Foto
Inhoud blog
  • Wine Spectator Top 100 Wines of The Year 2013
  • Wine Spectator Top 100 Wines of The Year 2013
  • Net aangekomen! Belgische wijn uit het Hageland
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Wijnhuys 't Kroontje
    Goede wijn behoeft geen krans
    18-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wine Spectator Top 100 Wines of The Year 2013
    Net uit : Wine Spectator Top 100 Wines of the Year 2013

    Bodega Alto Moncayo, Garnacha 2010, 92/100

    "This polished red shows graceful power. The black cherry and raspberry flavors are deepened by smoke and mineral notes, framed by firm, well-integrated tannins and kept lively by crisp acidity. Shows impressive harmony and focus. Drink now through 2018. 1,000 cases made.—T.M." (Wine Spectator)

    Robert Parker : 92/100

    Op aanvraag verkrijgbaar aan 41,45 € per fles

    Momenteel nog enkele flessen 2008 op voorraad, aan 41,30 € per fles. 92/100

    Alto Moncayo is gelegen in Campo de Borja, dé nieuwe hippe regio in Noord-Spanje waar men wonderen verricht met de Grenache-druif. De ambitieuze neus start meteen hyperintens en complex, met rijpe framboos, bosaardbei, blauwe bessen en toont zich medium getoast. Volle, krachtige en sappige smaak met zoete rijpe bessen & melkchocolade en is licht peperig van aard. Gelukkig bieden goede zuren voldoende verfrissing aan het rijpe fruit waardoor een prachtige balans bereikt wordt. Voor de liefhebbers van het krachtige doch elegante werk!


    18-11-2013 om 17:57 geschreven door Wijnhuys 't Kroontje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wine Spectator Top 100 Wines of The Year 2013
    Net uit Wine Spectator Wines of the Year 2013

    Alvaro Palacios 'Les Terrasses Veille Vignes 2011 staat op 26 met een score van 93/100

    "A light texture carries racy, intense flavors in this expressive red, with bright cherry, licorice, mineral, garrigue and spice notes mingling over light tannins and buoyed by lively acidity. Balanced, focused and elegant, with a lingering finish. Drink now through 2021. 12,000 cases made.—T.M." (Wine Spectator)

    Deze wijn is verkrijgbaar op aanvraag, aan 30,65 € per fles
    In de winkel zijn momenteel nog enkele flessen 2009 beschikbaar aan 30,55 € per fles.
    Deze wijn is nu mooi op dronk, ideaal voor de kerstmaaltijd!

    De 2009 Les Terrasses Velles Vinyes is een blend van 60% Carignan, 30% Grenache, 10% Cabernet Sauvignon  (LET op van: 60 - tot 90-jaar oude wijnstokken) actief gesnoeid zodat er slechts 10 hectoliter per hectare wordt geoogst. Opgevoed in 20% nieuwe eiken en meer jarige oude vaten. De wijn heeft een goed gedefinieerde, weelderig boeket van crème de cassis, bosbessen en viooltjes die geuren uit het glas. De smaak is vol-bodied met een vol met rijpe bramen, spicebox, witte peper en een vleugje venkel. Subtiel en Vol. Het biedt grote zuiverheid in de finish. Drink 2013-2020.

    Alvaro Palacios is amper 40 wanneer hij alles lijkt verwezenlijkt te hebben. Afkomstig van een familie wijnbouwers – eigenaars van de Bodegas Palacios Ramondo - leerde hij als jonge twintiger het vak met Christian Moueix in de kastelen Petrus en Trotanoy. Daarna volgde hij de catalaan René Barbier in Priorato. Sterk onder de indruk van oude gronden en hun kwalitatief potentieel, beslist hij zijn eigen wijngaard te ontginnen in dit Godverlaten gat, 135 km ten zuidwesten van Barcelona. Volgens Palacios' eigen woorden is de algemene overtuiging dat "de opbrengst te laag is, het land is onbewerkbaar en vergt enorm veel handenarbeid" en dat de kans op rentabiliteit klein is. Het vervolg toont aan dat de sceptici ongelijk hadden.

    De eerste millésime, namelijk de Ermita 1993, werd onmiddellijk vermeld in de club der "superstars" van de Spaanse wijnen. Deze cuvée die bestaat uit 80 à 90% Grenache Vieilles Vignes in evenwicht gebracht door Cabernet Sauvignon en Carignan Vieiles Vignes, heeft uitzonderlijke reacties uitgelokt in Spanje maar ook in de rest van de wereld. Het ultramodern bedrijf van Alvaro Palacios dat het dorp Gratallops domineert vanop de top van de heuvel, getuigt van zijn doorslaggevende invloed en permanente inspanningen om de Spaanse wijnindustrie te revolutionneren.

    Alvaro Palacios, de architect van het welslagen van de Ermita, resumeert met overtuiging: "De filosofie achter de vinificatie houdt in dat men het karakter van de terroir kan uitdrukken met de grootste transparantie en de grootste zuiverheid"
    Een uniek systeem van uitlijning van de ranken, in de hoogte getailleerd, laat toe deze steile, in terrassen verdeelde wijngaard te bewerken met behulp van muilezels. De druiven worden handgeplukt. De maceratie duurt 25 dagen en de gisting vindt plaats in fusten met "remontage" * Sinds 1999 heeft de gisting plaats in houten vaten. De klaring gebeurt d.m.v. eiwit zonder filtratie. Vervolgens rijpt de wijn 16 à 18 maanden in nieuwe Franse eiken vaten.

    * "remontage is het gistende sap terug naar boven pompen, bovenop de vaste massa (Chapeau de Marc), dit om o.a. een betere extractie te verkrijgen."

    18-11-2013 om 17:40 geschreven door Wijnhuys 't Kroontje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net aangekomen! Belgische wijn uit het Hageland
    Vanaf deze week zijn de wijnen van het veelbelovende wijndomein 'Hagegoud' aangekomen.

    Vooral de Witte wijn 'Sirius 2012' verdient onze aandacht. 
    Sirius is een Hybride druivensoort die in Duitsland ontwikkeld werd en heeft als oorsprong de Bacchus en Villard Blanc.
    Deze wijn heeft 7 maanden gerijpt op eiken vaten. Wanneer we deze proeven komt het hout heel mooi naar voren.
    De wijnen worden trouwens volgens de Biodynamische methoden verbouwd.
    Licht bloemig, appel, grapefruit, droog gevinificeerd. Een ietwat krachtige witte wijn met een subtiele houttoets.
    Een ontdekking waard.

    Het nog jonge wijndomein 'Hagegoud' behaalde tot nu vooral prijzen met zijn 'Aardbeienwijn'. 
    De wijn is gemaakt met de klassieke vinificatiemethode voor druiven. Dit geeft deze fruitwijn ook een echt wijnkarakter.
    Fruitig, donkerrosé van kleur, een duidelijke aardbeitoets, maar met behoud van frisheid, Medium Sweet.
    Een leuke aperitiefwijn en/of dessertwijn.







    30-08-2013 om 17:23 geschreven door Wijnhuys 't Kroontje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)


    Foto

    Archief per week
  • 18/11-24/11 2013
  • 26/08-01/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs