Foto

Aantal bezoekers :

Inhoud blog
  • Welkom op het blog van Wim Vermeer ... Veel kijkplezier !
  • KSV Oudenaarde - Seizoen 2023-2024
  • Voetbal in het buitenland 2022-2023
  • WK Qatar 2022 speelschema
  • Het Laatste Nieuws: Wim Vermeer stopt met voetbaluitslagen op populaire blog
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    WIM VERMEER - MEDIA SPORT

    15-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francky DURY :”Ik kon niet weerstaan aan de lokroep van mijn ex-club.”


    Francky DURY :”Ik kon niet weerstaan aan de lokroep van mijn ex-club.”



    Toen Francky Dury op 30 december een vijfjarig contract tekende bij Zulte Waregem verklaarde hij dat het zijn enige betrachting was ‘de operatie redding’ tot een goed einde te brengen. Hij wou de identiteit van de club opnieuw creëren en op een bescheiden manier zo hard mogelijk werken. Eerst volgde de Spaanse stage waar hij de spelersgroep weer het nodige vertrouwen gaf om in zichzelf te geloven. De hoofdcoach zette op bepaalde vlakken ook de puntjes op de i : Eddy Van Den Berge werd opnieuw T2 en overtollige spelers als Rossini(verhuurd), Hadzic en Milunovic mochten andere oorden opzoeken. Zes speeldagen verder is de balans met twee zeges, een nederlaag en drie gelijke spelen positief; meer zelfs :
    nog één zege en een verlengd verblijf in eerste klasse is een feit én het enthousiasme bij spelers, bestuur en supporters is terug. Er is dus wel degelijk sprake van een Duryeffect.
    We hadden voor dit blog in de Soccer Box een gesprek met de God van Waregem, Francky Dury !


    "We zitten nu met 9 op 18 op schema".

    Francky, zonder jouw toedoen speelden Berrier en Leye ook niet voor Essevee !
    “Ik vind dat Zulte Waregem drie mogelijkheden had om zich te versterken : één : de eigen scouting, twee : de eigen jeugd en drie : de relaties die werden opgebouwd met spelers en makelaars. Wat hier afgelopen zomer is gebeurd is dat er spelers zijn gekomen zoals een Hadzic, Milunovic die onbekend waren. Daardoor waren we onze identiteit aan het verliezen. Het ging over spelers die niet werden gescout vooraf. Als kleine ploeg die wij zijn, dat kan niet. Als we geld willen uitgeven, moeten we weten wat we binnenhalen. Dat is mijn boodschap in dat verhaal. Het verhaal van Leye en Berrier is er een van herkenbaarheid, ook naar de supporters toe. De identiteit kwam terug en zo kan je werken vanuit de clubcultuur. We moeten bescheiden zijn want we weten wie we zijn. Een ploeg met een budget van 8 à 9 miljoen Euro en dan ben je een middenmotor. Als we héél goed zijn, kunnen we play-off één halen. Maar in het slechtste geval onderaan bengelen. Het hangt af van details. Mbaye en Franck wilden terugkeren, zij weten wie ik ben en zo is dat tot stand gekomen.”

    Beiden bewezen reeds vanaf hun eerste wedstrijd voor Essevee niets van hun kwaliteiten te hebben ingeboet ?
    “Zij kennen mij, ik hen. Heel concreet betekent dat dat je zeer snel naar een bepaalde manier van voetballen gaat en zo heb ik beiden meteen een basisplaats geschonken. Het leek me logisch dat ik ze zeer snel kon inpassen.”

    Zij zullen supergemotiveerd zijn en de ziel uit hun lijf lopen om hun ex-club te bekampen.
    Beiden hadden toch een ontgoocheling opgelopen bij Standard…
    “Ik weet niet of het niet echt gelukt is voor hen bij Standard. Mbaye heeft toch twee keer de beker gewonnen(één keer met Standard, het jaar voordien met KAA Gent) en in het kampioenschap tweede geëindigd. Franck is hier vertrokken met een blessure. In de finale van de play-offs was hij een meerwaarde voor Standard. Wij hebben ondertussen zes matchen na Nieuwjaar afgewerkt, daarbij zaten vijf goede en één mindere match op Lierse. Ik zoek geen excuses maar het veld lag niet echt goed. Voor hetzelfde geld winnen wij met die kans van Chevalier die gepakt wordt door Kawashima. Bij de eerste fase wordt – voordat El Gabas de actie inzet waaruit Maric scoort – hands gemaakt door Sonck tegen Berrier en bij het tweede doelpunt krijgt Franck inderdaad een kleine duw, maar dat zijn zaken die je moet aanvaarden.”

    Jouw laatste wedstrijd met Zulte Waregem tegen Standard – die beslissend kon zijn voor de play-offs - kregen we een match met alles erop en eraan en toch bleef het 0-0. Ik herinner me een fase waarbij we twee keer het doelhout treffen…
    “Ik herinner mij dat seizoen. Het was een seizoen dat iedereen schrik had om naar Zulte Waregem te komen. We hadden in het verleden immers alle grote ploegen al zware nederlagen toegediend en een reputatie opgebouwd; we waren al vijfde, zesde en zevende geëindigd. Standard was toen aan het komen en was onze concurrent voor play-off één. Ik kreeg nà die match van een journalist het compliment ‘het was de mooiste 0-0 die ik ooit meemaakte.’ Standard had toen een sterke ploeg, met onder andere nog Jovanovic.”
    (op de laatste speeldag verloor Zulte Waregem op KV Mechelen met 2-1 maar kon zich toch opmaken voor play-off één omdat het een helpende hand kreeg van onder meer… Mbaye Leye die scoorde met Gent op Standard, nvdr)

    Hoe voelt het nu om – na een kleine twee maand – terug te zijn bij de club van jouw hart ?
    “Ik ben hier toegekomen en gezegd : ik heb één doel : de redding !. Het zat zeer diep toen ik hier toekwam, dat heb ik zelf op stage vastgesteld. De eerste zes maanden van dit seizoen moet je meenemen als ervaring; iets die je ook in de problemen kan brengen. Ik heb een groep ontdekt die de ‘past’ wou vergeten en wou werken. Voordat ik hier kwam had Essevee in 19 matchen 15 punten, dat is 2,3 op 9. Ik heb gesteld : we moeten naar 4,5 op 9; zodoende dat we wéér 15 punten pakken. De groep heeft dat goed opgepikt, we zitten nu met 9 op 18 op schema en dat is perfect.”

    Is het achteraf bekeken een verrijking geweest voor je carrière dat je naar Gent en later de Bond trok ?
    “Ik heb iets meegemaakt hè. In Gent kwam ik toe nà het succesjaar, dat is niet altijd makkelijk, vraag het maar aan Mario Been. Ik wou iedereen weer motiveren. Gent staat nu derde, dat is dezelfde plaats als onder mijn bewind. Het kampioenschap was mooi, ook Europees legden we een mooi parcours af tegen onder meer Sporting Lissabon. Lille en Dinamo Kiev bleken geen spek voor onze bek. Over het verhaal Brugge zal ik niet meer uitweiden. Ik ben dan zelf vertrokken en dat was denk ik niet mijn beste beslissing. Ik vergeet nog dat we met Gent ook de halve finale van de Beker bereikten tegen Standard. Ik kon vervolgens bij de Belgische Voetbalbond heel goed functioneren. Dat heeft me verrijkt en ook met de beloften stonden we op een mooie plaats. Maar dan kwam Essevee en aan de lokroep van mijn ex-club heb ik niet kunnen weerstaan.”

    Zulte Waregem kan niet zonder Francky Dury, dat is overduidelijk !
    “Ik weet dat niet. Dat is een compliment voor mij, misschien ook voor Essevee. Het is misschien een vingerwijzing naar andere coaches. Een vingerwijzing dat er hier héél hard moet gewerkt worden mét daarbovenop resultaten. Misschien hebben mijn voorgangers die band te weinig kunnen scheppen. Ik probeer naar sponsors, supporters en entourage die band steeds te verbeteren.”

    De supporters zeggen dat je rustiger en toegankelijker bent geworden voor hen, bijvoorbeeld op training…
    “Het is soms een praatje van weerzien. Ik heb altijd een goede band met die mensen gehad. Ik heb nu gekozen om te gaan voor die redding en in april-mei moet de structuur op poten gezet worden en moeten we uitkijken voor het team van volgend seizoen. Ik ben ondertussen ook anderhalf jaar ouder en heb altijd appreciatie gehad voor die mensen van op de training.”

    Heb je nu een béter spelerspotentieel dan anderhalf jaar geleden ?
    “Ik denk dat we eerlijk moeten zijn. Ik zie hier in de gang regelmatig die foto hangen met een Minne, Colpaert, D’Haene, Buysse, Meert, Van Nieuwenhuyze; ik vergeet er nog. Dat zijn/waren spelers met een Belgische identiteit, die wisten waarover het ging ! De nieuwelingen werden toen meegetrokken in dat verhaal en Chevalier en Leye – dat zijn twee voorbeelden die ook van de huidige groep deel uitmaken – pikten dat meteen op en werden geïdentificeerd in de club. Ludwin Van Nieuwenhuyze pik ik er graag uit; dat was niet de beste voetballer maar iemand waarmee je naar de oorlog kon; met een enorme kracht; de kracht van Essevee, dat ‘willen’ winnen. Die mentaliteit heb ik nooit gezien in de matchen dat ik dit seizoen Zulte Waregem aan het werk zag : tegen Club Brugge, Anderlecht en Bergen. Tegen Anderlecht – ik zag nooit eerder zo’n zwak Anderlecht in Waregem – mag je op zes minuten nooit een 2-0 voorsprong prijsgeven.”

    Vooral op het middenveld zit er nog schoon volk in de wachtkamer…
    “Het heeft geen zin om 29 spelers te hebben. Ik werk graag met 24 spelers, dat is ideaal en daarbij wil ik grote, kleine, rechtsvoetigen, linksvoetigen etc..; kortom een volledig evenwicht in je kern. Dit is je huiswerk voor juni-juli-augustus en eventueel januari. We hebben veel te veel spelers met dezelfde kwaliteiten."

    Hoe ga je om met bepaalde jongens die nu minder spelen zoals bijvoorbeeld Serwy ?
    “Hij is 20 jaar en moet beseffen dat hij moet knokken, ik kan ook maar elf spelers opstellen. Als ik Serwy op de bank zet, blinkt Naessens uit. Het kon ook omgekeerd geweest zijn. Jeremy reageert daar goed op. Ik heb een hele goede spelersgroep want tot op vandaag heb ik niet één negatief punt kunnen vaststellen.”


    "Ik heb Jens Naessens geprikkeld."

    Ik heb altijd geleerd dat Francky Dury het maximum uit zijn spelers haalt. Jens Naessens is het mooiste bewijs hiervan…
    “Met spelers is dat een boeiend verhaal. Met al die ego’s, emoties die onder controle moeten worden gehouden. Iedere dag ze spreken, prikkelen, sturen, extra aandacht aan besteden. Ik steek daar veel energie in. Tot de donderdagmiddag heeft mijn staf daar de bevoegdheid toe. Ik doe dat onder andere ook met Jens en misschien met hem nog iets meer en dat heeft hem geprikkeld en dit is het resultaat.”

    Hoe belangrijk was het voor je om Eddy Van den Berge terug te halen ?
    “Dat was belangrijk voor mij. Ik kon altijd goed met hem werken, Eddy is een prof tot en met. Ik heb David Gevaert ook T2 gelaten. Ik heb ‘nooit’(!) iemand ontslagen, ook bij de bond niet. Wat met Eddy gebeurd is, dat doet je niet. Hij is 100% professioneel. Eddy kon toch niet verantwoordelijk worden gesteld voor die 14e plaats ! Op vandaag bloeit die man weer helemaal open.”


    "Wat met Eddy Van den Berge gebeurd is, dat doe je niet."

    Waar je vroeger altijd voor geijverd hebt is de bouw van een nieuw stadion. Dat is er nog altijd niet, maar de sfeer is er toch stukken op vooruitgegaan !
    “Toen ik kwam kijken tegen Club Brugge was het mijn eerste match dat ik de sfeertribune zag. Dat is een positief verhaal. Het geeft u een stadiongevoel, waar we vroeger zaten aan te kijken naar die stukken tribune achter de goal.”

    Trainer, bedankt voor dit interview en alle energie die je steekt in Essevee ten bate van onze favoriete ploeg !


    "We hebben te veel spelers met dezelfde kwaliteiten."




    Essevee bekampte Standard de Liege dit seizoen al twee keer : in competitie werd nipt met 1-0 verloren op Sclessin maar sloot Loeman de ogen vijf minuten voor affluiten voor een fout in het strafschopgebied op Jens Naessens. Vier dagen later voelde groen-rood zich weer bekocht toen bij een 1-1 stand in de bekerpartij Laurent Colemonts in een duik trapte van Seijas en zo in de laatste minuut strafschop floot en werd uitgeschakeld. Zondag een derde keer, goede keer voor Essevee ?  Dit keer is Christophe Dierick de ref.

    “Matton is de enige in de ziekenboeg”, dixit Francky Dury. Onder meer Skulason, Minne, Trajkovski, Dachelet en Serwy traden maandag aan met de beloften in Zulte tegen vierdeklasser Izegem ;uitslag 4-1 maar dit na een zwakke wedstrijd.

    Bij Standard komt Vainqueur terug in het elftal na schorsing; Felipe is wel nog geschorst. Geblesseerden zijn nog altijd Van Damme, Buzaglo en Gonzalez. Donderdag werkte Standard een Europese opdracht af bij het Poolse Wisla Krakau.

    Ook zoals tegen Westerlo heeft de sfeertribune X voor de wedstrijd een actie in petto.



                                                                             Koen Christiaens.

    Trainer Francky Dury reageerde na het lezen van dit interview : 
    'hopelijk is het verhaal van 90' zondag tegen Standard even mooi '


    Foto's facebookpagina SV Zulte Waregem - Essevee

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (25 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    14-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assistent-trainer van Zulte Waregem David Gevaert over zijn stage bij FC Twente en jeugdproduct Jens Naessens

    Assistent-trainer David Gevaert over zijn stage bij FC Twente en jeugdproduct Jens Naessens.

    Zaterdag won Essevee met 3-1 van Westerlo. Wie ongetwijfeld heel gelukkig is met de hattrick van Jens Naessens, is assistent David Gevaert. De Oost-Vlaming, die twee seizoenen met Naessens werkte bij de beloften, schat voor essevee.be de ontwikkeling van het Essevee-jeugdproduct in.


    Foto Nico Dewaele


    “Het was opvallend om te zien hoe Jens zich de afgelopen weken ontwikkeld heeft op training. De volledige trainersstaf zag zijn bloedvorm aankomen. Een aantal factoren spelen een rol. Hij krijgt volop het vertrouwen van Francky Dury. Als jonge speler is dat uiteraard heel belangrijk. Tot Nieuwjaar had hij nog niet kunnen scoren, maar tegen RC Genk kon hij die ban breken. Ondertussen traint hij al meer dan een jaar met de A-kern, zodat hij de vruchten plukt van die intensievere trainingsarbeid. En de laatste maanden kon hij zonder blessures trainen.”


    “Als spits heeft Jens een mooi profiel. Hij heeft présence, is vrij snel, kan koppen en nu begint hij ook nog te scoren. Het doet me uiteraard plezier dat een jeugdproduct van de club, dat ik twee jaar begeleidde bij de beloften, kan doorbreken. Maar de weg is nog lang en dat beseft hij zelf zeer goed. Het blijft steeds werken om als speler verder te ontwikkelen, maar ik denk dat Jens nuchter genoeg is om dat te doen.”

    nvdr : Een paar weken geleden kondigde Jens Naessens via dit blog aan vaker te zullen scoren onder Francky Dury en die
    uitspraak werpt duidelijk nu al zijn vruchten af !



    Afgelopen week mocht Gevaert in het kader van zijn individuele Pro Licence-stage op werkbezoek bij FC Twente. Van dinsdagavond tot vrijdag was hij te gast in Enschede, waar hij drie dagen in het spoor liep van Steve McClaren.

    “Mijn stage was eigenlijk al geregeld toen Co Adriaanse daar nog trainer was, maar technisch manager Cees Lok liet weten dat het geen probleem was voor de nieuwe trainer dat ik op bezoek zou gaan. In Nederland heerst een zeer open cultuur en komen geregeld trainers over de vloer om zich bij te scholen of nieuwe dingen op te steken. Ik had het geluk dat Steve McClaren in hetzelfde hotel slaapt waar ik drie nachten verbleef, waardoor we ook naast het trainingsveld uitgebreid de tijd hadden om te praten. Van dergelijke persoonlijke gesprekken steek je eens zoveel op. McClaren toonde zich een zeer goeie gastheer en tijdens de trainingen mocht ik mee op het veld om te observeren. Door dergelijke stages verrijk je jezelf als trainer.”


    “Je merkt aan alles dat Twente de voorbije jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt heeft. De accommodatie is top. Zelfs de beloften en het vrouwenteam werken op professionele basis. Op clubniveau viel me meest op dat alle medewerkers, van de kok tot de hoofdtrainer, een enorme drive en clubgevoel tonen. De beleving is er enorm, met als doel zo hoog mogelijk te eindigen in de Eredivisie. Twente heeft drie assistenten, waaronder ex-speler en analist Yoeri Mulder. Speler Bart Buysse vertelde mij dat er ook een zeer grote professionaliteit heerst binnen de spelersgroep. Ze krijgen weliswaar twee dagen per week vrijaf, maar alle spelers zijn zeer gefocust.”

    Arne Houtekier


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    13-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.René STERCKX :”Ik vraag de kinesist zaterdag een warme crème !”

    René STERCKX :”Ik vraag de kinesist zaterdag een warme crème !”



    Naast de terugkeer van wonderdokter Francky Dury zijn er nog een aantal factoren die meespelen in de heropstanding van Essevee : Franck Berrier doet het ganse elftal beter functioneren maar er is ook de niet onbelangrijke inbreng van René Sterckx, die al enkele weken op een hoog niveau presteert. De kenmerken van onze jonge stofzuiger ? Hij is altijd aanspeelbaar, stijlvol en efficiënt in de omschakeling en staat telkens op de goeie plaats. In de aanloop naar de superbelangrijke wedstrijd tegen Westerlo spraken we met de onlangs 21 jaar geworden Brusselaar; de absolute uitblinker in de vorige thuismatch tegen Beerschot.


    Tijdens mijn revalidatie kreeg ik voldoende steun


    René, eerst iets over jouw privéleven. Je bent op zijn minst een knappe verschijning die vele vrouwenharten sneller doet slaan. Heb je al een vriendin ?
    “Neen, ik heb geen vriendin. Vroeger heb ik nog wel een relatie gehad maar momenteel niet.”

    Voluit heet je eigenlijk Rene Sterckx Y Calle. Vanwaar die lange naam ?
    “Ik ben half Spanjaard en half Belg; heb dus de dubbele nationaliteit. Mijn moeder heet Antonia Calle Galindo; mijn vader Marcel Sterckx. De ‘Y’ in mijn familienaam staat dus voor ‘en’ en vandaar Sterckx Y Calle.”

    Je woont in Laken. Is je woonplaats ver van het Koninklijk Paleis ?
    “Met de auto sta ik op één minuut aan het Koninklijk Paleis maar ga ik niet bezoeken. Ik woon trouwens in een rustige buurt.”

    Bepaalde dagen blijf je ook hier overnachten ?
    “Als we twee trainingen hebben maak ik de verplaatsing niet naar Brussel en verblijf dan in Oeselgem op een loft. Ook nà een zaterdagmatch wordt er op zondagmorgen vroeg getraind en blijf ik ook hier.”

    René, vorig seizoen viel je uit op Lierse met een zware blessure. Een lange revalidatie volgde. Heb je getwijfeld aan jouw voetbaltoekomst ?
    “Mijn kruisbanden waren gescheurd maar ik heb niet aan mijn toekomst getwijfeld omdat ik vooral in Anderlecht heb gerevalideerd en Dr. De Clercq me heeft geopereerd en hij doet dat goed. Het is één van de beste dokters en ik heb dan ook niet getwijfeld aan mijn loopbaan. Ik moest vooral vechten en geduld hebben.”

    Je hebt tijdens die revalidatie veel steun gehad aan Anderlecht ?
    “Ook aan Zulte Waregem, vrienden en familie. Ik heb tijdens die periode genoeg steun gekregen.”

    Heb je nog veel contact met de mensen van Anderlecht ?
    “Nu niet en is het nog niet belangrijk op dit ogenblik. Ik ken nog enkele vrienden die er nog spelen bij de beloften. Badibanga kwam ik goed mee overeen, speelt nu in Nederland, is een van de weinige spelers die de stap kon zetten naar de eerste ploeg.”


    Anderlecht speelt dit seizoen makkelijk kampioen !

    Speelt Anderlecht dit seizoen kampioen ?
    “Gemakkelijk. Tegen de mindere ploegen halen ze misschien weinig punten maar als ze altijd hun best doen spelen ze zeker kampioen. Ook Europees is er veel mogelijk : als ze kunnen doorstoten tegen AZ wacht de volgende ronde Udinese en is het dus mogelijk om ver te geraken in die Europa League. Met spelers als Jovanovic, Mbokani en Suarez hebben ze daarvoor nu goeie voetballers.”

    Zijn er veel buren, familieleden die jouw prestaties bij Essevee volgen ?
    “Altijd mijn ouders en soms vrienden. Tegen Anderlecht hier thuis(2-3) heb ik niet gespeeld maar als we op de laatste speeldag de verplaatsing maken met Zulte Waregem naar Anderlecht zullen er meer mensen zijn die voor mij zullen supporteren.”

    Jouw ex-beloftentrainer van bij Anderlecht, Johan Walem, vond jou een van de talentrijkste spelers. Je speelde dat seizoen kampioen op … Zulte Waregem ?
    “0-3 was de uitslag. Wij moesten die match winnen om kampioen te spelen. We scoorden vroeg en ik maakte het laatste doelpunt. Francky Dury en Vincent Mannaert volgden mij echter al eerder en zeiden me – nà die goeie match met Anderlecht - dat ik moest naar hier komen. De trainer is dan naar Gent vertrokken.”

    Het duurde een tijdje vooraleer je dit seizoen mocht spelen. En toen je mocht starten tegen Lokeren plaatste Kalezic je op de positie van mandekker ?
    “Dat was niet mijn beste positie, al speelde ik er in de jeugd nog met Anderlecht. Ik ben een middenvelder ! Nà 30 minuten wisselde ik tijdens die match van positie met Maréval.”

    Wat is er persoonlijk voor jou veranderd sinds de aanstelling van Francky Dury ?
    “De mentaliteit; we vechten meer voor mekaar en tonen dat we willen winnen. Er zijn kwaliteiten genoeg. Het systeem dat we spelen is vooral veranderd.”

    Zoals jouw naam zegt, je speelt ‘sterk’ al denk je nog maar aan 90% van je kunnen te zitten. Wat kan er dan nog beter ?
    “Een beetje van alles. In balbezit moet ik nog meer doen, ook zelf scoren. Ik moet ook meer ballen raken, ik hou van de bal. Ik ben nog jong en heb nog niet die ervaring. Ik speelde nog maar weinig matchen in eerste klasse(op heden speelde Rene 18 matchen op het hoogste niveau, namelijk 10 vorig en 8 dit seizoen, nvdr). Ik moet nog veel leren en weet dat ik er zal komen !”

    De samenwerking met Berrier en Delaplace mag er best wezen. Jullie zijn een goed draaiend trio !
    “We zijn drie spelers die graag voetballen, de bal laten lopen. Met Jonathan en mezelf àchter Franck Berrier hebben we veel loopvermogen. Franck zorgt voor die laatste pass en laat ons beter voetballen.”

    Je wordt een tweede opeenvolgende seizoen gehuurd van Anderlecht. Wat gebeurt op het einde van dit seizoen ?
    “Ik wil nog niet praten over de toekomst. Ik moet nog eerst mijn kwaliteiten laten zien en die zullen bepalend zijn voor de toekomst. Het mag een optie zijn dat Essevee mij definitief wil kopen. We zijn pas februari, er volgen nog veel wedstrijden. Ik heb gezegd dat ik niet naar Anderlecht terugwil om één van de 30 kernspelers te zijn of weer bij de beloften te spelen. Zo verlies je tijd. Het is beter dat ik speel.”


    Als we winnen van Westerlo doen we een gouden zaak

    Momenteel telt Essevee 21 punten. Hoeveel punten moeten we nog pakken om ons te handhaven in eerste ?
    “Ik denk dat we toch 30 punten moeten halen.”

    Zaterdag kan Essevee een gouden zaak doen en Westerlo (bijna) definitief uitschakelen… Met Leye erbij wordt het makkelijker om Verbauwhede te verslaan !
    “Ik ken Leye van naam. Ik zal hem beter leren kennen. Op training kan je meteen zien dat Mbaye kwaliteiten heeft en zo hebben we nog meer mogelijkheden vooraan. Als we winnen van Westerlo doen we een goede zaak en zouden we zeven punten voorsprong tellen. Als we nadien geconcentreerd blijven komt er nooit een play-off drie. Het is zaterdag een belangrijke wedstrijd.”

    Eén speler die je ongetwijfeld kent van bij hen is Reynaldo, die ook verhuurd wordt door Anderlecht en werd vorige week aan de rust vervangen…
    “Ik heb ook met hem gespeeld. Hij heeft bij Cercle toch getoond wat hij kan. Als hij speelt, moeten we voorzichtig zijn. Ook Kabasele hebben ze nu gehuurd van Anderlecht en ook dat is een goede speler.”



    zaterdag speel ik zeker met handschoenen

    Er wordt zeer koud weer voorspeld. Wapen je je daartegen door handschoenen te dragen ?
    “Ik zal zeker handschoenen aandoen. De kinesist, Johan Vanderheeren, zorgt ook voor een warme crème. Ik zal dat zeker vragen. Als je na de rust terugkeert op het terrein is het vooral heel koud. Nà de opwarming voel je dat zo niet, door de oefeningen en zo.”



    Essevee kan in deze zespuntenmatch revanche nemen voor de zware 7-1 nederlaag in de play-offs vorig seizoen. Dit seizoen eindigde de partij in het Kuipje op 1-1 met goals van Arbitman en Rossini; deze laatste ondertussen uitgeleend aan STVV. Menig supporter denkt bij het horen van de naam ‘Westerlo’ nog terug aan de eindronde in 1998 toen SV Waregem genoeg had aan één punt in het eigen Regenboogstadion en dit voor promotie naar eerste klasse : het toenmalige rood-wit leidde aan de rust met 1-0(doelpunt De Vreese op strafschop); vervolgens werd het 1-3 ; kwam nog terug tot 2-3 via Van Geem maar het beoogde gelijkspel  werd niet behaald. In deze midweekwedstrijd(!) waren méér dan 10.000 toeschouwers. 

    Bij de thuisploeg komt aanwinst Mbaye Leye meteen in de kern. De kans is reëel dat Francky Dury – die Berrier deed starten tegen KRC Genk – ook Leye meteen een basisplaats geeft. Vooral op de bank wordt het dan drummen voor een plaatsje. Matton en Skulason zijn nog niet fit; anderen als Milunovic,Van Der Haegen en Hinostroza doen ritme op bij de beloften. Dinsdag rondde Essevee ook de komst af van Chahir Belghazouani van Dynamo Kiev.

    Westerlo telt nog altijd een pak geblesseerden maar de recentste aanwinsten Hemmen, Sidibe, Luz en Kabasele zijn speelgerechtigd in Waregem. 

    De scheidsrechter van Essevee-Westerlo is Serge Gumienny. Zoals op de site van Stad Waregem ook te lezen valt
     …‘schreeuw onze jongens naar de overwinning !’

    Nog dit : de veldverwarming draait sinds begin deze week op volle toeren…





    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    12-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Christiaens had een korte babbel met Stijn Minne.

    Dinsdagmiddag had Koen Christiaens een korte babbel met Stijn Minne.


    Stijn is reeds sinds 2002 in loondienst bij Zulte Waregem.


    Het is een goede zaak dat Francky Dury terug is !

    “Natuurlijk. Er moest iets gebeuren. De resultaten waren de voorbije weken niet goed. Het bestuur moest zijn verantwoordelijkheid en heeft dat gedaan. Ik denk dat met Francky Dury de juiste beslissing werd genomen. Iemand die het huis en de competitie kent en bovendien nog een deel van de spelers. In een zoektocht naar een nieuwe coach was de periode rond Nieuwjaar ook kort.”

    Persoonlijk was ook jij tevreden vermoed ik..
    “Zeker, want we kennen elkaar al zo lang en ik weet wat ik van hem mag verwachten.”

    Je hebt dit seizoen al jouw deel van de pech gehad !
    “Ik ben tien weken out geweest met een harmstringblessure. Twee weken voor de match op Club Brugge – waar ik op de bank zat – was ik weer fit. Ik heb dan nog één week meegetraind. Nà de onderbreking was het voor mij op stage wel efkens puffen want conditiioneel was ik nog geen 100%; nu wel. Ik speelde dit seizoen slechts drie wedstrijden in de eerste ploeg : thuis tegen Gent stond ik op links en hadden we de scheidsrechter tegen, tegen KVK en Ronse(beker) dus we wonnen wel twee van de drie matchen.”

    Voor de match tegen Beerschot zijn er geen excuses meer. Er MOET gewonnen worden !
    “Het is inderdaad enkel winst die telt. We moeten er vol voor gaan.”

    De organisatie stond op punt zoals zaterdag op Gent, maar nu zijn het de goals die tellen…
    “In 21 matchen scoorden we slechts 20 keer dus het spreekt voor zich dat we moeilijk scoren. In vele wedstrijden kregen we voldoende kansen maar maken ze niet af. Dat verhaal van ‘toen konden we een goede zaak gedaan hebben’ moet voltooid verleden tijd worden.”

    Beerschot pakte zaterdag zwaar uit tegen Cercle…
    “We hopen dat ze daardoor een beetje in euforie zitten. Zaterdag spelen zij tegen Anderlecht; misschien zitten ze daarmee wat in hun hoofd en komen ze wat afwachtend spelen. Wij moeten gewoon onze wedstrijd winnen tegen Beerschot en dan zien we wel wat de andere uitslagen zijn van onze concurrenten.”





    Francky Dury maakte de selectie bekend voor de partij tegen Beerschot (volgens rugnummer):
    Bossut, Minne, De fauw, Sterckx, Habibou, Hamalainen, Chevalier, Trajkovski, Vandenbroucke, Sivakov,
    Rossini, Muyters, D’Haene, Naessens, Dachelet, Delaplace, Serwy, Berrier.

    Skulason (knie) en Matton (voet) zijn out. Colpaert is geschorst.


    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    11-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(ESSEVEE)FANS over de terugkeer van BERRIER

    (ESSEVEE)FANS over de terugkeer van BERRIER



    De terugkeer van Franck Berrier geeft de Esseveefamilie een euforisch gevoel en een bijkomende boost voor de ‘operatie redding’. Franck is zowaar al speelgerechtigd voor de partij tegen KRC Genk van zondag maar het blijft een vraagteken of Francky Dury hem na twee trainingen al opneemt in de basisploeg. Omdat de Fransman op het middenveld een dragende speler is –waarvan Zulte Waregem er dit seizoen weinig heeft – is zijn komst een geschenk uit de hemel. We peilden naar wat reacties van enkele fans…
    (Ook jouw reactie kan hierbij geplaatst worden dus mail ons
    wimvermeer40@gmail.com )

    "Ik denk dat het een zeer goede zaak is voor Zulte Waregem. 
    Berier kan zeer snel lopen, kan zeer goede voorzetten geven en kan ook nog vele andere dingen. Dus daarom denk ik dat zijn terugkeer een goede zaak is voor Zulte Waregem. " (Sören Lowie, Waregem)

    “Ik denk dat het een goede zaak is voor Zulte Waregem. Franck kan alleszins voetballen en hij doet dat ook met de anderen. Een spelverdeler als hem hadden we nodig. De mayonaise zal met Dury wel weer plakken.”  (Sven Weyn, Tielt)

    “Het is een goede zaak voor de ploeg. Met Berrier erbij zullen we goed spelen. Ik denk dat hij het niveau weer zal omhoog trekken en de lijnen zal uitzetten bij het elftal.” (Nic Taelman, Waregem)

    “Ik ben gewezen sponsor, Nollens-Pountry en ben ermee gestopt als Francky Dury wegging. Ik vond dat toen spijtig. Ik ben jaar en dag supporter en heb zelf nog – tot en met de reserven – bij SV Waregem gevoetbald. Essevee is mijn ploeg gebleven. Het is heel goed dat Berrier terug is want het spel was weg, nu kunnen we weer iets opbouwen. De trainer zal dat samenspel wel weer op poten zetten.”  (Dirk Nollens, Wortegem-Petegem)

    “Berrier is ongetwijfeld een versterking, op voorwaarde dat hij weer het niveau haalt van twee jaar terug. Hij staat alleszins zeer scherp, heb dat vandaag en gisteren al gezien op training.” (Jacques Vandenbogaerde, Waregem)

    “Als Berrier dezelfde is als vroeger is het zeker een aanwinst, maar dat weten we nu nog niet. Hij is naar Standard gegaan en onder meer psychologisch heeft hij daar mogelijks wat meegemaakt. Bij Standard met vedetten voetballen is niet hetzelfde als bij Zulte Waregem. Ik vind wel dat we niet negatief mogen zijn over de vorige trainer want hij heeft veel tegenslag gekend. Dat Francky Dury echter dè man is van Essevee twijfel ik niet aan.” (Ivan De Frenne, Waregem)

    “Het zal geen slechte terugkeer zijn. Hij heeft wel nog niet veel gespeeld en om meteen in te passen in het systeem, zal dat renderen ?” (Frederick Dumont, Geluwe)

    “Wreed goed, want Franck is zeker een waardevolle speler om ons uit de degradatie te halen. De terugkeer van Dury is ook heel goed. Berrier mag tegen Genk gerust in de ploeg komen.” (Edwin Rigolle, Waregem)

    “Het is zeker een goede zaak want Essevee miste ervaring. Met Francky die Berrier door en door kent zal dat voordelig zijn voor de club. Hij is toch blessurevrij en zeker belangrijk op stilstaande fases. Als koning van de assists is het zeker een versterking. Kalezic trainde daar weinig op, met Dury zal dat veranderen en dat is een belangrijk onderdeel.” (Nico Bekaert, trainer van Jong Vijve, St-Eloois-Vijve)

    “Het is uitstekend, we konden geen betere nemen. Berrier is een speler naar mijn hart.” (Luc Decabooter, Waregem)

    “Ik ben tevreden dat hij terug is. Er zal weer discipline zijn.” (Kahya Cengiz, Vichte)

    “Natuurlijk is het een goede zaak. Het wordt een goede terugkeer. Hij kan de ploeg doen draaien waardoor we van de veertiende plaats weg geraken. Hij kan beslissend zijn en scoren als hij volledig fit is. Fysiek zal hij niet tekort komen door Standard.” (Aziz Kasmi, Waregem)

    Het was meer dan nodig. We kunnen Franck goed gebruiken om in eerste klasse te blijven. Het was de creatieve speler die we misten. Ik hoop dat de trainer hem opnieuw op niveau kan brengen. Ik denk dat het dankzij Dury is dat Berrier terug is.” (Franky Beulque, Zulte)

    “Hij is – wat hij toonde twee jaar terug – nog niet verleerd. Ik twijfel niet aan zijn fysieke mogelijkheden. Als hij mocht spelen bij Standard, deed hij toch mooie dingen. Misschien zal Chevalier nu ook beter draaien. Berrier zal nu tien matchen na mekaar moeten spelen en dat heeft hij dit seizoen nog niet gedaan.” (Gery Waegebaert, Waregem)

    “Het is een goede keuze. Hij zal veel bijbrengen voor Essevee. Ik denk dat hij – door de stage van Standard – conditioneel wel piekfijn in orde is. Tegen Genk zal hij starten vermoed ik maar misschien nog wat ritme missen.” (Marc D’Huyvetter, Anzegem)

    “Ik denk dat hij de ploeg wat kan bijbrengen.” (Kris Pannecoucke, Waregem)

    “Ik denk dat, als hij fit is, het een hele goede zaak is voor Essevee. Het zal sowieso een versterking zijn. Berrier zal anderen vooral beter laten voetballen. De laatste Europese match van Standard gaf hij me toch een goede indruk. Misschien kan hij momenteel maar een uur aan, hij ontbreekt nog matchritme. Hij wordt weer belangrijk voor Chevalier.” (Frank Van Maldeghem, zoon van André, Zulte)

    “Ik vind dat voor Zulte Waregem een verrijking. Ik denk dat ze hem nodig hebben om van de veertiende plaats weg te geraken. Door zijn creativiteit kan hij een meerwaarde zijn niet enkel voor Chevalier maar ook voor Habibou die er ook kan van profiteren. Als hij zich weer kan profileren als voorheen kan hij een grote meerwaarde zijn voor de ploeg.” (Joost Vandenbroucke, Waregem)

    “We vinden het super dat Franck Berrier terug naar Zulte Waregem komt. Nà Dury, nu Berrier. Dit moet lukken. Ook het koningskoppel Berrier-Chevalier is weer herenigd. Dit moet vonken geven. Laat ons hopen.”
    (Chris en Margot Callens, Ooigem)

    “Ik denk dat het goed zal zijn met Berrier erbij. Met zijn ervaring, het groepsgevoel voor hem en ook voor zijn familie. Met alle spelers die hij nog kent en ook de nieuwe zal hij het voorbeeld van efficiëntie zijn en ook voor trainer Dury en de technische staf zit hij hier goed ! Door zijn goede voorzet, cörners en vrijschoppen zal hij een steun zijn voor de spitsen en ze verstaan elkaar met de taal. Ik denk dat hij een zeer stevige versterking is voor het behoud en dit ook in combinatie met goede jonge spelers.”  (David Kerkhove, Waregem)

    Net als Dury komt nu ook Berrier terug thuis,hij zal zeker Zulte Waregem naar een hoger niveau brengen.
    Dank U Berrier (Bert De Bleeker, Kluisbergen)

    “Ik kijk al uit naar de prachtige assists en fenomenale vrije trappen.” (Heidi Van Hulle, Waregem)

    “Het is top ! Ik verwacht dat Essevee zondag reeds gaat ‘presteren.’ Aangezien hij is speelgerechtigd verwacht ik dat Berrier zal spelen. En ook Maréval zullen ze kunnen houden, dus normaal zijn we gered.” (Kurt Vandenbossche, Waregem)

    “In deze wintertransferperiode mag de overgang van Franck Berrier van Standard naar Essevee Zulte Waregem gecatalogeerd worden onder de noemer ‘toptransfers.’ Tenminste indien Franck fysisch volledig in orde is en in de opeenvolgende wedstrijden zijn beste conditie van tijdens zijn eerste seizoenen bij Essevee kan demonstreren. De kwaliteiten van een Berrier zijn bij de supporters genoegzaam bekend. Hij zorgt voor de nodige diepgang, kan uitpakken met splijtende voorzetten, weet zelf het doel staan en is een vrijschopspecialist. De bal ligt nu duidelijk in het kamp van onze voorspelers die munt moeten slaan uit het voorbereidende werk van de Fransman achter hen. De terugkeer van een Francky Dury en Berrier brengt Essevee eindelijk wat positiever in het nieuws. Want de ganse Essevee-entourage verdient het niet als het lelijke eendje van de Jupiler Pro League afgeschilderd te worden. Er wordt alvast in vergelijking met een paar weken geleden met een veel grotere hoop uitgekeken naar de resterende 11 matchen, die ons een veilige plaats in het pelotonnetje van play-off twee moeten opleveren.” (Jean-Pierre Imbo, Anzegem)

    “Ik denk dat het voor Zulte Waregem een degelijke versterking zal zijn. En misschien gaan ze ook nog Leye terughalen ?. Ik ben ook blij met de komst van Bacca naar Club Brugge.”(Mattias Lecluyse, Deinze)

    “Ik ben er heel blij om. Berrier is iemand die spelbepalend is en voor de nodige creativiteit kan zorgen. De vraag is natuurlijk of het dezelfde Berrier is als voorheen; maar hij blijft een uitstekende voetballer met een goeie pass. Ook zeker met Dury erbij. Stel dat Franck aan zijn capaciteiten heeft ingeboet, zal hij toch een meerwaarde blijven. Hoeveel slechte hoekschoppen zagen we dit seizoen al niet ?  (Geert Verleye, Wortegem-Petegem)

    Franck Berrier is zeker een aanwinst voor Zulte Waregem,als hij fit blijft tenminste. Het is een speler die moet voetballen in ons land en in Luik zat hij maar kou te lijden op de bank want bij mijn weet is de bank in Luik niet verwarmd. (Stijn De Bleeker, Kluisbergen)

    “Ik vind het goed dat hij terugkeert, omdat het een hele goede speler is. Het was jammer toen hij destijds wegging.” (Robbie Martens, Waregem)

    “Ik vind de transfer van Berrier schitterend voor de club. Met de aanstelling van Dury deden ze al een heel goede zaak en nu worden bepalende spelers terug gehaald. Met degradatie hoeven de supporters niet meer bezig te zijn denk ik. Ik
    was nà de match tegen ons wat bezorgd over de toekomst van Essevee, maar het bestuur heeft goede zaken gedaan en zal er nog wel doen ! Terug naar de succesformule van vroeger… (Tim Matthys, speler bij Bergen, Zottegem)

    “Ik ben blij want het is één van de beste spelers die we ooit hebben gehad. En ik denk dat de Franse spelers blij zullen zijn. In de aanval zal Franck goed helpen.”
    (Laura Christiaens, Waregem)

    “Franck Berrier, de belangrijkste speler in de laatste vijf jaar voor Essevee, terug op stal aan de Gaverbeek. Franck kan en moet Zulte Waregem naar een hoger niveau tillen. Succes Frank ! (Frederic Desmet, Waregem)

    “Als supporter van Essevee is de terugkeer van Franck Berrier het beste wat ons kon overkomen. Terug iemand met spelinzicht, een goeie pass in de voeten en een goeie vrije trap. Hopelijk verloopt de samenwerking met Teddy even goed als voorheen  zodat we terug mooie voetbalmomenten beleven. Ook de terugkeer van onze trainer is een goeie zaak, die wil terug gaan naar de oude waarden van ons Essevee, werken met de eigen jeugd en spelers uit eigen streek. In eerste blijven we zeker.” (Daniel Depoortere, Waregem)

    “Vind dat zeer goed voor Zulte Waregem dat Franck er weer is en zeker met de komst van Francky Dury. Essevee zal zich wel redden.” (Tommy Bossut, Oostrozebeke)

    “We kijken vol verwachting uit naar de zalige passen van Franck Berrier. Hij kan dat toch niet verleerd zijn.” (Andre Tv, Waregem)

    “Met de terugkomst van onze vedetten Francky Dury en Franck Berrier ben ik er vast van overtuigd dat ‘den Essevee’ in eerste klasse blijft (Hilde Van Hulle, St Lodewijk Deerlijk)

    “Op het eerste gezicht is dit een schitterende transfer, temeer ik vernomen heb dat Essevee Berrier voor een erg laag bedrag heeft kunnen terughalen. Toch wil ik even kritisch blijven : hij schijnt medisch volledig fit bevonden te zijn, al waren er goed geplaatste personen die bij zijn vertrek naar Standard vermoedden dat hij nooit meer de oude zou worden. Hij heeft ook bijzonder weinig speelminuten in de benen. Om het in sporttermen uit te drukken : hij moet weer opwarmen, terwijl we al de eindspurt van de competitie hebben ingezet. Samengevat : ik twijfel niet aan de kwaliteiten van Berrier, maar gaat Dury hem tijdig genoeg die vorm zien halen waarmee hij van doorslaggevend belang kan zijn in de degradatiestrijd ? Los daarvan vind ik ook dat er nog een echte targetspits moet bijkomen, want nu gaat in balbezit te veel druk bij Berrier liggen.” (Tom Vanhoutte, journalist bij Het Wekelijks Nieuws, Waregem)

    “Ik denk dat Chevalier het weer beter zal doen met Berrier en zou daar blij mee zijn.” (Yana Christiaens, Waregem)

    “Is hij 100% fit ? Of slechts 90% ? Hij heeft immers een serieuze operatie achter de rug. Een knie kan gevaarlijk zijn, dat moet niet veel zijn om te hervallen. Ik heb hem vrijdagvoormiddag al gezien op de training. Zijn pass is nog goed heb ik al gezien. Heb aan Dury ook gevraagd ‘zal hij spelen’ ? En de trainer heeft geantwoord ‘waarom zouden we hem anders gekocht hebben’ ?  Bovendien heeft hij getraind met Standard. Het is best dat Dury terug is na die twee clowns… Drie dagen op de week was er geen training !  De dag na de match is er normaal gezien uitlooptraining maar onder Kalezic was er ofwel geen training ofwel liepen ze in cirkeltjes. Ik heb ze – bij wijze van spreken – nooit een halve meter weten lopen; heb dat ook gezegd aan Francky Dury en Patrick Decuyper. Twee opeenvolgende woensdagen was er onlangs training voorzien en waren wij als supporters op post, maar de spelers kwamen niet opdagen.” (Aurèle Vandendriessche, gewezen marathonloper, Waregem)

    “Het is goed dat hij terug is. Berrier heeft zich al bewezen vroeger en altijd goed gespeeld. En met ook Dury die terug is zal hij weer goed presteren want ze kennen elkaar goed. Berrier is een naam als een klok, iemand die je niet vergeet.”  (Wouter Vandersteene, Waregem)

    “Ik denk dat het niet slecht zal zijn. We weten wat hij kan en niet kan. Als Berrier blessurevrij blijft is dat een transfer die zal meevallen. Volgens ik gehoord heb zal hij spelen tegen Genk. Hij maakte ook de stage mee met Standard. We hebben natuurlijk al het een en ander meegemaakt dit seizoen want van Maazou hadden we ook veel verwacht. In feite kan je stellen dat we met Habibou, Maazou, Berrier en Maréval –die toch zou blijven – vier transfers deden.” (Hubert Geldhof, Waregem)


    Reageer via wimvermeer40@gmail.com  




    Idee : Koen Christiaens

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (14 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    10-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jens NAESSENS :”Ik zal makkelijker scoren onder Francky Dury.”

    Jens NAESSENS :”Ik zal makkelijker scoren onder Francky Dury.”



    Foto's Facebookpagina SV Zulte Waregem Essevee

    Dankzij Francky Dury waait er opnieuw een nieuwe wind binnen de Esseveerangen. Iedereen kijkt – na een hoopvolle Spaanse stage – enorm uit naar de confrontatie van zondag tegen uittredend landskampioen KRC Genk. Er heerst een nieuwe vorm van enthousiasme en daar heeft de blije intrede van Dury alles mee te maken. De resultaten in de komende partijen – Genk, Gent, Beerschot en KVK – zullen bepalen of er nog vers (aanvallend) bloed bijkomt. De 20-jarige spits Jens Naessens kende in zijn prille spelerscarrière voorlopig twee hoogtepunten : hij speelde de defensie van KVK op een hoopje en scoorde de enige treffer in die match voor play-off twee én maakte de gelijkmaker met de nationale beloften tegen het toen ongeslagen Engeland onder … Francky Dury; een partij die met 2-1 werd gewonnen. Jens geniet het voordeel dat onze nieuwe coach dus geen onbekende voor hem is. Een jeugdspeler die doorbreekt bij Zulte Waregem : weinigen zijn Jens hierin voorgegaan ! Nà Fangio Buyse, Bartel De Waele en Arne Houtekier een volgende Deinzenaar die het waarmaakt bij Essevee…


    De omstandigheden op stage waren ideaal.

    Jens, hoe verliep de stage ?
    “De stage verliep heel goed. De omstandigheden om in te trainen waren ideaal. Het weer was zeer goed en de terreinen lagen er uitstekend bij.”

    Wat deden jullie tijdens de vrije tijd ?
    “Meestal namen we dan wat rust op de kamer. Want de trainingen waren redelijk zwaar en dan is het beter om wat rust te nemen.”

    Hoeveel werd er getraind ?
    “Vooral de eerste dagen trainden we elke keer twee maal en dat was wel zwaar. De zaterdag, de dag voor de wedstrijd tegen ADO, hebben we ook twee maal training gehad. Die dag was vooral de zwaarste !  Iedereen was kapot ’s avonds.”

    Hoe sjiek was het hotel ?
    “Het hotel was heel mooi. Het was een viersterrenhotel. Maar eigenlijk dacht iedereen dat het vijf sterren was. Want de kamers waren mooi en we hadden veel luxe. Het eten was ook heel goed. Ook Club Brugge vertoefde in hetzelfde hotel maar daar hadden we niet zoveel last van. We zagen die spelers wel dagelijks en soms maakte ik een praatje met spelers die ik ken.”
    (Ook Montpellier en Hamburg zaten in het Marbella Foot Center, nvdr).

    De trainer hechtte veel belang aan de groepsgesprekken. Heeft hij ook jou aangesproken ?
    “Elke avond was er een groepsgesprek. Elke dag over een ander onderwerp. Dat is goed om de trainer beter te leren kennen. Hij heeft me soms eens apart gesproken maar niet zo veel. En meestal ging dat niet over belangrijke dingen.



    Natuurlijk start ik het liefst aan een wedstrijd

    Wat was de indruk van de (nieuwe) spelers die Francky Dury nog niet kenden ?
    “Ik vermoed dat ze vooral denken dat hij een strenge trainer is.”

    Ben je goed geïntegreerd in die spelersgroep want als jonge speler is dat toch niet altijd makkelijk ?
    “Mijn integratie was vooral vorig seizoen. Dan heeft dit eventjes geduurd, maar nu gaat dit veel beter. Iedereen kent mij al en we hebben ook veel jonge spelers. Vorig seizoen werd ik ook meer aanvaard op het moment dat ik mijn eerste speelminuten kreeg. Dan hoor je meer bij de groep.”

    Jens, waar je bijzonder fier mag op zijn is dat Francky Dury de derde opeenvolgende trainer is die in jou gelooft…
    “Ja, dat klopt. Ik denk dat dit toch wel iets wil zeggen. Dat ik toch wel iets kan. Desondanks had ik het gevoel dat Kalezic het minst in me geloofde. Ook al heb ik toch regelmatig gespeeld onder hem maar ik had de indruk dat ik niet zo veel krediet kreeg als anderen.”

    Speel je nu het liefst centraal in de spits of op de rechterflank ?
    “Dat maakt mij niet zoveel uit. Ik speel graag op de rechterflank als ik dicht bij de spits mag aansluiten. Dan kan ik ook veel mijn snelheid gebruiken. Als je tegen een opkomende back staat is het minder leuk want dan speel je meer als verdediger. Het liefst speel ik met een twee spitsensysteem waarbij ik rond de andere spits zwerf zodat ik een beetje overal in de aanval mag rondlopen.”

    Je mocht dit seizoen al enkele matchen starten waarin je ook werd vervangen en misschien een ontgoocheling opliep. Bij de invalbeurten verging het je soms beter, waarbij ik denk aan de match tegen Anderlecht. Wat heb je het liefst ?
    “Natuurlijk start ik het liefst aan een wedstrijd. Maar soms is invallen ook leuk. Dan is de tegenstander al een beetje vermoeid en heb je meestal veel meer ruimte om een actie te maken.”


    Het klopt dat ik dit seizoen nog geen doelpunt heb

    Een minpuntje is dat je moeilijk scoort. Train je daar specifiek op ?
    “Ik ben misschien niet de allergrootste goalgetter maar toch vind ik dit niet waar. Het klopt dat ik dit seizoen nog geen doelpunt heb. Maar uiteindelijk heb ik niet zoveel matchen gespeeld en zoals ik al zei geen eerlijke kans gekregen. Maar waarom ik vooral niet scoorde is omdat het systeem van Kalezic meestal te veel arbeid vroeg om nog fris voor de goal te zijn. Meestal als ik de bal kreeg was ik al zo kapot dat ik geen actie meer kon maken. Het systeem van Francky Dury is nu helemaal anders. En ik heb echt het gevoel dat ik gemakkelijker zal kunnen scoren onder Dury. Op training tijdens de stage lukte het alleszins ook al zeer goed. Waarschijnlijk zal de ervaring hier ook wel een rol in spelen.”

    Vertel eens iets over de ploegen waarbij je speelde bij de jeugd …
    “Ik ben begonnen bij SK Deinze. Op tienjarige leeftijd kon ik naar Moeskroen en dat heb ik ook gedaan. Na drie jaar kon ik naar Club Brugge en die kans kon ik niet laten liggen. Mijn eerste seizoen was daar heel goed maar het tweede minder. Ik had een trainer die niet zo in mij geloofde en ik amuseerde mij daar ook niet zo goed. Toen kwam Zulte Waregem en dan heb ik niet getwijfeld.”

    Werd je bij Essevee gauw duidelijk gemaakt door de verantwoordelijken dat je op termijn in de A-kern zou terechtkomen ?
    “Neen, niet direct. Ik had altijd wel gehoopt dat ik het zo ver zou schoppen. Maar ik had dit nooit gedacht.”

    Francky Dury sprak zijn geloof uit in de kwaliteiten van de huidige spelersgroep. Leeft dat besef ook in de groep ?
    “We weten dat we niet op onze plaats staan in het klassement. Daarvoor zit er tè veel kwaliteit in de groep. En dat weten de meesten ook wel.”

    Denk je te spelen tegen KRC Genk ?
    “Ik heb zo een klein vermoeden dat ik zal spelen. Op training kan je soms zien wat de trainer van plan is. En meestal behoor ik wel tot zijn plannen. We zullen het zondag wel zien. Het klopt dat de concurrentie weer toeneemt met Habibou en Rossini, later Maazou; maar concurrentie zal er altijd zijn. En dat is ook een stimulans om harder te werken.”

    Wat voor wedstrijd verwacht je ?
    “Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. Genk is een topploeg.
    Maar iedereen bij ons zal zeer gemotiveerd zijn en dat kan een voordeel zijn.”


    Voorlopig denk ik alleen aan Zulte Waregem

    Hoe zie je jouw toekomst ?
    “Voorlopig denk ik alleen aan Zulte Waregem. Wat ik moet mij hier nu bewijzen. En dan zie ik wel hoe mijn progressie verloopt en als ik hogerop kan of niet.”

    Wat is jouw volgende opdracht met de beloften ?
    “De volgende wedstrijden zijn in februari nl. in Engeland en thuis tegen Noorwegen. Hopelijk selecteert de nieuwe trainer mij opnieuw. Een nieuwe trainer is er nog niet voor de beloften, maar je weet nooit. Er zijn veel spelers voor mijn positie maar het is wel een voordeel dat ik mij heb kunnen tonen de vorige wedstrijden.”


    RC Genk is een topploeg !

    Miguel Dachelet is nog steeds geschorst en behoort dan ook niet tot de kern. Omwille van een vijfde gele kaart in de vorige match is bij de bezoekers Elyaniv Barda eenzelfde lot beschoren. Het elftal dat Francky Dury in de eerste helft in de wei stuurde in de oefenpot tegen ADO Den Haag zal wellicht weinig wijzigingen ondergaan tegen Genk, al komen Maréval en Habibou wel in aanmerking voor een basisplaats. Rossini behoort wellicht tot de 18, Matton nog niet. Bij Genk komt de nieuwe linksachter Derrick Tshimanga
    meteen in de basis. Voor Limbombe(begin deze week opgenomen in het ziekenhuis) en Hyland(geschorst op basis van de Tv-beelden voor een aanslag op Arzo van Gent) is er geen plaats in de selectie van Mario Been, die ook niet kan beschikken over de nog niet fitte Hubert. Van Den Borre en De Bruyne zijn wel wedstrijdfit.

    Nog dit : Franck Berrier verlaat Standard en tekent een contract voor 3,5 seizoenen bij SV Zulte Waregem. De 27-jarige Fransman (02/02/1984) was bij de Rouches op een zijspoor beland en komt nu terug bij de club waarmee hij tussen 2008 en 2010 vele schitterende momenten kende.
    Franck Berrier: “Het plezier dat ik gekend heb tijdens de twee seizoenen dat ik voor Zulte Waregem gespeeld heb, is de belangrijkste reden om opnieuw voor Essevee te kiezen. Dankzij Zulte Waregem heb ik mij kunnen bewijzen op het hoogste niveau. Mijn echtgenote en ikzelf voelden ons hier altijd zeer geapprecieerd, zowel door de trainer, de medewerkers als de supporters. Het is uiteraard een groot voordeel dat ik de club ken. Voor mij komt het er op aan om het voetbalplezier terug te vinden.”
    Technisch manager Hans Gillhaus: “De komst van Franck Berrier is een opportuniteit voor Zulte Waregem. Hij zat bij Standard in een moeilijke situatie. Wij willen hem zeker de kans geven om zich opnieuw te tonen. Wij zijn uiteraard blij met zijn terugkeer. Hij is een extra troef in de harde strijd om de punten de komende weken.”

    En .. Ouwo Moussa Maazou is door de bondscoach van Niger opgeroepen voor de Afrika Cup in Gabon en Equatoriaal Guinea.
    De aanvaller van Zulte Waregem maakt deel uit van de selectie van 23 spelers voor het toernooi dat op 21 januari begint.
     Niger neemt voor het eerst deel en zit in een groep met Gabon, Marokko en Tunesie.




    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (23 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    09-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francky Dury nieuwe hoofdtrainer van SV Zulte Waregem‏

    Francky Dury nieuwe hoofdtrainer van SV Zulte Waregem‏





    Francky Dury: “Zulte Waregem is de club van mijn hart. Ik zou het niet voor gelijk welke andere club doen. Ik heb een bredere kijk op het voetbal gekregen door voor de KBVB te werken. Tot begin deze week lag de focus 100% bij de Voetbalbond. Woensdag kreeg ik een telefoontje van Zulte Waregem. De club van mijn hart riep mij. Dit was een moeilijke beslissing.”

    “Deze spelersgroep is bekwaam", vervolgt de nieuwe T1. "Ik wil nu stap voor stap Essevee op het spoor krijgen. Ik wil de identiteit van de club opnieuw creëren door op een bescheiden manier hard te werken en zo positieve resultaten neer te zetten. Iedereen zal hard moeten werken: de club, sponsors en supporters.”

    Voorzitter Willy Naessens: “Francky is via Oost-Vlaanderen en Brussel na 18 maanden terug thuis. Ik wil via deze weg ook Darije Kalezic bedanken, die prima werk heeft geleverd. Maar de resultaten vielen tegen.”

    Gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper: “Het was een vrij bewogen week. Dinsdag hebben we de samenwerking met Darije Kalezic stopgezet, enkel omdat de resultaten niet goed waren. Woensdag hebben we een lijstje met kandidaten opgesteld en contact opgenomen met de KBVB. De bond is heel correct geweest en wij ook. We hebben de afspraken in zijn contract nageleefd, maar de bedragen die in bepaalde media gesuggereerd werden, kloppen geenszins. We hebben woensdagavond contact opgenomen met Francky. Ik ben superblij dat Francky terug is. Hij heeft een contract van vijf jaar getekend. Eddy Van Ben Berge keert terug in de technische staf, maar ook David Gevaert blijft op post.”

    Aanvoerder Davy De fauw: “Francky Dury heeft al veel bereikt bij Zulte Waregem. Hij kent het huis door en door. Ik ben ervan overtuigd dat Francky Dury de juiste, meest logische en beste beslissing is. Hij kent het Belgische voetbal en de club helemaal. Dat zijn heel belangrijke troeven in de huidige situatie.”







    Een glunderende voorzitter Willy Naessens




    SV Zulte Waregem en Darije Kalezic uit elkaar‏



    Er is een einde gekomen aan de samenwerking tussen SV Zulte Waregem en Darije Kalezic. Hoewel de club er van overtuigd is dat Darije Kalezic er steeds alles aan gedaan heeft om samen met de spelers resultaten neer te zetten, heeft de huidige positie van Zulte Waregem in het klassement hiertoe geleid.

    CEO Patrick Decuyper: “De beslissing om de samenwerking stop te zetten is niet evident. De voorbije weken hebben we steeds gehoopt dat een kentering nog mogelijk zou zijn, maar met onze huidige plaats in het klassement beseffen we dat er iets moest gebeuren. De ploeg is de afgelopen periode ook absoluut niet gediend geweest door het geluk. Het is zeer jammer dat het zo ver is moeten komen, want ik ben ervan overtuigd dat de trainer en de mens Darije Kalezic heel veel kwaliteiten heeft.”

    “Op 2 januari vertrekt de spelersgroep op stage. Het is de bedoeling dat we op dat moment een nieuwe trainer hebben. We zoeken iemand die de competitie kent en voldoende ervaring heeft. De komende dagen zullen we de verschillende kandidaturen in overweging nemen.”

    “Onze spelers hebben de voorbije maanden, ondanks de moeilijke omstandigheden, week na week getoond dat de groep voldoende weerbaarheid heeft om tot het einde van de competitie te vechten voor de punten. Daarnaast zullen we tijdens de komende transferperiode uitkijken naar gerichte versterkingen.”

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    08-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FCB-ESSEVEE door de ogen van Tommy BOSSUT.

    FCB-ESSEVEE door de ogen van Tommy BOSSUT.



    Op tweede Kerstdag 26 december krijgen we op een ouderwets, leuk voetbaluur(15u) de Westvlaamse derby Club Brugge-Zulte Waregem opgedist. Club is op zoek naar eerherstel na de nederlaag op OHL en Essevee zit in vieze papieren nadat uitblinker Tim Matthys van Bergen hen de das omdeed. In principe is Essevee een vogel voor de kat, want in tegenstelling tot in eigen huis pakte groen-rood nog niet één puntje mee uit Jan Breydel. Ten huize Bossut aan de Ginste in Oostrozebeke is de match van komende maandag het gespreksthema nummer één. Sammy is doelman bij Zulte Waregem en Tommy is een keiharde fan van Club Brugge. De andere broer van de drieling, Benny, supportert voor Essevee. Van Tommy wilden we eens weten hoever die liefde voor Club reikt…


    Van links naar rechts Benny , Sammy en Tommy Bossut

    Tommy, wat weet je nog van jouw kinderjaren en de relatie met Sammy en Benny ?
    “We kwamen redelijk goed overeen en hebben altijd een goede band gehad. Als er iets scheelde, trokken we altijd aan hetzelfde zeel. Het voetbal stond altijd centraal bij ons thuis.”

    Als ik me goed herinner is Sammy nog ballenrapper geweest bij SV Waregem en had hij toch een boontje voor Anderlecht. Hoe kwam jij dan terecht bij Club Brugge ?
    “Benny was ook eerst supporter van Club Brugge vooraleer hij naar Essevee ging kijken. Bij mij was het omdat Brugge niet ver was, ook in West-Vlaanderen. Mijn eerste wedstrijd moet zowat 18 jaar geleden zijn, Club Brugge-Lierse toen ik ging met de jeugd van Oostrozebeke. Vanaf de leeftijd dat ik zelf een auto had ben ik altijd gaan kijken naar de thuismatchen van Club. Op verplaatsing ga ik niet. Dikwijls zie ik op één weekend twee wedstrijden, want ik probeer Sammy ook zoveel mogelijk bezig te zien. Ik zit in Waregem in Vak A. De uitmatchen van Essevee zag ik dit seizoen bijna allemaal. De vriendin van Sammy, Annelore is er dan ook bij net als Davy Rosseel uit Aarsele. (Davy zorgt voor de spandoeken op verplaatsing ‘Aarsele groet Sammy’, nvdr). Maar als Club thuis speelt, ga ik naar hen kijken.”

    Zit je bij de spionkop van blauw-zwart ?
    “Vroeger zat ik inderdaad bij de Blue Army maar dan hadden we altijd de regen op ons. Ik zit nu aan de zijkant en betaal 400 Euro voor mijn abonnement, zonder de play-offs. Voor dat play-off systeem ben ik niet te vinden trouwens. Op het einde van de competitie moet de leider ook de kampioen zijn vind ik. De fans rondom me weten dat ik de broer van Sammy ben.”

    Voetbal je zelf nog ?
    “Ik speel nog cafévoetbal bij ’t Visserhoeveke in Oostrozebeke. Ik begon te voetballen bij Scor Oostrozebeke en verbleef er tot de scholieren. Toen Sammy er al een jaar zat zijn Benny en ik ook naar SV Waregem gegaan. Nadien volgden voor me Ingelmunster en Meulebeke om terug uit te komen voor Oostrozebeke waar ik het voor bekeken hield toen ik de kruisbanden scheurde.”


    Tommy Bossut "Sammy heeft altijd enorm geleefd voor zijn sport"

    Heb je altijd gemerkt dat Sammy een grote carrière tegemoet ging ?
    “Sammy heeft altijd enorm geleefd voor zijn sport, ging nooit uit of dronk niet en dat is nog zo. Hij is in Harelbeke doorgebroken onder Hein Van Haezebrouck en keepertrainer John Dujardin. Nadien ging Sammy op aanraden van John naar Zulte Waregem. Sammy en John zijn twee handen op een buik.”

    Ben je soms streng voor de prestaties van Sammy ?

    “Als het niet goed is geweest, zeg ik hem het dikwijls maar pak dat zacht aan. Ik zeg het Sammy ook als hij goed heeft gekeept. Toen Tom Muyters een tijd in het doel stond wist ik dat hij er nadien sterker
    zou uitkomen. Sammy is goed in de lucht, hij komt veel uit zijn doel en een troef is ook zijn reactiesnelheid. Ik had hem graag bij Club gezien, maar nu kozen ze voor Jorgacevic. Mannaert zit in Brugge, dus je weet nooit dat het er nog van komt. De betere doelmannen in de Belgische competitie vind ik overigens Bolat en Jorgacevic; Proto vind ik minder.”




    Tommy Bossut : "
    Ik vind het persoonlijk wel jammer voor Koster"

    Enkele tijd terug werd Koster vervangen door Daum. Wat vind je van het huidige Club Brugge ?
    “Het voetballend vermogen is weg maar er werd al veel gewonnen met het kleinste verschil. Zolang er gewonnen wordt, is dat niet erg. Ik vind het persoonlijk wel jammer voor Koster, maar er werden geen prestaties gehaald.”

    Heb je een favoriete speler ?
    “Dat is Nabil Dirar, een goede speler. De mentaliteit zit misschien niet altijd goed, maar ‘voetballend’ is Dirar de beste nu. Het is een werker die een match kan beslissen met een vrije trap of een mooie beweging zoals tegen Cercle. Een Rafaelov valt me wat tegen, ik had er meer van verwacht.”

    Hoe kijk je terug tegen de laatste (verloren) match op OHL ?
    “Er werd een doelpunt van Vleminckx afgekeurd toen het nog 0-0 stond. Leuven zou niet meer zijn teruggekeerd bij 0-1. De rode kaart van Vadis Odjidja was dom, dat weet hij zelf ook wel. Toch had ik gehoopt dat de uitsluiting voldoende zou zijn geweest. Er gebeuren soms andere zware tackles die ongestraft blijven. De rode kaart van Jovanovic tijdens Cercle-Anderlecht bleef achteraf toch ook zonder gevolg ?”

    Wat verwacht je nu van Fcb-Essevee ? Heb je er al veel aan gedacht ?
    “Het zal nog wat op gang komen. Zondag zal ik Sammy wel een sms sturen. Sammy zie ik toch een tweetal keer op een week. Vroeger speelden we veel playstation met mekaar. Ik zal Sammy wel geluk toe wensen en hoop dat Essevee niet zwaar zal verliezen. In feite zou een 1-0 uitslag goed zijn voor me. Bij Club is het van moeten, twee keer na mekaar verliezen zal een Duitser als Daum niet willen. Donk zei ook dat het kerstgeschenk al is uitgedeeld op OHL. Club zal volop gaan voor een zege. Ik weet dat Sammy zich – bij wijze van spreken – 300% zal inzetten. Ik denk dat Van Gijseghem achteraan Donk zal vervangen. Ik vertrek om 12u vanuit Oostrozebeke en tegen 12u30 ben ik in taverne Olympos.”

    Wat was jouw mooiste moment als supporter ?
    “De wedstrijden tegen Anderlecht zijn altijd speciaal. Ik herinner mij een 4-2 tegen hen in 2009 met de ingevallen Vargas in een hoofdrol.(de andere doelpunten kwamen van Alcaraz, De Sutter(2), Sonck en een own-doelpunt van Van Damme, nvdr).”

    Het mooiste moment van Sammy; waaraan denk je dan ?
    “Voor hem persoonlijk zal dat wel zijn eerste match zijn en dan nog Europees op Newcastle(1-0 verlies, doelpunt Martins, nvdr). Ikzelf denk vooral aan een gestopte strafschop van Azofeifa op Gent, waardoor Essevee won met 0-2, begin 2010. Ook op Eupen, de laatste uitzege trouwens en zowat een jaar geleden, pakte Sammy een strafschop. Dit seizoen kreeg Essevee al vier penalty’s tegen.”(tegen Club Brugge en Gent thuis, op KV Mechelen en OHL uit).

    Moet er bij Club Brugge veel veranderen tijdens de winterstop ?
    “Er zitten enkele jonge spelers in de kern die de ploeg nog niet kunnen dragen. Ik denk vooral aan de match tegen KRC Genk, toen nog met 4-5 werd verloren. Er moet volgens me in iedere linie iemand bijkomen, het liefst met ervaring. We kunnen nog kampioen worden, ik zie dat zitten. In de Europa League moet Hannover een haalbare kaart zijn. Een verplaatsing naar Hannover zal ik misschien meemaken, het is niet zo ver in Duitsland. Ik vind het wel jammer dat je als winnaar dan tegen een andere Belgische ploeg, Standard, kan uitkomen.”

    Hoe vier je eerst nog Kerstmis ?
    “Ik ga bij een maat fondue gaan eten en dan naar een party in Torhout.”


    Benny Bossut "Ik supporter voor Zulte Waregem"


    Tommy Bossut : 'Als Club Brugge supporter zijn de wedstrijden tegen Anderlecht altijd iets speciaal'.


    Bij Club Brugge ontbreken enkele vaste waarden :  Odjidja omwille van de rode kaart op OHL, Zimling en Donk door een vijfde gele kaart. Bij de bezoekers geen Miguel Dachelet, ook al door een rode boeking. Vermoedelijk neemt Colpaert (definitief) zijn plaats terug in het basiselftal. Nà de maandagmatch op Club Brugge maakt het bestuur van Zulte Waregem een analyse over de sportieve situatie.
    De ref van dienst is Efong Nzolo. Nzolo fluit dit seizoen een eerste keer een wedstrijd van Essevee.
    De nieuwjaarsreceptie van Zulte Waregem gaat door op vrijdag 20 januari.



    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    07-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tim MATTHYS versus Thomas VAN DER HAEGEN :”Er is veel veranderd bij Essevee.”

    Tim MATTHYS versus Thomas VAN DER HAEGEN :
    ”Er is veel veranderd bij Essevee.”



    Ter voorbeschouwing van Zulte Waregem-Bergen was ik niet weinig fier met Wim op bezoek te gaan bij Bergenspeler Tim Matthys. In Zottegem, ten huize Matthys, had ik een dubbelinterview  van Tim met een andere Zottegemnaar, Thomas Van Der Haegen. Het palmares van de straks 28-jarige Matthys is indrukwekkend : de winnende bekertreffer gescoord, tijdelijk was de immer joviale Tim Europees topscorer, twee promoties met Lierse en Bergen, 104 wedstrijden in competitie voor Essevee waarin hij 26 keer scoorde en momenteel vice-assistenkoning nà Leko van Lokeren. Thomas is een beloftevol jeugdproduct van Essevee en kreeg van trainer Kalezic een 20-tal speelminuten in het begin van deze competitie. De gewezen chou chou van Essevee, Tim Matthys, komt op zaterdag 17 december met Bergen een eerste keer terug naar het Regenboogstadion…


    “Ik heb schone momenten gekend met de Esseveefans.”  



    Thomas, jij zou waarschijnlijk al tevreden zijn met dergelijke carrière als Tim ?

    “Dat zal wel. Ik kan enkel dromen van de carrière van Tim Matthys.”

     

    Tim, eigenlijk had je ook de assist verdiend van het tweede doelpunt op STVV ?

    “Ik was vooral blij dat mijn voorzet een doelpunt van Perbet opleverde. In Het Laatste Nieuws staat Brüls met evenveel assists als Leko, in het Nieuwsblad heeft Brüls er evenveel als ik.”

     

    Thomas, hoe frustrerend was het om nèt niet te mogen invallen – in de extra tijd – tegen Lokeren ?

    “Dat was niet zo frustrerend. Ik had er ook niet op gehoopt want had ervoor zes weken niet in de selectie gezeten. Normaal gezien zou ik moeten invallen voor hetgeen Chevalier deed.”(de wegwerpgebaren,nvdr).

     

    Wat is de bedoeling van de trainer om in de tweede helft steeds per groepjes van drie op te warmen ?

    “Moest er iets gebeuren is het gewoon om ons klaar te maken.”

     

    Tim, kennen jullie mekaar ?

    “Sinds Thomas bij de jeugd van Club Brugge speelde ben ik hem meer gaan volgen. Dan hoor je dat ook hier in Zottegem vallen dat er een talent uit onze stad toch bij Club zit en dat probeer je op te volgen. Ik had ook met Eddy Van Den Berge(ook Zottegemnaar, nvdr) al over Thomas gesproken. Eddy zei me dat hij Thomas in de play-offs vorig seizoen al liever eens zag starten, een kans die Jens Naessens toen wel kreeg. Dat zou fantastisch geweest zijn voor Thomas.”

    Thomas :”Omgekeerd is het natuurlijk niet moeilijk om Tim te volgen !...”

     

    Komen jullie elkaar soms tegen in Zottegem ?

    Thomas :”Onlangs nog in de videotheek.”



    “Het zag er op een bepaald moment goed uit voor mij tot er drie transfers werden gedaan.”



    Gebeurt het dat jullie op zondag gaan kijken naar provinciale ploegen uit de streek ?

    Tim : “Ik ga veel naar Velzeke in derde provinciale. Ik ken daar quasi iedereen. De getuige van mijn trouw(Tim is getrouwd met Vicky De Regge, nvdr) speelt bij hen en ik heb er veel kameraden. Soms pik ik op zondag een veldrit mee maar meestal ga ik voetbal kijken. De zondag vliegt zo voorbij.”

    Thomas :”Ik ga iedere zondag naar Elene in tweede provinciale kijken. Al mijn kameraden voetballen erbij.”

     

    Beiden speelden jullie bij de jeugd van Sottegem. Wat weten jullie daar nog van ?

    Thomas :”Van mijn vijf tot elf jaar speelde ik in de jeugd van Sottegem.”

    Tim :”Ik begon in Strijpen van mijn vijf tot acht jaar en verbleef nadien 12 jaar bij de jeugd van Sottegem, waarvan de laatste drie jaar in de eerste ploeg. Mijn eerste match in eerste elftal was de eerste competitematch tegen Stade Braine. Sottegem was net gezakt naar vierde klasse en ik mocht meteen starten. Ik scoorde een doelpunt en we wonnen met 3-1.”

    (de naam van de voetbalclub heet eigenaardig genoeg KSV Sottegem…,nvdr).

     

    Wie haalde je naar Zulte Waregem, Thomas ?

    “Mijn pa Kris. Hij was weg bij Aalst en dan deed hij de U19 van Zulte Waregem. Ik wou perse weg bij Club. Hij loofde de medische begeleiding bij Essevee en zei dat het goed vertoeven was bij de beloften. Ik had vooraf ook een gesprek met de (ex) beloftentrainer David Gevaert.”

     

    Wat presteerde je bij de beloften van Club Brugge ?

    “Colin Coosemans en Thibaut Van Acker waren altijd mijn ploegmaats en heb er de ganse jeugd mee gespeeld. Bij de U17 speelden we kampioen en van de U19 werd ik meteen naar de beloften doorgeschoven. Het jaar daarop zat ik in de kern en ging verder studeren aan het Unief in Gent. Ik ben dan op een zijspoor geraakt en kon niet veel trainen.”

     

    Tim, weinig mensen zullen weten dat jij ooit nog een aanbieding kreeg van RC Waregem ?

    “Dat klopt. Theo Damman en Jan Devos zijn in mijn ouderlijke thuis in Nederzwalm gekomen. Ik heb dan gekozen om nog één jaar in Zottegem te blijven. Ik wou niet naar een reeksgenoot gaan en die mensen begrepen de situatie en hebben me niet onder druk gezet.”

     

    Hoe kwam de breuk met Zulte Waregem tot stand ?

    “Dat was eigenlijk al de eerste match tegen Lokeren(van het seizoen 2008-2009) beklonken. Subotic kwam over van Portsmouth en startte meteen in de basis. Ik had zoiets van ‘vier jaar Essevee, veel statistieken die ik kon voorleggen en veel bewezen’… Ik moest iedere keer weer knokken en als ik niet 100% had gespeeld riskeerde ik de volgende keer weer op de bank te belanden.”

    Thomas :”Ik herinner mij dat ik met Club tegen jou speelde Tim en jij scoorde, 2-1 voor Zulte Waregem.”

    Tim :”Ik heb dan in december telefoon gekregen van Emilio Ferrera. Dat was ideaal, ik ben alles gaan bekijken in Griekenland en dat zag er redelijk goed uit. Ik heb vervolgens aan Mannaert gezegd ‘ik wil vertrekken’. Hij antwoordde dat het niet nodig was. Ik voelde me bevrijd omdat ik naar Panthrakikos kon en heb dan nog drie keer gescoord : twee keer tegen Charleroi en een keer tegen Beerschot maar het was te laat, mijn besluit stond vast.”

     

    Hoe kijk je aan tegen jouw avonturen in Griekenland en nadien de terugkeer bij Lierse ?

    “Ik had een akkoord voor nog drie jaar extra bij Panthrakikos en wou er blijven. Zij wilden een transfersom betalen maar niet hetgeen SV vroeg. Ferrera is dan vertrokken naar Panionios. Er kwam een Roemeen als trainer die stelde dat hij van de kern niemand meer wou en zo is alles afgesprongen. Het was ondertussen zomer en ik had contact met drie Belgische clubs : KVK, Lierse en STVV. KVK ligt gevoelig bij de supporters van Essevee want het is de aartsvijand. Ik had geen goesting in Waregem te komen en scheef bekeken te worden en bovendien zit het niet in mijn mentaliteit zoiets te doen. Het werd Lierse dat ambities had met Radzinski en Cavens. Dat was een goeie keuze, ik had er achteraf het meeste speelminuten maar omdat de coach opteerde voor een 4-4-2 en je in balverlies weinig had aan Radzinksi en Cavens moest ik veel verdedigend werk opknappen en dat lag me minder.”

     

    Hoe belangrijk is het om ‘vertrouwen’ te krijgen voor jullie ?

    Tim :”Als je een trainer hebt die in jou gelooft is dat heel belangrijk. Thomas zal dat ook wel weten.”

    Thomas :”Het is enorm belangrijk. Ik heb een paar keer met Hugo Broos gesproken. Ik vind het jammer dat hij geen trainer meer is want hij bracht me van de beloften naar de A-kern. Broos zei dat hij me op termijn in de eerste ploeg zag.”

    Tim :”Dan ga je meteen 30% beter presteren.”

    Thomas :”Ik had al vaak gesprekken met hulptrainer Peter Boeve.”

     

    Tim, van Zottegem naar Bergen is dat niet ver om telkens de verplaatsing te maken ?

    “De afstand is 60 km en ik doe er één uur en vijf minuten over. Het is geen vlotte verbinding – geen autostrade – maar het voordeel is dat ik geen file heb. Siebe Blondelle, nu ook Bergen en speelde nog voor Dender;  woont hier niet ver van in Herzele en we rijden om beurt. We kunnen eens wat babbelen met elkaar en sparen nog benzine uit ook.”

     

    Tim, jouw huidig team Bergen dit seizoen samengevat : thuis schitterend, op verplaatsing meestal goed voetbal maar nog maar één uitzege…

    “Op verplaatsing mochten we bepaalde matchen nooit verloren hebben. Zoals op Beerschot, waar ik in het begin een prima kans mis. Thuis tegen Zulte Waregem werden we de eerste helft weggespeeld.”

    Thomas :”Rossini mist net voor rust met het hoofd.”

    Tim :”Indien het aan de rust 0-2 had gestaan, hadden we daarop niets te zeggen. Dat haalt onze trainer nog vaak op.”

     

    Jullie zijn quasi gered, dus het seizoen is geslaagd ?

    “De redding was de eerste doelstelling. We zijn net gedraaid en al meteen zeker van een verlengd verblijf in eerste nationale. Het volgende objectief is de Beker. We spelen op 21 december tegen Rupel Boom en indien de uitslag in de eerste partij slecht zou zijn, moeten we in staat zijn nog wat recht te zetten. Dan komen we uit tegen de winnaar van KVK-Beerschot. Het is dus mogelijk om die finale te bereiken. We hebben dus nog iets voor ogen. Als je de finale haalt, heb je 80% kans om Europees te spelen. Ik zou graag nog eens een bekerfinale meemaken.”

     

    Waarom gaan zo weinig fans kijken naar het Stade de Tondreau ?

    “Ten opzichte van vorig seizoen in tweede is het wel al verbeterd. Ik weet het niet zo goed. We hebben maximum 4500 toeschouwers. Achter de doelen staan wel veel supporters. In de toekomst gaan ze het stadion dicht doen. Daar zit premier Elio Di Rupo voor iets tussen. Hij heeft nu natuurlijk een drukke periode achter de rug maar komt af en toe kijken, zoals vorig seizoen onder meer in de eindronde tegen Waasland-Beveren.”

     

    Hoor je nog eens iemand van Essevee ?

    Tim :“Pieter Merlier vooral. Ook Karel D’Haene.”

    Thomas :”Je hebt trouwens de groeten van Stijn Minne.”

    Tim :”Dat zwakt natuurlijk wat af. Vroeger gingen we nog eens wat drinken en spraken later af op restaurant met de vrouwtjes maar nu lukt dat veel moeilijker. Ik zal ze nog eens vragen voor ons nieuw huis. Het komt er wel nog wel eens van.”

     

    Ben je nog altijd zo’n liefhebber van fotografie ?

    Tim :“Dat vermindert. Indien we opnieuw Europees zouden spelen doe ik dat wel weer. Dat was wijs. Het zijn schone herinneringen en voor speciale zaken kan dat voorvallen.”

    Thomas :”Ik ging vroeger twee keer in het jaar skieën, in Zwitserland of Frankrijk. Nu is de winterstop te kort en in januari heb ik examens. Ik studeer het tweede van drie jaar marketing in Gent en zit er op kot. Tijdens het weekend kom ik dan terug naar Zottegem.”

     

    Wat is eigenlijk jouw beste positie ?

    “Dat is centraal op het middenveld, tussen de zes en de tien. Ik ben rechtsvoetig maar moest tijdens de voorbereiding altijd op links spelen.”

     

    Tim, welke raad zou jij Thomas meegeven ?

    “Dat als je er blijft voor gaan, je wordt beloond. Ik zou hem de raad geven zeker niet af te zakken en zo hoog mogelijk te blijven, al is het maar om te trainen zoals nu. Anders moet hij bij de top vier, vijf in tweede klasse aan de slag; zeker niet lager in tweede want het niveau is er bedroevend. Hij moet er alleszins blijven voor gaan op training.”

     

    Vind je dat Thomas met zijn kwaliteiten moet spelen ?

    “Tuurlijk. Hij zit nu met de tegenslag dat het niet echt draait bij Zulte Waregem. Indien ze wat meer punten hadden gepakt, was de situatie misschien anders. Het is niet aan de jonge gasten om het op te lossen.”

     

    Bepaalde trainers zoals Bob Peeters geven wél veel jongeren een kans ?

    Tim :“Kevin Janssens is zo’n voorbeeld. Hij kreeg die kans niet bij Lierse, ging dan naar Turnhout.”

    Thomas :”Ik heb er nog tegen gespeeld.”

    Tim :”Thomas moet nog efkens wachten op die kans.”

    Thomas :”Het zag er een bepaald moment goed uit tot er nog drie transfers werden gedaan : Sivakov, Serwy en Maazou.”

    Tim :Die Serwy is een goeien zeker ?”

    Thomas :”Een hele goede speler. Ik moest vrijdag weer met de beloften spelen tegen Anderlecht en doe mijn best. Ik had eigenlijk dit seizoen verwacht meer bij de wedstrijdkern te horen. Ik had de voorbereiding gespeeld en goede commentaren gekregen. Sommige neutrale mensen zeiden ook dat ik dicht bij een basisplaats stond.”

     

    Thomas, veel leeftijdgenoten van je hebben wel een basisplaats bij andere ploegen. Tegen wanneer wil je die ook ?

    “Ik ben einde contract. Het wordt afwachten.”

     

    Krijg je veel raad mee van je pa ?

    “Hij is momenteel trainer van Wetteren.(eerder was Kris trainer van RC Waregem, Aalst en Sottegem, nvdr) Ik zie hem niet veel maar hij belt me iedere dag. Hij zegt ook dat ik moet blijven werken.”

     



    ”Perbet en ik voelen elkaar aan.”

    Tim, hoe vergaat het Makiese, ook ex-Essevee, bij jullie ?

    “Hij doet weinig mee. Hij is één keer gestart, op Cercle. Makiese voelt zich op zijn gemak, heeft een contract van drie jaar. Het is geen slechte voetballer maar heeft niet altijd veel goesting. Eens de muziek aan ligt in de kleedkamers is Chris echter dè man."

     

    Wat is het aandeel van trainer Van Wijk in het Bergense succes ?

    “Hij durft veel. Heeft wel een paar keer het geluk gehad met het systeem dat wordt gehanteerd. Het is een 4-3-3 met vijf offensieve spelers en één verdedigende middenvelder. Thuis slaat die formule aan. Er waren slechts twee matchen waarin we niet scoorden, 2-0 op KRC Genk en 0-2 tegen Cercle. We hebben ook nog nooit de nul gehouden. Van Wijk heeft natuurlijk een schone carrière als speler en trainer. Hij bezit veel ervaring en weet waarover hij spreekt.”

     

    Beheers je als Nederlandstalige al goed het Frans ?

    Tim :“Mijn Frans was al niet slecht en is er alleen op vooruitgegaan. Ik heb niet veel moeite om me verstaanbaar te maken. Ze appreciëren dat wel.”

    Thomas :”Ik kan het ook goed. Mijn pa is nog leerkracht Frans geweest. En bij Zulte Waregem is Frans ook de voertaal. Omgekeerd kunnen onze Fransen geen Nederlands of doen er weinig moeite voor.”

     

    Tim, hoe aangenaam is het samenspelen met een topscorer pur sang als Perbet ?

    “Het is de max. Ik kom er echt goed mee overeen. We zitten naast mekaar in de kleedkamer. Ik weet waar hij loopt en wat hij wil. Ik gaf vijf of zes assists voor hem. Het geeft voldoening om die voorzet te geven omdat je weet dat Jeremy er iets nuttigs mee doet. We voelen elkaar aan.”

    Thomas :”Bij Lokeren lukte het minder voor hem.”

    Tim :”Dat was door Peter Maes.”

    Thomas :”Hij scoorde vorig seizoen vier keer tegen ons met de beloften.”

    Tim :”Perbet kan de bal heel goed bijhouden, hij leest het spel.”

     

    Tim, de Esseveesupporters zullen jou nog niet vergeten zijn !

    “Ik hoop het. We hebben samen toch schone momenten gekend. Ik heb nooit problemen gehad met de fans, ik ben in Waregem niet vertrokken met slaande deuren. Nà de heenmatch op Bergen ben ik nog even naar hen toe geweest. De Esseveefans scandeerden mijn naam, de max !”.

     

    Je bent altijd geliefd geweest waar je speelde, dat valt op.

    “Misschien wel. Ik had nergens problemen. Bij Zulte Waregem en Bergen werd ik ook tot speler van het jaar verkozen.”

     

    Tim, hoe kijk jij nu aan tegen het huidig zwalpende Essevee ?

    “Ik vind het jammer voor de supporters. Er zijn maar weinig mensen overgebleven uit mijn periode; Johan Vanderheeren en Seetje Putman uitgezonderd. Er is veel veranderd. Voor Karel D’Haene is het heel jammer. De fans weten dat ze vroeger serieus verwend waren en zullen pas nu beseffen wat wij allemaal hebben verwezenlijkt.”

     

    Tim, wat zou je nog willen meegeven aan scheidsrechter Frank De Bleeckere over zijn laatste match ?

    “Ik ken Frank ook vrij goed. We kennen elkaar van op het veld en hebben respect voor mekaar. Het is spijtig dat er zo’n figuur verdwijnt van onze velden. Ik vind het raar dat hij die match kiest en dat valt bij ons niet in goede aarde. Ik twijfel er echter niet aan dat hij de match op een normale wijze laat verlopen.”

    Thomas :”Ik had het gehoord op Q-Music. Hij zei dat het was omdat Waregem het dichtst was voor hem.”




    ”Ik kan enkel dromen van de carrière van Tim Matthys !”


    Tim, bedankt voor jouw gastvrijheid en dit interview.
    Thomas, ook bedankt voor de medewerking en ik hoop dat je binnenkort een kans krijgt. Succes beiden !

    Voor deze laatste match van Frank De Bleeckere zal  stadionspeaker Wim De Bleeker (WimVermeer)
    een eerbetoon houden voor aanvang van de wedstrijd Essevee-Bergen.





    Koen Christiaens

    Foto's : Wim Vermeer en facebookpagina SV Zulte Waregem Essevee.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    06-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pol LOWIE, de nieuwe mascotte van Essevee.

    Pol LOWIE, de nieuwe mascotte van Essevee.



    De laatste twee thuiswedstrijden, tegen Anderlecht en Lokeren, was er in de persoon van Pol Lowie een nieuwe mascotte te zien in het Waregemse Regenboogstadion. De 59-jarige Waregemnaar nam deze taak onlangs over van Rony Van Der Beken. We wilden eens weten hoe het Pol vergaat in zijn taak als mascotte bij Zulte Waregem.



    Pol, wat deed je vroeger om den brode ?
    “Ik heb altijd in het vlees gewerkt. Als 14-jarige begon ik met een leercontract bij Jules Depraetere : eerst een mes vasthouden, leren met vlees werken en me zo verder opgewerkt. Toen ik 15 jaar was heb ik voor het eerst een zwijntje geslacht. Mijn vrouw Rita begon er ook te werken. Ik maakte in de beenhouwerij de geboorte mee van Lieven (1969) en Francky Vandendriessche (1971). Van Francky heb ik altijd gezegd dat het een grote voetballer zou worden omdat hij leefde voor zijn sport. Nadien, op 37 à 38-jarige leeftijd begon ik bij Filip Van Weehaeghe, uitsnijder van varkensvlees. Na één jaar Sobinco ging ik nog even terug bij Van Weehaeghe, vervolgens werkte ik bij Destoop in Anzegem en de laatste vijf jaar bij Nollens-Pountry uit Kruishoutem, ook sponsor van Essevee. Ik had er het geluk in pensioen te mogen gaan na 44 jaar te hebben gewerkt. Dat was twee jaar geleden.”

    Ondertussen maakte je de carrière mee van Francky Vandendriessche. In hoeverre heb je hem gevolgd ?
    “Ik bracht hem altijd naar de trainingen bij de jeugd van SV Waregem. Ook naar mooie tornooien in Frankrijk en Nederland, dat was een mooie tijd. Op het tornooi van Mes Sur Seine werd hij bij de kadetten uitgeroepen tot beste keeper van het tornooi. Ik herinner me dat ik Winnie –zijn latere echtgenote – een eerste keer meedeed naar het voetbal toen Francky met SV ging spelen op Cercle. Hij vertrok later naar Moeskroen en heeft dan echt carrière gemaakt, internationaal geweest etc… Bij SV Waregem werd hij een beetje uitgefloten door de eigen fans. Francky speelde 350 matchen in eerste klasse en had toch twee zware blessures. Ik bracht hem tijdens zijn blessure iedere donderdag – bij wijze van ondersteuning- een bezoekje. Ik zag alle matchen van Francky. De verplaatsingen deed ik met Winnie, mijn zoon Nico en schoondochter Lesley. Later ging hij nog naar Cercle. Ik mag zeggen dat Francky nu een grote meneer is in het voetbal en één van de beste keepertrainers in België. Van de voorzitter van Bergen, Leone, mag hij trouwens ieder ogenblik terugkeren. Ik ben fier te zeggen dat ik zijn dooppeter ben.”

    Hoe begon je recent aan je taak als nieuwe mascotte ?
    “Mijn zoon Nico had gezien dat er een mascotte run zou zijn, maar omdat er niet veel kandidaten waren ging dat niet door. Nico zei hij tegen Cedric Tack(communicatieverantwoordelijke) dat hij zou kijken voor een oplossing. Hij kwam naar me toe en zei ‘ik heb een job voor je’… Ik was hiervoor te vinden en heb op voorhand het pak eens gepast. Tegen Anderlecht moest ik één uur op voorhand aanwezig zijn en me wenden tot de ingang. Daar kreeg ik van Cedric de sleutel om me om te kleden. Die eerste keer was er een kameraad mee, Marc Verhaeghe(van de fruithalle), om me wat te helpen.”

    Wat wordt er concreet van je verwacht, Pol ?
    “Ik maak de opwarming mee met de spelers mee en vanaf het ogenblik dat ik kinderen zie is dat handjes schudden. Ik ken natuurlijk ook veel mensen. Er werd me gevraagd om voor de match wat voor de sfeertribune rond te hangen. Tijdens de match ben ik ook al in de Veranda van Vanderbauwhede geweest. Ik stond ook al aan tribune van vak T. Ik mag me natuurlijk niet te dicht bij de bezoekers begeven. Tegen Lokeren was er aan de hoofdtribune een gehandicapt mannetje dat me vastpakte en zei ‘pony’tje, pony’tje… Dat deed me wel iets, op dat vlak ben ik ook een gevoelige mens. Tijdens de rust mag ik binnen aan de spelerstunnel voor een verfrissing.”

    Wat is de reden dat Rony Van Der Beken hiermee stopte ?
    “Rony mocht niet meer van de trainer omdat hij de kledij moet doen. Op verplaatsing rijdt hij dan mee met Seetje, de verzorger.”

    Is het niet te warm in jouw nieuw pak ?
    “Mijn hoofd heeft enorm warm. Ik zweet enorm. Soms zie ik nauwelijks waar ik loop en die neus zakt makkelijk.”

    In hoeverre volgde je dit seizoen reeds Zulte Waregem ?
    “Ik ging voorlopig niet gaan kijken, maar volgde de ploeg wel op de voet. Ik ging vooraf praktisch ook alle dagen naar de training.”

    Van een mascotte wordt ongetwijfeld ook verwacht dat je aanwezig bent op andere evenementen ?
    “Ik was vorige week aanwezig op het sinterklaasfeestje in Zulte. Enkele spelers waren er aanwezig en er werden pannenkoeken gebakken. Ik moest de kinderen de hand geven. Ze hingen soms vast aan me, zijn wreed zot van die staart en wilden soms mijn handschoenen wegtrekken. Als Cedric me vraagt, probeer ik erbij te zijn. Dus ook als de spelers op bezoek gaan later deze maand in het ziekenhuis van Waregem. Ik moet zeggen dat Cedric ook enorm meegaande en sympathiek is. Ik doe dit trouwens gratis, vraag gewoon een bonnetje voor een drankje.”

    Het je er geen probleem mee dat je de matchen niet kunt volgen zoals een abonnee ?
    “Neen. Ik moet staan langs de kant waar naartoe Essevee speelt en scoort. Ik heb de goal van Serwy niet gezien tegen Lokeren, want mijn schoenen waren afgevallen.”
    Zoon Nico :”Ik heb gezegd aan Ollie(Olafur Skulason, nvdr) dat indien hij scoort moet springen op Rony !”.



    Weten de spelers al dat er een nieuwe mascotte is ?
    “Hulptrainer Peter Boeve was de eerste die het wist. De spelers beginnen me te kennen en geven allemaal de hand. Tegen Anderlecht had Cedric mij tien minuten voor tijd gezegd ‘hou je maar klaar; bij een overwinning moet je je begeven naar de sfeertribune’…  Helaas mocht het niet zijn. Ik doe het graag. Indien Essevee ooit zou verhuizen voor het nieuwe stadion zou ik trouwens graag meegaan naar Moeskroen. Ik ken dat daar al goed en het is een gezellig stadion.”



    De partij op OHL wordt geleid door de jongste ref ooit in eerste klasse nl. Serdar Gozubuyuk, een Turkse Nederlander. 

    Habib Habibou kijkt uit naar een nieuwe werkgever en test bij tweedeklasser West Ham. Ook Moussa Maazou – wiens gedachten tijdens zijn kort verblijf aan de Gaverbeek vooral gingen naar de Africa Cup – mag vertrekken aan de winterstop. Zo blijven enkel Naessens en Chevalier voorlopig als beschikbare spitsen over. Rossini is nog enkele weken buiten strijd en Bokila werd begin dit seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam. Voor de match op OHL kan de trainer wel opnieuw beschikken over D’Haene en Sivakov. De momenteel zieke Colpaert is wellicht nog niet fit tegen OHL.  Blijft de vraag of de coach opteert voor een middenveld met René Sterckx, de uitblinker van tegen Lokeren. Vermoedelijk neemt Maréval weer (definitief)zijn plaats in de defensie.

    Op de tweede Essevee Fan talk van afgelopen maandag stelde burgemeester Kurt Vanryckeghem dat ‘indien Essevee degradeert er (voorlopig) geen nieuwe tribune komt en het stadionproject weer in de koelkast verdwijnt’. Gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper reageerde hierop het volgende ‘dat iedereen maar op zijn beide oren slaapt want dat zal niet gebeuren’…

    Afwachten is voorlopig de boodschap al doet het bestuur er best aan tijdens de winterstop één of meerdere gerichte aankopen in het aanvallende compartiment te verwezenlijken.

    Foto's : Nico Dewaele

    Interview : Koen
    Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (18 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    05-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olafur SKULASON :”Zulte Waregem belangrijker dan de nationale ploeg.”

    Olafur SKULASON :”Zulte Waregem belangrijker dan de nationale ploeg.”

    Vorig weekend zat iedere met Zulte Waregem begane fan in zak en as. Geruime tijd zag het ernaar uit dat Essevee met een ferme stunt zou uitpakken tot Tom De Sutter met zijn geweldige invalbeurt de match op het einde deed kantelen. Bovendien voelt groen-rood nu in zijn nek de hete adem van concurrenten STVV en Westerlo die het vorige weekend beiden wonnen. Het belang van de partij tegen Lokeren is heel groot.  Het is straks erop of eronder voor Essevee. Tegen een Lokeren – dat vorige week imponeerde tijdens de tweede helft op Cercle – wordt het een harde noot om te kraken. Daarenboven valt de van Anderlecht gekregen ruimte tegen Lokeren weg, wat bijvoorbeeld Chevalier deed heropleven, waardoor we dit keer een totaal andere wedstrijd krijgen. Sinds de partij op KV Mechelen maakte Olafur Skulason zijn opwachting in de basisploeg. De blonde Scandinaviër blijkt een verrijking voor het Waregemse middenveld. Zijn tegenstanders Iddi en Canesin overtuigden nauwelijks, méér zelfs, eerstgenoemde kreeg rood. Ook gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper stak maandag in Extra Time de loftrompet voor Skulason. Voor dit interview was ik dankzij supporter Nico Lowie te gast bij Skulason.  Doordat Nico en zoon Sören keiharde fans zijn die geregeld aanwezig zijn bij de trainingen ontstond de vriendschap met de sympathieke Skulason. Ollie tekende voor drie seizoenen bij Essevee. Hij is 28 jaar en speelde voordien voor Fylkir Reykjavik, Arsenal(!), Brentford, Helsingborgs en SonderjyskE.



    Olafur, hetgeen gebeurde in de slotfase tegen Anderlecht was een harde klap !

    “Ik heb mezelf de vraag veel gesteld wat er verkeerd is gegaan. We speelden 80 minuten goed en dan scoort Anderlecht een goedkoop doelpunt waardoor zij het geloof hadden er méér van te maken en wij panikeerden. Ik weet niet wat er gebeurde, maar zij begonnen sterker te spelen. We maakten verkeerde beslissingen. Het waren in ieder geval de zotste vijf minuten uit mijn carrière.”

     

    Kwam je dit ooit al eens tegen in jouw carrière ?

    “Ik denk dat het voor iedereen de eerste keer is dat ze zoiets meemaakten.”

    (ikzelf dacht terug aan de eerste thuismatch van Essevee op het hoogste niveau tegen Standard toen het lange tijd 1-0 stond tot de bezoekers in de extra tijd nog twee keer scoorden.)

     

    Had de trainer niet béter een vervanging gedaan op het einde ?

    “Ik ben de trainer niet. Ik zou geen vervanging gedaan hebben tot het eerste doelpunt. Alles ging ook zo snel zodat het moeilijk was om te wisselen. We gaven meteen de bal terug aan Anderlecht. Er was geen tijd voor een vrije trap. Ik dacht ook op het veld ‘wat gebeurt er hier ?’. Wij hebben de volledige verantwoordelijkheid voor hetgeen gebeurde.”

     

    Staan de spelers nog achter hun trainer ?

    “Zeker en vast. Als ik naar het seizoen kijk tot dusver is het ontgoochelend maar we speelden al veel goede matchen waarin we niet konden scoren. We hebben het geluk niet aan onze zijde, dat is de grootste reden. We hebben matchen verloren die we moesten winnen.”

     

    Ben je tevreden over jouw twee optredens met het eerste elftal ?

    “Ik ben positief over de beide matchen. Als je zolang out bent – vier maanden – is het altijd moeilijk om terug te keren. Ik word iedere week sterker en fitter. Ik heb ook de voorbereiding niet meegemaakt. Fysisch heb ik nog wat achterstand.”




    foto's SV Zulte Waregem - Essevee facebook

    Jij blijft ongetwijfeld in de ploeg. Delaplace zal terugkeren maar nu is Sivakov geschorst ?

    “Ik hoop dat ik kan starten. Ik ken mijn limieten. Ik zal niet beginnen met te dribbelen, zeker omdat ik niet 100% fit ben.”

     

    Olafur, is dat een naam die veel voorkomt in IJsland ? 

    “Toch vaak. Het is een redelijk oude naam. Mijn grootvader was ook Olafur. De broers van mijn vader(Skuli) heetten Olafur en Ingi. Vandaar dat mijn naam is Olafur Ingi Skulason. Mijn zoon van zeven maanden heet Olafsson en mijn dochter van vier jaar Olafstochter.”

     

    Hoe is het leven in IJsland ?

    “Nu gaat het wat beter. We hebben een grote crisis gehad in 2008. Langzaam komen we eruit, het zal wel nog wat tijd nemen. De mensen zijn weer wat optimistischer. Ik hoop dat het weldra in orde komt. Of ik naar daar ga met Nieuwjaar ? Nee, de tijd is te kort met de kinderen want we zijn slechts zes dagen vrij. Nà de uitmatch op Club Brugge trainen we nog één keer en 2 januari worden we verwacht voor de training.”

     

    Hoeveel graden is er het er nu ?

    “Er is nu overal sneeuw in het land. Verleden jaar hadden we tot dit moment bijna niets van sneeuw. In Reykjavik is het momenteel – 9 graden.”

     

    Is het leven duurder in IJsland ?

    “Normaal gezien wel. Als toerist is het goed om naar IJsland te komen. Voor de IJslanders zelf is het wat moeilijk. Je kan er met Euro’s betalen maar de munteenheid bij ons is de Krone.”





    Hoe leerde je jouw vrouw kennen ? Zijn jullie getrouwd ?

    “Ik ben sinds anderhalf jaar getrouwd met Sigurbjörg, kortweg Sibba,  Hjörleifsdottir. We kennen elkaar al acht jaar. In IJsland zagen we mekaar tijdens de zomer aan een bar. Ik was toen bij Arsenal aan de slag en zij ging toen een semester naar Londen studeren. Dat was wel toeval. Ik verbleef vier seizoenen in Arsenal.”

     

    Wanneer begon je te voetballen ? 

    “Toen ik vijf jaar was bij Fylkir Reykjavik. Het is een jonge club. Ze spelen op het hoogste niveau en willen vooral jonge spelers promoten. In 2000 speelde ik er op 17-jarige leeftijd mijn eerste match in het eerste elftal, toen ze pas waren gepromoveerd. Ik herinner mij Europese wedstrijden tegen een Poolse ploeg en in de volgende ronde Roda Kerkrade. Làter – toen ikzelf al bij Arsenal zat – waren er ook wedstrijden tegen Gent en Moeskroen in Europees verband. Ik tekende in juni 2003 een contract bij Arsenal toen het seizoen bijna was afgelopen in IJsland.”

     

    Welke herinnering hield je over aan je avontuur bij Arsenal ?

    “Ik mocht één keer proeven van het grotere werk bij het eerste elftal in de Carling Cup tegen Wolverhampton. Ik kwam in het veld na 35 minuten toen de rechtsachter geblesseerd uitviel en we wonnen de match met 5-1. Arsène Wenger was er al trainer. Het was fantastisch te mogen aantreden en om mee te spelen met Wiltord, Viera, Fabregas, Kanu etc… Ik heb dan meest voor de beloften gespeeld. Het was een formidabele tijd al kende ik het laatste jaar wat blessures. Ik had gehoopt nog wat meer aan te treden in de Carling Cup, maar Arsenal wou daarin vooral jonge spelers de kans geven. Het was een geweldige ervaring met deze topspelers samen te spelen.
    Arsenal verloor in dat seizoen 2003-2004 in de Premier League trouwens geen enkele match.”

     

    Je speelt ook voor de nationale ploeg van IJsland. Is dat reeds lang ?

    “Ik heb mijn debuut gemaakt in 2003. Ik heb gespeeld in de USA tegen Mexico, uitslag 0-0. Het was de laatste match van Jorge Campos, de doelman. Hij kwam de laatste tien minuten in als spits.”

     

    Wordt je iedere keer opgeroepen ?

    “Ik heb 16 selecties voor de nationale ploeg. Meestal ben ik derde of vierde keuze op mijn positie, want er zijn veel goede spelers op het middenveld. Pas sinds 2006 werd ik meer geselecteerd. In het verleden hadden we steeds een IJslandse trainer en doordat ik al op jonge leeftijd mijn land verliet hadden ze minder aandacht voor me. Nu is de Zweed Lagerback als trainer aangesteld. We spelen onze volgende match vriendschappelijk in februari tegen Montenegro. Het nationaal elftal is belangrijk, maar Zulte Waregem komt voor me op de eerste plaats. Ik moet me eerst hier bewijzen.”

     

    Op het eind van vorige seizoen kwam er de interland tegen Denemarken(2-0 verlies voor IJsland) waar je een vervelende blessure opliep waardoor je pas nu fit bent… 

    “Ik weet niet of de eerste operatie niet goed was of ik misschien te vlug heb hervat, er volgde in ieder geval een tweede ingreep. Het was het slechtst mogelijke scenario welke te lang duurde. Ik denk er nu niet veel meer aan, het is voorbij.”

     

    Je woont hier in Wortegem-Petegem. Hoe is het contact met de buren ?

    “We vinden het hier leuk. De dochter gaat hier naar school. We hebben fantastische buren waar er ook gezinnen met kinderen zijn. Doordat onze zoon nog maar zeven maanden is, is mijn vrouw vaak alleen en dan is het leuk om zulke buren te hebben. Het is hier een leuke plaats om te leven.”

     

    Wie heeft je naar Zulte Waregem gehaald ?

    “Toon Mertens en Eddy Mestdagh hadden mij zeker 10 tot 15 keer komen scouten. Zo hadden ze ook Jörgensen, nu Gent, eerst opgemerkt en kwamen later bij mij terecht.”

     

    De fans hopen al wééken op een ommekeer. Komt die er ooit of wordt het een gans seizoen aanmodderen ?

    “Dat is moeilijk te zeggen. De ommekeer had er een viertal matchen terug moeten komen. Door bepaalde omstandigheden zoals ook scheidsrechterlijke is die er nog niet gekomen. Ik hoop dat het zal keren. Als we op dezelfde manier als tegen Anderlecht spelen, winnen we van Lokeren. We hebben al veel matchen gehad waarin we 1-0 voorkwamen en in plaats van de volgende kansen af te maken, kwamen we op 1-1. Dat is de rode draad doorheen het seizoen.”

     

    Wist je dat er bij Lokeren vroeger met Kristinsson, Gretarsson en Vidarsson drie IJslanders voetbalden ?

    “Ik ken Vidarsson van Cercle goed. Hij heeft nog twee broers Bjarni(nu KV Mechelen) en Arnar. Nog een andere broer van hem, David, speelt in Zweden. Ik speelde nog met hem en zijn vader werkt voor de federatie. Met Kristinsson en Gretarsson heb ik nog gesproken. Kristinsson is de beste trainer in IJsland, bij KR Reykjavik en speelde kampioen. Gretarsson is sportief directeur bij AEK Athene, tegenstander van Anderlecht in de Europa League. Hij speelde er eerder ook al.”

     

    Waarom mag Finnbogason er zo weinig spelen ?

    “Het eerste seizoen heeft hij enkele matchen gespeeld. Hij is nu al veel geblesseerd geweest. Ik sprak hem al veel, hij kent een moeilijk jaar. Ik hoop dat hij binnenkort gespaard blijft van verder blessureleed want Finnbogason is een talentvol iemand. Ik denk niet dat hij al fit genoeg is om zaterdag op de bank te zitten. Ik zal hem nog bellen om nog wat info te ronselen over de tactiek van onze tegenstander...(lacht).

    (Finnbogason werd in 2010 als competitietopscorer, 14 goals, verkozen tot speler van het jaar in IJsland en scoorde dit seizoen twee goals in de Beker tegen Westerlo)







    Met de geschorsten D’Haene en Sivakov mist Kalezic twee belangrijke pionnen. Rossini is out tot nà de winterstop door een scheurtje van de enkel. Ook op Matton en Minne is het nog even wachten.  Habibou – die zich vorig seizoen in de eerste partij onder Hugo Broos tegen Lokeren liet opmerken met het eendincident – komt (mogelijks) opnieuw in de kern. Thomas Van Der Haegen zit zaterdag op de bank.

    Het vermoedelijke elftal : Bossut – Hamalainen, Dachelet, De fauw en Colpaert – Delaplace, Skulason, Maréval en Serwy – Naessens en Chevalier.

     

    Tom Ottevaere uit Harelbeke zal de partij leiden. Eerder dit seizoen floot Ottevaere Cercle-Bergen(1-1) en OHL-Beerschot(3-2).

     

    Naar aanleiding van een interview in het Algemeen Dagblad geeft trainer Kalezic aan dat hij niet aanstuurt op transfers, maar wel dat de club op de hoogte is van zijn aandachtspunten voor het tussenseizoen. Patrick Decuyper gaf in Extra Time aan dat wintertransfers geen absolute must zijn en beiden staan achter die uitspraak. ‘Uiteraard is het zo dat eventuele opportuniteiten om het team te versterken wel met volle aandacht zullen bekeken worden.’

    Patrick Decuyper en Darije Kalezic hebben als doel Zulte Waregem opnieuw op de rails te zetten en zullen er samen met alle medewerkers alles aan doen om de club opnieuw met resultaten te laten aanknopen. Hopelijk reeds tegen Lokeren…

     

    Nog dit : sinds de match tegen Anderlecht heeft Zulte Waregem – in opvolging van Rony Vanderbeken – een nieuwe mascotte nl. Pol Lowie uit Waregem, de vader van… Nico Lowie.




    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    04-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giuseppe ROSSINI : “KV Mechelen heeft een stevige thuisreputatie.”


    Giuseppe ROSSINI : “KV Mechelen heeft een stevige thuisreputatie.”


    foto's Facebookpagina SV Zulte Waregem - Essevee

    Er zat véél waarheid in hetgeen Tom Van Houtte van het Wekelijks Nieuws onlangs in een column vertelde over Zulte Waregem. Er zitten op het middenveld (tè) veel brekers in de spelerskern (Colpaert, Delaplace, Sivakov, Skulason, Sterckx) en weinig mannen (Matton en Serwy) die met een splijtende pass de match kunnen openbreken. Ook voorin nijpt het (scorende) schoentje. Rossini zette in competitie de netten drie keer bol; Habibou, Naessens en Maazou scoorden nog niet. De evaluatie van Giuseppe Rossini is voorlopig positief. De ex KVK-er is het aanspeelpunt en de targetspits die oorlog maakt in het vijandige kamp maar geen pure goalgetter. Tijd voor een gesprek met de boomlange(1, 93m) aanvaller. Over het verleden, de toekomst en de match tegen de Kakkers van aanstaande zaterdag…



    Giuseppe, iedereen geeft je de bijnaam Pino. Vanwaar komt die bijnaam, want ik ken ook een Giuseppe Riolo(ex-SV Waregem) die men Pepe noemt…

    “Dat is bijna hetzelfde. Als je in Italië Giuseppe noemt, zeggen ze Pino tegen je of – in mindere mate – Pepe. Tegen Luigi zeggen ze Gigi en tegen Salvatore Toto.”vertelt Rossini in behoorlijk Nederlands.

     

    Je verhuisde met je ouders en broer op zeer jonge leeftijd naar België. Hoe kwam dat ?

    “Dat was om werk te zoeken want in Italië was dat moeilijk. Ik was nog klein, pas drie jaar, dus herinner er mij niet veel meer van. Ik heb nog een broer Nicolas die mee verhuisde.”

     

    Je woont nog altijd in La Louvière. Dat is toch een heel eind rijden naar Waregem voor de trainingen ?

    “Ik ben 50 minuten onderweg. Ik reis samen met Teddy Chevalier. Hij haalt mij of ik hem, 15 km alleen en nog 80 à 90 km samen.”

     

    Hoe speciaal wordt het zaterdag terug te keren naar KV Mechelen ?

    “Dat is altijd speciaal. Ik heb in Mechelen twee goeie seizoenen gehad met fantastische supporters. Ik scoorde het eerste seizoen(2008-2009) tien doelpunten. In het tweede seizoen was er een match tegen KV Kortrijk en doordat ik ruzie had met Van Hoevelen keerde het publiek zich tegen mij. KV is een goeie club dus het wordt bijzonder om daar naartoe te gaan. Ik hoop dat ik kan spelen, want op heden heb ik nog altijd pijn. Zeker als ik een beweging maak naar buiten.” (Giuseppe viel uit in de vorige match tegen STVV met een enkelverstuiking, nvdr).

     

    Heb je jouw vriend Cordaro al gehoord ?

    “Nog niet. Twee à drie weken terug hebben we nog gebeld met mekaar. Hij had mijn advies gevraagd of hij de overstap zou maken van Charleroi naar KV Mechelen. Ik heb hem gezegd dat Malinois een goeie club is en hij daar kon tekenen met de ogen dicht.”

     

    Heb je anders met iemand van je ex-ploegmaats nog contact ?

    “Ik heb zonet een sms gekregen van Olivier Renard. Ook met Luc Duville, de keepertrainer van hen die ook in La Louvière woont, heb ik ook nog contact. Anderen zoals Chen of Gorius uit mijn periode hoor ik niet meer.”

     

    Hoe denk je zullen de Mechelse fans reageren op jouw terugkomst ?  

    “Ik denk niet goed. Dat heb ik al met KVK ervaren. We zullen zien. Als ik speel moet ik me concentreren op de match.”

     

    KV is een typische thuisploeg – gesteund door een fanatiek publiek - dus makkelijk wordt het niet ?

    “Er is niet één match die makkelijk is in competitie. We moeten scherp en geconcentreerd zijn en dit vanaf het begin. Met goed voetbal komen ook de kansen vanzelf.”

     

    Welke zijn hun zwakken punten ?

    “Ik denk niet meteen dat er zwakke punten zijn. KV Mechelen is een blok met een stevige thuisreputatie. Dit jaar hebben ze het wat moeilijk. Misschien is dit het moment om wat te pakken. Maar als je 0-1 of 0-2 voor staat, is het zeker nog niet gedaan tegen hen.”

     

    Bij Mechelen heb je nooit volledig je kans gekregen. Peter Maes koos meestal voor Vleminckx.
    “De trainer maakte de keuze en dat was Vleminckx. Ik bleef altijd hard werken en toen mijn kans kwam heb ik die goed gepakt.”



    Je begon te voetballen bij Houdeng. Later volgde Charleroi, nogmaals Houdeng en Bergen. Heb je altijd in de spits gespeeld ?

    “Dat klopt. Bij Bergen was ik junior en had tegen januari tegen de twintig doelpunten gemaakt. Vanaf dan trainde ik met de beloften en de A-kern van Bergen met Marc Grosjean en Sergio Brio, ook een Italiaan.”

     

    Vertel eens iets over jouw avontuur bij Utrecht. Wie was je onder meer jouw coach ?

    “Ik heb met Foeke Booy en Willem Van Hanegem twee goede trainers gehad. Eén van de bekendste medespelers was Tiendalli, die nu bij Twente zit.(Dwight Tiendalli is een rechtsvoetige die bij Twente op de linksachter meestal de voorkeur krijgt op ex-Esseveeër Bart Buysse, nvdr). Ik ben soms mogen invallen maar stond slechts een vijf à zes keer in de basis.  Ik kwam meestal uit voor de tweede ploeg, Jong Utrecht. Toch was mijn passage bij Utrecht een ‘experience’. Ik heb er veel geleerd.”

     

    Nà KV Mechelen verhuisde je naar KVK. Hoe kwam de transfer tot stand ?

    “Door Peter Maes speelde ik niet veel en had nog een éénjarig contract bij KV Mechelen. Ik ging dan praten met KV Kortrijk. Ook een goede club en Hein Van Haezebrouck gaf me het nodige vertrouwen waardoor ik een goed seizoen kende.”

     

    Hoe kijk je nu persoonlijk aan tegen de eerste maanden bij Zulte Waregem ?

    “Over het aantal speelminuten ben ik tevreden. We hebben een goede groep en staf, er is het professionalisme en er zijn goede bedoelingen voor de toekomst. Patrick Decuyper is een goeie man, ook de trainer die van Nederland komt en Peter Boeve ook. De dertiende plaats is niet onze plaats. Soms hebben we weinig geluk. We moeten ons niet druk maken. Als we in de toekomst zo blijven verder werken, met dezelfde mensen, kunnen we enkel progressie maken. Alles wijst op een goede toekomst.”

     

    Je bent niet meteen de grootste loper, maar maakt toch makkelijker de 90 minuten vol dan pakweg een tijd terug ?

    “Het klopt dat ik in het begin van het seizoen zoals tegen Club Brugge nà 60, 70 minuten krampen had. Nu kan ik doorspelen tot de 90e minuut, al ben ik misschien wat moe na 80 minuten. Ik vind dat ik druk zet op de verdediging van de tegenstander, ik kom terug op een cörner en voel me daar goed bij.”

     

    Waarom lukt het KVK om in de top van de klassering mee te draaien en Essevee niet ?  

    “Misschien hebben ze meer geluk dan ons. Wij verdienen onze plaats niet. Soms krijgen we kansen, ik ook, maar benutten die dan niet. Ik hoop dat dat weldra komt, maar Kortrijk is geen slechte ploeg.”

                                             

    Nà de twee thuismatchen met slechts 2 op 6 wordt het duidelijk dat ieder puntje welkom is. Leeft dat besef ook in de spelersgroep ?

    “Jazeker en misschien is het soms beter om slecht te spelen en punten te pakken dan omgekeerd. Laat ons hopen dat we eens een goede serie neerzetten.”

     

    Laat ons eens samen dromen. KV Mechelen-Zulte Waregem 0-1 met een kopbaldoelpunt van Rossini…

    “Dat zou mooi zijn, maar eerst hoop ik dat ik kan spelen !.”





    De kans is reëel dat trainer Kalezic op KV Mechelen enkele positiewissels doorvoert. Zowel tijdens de tweede helft tegen Cercle als in de oefenpartij op Nac Breda pakte de zet goed uit door Remi Maréval centraal op het middenveld te posteren, waardoor Colpaert een rij naar achteren zou schuiven. Nà een aarzelend begin mag Sivakov- wiens vormpeil de laatste weken crescendo gaat – opnieuw hopen op een basisplaats. Andere certitude op het middenveld is Delaplace. Het is afwachten of de coach op KV Mechelen kiest voor een tweede aanvaller naast Rossini – vermoedelijk Naessens – ofwel zowel Matton als Serwy als middenvelders uitspeelt.








    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    03-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE ESSEVEE FAN TALK IN STUDIO ESSEVEE


    EERSTE ESSEVEE FAN TALK IN STUDIO ESSEVEE



    Op donderdagavond 3 november pakte Zulte Waregem als allereerste club in België uit met Essevee Fan Talk, een exclusief praatmoment met en voor de fans. Hierbij konden de supporters vragen stellen aan gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper en trainer Darije Kalezic. De bedoeling van deze Fan Talk is om een relatie op te bouwen met de supporters. Mede-stadionspeaker Fadi Glor sprak alles aan mekaar en speelde de vragen van de fans door aan de beide heren. Een greep uit enkele vragen en antwoorden…



    Er is veel te doen geweest rond de persoon Lemic. In hoeverre klopt dat verhaal ?
    Patrick Decuyper ::“Het verhaal klopt in die zin dat Lemic een spelersmakelaar is die hier drie spelers heeft binnengehaald(Milunovic, Hadzic en Trajkovski, nvdr). Het is ook iemand die veel topspelers onder zijn hoede heeft. We zijn het niet gewoon dat dergelijke spelers naar Zulte Waregem komen. Dat zal die journalist die het artikel schreef(in voetbalmagazine, nvdr) opgevallen zijn. Ik vind het heel jammer dat er in dat artikel werd geïnsinueerd dat deze persson de boel zou overnemen; dat is totaal niet juist. Het is een overroepen verhaal die ons in een slecht daglicht plaatste.”

    Moussa Maazou kon de verwachtingen voorlopig niet inlossen. Er wordt gezegd dat hij niet met de volle goesting naar hier kwam ?
    Patrick Decuyper ::”Ik moet zeggen dat Christian Benteke onze eerste keuze was. We hadden een akkoord voor hem met Standard, maar de speler was aan het twijfelen en wou hogerop. En nog in vele ogen is een stap van Standard naar Essevee nog een stap terug. Twee dagen voor het verstrijken van de transferperiode is dat afgeketst. De bedoeling was dan Akpala te nemen. Op 31 augustus om 18u30 was alles in kannen en kruiken. Maar omdat Club Brugge Tchité wou en dat niet doorging, mocht Akpala niet vertrekken van Club. Dan zijn we bij Maazou terechtgekomen. Hij zat op een zijspoor maar wou zich weer bewijzen en verklaarde dat hij de cultuur in België kende en hij in ons land veel succes kende. Helaas is Maazou voorlopig wat tegengevallen. Hij zat vooral met zijn gedachten bij de nationale ploeg.”

    Darije Kalezic
    :”Op basis van hetgeen Patrick net zei hadden we hoge verwachtingen bij de komst van Maazou. Ikzelf kende hem niet, hij was drie jaar terug ook in België en maakte intussen een reisje doorheen Europa. Het is een speler die op basis van zijn kwaliteiten voor de juiste invulling in ons team kan zorgen. Nadat hij te laat terugkwam van de interland met Niger hebben we hem laten weten waar we naartoe willen. We beslisten hem twee weken te laten trainen met de B-kern en hij is die periode uitstekend bezig geweest en goed gemanifesteerd. Ik had er begin deze week een gesprek mee en Moussa wil vooruit kijken en positief blijven.”

    Wat deed Habib Habibou verkeerd tijdens de eerste helft tegen Cercle waardoor hij werd vervangen ?
    Darije Kalezic :”Het is belangrijk dat de spelers weten wat ze moeten doen. Habib hield zich tijdens die eerste helft niet aan bepaalde zaken en dat kan ons zeer jong team in dit proces missen. De opdrachten moeten uitgevoerd worden. Habibou was teleurgesteld, het heeft twee dagen geduurd vooraleer ik het met hem kon bespreken. Het gaat niet altijd vlot om met hem te communiceren.”






    Waarom moest David Vandenbroeck vertrekken bij Zulte Waregem ?
    Patrick Decuyper :”We hebben er heel veel spijt van. Eind vorig jaar was het de trainer die besliste dat hij weg moest en niet in de ploeg zou staan. Diezelfde trainer(Broos, nvdr) die Maréval en Nfor naar de B-kern stuurde. Ik stel vast dat Maréval dankzij Darije uitgegroeid is tot een goede speler en heb ook gezien dat Nfor potten breekt bij Kortrijk. Het voordeel is dat het maar voor één jaar is dus David Vandenbroeck is hier volgend seizoen terug.”

    Hoe begeleidt je Trajkovski en Milunovic ?
    Darije Kalezic :”Dat is een mooie vraag. Het is een enorme uitdaging om zo’n jonge spelers hier te halen. Het zijn talenten die nog maar pas 19 jaar zijn. Je moet zo’n spelers begeleiden op termijn tot de speler die je verlangt te hebben. Trajkovski moest in het begin van het seizoen veel spelen omdat ik op zijn positie niet veel keuze had. We wisten vooraf dat hij een heel lang seizoen kende en nadien ook nog interlands speelde en dat is een verklaring voor zijn terugval. Bovendien was er het verhuizen naar Waregem, hij woont alleen op een appartement, zijn vader overleed tijdens de vakantie… Hij heeft zeker talent en liet trouwens al mooie dingen zien. Het is niet makkelijk om die spelers hier te halen, ze hebben een strakke begeleiding nodig maar er spelen nog zaken mee zoals hoe eten ze thuis; het sociale leven is een onderdeel van het begeleidingsplan.”

    Patrick Decuyper :
    ”We hebben een inschattingsfout gemaakt. Aleksander had misschien al van Brussel gehoord, maar nog nooit van Waregem. Voor zo’n jongens hebben we gastgezinnen nodig. Dat hebben we ook gemerkt met Hyland die het goed deed toen hij bij een gastgezin woonde. We hebben veel geld betaald voor Trajkovski, maar ik heb zelf een neefje van 18 jaar. Er pleiten voor hem heel wat verzachtende omstandigheden. Als hij erdoor komt, betekent Trajkovski een enorme surplus voor de groep.”




    Waarom spelen Skulason en Sterckx niet ?
    Darije Kalezic :
    ”Beiden zijn geblesseerd toegekomen bij het begin van het seizoen. Olafur blesseerde zich net voor zijn komst na een interland met de nationale ploeg. De blessure heeft veel langer geduurd dan we dachten. Hij heeft wel al gespeeld met de B-kern. De groep heeft een speler als Skulason met zijn mentaliteit, karakter en leiderschap nodig in deze onstabiele periode. Het is voor ons belangrijk dat Skulason deze zaken brengt. Ik hoop dat hij weer zijn niveau haalt en kan schitteren.”

    Welke (nieuwe) namen mogen we verwachten met de transferperiode rond Nieuwjaar. Iakovenko, Nong, Carevic, De Beule…

    Patrick Decuyper :”
    Ik denk dat we eerst ons huiswerk moeten maken en na de match tegen STVV is er een vrij weekend dus is dat een ideaal moment om een analyse te maken.”

    Hoe staat het met de budgetverhoging ?
    Patrick Decuyper :”Ons budget is al verhoogd. Met de commerciële mensen hebben we al veel nieuwe initiatieven op het getouw gezet, dit is er één van. Er werden ook dochterbedrijven opgestart. Ik denk dat we de goede richting uitgaan om onze club binnen de drie jaar-indien nodig binnen vier jaar – sterker te maken en ons te meten met de grote vijf.”

    Kijk je naar het maandagse programma Extra Time ?
    Darije Kalezic :”Ik kijk meestal, het is een praatprogramma. Er wordt gesproken over allerlei zaken over het afgelopen weekend. Ik kijk liever naar een technische analyse van Marc Degryse.”

    Hoe zit het met het nieuwe stadion ?
    Patrick Decuyper :”De inschrijvingen moesten binnen op 26 oktober op het stadhuis. Stad Waregem is immers bouwheer, dus alle offertes zijn daar binnen. Binnenkort bekijken we die met stad Waregem. Het is de bedoeling volgend seizoen nog hier te voetballen, dan één seizoen op een andere locatie. We hebben het nieuwe stadion nodig om die stap hogerop te kunnen zetten. We zijn met een oud-trainer naar de match KVK-Essevee geweest vorig seizoen en die maakte de opmerking dat KVK 5% meer winstkansen heeft door hun tribune achter het doel. Onze sfeertribune zorgt voor veel meer ambiance. We zijn op allerlei manieren bezig om ons stadion te vullen; we doen er alles aan om onze fans naar het Regenboogstadion te krijgen. Onze abonnees zullen trouwens altijd voorrang krijgen. Ik speel ook met de idee om iemand die bijvoorbeeld al 50 jaar abonnee is van Essevee op de een of andere manier te belonen.”

    Komt er in de toekomst een naamverandering ?
    Patrick Decuyper :”Die vraag kwam van Stad Waregem. Zij hadden graag meer de naam Waregem erin. Een eventuele verandering komt er zeker niet vooraleer het nieuwe stadion er staat. We hebben nu ook een gigantisch goede merknaam met ‘Essevee’, dat nog altijd gelinkt is aan het oude Waregem.”

    Wat gebeurt er bij een eventuele degradatie ?
    Patrick Decuyper :”We zijn twaalf matchen ver en nog geen enkele keer naar huis gespeeld. We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Aan het woord degradatie heb ik nog geen moment gedacht. Indien het gebeurt, doen we er alles aan om meteen terug te keren. Maar eerlijk gezegd; ik denk niet dat we eruit vallen. Als we winnen tegen STVV staan we al dicht bij de negende plaats.”

    Een vraag voor de trainer. 60 km verderop zijn ze op zoek naar een nieuwe trainer bij Club Brugge.
    Heb je al een aanbod gekregen ?
    Darije Kalezic :”Neen, ik heb nog geen aanbod van hen gekregen. Ik denk niet dat ik het type trainer ben waarnaar Club op zoek is.”
    (deze vraag kwam van Wim Vermeer trouwens, nvdr)

    Voor vele abonnees was het een ontgoocheling dat deze Studio Essevee de kantine verving…
    Patrick Decuyper :”Ik vind dat ook heel erg dat die mensen het gevoel hebben dat hun kantine werd afgepakt. Misschien hebben we dat niet goed gecommuniceerd. De verloren ruimte van hierboven hebben we heringericht. We beslisten om budgettair een stap vooruit te maken. We zijn ook van plan om het voor de fans ook buiten het stadion gezelliger te maken.”

    Nog een afsluitend woordje van jullie beiden als afsluiter van deze eerste Essevee Fan Talk ?

    Darije Kalezic :
    ”Ik vond het plezierig van hier aanwezig te zijn, in Nederland deed ik dit trouwens vaker. Ik vind het hartstikke leuk om trainer te zijn van Zulte Waregem. Ik hoop dat alle inspanningen lonen om onze supporters, vaker dan voorlopig het geval is, blij naar huis te sturen.”

    Patrick Decuyper :”Onlangs kreeg ik een journalist aan de lijn(van het Nieuwsblad, nvdr) die nogal wat vervelende vragen stelde. Hij vroeg me ‘wanneer is voor jou het seizoen geslaagd’ ???

    Ik antwoordde hem dat we met Darije Kalezic aan het seizoen begonnen met een groep die totaal niet aan mekaar ging, er de belangrijke inbreng was van Maréval die uitgroeide tot een belangrijke speler, er de nieuwe succesvolle sfeertribune is, we gemiddeld 2.000 man méér hebben en zei vervolgens ‘ons seizoen is eigenlijk al een beetje geslaagd.’… Daags nadien blokletterde die krant dan als titel ‘ons seizoen is al geslaagd’. Ik was enorm ambetant van die titel die helemaal uit zijn context werd geplaatst.

    Maar als we allemaal, ik bedoel dan àlle medewerkers van onze club, aan hetzelfde zeel trekken wordt het binnenkort weer veel leuker om naar Essevee te komen !”

    Nog dit ter info : de volgende Essevee Fan Talk gaat door op 7 december.

    (foto's Wim Vermeer)

    Koen Christiaens. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    02-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonathan Delaplace : We moeten geduld hebben ...

    Jonathan Delaplace op de vooravond van de wedstrijd tegen Sint-Truiden


    ... We moeten geduld hebben



    In vergelijking met mijn eerste interview met Jonathan Delaplace is de jongeman uit het zuiden van Frankrijk nog steeds dezelfde. Nee, hij is niet spectaculair gegroeid, ja, hij heeft nog steeds die hazelbruine ogen en ja, hij heeft ook nog altijd en voor iedereen een vriendelijk woord. Enkel zijn dosis zelfvertrouwen is het enige dat veranderd is. Hij begroet mij veel minder timide dan de vorige keer en schudt me stevig de hand. Aan tafel hebben we het over zijn uitstekende vorm, de mindere prestaties van de ploeg en de wedstrijd tegen de ‘kanaries’.



    Vorig seizoen had ik ook een interview met jou, maar toen was jouw situatie anders dan nu.
    “Ja inderdaad. Vorig seizoen was mijn eerste jaar in de Jupiler Pro League en mijn eerste jaar leven in België tout court. Het was een hele aanpassing, dat moet ik toegeven. Ik had tijd nodig om kennis te maken met het leven hier en om te integreren. Dat is niet gemakkelijk geweest. In het begin dat ik hier woonde, kreeg ik facturen allerhande maar ik wist totaal niet waarvoor ik moest betalen. (lacht) Dit jaar gaat het stukken beter. Zowel op persoonlijk als op voetbalvlak.”

    Wat is het verschil met de Delaplace van toen en die van nu?
    “Ik heb veel meer vertrouwen. Dat krijg ik van de trainer en van mijn ploeggenoten. Voor een voetballer is dat belangrijk. Dat zie je ook aan mijn spel. Ik voel me ook gewoon beter binnen de ploeg. De sfeer is ook beter dan vorig seizoen.”

    Welke rol speelt de trainer in jouw ontwikkeling als voetballer?
    “Die speelt een grote rol. Hij praat veel met zijn spelers. Goede communicatie is zeer belangrijk, dat spreekt voor zich. Als er een probleem is, probeert hij die samen met de speler op te lossen. Hij is bovendien ook niet bang om een discussie aan te gaan met ons. De trainer praat geen Frans, maar wel Engels. Dat is niet zo erg, omdat er wel altijd hetzij een medespeler, hetzij de hulptrainer vertaalt wat er gezegd geweest is.”



    Laten we het over Zulte Waregem hebben. Vaak goed voetbal, maar de winst blijft uit.
    “Ja, dat is inderdaad het verhaal van het seizoen tot nu toe. Vooraan hebben we kansen genoeg, maar we benutten die niet. De doelpunten blijven uit, terwijl we achteraan soms te gemakkelijk een doelpunt slikken. Niet alleen ik, maar ook de ploeg moet leren efficiënter zijn. Ach, laten we gewoon geduld hebben. We brengen met vlagen goed voetbal, de winst zal uiteindelijk wel volgen.”

     

    Dat we de kansen niet kunnen verzilveren komt misschien omdat de beste spits (Maazou?) niet speelt…
    “Moussa is niet veel aan spelen toe gekomen tijdens zijn buitenlands avontuur door zijn vele blessures. Toen hij hier aankwam, was zijn conditie niet goed en miste hij wedstrijdritme. Dat hij nu voorlopig met de reserven meespeelt, is gewoon om dat alles weer op te bouwen. Hij werkt hard en hopelijk sluit hij snel opnieuw bij de ploeg aan.”

    Zaterdag staat de belangrijke wedstrijd tegen Sint-Truiden op het programma. Welk type ploeg is dat?
    “Het is inderdaad een belangrijke match aangezien zij niet ver achter ons staan in het klassement. We moeten zeker de drie punten pakken. Het zal niet gemakkelijk worden. Zij zullen met z’n allen achteraan postvatten en mikken op de counter, zoals ze in hun laatste uitwedstrijd tegen Lierse hebben gedaan. We moeten daarvoor op onze hoede zijn. Als we geduldig blijven, de bijeen gevoetbalde kansen kunnen verzilveren en achteraan de boel gesloten kunnen houden, dan winnen we die wedstrijd.”

    Dat klinkt
    simpel!

    “Ja hé? Jammer genoeg is het niet zo simpel eenmaal we op het veld staan.” (lacht)







    Kim Van Den Heede


    Foto's Facebook SV Zulte Waregem - Essevee en Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    01-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas MATTON :” Ben op gebied van blessures sterker geworden.”

    Thomas MATTON :” Ben op gebied van blessures sterker geworden.”



    Het opzet waarin KV Kortrijk het voorbije weekend slaagde tegen Club Brugge lukte Zulte Waregem afgelopen zondag niet op Standard : het zwarte beest nogmaals uitschakelen. Nochtans speelde Essevee op Sclessin een meer dan verdienstelijke wedstrijd, maar bleef de afwerking andermaal achterwege. Gelukkig krijgen onze jongens vlug de kans zich te revancheren : woensdag opnieuw tegen Standard voor de beker en zaterdag tegen seizoensrevelatie Cercle. De technisch begaafde middenvelder Thomas Matton blikt vooruit op deze twee thuismatchen.




    Thomas, maandag goed jouw 26e verjaardag gevierd ?
    “Ik heb dat gevierd met de familie. Sinds een drietal maanden ben ik gaan samenwonen met mijn vriendin Joke in de buurt van Zwalm.”

     

    Wordt dat ook in de spelersgroep gedaan ?

    “Niet echt. Meestal trakteren we met taartjes. Ik heb dat voorlopig nog niet gedaan; dat zal iets zijn voor later deze week.”

     

    Hoe groot was de ontgoocheling zondag nà de wedstrijd ?

    “We speelden een redelijk goede wedstrijd, zeker in vergelijking met tegen Lierse. Ons spel was niet slecht maar het resultaat niet navenant. We maakten zelf wat foutjes en konden onze kansen niet afmaken.”

     

    Jens Naessens werd enkele minuten voor tijd van de sokken gelopen. Dat was toch overduidelijk strafschop !
    “Er waren een aantal discutabele fases van de arbiter. Je kan daar niet veel aan doen. Dat weet je als je naar Standard gaat. Het verschil met hen is dat wij geen topploeg zijn.”(het was in competitie reeds de tweede maal dat Loeman de boeman was voor Essevee. Sam Loeman floot eerder al Essevee-KAA Gent, nvdr).

     

    Een Europese week; de matchen stapelen zich op. Hou je daar van ?

    “Ik vind dat wel plezant om veel matchen te spelen. Ik werd niet meteen vervangen in het teken van de bekermatch, want uiteindelijk was het nog slechts drie minuten toen Sivakov in mijn plaats kwam.”

     

    Hoe indrukwekkend was het voor je te spelen op Sclessin ?

    “In vergelijking met andere stadions vind ik dat van Standard het tofste om in te spelen. De sfeer is indrukwekkend en de supporters zitten ook enorm dicht.”



    DE BEKERMATCH TEGEN STANDARD(WOE 26 oktober om 20u)

    Na een sterke invalbeurt in de competitie solliciteert Luikenaar Jeremy Serwy nadrukkelijk naar een basisplaats. Dit duel in het kader van de 1/8e finales van de Cofidis Cup komt rechtstreeks op RTBF, op La Deux. Desondanks hoopt de Waregemse kassier op ongeveer 5.000 toeschouwers. Essevee wil - in dit duel met rechtstreekse uitschakeling - uittredend bekerwinnaar Standard uitschakelen. Scheidsrechter is Laurent Colemonts.

     

    Het kwam ongetwijfeld tijdens de lange busreis in jullie op ‘we pakken ze woensdag wel ‘ !

    “We hebben het op de bus vooral gehad over de ontgoocheling van de match in competitie. Pas vanaf vandaag(dinsdag, nvdr) hebben we het over de bekerpartij. Maandag hadden we de compilatie en kregen we te zien wat er verkeerd liep.”

     

    Hoe zit het met Rossini ?

    “Hij heeft meegetraind dus Rossini zal wel fit geraken.”(Guiseppe Rossini miste met een enkelletsel de competitiematch, nvdr).

     

    Wat is het ideale scenario voor woensdag ?

    “Scoren in de laatste minuut ! Een voorsprong zou ideaal zijn en bevrijdend werken. Ik had ook zondag het gevoel dat we ondanks onze achterstand nog konden terugkeren, zeker met het aantal kansen dat we nog verzilverden. Ik ben ervan overtuigd dat,  als wij eerst hadden gescoord, we reeds zondag die partij winnend hadden afgesloten.”

     

    Het is vooral opletten van Standard bij stilstaande fases ?
    “Dat wisten we ook zondag al voor de match. Tijdens de compilatie hebben we daar nog wat extra aandacht voor gehad. Soms kan je dit ook moeilijk vermijden, het komt erop neer van in duel te gaan. Ze hebben enkele gevaarlijke mannen bij dergelijke situaties zoals onder meer Kanu en Van Damme.”

     

    Berrier zat zondag op de bank. Zo iemand zouden we goed kunnen gebruiken op het middenveld ?
    “Zo’n type kan je altijd goed gebruiken. Ik denk dat Berrier bij Standard nog niet zijn goede ritme heeft te pakken. Ik vermoed dat Berrier in de basis start. Ten opzichte van de match op Anderlecht hadden ze ook geroteerd door een vijftal andere namen aan de aftrap te brengen; dat verwacht ik ook nu. Standard heeft een brede kern die veel kan wisselen.”



    CERCLE BRUGGE(ZAT. 29 oktober om 20u)

    Scheidsrechter zaterdag is Tim Pots, die onder meer wordt bijgestaan door Kris Messely uit Kaster die op dit blog ook nog bod zal komen. Teddy Chevalier – die in een mindere periode vertoeft – pakte zondag zijn vijfde gele kaart en is geschorst. Cercle Brugge raast als een trein doorheen deze competitie. Een mix van ervaring(Verbist, Iachtchouk, Cornelis, Evens); goede aankopen(Janssens, Rudy) en jong talent(Van Eenoo, Mertens, Naudts, D’Haene) met daarbovenop de deskundigheid van Bob Peeters zorgen ervoor dat de vereniging op een voor velen benijdenswaardige gedeelde tweede plaats staat gerangschikt. Cercle verloor nog maar één keer, op Kortrijk. Vorig seizoen boekte Zulte Waregem tegen Cercle zijn ruimste overwinning van het seizoen, 4-0.

     

    Thomas, zo’n vaart zal het wellicht dit keer niet lopen ?

    “Ik denk van niet. Ik ben al tevreden met 1-0. Cercle is goed bezig dit jaar. Nu volgen met ook nog STVV de week daarop enkele belangrijke matchen om punten te halen. Met de bekermatch inbegrepen zijn dat drie thuismatchen waarin we toch een paar keer moeten winnen. Als we niet winnen van Cercle verliezen we voeling met de ploegen net voor ons en dat moeten we vermijden.”

     

    Lierse kwam hier gegroepeerd spelen. De stijl van Bob Peeters kennende krijgen we tegen Cercle een andere verhaal ?

    “Waarschijnlijk wel. Ook tegen Lierse kwamen we nochtans voor en dan denk je het ideale scenario maar kregen dan een vermijdbaar doelpunt tegen. Ik hoop dat Cercle Brugge iets opener komt spelen; Standard is ook zo’n ploeg. We hebben het altijd moeilijk tegen ploegen die terugkruipen.”

     

    Hoe heeft de trainer gereageerd op de mindere prestaties van de voorbije weken ?

    “Hij heeft al heel wat gesproken met ons, in groep en ook individueel. Hij zegt ook dat we nog steeds in een proces zitten. Daarbij verwacht hij dat we de taken die hij van ons verlangt ook uitvoeren.”

     

    Ben je blij dat je nu eindelijk dat je blessurevrij bent, je miste nog maar één match tegen Bergen ?
    “Ik heb vorig jaar ook praktisch alles meegedaan. Ik ben op de club preventief veel bezig geweest opdat ik – op gebied van blessures – sterker zou worden, en dat loont nu.”

     

    Je miste jouw start niet want scoorde meteen mooie doelpunten; vooral jouw kopbaldoelpunt op Genk mocht gezien worden ?

    “De start van de ploeg mocht ook gezien worden. Dat gaat het automatisch makkelijk om je in de kijker te lopen. De laatste matchen liep het als ploeg ook minder waardoor je minder kansen krijgt om te scoren. Dat hangt een beetje samen.”

     

    Je hebt jouw contract verlengd bij Essevee. Dat getuigt toch van wederzijds respect ?

    “Nà afloop van het vorige seizoen heb ik het contract kunnen verlengen. Dit tot en met het volgende seizoen met nog één jaar optie. Ik was tevreden met dat voorstel van de club en heb daarmee besloten om bij te tekenen.”


    Koen Christiaens.




    Foto's Facebookpagina SV Zulte Waregem - Essevee en Koen Christiaens

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    31-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teddy CHEVALIER : “Ik bel nog geregeld naar Franck Berrier.”

    Teddy CHEVALIER : “Ik bel nog geregeld naar Franck Berrier.”



    Nà een woelige week met de ontslagen van medewerkers Filips Dhont en Eddy Mestdagh wil Zulte Waregem komende zaterdag tegen Lierse weer op een positieve manier in de schijnwerpers staan. Teddy Chevalier groeide in zijn eerste seizoen bij Essevee meteen uit tot de publiekslieveling. Onder meer een autobrand op 14 mei 2010 en het gemis van Franck Berrier deden het niveau van de Fransman dalen. De schuchtere maar op het veld ietwat nerveuze Chevalier blikt op dit blog vooruit op de partij tegen de Pallieters. Essevee tegen Lierse of te Darije Kalezic tegen Chris Janssens, ex-speler van Zulte Waregem die nà zes gelijke spelen verlangt naar een allereerste zege.




    Teddy, het interview het liefst in het Frans veronderstel ik ?  Op 8 augustus 2009 verklaarde je in het Essevee Magazine ‘kom binnen enkele maanden terug, dan doen we het interview in het Nederlands ‘….
    “Liefst toch in mijn taal. Ik ken al enkele woorden en volg drie uur les per week. Het gaat al een stuk beter. Ik ben niet de beste, maar ik trek me uit de slag.”

    Vond je het goed dat er omwille van de Rode Duivels vorig weekend niet werd gespeeld ?
    “Voor mezelf wel, want zo heb ik wat meer van de familie kunnen genieten.”

    Vorige week was er golfinitiatie voor de spelers. Het schijnt dat jij de beste leerling was. Al éérder gedaan ?
    “Het was heel leuk. Het was enkel een balletje slaan, geen parcours. Ik heb vroeger ook al gegolfd.”

    Ben je tevreden over het niveau dat je dit seizoen haalt ?
    “Ik heb al goede matchen gespeeld maar kon tot dusver niet scoren of een assist geven, dat is wel een minpunt. Desondanks ben ik dit seizoen heel tevreden van mijn prestaties. Mijn mooiste herinnering voorlopig bij Essevee ?  Dat is ongetwijfeld mijn eerste seizoen hier toen ik 12 doelpunten maakte.”

    Waar speelt Teddy Chevalier het liefst ?  In de spits of op rechts ?
    “Ik speel toch het liefst op de positie van rechtsmidden. In mijn eerste seizoen hier stond ik vaak in de aanval, maar ook niet altijd. Rossini is sterk en kan de bal bijhouden en ik kan die snelheid op de flank brengen om hem te bedienen.”

    Je hebt dit seizoen reeds vier gele kaarten staan. Denk je daar aan tijdens de matchen ?
    “Ik geef me altijd 100%; een eventuele gele kaart heeft daar geen invloed op. Neen, ik denk er tijdens de match niet aan dat ik bij een volgende gele kaart geschorst ben.”

    Volg je nog je ex-club Boussu Dour ?
    “Ik ga er soms nog heen. Ik heb ook nog vaak contact met hun president.
    (Boussou Dour staat momenteel dertiende in tweede nationale met acht punten, nvdr).

    Je genoot jouw jeugdopleiding bij Valenciennes. Zie je het nog altijd als een gemis dat je geen contract mocht tekenen bij hen ?
    “Wie weet komt die kans er ooit nog wel ?”
    Teddy aanzag het als een domper dat hij  aanvankelijk bij Valenciennes kon tekenen, maar uiteindelijk alles werd afgeblazen. Op 19-jarige leeftijd tekende Teddy een profcontract bij Gueugnon en speelde in zijn eerste wedstrijd voor 20.000 supporters. Nadien trok Chevalier naar Boussu Dour.

    Zaterdag ontvangen we Lierse. Een zéér belangrijke partij, want mits winst zijn we méé met de mensen…
    “De partij tegen Lierse is belangrijk, maar dat zijn alle matchen. Na een week zonder wedstrijd is het belangrijk dat we meteen op het goede spoor zitten. Lierse zal zich na de kritiek van de voorbije dagen(op Standard kreeg Lierse niet één kans bij mekaar gevoetbald, tot groot ongenoegen van onder meer Wesley Sonck, nvdr) willen tonen met een overwinning.”

    In februari werd het hier 1-1. Ons doelpunt van Habibou kwam er na een assist van jou…
    “Dat was wel leuk, maar we moeten niet veel kijken naar het verleden. De focus moet liggen op de belangrijke partij van zaterdag.”

    Je kijkt ongetwijfeld enorm ook uit naar de matchen tegen Standard, met Franck Berrier !
    “Franck bel ik nog soms; we zijn goede vrienden.”

    Kunnen we twee keer winnen van de Rouches ?
    “Wij spelen altijd om te winnen. Het is een druk schema voor beide ploegen met twee matchen in drie dagen. Misschien roteren zowel Darije Kalezic als José Riga. We willen ver geraken in de beker, waarom niet tot de finale ? Het is een mooi avontuur en Standard moeten we aankunnen in één match.
    (Standard speelt op zondag 16 oktober op Anderlecht, op 20 oktober in de Europa League thuis tegen Poltava alvorens de twee duels tegen Essevee aan te vatten, nvdr)

    Hoelang heb je hier nog een contract en hoe ziet jouw toekomst eruit ?
    “Ik heb hier nog een contract tot en met het volgende seizoen met nog één jaar optie nadien. Ik voel me goed in deze groep. De sfeer is alleszins beter dan het vorige seizoen. We zien wel wat de toekomst brengt.”

    Laatste vraag. Wie speelt er kampioen ?
    “Ik denk Club Brugge. Ze lieten me een goede indruk toen wij ertegen speelden en scoren ook makkelijk.”  




    Ondertussen zijn de werkmannen in het Regenboogstadion bezig om alles in gereedheid te brengen aan de tribune kant vijvers zodat zowel studio Essevee als de nieuwe kantine voor de supporters in gebruik kan worden genomen.
    Omwille van het tienjarig bestaan van de club en enkele voordelige acties zal de wedstrijd in een quasi uitverkocht stadion worden afgewerkt.
    Dit keer is de goedlachse Efong Jerome Nzolo de scheidsrechter van dienst. ( Hij werd in laatste instantie door Frederick Geldhof vervangen )
    Bij Zulte Waregem zit Rémi Maréval zijn laatste schorsingsdag uit.


    Koen Christiaens.



    Foto's Koen Christiaens en Facebookpagina SV Zulte Waregem Essevee.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    30-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIK VANDEVELDE : “Terugkeer naar Essevee zou cirkel rond maken.”

    RIK VANDEVELDE : “Terugkeer naar Essevee zou cirkel rond maken.”

     

    Zelden iemand zo gepassioneerd horen spreken over het voetbal als Rik Vandevelde. Rik stond deze website te woord over zijn uitgebreide carrière als voetballer en trainer. Momenteel is Rik zelfs de hoofdscout van RSC Anderlecht.



    Rik, je hebt al verscheidene ploegen gekend. Welke zijn je ex-teams als voetballer en later als trainer ?

    “Ik begon bij de jeugd van SV Waregem op 10-jarige leeftijd. Eérder kon dat nog niet, dat had toen met de verzekering te maken.  Als 17-jarige debuteerde ik in het eerste elftal onder Popovics tegen Lierse en Waregem zat in degradatieproblemen. Ik ben doorgebroken onder Robert Goethals en heb dan nog een tiental matchen gespeeld. De voorlaatste match konden we ons redden tegen Beerschot. Het jaar daarop kwam Urbain Haesaert. Ik heb de gouden, Europese periode meegemaakt met Desmet, Niederbacher, De Coninck, Denorme, Veyt, de Millecampsen, Dekenne … De Europese verplaatsingen naar Hajduk Split en Fc Köln maakte ik mee en zat toen op de bank. Ik ben gebleven tot in 1985 en was toen 23 jaar. Het jaar daarop werd ik verhuurd aan Wielsbeke, toen ook in bevordering. Ik werd er Westvlaams topscorer met 20 doelpunten. Omdat ik niet veel goesting had terug te keren en weer op de bank te verzeilen ben ik nog drie jaar gebleven bij Wielsbeke. Dan ging ik voor vijf seizoenen naar VW Hamme. Daarna volgden twee seizoenen RC Waregem en ben gestopt op 33-jarige leeftijd, ook omdat ik de trainersschool volgde. Dan moest je een ploeg trainen en dat werden de Uefa’s van SV Waregem. We eindigden onverhoopt derde en datzelfde jaar heb ik tijdelijk met Patrick Himpe en Dennis De Tandt het trainersschap op me genomen. De ploeg kende dan zware financiële problemen en omdat drie trainers te veel was heb ik het veldwerk voor mij genomen. Het jaar daarop was ik beloftetrainer en zijn we tweede geëindigd. Op het einde van dat seizoen heb ik nog twee matchen Leo Van Der Elst als hoofdcoach vervangen. Van Der Elst werd ontslagen en Essevee, dat failliet was, degradeerde naar bevordering . Die twee matchen waren tegen KV Mechelen(1-4 verlies) en Sint-Niklaas(0-1 winst) dat zijn allerlaatste match in zijn bestaan speelde. De bedoeling was dat ik trainer zou worden. Op een bepaald moment belde dr. Sabbe met de mededeling dat ze gekozen hadden voor Marc Millecamps, ik mocht nog zijn assistent worden maar bedankte daarvoor. Dan ben ik naar KSK Ronse gegaan en speelde kampioen in dezelfde reeks van SV Waregem. Het jaar nadien speelde ik met Ronse opnieuw kampioen en promoveerden naar 2e nationale. Vervolgens ging ik als trainer aan de slag bij Ingelmunster in tweede klasse. We werden net geen kampioen en verloren ook in Mons de beslissende match in de eindronde. Het seizoen nadien waren de verwachtingen groot maar werd ik ontslagen na tien matchen. Vervolgens vertrok ik naar Lierse waar Emilio Ferrera coach was en trainde de beloften en de Uefa’s. Het jaar nadien was ik assistent-trainer van Ferrera. Ik kon nog een jaar later hoofdcoach worden van Lierse, mijn contract lag klaar en alle pers was aanwezig maar omdat ik een borg had gevraagd in mijn contract ging het niet door. Dan kwam het hoofdstuk KV Mechelen. De club was net weer gezond en had een sterke kern met namen als Tom Peeters, Bert Dhont en Patrick Goots. Er telde maar één zaak en dat was kampioen spelen. Ik ben dat seizoen opgestapt in januari, de supporters waren heel ongeduldig omdat we pas derde stonden in de stand. Ik was in Mechelen op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Was ik daar twee jaar later aan de slag geweest dan had ik misschien een carrière als Peter Maes. KV Mechelen is een warme club met toffe mensen en ik heb er nog goede contacten. Dan ging ik naar KV Oostende dat net was gedegradeerd naar tweede. De club had geen centen en ik herinner me nog dat ik op de eerste training slechts 13 spelers had, nadien kwamen wat beloften bij de kern. We kenden een rustig seizoen en dan kwam ik bij Francky Dury terecht bij Zulte Waregem om er technisch adviseur te worden. Ik was verantwoordelijk voor de wedstrijd- en videoanalyse.”

     

    Daar scoorde Rik Vandevelde al meteen goeie punten bij de gewonnen Bekerfinale tegen Moeskroen…

    “Ik had Tim Matthys bij de beslissende vrije trap getipt over hun doelman Luzi, waardoor die bal langs de muur in doel verdween. Ik herinner mij dat ik 5 Dvd’s zag van Lokomotiv Moskou en ik kende geen woord Russisch. Ik ben daar misschien 150 uren mee bezig geweest. Ik ben zelf vertrokken omdat het tè veel werd en ik het tè perfect wou doen. Ik kende het geluk dat Fuat Capa – een goeie vriend van me- naar Genclerbirligi kon. Ik kon zijn plaats innemen bij VW Hamme in 2e klasse en weer trainer worden. We kenden een zeer goede start maar hadden pech want het was het eerste seizoen dat de periodetitels wegvielen. In dat seizoen speelden we in de Beker tegen Anderlecht waardoor het eerste contact ontstond met Herman Van Holsbeeck. Hij zei ‘ik heb iets voor u’… en dan is het snel gegaan.”

     

    Wanneer begon je uiteindelijk bij Anderlecht ?

    “Ik begon als assistent-hoofdscout op 15 februari 2008. Werner Deraeve was toen nog de hoofdscout. Het jaar nadien volgde een reorganisatie en werd ik hoofdscout. Onze scoutingscel bestaat uit mezelf, drie scouts nl. Albert Martens, Werner Deraeve en Eddy Van Daele en dan is er de secretaris die zorgt voor de tickets en dat ik in het buitenland een wagen ter beschikking heb. Recent ben ik ook verantwoordelijk voor Zuid Amerika en Afrika, een taak die Deraeve voordien deed. In die drie jaar als hoofscout deed ik 6 transfers met name Mazuch, Marecek, Safari, Mollins, Lesjacks en Diogo. Mijn scouts hebben net als ik vaste landen. Voor de rest vervolledig ik hun werk, ik beslis in samenspraak met mijn scouts en adviseer dan met de directie voor een eventuele aanwerving.  Iedere week maak ik een directierapport dat een 30 tot 40 bladzijden telt, maar soms lukt me dat niet. Alle wedstrijden van de scouts met een samenvatting zijn erin verwerkt. Dat rapport gaat dan naar Philippe Colin, trainer Ariël Jacobs, Herman Van Holsbeeck en Roger Van den Stock.”

     

    Veel vrije tijd blijft er voor je niet over…

    “Per maand zie ik zo’n 20 tot 25 matchen. Ik probeer het eerste elftal van Anderlecht een vijftal keer per seizoen aan het werk te zien, eigenlijk is dat te weinig. Voor een buitenstaander is het een fantastische job, maar het is druk. Het is een job van veel reizen, auto-vliegtuig-hotel-voetbalstadions. Ik heb nog geen enkele stad gezien. Ik droom ervan ooit weer op het terrein te staan als assistent-trainer. Ook technisch directeur zou me moeten liggen. Ik zit in een goeie club, maar de druk is enorm hoog. Qua organisatie is Anderlecht top in België, je hebt alles wat je moet hebben. Als ik morgen echter een aanbod krijg van Zulte Waregem ben ik terug en Van Holsbeeck weet dat. Ik ben hier geboren en woon nog in Waregem. De cirkel zou dan rond zijn voor me.”

     

     

    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    29-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zulte Waregem : “De sfeer in het stadion is fantastisch”

    “De sfeer in het stadion is fantastisch”









    Na de deugddoende overwinning tegen KV Kortrijk was iedere Essevee-supporter door het dolle heen en dan vooral de sfeergroep in vak X. Zoals ook na de bekermatch tegen Ronse zweepte initiatiefnemer Maarten Deschuymere met Davy De fauw en Sammy Bossut het publiek op met gezangen als onder meer ‘forza SV’ en ‘al wie niet springt, dat is geen boer’. Een leuke actie die voor herhaling vatbaar is. Dat vindt ook communicatiemedewerker Cedric Tack. We polsten Cedric naar een reactie op dit alles. Cedric was sinds 2008 voetbaljournalist voor Het Nieuwsblad en combineerde dit met de job van communicatiemedewerker-selectiedeskundige bij Binnenlandse Zaken. Sinds een goeie maand is Cedric aan de slag als medewerker bij Essevee.

     (Cedric Tack)


    Cedric, het plaatsen van een nieuwe sfeertribune is duidelijk een schot in de roos.
    Er wordt nu véél meer sfeer gecreëerd in het Regenboogstadion?

    “Ik wil in eerste instantie benadrukken dat er al iedere thuismatch meer volk is komen opdagen, die er mee een fantastische sfeer van maken. De andere tribunes pikken dit mooi op. De sfeeractie nadien was ook heel fraai. Het is de bedoeling om dit in de toekomst te herhalen. Tegen Lierse pakken we trouwens ook uit met een unieke abonnee-actie waarbij een abonnee een vriend(in) kan uitnodigen voor vijf euro. Er snel bij zijn is de boodschap.”

     Hoeveel abonnees telt Zulte Waregem momenteel ?

    “We zitten voor het ogenblik aan ongeveer 2.000 fans méér voor een thuiswedstrijd, abonnees en losse tickets inbegrepen. De supporters komen ons zelf vertellen dat het fantastisch is om naar het stadion te komen. Dat merken we bijvoorbeeld ook op onze facebookpagina ‘SV Zulte Waregem-Essevee’. De spelers vertellen ons dat het iets unieks is wat ze nog niet hebben meegemaakt. Onze aanvoerder Davy De fauw is de voortrekker en spreekt veel met de mensen van de sfeergroep. Hij haalt de mosterd mee vanuit Roda.”

     De sfeeractie haalde zelfs het nieuws op de site van Sporza en teletekst. De fauw kwam ook op radiozender MNM hieromtrent.

    “Inderdaad. Maar we hebben dit niet van Club afgekeken, zoals op Sporza werd gesuggereerd. De sfeeractie was een initiatief waar we zelf al een tijdje mee bezig waren. Maarten Deschuymere en Geert Titeca van de sfeergroep steken daar enorm veel tijd en energie in. Via deze weg wil ik hen daarvoor nogmaals bedanken. Het aantal spandoeken en vlaggen tegen KV Kortrijk gezien? Ongelofelijk .”
    (het filmpje van de sfeeracties tegen KVK en Ronse is trouwens tebekijken via de site van Essevee en op hun facebookpagina,
    of klik hieronder,nvdr)

     

    De zege tegen Kortrijk opent perspectieven voor de toekomst maar dan mag er niet verloren worden op Westerlo…

    “Ik denk dat we al een gans seizoen goed spelen op uitzondering van onze vorige uitmatch op Beerschot. Tegen KVK werd de knop omgedraaid en pakte Essevee weer uit met goed combinatievoetbal. Ik twijfel er niet aan dat we in Westerlo op dit elan kunnen doorgaan.”

    Cedric, je bent nog niet zo lang actief bij Zulte Waregem. Waarvoor ben je verantwoordelijk ?

    “Ik sta als communicatieverantwoordelijke mee in voor dedagelijkse werking van A tot Z op communicatiegebied. Ik help mee te ondersteunen bij alle mogelijke soorten van communicatie. Maar iedereen is mee verantwoordelijk voor de communicatie binnen een club. We zijn allemaal ambassadeurs van de club.”

    (Cedric voert deze taak uit met Arne Houtekier (algemene-en perscommunicatie) en Jeroen Devolder (multimedia).

    De ‘Forza SV’ kreet doet denken aan hetgeen de fans van KRC Genk ook telkens door het stadion laten weerklinken. Door het plaatsen van de nieuwe sfeertribune krijgt Maarten Deschuymere de Esseveefans voortdurend aan het zingen.
    Maarten is tevens jeugdtrainer bij Essevee.

     (Maarten Deschuymere)



    Interview : Koen Christiaens

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    28-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GIANNY DE VOS en FRANCKY VANDENDRIESSCHE : “We blijven liefst in de schaduw.”

    GIANNY DE VOS en FRANCKY VANDENDRIESSCHE :
     “We blijven liefst in de schaduw.”



    Op deze achtste speeldag staat met Zulte Waregem-KV Kortrijk de moeder van alle derby's op het programma. Voor vele fans van zowel Essevee als de Vééka is dit dè match van het jaar waarbij de troepen van Hein Van Haezebrouck de partij wel aanvatten met een voorsprong van liefst vijf punten. Voor deze voorbeschouwing brachten we de beide keepertrainers bijeen : Francky Vandendriessche speelde tussen 1991 en 1998 152 wedstrijden voor het eerste elftal van SV Waregem en is sinds dit seizoen bij KVK aan de slag. Gianny De Vos maakte eerder de omgekeerde beweging en voert deze functie uit voor Zulte Waregem. Genoeg stof voor onderstaand dubbelinterview.



    Kennen jullie elkaar ?
    Gianny :”Ik ken Francky van de periode dat hij nog zelf nog doelman was. Ik was vroeger altijd supporter van SV Waregem.”

    Francky :”Ik ken Gianny iets minder. Ik heb in Oudenaarde nog Dubro keepersschool gevolgd en daar was Gianny altijd aanwezig. We zijn mekaar ook nog tegengekomen in Gent voor het keepertrainersdiploma.”

     

    We zijn toe aan de achtste speeldag. Naargelang de ambities staat Essevee onder en KVK boven de verwachtingen ?

    Francky :”In het geval van Kortrijk zou ik niet meteen zeggen boven de verwachtingen. We hebben thuis Lierse, Cercle, STVV en OHL ontvangen en dat zijn ploegen waartegen je punten moet pakken; Cercle verloor nog maar een match en dat was tegen ons. We hadden wel moeilijke verplaatsingen naar Anderlecht, Standard en Westerlo. We hebben wel nog een twee, drietal transfers gedaan waarmee me enorm mee versterkt zijn namelijk Chavarria en Veselinovic. Van deze laatste had ik gezegd dat ze hem vlug moesten nemen, omdat ik hem kende uit tweede klasse met Brussels. Ik vind het geen verrassing dat we daar staan. Wij hebben ook niet die ambitie uitgesproken die Zulte Waregem wel heeft.”

    Gianny : Met Lokeren en Genk uit en Club Brugge en Gent thuis hadden wij een moeilijk programma. Uit de verplaatsing naar Mons moesten we meer gehaald hebben. Het voetbal was zeker niet slecht maar als je de krant opentrekt staan daar de punten voor één week en die punten tellen.”

    Francky :”De druk ligt bij Essevee door hun achterstand op ons.”

     

    Hoe kwamen jullie respectievelijk naar en van KVK ?

    Francky :”Ik kreeg eerst telefoon van Gil Vandenbrouck(technisch directeur bij Moeskroen) die me vroeg : ‘Ben je geïnteresseerd om naar Kortrijk te komen ?’ We zaten met Mons nog volop in titelstrijd. Ik had al twee prachtige jaren met Mons gehad en wou wachten om te beslissen, tot nà de eindronde. Eind april heeft KVK me onder druk gezet en gezegd dat ik moest beslissen tegen het einde van die week. Bij Bergen stelden ze dat ze op dat moment geen budget konden maken voor dit seizoen. Ik heb dan getekend bij KVK en dan heeft Philippe Van De Walle zijn kandidatuur gemaakt bij Mons. Voorzitter Leone wou me nog houden, maar ik had Kortrijk mijn woord gegeven. Dat wil ik wel duidelijk stellen : ik ben 18 jaar keeper geweest, dit is mijn vijfde jaar als keepertrainer en heb nog nergens zelf gesolliciteerd.”

    Gianny :”Dit is mijn derde seizoen als doelmannentrainer bij Zulte Waregem en had dit voordien twee jaar gedaan bij KVK. Ervoor zat ik bij de jeugdwerking van Zulte Waregem waar ik de keepers deed en ben zo meegegroeid. Het was in het seizoen 2007-2008 – de voorbereiding was al begonnen – dat Hein Van Haezebrouck me contacteerde om die job te doen bij KVK, Santelé was gestopt. We hebben eerst eens gepraat en dan heb ik daar eerst eens over gebabbeld met John Dujardin. Hij zei dat ik die kans moest grijpen. Ik heb daar geen moment spijt van gehad, we speelden kampioen in tweede klasse en overleefden nipt het eerste seizoen op het hoogste niveau. Van Hout deed daar een schitterende match in Genk(0-1 winst voor KVK, nvdr), dan verloren we van Gent en wonnen op de laatste speeldag 1-3 op Westerlo. Hein Van Haezebrouck vertrok dan naar Genk. Op dat gebied heb ik het idee van Francky want Vincent Mannaert had me zélf al eerder gepolst voor een terugkeer, maar dan werd Hans Galjé, via Portsmouth, doelmannentrainer. Het jaar nadien nam Vincent weer contact op en zat ik opnieuw bij Zulte Waregem.”



    Hoe is het werken als Waregemnaar in Kortrijk ?

    Francky :“Ik heb die vraag ook gehad van de reporter van de Krant van West-Vlaanderen. In de spelersgroep is dat vrij beperkt, de rivaliteit heerst er vooral tussen de supporters. De spelersgroep was eerst geconcentreerd voor de bekerpartij tegen Antwerp en bij de supporters is het net omgekeerd : die spraken niet van Antwerp maar van Waregem. Bij de spelers is die gebondenheid heel wat minder. Vraag aan Chavarria waar Waregem ligt en hij denkt misschien rond Antwerpen.”

     

    Hoe schatten jullie de kwaliteiten in van jullie drie doelmannen ?

    Gianny :”Voor mij is er geen rangorde tussen de doelmannen. Voor mij is het heel duidelijk, ik spreek niet graag over een nummer één, twee of drie.”

    Francky :”Bij Moeskroen had ik Volders en Slovenciak, bij Bergen Berthelin en Sausez. Bij ons is Keet laat toegekomen en hadden we twee nieuwe keepers. Ik heb er dan zelf iemand bijgenomen van bij de jeugd, Rogiers, want we hadden zelfs geen derde doelman. Er is een enorm groot verschil van werken tussen Van Hout en Keet; ze hebben twee verschillende stijlen van keepen. Van Hout meet 2 meter en 8 centimeter en is daarmee de grootste doelman van Europa. Het vraagt enorm veel denkwerk om die mensen beter te maken. Dat maakt het speciaal voor me. Het zijn twee tegenpolen qua fysieke paraatheid.”

    Gianny : “Ik zeg in het begin van het seizoen dat de keepers gelijk zijn voor me.”

    Francky :”Ik heb dat ook gezegd tegen de trainer ‘laat die tweede doelman eens spelen in de Beker’.”

    Gianny :”Volledig mee akkoord. Ik heb hetzelfde voorgesteld aan Darije Kalezic waardoor Muyters in doel stond tegen Ronse. Ze kunnen dat niveau niet oppikken bij de beloften.”

     

    In hoeverre worden tegendoelpunten nadien geëvalueerd ?

    Gianny :”Ik heb op de computer een analyseprogramma. Op maandag en woensdag geef ik ook training aan de keepers van de Uefa’s en de beloften. Ik bekijk op maandag dan de beelden van de partij in het weekend dat voorbij is en later bekijk ik deze op een groot scherm met mijn doelmannen.”

    Francky :”Ik moet zeggen dat ik hierin veel beperkter ben. Als keeper weet je heel goed wat er verkeerd liep. Als je je doelman er dan nog eens mee confronteert en de volgende match nadert alweer…”

    Gianny :”Het positieve kun je er ook uit halen.”

    Francky : “Je kan het wel hebben over het positiespel.”

    Gianny :”Het is een full-time job. Ik heb nog de combinatie gedaan met werk, maar dat lukte niet.”

    Francky : “Het is zeven op zeven. Ik geef ook nog één keer in de week training aan de Topsportschool in Gent.”

     

    Zitten er talentvolle doelmannen bij de jeugd ?

    Gianny :”Bij ons niet meteen. De stap is enorm groot naar de beloften en nog zoveel groter naar de A-kern.”

    Francky : “Hetzelfde verhaal bij ons. Het is een werk van langere termijn. Ik heb die derde keeper zelf moeten halen om ons te depanneren maar door zijn 1, 77m heeft hij niet het profiel voor eerste klasse.”

     

    Kristof Van Hout is wel een verhaal apart…

    Francky :”Het is een schitterende jongen om mee te werken. Hij is eigenlijk te bedeesd en we proberen ook in te praten met hem hierover. Het is eigenlijk qua figuur meer een type basketter. Hij doet het heel goed momenteel. Het is een crème van een jongen.”(Van Hout was dinsdagavond nogmaals de bekerheld door de strafschop van Lambot te stoppen. Keet begon aan die partij tegen Antwerp, 1-1 nà verlengingen en Van Hout kwam Keet vervangen na 117 minuten. Kristof Van Hout was voor zijn invalbeurt samen met Francky Vandendriessche nog gaan opwarmen op het oefenveld met het gekende gevolg…, nvdr).

     

    Francky, hoelang is het geleden dat je het Regenboogstadion betrad ?

    “Ik ben gaan scouten voor KVK tijdens de eerste thuismatch van Essevee tegen OHL. Ik heb hier ook nog een afscheidsmatch met ex-spelers gespeeld, dat moet de laatste keer als doelman zijn geweest. Ik ben overal vertrokken zonder problemen. Maar van in mijn tijd moet Johan Vanderheeren de enige zijn die is overgebleven. Martin Balcaen en Andre Kerkhove zweefden toen tussen de eerste en tweede ploeg. Maar als Waregemnaar ben ik nog van alles hier op de hoogte, ook omdat mijn broer en pa in de Holstraat een slagerij hebben.”

     

    Er zitten nogal wat Waregemnaars bij KVK. Jij, een manager, een secretaresse en er zijn Nfor en Vandenbroeck die vorig seizoen nog bij Zulte Waregem speelden. Zijn jullie tevreden over hen ?

    ”We zijn enorm tevreden over Nfor. Voor ons is hij een grote aanwinst, is enorm werkkrachtig, je hebt er nooit mee gedaan en dan komt hij wel die kracht tekort voor het doel want het is geen goalgetter.”

    Gianny :”Ik denk dat de klik met Hein enorm belangrijk is voor Nfor.”

    Francky :”Dat heeft hem over de streep getrokken. In het geval van David Vandenbroeck : Het is pech dat hij op Anderlecht uitviel, maar het is een sobere verdediger. Voor hetzelfde geld zat hij nog bij Zulte Waregem, iedereen weet wat er gebeurd is met Hugo Broos die hem liever niet bij Zulte Waregem had.”



    Bij Essevee zal Rossini(ex-KVK) supergemotiveerd zijn…
    Gianny :“Ik zit wel een groot deel apart met mijn keepers maar weet dat Pino de goeie mentaliteit heeft om mee te werken. Rossini heeft al goeie matchen gespeeld. De trainer koos op Beerschot voor Maazou, dat zal wel een ontgoocheling voor hem zijn geweest. Misschien is dat een nieuwe motivatie voor Rossini als hij er bijloopt tegen KVK.”

     

    Hoelang hopen jullie het vak van doelmannentrainer nog uit te oefenen ?

    Gianny :”Ik wil daar geen leeftijd op plakken. Andere mensen zullen oordelen of ze tevreden zijn over me. Je weet nooit waar je landt. Ik heb nooit gedacht keepertrainer te zijn op dit niveau. Bij de jeugd was dit voor mij een fanatieke hobby die in nu in mijn voordeel is uitgedraaid. Maar het is iedere dag hard werken.”

    Francky : “Voor mij ligt het iets anders. Ik wil dit de rest van mijn dagen doen. Indien ik op 1 juni van dit jaar had gewild kon ik bij Mons tekenen voor de rest van mijn leven. Het was een moeilijk afscheid voor me.”

    Gianny :”Mijn contract loopt af op het einde van dit seizoen. Ik heb al samengezeten met Hans Gillhaus en de kans is groot dat het contract verlengd wordt. Maar wij moeten niet te veel lawaai maken, ik sta het liefst in de schaduw. Ik ben niet happig voor interviews en koop zelfs geen krant, lees ze enkel in het spelershome. De reporters kunnen je soms kraken. Ik blijf liefst in de schaduw.”

    Francky : “Ik sluit me daarbij aan want heb op dat vlak ook al veel meegemaakt. Soms neem ik op Kortrijk de achterdeur om de pers te mijden.”

     

    Misschien nog een pronostiekje voor de match van zaterdag…

    Gianny :”Ik ben daar slecht in.”

    Francky :”Ik ga voor een typische derbyuitslag, 1-1.

    Gianny : “Ik hou het bij 0-0, dat is goed voor de doelmannen.”

     

    Francky, nog één vraag voor jou. Het beste elftal dat je ooit hebt gekend bij Moeskroen ?

    “Dat was mezelf in doel. Achterin Michael Zewlakov, Vidovic, De Vleeschauwer en Castro. Op het middenveld Vanderhaeghe, Dugardein, Martic en Tanghe. In de aanval Jestrovic en Marcin Zewlakov. Dat was eigenlijk een ploeg om kampioen mee te spelen. We eindigden vierde, later ook enkele keren vijfde. Ik herinner me nog goede spelers als Pieroni, Gregoire en Ban. Voor dit seizoen had ik bij KVK trouwens Jeremy Perbet getipt. Ik heb gewerkt met Pieroni en Jestrovic, Perbet is hetzelfde type.”

     

    Ivm met Francky Vandendriessche nog volgende anekdote : Toen Francky en ikzelf nog naast elkaar op de schoolbanken zaten in het Heilig Hartcollège te Waregem kreeg ondergetekende een vermaning van de studiemeester omdat we te veel over het voetbal praatten…

     

    Omwille van het tienjarig bestaan pakt Zulte Waregem uit met twee voordelige acties. Wie geboren is in de maanden juli, augustus of september kon bij de gelukkigen behoren om gratis deze derby bij te wonen en bovendien tien vrienden uitnodigen. In de vakken G-H-J-I en K kan je met een bon – die maandag in het Laatste Nieuws stond – naar de match voor slechts vijf Euro. In het supportersvak X heeft de sfeergroep alvast weer in actie in huis.

     

    Bij de bezoekers ontbreekt Mo Messoudi die zijn eerste schorsingsdag uitzit na de rode kaart tegen OHL. KVK pakte vorig seizoen slechts zes punten op verplaatsing en de laatste uitzege dateert van 21 augustus 2010. Het werd toen 1-2 op het veld van Lierse.  

     

    De scheidsrechter die deze match in goede banen moet leiden is Claude Bourdouxhe, nadat eerst Christophe Virant was aangeduid.

     

     

    Koen Christiaens.


     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381
    27-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Vandendriessche : “Vooral interessant dichter bij huis te spelen.”

    Wouter Vandendriessche : “Vooral interessant dichter bij huis te spelen.”



    SV Zulte Waregem-KSK Ronse is een interessante affiche in de 1/16e finales van de Beker van België. Het is niet de eerste keer dat beide teams elkaar bekampen in dit stadium van de Beker en ook dit keer mag Essevee in eigen huis aantreden. Wouter Vandendriessche speelde voor beide ploegen en laat in deze voorbeschouwing zijn licht schijnen op deze wedstrijd. In de vorige ronde schakelde Ronse Woluwe uit (0-2) en laat deze laatste nu precies de ploeg zijn die … Zulte Waregem vorige keer uit de Beker pegelde.

     

    Wouter, dit seizoen verhuisde je van KSK Ronse naar RC Waregem. Vanwaar deze overstap ?

    “Er speelden een aantal redenen. De voornaamste reden is dat het een heel pak dichter is bij huis. Af en toe fietsen naar training is zeer aangenaam. Daarnaast was de interesse van RC Waregem heel groot en het leek me leuk om terug in een Vlaamse ploeg te spelen !”.
     

    Welke zijn de verwachtingen dit seizoen bij de Rassing ?

    “Ik denk dat we de linkerkolom dit seizoen als doel moeten voorop stellen. Wanneer we gespaard blijven van blessures moet dit zeker haalbaar zijn.”

     

    De overwinning tegen KSV Oudenaarde moet deugd gedaan hebben binnen de spelersgroep ?

    “Jazeker, de overwinning was zeer belangrijk voor de groep. Deze zege gaf ons wel een boost waardoor we ook vol vertrouwen de partij in Torhout tegemoet gingen en onze eerste uitzege (1-5) boekten !”.
    (Uitblinker Wouter Vandendriessche scoorde een hattrick op Torhout…)

     

    Essevee moet toch in staat geacht worden de Bekermatch tegen Ronse naar zijn hand te zetten ?

    “Een goed Zulte Waregem moet deze wedstrijd altijd winnen.”

     

    Welke zijn de gevaarlijke heerschappen bij Ronse ?

    “Ik denk dan direct aan Alexandre Frutos, een goeie speler met technische capaciteiten en scoort makkelijk. Voor de rest is de ploeg nogal vernieuwd ten opzichte van vorig jaar. Ik denk dat er tegen Essevee wel een degelijke verdediging zal staan. Met oud gekenden Thierry Coppens en Philippe Buyssens !”.

     

    Ga je kijken naar de match ?

    “Normaal gezien niet, aangezien ik tegen dan net papa zal geworden zijn(waarvoor proficiat Wouter !, nvdr) denk ik dat ik liever thuis blijf.”

     

    Is Ronse een ploeg die het budget en de mogelijkheden heeft om de stap terug te zetten naar tweede klasse ?

    “Ik heb de voorbije jaren niet de indruk gekregen dat die ambitie er was. Het is op dit moment heel moeilijk overleven in tweede, vooral financieel dan. Er zijn weinig ploegen die dergelijke ambitie koesteren denk ik.”

     

    Wie wordt kampioen in derde ?

    “In onze reeks heeft Centre-La Louvière een heel sterke 18 op 18 neergezet, maar het seizoen is nog lang.”

     

    Wouter, je hebt al enkele ploegen gekend maar houdt aan het verhaal Zulte Waregem ongetwijfeld goeie herinneringen over. Vooral die Europese matchen tegen Newcastle zullen jou bijblijven ?

    “Ja, ik heb drie fantastische jaren meegemaakt bij SV Zulte Waregem. Ik ben ook zeer dankbaar dat ik dat allemaal heb mogen meemaken ! Mijn persoonlijk hoogtepunt, waar ik altijd met plezier aan terug denk, is mijn doelpunt tijdens de 1-4 zege tegen Austria Wenen, waar Tim Matthys eerst al een hattrick scoorde. Als groep is de gewonnen Bekerfinale het hoogtepunt, dat was echt geweldig !”.

     

     



    Koen Christiaens.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:ZW 5381



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hoofdpunten blog mijnpronostiek
  • WELKOM bij 'Mijn Pronostiek'
  • Reglement
  • SPEELDAG 27 : LIJST 1 en 2
  • SPEELDAG 27 : LIJST 3 en 4
  • SPEELDAG 27 : LIJST 5 en 6


    WK 2022:  
    Bekijk nog eens alle resultaten van het WK in Qatar
    door op onderstaande afbeelding te klikken.

    Foto


    EURO 2021
    Bekijk nog eens alle
    resultaten van
    EURO 2021 door op 
    onderstaande afbeelding
    te klikken.

    Foto


    Foto

    Op zondag 2 april rijdt het profpeloton de Ronde van Vlaanderen!
    De beste renners strijden dan voor de titel van de meest prestigieuze
    Belgische eendagswedstrijd. Oudenaarde is opnieuw de fiere aankomststad
    van Vlaanderens Mooiste en dat voor het elfde jaar op rij. Voor renners, wielertoeristen
    en het publiek is het uitkijken naar wie de 107de editie van de Ronde op zijn naam mag schrijven en bij de vrouwen wie de 20ste editie op haar palmares laat bijschrijven.
    Ben je terug op de afspraak op zondag 2 april 2023? 

    De Ronde van Vlaanderen
  • Website Ronde van Vlaanderen

    Foto


    Voor het elfde jaar op rij was
    Oudenaarde de fiere 
    aankomststad
    van 'Vlaanderens Mooiste',
    de Ronde van Vlaanderen.
    Winnaars in Oudenaarde:
    Tom Boonen (2012),
    Fabian 
    Cancellara (2013 en 2014),
    Alexander Kristoff (2015),
    Peter Sagan (2016), Philippe Gilbert (2017), 
    Niki 
    Terpstra (2018), Alberto Bettiol (2019)
    Mathieu Van Der Poel (2020), Kasper
    Asgreen (2021) en Mathieu
    Van Der Poel (2022), Tadej Pogacar (2023)
    dompelden de 
    stad Oudenaarde en 
    omstreken in de Vlaamse Ardennen
    onder in een geweldige extase.
    Al waren de coronaedities 
    van 2020 en 2021 wel zonder publiek.

    De komende zes jaar zullen Brugge en Antwerpen
    afwisselend de start organiseren. 
    2022, 2024 en 
    2026 start de 
    Ronde in Antwerpen en
    2023, 2025 en 2027 wordt Brugge 
    de startplaats van Vlaanderens Mooiste. 
    De aankomstplaats blijft tot minstens
    2028 in Oudenaarde.


    Welke gemeenten waren reeds 'het dorp van de Ronde'?

    Foto

    2000 : Ingelmunster
    2001 : Kwaremont
    2002 : Aarsele-Tielt
    2003 : Eeklo
    2004 : Lichtervelde
    2005 : Brakel
    2006 : Ichtegem
    2007 : Gavere
    2008 : Bellegem
    2009 : Wetteren
    2010 : Desselgem
    2011 : Zwalm
    2012 : Torhout
    2013 : Rekkem
    2014 : Heule
    2015 : Zwevegem
    2016 : Geen dorp
    2017 - 2018 - 2019 : Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem
    2020 en 2021 : Geen dorp
    2022 : Haaltert
    2023 : Izegem


    Foto

    Vergane voetbalglorie
    Bezoek de website www.verganevoetbalglorie.be.
    Je vindt er allerlei foto's en informatie terug van
    verdwenen clubs, oude voetbalstadions, Panini-stickers,
    vergeten shirtsponsors en nog zoveel meer.
    Like op de pagina 'verganevoetbalglorie' op Facebook.
    Alvast veel kijk- en leesplezier.


    Wie helpt de 'Johny Thio' verzamelaar ?
    Luc Condé uit Hooglede, bezoeker van dit blog,
    maar tevens ook verzamelaar van ex-voetballer
    wijlen Johny Thio. Hij verzamelt alles, vooral foto's,
    van Thio die tussen 1963 en 1975 voor Club Brugge 
    voetbalde. Na zijn Club-periode speelde hij nog o.a.
    voor Zottegem en Roeselare en werd hij trainer van
    o.a. Gullegem. Vooral van die periode tussen 1975 en
    1985 kan Luc nog heel wat materiaal gebruiken.
    Neem contact op via conde.luc@telenet.be. Luc dankt je !


    Foto

    Wist je dat je alle lijsten van de BRT TOP 30 
    kan terugvinden ?
    Via de website www.muziekbank.be krijg je een 
    volledig overzicht van alle hitlijsten vanaf 
    1970 tot op vandaag.
    Welk nummer stond op één op 5 januari 1974 ?
    Wat waren de nieuwkomers op 13 maart 1982 ?
    Wat was de sterkste stijger op 18 juni 1994 ?
    Klik op onderstaande afbeelding en je kan
    er een volledig overzicht terugvinden.

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bezoek ook ...
  • Stad Oudenaarde
  • Adriaen Brouwer Bierfeesten
  • Oudenaarde - Le petit Bruges
  • MOU Oudenaarde
  • Stations uit onze kindertijd
  • Gentse Feesten
  • Zulzeekse Feesten
  • Radio Mfm
  • Radio Diamant
  • Music Stars

    Regio Oudenaarde
  • Oudenaarde
  • Kluisbergen
  • Ronse
  • Wortegem-Petegem
  • Maarkedal
  • Zwalm
  • Horebeke
  • Brakel
  • Gavere
  • Kruisem

    Regio Zottegem
  • Zottegem
  • Herzele
  • Sint-Lievens-Houtem
  • Oosterzele
  • Lierde
  • Ninove
  • Haaltert
  • Erpe-Mere
  • Wetteren
  • Geraardsbergen

    Regio Waregem
  • Waregem
  • Deerlijk
  • Harelbeke
  • Anzegem
  • Avelgem
  • Zwevegem
  • Spiere-Helkijn
  • Zulte
  • Wielsbeke
  • Kortrijk

    Altijd een bezoekje waard
  • Gent
  • Brugge
  • Breskens
  • Sluis
  • Cadzand
  • Vlissingen
  • Zoutelande
  • Veere
  • Middelburg
  • Sneek


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs