reizen Wil
Inhoud blog
 • Voorbereiding voor morgen
 • Indianen fair
 • Een dag als thuis
 • komst Hans en Hinke
 • Mount Lemmon

  Zoeken in blog  Mijn favorieten
 • USA vakantie 2010
 • De reizen van Dick en Wil
 • Amerika reis 2011
 • USA 2012
 • Amerika reis 2013

 • 27-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kitt Peak Observation center
  De weersvoorspellingen voor vandaag zijn goed en we besluiten naar Kitt Peak Observation Center te gaan. Kitt Peak Observation center is gelegen op de 2096 meter hoge Kitt Peak in de Quilan Mountains. Dit gebergte ligt op het grondgebied van de Tohono O'odham indianen in de Sonora woestijn in de staat Arizona. De bergtop werd in 1958 geselecteerd als de plaats waar een nieuw observatorium gebouwd zou worden. De bergtop maakte deel uit van het land dat in bezit was van de indianen. Het land werd via een eeuwigdurend akkoord geleased van de indianen.
  Wij zijn met de auto naar boven gereden en dat was een aardig lange rit. Boven op de berg staan over een grote oppervlakte verschillende telescopen. Een aantal telescopen kun je van binnen bezichtigen en dat is bijzonder indrukwekkend. Door de informatie die overal te verkrijgen is, krijg je een beetje een beeld over de wijze waarop met deze gigantische instrumenten gewerkt wordt.
  Een prettige bijkomstigheid is dat je boven op de berg, helemaal rondom een schitterend uitzicht hebt.

  27-02-2017, 00:00 geschreven door Wil


  28-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hiken
  Vanmorgen had Yvon weer een heerlijk ontbijt gemaakt. Bij het ontbijt besloten we dat we niet weg zouden gaan, maar van alles in en om de motorhome zouden gaan doen. De weersvoorspellingen waren niet zo best, het had ook de hele nacht gestormd, geregend en ik heb het zelfs even horen onweren. Om een uur of elf was het weer toch weer opgeknapt en besloten we te gaan hiken. Sil had een route uitgezocht en met regenjassen bij ons gingen we op weg. We liepen over een pad dwars door een gebied met een hele diverse vegetatie. Er groeien heel veel soorten cactussen, sommige cactussen zijn al heel oud en heel groot met diverse armen. De omgeving was prachtig. Na een uur gelopen te hebben zagen we wel heel donkere wolken onze richting op komen en in de dessert kan je niet schuilen. Het duurde ook niet lang meer of de bui brak recht boven ons los. Het was heel heftig, maar het is dan ook zo weer voorbij en dan droogt de kleding ook vrij snel op. Al met al hebben we bijna 3u gelopen meestal over zandpaden. Het resultaat is dat ik nogal moeilijk uit mijn stoel kom. Yvon had heerlijk hache met rode kool gemaakt, we hebben de pannen opgepakt en zijn bij de Patts gaan eten. De heerlijke dag werd bekroond met een prachtige zonsondergang. Het is jammer dat ik geen foto's op het blog kan zetten met mijn tablet.

  28-02-2017, 00:00 geschreven door Wil


  01-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wasdag
  Net als thuis moet er hier ook regelmatig gewassen worden, dus de bedden werden verschoond enz. Om bij de laundery te komen moesten we nog een heel eind rijden. Het was een hele grote laundery en er stonden wel 30 wasmachines en 20 grote drogers. Wat mij opviel was de prijs van 1 lading was. Toen ik nog rondreisde in de VS (laatste keer 2013) betaalden we voor 1 lading 1,25 dollar, nu betaal je 2,75 dollar voor een lading, daar komt de prijs van de droger, 1,25 dollar, per lading bij. Bij elkaar opgeteld is het een aardig bedrag en je bent er wel een tijdje zoet mee, voor alles klaar is. We hebben gezellig zitten kletsen, want in de laundery kletst iedereen met elkaar. Onderweg naar huis hebben we nog wat verse groenten gekocht. Sil was thuis gebleven om fietsen schoon te maken en banden op te pompen voor de fietstocht van morgen. Hij was klaar met zijn karwei toen wij thuiskwamen en hij vroeg mij of ik een ritje met hem op de quad wilde maken. Leek me heel leuk. We zijn met de quad een route door de dessert op heel mul zand gaan maken. Na 3 kwartier was het mooi geweest en reden we weer huiswaarts. Bij een brandweerkazerne moesten we even stoppen. De brandweermannen waren bezig om de wagens schoon te spuiten en de slangen op te ruimen. Er kwam een brandweermevrouw naar ons toe om te vragen of ze ons kon helpen en voor ik er erg in had zei ik dat ik graag een foto wilde hebben van mij op de brandweer auto. Tot mijn grote verbazing vroeg ze of ik daar ook brandweermannen bij wilde hebben en dat wilde ik wel, een stel van die leuke jonge kerels erbij die kans krijg je als grootmoeder niet elke dag. Het werd natuurlijk grote hilariteit, maar de foto's zijn leuk geworden.

