Francky Dury, de succestrainer die maandag nog te gast was in Extra Time.


    David, is het voor ons een goed of slecht moment om Anderlecht te treffen na drie gelijke spelen in competitie ?
    “Het resultaat van tegen Ac Milan was een belangrijk gegeven in die zin dat bij verlies zij misschien met twijfels en onzekerheid naar hier kwamen. Bij een goed resultaat wat die 0-0 toch was aanzien ze Essevee misschien als een hapklare brok en komt Anderlecht misschien met meer vertrouwen naar de Gaverbeek afgezakt. Het is een mes dat aan twee kanten snijdt. De Anderlechtspelers keken enorm uit naar de match op Milan en hadden tot dinsdag nog geen enkel moment op Zulte Waregem gedacht. Bij onze spelers zat het – ook door de onderbreking na Bergen – al in ons achterhoofd dat de eerstvolgende thuismatch die tegen Anderlecht was.”

    Aad de Mos zei het na de live-uitzending dinsdag : ‘op Zulte Waregem wordt dit een totaal andere wedstrijd’… Anderlecht staat alleszins onder een bepaalde druk terwijl onze jongens deze confrontatie onstpannen kunnen aanvatten ?
    “Het is voor ons een prachtige gelegenheid om te tonen wat we waard zijn in een topwedstrijd, na Gent de tweede topper die over de vloer komt. Nà zeven speeldagen geeft dit geen vertekend beeld meer van de verhoudingen en is het dus geen toeval dat we op die tweede plaats staan. Of het een ideaal moment is om Anderlecht te treffen, weten we pas nà de match.”

    Anderlecht blijft wel top in België !
    “’Anderlecht is hors categorie in België.’ 

    Ik weet zelfs niet hoe het gesteld is met Rene Sterckx ?
    “Rene Sterckx staat wel ingeschreven op de lijst van spelers van Anderlecht voor de Champions League maar zat in competitie alleszins nog niet op de bank.”

    Is het een groot nadeel dat Mbaye Leye er (voor langere tijd) niet bij is ?
    “Het was alleszins een voordeel dat Jens Naessens na 25 minuten goed is ingevallen en de ploeg meteen die automatismen had. Met deze kern is het echt een luxe dat de spelers op de bank het verschil kunnen maken, terwijl je anders bij een vervanging soms automatisch wat verzwakt. Nu is dat zeker niet het geval bij een vervanging.”

    Voor jongens als Godeau en Verboom wordt dit meteen een speciaal weerzien maar weinig supporters weten dat ook jij een verleden hebt bij Anderlecht !
    “Ik ben toegekomen onder Aimé Antheunis en dat is al 10 jaar geleden. Ik heb later ook nog onder Hugo Broos gewerkt, die ik ook bij Zulte Waregem terugzag. Ik was tijdens mijn verblijf in Anderlecht physical trainer van de A en B-kern en assistent-trainer van de beloften. De enige speler die er nu nog altijd zit is Olivier Deschacht. Ik heb er nog contact mee; de laatste keer dat ik hem zag was vorig jaar in maart.”

    Heb je anders nog contacten met bepaalde mensen van Anderlecht ?
    “Veel contact heb ik niet meer tenzij met mensen die er ondertussen weg zijn zoals Yves Vanderhaeghe, maar met bestuurslui niet. Pierre Leroy, in mijn periode teammanager, zal me wel nog herkennen en met Besnik Hasi heb ik ook nog een goed contact waarmee ik op de Pro Licence zat, net als Geert Emmerechts.”

    Sinds juni heb je dat Uefa Pro Licence-diploma op zak. Een diploma om fier op te zijn !
    “Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om te deelnemen. Eerst werd ik afgewezen omwille van te weinig ervaring maar een derde aanvraag werd goedgekeurd door de jury, telkens met twee jaar verschil. Ik heb gezien dat ik mijn mannetje kon staan. Er werden geen punten meegedeeld maar ik weet dat ik er als één van de beteren uitkwam.”

    Heeft David Gevaert de ambitie ooit ergens hoofdtrainer te worden ?
    “Ik heb die vraag al veel gehad. Je moet ambitie hebben in die taak die je voorgeschoteld krijgt. Concreet betekent dat ik nu zoveel mogelijk mijn bijdrage moet leveren aan de club in mijn functie als assistent-trainer en hieruit het maximum moet halen. Ik ben hoofdtrainer geweest in Eendracht Aalst, Rc Waregem en Sparta Petegem(toen eerste provinciale) en was ook assistent in Ingelmunster bij Eddy Mestdagh, Paul Put en Rik Vandevelde.”

    Jij hebt al wat mooie buitenlandse stages achter de rug…
    “Bij Manchester City, Udinese, Nancy, Twente. Die stages duurden telkens drie dagen. Dat was combineerbaar met mijn job bij Zulte Waregem want gingen door tijdens de weken dat er interlands waren. Chris Janssens en Bob Peeters waren er ook bij; dus daar werd wel rekening mee gehouden.”


    Ik hou me, net als Francky, vooral bezig met statistieken van onze spelers

    Wat is het verschil tussen jou en Eddy Van Den Berghe in jullie taak als assistent ?
    “We doen beiden het veldwerk. Eddy houdt zich meer bezig met de compilatie van de tegenstander en onze ploeg. Ikzelf met het veldwerk, vandaag(dinsdag, nvdr) deed ik de individuele training van de spelers. Ik geef eens de opwarming, pas in trap vorm, positiespelletjes maar Eddy en ikzelf wisselen daar ook in; ook met Francky Dury.”

    Zoals je al aangaf was je al trainer van eerste ploegen maar je hebt ook al met jongeren gewerkt zoals de beloften van Zulte Waregem waarmee je vierde eindigde en waarin jonge talenten zich opwerkten. Ik denk aan Jens Naessens. Hoe leuk is om in deze kern met veel jonge spelers te mogen werken ?
    “Er is ook nog Niels Vandenbroucke die de laatste twee matchen startte in de basis. Met jonge gasten zie je die honger, gedrevenheid. Ze hebben goesting om ertegenaan te gaan. Die ongebreidelde spontaniteit maakt het geestig om er mee om te gaan. Ik heb ik mijn carrière al méér met oudere dan jongere spelers gewerkt. Nu hebben we een mix ervan en kwamen er veel jonge spelers bij die stimulerend moeten werken voor iedereen. Dit brengt een bom van dynamisme in de club.”

    Welk gevoel heb je als je tijdens de wedstrijden op de bank zit en als er iets misloopt en wat is jouw taak dan ?
    “Ik hou me, net als Francky, vooral bezig met statistieken van onze spelers terwijl Eddy meer de veldbezetting van de tegenstander voor zijn rekening neemt. Betreffende dat gevoel heb ik mij dit jaar nog niet veel moeten enerveren, in tegenstelling tot het vorige jaar. We zitten nu in een situatie dat de match zaterdag tegen Anderlecht een hoogdag is.”

    Hoe goed is Thorgan Hazard ? Een supporter maakte me de opmerking dat ze hem misschien gauw van het veld zullen trappen ?
    “Dat denk ik niet want hij is te snel. Hij heeft al getoond op training dat hij een surplus is wat we ook zagen op OHL. Nu wordt hij de bliksemafleider voor Franck Berrier. Talent is voor mij alles. Als hij na de match op OHL verklaart dat hij top 3 wil spelen, zegt hij dat uit een vorm van enthousiasme.”

    Laatste vraag. Dit weekend ben ikzelf naast Essevee-Anderlecht ook in de ban van het WK wielrennen in Valkenburg. Ben jij bijvoorbeeld ook een wielerfreak ?
    “Ik rij soms zelf met de koersvelo van en naar de training; toch twee keer 20 km vanuit Nazareth en terug en maak dan soms nog een ommetje. Alle sporten interesseren me. We hebben een wreed schone zomer gehad met het EK voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. Nu is er het WK wielrennen waarover de media ons genoeg informeren. Ik zal het WK zondag alleszins volgen en hoop zoals zo velen dat een Belg het haalt. Naast voetbal is wielrennen in ons land dè sport bij uitstek; België is het mekka van de wielersport want vele wielrenners komen hier ook trainen. Ik heb ook veel wielervrienden en via via ken ik ook renster Emma Johansson.”



    Kan dit team zaterdag Anderlecht kloppen ?

    ° Vorig seizoen stond Essevee-Anderlecht tot 9 minuten voor de reguliere tijd 2-0. Uitblinker Serwy scoorde het eerste doelpunt, Proto blunderde waardoor het slappe schot van Chevalier in doel ging. Nadien scoorde Wasilewski de aansluitingstreffer en trok De Sutter Anderlecht met twee treffers over de streep.

    ° Anderlecht mist de al langer geblesseerden Cyriac en Suarez. Afwachten of Van Den Brom Kouyaté opnieuw voor de verdediging zet zoals op Milan.

    ° De scheidsrechter voor Essevee-Anderlecht is Serge Gumienny.

    ° Begin deze week en mede door de mooie overwinning op OHL kwam de kaartenverkoop op volle toeren en wordt Zulte Waregem-Anderlecht in een vol huis gespeeld.

    ° Sfeervak X heeft voor deze topper een nieuwe actie voorzien en meldt dat zij alvast‘er zullen staan zaterdag’…




    Koen Christiaens

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    27-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francky Dury (Zulte Waregem) denkt nog niet aan Play Off 1

    Francky Dury (Zulte Waregem) denkt nog niet aan Play Off 1


    Wat heeft Koen Christiaens hier met Francky Dury te bespreken ?

    Zulte Waregem stond na zeven speeldagen trots op de tweede plaats.
    "Daarom halen we Play-off I nog niet", vertelde coach Francky Dury maandag in Extra Time.
    "In Belgie heb je de top 5. Die clubs zullen altijd Play-off I spelen.
    Wij gaan zeker proberen om de reguliere competitie als zesde te beeindigen,
    maar na twee moeilijke jaren ga ik niet beweren dat we nu beter zijn
    dan Kortrijk, Lokeren of Beerschot." "Mijn jonge ploeg krijgt nu veel lof,
    maar het is niet ondenkbaar dat we nog een dipje zullen kennen."
    Thorgan Hazard heeft vorige zaterdag meteen laten zien wat hij in zijn mars heeft.
    Zulte Waregem huurt hem van Chelsea. "Die deal is beklonken tijdens de Olympische Spelen", vertelt Dury.
    "Patrick Decuyper, onze afgevaardigde bestuurder, kent de zaakwaarnemer van Eden Hazard.
    Ze hebben mekaar gesproken in het Belgium House op de Spelen in Londen.
    Zo is Thorgan bij ons terechtgekomen. Hij is de enige speler die we huren zonder optie tot aankoop."
    Chelsea leent Thorgan Hazard een jaar uit. Vorig seizoen speelde hij in de Franse tweede klasse bij Lens.


    Een paar supporters waren aanwezig bij de liveuitzending en bezorgden mij een paar foto's ...


    Francky Dury , Bert Vullers en Koen Christiaens


    Bjorn met Francky Dury



    Delphine met Johan Boskamp


    Filip Joos (ogen dicht) en Delphine Vansteenkiste

    Foto's:Delphine Vansteenkiste

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Rik Vande Velde is niet langer bij Anderlecht

    Anderlecht laat weten dat de club en Rik Vande Velde, hoofd scouting, besloten hebben om uit elkaar te gaan.
    "Anderlecht wenst Rik Vande Velde te danken voor zijn inzet de voorbije jaren.
    We wensen hem alle succes toe met zijn loopbaan", zegt Herman Van Holsbeeck



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    26-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francky DEKENNE :”Doelman Cool zal zich tegen Essevee kunnen onderscheiden.”

    Francky DEKENNE :
    ”Doelman Cool zal zich tegen Essevee kunnen onderscheiden.”



    Komende woensdag 26 september staan in het voetbal de 1/16e finales van de Beker van België op het programma. Nà Ronse vorig seizoen treft Zulte Waregem opnieuw een derdeklasser namelijk VV Coxyde dat na negen speeldagen in de competitie op een    plaats prijkt. Met rechtsachter Nicholas Tamsin zit er zowaar een ex-Esseveër in de Koksijdse spelerskern. Francky Dekenne kent de reeks als zijn broekzak. De Waregemnaar was voorheen trainer van Torhout, Rc Waregem en Deinze(vorig seizoen) en is sinds enkele weken bij Izegem aan de slag. Niemand die dus beter de kwaliteiten van onze bekertegenstander kent.





    Francky, beginnen met de actualiteit in derde klasse A : Doornik werd ingedeeld in derde klasse B maar Rc Waregem verliest zes punten omdat het door een administratieve fout Niels Peers(ex-Zulte Waregem)opstelde. Een jammerlijke zaak voor jouw gewezen werkgever ?

    “Ik vind dat voor Rc Waregem zeer jammer. Ze zijn zes punten kwijt en haalden de laatste matchen 4 op 15 en zakken daardoor naar de kelder van het klassement. Het reglement is echter wat het is. Torhout diende als eerste klacht in op een ogenblik dat ze nog niet veel punten telden terwijl ze ondertussen hun puntenaantal aandikten terwijl mijn huidige club Izegem later ook klacht indiende. Wie in dergelijk geval staat, pakt al hetgeen wat mogelijk is maar het is pijnlijk voor Rc Waregem. Ik juich het reglement alleszins niet toe.”

     

    Francky, je begon de voorbereiding bij Maldegem maar was er evenvlug weer weg…

    “Ik heb de volledige voorbereiding van zes weken meegemaakt. In februari had ik immers de ploeg helemaal op punt gezet inzake transfers. Bij Maldegem was er veel ambitie zei men. Daarom zette ik vanuit Deinze een stap terug naar vierde nationale bij Maldegem en was het de ambitie door te groeien naar derde klasse en zelfs… tweede klasse. Maar gauw had ik door dat dit verhaal niet zou kloppen en raakte mijn contract niet in orde. Voorzitter Serge Vandewalle, ex voetballer, heeft echter altijd alles nagekomen en correct gehandeld.”

     

    Nogal vlug kwam er een verlossend telefoontje van Izegem ?

    “Ik dacht een drietal maanden zonder werk zou zitten maar na twee dagen kwam er inderdaad al een telefoon van Izegem en was alles in kannen en kruiken.”

     

    Sinds je bij Izegem het roer overnam wonnen jullie twee keer op verplaatsing, bij Rupel Boom en zaterdag nog tegen je ex-ploeg Deinze. De redding wordt de enige betrachting ?

    “De redding is ook de enige betrachting en dat zou al een mirakel zijn. Er zakken in derde klasse twee ploegen rechtstreeks en één ploeg speelt de barrages. Wij willen op zijn minst die barrages halen. We willen nog wat punten pakken voor Nieuwjaar en indien nodig doen we dàn nog transfers. Het is nu aan de spelers om zich te bewijzen.”

     

    Steven Ghys van Ronse verklaarde op deze site dat er geen zwakke broertjes zijn in derde klasse. Ben je hiermee akkoord ?

    “Sommigen beweren inderdaad dat derde klasse een zwaardere reeks is dan voorheen maar ik vind van niet. De ploegen die vorig jaar rechtstreeks van derde overgingen naar tweede(zoals Oudenaarde) kwamen uit derde klasse A. Ik heb met Izegem tegen Bornem en Rupel Boom gespeeld en vond dat twee zwakke ploegen. Nu is de reeks een stuk interessanter omdat de Waalse ploegen zijn weggevallen. In feite kan je pas nà het seizoen de sterkte van de reeks inschatten.”

     

    Zulte Waregem speelt woensdag voor de Beker tegen Coxyde. Hoe schat je die ploeg in ?

    “Ik vind Coxyde niet sterker dan vorig jaar. De trainer met name Hugo Vandenheede ken ik goed. Het is een brave kerel en ik heb er een goed contact mee. Ik zie ze eindigen tussen de zesde en negende plaats al mogen ze van mij zeker hoger eindigen al was het maar om Hugo te plezieren hiermee.”

     

    Welke spelers steken er bovenuit ?

    “Bart Syx is klein en vinnig en er is ook Karel Ternier; dat zijn twee aanvallende spelers die zeer beweeglijk zijn. Er is ook een goede doelman Jonas Cool die bijna 2 meter groot is en die zich voor het bekerduel dus zeker zal kunnen onderscheiden. Hij is de vaste doelman.”

    (zaterdag won Coxyde nog met forfaitcijfers op het veld van Turnhout, onder meer Ternier en ook Tamsin scoorden, nvdr).

     

    Stel dat jij nu Francky Dury was : Essevee speelde tegen Anderlecht en volgende zaterdag op het Lisp tegen Lier. Zou jij roteren tegen Coxyde ?

    “Ik kan dat moeilijk zeggen omdat ik de spelers van Essevee te weinig ken. Het feit is dat je als eersteklasser gewoon moet doorgaan. Ik ben van roteren geen voorstander. Spelers die goed spelen moet je erin laten. Die spelers uit hun ritme halen is niet goed. Ik zou dat als speler vroeger ook niet graag gehad hebben.”

     

    Volg je Zulte Waregem nog ?

    “Via de kranten en Tv. Ik hoor nog de entourage, bepaalde mensen zoals mijn beste kameraad én abonnee John Vanhoutte en blijf zo op de hoogte. Je kan Zulte Waregem niet meer vergelijken met vroeger zoals Francky Dury nog zei in Extra Time. Toen waren er werkers zoals Van Nieuwenhuyze terwijl er nu een anders soort voetbal wordt gebracht; het soort voetbal dat ik ook verkies. Ze hebben nu een goede mix van spelers.”

     

    Indien Essevee de volgende ronde haalt wacht op 28 november de winnaar van Deinze-Charleroi. Indien je nog trainer van Deinze was geweest volgde misschien als Waregemnaar een confrontatie met Essevee…

    “Dat zou heel schoon geweest zijn… Ik had dat graag meegemaakt ! Ik voetbalde 23 jaar voor Essevee en woon hier. Een gemiste kans.”





    De wedstrijd Zulte Waregem-Coxyde start op woensdag 26 september om 20u.

     

     


    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    25-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jimmy DE JONGHE :”Ik kan perfect spelen waar Francky Dury mij opstelt.”

    Jimmy DE JONGHE :
    ”Ik kan perfect spelen waar Francky Dury mij opstelt.”



    Ik zal bij Essevee meer speelkansen krijgen

    Jong én Belgisch, zo pakte Zulte Waregem op het einde van de transferperiode nog uit met vier nieuwe jongens. Eén van hen is de gehuurde Jimmy De Jonghe van Club Brugge. De blonde jongeman werd binnengehaald als linksachter als vervanger van Briam Hamalainen. In de aanloop naar de moeilijke uitmatch op Leuven, een ploeg die na een achterstand quasi altijd de sterkte heeft om terug te keren, hadden we een interessant gesprek met de ex-speler van Club Brugge.
    Punt(en)winst in Leuven betekent sowieso dat Essevee in het spoor blijft van de volgende opponent, Anderlecht.


    Jimmy, de fans zullen denken dat jij je ganse periode bij de jeugd van Club Brugge sleet maar dat klopt niet want je bent geboren en getogen in een andere streek ?
    “Ik ben geboren in Deurne bij Antwerpen. Ik begon te voetballen op 8-jarige leeftijd bij SK Lierse en stond toen meestal vooraan links in het elftal. Per seizoen scoorde ik tegen de dertig doelpunten. We hadden een goede ploeg want speelden elk jaar makkelijk kampioen. Uit die ploeg is Matz Sels nu de eerste doelman van Lierse en speelt ook Gianny Van Den Buys in het eerste elftal van Westerlo. Gianny is inderdaad de zoon van Stan.”

    Westerlo werd jouw volgende ploeg…
    “Ik vertrok op 11-jarige leeftijd bij Lierse omdat zij op een bepaald ogenblik 4 ploegen hadden van dezelfde leeftijd namelijk twee gewestelijke en twee nationale ploegen. Omdat er drie van die vier ploegen zouden worden geschrapt en er slechts één zou overblijven heb ik het zekere voor het onzekere genomen en trok naar Westerlo waar ik tot mijn zestiende bleef . Tijdens mijn Westerlo-periode nam ik de ganse linkerkant voor mijn rekening (van linksachter tot linksvoor) tot zelfs centraal in de verdediging. Nadien verhuisde ik voor twee jaar naar Beerschot. Ik zat toen in de Topsportschool in Wilrijk en had er met Marc Noë dezelfde trainer als toen bij Beerschot en vandaar kwam die overstap. Het klikte tussen ons en hij was tevreden over mij en ik kon ook van hem veel opsteken.”

    En toen kwam Club Brugge…
    “Zij waren al komen kijken toen ik het eerste jaar bij Beerschot zat maar ik maakte de keuze om toch nog een jaartje te blijven. Ik heb toen nà het tweede seizoen gekozen voor zekerheid want Beerschot had te weinig inkomsten om me een vast contract te geven en koos vervolgens daarom voor de beloften van Club Brugge. Dat was in het seizoen 2010-2011 en ik mocht rond Nieuwjaar al snel op stage naar Marbella met de A-kern. Nà de winterstop mocht ik blijven trainen met de A-kern en op het einde van dat seizoen kreeg ik een profcontract. Mijn eerste officiële match was op de Brugse Metten tegen Bayer Leverkusen, een wedstrijd die we winnend afsloten met 2-1. Kort nadien maakte ik mijn competitiedebuut in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen mijn ex-club Westerlo. We wonnen met 5-0 en het was meteen ook voor mij een schot in de roos want ik speelde een van mijn betere matchen in eerste nationale en ook trainer Adrie Koster was zeker tevreden. De match nadien op OHL miste ik door een infectie in de buik maar later zou ik nog twaalf keer mogen aantreden met het eerste elftal. Toen ik niet startte stond Stenman op mijn plaats en als die out was koos de trainer voor zekerheid met Högli maar dat haalde ook niet veel uit want twee weken later kreeg Koster zijn ontslag.”

    Je speelde ook enkele Europese wedstrijden ?
    “Ik heb gespeeld in de poulewedstrijden voor de Europa League op Maribor en tegen Birmingham. Tegen deze Engelse ploeg gingen we nog in het slot voor de bijl met 1-2. Ik was er ook bij in een kwalificatiewedstrijd tegen een ploeg van wie de naam me ontglipt.”

    Francky Dury is één reden tot je komst naar Zulte Waregem maar bij Club Brugge zat je ook op een dood spoor met Figueras, Buysse, Högli etc…
    “Bij Club Brugge zijn er momenteel veel te veel spelers op elke positie. Het was duidelijk dat de kansen voor een jonge gast op alle posities ferm zijn gedaald. Omdat ik Francky Dury kende van bij de nationale beloftenploeg en er een goede band was tussen ons heb ik gekozen voor Essevee. Het is voor mij voordeliger omdat ik hier meer speelkansen zal krijgen. Ik kan op deze manier laten zien wat ik waard ben in eerste klasse.” 

    Je bent binnengehaald als vervanger van de naar Genk vertrokken Hamalainen. Tegen Bergen speelde Niels Vandenbroucke op de linksachter. Denk je van zaterdag te starten op OHL ?
    “Ik weet het eigenlijk nog niet. Dat verhaal als de vervanger van Hamalainen klopt. Ik verwacht sowieso meer speelkansen maar ik heb de indruk dat de trainer mij meer aanvallend wil zetten omdat er niet echt een linksmidden in de kern zit en ik speelde daar dus al in de jeugdreeksen. Ik kan perfect spelen waar de trainer mij opstelt. Het is mij eigenlijk eender. Ik moet hard werken en zien dat ik mezelf bewijs.”

    Vertel eens wat over die nationale beloften. Wat is er veranderd sinds Johan Walem het roer overnam van Francky Dury ?
    “Wat opvalt is dat er nu veel meer spelers zijn uit Wallonië terwijl er vorig jaar een overtal van Vlamingen in de kern zat. Toen ik maandag nog meespeelde tegen Ijsland(uitslag 5-0, nvdr) waren er slechts een vijf à zestal Vlamingen. Op de Voetbalbond hebben ze beslist om bij de beloften zoveel mogelijk jongens de nemen van het geboortejaar 1992(mijn jaar) en 1993. De enige uitzondering is Boyata die door Manchester City is uitgeleend aan Twente. Badibanga zat ook in zo’n situatie maar omdat hij niet mocht spelen vorige week tegen Noorwegen is hij het afgetrapt dus ik denk niet dat we hem nog terugzien.”
    (Ook medespelers van bij Zulte Waregem als Godeau, Hazard en Verboom zaten tegen Ijsland in de kern, nvdr)

    Nà de match op OHL volgt volgende week Anderlecht. Dat is een match waar ze hier aan de Gaverbeek al een tijdje mee bezig zijn. Je kan jouw Brugse vrienden dan een groot plezier doen door een goed resultaat te halen…
    “Dat gaan ze zeker appreciëren. Of ze dit jaar kampioen spelen ? Vorig jaar zat die kans er ook zeker in maar op bepaalde momenten verloren ze nog belangrijke punten door een dom foutje. Ik herinner mij de competitiematch tegen Anderlecht toen ik een invalbeurt maakte. We kwamen vroeg 1-0 voor op penalty maar in de laatste minuut werd het nog 1-1. Door dergelijk puntenverlies kwamen we te kort in de eindafrekening. Later op het seizoen onder Daum werd ook veel met 1-0 gewonnen, er werd al meteen gesproken over de Daumscore en onder hem was het belangrijk geen tegengoal te slikken. Nu is dat minder belangrijk en scoort Club ook heel makkelijk.”

    Wat gebeurt er op het einde van dit seizoen. Je bent voor één jaar gehuurd met een aankoopoptie ?
    “Ik ben daar nog niet op aan het denken. Ik wil me eerst bewijzen met Essevee opdat Club Brugge op het einde van het seizoen iets heeft van ‘er zit toch wat in Jimmy De Jonghe’. Ik moet dan een beslissing nemen maar concentreer me eerst op de wedstrijden met Zulte Waregem.”

    Dank voor dit leuk gesprek Jimmy en veel succes bij Essevee, te beginnen op OHL !



    Ik heb de indruk dat de trainer mij meer aanvallend wil zetten



    Koen Christiaens


    Foto's Karl Holvoet en Nico Dewaele

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    24-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing Zulte Waregem - Bergen


    Voorbeschouwing ESSEVEE-BERGEN 

    Steve Colpaert verwoordde nà afloop van de met 2-0 verloren partij op KRC Genk keurig het verschil tussen de twee ploegen : “de tegenstander was efficiënter in de afwerking”. Wat indien spitsen Leye en Naessens de vele kansen in de eerste helft hadden verzilverd ? Ook werd een doelpunt van Jens Naessens om onduidelijke redenen door scheidsrechter Verbist afgekeurd. Essevee toonde zich in ieder geval op Genk een waardig leider. “Het vertrouwen is door deze eerste nederlaag zeker niet weg” liet doelman Sammy Bossut zich ontvallen.


    Vooraleer de Jupiler League- omwille van twee interlands van de Rode Duivels – aan een weekje rust toe is staat de belangrijke partij tegen Bergen op het menu; een tegenstander die in het verleden al meermaals het zwarte beest bleek voor Zulte Waregem. In de vier duels van vorig seizoen werd drie keer verloren van de Draken en één keer gewonnen : Op Bergen speelde Zulte Waregem zijn beste uitmatch maar verloor met 3-1(doelpunt de Fauw); thuis werd het in de competitie 2-3 met drie assists van Tim Matthys. Het was het absolute dieptepunt van het seizoen in december waarop Kalezic kort nadien werd ontslagen. In play-off twee kruisten de wegen van de twee ploegen elkaar opnieuw maar moest Essevee weer het onderspit delven waardoor Essevee winst in zijn poule mocht vergeten. Benjamin Niçaise liet zich nogal makkelijk vallen in een duel met Leye en Pots trok meteen rood voor de Senegalees. Het was diezelfde Niçaise die met een afschamper scoorde en Perbet zorgde in het slot voor een overdreven 0-2.


    Met twee moeilijke duels in het verschiet – OHL en Anderlecht- zou Waregemse puntenwinst tegen Bergen welgekomen zijn. De ploeg die op Genk startte blijft wellicht ongewijzigd : Hinostroza nam zijn plaats – met verve – terug in waardoor Jonathan Delaplace op de rechtsmiddenpositie schoof. Tenzij Francky Dury tegen Bergen kiest voor de meer offensievere Trajkovski, die na een bleke partij op Beerschot zijn plaats in het elftal kwijt raakte.


    Bergen verloor zijn laatste twee partijen tegen Anderlecht en Club Brugge met het kleinste verschil. Jérémy Sapina kreeg evenveel keer rood en zal geschorst zijn in Waregem. Achterin spelen de Westvlamingen Daan Van Gijseghem als mandekker en Pieter-Jan Monteyne als linksachter. Op het middenveld is het naast wroeter Niçaise opletten van Zola Matumona die na veel blessureleed weer topfit is. Tim Matthys liet na de partij tegen Anderlecht zijn ongenoegen blijken ten opzichte van trainer Enzo Scifo omdat hij vervangen werd. Scifo plaatste Matthys tegen Club Brugge op de bank waardoor de linksvoetige Angor Angeli op rechts aan de partij mocht beginnen. Voorin is het uitkijken voor Nong en Jarju; het Kameroense-Gambiaanse duo dat moeilijk van de bal te zetten is.
    Bij Bergen vinden we ook Franky Vandendriessche terug, de Waregemse doelmannentrainer die op uitdrukkelijke vraag van voorzitter Leone terugkwam naar Bergen.


    De vermoedelijke ploegopstellingen :

    ZULTE WAREGEM : Bossut – De fauw, Colpaert, D’Haene en Hamalainen (ondertussen naar Genk) – Delaplace, Hinostroza, Skulason, Berrier – Naessens en Leye.

    BERGEN : Werner – Franquart, Van Gijseghem, Monteyne, Timmermans – Nicaise, Angeli, Matumona, Van Imschoot – Jarju en Nong.
    De scheidsrechter voor Essevee-Bergen is de jonge Alho-Guerreiro.


    Koen Christiaens.

    Nog dit :

    Brian Hamalainen ruilt SV Zulte Waregem voor KRC Genk. De overgang van de Deen werd vrijdagmiddag afgerond.

    Brian Hamalainen: "Dit was een mooie opportuniteit voor mij en de club. Ik heb een fantastische tijd gehad bij Essevee en zal nooit vergeten wat de supporters voor mij hebben betekend. De sfeertribune zal me ook altijd bijblijven. Iedereen van de club zit voor altijd in mijn hart en ik hoop dat iedereen mij de volgende stap in mijn carrière gunt. Van zodra ik kan, kom ik opnieuw een wedstrijd bijwonen aan de gaverbeek."

    Essevee wenst Brian alle succes toe in zijn verdere loopbaan.



    Frédéric Gounongbe gaat één seizoen bij tweedeklasser FC Brussels voetballen


    SV Zulte Waregem en Sporting Charleroi bereikten een overeenkomst over de definitieve overgang van Giuseppe Rossini.


    SV Zulte Waregem huurt belofteninternational Jimmy De Jonghe (20) voor één seizoen van Club Brugge. Essevee bedong ook een aankoopoptie op de jonge Belg.
    Jimmy De Jonghe: “Ik ben heel blij met deze kans. Ik wil me tonen en besef dat ik daarvoor heel hard zal moeten werken op training. Iedere dag. Ik kan met een coach aan de slag die ik goed ken van bij de nationale beloften, waarmee ik alle jeugdreeksen doorliep. Essevee is een mooie club met een gezonde ambitie. Mijn favoriete positie? Ik kan op de hele linkerflank uit de voeten.”




    Essevee heeft donderdagavond de komst van Thorgan Hazard afgerond. Hazard genoot zijn opleiding bij het Franse RC Lens en tekende op 24 juli bij Chelsea. Essevee leent de 19-jarige Belgische jeugdinternational van de Engelse topclub voor één seizoen.

    “SV Zulte Waregem is een club die bewijst dat jongeren kansen krijgen onder de vleugels van ervaren spelers. Er is een goede mix aanwezig”, zegt Hazard op de clubwebsitewww.essevee.be. “Essevee geeft kansen aan de jeugd en dat heeft de doorslag gegeven. Ik ben hier nog maar net en merk meteen dat het een zeer aimabele club is waar iets beweegt. Ik krijg de kans om mij te bewijzen bij een team met een gezonde ambitie. Ik ben op verschillende posities op het middenveld inzetbaar.”


    Essevee neemt de nationale belofteninternationals Bryan Verboom (19) en Bruno Godeau (20) over van landskampioen Anderlecht. Verboom en Godeau maakten de volledige voorbereiding mee met de A-kern van Anderlecht.

    Bruno Godeau: “Ik had een uitstekend gesprek met de clubleiding en de coach van SV Zulte Waregem. Ik kon mij onmiddellijk vinden in hun visie: jeugd kansen geven. Ik heb ook onmiddellijk de wil om altijd te winnen gevoeld in de gesprekken, wat mij op het lijf geschreven is. Ik kan zowat overal in de verdediging uit de voeten, maar speel het vaakst centraal achterin. Ik heb bijna alle oefenmatchen gespeeld met Anderlecht en hoop mij nu te kunnen tonen bij Essevee. Het komt erop aan om mij te bewijzen en de kansen te grijpen die ik krijg, maar ik zal die moeten afdwingen op training. Het is leuk dat ik samen met Bryan deze stap kan zetten. Het is alvast een eer om met hem te spelen, want hij heeft al veel zijn talent laten blijken op het veld. Leuk dat ik nu met hem kan aantreden in de A-kern van Essevee.”


    Bryan Verboom: “Ik was ook meteen overtuigd van de weg die Essevee uitwil. Ze geven veel jeugdspelers de kans om te groeien naast ervaren spelers. Ik ken heel wat jongens bij Essevee van de nationale beloften en ze zeiden mij allemaal in koor om niet te twijfelen. Essevee bewijst ook effectief dat jongeren veel speelkansen krijgen. Dit is een heel mooie uitdaging. Ik werd op verschillende posities uitgespeeld bij Anderlecht, zowel op het middenveld als in de verdediging. Mijn snelheid en techniek zijn mijn troeven.”




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    23-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francky Dury :”Ik schat Gent veel sterker in dan Standard

    Francky Dury :”Ik schat Gent veel sterker in dan Standard.”


    "Leye is de Drogba van mijn team".

    In Waregem mogen ze op het einde van zijn carrière een standbeeld zetten : Francky Dury zorgde met zijn terugkeer ervoor dat vanaf Nieuwjaar de rust en de stabiliteit terugkeerde aan de Gaverbeek en spelers als Berrier en Leye speelden hierin een belangrijke rol met de redding tot gevolg. In tegenstelling tot voorgaande jaren opende Essevee ook deze nieuwe voetbaljaargang schitterend met een driepunter op Standard. Vorig seizoen moesten de fans wachten tot in Bergen in de play-offs op een eerste uitzege ! ‘Ongelooflijk welk blok onze trainer ons liet neerzetten. Hij tekende het uit, wij zorgden ervoor dat de mazen sterk en ondoordringbaar waren’ stak Steve Colpaert de loftrompet over Dury. Mbaye Leye wist te zeggen :’we hebben in de voorbereiding bij momenten afgezien als paarden, maar plukten er al op de eerste speeldag de vruchten van.’ Francky Dury liet tegen Standard als meester-tacticus zijn Nederlandse collega Ron Jans een poepje ruiken en bewees nogmaals zijn kwaliteit. Essevee-KAA Gent of het duel tussen de huidige en ex-club van onze coach met zowaar de leidersplaats als inzet….


    "Bij Zulte Waregem zal iedere jongere speler zijn kans krijgen."

    Francky, toen je zondag op de bus zit na een collectief uitmuntende prestatie : wat zeg je dan tegen de jongens ?
    “Ik laat de vreugde aan hen. Ik heb hen nadien geloofd voor de geweldige teammentaliteit, het resultaat van uitstekend teamwork.”

    Na het fluitsignaal op Standard volgde een mooi beeld : een vreugdedansje van de technische staf met daarbij de springende invallers : een bewijs dat het goed zit met de sfeer…
    “Wat opvalt : tijdens de zes weken voorbereiding hebben we gewerkt naar een goed teamgevoel, dagdagelijks. Teambuilding is inderdaad iets van elke dag. De groep zit mee in dat verhaal, aanvaardt ook een correctie van iemand. Je moet winnaar zijn en winnaars zijn we aan het vormen. Dat is niet enkel de verdienste van de staf maar van het hele team en op dat vlak hebben we stappen gezet tijdens de voorbereiding.”

    Essevee gaf op Standard nauwelijks een kans weg : de organisatie stond er…
    “We kenden een moeilijk moment in het tweede en derde kwartier. We verloren te veel de bal, hadden geen druk op de bal en dan kwam hun grootste kans met Ogunjimi. We herstelden ons in het vierde kwartier, ook met de inbreng van Delaplace, waardoor Standard nerveuzer werd en meer de lange bal hanteerde. In de tweede helft hebben we bijna niets weggegeven en kregen wij nog de mooiste kansen langs Leye en Berrier.”

    Het is moeilijk om uitblinkers eruit te halen om niemand te kort te doen maar op Standard zagen we weer de Sammy Bossut van twee, drie seizoenen terug ?

    “Wat de laatste jaren gebeurd is naar Sammy toe, dat is niet goed. Hij stond zonder vingers te keepen. Met doelmannen als Muyters en Coeman achter hem was de concurrentie onvoldoende. Dat maakt je keeper niet beter. Sammy heeft talent en kàn het ! Ik moest als nieuwe doelman niemand hebben van 30 jaar met 500 matchen in eerste klasse. Op vandaag hebben we drie goede keepers met ook die jonge Jasper Otte die zich verder opwerkt. Tegen Valenciennes deed Bruzzese het heel goed. De mensen mogen gerust zijn : stel dat Sammy zou uitvallen hebben we ‘op zijn minst’ één goede doelman. Je moet die concurrentiestrijd
    hebben. Zonder concurrentie sta je niet scherp te voetballen. Een mens heeft dat nodig.”


    "Dat Berrier nog zou vertrekken is géén optie meer."

    Ook Leye werkte heel hard tegen zijn ex-club. Kan je stellen dat Mbaye die koelbloedigheid voor doel soms te kort komt door zijn grote werkkracht ?
    “Leye is een beetje de Drogba van het team. Hij is krachtig, gaat met iedereen in duel en mist soms wel die frisheid. Je moet een beetje geluk hebben, daar wordt niet over gesproken maar Kawashima pakt ook twee keer goed die bal. Je mag niet vergeten dat Mbaye in anderhalf jaar Zulte Waregem 25 goals heeft gemaakt. Ik heb ook al veel Belgische topscorers kansen zien missen. Leye heeft een geweldige competitie ingesteldheid. Op iedere strook van het veld vind je hem terug. Ik kan hem ook op links zetten. Mbaye Leye is heel belangrijk voor Zulte
    Waregem.

    Bepaalde kranten wisten vorig weekend te zeggen dat Zulte Waregem zonder nieuwkomers aan zijn eerste match op Standard begon.…

    “Laat me stellen : we hebben in onze kern bijzonder veel jonge spelers. Bij Zulte Waregem zal iedere jonge speler zijn kans krijgen, dat is de nieuwe visie van de club. Kijk maar naar de leeftijd van aanwinsten Bruzzese(23), Perdizicchi(19), Gounongbe(23), Lendric(20) en Malanda(17). Die jongens moeten die kans krijgen om zich te ontplooien. Het lijkt me logisch dat je dan op Standard met die jongens niet veel gaat experimenteren. De ploeg die gespeeld heeft, dat leek me de meest logische bezetting.”

    Het trio Skulason-Trajkovski-Hinostroza speelde vorig seizoen door omstandigheden weinig matchen. Op dat vlak kan je ook spreken van aanwinsten en met Nieuwjaar kwamen Berrier en Leye al terug…
    “Trajkovski en Hinostroza hebben het eerste gedeelte toen ik hier terugkwam niet veel gespeeld. Ik kon me toen – januari, februari 2012- niet bezighouden met het individu want met stip stond toen de redding voorop. Die jongens hebben iets maar moeten nog heel, veel leren. Ze hebben kwaliteiten maar moeten vanuit hun culturele natuur goed benaderd worden om de nodige progressie te maken. Je moet een Peruviaan ook anders aanpakken dan een Macedoniër. Ze pikken het op en dat is voor mij het belangrijkste. Franck voelt dat hij bij Essevee de appreciatie krijgt om zich verder te ontwikkelen. Hij heeft ook een familie en gezin, wat ook belangrijk is.”

    In de pers pronostikeerde men voor Essevee een tiende à elfde plaats. Vind je deze plaats realistisch ?
    “Ik vind dat toch een correcte plaats. De laatste twee jaar eindigden we elfde en dertiende en ervoor haalden we nog de play-offs. Dan kun je het dit jaar niet voor plaats zes gaan. We gaan wel ons best doen om Zulte Waregem weer op de kaart te zetten. De laatste jaren echter hebben ploegen als Lokeren, Kortrijk en Cercle goede kampioenschappen gespeeld. Als we dit jaar tiende eindigen kunnen we het volgende jaar misschien gaan voor de negende plaats. Je moet realistisch zijn : je hebt de top vijf en daarna komen ploegen als Kortrijk, Cercle, Lokeren, KV Mechelen en Beerschot; dus dan kom je rond de tiende plaats terecht.”



    "Mijn droom is met Essevee Europees te spelen in een nieuw stadion."

    Voor het eerst zijn er in de Belgische competitie meer buitenlanders dan Belgen in de competitie. Hoe kijk je daar tegen aan en hoe zie je dit vanuit het standpunt van Essevee ?
    “Dat is de fout van de Belgische voetbalbond, omdat ze dit toelaten. Ik ben vijf maand technisch directeur geweest bij de voetbalbond en ben onder meer in Zwitserland geweest, een land dat je qua voetbal kan vergelijken met België. Ter vergelijking : in Zwitserland kom je dus niet binnen als buitenlander zonder een bepaald aantal interlands. Hier kan iedereen
    binnen. Nac Breda is een simpele, gewone ploeg waar op het wedstrijdblad 15 van de 18 spelers Nederlanders staan. Het was een van mijn voorstellen bij de Bond hieraan iets te doen maar er gebeurt niets. Op dat vlak bepalen we zelf onze fout. Op gebied van opleiding gaat het wel goed in België want er loopt veel jong talent rond.”

    In verband met het nieuwe stadion… Er zal misschien nog veel water door de Gaverbeek moeten vloeien vooraleer het er komt, maar houdt je dat nog bezig ?
    “Toen ik als technisch directeur van de bond hier kwam kijken vorig jaar in augustus tegen Club Brugge had ik opgemerkt dat die sfeertribune zeer sterk is, dat is een wapen. Ik spreek vaak tegen de supporters en er vroeg me eens iemand ‘wat is uw ambitie’ ??? Mijn droom is ooit Europees te spelen met Zulte Waregem in een nieuw stadion. De mensen van stad Waregem helpen ons heel veel. We zullen ook hier onze tijd moeten wachten. Ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe stadion in Gent perspectieven biedt voor andere stadions. Kijk maar eens naar de accommodatie bij de Olympische spelen. De ontwikkeling in materiaal zoals bij de recente Ronde Van Frankrijk is helemaal anders dan twee jaar terug en wij moeten daarin méé. Ik ben in de stadions van Chelsea en Arsenal geweest en daar zie je binnenin het stadion een foto van vijf à tien meter van Dennis Bergkamp. Je wordt meegezogen met het voetbal. Ik stel me dan de vraag ‘waarom kan dit niet in België ?’. Ik heb recent foto’s gekregen van het nieuwe stadion van Lille, 55.000 plaatsen. Een nieuwe accommodatie geeft je meer gevoel, meer supporters, budget etc… Het stadionverhaal zal me niet loslaten. Er is een goede verstandhouding tussen directie en stad Waregem en ik heb daar een goed gevoel bij.”



    "Ik was geïnteresseerd in Conte van Gent."

    Zondag match tegen AA Gent : ondanks het vertrek van vijf belangrijke titularissen blijft dat een sterke kern die jouw collega Sollied ter beschikking heeft : als je tegen Lierse spelers als Remacle, Messoudi, Raman, Soumahoro en Gecov op de bank kan laten beginnen… “KAA Gent wordt geleid door twee topmensen, Michel Louwagie en Ivan De Witte. Ik heb iedere 14 dagen met die mensen in een meeting gezeten. Daarbij was er één onderwerp : AA Gent. Die mensen anticiperen op alles wat ze zien. Ik ben blij dat ik daar gewerkt heb, in een bijna topclub. We speelden tien Europese duels en acht daarvan – vier keer met heen en terug – waren tegen Kiev, Sporting Lissabon, Lille en Feyenoord. Dat zijn alle vier ploegen die op heden Champions League spelen. Ook haalden we de halve finale van de Beker. In januari haalde Gent toen Jörgensen en Arzo. Het is een club die altijd snel denkt onder het motto ‘Gent stérker maken.’ Ik onthou aan Gent goede herinneringen. Overal hebben ze in hun kern een dubbele bezetting en wees maar zeker dat ze zondag met een hele sterke ploeg zullen aantreden. Ik schat hen op vandaag véél sterker in dan Standard.”

    Met Bruzzese haalde je één speler van hen naar Zulte Waregem. In hoeverre was je ook geïnteresseerd in de momenteel goed spelende Conte ?
    “In Conte was ik geïnteresseerd. Ik heb contact opgenomen met Michel maar die zei ‘hij mag niet weg’. Dat moeten we aanvaarden. Ik weet wat Ibrahima kan, want onder mij heeft hij veel gespeeld en denk dat Gent een goede beslissing nam.

    Laatste vraag : wat zou je de fans – die al in Luik goed waren vertegenwoordigd – willen meegeven in verband met de match tegen KAA Gent ?
    “Ik denk dat er op vandaag iets leeft op Zulte Waregem. De sfeertribune heeft iets ontlokt, de spelers voelen dit ook. De sfeertribune heeft ervoor gezorgd dat de fans er dichter bij staan, de spelers zijn plots grijpbaar geworden voor de fans en dat zorgt voor een nauwe band.”


    "Bossut heeft talent en kàn het".


    Zondag 18 uur : De scheidsrechter voor Zulte Waregem-KAA Gent is Sam Loeman.



    Koen Christiaens.

    Foto's Nico Dewaele , Karl Holvoet en Wim Vermeer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (26 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    22-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESSEVEE-KVK, voor familie Busschaert hèt duel van het seizoen…

    ESSEVEE-KVK, voor familie Busschaert hèt duel van het seizoen…


    Het eerste wat een supporter van Essevee en KVK meteen doet bij het bekendmaken van de kalender in juni is kijken wanneer hèt duel tussen de boeren en de dikke nekken staat gepland. Reeds op deze vierde speeldag staat Zulte Waregem-KV Kortrijk op het menu. Ook vorig seizoen speelde Essevee reeds vroeg in het seizoen in eigen vesting– in september -en besliste Remi Maréval met een kopbaldoelpunt de wedstrijd. Op ’t Gaverke in Waregem, nl in de Stuifkouter vonden we een rasechte KVK supporter Danny Busschaert wiens zoon Maiko fan is van … Essevee. De wedstrijd tussen Essevee-KVK is deze week het gespreksonderwerp ten huize Busschaert in wiens buurt trouwens nog verscheidene voetbalfans wonen…




    Hoe werden jullie respectievelijk KVK en Esseveesupporter ?

    Danny :”Ik ben geboren in Kortrijk en doordat ik mijn vrouw Gina leerde kennen kwamen we in 1982 in Waregem wonen. Van zes tot zestienjarige leeftijd doorliep ik een groot deel van de jeugdreeksen bij KV Kortrijk. KVK, dat zit in mijn bloed. Doordat ik vroeger vele jaren in het weekend werkte kon ik minder naar de matchen gaan kijken, maar sinds een viertal jaar heb ik ondertussen een abonnement en ben alle thuismatchen van de partij. Ik heb nog samen gevoetbald met Claude Verspaille, Manolito Dominquez, Dominique Vandenbroecke en Rik Foulon. Deze laatste doet nu de scouting voor het eerste elftal. Die lichting van 1962 heeft wat voortgebracht en daar zaten enkele klasbakken tussen. Ik ben altijd ‘die hard fan’ van KVK gebleven.”

    Maiko :”Als mijn pa nog in het weekend werkte, ging ik al kijken naar Zulte Waregem. Mijn vrouw is ook nog mee geweest. Door de Beker van België te winnen ben ik het daaropvolgende seizoen abonnee geworden. Eerst kocht ik losse tickets en vanaf het seizoen 2006-2007 had ik dus een abonnement.”

    Danny :”Je bent ook nog mee geweest naar KVK toen ze in tweede speelden.”

    Maiko :”Ik weet nog van de bekerpartij tegen Gent.”

    Danny :”We wonnen toen thuis als tweedeklasser met 5-1 maar werden nog uitgeschakeld en verloren de terugmatch op Gent op het einde van de match door een doelpunt van Ljubijancic.”

    Maiko :”Ons zoontje Mathijs kreeg de naam mee van de ex-speler van Essevee, Tim Matthys.”

     

    Wat vinden jullie van de trainers Hein Van Haezebrouck en Francky Dury ?

    Danny :”Verleden seizoen was Van Haezebrouck trainer van het jaar en van voordat Georges Leekens toekwam in Kortrijk had ik al gezegd dat Hein een van de beste trainers is. Naar spelinzicht is hij top. Hij is op het verkeerde moment naar Genk gegaan. Hij moment dat hij ooit weggaat bij KVK zal ik eens moeten zwellen… Hij is qua mens ook zeer gewoon en het is een coach die spelers meteen kan inpassen in een nieuwe ploeg.”

    Maiko :”Ik vind ze evenwaardig als trainer maar het zijn twee tegenpolen. Het zijn zeer goede trainers en nadat ze weggingen naar respectievelijk Gent en Genk hebben ze hun trots opzij gezet en zijn teruggekeerd naar de ploeg waarbij ze groot zijn geworden en die bij hen past.”

    Danny :”Ik hoop dat Van Haezebrouck de Ferguson van KVK wordt !  Wij hebben vorig jaar een boerejaar gehad, bekerfinale én play-off één. Zowel KVK als Essevee hebben in het verleden al met hun hoofd tegen de lamp gelopen en het is best dat ze op transfergebied geen zotte dingen doen. Ik versta niet enkel Hein die als trainer bepaalde transfers verlangt maar ook het bestuur dat moet roeien met de riemen die er zijn.”

    Maiko :”De trainers moeten veel vragen en weten dat ze maar een beetje krijgen.”

     

    De staantribune bij KVK of sfeervak X bij Essevee ?

    Danny :”Bij KVK heerst er een heel speciale sfeer.”

    Maiko :”Die is nu vergelijkbaar.”

    Danny :”Vroeger was dat in Waregem een triestige bedoening. Het was als bezoeker ook moeilijk om te zien of een speler met de bal buiten was of niet.”

    Maiko :”Ook met het scherm aan de overkant is het nu geestig.”

    Danny :”Ik ken dat vak X van bij jullie niet maar bij ons is het een heksenketel als de Vééka scoort. Misschien ook doordat het vierkantig is. Voor mijn part moet er in Kortrijk geen nieuwe tribune komen. Misschien zijn ze er mee bezig – er wordt bij ons minder ruchtbaarheid aan gegeven – maar het hoeft niet voor mij. Naar parkeergelegenheid is het in Kortrijk wel minder.”

     

    Wat denken jullie van de aanwinsten dit seizoen : Kortrijk speelde Chavarria, Veselinovic, Messoudi en Monrose kwijt en haalde enkele (nog) ongekende Fransen ?

    Danny :”Kamghain is een heel goede speler, nog sneller dan Monrose. Ik zag van Kamghain tegen Anderlecht alvast positieve zaken.. Ook Reynaud in de verdediging zal meevallen. En we hebben Matton gehaald van bij jullie.”

    Maiko :”Van Matton is het moeilijk te zeggen hoe hij dit seizoen zal presteren.”

    Danny :”Toch heb je me gezegd dat als hij fit is het een van de beste was van Zulte Waregem.”

    Maiko :”Op basis van zijn techniek klopt dat maar hij mag dan niet geblesseerd zijn.”

    Danny :”Baptiste Martin, al nieuw vorig seizoen, is een kopbalsterke speler met een sterk positiespel. Ik denk dat onze verdediging het goed zal doen. Ik zie Cappon verrassen en dit als aanvaller. Brecht zal openbloeien en het is iemand wiens geld opbrengt.”

    Maiko :”Bij Essevee denk ik aan Junior Malanda die me er een blok van een kerel uitziet. Ik hoop dat Trajkovski nu doorbreekt en Lendric zal ook wel meevallen.”

    Danny :”Czvitkovics, uit Hongarije, moest zich ook aanpassen en kwam vorig jaar snelheid te kort. Wie ik een goeie speler vind is die Fransman bij jullie.”

    Maiko :”Delaplace bedoel je.”

    Danny :”En die andere Fransman Berrier moest altijd bij ons gespeeld hebben maar is naar Zulte Waregem gekomen omdat Eddy Mestdagh bij ons vertrok.”

     

    Beide ploegen hebben jonge talenten op het middenveld. De naam Trajkovski viel al, maar er zijn bij KVK nog Brecht Dejaeghere en bij Essevee Hernan Hinostroza. Nog van deze laatste gehoord, Danny ?

    Danny :”Die ken ik niet. In verband met Dejaeghere vertelde zijn vader tegen de supporters dat hij ‘bij KVK moest blijven omdat hij in een ploeg zit waar hij mag spelen.’ Ik heb gezegd over de Bekerfinale tegen bepaalde fans ‘als Van Haezebrouck Dejaeghere opstelt van bij het begin pakken we de Beker’, maar dat deed hij toen niet. Toen ging de trainer in de fout al ging ook Keet niet vrijuit bij een tegendoelpunt.”

    Maiko :”Ik heb Hinostroza al bezig gezien.”(Hernan debuteerde meteen knap in de eerste match op Standard, nvdr).

     

    Welke van de twee ploegen heeft het meeste fans ? Als ik voortga op het aantal dat in 2006 voor Zulte Waregem(17.000) en in 2012 voor KV Kortrijk(ruim 14.000)naar Brussel trok voor de Bekerfinale heeft Essevee er méér…

    Danny :”We hebben 25% meer abonnees dan vorig jaar maar sowieso vissen beide clubs in dezelfde vijver. Ik juich het toe als er meer fans naar ons stadion komen, dat kan een kettingreactie teweeg brengen. Ik betaal nu slechts 99 Euro voor een abonnement op de staantribune. Ik vind het prachtig hetgeen Kortrijk doet voor zijn fans.”

    Maiko :”Ik betaal 150 Euro voor sfeervak X.”

     

    Waar zien jullie Essevee en KVK eindigen op het einde van de rit ?

    Danny :”Ik denk dat wij net in play-off één zitten ofwel zevende eindigen. We hebben weer een goeie en stabiele ploeg en er is onze uitstekende trainer.”

    Maiko :”Wij gaan play-off één halen. Als speler moet je daarvan uit gaan. Ik ben blij dat Dury terug is.”

    Danny :”Het was een enorm jaar voor ons. Er moet inderdaad ambitie zijn en we trachten er het beste van te maken. Hein kan heel veel, geeft de spelers vertrouwen en haalt er meer uit.”

    Maiko :”Van Haezebrouck zit meer tussen de spelers, Dury boven zijn spelers en is een leidersfiguur.”

     

    Danny, hoe speelt KVK dat telkens klaar om (meestal) onbekende spelers te halen die meteen een meerwaarde betekenen en dan nog eens met winst worden verkocht ?

    Danny :”Onze scoutingscel werkt uitstekend. Jean Marc Degryse is weggevallen maar blijkbaar weten ze waar de lamp brandt. Er worden geen dure transfers gedaan. Vorig seizoen werd voor 450.000 Euro aan nieuwe spelers gekocht terwijl bij Club Brugge Vleminckx alleen al 3 Miljoen Euro kostte; maar Brugge kwam wel al beven naar KVK en verloor !.”

     

    Hoe komt het dat Ernest Nfor zo belangrijk is geworden voor KVK ? Hij loopt steeds te praten, neemt vrije trappen terwijl zijn laatste seizoen bij Essevee toch geen succes was ?

    Maiko :”Ik denk door het vertrouwen dat hij krijgt dat hij zich beter voelt.”

    Danny :”Zijn passage in tweede klasse bij KVK toen we kampioen speelden is heel belangrijk geweest voor hem. Hij is dan uitgeleend geweest; werd uitgespuwd bij Gent en bij Zulte Waregem maar zat nog regelmatig in onze tribune.”

    Maiko :”Hij viel enorm veel.”

    Danny :”Nfor kan de ploeg bij een achterstand op sleeptouw nemen. Het is ook een sympathiek mens en is een icoon geworden voor KVK.”

    Maiko :”De Meert van vroeger bij ons.”

     

    Welke spelers blinken dit seizoen uit bij jullie favoriete teams ?

    Danny :”Zeker Nfor en dan ook Kanghaim en ook De Mets. Deze laatste is de perfecte vervanger voor Sven Kums en treedt in zijn voetsporen. De Mets heeft veel progressie gemaakt, ziet de vrijstaande man en zijn passing is goed. Ook Pavlovic vind ik sober.”

    Maiko :”Ik denk dat Berrier spelbepalend wordt en andere spelers zal doen uitblinken.”

     

    Slotvraag. Wat verwacht je zaterdag van de derby Essevee-KVK ?

    Danny : Ik bekijk het match per match. Ik ben niet benauwd maar heb nog het meeste bang van Habibou, dat is een voorlijn op zich. Hij mag direct komen naar KVK.”
    Maiko :”Hij is wel wispelturig. Ik zou het normaal vinden dat Essevee wint. Het was ooit 5-1 voor ons.”

    Danny :”Dat zijn wij al lang vergeten.”

     

     



    Koen Christiaens (ook Esseveesupporter)






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    21-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel D’Haene :”Mentaal en fysisch klaar voor

    Karel D’Haene :”Mentaal en fysisch klaar voor Standard.”



    Zulte Waregem trekt op de eerste speeldag van het voetbalseizoen naar Standard. De duels op Standard zijn voor Essevee altijd iets speciaals. De indrukwekkende sfeer aan de boorden van de Maas schrikte Zulte Waregem in het verleden geenszins af, integendeel : Essevee kwam vaak als overwinnaar uit de strijd waardoor ons team doorheen de jaren overduidelijk het zwarte beest werd van Standard.
     Nà een goede voorbereiding zijn de verwachtingen hoog gespannen voor die eerste match al blijft Standard een moeilijk te bekampen tegenstander. Kijk maar naar hun aanvallende compartiment en dit ondanks het verlies van Tchite en Cyriac : Batshuayi, Ezekiel, Mujangi Bia, Biton en de op revanche uit zijnde Ogunjimi. Met de aanvoerder van Zulte Waregem, Karel D’Haene, blikten we vooruit op Standard-Essevee…




    Karel, Essevee verloor niet één duel in de voorbereiding. Welke conclusies trek je hieruit ?
    Is het niet beter om als ploeg eens goed op je bek te gaan ?

    “Ik vind dat we toch tegen bepaalde deftige tegenstanders hebben gespeeld die zwaar genoeg waren want bijvoorbeeld tegen Vallecano hebben we ook geluk gehad. Ik weet uit ervaring echter dat de resultaten uit de voorbereiding niets zeggen. We hebben wel goed opgebouwd in
    de voorbereiding die positief was te noemen, maar je kan er geen conclusies aan vastknopen.”
    Ik herinner mij KRC Genk dat enkele jaren terug een zeer slechte voorbereiding kende; bakken kritiek kreeg in het Belang Van Limburg maar de eerste match wel won van Zulte Waregem met 3-1 en vice-kampioen speelde dat jaar… “Je kan er inderdaad weinig over zeggen. We hebben ook matchen gehad zoals tegen Boulogne Sur Mer en Waasland-Beveren die van ons niet goed waren, maar zijn eigenlijk vooral bezig geweest met het spelniveau en minder met de uitslagen. We hebben een zes, zevental overwinningen geboekt maar ik ben realistisch genoeg om die zeges te klasseren. We hebben wel zwaar getraind en keihard gewerkt en staan op het niveau dat we willen; hebben
    ook geen geblesseerden in de groep en op dat vlak kan je wel spreken van een positieve voorbereiding.”

