Inhoud blog
  • LOF VOOR 'GOD OF NOPPES'
  • MORGEN IN DE WINKEL
  • GEHEIM UITGELEKT
  • OP NAAR DE FINISH
  • DE KOGEL IS DOOR DE KERK
    WILL JENSEN FANCLUB

    05-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MORGEN IN DE WINKEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste fans,

    Morgen 6 mei is de grote dag. Dan ligt het nieuwste boek van Will Jensen in de winkel: 'God of Noppes'. Het wil een antwoord geven op de vraag: waar moet een mens nog in geloven?

    Een boek met daarin twintig interviews, met gelovigen zowel als ongelovigen. 
    Dat het geen gortdroge lectuur is geworden, is te danken aan de brede waaier van geïnterviewden, elk met hun eigen temperament: van Godfried Danneels tot Dirk Draulans, van Jeanne Devos tot Etienne Vermeersch, van Anne Provoost tot Jef Vermassen. 

    Maar het gaat niet uitsluitend om interviews - ook al zijn ze boeiend om te lezen. Als laatste hoofdstuk geeft Will zijn eigen conclusies. 'Ze zullen niet bij iedereen in goede aarde vallen, maar dat neem ik er graag bij,' glimlacht hij. 'Ik hoop dat dit boek een aantal thema's weer onder de aandacht zal brengen: dat kinderen op jonge leeftijd worden blootgesteld aan allerlei verhalen die weinig of niets met de waarheid te maken hebben, dat er geen echte scheiding van Kerk en Staat bestaat zolang de overheid de beoefenaars van erediensten betaalt, dat niet-gelovigen minstens even moreel hoogstaand zijn als gelovigen.'

    Commentaar van auteur Marianne Miltenberg: 'Wordt vast een bestseller!' Ook journaliste Suzanne Antonis mocht het boek in avant première lezen. Haar mening: 'God of Noppes was een openbaring, in alle betekenissen van het woord.' Zo hoor je het ook eens van een ander.

    Het boek wordt gelanceerd met een spotje dat je kunt bekijken op YouTube:  www.youtube.com/watch?v=8tEA3fcZJv8 

    Tot de volgende keer,

    Ann, fan van.


    28-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEHEIM UITGELEKT
    Beste fans,

    Vroeger dan verwacht is de titel van Will's nieuwste boek onthuld. En nog wel door hemzelf. Een paar dagen geleden stuurde Will een brief naar De Standaard, die prompt werd gepubliceerd als brief van de dag. Daarin vermelde hij terloops dat uitgeverij Houtekiet binnenkort 'God of Noppes' uitbrengt. Een uitschuiver of een bewuste tactiek? Wij wilden er het fijne van weten en belden hem op.

    'Zeker geen uitschuiver,' reageert Will aan de telefoon. 'De publicatiedatum werd een paar dagen geleden vastgelegd en Houtekiet ging ermee akkoord om de titel nu al te vermelden.' Een boek met zo'n titel is een tikkeltje mysterieus. Waarover gaat het? 'Het gaat over het antwoord op de vraag: waar moet een mens nog in geloven? In de Bijbel? In de Koran? In de Thora? Of in niets van dat alles? Daarom heb ik een hele rist personen geïnterviewd: een moslim, een jood, een vrijmetselaar, een paar christenen, een handvol ongelovigen. Ze mogen elk vrij praten over wat hun leven zin geeft, over hoe ze tegen de grote levensvragen aankijken. Bij mijn weten is het voor het eerst dat er zoveel verschillende meningen naast elkaar worden geplaatst.'

    Is het dan puur een interviewboek geworden? 'Nee, toch niet. In het laatste hoofdstuk geef ik mijn eigen mening over het geloof. Maar laten we niet op de feiten vooruitlopen. Je hebt al genoeg primeurs gekregen!' (lacht)

    Dan maar afwachten tot het boek uitkomt.

    Ann, fan van


    09-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP NAAR DE FINISH
    Beste fans van Will,

    Het nieuwste boek van Will zit in de laatste rechte lijn. Enkele dagen geleden kreeg hij de drukproeven te zien, die veelbelovend ogen. Mooie lay-out, stijlvolle letterkeuze - allemaal zaken waarvoor iemand met jaren ervaring gevoelig is, maar die een leek in de grond weinig zeggen.

    In de afgelopen weken heeft uitgeverij Houtekiet ook druk gesleuteld aan de cover. Want hoe je het draait of keert, de eerste kennismaking met een boek is vaak bepalend. Als de cover je niet aanspreekt, ben je niet geneigd om het boek ter hand te nemen, laat staan te kopen. Dat zijn de harde wetten van de marketing. Dus was het overleg over het lettertype, over de kleuren, over de lettergrootte van kapitaal belang. Dagen aan een stuk werden de ontwerpen van de uitgeverij naar Will gemaild en vice versa, tot iedereen zich tevreden voelde.

    Het wordt nu reikhalzend uitkijken naar de lancering van het boek. Tot zolang houden alle betrokkenen de lippen stijf op elkaar. Wil je weten wat de titel is en waarover het boek gaat, dan moet je nog even geduld hebben. Toch heb ik in avant première al een commentaar kunnen ontfutselen aan een insider, die laaiend enthousiast is. Lees je even mee? 

    “Aan het slot kreeg ik de neiging om te applaudisseren. Wordt vast een bestseller!”

    Tot schrijfs.

    Ann, fan van.




    09-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE KOGEL IS DOOR DE KERK
    Beste fans,

    Afgelopen week werd de deal tussen Houtekiet en Will beklonken. Will is erg blij dat zijn volgend boek door de bekende uitgeverij gepubliceerd wordt, terwijl Houtekiet weer eens een naam mag toevoegen aan de lijst auteurs die hun vertrouwen in het bedrijf stellen. 

    De opsomming is te lang om hier helemaal weer te geven. Enkele namen: Etienne Vermeersch, Luckas Vander Taelen, Tom Coninx, Alain Grootaers, Geert Van Istendael, Josse De Pauw, Christine Van Broeckhoven, Dirk Verhofstadt, Peter Piot, Sandy Blankaert, Wim Distelmans, Frank Raes, Rik Pinxten. 

    Is het teveel gezegd dat Will zich in dit rijtje zal thuisvoelen?

    Hoe het boek zal heten, wordt nog geheim gehouden. We houden jullie op de hoogte.

    Ann, fan van.



    16-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW CONTRACT OP KOMST

    Beste fans van Will, 

    Geen nieuws is goed nieuws. Of er dan helemaal niks gebeurd is de laatste maanden? Toch wel. Alleen heeft het even op zich laten wachten.

    Tegenwoordig besteedt Will heel wat tijd aan research voor zijn volgend boek. Je zou bijna vergeten dat hij al een paar maanden een ander boek klaarheeft. Spijtig genoeg zijn faillissementen niet uit te sluiten in de uitgeverswereld. Ook de uitgeverij waar Will mee samenwerkte, zette een tijdje geleden een punt achter haar activiteiten. 

    Een tegenslag? Mindere goden zouden misschien het hoofd laten hangen, maar Will is een doorzetter. Hij ging op zoek naar een nieuwe uitgever. Omdat de meeste uitgevers overstelpt worden met manuscripten van mensen die allemaal denken dat ze de nieuwe Da Vinci Code hebben geschreven, vreesde Will dat hij vertrokken was voor een lange zoektocht. Niets is minder waar. 

    In De Standaard schreef Mark Cloostermans onlangs: “Journalisten hebben al flink wat schrijfervaring, hetgeen bevorderlijk is voor de vlotheid van de stijl. Journalisten weten ook welke onderwerpen de lezer boeien.” Profetische woorden die op Will van toepassing zijn. Want net zoals de contacten met zijn vorige uitgever in een mum van tijd beklonken waren, kreeg hij ook nu binnen de kortste keren een positief antwoord van een bekende uitgever. De verkennende gesprekken verliepen in een hartelijke sfeer en leidden vrij vlug tot een mondeling akkoord. 

    Will wil nog wachten tot het contract getekend is om de naam van de uitgever bekend te maken, maar dat kan hooguit een kwestie van dagen zijn. De hele fanclub duimt voor hem!

    Ann, fan van.

     


    19-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GALERIJ DER GROTE GEESTEN

    Nog niet dood en toch al opgenomen in de Galerij der Grote Geesten? Het overkwam Will Jensen.

    Wat is er juist aan de hand? Onlangs verscheen bij uitgeverij Lannoo het nieuwste boek van Gerd de Ley: ‘Het Groot Citatenboek van de 21ste eeuw’ met daarin duizenden quotes van hedendaagse schrijvers, politici, stand-up comedians, filosofen, acteurs, journalisten. Kortom, het soort mensen dat gemeenzaam wordt omschreven als homo sapiens en dat minstens even veel aanzien geniet als die behorend tot die andere Galerij der Grote Geesten: het Pantheon.

    Tussen de uitspraken van internationale beroemdheden als Woody Allen, Frank Zappa, Alain de Botton en Carlos Ruiz Zafón prijken er ook enkele van Will. Kwatongen beweren dat daar heel wat smeergeld is voor neergeteld, maar enig bewijs daarvoor is nooit geleverd.

    Will is daarmee niet aan zijn proefstuk, want vorig jaar behaalde hij de prijs voor de strafste oneliner, uitgereikt door Weg van Woorden.

    Tot de volgende keer,

    Ann, fan van.

    25-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILL JENSEN IN FILM

    Beste fans van Will,

    Nee, dit is geen flauwe grap - ik zou niet durven! Will was vorige week in Lillo voor de opnamen van ‘Zot van A’, de jongste film van Jan Verheyen. Er werden enkele scènes gedraaid in de kerk. Will zei nadien: “Het is jaren geleden dat ik nog zo lang op een kerkstoel heb gezeten.”

    Was het vooropgezet spel dat Will meteen op de eerste rij mocht plaatsnemen? Was het uit dankbaarheid voor de boeiende artikels die hij in de afgelopen jaren over Jan schreef? Wie zal het zeggen?

    Will en Jan kennen elkaar al jaren. In 2002 deed hij een uitgebreid interview met hem, dat door Jan werd omschreven als “boeiend en openminded, heel wat anders dan de al dan niet door eindredacteuren gemanipuleerde tendentieuze stukjes die je doorgaans over film te lezen krijgt." Het was het begin van een vruchtbaar contact dat zijn beslag kreeg in meerdere artikels van hetzelfde niveau.

    Vanzelfsprekend was Will erg opgezet met zijn figurantenrol in ‘Zot van A’. Hij heeft al verschillende keren opnamesets van films en tv-reeksen bezocht, maar dit was de eerste keer dat hij zelf in een film te zien was. Tenminste, dat hoopt hij, want als zijn verschijning sneuvelt bij het monteren, is alle moeite voor niets geweest.

    Meer details over de opnamedag vind je op www.bloggen.be/het_blote_kontje

    Ann, fan van.



    26-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOG MEER 'SEKS'
    Beste fans van Will,

    Van alle kanten zijn er reacties gekomen op Will's laatste boek. En ze zijn zonder enige uitzondering allemaal positief. Ook de aandacht van pers, radio en TV was meer dan bemoedigend. En ook Lampedaire Uitgevers deed uiteraard zijn duit in het zakje door op de Boekenbeurs de Prijs van de Mooiste Stand weg te kapen.

    Verschillende (potentiële) lezers hadden graag nog meer informatie, onder meer over wie er allemaal werd geïnterviewd in 'Seks: 24 BV's over erotiek, porno, SM en meer'. Om hen te plezieren, geven we hieronder de inhoud.

    GOEDELE LIEKENS
    JAN FABRE
    DEBORAH OSTREGA
    JOYCE DE TROCH
    CHRIS VAN TONGELEN  
    ROOS VAN ACKER  
    KURT ROGIERS   
    JEF RADEMAKERS  
    AXEL DAESELEIRE
    TIANY KIRILOFF
    MAURICE ENGELEN
    VEERLE DOBBELAERE
    GEERT HUNAERTS
    RIK TORFS  
    DAVINA  
    MIRIAM JACQUES
    JACKIE LAFON
     

    Tenslotte zijn er citaten opgenomen van:

    JEAN BLAUTE
    PHAEDRA HOSTE
    DAVID DAVIDSE  
    YASMINE  
    MITTA VAN DER MAAT
    DAISY VAN CAUWENBERGH
    SOFIE VAN MOLL
     
    Zoals je ziet, stuk voor stuk grote kleppers. 

    Een boek om cadeau te doen bij de eindejaarsfeesten of om jezelf mee te plezieren!


    Ann, fan van.



    19-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROOT NIEUWS (vervolg)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste fans van Will,

    Sedert het boek 'Seks' van Will Jensen enkele dagen geleden werd uitgebracht,  raast de mediatrein onverminderd verder. 

    Vandaag 19 september 2009 wordt het boek op een dubbele pagina (blz. 16-17) voorgesteld in Gazet van Antwerpen. Ook in Het Belang van Limburg krijgt het ruime redactionele aandacht. 

    En er is nog meer goed nieuws: in hun weekendeditie drukken beide kranten een bon af waarmee je bij de Standaard Boekhandel een korting van 6 euro krijgt. Die bon is maar geldig zolang de voorraad strekt. Er op tijd bij zijn is dus de boodschap.

    Veel leesgenot!

    Ann, fan van.


    15-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROOT NIEUWS

    Beste fans van Will,

    Deze keer hebben we echt groot nieuws om mee uit te pakken. We hebben het lang moeten stil houden, hoewel we al vermoedden dat het er zat aan te komen, maar Will was gebonden door zijn zwijgplicht. En als hij iets belooft, dan houdt hij ook zijn woord. Zo kennen we hem. Maar intussen zaten wij wel te popelen om een tip van de sluier op te lichten.

    Waarover gaat het? Vanaf nu ligt het boek van Will in de boekwinkels. Dus als jullie in de eerstkomende dagen in de Standaard Boekhandel of de Fnac of de Carrefour komen, kijk dan eens uit naar ‘Seks – 24 BV’s over erotiek, porno, SM en meer’. Of ga eens kijken op de website van Lampedaire Uitgevers. En vergeet niet de biografie van Will aan te klikken.

    ‘Seks’ is een verzameling interviews met Bekende Vlamingen over dingen die soms net over de grens gaan van wat in onze samenleving als geoorloofd wordt beschouwd. Sommige passages zijn onthullend, andere verhalen zijn bij momenten hilarisch, wat bewijst dat erotiek niet altijd met een doodernstig gezicht en rode oortjes moet worden benaderd.

    De voorgeschiedenis van het boek is al even boeiend als de inhoud. Iedereen herinnert zich nog het gesprek dat Will enkele maanden geleden had met Gerd de Ley, de citatenkeizer. Tijdens dat onderonsje liet Will zich ontvallen dat hij bijna klaar was met zijn nieuw boek. Waarop Gerd suggereerde om het eerst eens aan Valerie Lempereur van Lampedaire Uitgevers te laten lezen. Thuis gekomen ging Will onmiddellijk googelen naar de website van de uitgeverij. Wat hij daar las over de filosofie van deze jonge uitgeverij intrigeerde hem wel. Daarna raakte alles in een stroomversnelling: hij stuurde het manuscript per e-mail door, kreeg prompt een telefonische reactie van een enthousiaste Valerie en een week later mocht hij zijn handtekening onder het contract komen zetten. Maar van dan af moest hij de kiezen op elkaar houden. Het grote nieuws zou pas in de loop van september worden aangekondigd.

    Intussen werd alles in gereedheid gebracht om het boek uit te brengen. De tekst werd in een mooi, duidelijk lettertype gezet, de lay-out werd vakkundig uitgewerkt, de stijlvolle foto’s werden toegevoegd. Oorspronkelijk had Will wel een andere titel in zijn hoofd, maar hij liet zich overhalen om in te gaan op de suggestie van de uitgeverij en voor ‘Seks’ te kiezen.

    Nauwelijks was het nieuws over de lancering bekend geraakt, of Will werd overstelpt met interviewaanvragen. En als journalist kan hij toch moeilijk zijn collega’s in de kou laten staan. Will zal ook aanwezig zijn op de Antwerpse Boekenbeurs (31 oktober tot 11 november 2009), waar hij zijn boek zal signeren. Allen daarheen!

    We hopen jullie binnenkort meer nieuws te brengen. Tot zolang!

    Namens de Will Jensen Fanclub,

    Ann, fan van.


    13-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. OUDE BEKENDEN

    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     


     


     


     


     


     


     Beste fans van Will,

     

    Voor zijn vertrek naar Californië ging Will nog even op bezoek bij Gerd de Ley om hem te feliciteren met zijn nieuw boek: Het Grootste Citatenboek ter Wereld. Het bevat niet minder dan 35.000 aforismen en citaten – volgens de auteur trouwens nog meer, want hij geeft eerlijk toe dat hij ze nooit geteld heeft. Gerd is ook bekend van diverse rollen in het theater en in televisiereeksen, waarvan die van boekhouder in ‘Kinderen van Dewindt’ nog vers in het geheugen ligt.

     

    Het werd een gezellige babbel, want de citatenkeizer en de sterrenjournalist kennen elkaar van heel lang geleden, al waren ze de laatste tijd elkaar een beetje uit het oog verloren. Maar dat is bij deze dan weer goedgemaakt.

     

    Gerd is nog lang niet van plan om er het bijltje bij neer te leggen, zo vertrouwde hij Will toe, want hij broedt al op een vervolg dat in 2010 in de boekhandel zal liggen. En raad eens wat hij daarin wil opnemen? Citaten van Will!

     

    Namen de Will Jensen Fanclub,

     

    Ann, fan van.

     

     


    20-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SLAAP IS HEILIG

    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste fans,

    Zeggen dat ik het grootste respect heb voor slaap, is een understatement. Volgens mij zou het recht op slaap moeten opgenomen worden in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Iemand storen in zijn slaap, als was het maar een middagdutje, moeten we scherp veroordelen als een ontoelaatbare inbreuk in het privéleven.

    Toen ik gisteren doodmoe naar bed ging na een drukke dag, kon ik dan ook niet bevroeden dat zelfs de hoogste regionen in dit land er een andere mening op nahouden. Want klokslag middernacht ging mijn telefoon. Als dat niet is voor de boodschap dat een familielid schielijk is overleden, ben ik gegarandeerd uit mijn hum. Dat is trouwens de reden waarom ik nooit mijn gsm op mijn nachtkastje leg. Je weet maar nooit welke pipo in een zatte bui de onweerstaanbare drang voelt om de flauwe plezante uit te hangen. Mijn vaste lijn is mijn enige verbinding met de buitenwereld tijdens de nachtelijke uren. En net op die lijn kwam er dus een telefoontje binnen.

    “Meneer Jensen? Met het koninklijk paleis. Zijne Majesteit de koning vraagt u. Een ogenblikje, ik verbind u door.” Half versuft ging ik rechtop zitten en keek op de wekker: ik had nauwelijks een uur geslapen. Moeizaam traden mijn hersenen in werking. Wat zou Albert nu weer willen? Maar onmiddellijk daarop realiseerde ik mij dat Yves Leterme net het ontslag van zijn regering had aangeboden en dat de koning met zijn consultatie was begonnen. Logisch dus dat hij mij opbelde, want sedert ik een paar hoge pieten heb geïnterviewd, wordt mijn nummer blijkbaar doorgegeven in kringen van de high life.

    Het zou ongepast zijn om het gesprek met de vorst hier te herhalen, maar ik kan wel zeggen dat ik in niet mis te verstane bewoordingen heb duidelijk gemaakt dat ik geen ambities heb om me te mengen in het politieke reilen en zeilen van dit land. Er verslag over uitbrengen is één zaak, mij er actief mee bemoeien is een andere. En Albert is oud en wijs genoeg om zijn eigen boontjes te doppen – al wordt dat met de dag moeilijker.

    Tot de volgende keer!


    Will


    24-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PANTOFFELS EN CHAMPAGNE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteravond ging bij mij thuis de bel. Er stond een vriendelijke jongen voor de deur: piekjeshaar, piercings en een petje met grote klep. Ik schatte hem zeventien, achttien jaar. Aan de rand van de stoep zag ik zijn brommer geparkeerd staan. “Goeie avond, meneer, uw pizza,” zei hij terwijl hij een kartonnen doos voor zich hield. “Maar ik heb helemaal geen pizza besteld,” opperde ik. “Uw pizza, meneer,” herhaalde hij nadrukkelijk, deze keer met een samenzweerderige knipoog. “Hij is al betaald,” fluisterde hij nog. Een pizza? Al betaald? Ik begon het door te krijgen. Ik nam de doos in ontvangst en hij verdween in de duisternis.

    Ik opende het karton heel voorzichtig en jawel, er stak geen Italiaanse hap in, maar een brief. Het was verdorie al de vierde keer in tien dagen tijd dat iemand mij op een stiekeme manier probeerde te contacteren. Er was al een koerier met een dringende zending langs geweest, een duivenmelker met een blauwe geschelpte die een briefje aan haar poot droeg en een kerstman in vol ornaat, hoewel dat feest nog lang niet in zicht is. Allemaal hadden ze een confidentiële boodschap voor mij.

    Nog voor ik de pizzabrief opende, wist ik dus al wat er zou instaan. Het zou een smeekbede zijn van een of andere pief uit de financiële wereld die mij er op zeemzoete wijze probeerde toe te bewegen om hem uit de nood te helpen. Postjes op het hoogste niveau werden mij aangeboden, riante vergoedingen, gouden parachutes, bonussen met meer nullen dan er in de Raad van Bestuur zitten, een privé-jet, een bankrekening in een exotisch belastingparadijs, een kasteel aan de Loire met wijnkelders vol Château Petrus, een bloedmooie babe die de klok rond ter beschikking zou staan om al mijn wensen te vervullen. Bij dat laatste moest ik de vette knipoog er zelf maar bij verzinnen.

    Eén van de brieven beloofde mij zelfs een levenslange voorraad van mijn favoriete choco, terwijl enig speurwerk zou hebben uitgewezen dat mijn broodbeleg uitsluitend uit kersenconfituur bestaat.

    Een mens zou van minder met zijn hoofd in de wolken gaan lopen, maar ik wil voor eens en voor altijd duidelijk stellen: ik ben journalist, geen gewetenloze geldwolf. Als de banken vandaag in de problemen zitten, is dat hun eigen stomme schuld. Alle verlokkelijke aanbiedingen kunnen mij gestolen worden. Hoewel gestolen misschien niet het gepaste woord is, want dat is de afgelopen weken op nooit geziene schaal gebeurd.

    Geen enkele verleiding weegt op tegen ’s avonds relaxen met mijn pantoffels aan en een glaasje champagne in de hand, overpeinzend hoe mooi het leven soms kan zijn. Compris?

    Tot de volgende keer!


    Will


    14-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.





    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. UITSLAG WEDSTRIJD

    Klik op de afbeelding om de link te volgen Liefhebbers van superieure journalistiek, gegroet!

    Dat het een tijdje stil is geweest rond de Will Jensen Fanclub, heeft te maken met allerlei verwikkelingen die zich de laatste weken hebben voorgedaan.

    Je herinnert je ongetwijfeld de wedstrijd die we een tijdje geleden uitschreven: wie maakt de meest originele logo voor de fanclub? Heel wat creatievelingen grepen naar hun potlood of computer en werkten uren, soms dagen om tot een mooi resultaat te komen. Het beste bewijs dat Vlamingen niet de gewoonte hebben om bij de pakken te blijven zitten als we zo’n oproep lanceren.

    De volgende stap bestond erin dat wij alle ingezonden stukken beoordeelden. Geen gemakkelijke taak, maar gelukkig kwam Will in hoogsteigen persoon een handje toesteken na zijn vakantie in de Verenigde Staten. Zo kon het koren binnen een redelijke termijn van het kaf gescheiden worden. Want het ontwerp moest niet alleen mooi ogen, het moest ook origineel zijn en een zekere uitstraling hebben. Kortom, het moest passen bij zowel de fanclub als bij Will zelf.

    Men zegt wel eens dat kwaliteit altijd bovendrijft. Dat bleek ook nu het geval te zijn, want het gekozen ontwerp was van bij het begin de grote kanshebber. Stijlvol en toch speels, sierlijk en grafisch goed uitgewerkt. Will was er direct mee in zijn nopjes en wij natuurlijk ook. Alles leek in kannen en kruiken. We hadden een winnaar!

    Maar jullie weten hoe Will is. Altijd alles checken en dubbelchecken, zoals je dat van een topjournalist mag verwachten. En zo kwam de ontstellende waarheid aan het licht: het ontwerp was gewoon gepikt van het internet! Gejat! Gekopieerd! Plagiaat!

    Stel dat Will alles niet zo goed had gecontroleerd, dan had je wat zien gebeuren. Dan hadden we waarschijnlijk een brief van een advocaat gekregen en bestond het risico dat we een forse schadevergoeding moesten betalen. Begin maar uit te leggen aan de rechter dat we te goeder trouw waren, dat we van niks wisten, dat we in het ootje waren genomen door iemand met weinig scrupules.

    Gelukkig is het dankzij de alertheid van Will zo ver niet gekomen. Dat is de goede kant van de zaak. Maar er is ook een minder goede kant aan: het voorval heeft hem wel alle lust ontnomen om nog een ontwerp te bekronen. Volgende keer beter, want wij blijven optimist tot in de kist!

    Namens de Will Jensen Fanclub,

    Ann, fan van.


    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE WEDSTRIJD

    Bewonderaars van topjournalistiek, gegroet!

    Het is een tijdje stil geweest rond de fanclub, maar daarom niet getreurd. We blijven nog altijd even alert als vroeger.

    Want er is nieuws: Will trekt naar de Verenigde Staten. Niet voor goed, gelukkig maar. Hij gaat enkele weken uitblazen in het land van Uncle Sam. Nu ja, uitblazen. Naar ik heb gehoord zal hij ginder toch weer gaan rondtrekken, op zoek naar interessante plekjes, naar pakkende verhalen, naar kleurrijke beelden. En tussendoor zal hij ook de banden met vrienden van vroeger weer aanhalen.

    Dus had ik zo gedacht: waarom lanceren wij intussen geen nieuwe wedstrijd? De fanclub heeft namelijk nog altijd geen logo. Welke creatieveling neemt het potlood of de computer ter hand om een origineel ontwerp te maken? Laat de muze je maar inspireren.

    De hoofdprijs is, zoals gewoonlijk, het boek dat Will een tijdje geleden schreef: ‘Puur en Ongezouten’. Vergeet bij je reactie niet je e-mailadres te vermelden, anders kunnen we je prijs niet opsturen als je wint.

    Veel succes!

    Namens de Will Jensen Fanclub,

    Ann, fan van.


    17-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VROUWEN!

    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jezusmina, had ik het niet gedacht? De foto van Phaedra Hoste heeft een tsunami aan commentaren, verdachtmakingen en leugens veroorzaakt. Ten onrechte, zoals mag blijken uit wat volgt.

    Laten we beginnen bij het begin. Zoals de Will Jensen Fanclub toegeeft, is de getoonde foto niet getrukeerd noch gefotoshopt. Daar wil ik helemaal niet moeilijk over doen. Maar het is niet omdat Phaedra zich laat gaan in een teder gebaar, dat je daar iets moet achter zoeken. Want als je dat wel doet, is het hek van de dam. En ik kan het weten, want als sterrenjournalist is de wereld van de BV’s net zo goed mijn wereld.

    De gevolgen konden niet uitblijven. De ‘boekskens’ zijn verwoed gaan snuisteren in alles wat ooit op de gevoelige plaat is vastgelegd. Want een bekende journalist die iets heeft – of zou hebben - met een bekende Vlaming, dat is twee keer prijs. In hun blinde concurrentiedrang hebben er niet voor teruggedeinsd om in de voorbije weken een hele reeks ‘opzienbarende’ foto’s te publiceren: van Kadèr Gürbüz, van Sandrine André, van Zohra. Dat bewijst nog maar eens dat een bepaalde pers het niveau van bedrukte boomschors niet overstijgt.

    Ik weet dat mijn charme op sommige vrouwen een onstuitbare aantrekkingskracht uitoefent, maar ik voel mij niet geroepen om me daarvoor te verontschuldigen. Daarvoor het ik teveel respect voor de mensen die ik interview. Met alle genoemde dames heb ik weliswaar een vriendschappelijke relatie, maar daar houdt het dan ook mee op. Hun respectieve partners mogen op hun beide oren slapen.

    Mag ik om af te sluiten eens een Engelse spreuk citeren? Facts are sacred, comment is free. Feiten zijn heilig, maar het staat iedereen vrij staat om commentaar te geven. Dat is echter nog geen vrijgeleide om leugens in het rond te strooien.

    Tot de volgende keer!


    Will


    25-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 MILJOEN TERREURVERDACHTEN

    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op die spraakmakende foto met Phaedra kom ik later wel terug. Ik heb nu andere dingen aan mijn hoofd.

    Je houdt het namelijk niet voor mogelijk wat je tegenwoordig allemaal op het internet leest. Bloedstollende verhalen uit het leven gegrepen. Of om het in tv-jargon te zeggen: Het Leven Zoals Het Is - Grenscontrole.

    Neem nu het rapport van november 2007 waarin onder de titel Facilitation of Aviation Security: Feasibility Study of Registered Passenger Concept het statuut van Geregistreerde Passagier wordt behandeld. Laat je niet afschrikken door dit potjeslatijn, maar lees vooral verder. Want dit is verplichte lectuur voor al wie binnenkort met het vliegtuig op reis vertrekt.

    “De overheid kan het zich niet veroorloven om iedereen tegen alles te beschermen,” zegt het document. Het is alvast moedig om dat toe te geven. Maar het lachen vergaat je als je leest dat bijgevolg iedereen zonder uitzondering op de verdachtenlijst staat, al wordt het wijselijk anders geformuleerd. Stel je voor: in België alleen al 10 miljoen terreurverdachten. En van dat stigma raak je niet zomaar af: “Het feit dat sommige passagiers niet als een hoog risico worden beschouwd, betekent niet dat ze automatisch als een laag risico worden bestempeld.”

    De tekst gaat op hetzelfde elan verder. “De volgende scenario’s zijn immers mogelijk:
    • Het feit dat iemands naam niet voorkomt op een controlelijst of in een database zit, geeft geen definitieve zekerheid dat hij ook een laag risico vormt. Het kan zijn dat hij nog niet op de lijst staat, dat de lijst onnauwkeurig is of dat de passagier een andere identiteit gebruikt.
    • Een passagier kan een slapende terrorist zijn of een zogenaamde ‘clean skin’ die over een perfect profiel beschikt, maar toch de bedoeling heeft om terreurdaden te plegen.
    • Onschuldige passagiers kunnen gedwongen of misleid worden om bepaalde voorwerpen te vervoeren.”

    Als iedereen wordt gewantrouwd, dan geldt dat niet alleen voor de reizigers, maar ook voor het personeel. “Het initiële onderzoek dat wordt uitgevoerd vooraleer medewerkers de toelating krijgen om aan hun taak te beginnen, omvat het grondig nagaan van hun persoonlijke gegevens en het nakijken of ze niet op een veiligheidscontrolelijst voorkomen. Naarmate ze een meer gevoelige functie krijgen, kunnen ook hun familie en naaste vrienden ondervraagd worden, kan de bankrekening en kredietwaardigheid van de aanvrager en zijn partner worden nagegaan en kunnen bijkomende ondervragingen worden uitgevoerd. Dit controleniveau is nog niet doorgedreven genoeg om medewerkers te laten genieten van een lager niveau van veiligheidscontroles. Als dat algemeen bekend zou worden, zouden de medewerkers immers een nieuwe zwakke schakel in de veiligheidsketen kunnen worden.”

    Dat laatste is interessant om te weten. Wees op je hoede voor het veiligheidspersoneel is de boodschap. Laat je niet misleiden door iemand die zich voordoet als veiligheidsagent: zijn badge of uniform kunnen nagemaakt zijn. Want “terreurorganisaties beschikken over aanzienlijke middelen.” Geef vooral geen antwoord op vragen, want die informatie zou wel eens in de handen van terroristen kunnen vallen. En laat hem zeker niet in je bagage snuffelen, want voor je het weet stopt hij er zelf een bom in.

    Er is één troost: zelfs staatshoofden ontsnappen niet aan het alziend oog van de veiligheidsdiensten, maar ze worden wel iets minder grondig gecontroleerd. Stel je voor dat de uitvinder van de War On Terror zich bij de grenscontrole aanbiedt en te horen krijgt: “Spijtig, Mr. President, uw nagelknipper moet ik in beslag nemen. Veel te gevaarlijk!”

    Tot de volgende keer!


    Will


    09-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIE WORDT DE MAN VAN PHAEDRA?

    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Fans,

    Sedert enkele weken wordt de argeloze kijker door VTM bij de neus genomen. En nog geen klein beetje.

    Jullie kennen het programma wel: ‘Wie wordt de man van Phaedra?’, een vervolg op ‘Wie wordt de man van Wendy?’ Dat Franske de nieuwe bedgenoot van de grootboezemige zangeres is, weet intussen heel Vlaanderen. Dat ze in verwachting is, ook. Maar we dwalen af.

    Iedereen zit nu vol spanning te pronostikeren wie van de geselecteerde pipo’s uiteindelijk de man van Phaedra zal worden. De kandidaten mogen zich onder het alziend oog van de camera belachelijk maken door aan allerlei proeven deel te nemen en de kijker denkt dat hij wekelijks een waarheidsgetrouw verslag op de beeldbuis ziet.

    Het hele programma geeft echter een vervalst beeld. Want de waarheid is dat Phaedra al lang heeft gekozen. Tot daar nog aan toe. Maar bovendien is de gelukkige geen van de kandidaten die je op tv ziet. Phaedra heeft haar hart laten spreken en haar keuze laten vallen op niemand minder dan Will. Dat is de waarheid die men verborgen tracht te houden.

    Het tedere gebaar en de gelukzalige glimlach op bijgaande foto spreken boekdelen. En dit bewijsstuk is niet getrukeerd noch gefotoshopt.

    Phaedra noch de persdienst van VTM waren spijtig genoeg niet voor commentaar bereikbaar, maar de vraag blijft: waarom probeert men ons in het ootje te nemen?

    Namens de Will Jensen Fanclub,

    Ann, fan van.


    07-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAG WEDSTRIJD

    Liefhebbers van superieure journalistiek, gegroet!

    De oproep om deel te nemen aan de wedstrijd van vorige maand is niet in dovemansoren gevallen. Jullie hebben jullie best gedaan om talrijk te antwoorden, waarvoor onze dank. Wie niet waagt, niet wint.

    Weet iedereen nog waarover het gaat? De vraag die Will stelde, was hoe je volgende zin in het Antwerps dialect zegt:

    Hij keek verbaasd toen ik hem vertelde wat hij moest doen, hoewel hij zijn beste pak aanhad.

    De oplossing is:

    Gattem moete zing zing toeng dak’em da dee doeng mè ze goe goet aon.

    Spijtig genoeg zat er tussen de talrijke inzendingen geen enkel juist antwoord. Komt het omdat nog weinig mensen het echte, sappige Antwerps kennen? Of zijn jongeren meer bedreven in chattaal dan in hun eigen dialect? Wie zal het zeggen?

    Geen nood. Binnenkort starten we met een nieuwe wedstrijd. Hou deze plek in de gaten. En kijk af en toe eens op www.bloggen.be/het_blote_kontje.

    Namens de Will Jensen Fanclub,

    Ann, fan van.




    Archief per week
  • 05/09-11/09 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 04/10-10/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs