Marie-louise en Ludo in Ecuador
Inhoud blog
 • zaterdag 23 okt
 • Maandag 18 okt
 • Zaterdag 16 okt
 • Zondag 17 okt
 • Donderdag 14 okt

  Zoeken in blog  24-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 23 okt
  Even een gaatje gevonden om onze blog bij te werken.
  Woensdag stond een merenwandeling op het programma waar we door  dalen en klimmen op een hoogte kwamen van 4000m. Een hele boel bloemen hebben we vast gelegd op de gevoelige plaat, en ook quinoabos doorkruist. Wat je je daarvan moet voorstellen zie je op een vorige foto.
  Af en toe zakten we wel tot over de enkels in de modder maar dat kon bij de beekjes weer afgespoeld worden.

  Donderdag moesten we voor dag en dauw op, voor de langste reisdag uit het programma, we vertrekken uit het hooggebergte helemaal over de Andesketen naar de westkust in Puerto Lopez , goed voor 400 km. Dank zij onze goede gids Mark, kwamen we nog heel wat te weten over de streek. Grote plantages van bananenbomen, suikerriet, koffiebonen, teakhout, baobab bomen enz.
  Het was al donker toen we in hotel Mandalo (een prachtige accomodatie) aankwamen. 

  Vrijdag morgen konden we met zicht op de Pacific heerlijk ontbijten. We maken een wandeling door een droog tropisch bos waar je, nooit gedacht, toch nog heel wat tegen kwam zoals hagedissen, slakken en verschillende tropische vogels.

  Zaterdag schepen we in voor een tocht naar Zilvereiland. Onderweg maken we spektakel mee van walvissen en dolfijnen. Na een boottocht van 1h30, veel geklots maar toch niet ziek, zetten we voet aan wal. Op onze wandeling ontmoeten we blauw en  roodvoet Jan van Genten, fregat vogels, kreeftskeerkring vogel. Voor dit alles doe je het toch.
  Vanavong is er nog een afscheids diner want voor ons zit het er bijna op. Morgen vroeg gaan we onze tiket bevestigen voor onze terugvlucht.
  Nog een nachtje in Guayacil en dan terug naar Hamont.

  24-10-2010, 02:16 geschreven door Marie-louise en Ludo  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 18 okt
  Vandaag krijgen we een alternatief programma voorgeschoteld daar het traject over de duivelsneus onderbroken is. Onderweg nemen we veel mooie foto's, dit is eens iets anders als een "plaspauze". We volgen een deel van het traject met de bus, en een deel spelen we zelf trein, we wandelen over het spoor tot we zicht hebben op de duivelsneus. Na een van de gevaarlijkste afdalingen in Ecuador arriveren we in een welvarender deel  nl. Cañar. Hier brengen we een bezoek aan Ingapirca , het Machupichi van Ecuador met zijn zonnetempel.
  Na veel gehobbel en dichte mist belanden we in Cuenca in een knus hotelletje voor 3 overnachtingen.
  Dinsdag laten we ons onderdompelen in de sfeer van de Europese Koninklijke hoeden en gewone Panama hoeden. Tijdens onze verdere vrije middag genieten we voor het eerst in twee en een halve week van een veilige lekkere ijs. HEERLIJK!!!
  Stikkapot gaan we slapen om op woensdag een  supermooie wandeling te maken in het nationale park Cajas. Het wordt een meren wandeling in het paramo gebied boven de 4000m hoogte. Een overvloed aan bloemen, planten en bomen. Leve het digitale tijdperk voor de foto's.

  21-10-2010, 00:41 geschreven door Marie-louise en Ludo  

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 16 okt
  Hier zijn we weer, we zaten enkele dagen zonder internet, en we hadden het ook te druk.
  Zaterdag  morgen werden we om 5 uur gewekt door vuurwerk; oktober is de Maria-maand bij uitstek in Ecuador, en ze hebben hier de gewoonte van dit vanaf s'morgens met vuurwerk te vieren. Dus waren we op tijd wakker om te vertrekken naar Riobamba.
  Aangekomen in Guano bij een voor Djoser onbekend hotel, (ander was overboekt). Met zwembad, sauna en turks stoombad.
  Wat een verwen moment halverwege de reis.

  20-10-2010, 23:01 geschreven door Marie-louise en Ludo  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 17 okt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Goeg voorgedronken (2liter pp) vertrekken we voor de ultieme hoogte test.
  We gaan de Chimborazo beklimmen, met een hoogte van boven de 6000m. Wij gaan enkel tot aan de laatste trekkershut, die bevindt zich op 5000m hoogte.Onderweg zien we lama´s en vicuña´s die hier in het wild leven. Onder het genot van wat coca thee stappen we overdreven rustig verder. Na een beklimming van 1 uur voor 200 m te stijgen komen we waar we zijn moeten. Fier als we zijn krijgen we nog een sticker en een stempel in ons paspoort. Na een kwartiertje rust kunnen we terug aan de afdaling beginnen tot op 4800m al waar we op lekkere tortillia´s worden onthaald.
  Nu zijn we klaar voor het tweede avontuur van de dag; afdaling naar 3000 m met de mountainbike over een lengte van 32 km.  20-10-2010, 00:00 geschreven door Marie-louise en Ludo  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  15-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 14 okt
  Nu zijn  we een paar dagen in Baños, bekend om zijn sprotieve mogelijkheden, we gaan dan hier ook mountainebiken (zonder te vallen Roel).
  De bus brengt ons tot 2500m voor een afdaling langs de flanken van de Tungurahua vulkaan tot op 1500m. Een speciale ervaring!
  De vrije tijd die we hebben gebruiken we o.a. voor de was te laten doen, zodat de jungle geur uit onze kleren is. Onder het genot van een lekkere canelazo proeven we van het leven in Baños. Rond half tien vertrekken we met de chiva voor een bezoek aan de altijd actieve vulkaan Tungurahua. Dit bezoek viel ,door de manier van werken in Baños (Franse slag) bijna in het water. Ze waren ons vergeten!
  Met een uur vertragen zijn we toch kunnen vertrekken, en op de plaats aangekomen zou er een kampvuur aangelegd worden. Echter ook dit was weer onmogelijk om dat ze ook weer geen lucifers bij hadden.
  We hebben een paar keer een rode gloed gezien, en toen waren de wolken weer de spelbreker.
  s'Anderendaags hebben we genoten van de Ecuadoraanse specialiteit.ra ra ra (zie foto)

  15-10-2010, 22:00 geschreven door Marie-louise en Ludo  

  Reageer (3)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 13 oktober
  Jammer maar helaas, mooie liedjes duren niet lang. We moeten de jungle weer verlaten. Met alle mooie indrukken bij ons stoppen we onderweg bij een waterval en sommigen steken de kloof over met de tarabitta. Na een lange busreis arriveren we in Baños waar we een cultuurshok ondergaan en genieten van een heerlijke WARME douche.We beseffen dat we al op de helft van de reis zitten maar er komt nog veel moois op ons af.

  15-10-2010, 21:32 geschreven door Marie-louise en Ludo  

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 12 okt
  Het echte werk. Volgns indiaans ritueel worden onze gezichten geschilderd met sap van een vrucht. Daarna vertrokken naar een plaatselijk schooltje waar Agnes wat  spullen afgaf. Het echte jungle gevoel kwam boven bij onze verdere tocht. Enorme indrukken van de verscheidenheid en grootte van bloemen, planten en  bomen. Het was fantastisch, tropisch warm en vochtig in het hart van de wereld.

  15-10-2010, 01:31 geschreven door Marie-louise en Ludo  

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 11 okt
  5h15 Klaar voor en lange dag richting jungle. Onderweg een leuke stop gehad, spieren ontspannen in de thermale baden vam Papalacto hoog in de Andes. Via de Pan-American terecht gekomen in het Amazone gebied waar we voor het eerst kennismaakte met het tropisch nevelwoud tusssen de 1500 en de 3000 m.Veel orchideeën en bromelia´s gevonden. Rond half zes aangekomen bij de Napo rivier voor een kano tocht naar yacuna-lodge waar we 2 nachten overnachten.Slapen onder klamboe ivm malaria muggen.  15-10-2010, 01:22 geschreven door Marie-louise en Ludo  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 10 okt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag relaxt ontbeten en daarna de bus genomen naar Cotacachi waar we een bezoek gebracht hebben  aan het kratermeer van deze vulkaan. Heel veel wind daarboven maar een heel mooi uitzicht.
  Daarna heb ik een pittige wandeling gemaakt en ml een tocht met de boot op het meer. Verder nog een bezoek gebracht aan een leder dorp, een wolweverij en een panfluitmakerij.
  kleurrijk en sfeervol.
  Nu hebben we onze tassen klaargemaakt voor ons 3 daags verblijf in de jungle, wat ook wil zeggen dat we zolang geen nieuws meer kunnen laten weten.
  We kijken er met spanning nar uit.
  Foto´s zullen we de volgende keer bij plaatsen want hier moeten we er uit.

  11-10-2010, 00:00 geschreven door Marie-louise en Ludo  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 9 oktober
  Vandaag hebben we een dagje vrij, Hiervan maken we gebruik om de stad Otovalo te bezoeken. We hebben een degelijk internet cafe gevonden om omze blog bij te werken en wat foto´s te verkleinen en toe te voegen.Nu gaan we verder genieten van de zon en de super grote kleurrijke poncho markt.   09-10-2010, 21:29 geschreven door Marie-louise en Ludo  

  Reageer (4)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Archief per week
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!