reizen Wil
Inhoud blog
 • Voorbereiding voor morgen
 • Indianen fair
 • Een dag als thuis
 • komst Hans en Hinke
 • Mount Lemmon

  Zoeken in blog  Mijn favorieten
 • USA vakantie 2010
 • De reizen van Dick en Wil
 • Amerika reis 2011
 • USA 2012
 • Amerika reis 2013

 • 23-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 Treinreis van Moskou naar Jekaterinaburg
  Vandaag is de grote dag. Het eerste traject van de treinreis wordt een reis van 2 dagen van Moskou naar Jekaterinaburg, we slapen dus één nacht in de trein. Toen we op het perron een kwartier hadden gewacht, kwam de trein aanrijden getrokken door een locomotief. Onze groep was voor het grootste deel ingedeeld in één wagon. 2 Personen waren ingedeeld in een andere wagon en ja hoor Margo en ik waren de gelukkigen. Toen we bij de coupé kwamen, waren daar al 2 jonge Russische dames (ongeveer 22 jaar oud) zich aan het installeren. Nadat zij iets hadden gegeten, wilden zij hun bedden opmaken. Zij hadden een reservering voor de 2 onderste banken, dus het verzoek aan ons was om van de banken te gaan en op de bovenste bedden te gaan zitten, want zij wilden slapen. Het was 2u in de middag. Wij waren niet van plan om op te staan en wij boden ze aan om in de bovenste bedden te gaan slapen. Dit was geen goed plan vonden zij, want ze hadden betaald voor de onderste banken. De conversatie gaat dan in het Russisch, Engels en Nederlands. Er werd nog het één en ander geroepen in het Russisch wat vast niet zo netjes was, maar wij bleven zitten. Zij moesten dus het voeteneind van de matras oprollen. Het ging er allemaal iets heftiger aan toe dan ik hier beschrijf en op een gegeven moment voelde ik mijn adrenaline stijgen en ik werd heel erg boos, dan heb ik 2 keuzes.....ik sleep één van hen aan haar haren naar buiten of ik moet mijn boosheid in bedwang houden. Ik heb voor het laatste gekozen, omdat je altijd het onderspit delft als de situatie uit de hand loopt en je spreekt de taal niet. Op een gegeven moment moest ik gebruik gaan maken van het toilet en wat ik al verwachtte, gebeurde ook......de bank was helemaal in beslag genomen. Ik ben wel gaan zitten en met wat duwen had ik weer een plekje, alleen haar voeten zaten klem tussen mijn achterwerk en de muur. Ik voelde haar steeds wurmen om haar voeten los te trekken en op een gegeven moment lukte dat en had ik mijn plek weer veroverd. Even later kwam Marianne even een praatje maken en stond in de deuropening van de coupé, één van de dames schoot overeind en begon tegen Marianne te schreeuwen dat ze weg moest gaan, want ze kon niet slapen (dat begrepen we er tenminste uit). Na wat heen en weer gesteggel ging Marianne weg en was de rust weergekeerd. Margo en ik hadden besloten om ons niet meer druk te maken. De katten (zoals ze door Margo waren gedoopt) moesten toch om 2u s'nachts de trein uit. We hebben verder heerlijk geslapen.

     
     
     

  23-05-2016, 00:00 geschreven door Wil


  24-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 Trein naar Jekaterinaburg
  Vanmorgen stonden we relaxed op, de katten waren weg. We zijn heerlijk van onze vrijheid in de coupe gaan genieten. In iedere wagon zit een provodnik (wagenmeester) zij is verantwoordelijk voor haar wagon. Zij wijst de plaatsen aan, opent en sluit de deuren van de trein en is verantwoordelijk voor het schoonhouden van het sanitair, de coupé's en de gang.. We slapen in vierpersoonscoupé's op slaapbanken, het beddengoed wordt uitgedeeld door de prodvodnik. Op een aantal stations is er een stop die lang genoeg duurt om even de benen te strekken. Bij elke stop worden de wielen gecontroleerd door met een staaf tegen de wielen te slaan. Op de perrons staan kiosken waar etenswaren worden verkocht. Na een stop op het perron gaat de trein weer rijden zonder daar een signaal voor te geven. Je moet er dus altijd voor zorgen om niet te ver bij de trein vandaan te gaan. Halverwege de avond stappen we uit in Jekaterinaburg. Als we aankomen in het hotel krijgt iedereen de gelegenheid om zich even op te frissen, daarna gaan we met ons allen eten in alweer een Italiaans restaurant. Het eten was heerlijk.  24-05-2016, 00:00 geschreven door Wil


  25-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5 Jekaterinaburg
  Vandaag bezoeken we Jekaterinaburg.De Romanov familie heeft hier in juli 1918 de laatste dagen doorgebracht. De eerste indruk van de stad en zijn bewoners is dat de stad een prettiger uitstraling heeft dan Moskou. De bewoners zijn hier een stuk beter gekleed en kijken ook veel vriendelijker dan de mensen in Moskou. Je kunt met de groep mee lopen of op eigen gelegenheid de stad in gaan. Margo en ik gaan met de groep mee en na een uur besluiten we onze eigen weg te gaan.Voor een toerist is het niet moeilijk om de hoogtepunten van de stad te gaan bekijken. In Jekaterinaburg kun je niet verdwalen als je alle highlights van de stad wilt zien. Langs alle highlights loopt een rode band die op het trotoir is geschilderd, als je de band volgt kom je vanzelf weer bij het beginpunt uit. Vanuit ons hotel moesten we eerst de rode band zien te vinden en als je die gevonden hebt is het appeltje-eitje. We hebben prachtige gebouwen gezien en zijn met de lift naar de 52ste verdieping van het hoogste gebouw van Jekaterinaburg gegaan. Boven heb je een prachtig uitzicht over de stad met zijn kerken met torens van bladgoud. Margo en ik hebben bijna de hele dag door de stad gesjouwd en waren moe toen we weer bij het hotel kwamen. We zijn met ons allen weer bij een Italiaan gaan eten. Bij terugkomst in het hotel moesten we alle bagage uit de bagageruimte halen en werden we met een bus naar het station gebracht, voor de trein die om 22.12u vertrok. Margo en ik zijn dit keer ingedeeld in een coupé met Jan en Alex en dat gaat prima.

   
     
     
     

  25-05-2016, 00:00 geschreven door Wil


  27-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 6 en 7 Trein
  Het klinkt heel romantisch....reizen met de Trans Siberië Express, maar je moet toch heel veel inleveren, b.v. hygiëne en privacy. Voor je in de trein stapt moet je al weten wat voor kleding je nodig hebt en wat je wilt eten gedurende de treinreis. Het is de bedoeling dat je dat meeneemt in een aparte tas, want de koffers gaan in een bak onder de banken en daar kun je pas weer bij als je de trein verlaat.We moeten ons s'morgens en s'avonds wel alle 4 omkleden, wassen en tandenpoetsen, maar met een beetje respect voor elkaar komen we een heel eind. De wereld is klein in een coupé, dus soms ga je even buurten bij de andere medereizigers en minstens één keer per dag gaan we even naar de restauratiewagon. De maaltijden stellen niet veel voor, dus we eten regelmatig onze gevriesdroogde noedels, heet water erbij 10 minuten wachten en het eten is klaar. Alleen toen ik de derde noedelmaaltijd ging klaarmaken en heet water erop deed, werd ik een beetje onpasselijk van de geur. De noedels stonden me ineens tegen. Ik heb liever een bruine boterham met kaas. Om in de restauratiewagen te komen moeten we 3 wagons 3e klas door en 15 deuren open en dicht doen. In de 3e klas is het droevig gesteld. Er reizen alleen Russen in de 3e klas. Aan één kant zijn 4 bedden 2 aan 2 boven elkaar en aan de andere kant 2 bedden boven elkaar langs de wand. Als je dan over het middenpad loopt. stoot je steeds tegen voeten of armen, want iedereen ligt of hangt in zijn bed. We hebben 2 dagen en 2 nachten in de trein doorgebracht.


     
     
     

  27-05-2016, 00:00 geschreven door Wil


  28-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 8 Aankomst in Irkoetsk
  Na 5185 kilometer arriveren we in Irkoetsk. We komen om 9u aan op het station. Iedereen had zijn of haar wekker op 7u gezet, omdat het nogal wat tijd kost om met 4 mensen in een kleine ruimte op te ruimen en in te pakken. Om 6u werd de schuifdeur van de coupe open gedaan en Merel stond in de deuropening met in haar kielzog de provodnik. Merel zei zachtjes dat we op moesten staan. De provodnik vulde dat luidruchtig aan met een hoop Russisch, het kwam er op neer dat we al het beddengoed inclusief matras op moesten rollen en wel zo snel mogelijk. Moet je je voorstellen wat het dan een puinhoop wordt in zo'n kleine coupé. Om 9u precies stopte de trein in het station en daar stond de bus om ons naar het hotel te brengen. We konden pas om 11u inchecken, maar het personeel was bereid om onze kamers zo snel mogelijk schoon te maken. Ik kon vrij snel naar de kamer en toen kwam de beloning...een heerlijke warme douche en schone kleding. Even alles opruimen en daarna aan de koffie. Om 13u hadden we in de lobby van het hotel afgesproken om een stadswandeling te maken. Margo en ik zijn een uur bij de groep gebleven en zijn toen op eigen gelegenheid verder gegaan. Het ging ons allemaal te langzaam. We hebben wat gegeten op een terras. Het was heerlijk weer en dat in Siberië. Irkoetsk is een leuke stad met vriendelijke mensen. De stad is in 1651 ontstaan als garnizoensnederzetting en handelspost en later opgebouwd door ballingen die naar Siberië werden gezonden. In het centrum staan nog de houten huizen die toen zijn neergezet. De helft is verzakt en in elkaar gezakt. Men zegt dat het komt omdat de permafrost in de loop der jaren is gesmolten.Het leuke aan Irkoetsk is dat de stad aan een brede snelstromende rivier ligt, met langs de hele rivier een brede boulevard. Het is zaterdag, dus het is heel erg druk op de boulevard. Er lopen allemaal gezinnen met kinderen. Het ziet er allemaal heel erg gezellig uit.
   
     
     
     

  28-05-2016, 00:00 geschreven door Wil


  29-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9 Bezoek aan het Baikalmeer
  Het is vandaag prachtig weer 22 graden. We worden om 9.30u opgehaald door een bus met chauffeur en een gids voor een excursie naar het Baikalmeer, het grootste zoet water reservoir ter wereld. We rijden ongeveer 60km door de bossen van Siberië. In deze bossen leeft veel wild, beren, wolven, vossen enz. Er wordt door de overheid geadviseerd niet door het bos te lopen, dat is niet vanwege het wild, maar omdat er dit jaar heel veel teken zijn. Hier zijn de teken een groter gevaar dan het wild. Onderweg stoppen we bij een openluchtmuseum en zien en horen van de gids hoe hier vroeger werd geleefd. Op één foto is te zien hoe de leraressen, als ze in funtie zijn, heden ten dage nog gekleed gaan. Daarna rijden we naar Listvyanka, een dorp aan de monding van de rivier. Op diverse plaatsen langs het Baikalmeer staan prachtige huizen en liggen grote boten aan de aanlegsteigers. Hier wonen de rijken van Siberië. Bij de haven was een markt waar voor 80% vis wordt verkocht. De gids adviseerde ons om toch vooral de gerookte vis te proberen. Margo en ik hebben ieder een vis gekocht en op een stoepje op zitten eten. Het was heerlijk.
   
     
     
     

  29-05-2016, 00:00 geschreven door Wil


  Archief per week
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!