  01-03-2017, 00:00 geschreven door Wil


  02-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mount Lemmon
  Na het ontbijt vertrokken we vanmorgen met de truck en 3 fietsen achterop, voor een rit van 2uur naar Mount Lemmon. Het was prachtig weer. Aan de voet van Mount Lemmon zijn we nog niet op de plaats van bestemming, maar we moeten nog 40 km. naar boven klimmen. Boven aangekomen wacht de beloning, prachtige vergezichten en een pizza punt en slappe koffie in een berghut. Nadat we de pizza hadden genuttigd werd het tijd om de fietsen van de truck te halen. 1 fiets voor Sil, 1 fiets voor mij en de derde fiets dient als reserve. Yvon heeft zich aangemeld om de bezemwagen te besturen als wij van de berg af fietsen. De fietsen zijn in orde gebracht, de helmen zitten goed op ons hoofd "and here we go". Eerst even voorzichtig aftasten wat de fiets doet en daarna in volle vaart naar beneden. Het was fantastisch en het ging op de rechte stukken heel erg hard. Ik moest me wel heel goed concentreren, want 1 stuurfout en je hebt een probleem. Er rijden ook nog allemaal auto's op de berg. Amerikanen gaan anders met fietsers om dan de meeste mensen in Nederland, hier blijven ze heel rustig achter je rijden tot ze met veel ruimte kunnen passeren. Het was zo super gaaf om 40 km lang met regelmatig 50km per uur naar beneden te gaan. Dit is wel het leukste dat ik ooit heb gedaan. (In Ecuador was het ook leuk maar veel korter) Toen we beneden van de fiets stapten, had ik overal spierpijn van de concentratie, maar het is zeker voor herhaling vatbaar.

  02-03-2017, 00:00 geschreven door Wil


  03-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.komst Hans en Hinke
  Gisteravond zijn Hans en Hinke in Phoenix geland, ze hebben een overnachting in een hotel in Phoenix en rijden vanmorgen met de huurauto naar het bedrijf waar hun motorhome staat. Het was de bedoeling dat de motorhome dan klaar zou zijn en dan zouden ze met motorhome en huurauto naar ons toekomen. Helaas om een uur of elf arriveerden zij alleen met de huurauto, de motorhome was nog niet klaar. Dat gebeurt in Amerika regelmatig, men maakt afspraken en bedrijven houden zich daar komt gewoon niet aan. Zij kunnen de motorhome om twee uur ophalen. Eindelijk komen zij als het donker is aan. Ik heb deze nieuwe motorhome nog niet gezien, maar hij is groot......heel erg groot. De slaapkamer heeft een slide out, als die uitgaat is de slaapkamer binnen een meter groter. De kamer heeft 2 slide outs, als zij beiden uit zijn is de kamer bijna 4 meter breed. Je weet niet wat je ziet. Er zit een hele grote douche in en in een kast staat een wasmachine. De lengte van de motorhome is langer dan een stadsbus. Als het goed is gaan zij hier 6 weken mee rond rijden. Zij zullen er heel veel plezier mee hebben.

  03-03-2017, 00:00 geschreven door Wil


  04-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag als thuis
  Vanmorgen hebben we met ons allen ontbeten. Na het ontbijt zijn de dames boodschappen gaan doen. Hans moest nog in zijn motorhome klussen en Sil ging hem helpen. We zijn eerst naar Costco ( Makro) gegaan daar was het heel erg druk. Onderweg kwamen we zijn Ross, van de week hadden we al gezien dat er een nieuwe Ross zou komen, maar toen stond er een bord op met de tekst "Coming soon" en nu was het bord weg. De kans was dus er groot dat de winkel open was en Ross is mijn lievelingsinkepingen, want dat is de winkel van de koopjes. Ik heb daar al heel veel leuke dingen gekocht en Dick kocht er altijd zijn overhemden. Dus na het boodschappen doen, gingen we naar Ross. Hinke kende deze winkel helemaal niet en keek haar ogen uit. Ik heb weer gescoord, alleen het past allemaal niet in mijn koffer, daar moet ik dus nog een oplossing voor zoeken en anders nemen Hans en Hinke mijn spullen mee naar huis, want zij gaan met lege koffers terug.  Het wordt eentonig maar dit was weer een hele leuke dag.

  04-03-2017, 00:00 geschreven door Wil


  05-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indianen fair
  Dit weekend  was er een Indianen fair in Phoenix. Marvin was om 9u al bij ons en met ons zessen verdeeld over 2 auto's reden we op weg naar Phoenix. Natuurlijk zijn we elkaar onderweg kwijtgeraakt en het grappige is dat we elkaar gelijk tegen kwamen toen we bij de fair aankwamen. Op een groot rond grasveld dansten de indianen hun traditionele dansen en werd er volgens de indiaanse traditie muziek gemaakt en gezongen. Dit is 1 van de grootste fairs in de USA. Er stonden heel veel stands met sieraden, potten en schalen, geweven kleden enz. alles wat er te koop werd aangeboden is met de hand gemaakt en daar waren de prijzen ook naar. Ik zag een hele mooie zilveren ring met zwarte steen voor 650,00 dollar dat is dus behoorlijk duur. Gedurende de ochtend hebben we over de fair gelopen, na de lunch zijn we het museum met Indiaanse kunst gaan bezoeken. Ik vind alles heel kunstig gemaakt, maar ik hoef er niets van in huis te hebben. Onderweg naar huis hebben we met ons zessen ergens gegeten. Het was weer een heerlijke dag.

  05-03-2017, 00:00 geschreven door Wil


  Archief per week
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!