UitSteken(d)estappers
Wandelnieuws
In deze blog worden onze wandelavonturen beschreven
Over mijzelf
Ik ben Van Herreweghe Brigitta
Ik ben een vrouw en woon in Stekene (België) en mijn beroep is arbeidster.
Ik ben geboren op 16/07/1958 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, lezen.
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Zoeken in blog

Inhoud blog
 • 09/06/2016 Nog enkele foto's
 • 28/05/2016 Santiago - Stekene
 • 27/05/2016 Laatste dag Santiago
 • 26/05/2016 Santiago
 • 25/05/2016 Lavacolla - Santiago de Compostela
  09-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09/06/2016 Nog enkele foto's
  Hierbij nog enkele foto's, die liggend genomen werden. Als je die draait in Windows 10 en je zet ze op de blog, komen ze daar nog steeds liggend op te staan. Dat is een fout in windows 10 en ik heb op het internet moeten zoeken hoe dit kon opgelost worden. Het is uiteindelijk gelukt.


  Juist toegekomen in Comillas

  Kerk van Comillas

  Oei oei, boze blik...

  Muurschildering

  We gingen verder

  Kathedraal van Oviedo

  Nog een kapel

  We gingen nog verder  Op de hoge route naar Hospitales

  Afdaling in de mist naar Grandas de Salime

  Gemeentehuis van Grandas

  Idem

  We gingen weer verder

  en nog

  en nog

  Kathedraal van Lugo

  Idem  Levenswijsheid in een restaurant in Melide

  Nog van da

  Aankomst aan het beroemde monument

  Idem

  Laatste

  Paus monument

  Nog een monument op weg naar het eindpunt van de tocht

  Aankomst van Brigitta in de plensregen

  Mijn aankomst en het regende nog steeds

  Foto van de 6...

  Daar was al iets aan het groeien

  Zijingang kathedraal van Santiago  Gezellige straatjes

  Laatste foto van Stanislas, die de dag nadien vertrok

  Brigitta en Rasa

  Kathedraal in de steigers


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-06-2016, 14:14 geschreven door WiBi  
  Reacties (0)
  31-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28/05/2016 Santiago - Stekene
  Dag 25: gisteravond hadden wij, via personeel van het pension, een taxi besteld om ons tegen 06.15 uur weg te voeren naar de luchthaven van Santiago voor de vlucht van 09.00 uur. Om 05.00 uur zijn wij opgestaan, douche, opruimen en het laatste inpakken. Om 06.00 uur gingen wij naar buiten, waar Patrick ons al stond op te wachten. Wij zouden de taxi delen. Om 06.02 uur kreeg ik een SMS van de vliegmaatschappij Veuling, met de mededeling dat de vlucht vertraging had, zonder verdere info. Enkele ogenblikken later kwam de taxi al toe, dus wij naar de luchthaven. Bij de incheckbalie wist men nog de reden van de vertraging niet, maar wel dat de vlucht pas om 12.30 uur zou plaatsvinden. Iedereen kreeg wel een bonnetje als compensatie voor de vertraging, goed voor een broodje en een drankje. Door de taxfree winkel, waar wij drank kochten, hoe kan het ook anders, en dan een koffie gaan drinken. Er waren nog pelgrims en de straffe verhalen werden bovengehaald. Dat was uiteraard zeer goed om de wachttijd te milderen. Ondertusen kregen wij verschillende berichten van Veuling met info, afgewisseld met berichten van onze dochter, die ons zou afhalen in Zaventem.

     Om 12.00 uur werd de boarding aangekondigd, dus het ging toch nog lukken. Om 12.45 uur stegen wij op en verlieten wij Santiago, waar het al de ganse voormiddag aan het regenen was.

     Om 14.30 uur zijn wij geland in Zaventem, de rugzakken ophalen en we gingen naar de parking, waar onze dochter ons opwachtte. Dat moest daar wel want er mocht nog niemand naar de aankomsthal gaan. Een uur later waren wij thuis.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-05-2016, 00:00 geschreven door WiBi  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27/05/2016 Laatste dag Santiago
  Dag 24: na het laatste ontbijt in het Pension, trokken we nogmaals de stad in. Ondertussen had John ( uit Ierland ) ons laten weten per sms wanneer hij zou toekomen in Santiago. We zijn dan weer een paar flessen cava gaan kopen om die net zoals toen Patrick, Arnau en Rassa aankwamen, die gezamelijk te nuttigen. Genoeg op voorhand stonden wij hem op te wachten. Wij hadden ook de anderen ingelicht van het vermoedelijke uur dat John zou toekomen. Wij hielden de plaats in het oog waar de pelgrims normaal toekomen, maar plotseling zagen wij John staan temidden van het plein. Hij was langs een andere kant gekomen om te zoeken waar het plein was. Dit is nochtans niet moeilijk te vinden, als je de stroom pelgrims gewoon volgt.

     Het werd een aangenaam weerzien. John had in Oviedo een verplichte rustdag moeten nemen en had ons niet meer ingehaald. De cava smaakte in feite iets te goed. Toen Patrick en Rassa, die nog maar juist uit bed waren geveerd ( het was toen nog maar 14.30 uur ) na het nachtbraken, daar bijna een uur later toekwamen, waren er enkel nog de lege flessen. John was in de wolken van zijn ontvangst, misschien ook deels van de cava. Tja, als je zelf niet zorgt voor een deftige ontvangst, dan is er niets.... Dat is wel jammer en wordt ook door de meeste pelgrims zo ervaren. Bij ons was er dus geen ontvangst want wij waren daar als eersten van onze groep toegekomen.

     We spraken af om alweer gezamelijk te gaan eten. John ging nog anderen opzoeken, waarmee hij tesamen had gestapt en zou niet mee gaan.

     's Avonds waren we met 6, wijzelf, Patrick, Rassa ( de jonge vrouw uit Litouwen ), en het koppel John ( een andere Ier ) en Joanie ( uit Nieuw-Zeeland ). We gingen naar het restaurant Botafumeiro, waar we twee jaar geleden ook hadden geweest en waarvan wij zeker waren dat het goed was. Uiteraard kon de wijn bij het eten niet ontbreken, zodanig dat de patron, een grapjas, al eens kwam kijken naar de onderkant van de wijnflessen, of daar soms een gat in was. Na het eten nog een digestief ( cognac en whisky ) en tot slot kregen wij van de patron nog een glaasje Spaanse kruidenlikeur.

     Na dat feestje namen wij afscheid van iedereen, behalve van Patrick, die zouden wij de dag nadien nog zien.  Links den John

  Lange baard en korte baard

  Tesamen met Patrick en Rasa voor de kathedraal

  Nog eens

  En nog eens

     

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-05-2016, 00:00 geschreven door WiBi  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26/05/2016 Santiago
  Dag 23: gisteravond gingen wij allen tesamen naar het restaurant Caracolles, waar Arnau gereserveerd had voor ons allen. Hij bestelde schotels, schotels en nog schotels met allemaal zeevoedsel. Aangezien het gesukkel met tangen om de scharen van de zeedieren te breken niets voor mij is, bestelde ik vlees. Ons maal, wat zo een beetje op het "laatste avondmaal" leek, werd aangevuld met de nodige wijn. Er werd bovendien veel plezier gemaakt. Daarna waren we blijkbaar nog niet verzadigd ( van drank ) en gingen wij nog wat wijn drinken op een andere locatie. Tenslotte namen we afscheid van Stanislas, die op 27/05 naar huis ( Slovakije ) zou vliegen en van Arnau, die ook op die dag verder zou gaan naar Muxia en Fistera. We lagen om 01.30 uur in bed met een overvolle maag en een half stuk....

     Omdat het stappen gedaan was, konden wij ons eens goed uitslapen. Na het ontbijt in het pension zijn wij de stad ingetrokken. Twee jaar geleden hadden wij daar bijna alles bezocht zodat wij dat nu niet meer hoefden te doen. Om 12.00 uur was er een pelgrimsmis en toen wij daar 20 minuten voor tijd toekwamen, waren alle zitplaatsen in de kathedraal al ingenomen en moesten wij genoegen nemen met een staanplaats aan een pilaar. Er hadden groepen pelgrims bijeen gelegd om de Botafumeiro ( 50 kg wegend wierookvat ) te zien zwieren, dus hadden wij geluk en kon ik dat een tweede maal filmen.

     In de namiddag deden wij wat terrasjes en luisterden we naar straatmuzikanten... 's Avonds gingen we uit eten en zijn wij iets vroeger gaan slapen.
  Het plein voor de kathedraal


  In deze straat was ons pension


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-05-2016, 00:00 geschreven door WiBi  
  Reacties (0)
  25-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25/05/2016 Lavacolla - Santiago de Compostela
  Dag 22: gisteravond zijn we gaan eten in het hotel. Het was zeer goed en aan pelgrimsprijzen. Het was ook allemaal "sandalenvolk" zoals Brigitta ze pleegt te noemen, die aan tafel zaten. Om 22.00 uur zijn wij onder de lakens gegaan. 

     Deze morgen zijn wij opgestaan rond 06.15 uur. Wij zij ook gaan ontbijten in het hotel. Voor 5 euro per persoon kregen wij één tasje koffie, een glaasje sinaasappelsap en één croissant. Geen brood of zo en geen extra koffie, want dat moest je bijbetalen. Dat is wel het tegenovergestelde dan wat we gewoon waren in Spanje. 2, 3 of 4 euro voor een ontbijtbuffet met alles erop en eraan, dus hier viel het wat tegen, in feite een pelgrimsontbijt onwaardig.

     Om 07.10 uur zijn wij vertrokken voor onze laatste kilometers. Het was zwaar bewolkt maar het regende niet. Het terrein ging wat op en neer, maar dat zijn we inmiddels al meer dan gewoon. In San Marcos sloegen wij linksaf om naar de beelden te gaan, beelden van pelgrims die uitkijken over Santiago. Daar aangekomen waren we een bezienswaardigheid voor een bus gedropte Nederlandse toeristen op leeftijd wat resulteerde in een spervuur van vragen. De nodige foto's werden genomen en dan gingen wij langs een paadje naar het monument van Monto Gozo. Dat was onze eerste koffiepauze. En dan.... begon het te regenen. Tarp overgooien en verder. Spoedig kwamen wij aan de ring rond Santiago. Dan is het nog 4 km tot aan de kathedraal. Plotseling begon het nog harder te regenen en in echte plensregen bereikten wij de kathedraal van Santiago, begeleid door doedelzakmuziek, en dit om 10.30 uur. Het bleef maar gieten, zodat de straten werden herschapen tot rivieren. We besloten onze Compostela te gaan afhalen. 

     Vroeger was dat op een andere plaats, doch om één of andere reden is dat bureau verhuisd naar een andere locatie. Daar aangekomen regende het nog steeds met bakken. Wij troffen daar een lange rij pelgrims aan. Volgens een Nederlandse vrouw van het "huis van de lage landen" zou het nog ongeveer 45 minuten wachten zijn. Dat werd algauw 1 uur en 10 minuten, maar dat werd beloond met onze tweede Compostela. Daarna gingen we op weg naar het pension, waar we hadden gereserveerd. Ondertussen regende het niet meer en kwam de zon zelfs tevoorschijn.

      Daar kwamen wij aan om 12.00 uur. We checkten in en de jongedame begeleidde ons naar ons onderkomen voor drie nachten. Dat bleek niet in hetzelfde gebouw te zijn, maar ergens achterin een ernaast liggend gebouw. Het bleek een kleinere kamer te zijn dan de kamer die wij in het gebouw van het pension gewoon waren. Zo zie je maar, als je boekt met Booking.com geven ze je een betere kamer omdat je dan je mening over de kamer kwijt kunt op de site van Booking.com met de daaraan gekoppelde score. Maar goed, we hebben een bed, douche en toilet...

     Ondertussen hadden we onderling berichten gestuurd met Patrick en Arnau. Wij spraken af op het plein voor de kathedraal. Wij hadden ook beloofd om cava mee te brengen. Rond 13.00 uur waren zij daar, Patrick, Arnau en de Litouwse jonge vrouw. Even later kwam Stanislas daar ook toe. Het werd een prettig weerzien, aangevuld met enkele glaasjes cava. Hiervoor had Arnau, altijd handig als er een Spanjaard in je gezelschap is, de toelating gevraagd aan de politie, die daar een oogje in het zeil hield op het plein. Daarna gingen wij tesamen op restaurant de hongerige magen vullen. 

     Na het eten gingen we elk onze weg naar ons onderkomen, maar we hebben wel afgesproken om deze avond ook gezamenlijk te gaan eten. 

     Vandaag hebben wij 10 km gedaan, totaal op 527 km. Dit was dus de laatste stapdag. Nu gaan we eerst douchen en dan kunnen we gaan genieten van onze resterende dagen hier in Santiago de Compostela.   Het bekende standbeeld

  Santiago op de achtergrond  Monument opgericht ter gelegenheid van het bezoek van de paus

  We zij er

  allebei

  Aanschuiven voor de Compostela

  Daarna de anderen opgewacht en het werd gezellig

  Rasa, Patrick en Stanislas

  Hier ook nog met Arnau

  We gingen eten, of was het plezier maken...

  Wacht, even mijn bril afzetten....

  Dat is beter, se

  Het was niet warm, daarom gingen wij ons in de zon zetten aan de kathedraal

  Eerst een glaasje drinken

  Dan gaan eten

  Face-swappen met Arnau

  Detail van één van de schotels


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-05-2016, 00:00 geschreven door WiBi  
  Reacties (1)
  24-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24/05/2016 Arzúa - Lavacolla
  Dag 21: gisteren waren we een halve dag in Arzúa. Buiten bars en terrasjes was daar niks te zien, dus hebben we gretig gebruik gemaakt van wat er wel was, de terrasjes. Gelukkig scheen de zon en dat maakte ons gelukkig, dat gevoel werd nog versterkt door hetgeen ons geserveerd werd ... 's Avonds gingen we eten in hetzelfde restaurant dan waar we twee jaar geleden ook gingen eten. Daar was dat toentertijd rustig, maar nu heeft men blijkbaar het pelgrimsgeld geroken. De 3 gangen werden in spoedtempo na elkaar geserveerd en wanneer de laatste hap in onze mond verdween, werd het bord onmiddellijk weggenomen, en kwam de volgende gang er al aan. Ik hield dat wat in het oog en zag dat wanneer pelgrims gedaan hadden en de zaal verlieten, de tafel binnen de twee minuten was opgeruimd, opnieuw gedekt en onmiddellijk werd ingenomen door andere pelgrims.  Dat was echt een geoliede machine. Moe en met een indigestie van het snelle eten zijn we om iets na 21.00 uur in bed gegaan. Dat was ook nodig want de volgende dag stond er 30 km op het programma.

     Vandaag zijn wij opgestaan om 06.00 uur. Ontbijt op de kamer en om 07.10 uur waren we op weg. Zoals verwacht liepen er steeds mensen voor en achter ons. Gelukkig waren er voldoende bars en andere drinkgelegenheden onderweg, zodat daar de plaspauzes konden gehouden worden. Onderweg gaat dat niet met al dat volk, tenzij je een zijweg neemt, aan het zicht onttrokken. We hadden wel pech vandaag, na de eerste drinkpauze begon het te regenen. Bijna de ganse tocht heeft het geregend, juist het laatste uur niet. Gelukkig maar, anders waren we half verzopen toegekomen op de bestemming. Door de regen moesten we wel door de modder ploeteren. Voorbij O Pedrouzo verminderde de hoeveelheid pelgrims en werd het rustiger ploeteren. We gingen tenslotte rond het vliegveld van Santiago en kwamen om 14.20 uur aan op  de  plaats van bestemming, hotel Garcas. Daar lopen nog sandalen rond, dus we zijn niet de enige pelgrims die wat luxe opzoeken. Na inchecken hebben we onze eigen sandalen aangetrokken en zijn onze dorst aan het lessen met, tja... ik kan het ook niet helpen maar als je dorst hebt en je niet meer hoeft te wandelen is één of meerdere ( in dit geval het laatste ) frisse pinten ( 33-tigers ) en glazen witte wijn voor de ega, meer en welkom. 

     Vandaag hebben we 30 natte kilometers afgelegd in spoedtempo( om hetzelfde tempo van het eten gisteravond te behouden ). Het totaal staat nu op 517 km. We zij nu op een boogscheut van Santiago, minder dan 10 km, een straffe boog nodig dus,  dus morgen wordt het een "walk in the park" of als het is zoals vandaag een "wet walk in the wet park".   Op de Camino Francès

  Daar loop je nooit alleen, zelfs niet in de regen  Ha...de wegwijzer naar het hotel!

  200 meter verder lag het hotel


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  24-05-2016, 00:00 geschreven door WiBi  
  Reacties (2)
  23-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23/05/2016 Melide - Arzúa
  Dag 20: gisteravond zijn we gaan verkennen naar het kruispunt met de Camino Francès. De terrasjes zaten goed vol met pelgrims van verschillende nationaliteiten. Eerst een paar glaasjes wijn en dan gingen we daar eten, ook nog met wijn...tja, men leert je hier wel drinken, hoewel we dat al meester waren. Om 22.15 uur lagen we in bed. In die albergue waren we maar met 13, dus vrij rustig.

     Tot om 06.00 uur, dan veerden er 4 pelgrims recht, begonnen in te pakken met het nodige geritsel. Wij hadden evenwel tijd, maar toch zijn wij opgestaan. We hebben ook eerst ingepakt en om 07.00 uur gingen we daar ontbijten: koffie, toast en een enorm grote croissant, en vermageren dat wij doen....niet dus, integendeel! 

     Om 08.00 uur waren wij op weg over vertrouwd terrein. Dat haalde herinneringen naar boven van onze tocht naar Compostela van twee jaar geleden. We haastten ons niet want wij hadden gereserveerd in Arzúa, en dat was ongeveer 14 km verder. We namen twee rustpauzes, de tweede met koffie. Ondertussen verzamelde de stempelgekke Brigitta stempels in ons paspoort waar zij maar kon, kerk, bar, enz. Voordien hadden wij niet zoveel pelgrims gezien, maar wij werden ingehaald door zij die vertrokken waren in Palas de Rei. Het werd dus wat drukker. Om 11.45 uur arriveerden wij aan het Pension in Arzúa. De vriendelijke vrouw toonde ons direct de kamer.

     Nu zijn we in een bar onze dorst aan het lessen met een frisse pint en....bijgekregen stukjes varkenspoot of oren! Rare gewoontes hier. Het wordt dus een relaxnamiddag. Dat zal nodig zijn want morgen staat er 30 km op het programma, tot in Lavacolla, waar wij ook hebben gereserveerd. Wij zullen ons dan ook niet moeten haasten. 

     Vandaag hebben wij 14 trage kilometers gedaan, totaal op 487 km. Nog ongeveer 38 km naar Santiago. Stilaan het landingsgestel uitklappen.....


  Opkomende zon

  Vertrek uit Melide

  Eerste dag op de Camino Francès  Twas maar een korte dag, we zijn al in Arzua

  Ons verblijf voor de nacht


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  23-05-2016, 00:00 geschreven door WiBi  
  Reacties (1)
  22-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22/05/2016 San Roman de Retorta - Melide
  Dag 19: gisteravond werd het wat fris in de albergue maar de hospitalero stak de houtkachel aan, was dus ineens opgelost. Het bestelde eten arriveerde om 19.15 uur en werd helemaal verorberd. Dan nog wat gelezen (Brigitta) en muziek beluisterd (ikke) en om iets na 22.00 uur lagen wij in bed. We lagen alleen op een kamer van 5, en in een andere kamer lagen 4 Spaanse vrouwen, meer volk was er niet. 

     We zijn opgestaan om 07.00 uur na een uitmuntende rustige nacht. Het ontbijt stond klaar. Na het ontbijt opruimen, zoals altijd en pas als laatste om 08.45 uur op weg. We waren van plan om maar tot As Seixas te gaan, ongeveer 13 km. Sneltrein dat we zijn, kwamen we daar al aan om 12.00 uur. Het dorpje bestond uit een paar huizen en een bar. In die bar aten we een boccadillo (broodje) met koffie. We vonden het te vroeg om al te stoppen want dan zouden we ons de rest van de dag maar vervelen. We besloten om verder te gaan tot Melide, nog 15 km. Aangezien het terrein alsmaar makkelijker werd, kwamen we daar al aan om 15.30 uur in de Albergue Alfonso II. Dat is een nieuwe en moderne albergue, zoals een albergue hoort te zijn. Het is ook de laatste op de Camino Primitivo. Inschrijven en betalen, een frisse pint drinken, douchen en de was doen. 

     We zijn hier op de laatste meters van de Camino Primitivo, op enkele honderden meters van het kruispunt met de Camino Francès. Dat zullen we morgen wel ondervinden als we verder gaan naar Arzúa, gedaan met de rust! 

      Vandaag hebben we 28 km afgewandeld als een sneltrein. Het totaal staat nu op 473 km. We zijn slechts 53 km verwijderd van Santiago. Dat gaan we doen in 3 dagen. morgen gaan we naar Arzúa, dan naar Lavacolla (wordt een lange dag ongeveer 30 km) en dan een paar uur uitbollen naar Santiago. 


  Fractie van een seconde te laat, de eend lag vlak naast de hond, wat een liefde!  De bar, waar wij een bocadillo aten en koffie dronken  We klommen hoger

  Wat een uitzicht  Melide in de verte

  Mooi baantje in het bos

  Er werd gratis "water uit de supermarkt" aangeboden

  We zijn er...oh neen, dat is maar een deelgemeente van Melide

  Prachtige nieuwe albergue

  Zicht vanop het balkon


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-05-2016, 00:00 geschreven door WiBi  
  Reacties (1)
  21-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21/05/2016 Lugo - San Roman Da Retorta
  Dag 18: gisteravond zijn wij gaan eten tesamen met de 69-jarige Gilbert, op een terras, want het was zwoel. Ik kreeg een serieuze lap vlees. Toen de Nieuw-Zeelandse Joanie voorbij kwam zei ze:"that is half a cow". Daarna zijn we  nog een pint gaan drinken.... Om 23.00 uur lagen wij in bed, met spijt dat we hier geen 2 dagen hadden gereserveerd, Lugo is een mooie stad, met bruisend nachtleven. En dat hebben we geweten...om middernacht werd er nog iemand ingecheckt in het appartement naast het onze, via een gemeenschappelijke gang. En dat met het nodige gebonk en ander lawaai. Op diezelfde gang bevindt zich onze badkamer en de badkamer van het ander appartement. Om 04.00 uur hoorde wij water stromen, precies of het was zwaar aan het regenen. Om 04.30 uur hoorden wij een haardroger opstarten en dat duurde ongeveer een half uur. Mevrouw had dus duidelijk een douche of bad genomen en dat moest persé op dat uur. 

     Om 06.30 uur zijn we opgestaan. We gingen eerst ontbijten in de keuken die wij bereikten via de gemeenschappelijke gang. Plotseling kwam de vrouw kijken, want blijkbaar hadden wij haar wakker gemaakt.... Om 08.15 uur waren we op weg. Eerst nog eens naar de kathedraal om te pogen een stempel te bemachtigen, maar helaas, de kathedraal was nog gesloten. Dan maar verder de stad uit. Het was nog tamelijk zwoel, zodat bij de eerste stop kledij werd uitgedaan en de tocht verder ging in t-shirt. Na ongeveer 10 km was de eerste bar in bereik. We dronken daar koffie tesamen met Lieven. Dan was het nog 10 km tot de eindbestemming waar wij aankwamen om 13.00 uur. Ondertussen was het heel wat frisser geworden. Ingecheckt in de albergue O Candido als eerste klanten, men was nog aan het kuisen. We kunnen hier vanavond ook blijven eten en morgenvroeg is er een ontbijtbuffet. 

     Vandaag liep de tocht hoofdzakelijk langs de weg. We hebben 20 km gedaan, totaal op 445 km. We nemen morgen een kort traject om niet te lang in Santiago te moeten verblijven. Er resten ons nog 83 km tot de eindbestemming. Vandaag was het ook een rustdag voor mijn enkel, het terrein was makkelijk en ik heb hem bijna niet gevoeld. 


  Bij het verlaten van Lugo  Stopplaats halverwege

  Overal reclame

  Langs de baan, gelukkig met weinig verkeer

  De albergue in San Roman da Retorta

  Knap gedaan, die muurschildering

  De bank ook, de rugleuning is een schilderij, net echt

  Mevrouw voor de kachel, met wijn


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-05-2016, 00:00 geschreven door WiBi  
  Reacties (1)
  20-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20/05/2016 Cádavo-Baleira - Lugo
  Dag 17: gisteravond zijn we gaan eten tesamen met Lieven en Pascal, een champagneboer uit de streek van Reims. We aten een pelgrimsmenu voor 9 euro en dat smaakte goed. We gingen eens wat vroeger slapen want er stond een zware dag voor de boeg.

     We zijn opgestaan om 06.30 uur. De Polen waren al bezig met het inpakken. Na het ontbijt zijn wij om 07.20 uur vertrokken, voor de verandering? in de mist. Na een klim zaten wij boven de mist en scheen de zon. Het beloofde een warme dag te worden. Bij de eerste stop kregen we al een stempel in ons pelgrimspaspoort en werd de t-shirt met lange mouwen uitgedaan. Verder naar Castroverde waar we koffie dronken. Het werd alsmaar warmer, gelukkig ook vlakker van terrein. Het was ongeveer 28 graden, dus in feite geen goed wandelweer, maar we klagen niet, eindelijk zon!

     Iets voor 15.00 uur deden wij de laatste klim en gingen Lugo binnen. Om 15.15 uur waren we aan de kathedraal. We hadden dorst en dronken een paar frisse pintjes met bijbehorende tapa's. Plotseling waren Arnau en Patrick daar. Zij hadden geslapen in Castroverde en waren naar Lugo geslenterd. 

     Even een telefoontje naar de eigenaar van het appartement dat we gehuurd hadden en we mochten al komen. Bleek daar dat de sleutels zoek waren, maar dat was in 20 minuten opgelost. Douchen, de was in de wasmachine en morgen kunnen we weer proper vertrekken. 

     Straks gaan wij nog uit eten, misschien tesamen met Arnau en Patrick, moeten wij nog afspreken. 

     Vandaag hebben we 30 km gedaan, totaal op 425 km. Als we de kilometerpalen mogen geloven zijn wij op 103 km van Santiago.


  Opkomende zon door de bomen

  Eerste kerkje = eerste stempel

  Plein in Castroverde

  Kathedraal in Lugo

  DE muur rond Lugo is ook een joggingpiste

  De man op de voorgrond is Gilbert, ook uit België

  Bruisend nachtleven in Lugo


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-05-2016, 00:00 geschreven door WiBi  
  Reacties (2)
  Over mijzelf
  Ik ben Leys Willy
  Ik ben een man en woon in Stekene (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
  Ik ben geboren op 10/11/1956 en ben nu dus 62 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Wandelen, viool spelen (poging).
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Archief per week
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 10/05-16/05 1976

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!