    Jullie zijn die eerste partij van zondag op Standard aan het voorbereiden. Hoeveel verschil is er met hetzelfde ogenblik vorig jaar; op gebied van de trainers dan ?
    “We hebben een veel zwaardere voorbereiding gehad waarin er ook méér getraind werd, ook nog voordat we een oefenmatch speelden. Kalezic had een ander systeem en de nadruk lag bij hem ook al op de scherpte tijdens die oefenmatchen; terwijl er nu onder Francky Dury
    een andere visie is van conditieopbouw. Het was vorig jaar ook allemaal nieuw, de club was helemaal veranderd. Nu bouwen we voort op het vorige seizoen en zetten verder hetgeen we begonnen in april.”

    De voertaal bij de huidige kern van Essevee is Frans; want de overgrote meerderheid spreekt Frans . Wordt er nog Vlaams gesproken ??
    “Weinig. Dat is al een tijdje zo bij onze ploeg en het is een trend die zich verder zet. De voertaal is Frans en ook Engels. Ik vind wel dat we een goeie groep hebben waarin iedereen respect heeft voor elkaar en er geen kliekjes zijn. Ik vind echt dat de spelersgroep goed aan mekaar hangt.”

    Tegen Vallecano kan de ploeg die de match aanvatte een vingerwijzing zijn voor de basiself van zondag op Standard. Het was wel positief dat jij in dat opzicht meteen mocht starten…
    “Ik had nochtans twee dagen niet getraind door ik wat last had aan de lies. Ik was dan ook tevreden dat ik in de laatste oefenmatch mocht starten. De trainer heeft wel verteld dat de ‘elf die starten tegen Vallecano’ geen garantie hebben naar volgende week toe. Maar het is positief dat niet enkel op mijn positie, maar we ook op andere posities evenwaardige spelers hebben wat ervoor zorgt dat iedereen op de toppen van zijn tenen moet spelen. In principe komen David Vandenbroeck en ikzelf in aanmerking voor als rechtsvoetige mandekkers en zijn er Perdizicchi en Colpaert als linksvoetige. Ik vind trouwens dat het algemene niveau van de kern erop vooruit is gegaan en er meer evenwicht in zit.

    Iemand die er momenteel bovenuit steekt is Alekander Trajkovski. De vorig seizoen als toptalent aangeziene Macedoniër is strijdvaardiger en zou wel eens dè verrassing van het seizoen kunnen worden…
    “Ik vind wel dat hij een positieve evolutie meemaakt waarbij hij beseft dat hij niet enkel kan presteren op basis van zijn talent. Hij is er wel nog niet helemaal. Hij heeft een stap in de goeie richting gezet maar moet nog constanter worden. Aleksander moet wel nog veel gestuurd worden en de trainer is daar veel mee bezig. Hij heeft alleszins een positieve mentaliteit binnen de groep.”

    Wat we tijdens de play-offs al zagen is dat Berrier Trajkovski béter doet spelen… “Franck Berrier doet iedereen binnen de ploeg béter spelen !”.
    De eerste match zondag op Standard. Wat mogen we daarvan verwachten ?
    Het is altijd een stap in het ongewisse die eerste match waarin Essevee nog maar zelden met punten aan de haal ging…“Het is sowieso gelijk wanneer je naar Standard moet moeilijk om hen ginder te bekampen. Ze hebben een nieuwe trainer en nieuwe spelers, maar ben daar momenteel weinig van op de hoogte. Ik ken hun nieuwe ploeg niet, dus het wordt afwachten. Ik hoop dat wij zélf al ver genoeg staan om het Standard moeilijk te maken. Op Standard dat is een verplaatsing die ons ligt maar anderzijds liggen die eerste matchen zoals je zegt ons inderdaad niet. Ik herinner mij voor Zulte Waregem slechts één overwinning op de eerste speeldag tijdens het eerste seizoen in eerste klasse op KAA Gent met 1-3. We moeten wel realistisch zijn en kunnen niet zeggen op voorhand ‘we zullen daar eens op het gemak met de drie punten gaan lopen.’ Het
    is helemaal anders dan een oefenmatch maar mentaal en fysisch zullen we er klaar voor zijn.
     
    We zijn wel niet gespaard van de start van de competitie met eerst Standard en volgende week Gent.”
    Hebben Frank en Mbaye al veel gesproken over die match; de eerste keer dat ze als ex-speler teruggaan naar Sclessin ?
    “Het is iets speciaals voor Leye en Berrier, maar het is nog te vroeg op de week(maandag,nvdr) en eigenlijk spraken ze er nog weinig over.


    Bij Standard zijn Poccognoli en Goreux geschorst.
    Francky Dury kan bij Zulte Waregem over zijn quasi ganse kern beschikken.
    Scheidsrechter is Nzolo Efong Jerome.



    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    20-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INTERVIEWS ZULTE WAREGEM OP DIT BLOG

    INTERVIEWS ZULTE WAREGEM OP DIT BLOG

    Het voetbalseizoen – voor de eersteklassers tenminste – nadert met rasse schreden. Een seizoen waarbij we op dit blog opnieuw tijdens ‘de week voor een thuismatch van Zulte Waregem’ uitpakken met een voorbeschouwing in de vorm van een vraaggesprek. Dat Essevee nog altijd vele supportersharten sneller doet slaan, bleek afgelopen zondag op een – ondanks het mindere weer – geslaagde fandag. Die fans kijken dan ook enorm uit naar de competitiestart op zondag 29 juli op het veld van Standard; een tegenstander die met de nieuwe trainer Ron Jans weer wil aanknopen met de successen uit het verleden. Met ook nog duels tegen KAA Gent en KVK thuis en Beerschot en KRC Genk uit staan in de maand augustus meteen enkele serieuze waardemeters op het roodgroene programma. Zaterdag speelt Essevee eerst nog een galamatch tegen het Spaanse Rayo Vallecano en zal trainer Dury vermoedelijk al met een quasi typeploeg aan de partij beginnen. Met ‘communication officer’ Cedric Tack hadden we een eerste babbel van het seizoen. Cedric vervult deze functie bij Essevee in wat hij een job noemt die vérder gaat dan van ‘nine to five’…



    Cedric Tack - Communication officer bij Zulte Waregem

    Cedric, als we eens terugblikken op de fandag van zondag laatst. Eén woord : geslaagd !
    “Twéé woorden namelijk ‘zéér geslaagd’. Ondanks het slechte weer telden we meer volk dan vorig jaar. Er was reeds 500 man op de barbecue; de penaltycup was met 16 teams vrij snel volzet en de fanshop werd op een bepaald moment overstelpt. Er zijn altijd wel kleine organisatorische puntjes die beter moeten, maar over het algemeen waren we over de fandag zeer tevreden. Als je weet dat de signeersessie bijvoorbeeld meer dan een uur lànger duurde dan voorzien. Je ziet dat Essevee leeft bij de fans.”

    Hoe staat het met de abonnemententeller op heden en dit ook in vergelijking met vorig jaar dit ogenblik ?
    “Maandag 16 juli stond die abonnemententeller op 4675 tegenover 4590 vorig seizoen op hetzelfde ogenblik; dat is een stijging van 2%. Op het einde van vorig seizoen telden we 4763 abonnees, dus moeten we dat aantal zeker kunnen evenaren.”

    Wat is het percentage supporters daarvan dat in sfeervak X zal staan ?
    “In percentage kan ik dat niet meteen meedelen, maar het aantal abonnees is gevoelig gestegen in het sfeervak en dit zeker bij de jeugd. Het is ook zeer goedkoop. Ik stond er tijdens de match al en het is fantastisch om daar te staan.”

    Nu zaterdag 21 juli vindt de galamatch plaats tegen het Spaanse Rayo Vallecano. Hoe hebben jullie die ploeg kunnen strikken, want dit is toch een mooie affiche ?
    “Er waren een paar ploegen in de running en het is uiteindelijk Vallecano geworden. Dit is inderdaad een mooie affiche met bekende spelers als Raul Bravo en Tamudo. Het is een Spaanse middenmotor die al de kwartfinales van de Uefacup bereikte. We zorgen ook voor een speaker – bij afwezigheid van Fadi en Wim door vakantie – die een woordje Spaans kan namelijk Dominique Opsomer uit Ronse. Hij is speaker bij Ronse en we hebben goede contacten met die man. Hij ziet dat zeker zitten.”


    De sterkhouders van Rayo Vallecano Raul Bravo (boven) en Tamudo (onder)


    Francky Dury liet verstaan graag nog inkomende transfers te realiseren, maar hoe zit het met de uitgaande spelers ? Bokila is uitgeleend aan het Roemeense Petrolul…
    “Dat klopt en ook voor Chevalier die aan het testen is en Rossini wordt een oplossing gezocht. Michael Sivakov is op heden nog altijd een volwaardig speler van de A-kern en het is niet zeker dat hij nog weg gaat.”

    Zijn er momenteel geblesseerden ?
    “Jeremy Serwy heeft nog last van de dij en Karel D’Haene doet het wat kalmer aan omdat hij last heeft van de lies. Habibou bouwt verder op en voelt zich steeds beter.”

    Wat verwacht je van die competitiestart die zich met Standard en KAA Gent toch vrij zwaar aandient ?
    “Zijn er eigenlijk nog makkelijke tegenstanders ? Ik zie het zeker zitten omdat bepaalde automatismen bij hen nog niet zullen ingeslepen zijn. Francky Dury is een goed team aan het smeden, een team met een goede spirit dat er zal staan tegen Standard. Ik zie de spelers dagelijks ’s middags tijdens de maaltijd en zie dan dat de sfeer heel goed zit. Teambuilding is iets van iedere dag.”


    Maandag 12.30 uur : Een paar minuten voor de officiële ploegfoto werd genomen


    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    19-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damesteam van SV Zulte Waregem‏


    Reportage over het damesteam van SV Zulte Waregem‏


    Foto's Nico Dewaele

    Het damesteam van SV Zulte Waregem startte afgelopen zaterdag de trainingen en werd zondag ook voorgesteld op de fandag van Essevee.
    De speelsters krijgen tijdens de voorbereiding een medische screening en andere testen voorgeschoteld, nadat ze begin juli al inspanningstesten afgelegd hebben.

    Geert De Poorter, coördinator Dames Essevee:
    “Wij zien het eerste seizoen in de Women’s BeNe League als een overgangsjaar. We hebben enkele talentvolle speelsters die we willen laten rijpen. Zo hevelen we Anke De Vos over naar onze A-kern na een sterk seizoen. Onze ambitie? Anderlecht en Standard zijn zekerheden in die top-vier. STVV heeft sterk ingekocht en zal ook meedoen voor de top-drie. Om de vierde plaats strijden is realistisch. Voor die stek zijn enkele ploegen in de running. Wij zijn trouwens de grootste ploeg van België. Er is ook een concreet project om 25% meer meisjes en vrouwen aan het voetballen te krijgen. Bij de mannen is die markt vrij verzadigd, bij de dames ligt daar nog een enorm potentieel. We willen ook concrete stappen ondernemen om de regio warmer te maken voor het damesvoetbal. Zo bieden we voor het eerst een abonnement aan voor alle damesthuiswedstrijden.”

    Weetjes:

    * De damesploeg van SV Zulte Waregem is een fusie tussen Davo Waregem en Dames Zulte Waregem

    * De
    BeNe League Red zal in België bestaan uit de damesteams Club Brugge KV, R. Standard de Liège, K. Lierse SK, K. ST-Truidense VV, K. Beerschot AC, RSC Anderlecht, Oud-Heverlee Leuven en SV Zulte Waregem. De eerste wedstrijd (zaterdag 25 augustus 2012) speelt SV Zulte Waregem op het veld van landskampioen Standard de Liège.

    * De Nederlandse clubs die op 24 augustus van start gaan in de BeNe League Orange zijn ADO Den Haag, Ajax, PSV/FC Eindhoven, sc Heerenveen, PEC Zwolle, Telstar, FC Twente en FC Utrecht.

    * Ploegen 1 tot 4 en 5 tot 8 uit beide landen spelen vanaf januari 2013 onderling tegen elkaar in de Women’s BeNe League, poule A en poule B

    * Essevee is in België de club met het meest aantal aangesloten meisjes/vrouwen

    * Essevee zal met 9 meisjesploegen in competitie spelen, waarvan 5 seniorploegen. De club treedt als enige ploeg in België aan met drie ploegen in de nationale afdelingen

    * Voor de jeugd kiest SV Zulte Waregem vooral voor gemengde competities met jongens

    * De dames werken hun thuiswedstrijden af in de Kastanjelaan in Zulte

    * De officiële aftrap van de competitie is op dinsdag 14 augustus. Die dag presenteren alle zestien ploegen zich in Mechelen aan de media, voorafgaand aan de wedstrijd om de Women’s BeNe SuperCup tussen Standard Fémina de Liège en ADO Den Haag.

    Oefenprogramma:

    · Zaterdag 28 juli om 16 uur: Essevee-AA Gent Ladies

    · Zaterdag 4 augustus om 14u30: Zeeland-Essevee (in IJzendijke)

    · Zaterdag 11 augustus: Mini tornooi in Nieuwdorp (NED)

    · Woensdag 15 augustus 15 uur: Arras-Essevee

    · Zaterdag 18 augustus 17 uur: galamatch Essevee-Juvisy (FRA, Champions League-deelnemer)

    Inkomende Transfers: Jana Van Der Biest (Waasland Beveren), Sarina Heirbaut, Joke Verlinde en Kelly Decubber (Rassing Harelbeke) en Annelies Van Elslander (RSC Anderlecht)

    Uitgaande transfers: Tessa Wullaert en Jana Coryn (Anderlecht), Stefanie Ninclaus en Silke Demeyere (Club Brugge)

    Kern: Elien Ameye, Françoise Delcoigne, Lieselore Carlier, Catherine Szynal, Elodie Branquart, Helene Delebarre, Nina Dhondt, Victoria Bottecchia, Charlien Ver Eecke,Jana Van der Biest, Joke Verlinde, Kelly Decubber, Sarina Heirbaut, Julie Devos, Elle Decorte, Celine Decock, Eva Van Daele, An Blauwblomme, Anke De Vos, Annelies Van Elsander, Nele Cortvriend, Celine Finet, Stefanie Degrave en Limke Meersschaert

    Trainers: Guy Kiala (hoofdcoach), Eric Vannieuwenborgh (assistent-coach), Kenneth Broeckaert (doelmannen-coach)

    Meer info : http://www.beneleague.com/


    Trainer Guy Kiala van dames Sv Zulte Waregem

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hoofdpunten blog mijnpronostiek
  • WELKOM bij 'Mijn Pronostiek'
  • Reglement
  • PUNTENLIJST SPEELDAG 28 (1-40)
  • PUNTENLIJST SPEELDAG 28 (41-80)
  • PUNTENLIJST SPEELDAG 28 (81-120)


    WK 2022:  
    Bekijk nog eens alle resultaten van het WK in Qatar
    door op onderstaande afbeelding te klikken.

    Foto


    EURO 2021
    Bekijk nog eens alle
    resultaten van
    EURO 2021 door op 
    onderstaande afbeelding
    te klikken.

    Foto


    Foto

    Op zondag 2 april rijdt het profpeloton de Ronde van Vlaanderen!
    De beste renners strijden dan voor de titel van de meest prestigieuze
    Belgische eendagswedstrijd. Oudenaarde is opnieuw de fiere aankomststad
    van Vlaanderens Mooiste en dat voor het elfde jaar op rij. Voor renners, wielertoeristen
    en het publiek is het uitkijken naar wie de 107de editie van de Ronde op zijn naam mag schrijven en bij de vrouwen wie de 20ste editie op haar palmares laat bijschrijven.
    Ben je terug op de afspraak op zondag 2 april 2023? 

    De Ronde van Vlaanderen
  • Website Ronde van Vlaanderen

    Foto


    Voor het elfde jaar op rij was
    Oudenaarde de fiere 
    aankomststad
    van 'Vlaanderens Mooiste',
    de Ronde van Vlaanderen.
    Winnaars in Oudenaarde:
    Tom Boonen (2012),
    Fabian 
    Cancellara (2013 en 2014),
    Alexander Kristoff (2015),
    Peter Sagan (2016), Philippe Gilbert (2017), 
    Niki 
    Terpstra (2018), Alberto Bettiol (2019)
    Mathieu Van Der Poel (2020), Kasper
    Asgreen (2021) en Mathieu
    Van Der Poel (2022), Tadej Pogacar (2023)
    dompelden de 
    stad Oudenaarde en 
    omstreken in de Vlaamse Ardennen
    onder in een geweldige extase.
    Al waren de coronaedities 
    van 2020 en 2021 wel zonder publiek.

    De komende zes jaar zullen Brugge en Antwerpen
    afwisselend de start organiseren. 
    2022, 2024 en 
    2026 start de 
    Ronde in Antwerpen en
    2023, 2025 en 2027 wordt Brugge 
    de startplaats van Vlaanderens Mooiste. 
    De aankomstplaats blijft tot minstens
    2028 in Oudenaarde.


    Welke gemeenten waren reeds 'het dorp van de Ronde'?

    Foto

    2000 : Ingelmunster
    2001 : Kwaremont
    2002 : Aarsele-Tielt
    2003 : Eeklo
    2004 : Lichtervelde
    2005 : Brakel
    2006 : Ichtegem
    2007 : Gavere
    2008 : Bellegem
    2009 : Wetteren
    2010 : Desselgem
    2011 : Zwalm
    2012 : Torhout
    2013 : Rekkem
    2014 : Heule
    2015 : Zwevegem
    2016 : Geen dorp
    2017 - 2018 - 2019 : Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem
    2020 en 2021 : Geen dorp
    2022 : Haaltert
    2023 : Izegem


    Foto

    Vergane voetbalglorie
    Bezoek de website www.verganevoetbalglorie.be.
    Je vindt er allerlei foto's en informatie terug van
    verdwenen clubs, oude voetbalstadions, Panini-stickers,
    vergeten shirtsponsors en nog zoveel meer.
    Like op de pagina 'verganevoetbalglorie' op Facebook.
    Alvast veel kijk- en leesplezier.


    Wie helpt de 'Johny Thio' verzamelaar ?
    Luc Condé uit Hooglede, bezoeker van dit blog,
    maar tevens ook verzamelaar van ex-voetballer
    wijlen Johny Thio. Hij verzamelt alles, vooral foto's,
    van Thio die tussen 1963 en 1975 voor Club Brugge 
    voetbalde. Na zijn Club-periode speelde hij nog o.a.
    voor Zottegem en Roeselare en werd hij trainer van
    o.a. Gullegem. Vooral van die periode tussen 1975 en
    1985 kan Luc nog heel wat materiaal gebruiken.
    Neem contact op via conde.luc@telenet.be. Luc dankt je !


    Foto

    Wist je dat je alle lijsten van de BRT TOP 30 
    kan terugvinden ?
    Via de website www.muziekbank.be krijg je een 
    volledig overzicht van alle hitlijsten vanaf 
    1970 tot op vandaag.
    Welk nummer stond op één op 5 januari 1974 ?
    Wat waren de nieuwkomers op 13 maart 1982 ?
    Wat was de sterkste stijger op 18 juni 1994 ?
    Klik op onderstaande afbeelding en je kan
    er een volledig overzicht terugvinden.

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bezoek ook ...
  • Stad Oudenaarde
  • Adriaen Brouwer Bierfeesten
  • Oudenaarde - Le petit Bruges
  • MOU Oudenaarde
  • Stations uit onze kindertijd
  • Gentse Feesten
  • Zulzeekse Feesten
  • Radio Mfm
  • Radio Diamant
  • Music Stars

    Regio Oudenaarde
  • Oudenaarde
  • Kluisbergen
  • Ronse
  • Wortegem-Petegem
  • Maarkedal
  • Zwalm
  • Horebeke
  • Brakel
  • Gavere
  • Kruisem

    Regio Zottegem
  • Zottegem
  • Herzele
  • Sint-Lievens-Houtem
  • Oosterzele
  • Lierde
  • Ninove
  • Haaltert
  • Erpe-Mere
  • Wetteren
  • Geraardsbergen

    Regio Waregem
  • Waregem
  • Deerlijk
  • Harelbeke
  • Anzegem
  • Avelgem
  • Zwevegem
  • Spiere-Helkijn
  • Zulte
  • Wielsbeke
  • Kortrijk

    Altijd een bezoekje waard
  • Gent
  • Brugge
  • Breskens
  • Sluis
  • Cadzand
  • Vlissingen
  • Zoutelande
  • Veere
  • Middelburg
  • Sneek


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs