Inhoud blog
  • De gala-avond!!
  • Benieuwd??
  • Donderdag 4 juni
  • woensdag 3 juni
  • Dinsdag 2 juni
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    6W naar La Roche
    Ardennen: Here we come...!
    31-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen klaar?!
    Zijn de billetjes ingesmeerd, zijn de voetjes gemasseerd, zijn de teentjes gestretched, zijn de knietjes opgeblonken?
    Het wordt een ZALIGE week. Het weer is vanaf woensdag mee, de kitchenfathers zijn mee, juf Magda is mee, de toffe bende van de Bunt is mee, de griezeligste griezel (ikke dus) is mee. Wat kan er nog fout lopen???
    Denk aan je zonnecrème, je zonnebril, je muggenstick, je kweetnietwat,...
    Rust nog lekker wat uit en zorg er voor dat je er morgen en heel de week lekker van kunt genieten!
    See you later, alligator...

      



    31-05-2015 om 14:18 geschreven door meester Wilfried  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik presenteer jullie ... de kamers!!













    28-05-2015 om 18:52 geschreven door meester Wilfried  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naamsverandering.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er kwamen enkele voorstellen binnen voor een andere naam van de Ardennenklassen:

    - de Ardense kiekens

    - de reis van de patatjes

    - de knallers

    - de Ardense apen

    - de 6de stappers

    Yente maakte er zelfs een afbeelding bij!

    28-05-2015 om 18:42 geschreven door meester Wilfried  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een woordje uitleg over de GALA-avond...

    Ok, ik ben jullie een woordje uitleg verschuldigd. Vroeger hadden jullie op donderdag een bonte avond.

    Fantastisch! Geweldig!

    Dit jaar is er op donderdag een party oftewel een fuif...

    Die avond gaan jullie er piekfijn uitzien. De meisjes doen hun uiterste best om zich heel mooi uit te dossen en de jongens doen hetzelfde.

    Dus jongens, doe een mooi hemdje aan, een stijlvolle broek, misschien zelfs een das of strikje, je haar in een midden- of zijstreep, poets je schoenen mooi blinkend en alles komt in orde.

    In ieder geval jongens, smeer jullie haar vol brillantine, maak proper die nagelbedjes, verfris die adem en stap naar een meisje toe.

    Meisjes, doe een mooi kleedje aan, een knappe collier, misschien zelfs oorbelletjes, een beetje schmink en alles komt in orde.

    Het is natuurlijk niet verboden dat de meisjes naar de jongens stappen om hen te vragen als date.

    Die avond - die in het teken staat van GALA en etiquette- zorgt elke jongen voor zijn date.

    Geen PANIEK!!! Het is alleen maar voor de laatste donderdag van onze zalige Ardennen-klassen...

         

    28-05-2015 om 18:33 geschreven door meester Wilfried  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaar voor de GALA-avond donderdag??

    Een gala of gala-avond is een deftig feest waar men in galakleding verschijnt. Ook de kleding zelf wordt gala genoemd. Een bal in galakostuum heet wel een galabal.

    Bij een gala is de dresscode 'White Tie'. White Tie houdt in dat de heren in een rokkostuum komen en de dames in een lange avondjurk, gedragen met lange handschoenen tot over de elleboog.


    Volgens de etiquette zijn de volgende regels op gala's van toepassing. Tegenwoordig worden deze niet meer strikt nageleefd.

    • De heer vraagt de dame in een brief, handgeschreven met zilveren pen op blauw papier, of zij hem wil vergezellen naar het gala. De dame antwoordt hierop met een brief, handgeschreven met gouden pen op roze papier, waarin zij de heer uitnodigt om een kopje thee te komen drinken. Tijdens deze visite wordt er niet over het gala gesproken. Als de dame het verzoek afwijst, serveert zij niets bij de thee. Gaat ze mee naar het gala, dan serveert ze koekjes, en is ze geïnteresseerd in meer dan alleen het gala, dan serveert ze zelfgebakken taart. Slagroom op de taart is de klap op de vuurpijl. Als de dame besluit mee te gaan, moet ze tijdens de visite op de een of andere tersluikse wijze de kleur van haar jurk duidelijk maken, zodat de heer de kleur van de corsages hierop aan kan passen. Dit kan ze bijvoorbeeld doen door een tipje van de jurk uit de kast te laten hangen, of bloemen van een bepaalde kleur te verzorgen.
    • De heer verzorgt corsages voor zichzelf en zijn metgezellin. De heer draagt deze corsage met de bloem naar boven, de dame met de bloem naar beneden. Bij studentengala's is het ook gebruikelijk om ludiekere corsages te verzorgen.
    • In een schrikkeljaar zijn de rollen echter omgedraaid: de dame moet de heer uitnodigen op dezelfde wijze en zij verzorgt de corsages.[bron?]
    • Voorafgaand aan het gala wordt er gedineerd. De heer haalt de dame bij haar thuis op en begroet haar door middel van een handkus, waarbij de lippen de hand nauwelijks mogen raken. Wanneer de dame handschoenen draagt is de handkus echter taboe, want een gehandschoende hand kust men niet [hoewel dit tegenwoordig niet meer gezien wordt als 'not done'] vrouwen van hogere stand mogen gehandschoend blijven als de heer die kust van lagere stand is. De heer begeleidt de dame naar het diner en daarna naar de galalocatie. Mocht er gelopen worden dan heeft de heer de dame aan zijn linkerarm, tenzij men aan de rechterkant van de weg moet lopen. In dit geval loopt de heer aan de onveilige kant.
    • Als de dame handschoenen draagt, houdt ze die aan te allen tijde omdat de handschoenen deel uitmaken van haar outfit. Slechts aan tafel kan ze die uittrekken, doch dit is niet verplicht. [bron?]
    • Normaal gesproken laat de heer de dame altijd voorgaan, behalve op de trap. Om eventuele ongepaste blikken te voorkomen gaat de heer hier voor, zowel naar boven als naar beneden. Er is echter één uitzondering: wanneer de trap bijzonder steil is laat de heer de vrouw voorgaan om haar bij een onverhoopte valpartij op te vangen.
    • Op het gala kan de heer een dame ten dans vragen door middel van een lichte buiging. De dame stemt hiermee in door eenmaal met haar hoofd te knikken. De dame kan de dans alleen weigeren als zij deze al aan een ander beloofd had. Indien de dame de dans weigert, vraagt de heer niet meteen een andere dame in de buurt. Dit zou de indruk kunnen wekken dat deze dame tweede keus is.
    • Tijdens het gala is het niet gepast om een horloge te dragen, immers: gezelligheid kent geen tijd.
    • De heer heeft op het gala twee zakdoeken bij zich: één om eventueel zichzelf het zweet van het voorhoofd te deppen en één voor zijn date, die immers zelf geen zakken heeft. Verder heeft de heer weinig bij zich buiten huissleutels, entreekaartjes en geld voor de taxi. Een mobiele telefoon is toegestaan, mits deze op de "stille" stand staat. Voor een dame is, indien nodig, een klein handtasje toegestaan.
    • Na het gala verzorgt de heer voor de dame gepast vervoer naar huis.

    27-05-2015 om 13:39 geschreven door meester Wilfried  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar zitten we nu eigenlijk??

    Bérismenil of Bérisménil is een dorpje in de Belgische provincie Luxemburg. Het ligt in Samrée, een deelgemeente van de stad La Roche-en-Ardenne, in het arrondissement Marche-en-Famenne.

    Het huidige dorp Bérismenil is waarschijnlijk een voortzetting van een dorp dat ontstaan is rond de nabijgelegen Keltische versterkte vesting uit de ijzertijd "Le Cheslé" genaamd. De restanten van deze vestiging, een van de grootste in België, liggen op ongeveer twee kilometer vanaf de kerk van in zuidwestelijk richting aan de Ourthe. De Ourthe is hier diep uitgesneden in het landschap waardoor een prachtig uitzicht ontstaat. Dit gebied werd waarschijnlijk bewoond van de achtste tot de vijfde eeuw vóór Christus en sinds 1960 zijn er meerdere archeologische opgravingen begonnen. De oorsprong van de naam Bérismenil is niet geheel duidelijk maar zou kunnen betekenen: molen nabij een versterking of huis bij het moeras. Hozês schijnt een bijnaam voor de inwoners te zijn.

    Vanuit Bérismenil vertrekken verschillende wandelingen, waarvan wij er 2 zullen maken...


    27-05-2015 om 13:35 geschreven door meester Wilfried  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goud in de Ardennen??

    2000 jaar geleden was Gallië bezet door de Romeinen. In de Ardense wouden woonden toen de Trevieren, een Gallisch volk.
    Zij vonden goudschilvers.
    Goud zoeken was geen eenvoudig karwei. De goudzoekers moesten enorme hoeveelheden grond uit de rivierbedding halen, wassen en zeven.En dat voor enkele schilfertjes...
    Nu nog zie je in de Ardennen honderden heuveltjes van 2 tot 3m hoog, met het gruis dat overbleef na het wassen en zeven.
    Aan het einde van de vorige eeuw schreven kranten over de oude goudzoekers. Enkele nieuwsgierigen gingen in de Amblève zoeken en ... ze vonden een paar goudschilfers.
    Het was het begin van een echte goudwedloop!
    Heel wat boeren lieten hun kippen, schapen, varkens en aardappelen in de steek om goud te zoeken in de rivier. Op veel plaatsen vonden ze wat van dit kostbare materiaal, maar in zulke kleine hoeveelheden dat het echt niet de moeite loonde. Bovendien was het verboden. Men was bang dat de goudzoekers de streek zouden vernielen.
    Zo kwam er een einde aan de goudkoorts. Of er nu nog goudschilfers liggen? Misschien...
    Wie weet komen we wel als miljonairs terug na de Ardennen-klassen...


    25-05-2015 om 20:44 geschreven door meester Wilfried  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    23-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een dikke week!...

    Yes, yes, nog een dikke week en het 6de lj. maakt een deel van de Ardennen onveilig. Ik heb net een wandeling bekeken op kaart die we zullen maken.

    Luister even mee naar volgend stukje:

    Le Hérou is een woest stukje natuur, omringd door de Ourthe, met kleine paadjes en puntige toppen.

    Op dit kleine eilandje kan je bijzondere wandelingen maken en daal je een stoer stukje af via een ketting.

    (Een beetje verder in de tekst)

    Na een eindje stappen over de crêtes kom je aan een opening waar je links én rechts de Ourthe ziet stromen. Hier is het eiland op zijn smalst. Het uitzicht is spectaculair!

    Omdat we onverbiddelijke avonturiers zijn dalen we af naar de Ourthe via kettingen in de rotsen die je vindt links ter hoogte van een duidelijke opening in de rotsen.



    Waaaauw! Dat wordt machtig! Zien jullie het ook zitten?

    Groetjes,

    meester Wilfried

    23-05-2015 om 14:19 geschreven door meester Wilfried  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    20-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naam Ardennenklassen?
    We zitten vlakbij La Roche-en-Ardenne in Bérismenil. Dus eigenlijk kunnen we spreken over de Bérismenilklassen i.p.v. de Ardennenklassen. Neenee, dat klinkt echt niet. Misschien hebben jullie wel een betere naam voor de 'Ardennenklassen'. Laat maar horen!
    Wie bedenkt een toffe naam voor de enige, de échte, de ware ... Ardennen-klassen (maar dan een andere naam,hé) ?!

             

    20-05-2015 om 11:40 geschreven door meester Wilfried  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kamers...

    Zo beste kijkbuisliefhebbertjes,

    Ik heb een beetje de indruk dat iedereen wel wil weten hoe de kamers er zullen uitzien.

    Ik kan jullie al wel enkele zaken vertellen:
    Er zijn gewone bedden, kingsize bedden, stapelbedden, babybedden. In elke kamer is een lavabo, maar er zijn natuurlijk ook douches en een ligbad, er zijn kastjes waar je al je spullen in kwijt kan...

    Er zijn kinderen die zullen slapen op -1 en op +1. Is dit allemaal een beetje te geheimzinnig voor jullie?
    Ik beloof  op mijn plechtige communiezieltje dat jullie zo snel mogelijk te weten komen wie waar hoe zal slapen... Volgende week staat helemaal in het teken van ... de Ardennen.

    20-05-2015 om 11:34 geschreven door meester Wilfried  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigenlijk zitten we in Bérismenil.

    We zitten vlakbij La Roche-en-Ardenne in Bérismenil. Daar zullen we logeren in een groot huis dat speciaal is ingericht voor 30 personen.
    De eigenaar heeft net een gigantisch terras rondom het huis gemaakt. Dus ... laat het maar lekker regenen! Wij zitten toch droog.
    Neenee, ik heb net met Frank Deboosere getelefoneerd en hij zal voor een heerlijk zonnetje zorgen. Ik heb wel moeten dreigen met zijn banden plat te zetten.
    Binnenkort meer nieuws en misschien de échte foto's van jullie kamers...



    18-05-2015 om 21:15 geschreven door meester Wilfried  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De start van een mooi avontuur...

    Hallo beste (b)engeltjes,
    dit is dan de blog over onze komende uitstap naar de Ardennen.
    Zijn jullie even benieuwd als ik?? Stilaan zullen jullie meer en meer te weten komen over de plek waar we naar toe gaan, de avonturen die we zullen beleven, de kamerverdeling,                                              
    of er een bamba zal zijn tijdens onze laatste avond, wat een bamba is, of er een echt kasteel staat, of we elke dag gewekt worden om 6 u30, ...

    Hier zien jullie al een foto van jullie kamers:

    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Het wordt fantastisch!!!!


    Groetjes,
    meester Wilfried

    18-05-2015 om 21:12 geschreven door meester Wilfried  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs