Nationaal U16 KVK Westhoek

22-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijdverslag KVK - Oudenaarde
KVK WESTHOEK - OUDENAARDE 3-1

Zaterdagnamiddag, veel wind, hagel tijdens de opwarming maar toch het zonnetje tijdens de wedstrijd. Kvk speelde vandaag tegen de leider uit het Oostvlaamse Oudenaarde. Tijdens de heenwedstrijd mochten we reeds ondervinden dat dit een sterke en stevige ploeg was. Toch zou deze wedstrijd anders verlopen dan de heenwedstrijd. Vooral de wind ging en zou wel eens bepalend kunnen zijn. In de eerste helft tegen de wind in hielden we de tegenstander weg van het doel. Oudenaarde had wel het meeste balbezit maar echt veel kansen kregen ze niet bij elkaar gespeeld. Vooral de stilstaande fasen zorgden voor gevaar. KVK kon ondanks het overwicht van de bezoekers enkele malen goed tegenprikken en had met Nathan de beste kans van de eerste helft maar zijn bal ging langs de verkeerde kant van de verste paal buiten. Net voor de rust kreeg ook Baptiste nog een mogelijkheid maar zijn kopbal was te zwak om de bezoekende doelman te verslaan. 0-0 bij de rust was een mooie tussenstand en opende perspectieven voor de 2de helft. Zonder Guillaume die gekwetst moest achterblijven in de kleedkamer bleef het spelbeeld hetzelfde. Oudenaarde met de bal en KVK met een goede organisatie. Door het windvoordeel konden we wel iets meer druk zetten naar voor toe. Hierdoor konden de bezoekers iets moeilijker uitverdedigen. Een mooie aanval op onze linkerkant brachten de bezoekers op voorsprong. Eerst was er nog een redding van Martijn maar die kon de bal enkel wegtikken. Een goed gevolgde speler kon de bal simpel binnen tikken 0-1. De hoofdjes gingen in eerste instantie naar beneden maar al vlug wisten we ons te herpakken. Door enkele verschuivingen kregen we terug vat op de wedstrijd. Op een mooie doorsteekbal werd Arthur foutief gestopt net voor de 16 meter. Thibaut zette zich achter de bal en plaatste deze mooi naast de muur in de rechterbenedenhoek. 1-1 en KVK terug in de wedstrijd. Vanaf dit doelpunt werd er op het scherp van de snee gespeeld door beide ploegen. Nog geen 3 minuten later stond het 2 - 1. Nathan werd langs de lijn, op rechts vrijgespeeld en bracht de bal mooi voor waar Arthur aan de 2de paal perfect de bal tegen de netten trapte. Nog was het feestje van KVK niet gedaan om een dolle 7 minuten af te ronden mocht Thibaut vanop 25 meter een vrije trap nemen. Opnieuw perfect getrapt en door het windvoordeel moest de bezoekende doelman de bal lossen waardoor de goed gevolgde Robin de bal kon binnen leggen 3-1 en wedstrijd gespeeld. In de laatste 8 minuten moesten we enkel nog onze verdedigende taak tot een goed einde brengen, wat ook gebeurde. Na de overwinning tegen de 2de in het klassement hebben we vandaag ook de 1ste in het klassement geklopt met veel inzet en overgave en als een groep vrienden die veel over hebben voor elkaar.
Een dikke proficiat aan iedereen en veel succes met de examens die deze week voor de deur staan. Neem jullie inzet en overgave maar mee in jullie studies zodat ook daar goede resultaten van komen.