Inhoud blog
 • BEDANKT IEDEREEN !!!
 • Dode en zwaargewonden bij ongeval in Brugge
 • op 23 augustus smelten Lo en Reninge samen tot 1 korps
 • Vko te Wevelgem door de lens van JVK
 • Vko te Wevelgem door de lens van BRU
  Brandweernieuws uit Westvlaanderen
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  brandweer nieuws

  29-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29/3 Keukenbrand te Menen

  Om 17u51 kwam op de pagers een algeme oproep binnen voor ons en dit voor een ééngezinswoningbrand te Menen in de vooruitgangstraat. De voertuigen vertrokken naar het meldingsadres met ook nog aanvulling zoals in onze procedure met 2 weekploegen van de hoofdpost. Zij kwamen met TWW en APW2. De eerste aanvalsploeg kon het vuur snel bedwingen in de keuken.
  De bevoegde brandweer Menen kwam ook ter plaatse maar dan was het brandje al geblust. Wij waren er in het kader van SAH.

  Politie grensleie kwam met 1 ploeg ter plaatse. Gedurende de interventie moest De Lijn hun stadsdienst bus tijdelijk omleiden.

  29-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep systeem in de jaren 70 en 80.
  Bij brand telefoneerden de mensen naar de dienst 900. Vanuit de Kortrijkse centrale belde men naar "De Anker" om te zeggen waar het brandde. In de Anker werd de sirene in werking gezet en ging men buiten staan met de sleutel van het arsenaal. De eerste brandweerman die voorbijkwam, nam de sleutel  mee en kreeg te horen waar men naar toe moest. In het arsenaal schreef men op het bord de plaats van het onheil, zodat al wie aankwam wist waar het te doen was! Vanaf er een 4 tal man aanwezig waren, vertrok de eerste wagen, dit was ongeveer 3 minuten na het starten van de sirene. Maar het geloei van de sirene lokte ook veel ramptoeristen, wat soms de weg naar de interventie of op de plaats hinder veroorzaakte. Sinds 1989 word de sirene niet meer gebruikt, de oproepen komen nu vanuit de kazerne van Wervik waar de concierge de "piepers" activeerde. Voor kleine opdrachten worden nu enkle de leden van de weekploeg opgepiept. Ondertussen is aan de deur van het arsenaal een kastje voorzien met sleutel zodat de eerste die aankomt het glas moet breken en binnen kan.

  29-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  28-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27/03/09 Brand te Zandvoorde
  Een algeme oproep voor onze post en 2 ploegen van de hoofdpost. Dit was vrijdagavond omstreeks 22u20. In het kader van sah werden we gestuurd naar de Zandvoordestraat te Zandvoorde (Zonnebeke). Toen Apw4 ter plaatse was moesten ze uiteindelijk maar een klein keukenbrandje blussen. Verder kwamen ook ter plaatse Mww2 en Shw van onze post en Tww, Apw2 van de hoofdpost. Ook de bevoegde brandweer van Zonnebeke kwam ter plaatse, ook dit keer een zeer goede samenwerking. Tijdens de interventie bood brandweer Zonnebeke ook nog hun diensten aan voor bijstand waar we naar gestuurd werden ivm vko.

  28-03-2009 om 13:07 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  25-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25/03 Opruimen wegdek te Wervik
  Apw1 + Tww van de hoofdpost en Mww2 van de bijpost werden in de vooravond uitgestuurd voor het reinigen van het wegdek en dit in de Geluwesesteenweg te Wervik.

  25-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  22-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje geschiedenis van 1970 tot 1975.

  Weet je nog het stukje geschiedenis van de ambulance een maand terug. In dit stuk komt de vervloekte ambulance Renault ook weer opduiken. Na dat deze een paar maand dienst deed als ziekenwagen, met de nodige technische defecten, werd het toen gebruikt als wagen voor de veldwachter maar toen deze een nieuwe combi kreeg kwam de Renault terug naar de brandweer. Hij zal dienst doen als materiaalwagen. In 1980 word het dan definitief naar de schroothoop verwezen. De wagen had ondertussen enkele lagen verf verwerkt, eerst wit als ambulance, dan blauw als combi en tenslotte rood voor de brandweer.
  In 1974 word nog eens een gewestoefening georganiseerd in Geluwe, dit keer op een stuk grond in de Tuinwijk.
  De eerste ladderwagen komt in dienst in 1975. Het is een ladderwagen van het merk Opel. Een handbediende uitschuifladder van 16 meter.

  22-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  21-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21/3 schoorsteenbrand te Wervik
  Ondanks het vandaag een prachtige lentedag was moest de weekploeg iets voor 19u uitrukken voor een schoorsteenbrand. Uit de schouw kwam onheilspellend rook, dit was in de Westmolenstraat te Wervik. Vanuit de hoofdkazerne vertrokken ELW en APW2. Vanuit Geluwe vertrok APW4. De schade kon beperkt worden.  21-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  19-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners willen eigen brandweer

  Inwoners Guldentop willen eigen brandweer opstarten

  wo 18/03/09 15:44 - De bewoners van de wijk Guldentop op de grens van de gemeenten Rotselaar, Tremelo en Begijnendijk willen met een eigen brandweer beginnen.

  De inwoners hebben van burgemeester Dirk Claes van Rotselaar de toestemming gekregen om zelf een uitrusting te kopen en ermee te oefenen.

  In de afgelegen en bosrijke woonwijk staan er heel wat bungalows en houten chalets. Begin maart werd nog een van de woningen door een brand vernield. Een vrijwillige brandweer zou snel in actie kunnen komen, redeneren de buurtbewoners. Nu moet de brandweer van Leuven komen.
  (bron deredactie.be)

  19-03-2009 om 15:32 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  18-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18/03 Brand in schuurtje te Geluwe

  Om 14u24 was er een oproep voor een brand in de Komerenstraat in de nabijheid van het rond punt in Geluwe. APW4 en MWW2 vertrokken uit Geluwe terwijl APW2 en TWW dit deden vanuit Wervik. Via een naastliggend tuinpad kon het schuurtje bereikt worden. Met behulp van de hoge druk was het vuur snel gedoofd, er werd wel nog controle uitgevoerd onder het valse houten plafond. Hier en daar waren nog smeulende restjes die ook geblust werden. Na een goed uur was de klus geklaard. Politie zone Arro kwam ook ter plaatse.

  18-03-2009 om 20:29 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  16-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 1: Intervieuw met Collega Luc David van Nieuwpoort
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Naar aanleiding van de brandweerhervorming en  een gesprek met de Minister De Padt en de pers, dat er niet genoeg geen inspecteurs zijn bij de brandweer (2) om de brandweerdiensten te gaan bezoeken, kreeg mijn collega, Adjudant Luc David van de brandweer Nieuwpoort, vrijdag  een radio 1 presentator over de vloer van hun kazerne, dit voor een kleine reportage. Het ging uiteraard over brand en brandweer en een beetje over de blog van collega Luc-de-pompier,   http://luc-de-pompier.skynetblogs.be , het leven van een brandweerman.

  Deze reportage zou worden uitgezonden maandag 16 maart op radio 1, tussen 13.00 en 14.00.

  16-03-2009 om 11:32 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  15-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer hervorming moet sneller volgens Minister

  Task forces moeten hervorming brandweer versnellen

  De hervorming van de brandweer, van 251 brandweerkorpsen naar 33 hulpverleningszones, kan met de hulp van task forces sneller tot een goed eind gebracht worden. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt, die aan de provinciegouverneurs een omzendbrief heeft gestuurd met de vraag de hervorming te coördineren.

  Uitdaging
  De Padt omschrijft de hervorming van de brandweer, die met een structuur werkt die dateert uit 1963, als een uitdaging. "Er zijn verschillende hindernissen die genomen moeten worden. De verschillen tussen de beroepsbrandweermannen en de vrijwilligers, en tussen gemeentepersoneel en brandweerpersoneel, maken de hervorming niet makkelijker. De task forces zullen per zone de reorganisatie voorbereiden en onder meer een inventarisering maken van het personeel."

  Goede wil
  De minister zat vanmorgen samen met de Brandweervereniging Vlaanderen en ziet veel goede wil om de brandweerhervorming tot stand te brengen. De Padt hoopt tegen begin volgend jaar vorderingen te maken in de overgang naar de 33 hulpverleningszones. (belga/ep)

  15-03-2009 om 11:28 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele andere foto's van materiaal
  Bij dit stukje zie foto's van de Zodiac boot van ons duikteam, de elektrogroep, de Igs aanhangwagen, aanhangwagen voor vervoer (pompen, slangen, zandzakken enz) is ondertussen volledig heropgebouwd.
  Deze staan verspreid over de 2 kazerne's.  15-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  13-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13/03 Schoorsteenbrand te Geluwe
  Vrijdag de 13de heeft voor de inwoners van een woning in de Magerheidsstraat te Geluwe de dag werkelijkheid gemaakt. Zij kregen te kampen met een schoorsteenbrand. Op vrijdag om 19u gebeurd bij ons de weekploegwissel. Enkele minuten nadat de nieuwe weekploeg zijn dienst had aangevat mochten ze al uitrukken naar bovenstand adres om dit brandje te bedwingen. Ook dit leverde dit keer geen probleem en bleef de schade beperkt. Apw4 werd door onze post bemand en de hoofdpost leverde manschappen die ter plaatse kwamen met Apw2 en Elw.

  13-03-2009 om 20:21 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12/03 Opnieuw VKO op de A19
  Om 15u09 was er opnieuw een oproep voor een VKO op de A19. Toen de SHW de kazerne verliet werden door de 100 centrale verwittigd dat het niet meer nodig was om ter plaatse te gaan. Ook brandweer Wevelgem werd dit VKO opgeroepen. Omstandigheden niet bekend.

  13-03-2009 om 05:24 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  12-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12/03 Vko op afrit Geluwe
  Iets voor 10 deze morgen was er een oproep voor assistentie dienst 100. Met de SHW snelden wij ter hulp samen met de ziekenwagen en APW2 vanuit de hoofdpost. Ter plaatse bleek een wagen tegen de vangrail beland te zijn. Het slachtoffer was reeds uit het voertuig en had geen verwondingen. Daardoor konden we vlug de kazerne vervoegen, het ongeval gebeurde op de afrit Geluwe van de A19.

  12-03-2009 om 20:34 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  11-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer Kortemark en Diksmuide organiseren kaartingen.
  Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart—brandweer KORTEMARK—in OC De Kouter telkens vanaf 19u—VLEESKAARTING

  Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart - Brandweer Diksmuide - Kaarting in de kazerne.

  11-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  10-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 nieuwe voertuigen voor brandweer Torhout
  De brandweer van Torhout mocht onlangs 2 nieuwe voertuigen in dienst stellen. Een halfzware autopomp van Vannasche en een multifuctionele wagen geleverd door Somati.
  http://www.brandweertorhout.be
  10-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  09-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8/03 Algemene oproep voor de hoofdpost Wervik
  Gisteren avond werd even na 18u de hoofdpost opgetrommeld voor een woningbrand in de Molenstraat. éénmaal ter plaatse bleek er aan de droogkast wat rookontwikkeling te zijn. Hierbij ging de ambulance, APW2, TWW, ELW, APW1, PAW2, KWW en MWW1 ter plaatse.één van deze voertuigen werd bij het uitrijden van de Gasstraat aangereden door een wagen. Gelukkig was er niet al te veel schade.

  09-03-2009 om 10:48 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  08-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een overzicht van de jaren 60
  Tijdens de jaarwisseling van 1964 - 1965 steeg het waterpeil van de Reutelbeek onheilspellend. In een half uur tijd stonden de Nieuwstraat (nu  Kloosterstraat) en de Beselarestraat onder water. Het was de ernstigste overstroming sedert 1925. Gelukkig verdwijnt het water ook weer snel. Een tweedehands Mercedes (bouwjaar 1954) word aangekocht in 1966. Het bezit een lage drukpomp, hoge druk haspels en een schuiminstallatie. Het voertuig heeft ook 2800 liter water mee. In 1980 word het voertuig door de korpsleden helemaal opgeknapt. Het oudje doet nog dienst tot 1989 voor allelei karweitjes en brand. Het voertuig was een echt "werkbeest". Ooit zat het tot aan de chassis in de modder maar op eigen kracht raakte het voertuig daaruit. Snelheid was ook niet zo groot maar in de zomer van 1976, na veel waterleveringen, was de rijsnelheid veel verhoogd, alles kwam blijkbaar los. Tijdens één van zijn laatste ritten naar een oefening gaf het voertuig de geest.
  1968 de brandweer Geluwe bestaat 100 jaar. Op 25 augustus word dit gevierd. Die dag is er ook een grote gewestoefening, voor de gelegenheid word de kerk geblust. Korpsen uit Menen, Lauwe, Wevelgem, Moorsele, Wervik en uiteraard Geluwe nemen hier aan deel. Tijdens de oefening geven 3 muziekkorpsen de oefening een feestelijk tintje.

  08-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  06-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6/03 Opnieuw olie in de Ieperstraat te Geluwe
  Deze middag was het weer prijs in de Ieperstraat te Geluwe. Opnieuw was daar olie op het wegdek. Oorzaak was een aanrijding tussen 2 voertuigen waarbij er 1 tegen een gevel tot stilstand kwam, gelukkig vielen er bij dit vko geen slachtoffers. De weekploeg werd er naar toe gestuurd en met wat zakken korrels werd de olie verwijderd.
  Bijpost ter plaatse met MWW2

  06-03-2009 om 18:29 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse brandweer test nu ook handigheid van nieuwe kandidaten
  Als brandweerman kun je maar beter handig zijn, en daarom gaat de Antwerpse brandweer haar kandidaten onderwerpen aan een praktische proef: de handige Harrytest.
  De praktische proef, door brandweerlui ondertussen tot handige Harrytest omgedoopt, bestaat uit verschillende scenario's. 'Zo laten we kandidaten bijvoorbeeld een filmpje zien van iemand die een brandblusapparaat aan een muur bevestigt. Nadien moeten de kandidaten daar zelf ook in slagen', zegt woordvoerder Johan Van Olmen. 'Een andere test is het opzetten en weer opvouwen van een campingtent.'

  De bedoeling is na te gaan of de kandidaten wel voldoende handig zijn. 'Als je in het geval van het brandblusapparaat na vijf minuten nog steeds bezig bent met het zetten van de kruisjes op de muur, gaan we er vanuit dat je niet meteen geschikt bent voor dit toch behoorlijke technische beroep', aldus Van Olmen. Hij beklemtoont dat alleen de vaardigheden worden gemeten. 'Het is echt niet nodig een motor in elkaar te kunnen zetten. Je kan je er ook niet op voorbereiden. Je bent nu eenmaal handig of niet.'

  De Antwerpse brandweer denkt er ook aan om de zware fysieke toelatingsproeven anders te gaan organiseren. 'Kandidaten zouden dan enkel een goede basisconditie moeten hebben. Zo hopen we op meer kandidaten. In de opleiding moet die conditie dan aangescherpt worden.'

  Van Olmen beklemtoont dat de lat niet lager wordt gelegd. 'Op het einde van de opleiding wachten dezelfde fysieke proeven die vandaag gelden.' (WER)

  Bron: De Standaard Online

  06-03-2009 om 17:25 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05/03 Oliespoor te Geluwe
  Gisterenavond werden de weekploeg en de reserve weekploeg opgeroepen voor een oliespoor in de Ieperstraat te Geluwe. Met de nodige middellen en personen werd het oliespoor vakkundig opgeruimd zodat de weggebruikers weer veilig over de Ieperstraat kunnen rijden.

  06-03-2009 om 05:38 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaarting in de hoofdpost Wervik

  Dit weekend organiseert de hoofdpost Wervik hun jaarlijkse kaarting in de kazerne gelegen aan de Gasstraat te Wervik, ruime parking in de omgeving.

  06-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  05-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukkenkaarting bij de collega's van LO
  Zondag 8 maart—brandweer LO—brandweerkazerne—LUKKENKAARTING

  05-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  03-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03/03 Flitspaal in brand te Wervik
  Om 04u16 deze ochtend, kwam er een oproep binnen voor de weekploeg. Een flitspaal was er in brand gestoken en ook het gras rond deze vatte vuur. Dit betrof de flitspaal op de N58 richting Komen ter hoogte van de skipiste. Men ging met de APW2 en TWW ter plaatse vanuit de hoofdpost en vanbij ons vertrok APW4. Ook brandweer Komen was ter plaatse.

  03-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  02-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle hulpwagen (SHW)
  Het voertuig SHW oftewel de snelle hulpwagen is een Peugeot, het voertuig deed eerste dienst in de hoofdpost en had daar dezelfde functie. Enkele jaren geleden werd het voertuig overgeheveld naar de bijpost gezien in onze gemeente de A19 passeert evenals de drukke N58 (verbindingsweg naar Komen) waar al heel wat zware ongevallen zijn op gebeurd, net als op de A19. Het voertuig is voorzien met het nodige signalisatie materiaal, schaar en spreider, lichtmast,  trafficlights en klein materiaal, het voertuig bied plaats aan 6 personen. Er is een analoge en digitale radio voorzien, ook een Gps ontbreekt niet net als in alle andere voertuigen. Vroeger kende iedere chauffeur elke straat maar met nu ook interventies in kader van SAH moeten we ook naar Dadizele, Geluveld, Zandvoorde, Wervik, Beselare en Menen. Daarom werden er Gps geplaatst in de voertuigen.  02-03-2009 om 00:00 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  01-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01/03 Brand in schuur te Geluwe
  Deze namiddag was er een brand in een schuur gelegen in de Dullaardstraat te Geluwe. Het was een kleine brand die vlug onder controle was.
  meer info volgt later.

  01-03-2009 om 18:45 geschreven door wim


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht interventies Februari 2009
  Hierbij een overzicht van alle opdrachten in de maand Februari verzekerd door de brandweer Wervik-Geluwe.
  De ziekenwagen werd in Februari  51 keer (1,821gemiddeld per dag) uitgestuurd voor diverse opdrachten, iets minder dan in Januari toen had men een gemiddelde van 2,064 ritten per dag.
  De brandweerdienst werd in Februari slechts 10 keer opgeroepen, geen enkele algemene oproep, alle oproepen gebeurden voor de ploeg met weekdienst of gespecialiseerde ploegen (duikers). Hierbij een overzicht van deze:
  --> Assitentie dienst 100: 1
  --> co-meting: 1
  --> verkeersongeval: 4
  --> autobrand: 1
  --> wateroverlast: 1
  --> schoorsteenbrand: 1
  --> drenkeling: 1

  01-03-2009 om 13:41 geschreven door wim


  >> Reageer (0)  Archief per maand
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 11--0001

  Collega brandweer diensten uit onze zone
 • Brandweer Wervik
 • Brandweer Ieper
 • Brandweer Poperinge
 • Brandweer Zuid Oost (Roesbrugge Proven)
 • Brandweer Heuvelland
 • Brandweer Veurne
 • Brandweer De Panne
 • Brandweer Nieuwpoort
 • brandweer Koksijde
 • Brandweer +Menen

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!