Nationaal U16 KVK Westhoek

31-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deklatcompetitie + trainingen volgende week
U16-ers, Ouders

We hebben een winnaar in onze daklatcompetitie voor de maand oktober. Robbe wist 2x raak te trappen. Gezien we de laatste week waren konden de spelers dubbele punten verdienen. Hierdoor werd Michiel nog voorbij gestoken door zowel Robbe als Raf.
Proficiat Robbe. De volgende periode zal gespeeld worden tijdens de maand november en december.

Gianluca

Voor de trainingen van volgende week is er een kleine wijziging. Het betreft de training van woensdag 6/11. Deze zal doorgaan aan het jeugdstadion (parking zwembad). De training zal gegeven worden door Pedro Versavel samen met de doelmannen van U16, U17 en U19.

Het uur van de training is 17.15 uur tot 18.30 uur. De spelers kleden zich om in de kleedkamers aan de terreinen 4-5. Iedereen wordt hier verwacht gezien dit aanzien wordt als een volwaardige training.

Tot maandag

Trainer Wim

31-10-2013 om 21:21 geschreven door Wim Nagels

28-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.westrijdverslag KVK - Harelbeke

KVK WESTHOEK - HARELBEKE  3-3

Vandaag kwamen de ratten uit Harelbeke op bezoek. Uit de heenronde wisten we dat dit de best voetballende ploeg was. Bij aanvang van de wedstrijd leek het erop dat de thuisploeg de wedstrijd nu wel onder controle kon nemen. De eerste 5 à 10 minuten waren duidelijk in ons voordeel. Harelbeke moest nog een beetje wennen aan de omstandigheden, doch na het openingskwartier werden de bezoekers balvaster en speelden ze de bal goed rond. We kregen opnieuw een goed voetballende ploeg te zien. In vergelijking met de heenwedstrijd konden we nu wel, hetzij beperkt, iets meer tonen. We kwamen er enkele malen goed en snel uit. Na 18 minuten spelen werd de thuisverdediging te gemakkelijk uitgespeeld en werd de bal vakkundig naast Maxim in het doel geplaatst. Op dat moment zeker een verdiende voorsprong voor de bezoekers die het beste van het spel hadden. KVK was wat aangeslagen en even het noorden kwijt. We hadden moeite om de bal bij te houden en onze passing was niet altijd even zuiver. Hierdoor bleef de druk aanhouden en konden de ratjes nog eens scoren 5 minuten voor de rust. Met een 0-2 achterstand gingen we naar de kleedkamers.
In de tweede helft kregen we een heel ander spelbeeld. KVK ging veel hoger storen en liet minder ruimte om te voetballen. Hierdoor kwamen de bezoekers in de problemen. In 3 minuten werd de achterstand rechtgezet. Op twee identieke spelfasen kon de thuisploeg scoren. Arthur die een vrije trap mocht nemen en de bal perfect in de rechthoek dropte. Het eerste doelpunt werd door een attente Michiel voorbij de bezoekende doelman getrapt en het tweede doelpunt werd door Guillaume mooi binnengekopt. KVK leek nu gelanceerd om de wedstrijd helemaal te beslissen. De foutjes in de bezoekende defensie konden jammer genoeg niet benut worden. Tot 3x toe verschenen we alleen voor de doelman van Harelbeke. Telkens zat hij er met een voet of hand tussen. Harelbeke die niet hetzelfde spel kon ontwikkelen als in de eerste helft kon toch nog eens scoren. Op een stilstaande fase werd aan de tweede paal niet voldoende dekking gegeven. Maxim kon in eerste instantie de bal nog afweren doch deze werd centraal, tussen 2 verdedigers in, in doel gedevieerd. 2-3 en KVK weer op achtervolgen aangewezen. KVK gaf zich nog niet gewonnen en met veel overgave kon het 2 minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker scoren. Arthur bekroonde zijn goede wedstrijd met doelpunt. Een gelijkspel is gezien het verloop van de wedstrijd misschien wel de juiste uitslag. Harelbeke had het betere spel in de eerste helft en KVK was duidelijk de baas in de 2de helft. Ik denk dat zowel de bezoekende supporters als de supporters van KVK een mooie, spannende wedstrijd hebben gezien met veel tempo.

Proficiat met het karakter dat jullie getoond hebben om in de tweede helft te tonen dat we een waardige ploeg zijn in de nationale jeugdreeksen.