reizen Wil
Inhoud blog
 • Voorbereiding voor morgen
 • Indianen fair
 • Een dag als thuis
 • komst Hans en Hinke
 • Mount Lemmon

  Zoeken in blog  Mijn favorieten
 • USA vakantie 2010
 • De reizen van Dick en Wil
 • Amerika reis 2011
 • USA 2012
 • Amerika reis 2013

 • 22-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Healey-Nenana-Chena hot Springs
  Vandaag zijn we noordwaarts gegaan naar Nenana we bezoeken het visitor centrum en krijgen informatie over de geschiedenis van de lokale Althabascan bevolking. Alaska kent geen officiele loterij, daarom kan men 2 dollar inzetten en gokken wanneer het ijs van de Nenana rivier smelt. Er wordt een stellage op het ijs gezet en je gokt op de datum dat deze door het ijs zakt. Het prijzengeld kan oplopen tot 300.000 dollar. Later in de middag komen we aan in Chena Hotsprings. Hier zijn warm waterbaden, waar je in kan. Ik vind het er allemaal niet echt fris uitzien, dus besluit er niet in te gaan. Ik ben wel in het ijs museum geweest en vond het heel erg indrukwekkend. Voor je erin gaat krijg je eerst een heel warme jas, het is binnen 7 graden onder nul. Het is binnen prachtig, jammer dat ik geen foto's kan plaatsen. Ik heb s'middags een wandeling gemaakt met nog iemand uit de groep en ik moet eerlijk bekennen dat ik daar geen held in ben. Het idee dat je bij iedere bocht een beer of een moose tegen kan komen geeft mij geen fijn gevoel. We hebben het overleefd.
   
     
     
     


  22-06-2015, 00:00 geschreven door Wil


  23-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chena Hot Springs-Fairbanks, stadstour
  Vanmorgen was er gelijk al grote hylariteit op het resort, er stond een heel grote moose in de vijver. Er stonden een aantal mensen uit onze groep te fotograferen. Zolang de moose zich comfortabel voelt is er niets aan de hand, maar als hij onrustig wordt moet je oppassen dan zie je iedereen zich ook terug trekken of achter een boom gaan staan. Het geposeer van de moose duurde wel een half uur, toen vond iedereen het wel mooi geweest. We zouden om elf uur vertrekken dus we hadden nog alle tijd om een wandeling te maken. We hebben met 3 personen een wandeling van een uur naar de beverburcht gemaakt. Zo'n burcht ziet er heel ingewikkeld uit en is vast heel functioneel. We hebben geen bever gezien en verder ook geen wilde dieren. Wel zijn we door een muggenstorm gelopen (het kon niet anders). Ik had me helemaal met Deet ingespoten, behalve mijn haar en dat zat vol met muggen. Margo heeft mijn haar ingespoten, maar toen bleven de dode muggen in mijn kapsel zitten. Ik had dus net gedouched en mijn haar gefohned. Bij thuiskomst heb ik mijn haar uitgekamd en toen vielen er tientallen muggen in de wastafel. Ik had zo'n jeuk dat ik mijn hele hoofd heb stukgekrabd. Om elf uur zijn we vertrokken naar Fairbanks. Fairbanks is de tweede grote stad van Alaska, maar niet te vergelijken met Anchorage. Fairbanks is vervallen en armoedig. We zijn naar een buitenmuseum geweest, een botanische tuin en een museum. Het museum was heel erg interessant, maar verder was het eigenlijk een verloren dag. s'Avonds hebben we inkopen gedaan bij Fred Myers en dat riep weer allerlei herinneringen op. Ik realiseerde me weer hoe erg Dick en ik ons thuisvoelden in de VS en hoe gelukkig we hier waren. Mijn conclusie was op dat moment dat we er destijds goed aan hebben gedaan om door de VS te reizen op onze manier.
   
     
     
     

  23-06-2015, 00:00 geschreven door Wil


  24-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fairbanks - North Pole - Tangle Lakes
  Vanmorgen werd ik wakker met jeuk op mijn hoofd en bovenop was mijn huid helemaal stuk van het krabben door de muggenbeten. Vandaag zijn we van Fairbanks naar het stadje North Pole gereden, waar volgens alle Amerikaanse kinderen Santa Claus woont en ja hoor hij zit daar de hele dag in een winkel op zijn zetel om kinderen de hand te schudden. Ik ben dus niet op de Noord Pool Cirkel geweest, maar in het dorpje North Pole.Van North Pole zijn we naar Tangle Lakes gereden. Dit was een prachtige route door de bergen. Onderweg kwamen we een Nederlands echtpaar tegen die voor mij in het vliegtuig zaten en op dezelfde parkeerplaats een Nederlandse vrouw van in de 30 die alleen met een auto door Alaska rijdt, heel stoer. We logeren nu in cabines in een merengebied en het stikt van de muggen, maar niemand hoort mij klagen.
   
     
     
     

  24-06-2015, 00:00 geschreven door Wil


  25-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tangle Lakes - McCarthy
  Alaska is groot en groen. De bomen zijn niet erg hoog, dat komt omdat 30cm. onder de grong de permafrost begint. Het landschap wisselt van prairie achtige omgeving tot bos. Daarbij de majestueuze bergen met sneeuwtoppen, veel snelstromende rivieren, dit alles maakt het tot een indrukwekkend en prachtig land. Het was vandaag een reisdag. We hebben onderweg heel vaak gestopt om foto's te maken, het was een lange zit. We zitten hier in primitieve cabins, wel met douche maar die moet gedeeld worden. Het ontbijt is hier inclusief en moet zelf klaargemaakt worden, dat heeft een heel leuk effect. We staan dus met een aantal mensen in een kleine ontbijtcabin het ontbijt klaar te maken. Het is een prachtige omgeving in de middel of nowhere zeker 50 mijl van de bewoonde wereld. Hier hoor je de stilte. Vandaag hebben we gehoord dat een groot deel van Denali National Park in brand staat er mag voorlopig geen toerist meer in. Wij hebben dus geluk gehad.


     
     
     

  25-06-2015, 00:00 geschreven door Wil


  26-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.McCarthy - Kennecott Mine
  Vanmorgen op tijd op om de kopermijn in McCarthy te bezoeken. Omdat wij in de midle of nowhere "wonen", moesten we eerst een dirt road aflopen en 2 heel lange bruggen over. Aan de andere kant van de 2 rivieren stond een busje ons op te wachten om ons naar de kopermijn van McCarthy te brengen. De rit over de dirt road duurde wel 20 minuten en maar hobbelen en schudden. Bij aankomst moet je eerst een formulier invullen en tekenen, met die handtekening neem je alle verantwoording voor als er iets gebeurt, op je. De organisatie die dit regelt en de gids levert kan dan nooit aansprakelijk worden gesteld. We zijn naar de kopermijn gelopen en hebben in de kopermijn (niet ondergronds, maar een gebouw bovengronds) uitgebreid uitleg gekregen over de werking van de mijn. Om daar te komen moesten we een heel eind de berg beklimmen, om daarna binnen weer allemaal steile trappetjes af te dalen en op iedere verdieping werd uitleg gegeven over de werking van de mijn. We konden er voor kiezen om met de bus of lopend terug te gaan. Margo en ik gingen lopen en dat ging in een aardig tempo over keien en keitjes. Toen we bij de cabins waren hadden we er 11 km op zitten dat lijkt niet veel, maar als je constant op moet letten om niet over de stenen te struikelen is het heel erg vermoeiend. Ik kon geen pap meer zeggen toen we bij de cabins aankwamen. Morgen gaan we met een aantal mensen en gidsen gletsjer lopen. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat is.
     
     
     
     

  26-06-2015, 00:00 geschreven door Wil


  27-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.McCarthy - Wrangel-St. Elias NP
  Vandaag was het dan zover, voor het eerst zou ik gaan wandelen op een gletsjer. We moesten om 9.00 uur over de eerste brug op het busje wachten om naar de organisatie te worden gebracht die dit soort tours regelt. De wandeling tot over de brug is 20 minuten. Bij het kantoor aangekomen moesten we weer een formulier invullen en tekenen, dat betekent dat we zelf verantwoordelijk zijn voor eventuele ongelukken of schade. Daarna werden de spikes gepast, deze spikes gaan onder je schoen en worden met banden om je schoen vast gemaakt. Aan de onderkant zitten rondom ijzeren "haaientanden" voor de grip op het ijs. We moesten 4 km. over een smal bospad bezaaid met stenen lopen, klimmen en dalen langs afgronden. We waren met 6 personen van onze groep 2 gidsen en een hond. Dat lopen over een smal pad bezaaid met stenen langs een afgrond is geen hobby van mij. Toen we bij de gletsjer aankwamen dacht ik "waar ben ik aan begonnen" een dame van onze groep haakte gelijk al af, want we moesten een schuine wand met kleine steentjes af lopen (glibberen). Zij is door een gids weer naar het dorpje begeleid. We hebben onze spikes omgebonden en daarna werd ons uitgelegd hoe we hier mee moesten lopen. Ik kan niet goed uitleggen over wat voor ondergrond je loopt, het is allemaal ongelijk bezaaid met bergjes ijs en je gaat naar boven en dan weer naar beneden, springend over spleten. We zijn in totaal 4 uur op de gletsjer geweest en ik was gebroken, toen moesten we nog 4 km. terug lopen over hetzelfde smalle pad langs dezelfde afgrond, klimmend en dalend. Dat is dan verstand op nul en de ene voet voor de andere zetten. Ik was helemaal kapot toen ik weer bij de bus was, maarrrrr........de gletser was prachtig. Wat een belevenis, het was een dag met een gouden randje.
   
     
     
     

  27-06-2015, 00:00 geschreven door Wil


  28-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.McCarty - Valdez
  De afgelopen dagen hebben we gelogeerd in McCarthy, dit plaatsje met 50 inwoners ligt heel erg afgelegen. Om er te komen moet je over een dirt road rijden van 50 mijl en daar doe je dan 3 uur over. E zijn wat huizen, een kruidenierswinkel, een restaurant en 2 kantoren die allerlei toeristische evenementen organiseren. Wij verbleven er in cabins met 2 slaapkamers en een badkamer. Ik deelde de cabin met mijn dorpsgenote. Er stonden 6 cabins in een halve cirkel rond een groepje struiken en aan de andere kant van de struiken stond een cabin die onze groep kon gebruiken als ontbijt ruimte. Werkelijk alles wat in een keuken aanwezig hoort te zijn was er. s'Morgens kwam iedereen met een duf hoofd binnen om zijn ontbijt te maken. De persoon die er het eerste was zette koffie en om de beurt maakten wij bij vertrek de ruimte schoon, dat werkte prima. s'Middags druppelde iedereen weer binnen voor een kop koffie en werden de ervaringen van die dag doorgenomen. Dit was totaal anders dan een hotel, maar we vonden het allemaal geweldig. Dit werd ook echt ervaren als leven midden in de wildernis, om de hoek van de cabins zijn we 2 keer een moose tegen gekomen. Vanmiddag laat zijn we aangekomen in Valdez. Het was een prachtige rit door Keystone Canyon, we zijn een aantal keren gestopt voor een foto moment, want er waren prachtige watervallen. Helaas werkte het weer niet mee, het regende af en toe. We logeren 2 nachten in het Keystone Hotel. Het hotel ziet er vreselijk uit, het lijken wel gestapelde barakken, maar de badkamer en het bed zijn schoon. Vroeger hebben hier de mijnwerkers van de kopermijn gewoond. Morgen gaan we met een boot naar Prince William Sound de ijsbergen bekijken en walvissen en orka's zoeken. Mij hoor je niet klagen.
   
     
     
     

  28-06-2015, 00:00 geschreven door Wil


  Archief per week
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!