2011 van Massemen naar Rome
Foto
Inhoud blog
 • Etappe 24. Lago di Vico - Rome 95 km (2.178 km)
 • Bedankt!
 • Etappe 23. Lago di Bolsena - Lago di Vico 72 km (2.083 km)
 • Etappe 22. Casteldelpiano - Lago di Bolsena 76 km (2.011 km)
 • Etappe 21. Casciano di Murlo - Casteldelpiano 67 km (1.935 km)
 • Etappe 20. S.Pancrazio - Casciano di Murlo 77 km (1.868) km
 • Etappe 19. Traversa - S.Pancrazio 98 km (1.791) km
 • Etappe 18.S.Lázarro di Sávena - Traversa [Passo della Futa] 63 km (1.693) km
 • Etappe 17. Fratta Polésine - S.Lázarro di Sávena [Bologna] 106 km (1.630) km
 • Etappe 16. Verona - Fratta Polésine 103 km (1.524)km
 • Etappe 15. Rovereto – Verona 85 km (1.421)km
 • Etappe 14. Bolzano – Rovereto 93 km (1.336) km
 • Etappe 13. Glorenza (Glurns) – Bolzano 92 km (1.243km)
 • Etappe 12. Pettneu – Glorenza (Glurns) [Italië] 102 km (1.151)km
 • Jullie berichtjes
 • Etappe 11. Braz – Pettneu (Arlberg) 42 km (1.049)km
 • Etappe 10. Lindau – Braz (Klostertal) 91 km (1.007)km
 • Etappe 9. Sigmaringen – Lindau (Bodensee) 102 km (916)km
 • Extra bericht
 • Etappe 8. Tübingen – Sigmaringen (a/d Donau) 72 km (814)km
 • Etappe 7. Durlach – Tübingen (Zwarte Woud) 95 km (742)km
 • Extra bericht
 • Etappe 6. Hemsbach – Durlach (bij Karlsruhe) 91 km (647km)
 • Etappe 5. Bingen – Hemsbach 107 km (556 km)
 • Etappe 4. Andernach – Bingen – 94 km (449 km)
  Zoeken in blog

  het fietsavontuur van Mireille Bekaert en Herman De Wulf
  Mireille en Herman trekken op 10 juli 2011 per fiets naar Rome en hopen daar begin augustus te arriveren. Een tocht van meer dan 2000 km, met pak en zak, met tent en slaapzak. Tijdens onze voorbereidingen kregen we graag jullie tips. Eens vertrokken hopen we op veel aanmoedigingen.
  23-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 14. Bolzano – Rovereto 93 km (1.336) km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In Rovereto zijn er geen campings. Het is dus niet het weer dat gezorgd heeft dat we voor een klein hotelletje aan de rand van de stad hebben gekozen (maar zonder internet L). Hier in Rovereto zitten we nog ruim 70km voor op ons schema.

  Vanochtend was het nog fris, want gisteravond en vannacht heeft het in Bolzano nog hevig geregend, maar het weer is vandaag steeds beter geworden en we hebben de hele dag in de zon gefietst. En opnieuw de hele dag langs de Adige op een schitterend fietspad.

  Gisteren had ik nog gebeld met Carl die samen met onze Burgemeester op reis is. Met hem hadden we afspraak gemaakt, hij zou ons vandaag een eind tegemoetkomen vanuit Ora richting Bolzano. We zouden hem wel herkennen vertelde hij nog. Na ongeveer 15 km kwam een fietser in de Belgische kampioenentrui in onze richting gefietst. Wij reden in onze “Massemen-Rome” T-shirt. We hadden nog maar nauwelijks goeiedag gezegd of een groep fietsers uit Melle kwam ons voorbij gefietst. Onze T-shirt verraadde onze herkomst. Enkele kilometers verder vroegen ze ons om een groepsfoto te maken. Zij reden nog richting Kroatië. En nog iets verder ter hoogte van Auer/Ora stond dan onze Burgemeester met zijn echtgenote en de echtgenote van Carl ons op te wachten, met fototoestel. Het gaf ons een geweldig thuisgevoel, zover van huis. Voor hen een dag rijden of enkele uren vliegen, voor ons twee weken fietsen. Het deed ons wat. We hebben wat gezellig zitten keuvelen op een terras (zie foto). Geen van ons was gehaast. En ongelofelijk maar waar, we hadden nog maar net enkele ervaringen uitgewisseld of langs datzelfde terras passeerden daar opnieuw Maya en Rick. “Dag Burgemeester” zei Rick. We hadden immers de voorbije dagen de hele politieke situatie zowel nationaal als lokaal al aan deze nieuwe vrienden uitgelegd. We moesten dan wel verder en het leek even op een nieuwe start. De Adige bleef de hele dag onze reisgezel. Tot hier in Rovereto waar we net genoten hebben van een heerlijke pizza.

  23-07-2011, 00:00 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (1)


  22-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 13. Glorenza (Glurns) – Bolzano 92 km (1.243km)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Opgestaan op de camping met de zon, samen met onze Nederlandse partners "in crime". Vandaag werd het een rit van 92km waarvan zeker 90 km lichtjes en soms wat meer bergaf. Dus ideaal om mijn achillespees even rust te gunnen want gisterenavond zag ik het echt slecht zitten. Ik neem nu medicijnen tegen ontstekingen en smeer voltaren want ik zou het doodzonde vinden om te moeten opgeven voor zo iets. Enfin, de rit vandaag was won-der-mooi !!! We reden constant door een postkaart met naast ons de Adige,een snelstromende bergrivier, en rondom ons de bergen met hier en daar nog besneeuwde toppen. Het zonnetje bruinde ondertussen onze huid en tegen 4 u waren we in Bolzano want Rick, en wij ook wel, wouden koste wat kost de tour zien vandaag. We vonden dan ook gauw een cafeetje waar ze, en de tour uitzonden, en een frisse pint seerveerden. Nadat we de overwinning van Contador hadden gezien hebben we afscheid genomen van onze Nederlandse vrienden, niet zonder eerst afspraken te maken om nog eens samen te gaan fietsen in de Vlaamse Ardennen. Want die twee zijn ook bezeten van de fiets, en Maya kan serieus bergop fietsen, dus dat beloofd. Ondertussen zitten we op een gezellig terrasje in Bolzano buiten te eten want het weer is hier eindelijk zoals het moet zijn in de zomer. Morgen fietsen we onze burgemeester tegemoet. Verslag volgt.

  22-07-2011, 20:51 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (2)


  21-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 12. Pettneu – Glorenza (Glurns) [Italië] 102 km (1.151)km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanochtend wakker geworden met de zon. Er was nochtans regen voorspeld. Maar we moeten eerst nog iets over gisteravond vertellen. We waren klaar met eten en met de blog en wilden net afrekenen toen totaal onverwacht Maya en Rick binnenkwamen in het restaurant waar wij net iets hadden gegeten. We wisten niet eens dat zij in hetzelfde dorp als ons logeerden. We zijn dan nog maar iets blijven drinken en hebben afgesproken dat we vandaag samen zouden fietsen.

  Vanochtend dan heb ik eerst de voorremmen van mijn (H) fiets met wat moeite vervangen en iets over negen zijn we dan samen gestart. Een zeer lange afdaling in het prachtige Stanzertal tot Landeck. Vanaf daar ging het licht bergop langs de oever van de Inn. We zouden eerst overnachten in Pfunds, maar gezien het uitstekende fietsweer en de ervaring van gisteren met de beklimming van de Arlbergpass in de regen en de mist, hebben we besloten om de 6km lange Reschenpas maar meteen vandaag te doen. Vooraleer aan de klim te beginnen moesten we afwisselend door Oostenrijk en Zwitserland. We zaten er op het drielandenpunt van Oostenrijk, Zwitserland en Italië. In Zwitserland in Martina/Martinsbrück hebben we trouwens een veel te duur betaalde spaghetti gegeten. Maar het was het vertrekpunt voor de klim en dus wat extra energie was welkom. We gaven afspraak met Rick en Maya aan de camping te Glurns en zijn elk ons eigen tempo gaan rijden. Rond halfdrie zijn we de klim begonnen met een permanent stijgingspercentage van 7%. Het is voor Mireille een zeer moeilijke klim geworden met veel last aan de achillespees. Eenmaal boven aan de Norbertshöhe (1450m) was het eerst nog enkele kilometers lichtgolvend met nog wat kleine klimmetjes tot aan de Reschenpas en de grens met Italië. Dan enkele kilometers langs de boorden van de Reschensee/Lago di Résia en de Haidersee/Lago della Muta op 1.400 meter met adembenemende verzichten. En vanaf daar ging het aan een razende vaart naar beneden. We zijn vandaag tot Glurns/Glorenza gereden op nog maar 600 meter hoogte en hebben dus twee etappes in één dag gereden. Vanavond dan een restaurantje opgezocht, maar geen internet.

  21-07-2011, 00:00 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (2)


  20-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jullie berichtjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Elke avond, nadat we ons opgefrist hebben, gaan we op zoek naar een café of een restaurantje (want campings en zelf een potje koken is er bij dit weer niet echt bij). We vragen dan telkens of er internet is en zo ja dan beginnen we ons dagelijks ritueel. De foto's die we namen van de fotocard op de PC zetten, een "foto van de dag" kiezen voor de blog, deze via een internettoepassing verkleinen tot een formaat voor de blog; de tekst op ons dagboek plaatsen; de blog openen en de tekst met de foto van de dag erin kopiëren en dan -voor het leukste moment- jullie reacties lezen en 'goedkeuren' zodat jullie ze ook van elkaar kunnen lezen. Dit hebben we  nu net gedaan hier in Pettneu (zie foto) waar we reeds om 14u30 arriveerden na een zeer moeilijke trip. Maar dat lezen jullie hierna wel. Blijf dus reageren beste vrienden. Het bezorgt ons telkens weer een leuke avond.

  P.S. De FOTO VAN DE DAG kan je altijd vergroten door er tweemaal op te klikken.

  20-07-2011, 17:43 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (5)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 11. Braz – Pettneu (Arlberg) 42 km (1.049)km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze morgen was ik al om 6u wakker. Gordijntjes opzij geschoven en eens gepiept of het weerbericht zou kloppen… ja hoor, het regende pijpenstelen. Misschien zal het nog wel opklaren, dacht ik, toen ik nog eens onder mijn donsdeken schoof voor een uurtje, maar helaas, toen we vertrokken bij ons gastgezin om kwart na 9 goot het water. Ze maanden ons aan geen risico’s te nemen want bergen zijn veraderlijk. Met deze wijze raad voor ogen begonnen we gestaag te klimmen richting Langen, waar we eventueel de trein konden nemen om de hoogste top te overbruggen vi a een tunnel. Onderweg nog even gestopt voor een warme choco en ons wat te laten opdrogen. Eenmaal in Langen aangekomen moesten we kiezen, ik wist al op voorhand dat het me zou spijten als ik op die trein zou stappen. Herman vroeg : “wat doen we?” Ik zei “ verder fietsen” de trein is voor mietjes !!!”. Ik kreeg een duim van hem, want hij was van hetzelfde gedacht. Toen begon echt het zware werk, vanaf Stuben (zie foto). De regen viel nog steeds met bakken uit de lucht, en het steigingspercentage ging naar 11%. Ik ben een aantal keer doodgegaan, echt, de Mont Ventoux met de racefiets is een makkie vergeleken met deze klim, gepakt en gezakt, koud en nat. Maar we hebben het gehaald. Na twee uur klimmen stonden we op de top en hebben we onzelf getrakteerd op een lekkere soep met een broodje. Toen moesten we nog afdalen en dit was zowaar nog erger want snelheid nemen met dit weer was echt uit den boze. We waren verkleumd maar opgelucht toen we het bordje Pettneu zagen staan. En nog geen tien minuten later hadden we een kamer met een lekkere warme douche.

  20-07-2011, 17:39 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (7)


  19-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 10. Lindau – Braz (Klostertal) 91 km (1.007)km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn vandaag 8 km verder gereden dan ons vooropgesteld doel. We zitten in Braz (Oostenrijk) en hebben rond 16 uur aangeklopt bij een gastvrij gezin die “zimmer frei” aanbood. De hele dag hebben we in het zonnetje kunnen fietsen maar nu kwamen de wolken iets te dreigend over de bergen dat we besloten om niet meer verder te rijden en overnachting te zoeken. Jammer, want de hele dag hebben we hoop gehad om onze tent te kunnen opstellen, en…ondertussen is het weer aan het regenen.

  Doordat het vandaag de laatste dag was voor we ons in het gebergte moeten begeven hebben we het vrij rustig gehouden. Vlug mochten we een laagje kledij uitdoen want het was al vroeg tamelijk warm. Het was een schitterend fietsweertje. Met een gemoedelijk tempootje fietsten we langs de laatste kilometers Bodensee om geleidelijk aan het vlakke land te verlaten. De Alpen kwamen nu echt gevaarlijk dichtbij maar toch begon het al te kriebelen om die col voor morgen aan te vatten. Deels doordat we voor zaten op ons schema, en deels omdat we zolang mogelijk van het droge weer wilden profiteren hebben we er al een eerste klimmetje bijgedaan vandaag. Ik(Mi) hoop wel dat mijn achillespees die me al de hele week lastig valt en vandaag weer venijnig de kop opstak me morgen niet teveel parten zal spelen bij het klimmen. Maar hoe die zal verlopen vernemen jullie morgen wel.

  19-07-2011, 19:05 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (3)


  18-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 9. Sigmaringen – Lindau (Bodensee) 102 km (916)km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben dus koffie gedronken met Maya en Rik, buiten, want de zon scheen, al hingen de dreigende regenwolken de hele dag boven ons hoofd. Twee keer hebben we onze regenjas aangetrokken en evenvlug terug uit. De zon haalde het telkens boven de regen.

  Na de koffie zijn we samen met Maya en Rik verder gereden. Zij rijden tot Venetië. De weg ging vooral bergaf, hoewel enkele kleinere steile hellingen met stijgingspercentages tot 10%, toch telkens een behoorlijke inspanning vroegen. Maar het gezelschap en het weer hebben gezorgd dat het tot vandaag een van onze vlotste etappes is geworden.

  Het middaguur was al goed voorbij toen Mireille en ik afspraken om toch maar iets te eten. We namen afscheid van Maya en Rik en wensten hen nog een mooie reis en wellicht nog wel een weerzien over enkele dagen. Het weerzien kwam sneller dan verwacht. We vonden geen enkele eetgelegenheid open en waren wel verplicht om verder te rijden. Enkele kilometers verder stonden Maya en Rik bij een andere Hollands koppel te praten bij het eten van een kleine pic nic. We hebben dan toch maar samen verder gefietst tot we aan de boorden van de Bodensee samen nog iets hebbenn gedronken en gegeten om uiteindelijk aan de rand van Lindau definitief afscheid te nemen. Hoewel hier blijkbaar nooit iets definitief is.

  Enfin, we hebben gevoeld dat onze conditie prima is en dat moet wel want over twee dagen, woensdag, moeten we de eerste en de zwaarste Alpenpas over. De Alpen kunnen we van hier reeds zien. Alleen het weer voorspelt voorlopig nog niet veel goeds. Maar hoe dat evolueert zien we morgen dan wel. Nu zitten we in een leuk Gästenhaus dat we gisteren nog reserveerden (omdat we vandaag weer een hele dag regen hadden verwacht) op het mooie Bodensee-eilandje Lindau (zie foto). En morgen rijden we Oostenrijk binnen.  

  18-07-2011, 19:04 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (5)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra bericht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren vertelden we jullie het verhaal van het Nederlandse koppel dat fietspech had. Het verhaal van Rik en Maya. Dat weten we sinds vandaag. We hadden al enkele tientallen kilometers gefietst, het was na een helling, toen Rik plots naast Mireille kwam fietsen. Hij had een nieuwe fiets,tweedehands. We waren even verrast, zij ook, en na een paar woorden gewisseld te hebben fietsen zij ons voorbij. Tot opnieuw enkele kilometers verder, ze op een terrasje zaten te wachten op hun koffie en ons uitnodigden om samen met hen koffie te drinken (zie foto). Ze vertelden ons hun verhaal. De rest lezen jullie in ons dagelijks verslagje.

  18-07-2011, 19:01 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (0)


  17-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 8. Tübingen – Sigmaringen (a/d Donau) 72 km (814)km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanochtend hebben we onze tent in de regen moeten afbreken. Het was aangekondigd en we hebben het geweten. Méér dan 70 km in de regen. Het mag dan een zacht regentje zijn, je wordt er wel heel nat van.

  We hadden gisteren al een Hollands koppel opgemerkt, veertigers. Op zich niets bijzonders. Er waren op de camping nog enkele koppels die naar Italië wilden fietsen. Maar dat koppel had iets bijzonders, iets ondeugends, en (hij) een oude racefiets met versnellingen op de kader en een gedemodeerd koersstuur. Ik vroeg me gisteren al af hoe je met een dergelijke fiets zover kon geraken. De man vertelde me vanmorgen dat hij al drie keer lek was gereden. “Goede reis” zeiden we nog, toen we ze een halfuurtje voor ons zagen vertrekken. Nog op zoek naar een Bäckerei, zagen we hen al terug. Hij met zijn fiets in de hand. De aanhechting van de derailleur aan de kader was afgebroken. Hij was op zoek naar een fietsenmaker en dacht dat de kader misschien nog te lassen was. Zijn fiets was 30 jaar oud en toen zeiden we hen dat het vandaag zondag was en er wellicht geen fietsenmaker open was…..

  Het ontbijt hebben we nog genomen in een Bäckerei in Tübingen. We doen dit nu al enkele dagen, een uitgebreid ontbijt nemen in een bakkerij. Hier zijn ze er voor uitgerust, met koffie, kaas en hesp, muesli en uiteraard een ruime keuze in koeken. We moesten de Schwäbische Alb over en daarvoor hadden we energie nodig. Het werd een stevige klim met stijgingspercentages tot 7%, 5 km lang. De hoogtemeter van de GPS gaf boven 740 m aan. De “foto v/d dag” is de aankomst van Mireille. We hadden vandaag niet veel keuze. We hebben maar 4 foto’s genomen en geen enkel filmfragment.

  Na het middageten, we waren opnieuw wat opgedroogd, hebben we zoveel mogelijk de gewone wegen genomen en niet meer de soms onverharde fietspaden. Op enkele kilometers van Sigmaringen wees de GPS als kortse weg een ‘autoweg’ aan, een viervaksweg. Er was amper verkeer, de afstand schatte ik op 2 km. We hebben even geaarzeld maar de regen weerhield ons van een omweg te maken. We kozen voor de kortste weg en reden de 2 laatste km tot de stad tegen een vaart van 50 km/u. We hadden al een Gästehaus via de telefoon geregeld. Om 16u gearriveerd. De douche voelde heerlijk aan. De kledij wordt nu gewassen en gedroogd. De tent hangt te drogen in de badkamer. Net een spaghetti gegeten en nu nog een stadwandeling maken, want morgen wordt onze laatste Duitse dag, hopelijk met wat minder regen.

  17-07-2011, 00:00 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (4)


  16-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 7. Durlach – Tübingen (Zwarte Woud) 95 km (742)km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze morgen werden we wakker met de zon op het tentje. Dus niet meer getreuzeld… inpakken en wegwezen voor 95km. Klimdag nummer 1 was er al eentje om U tegen te zeggen. Korte maar stevige stukken tot 9% en dat met een zware fiets, 20 en 30kg bagage erop en 27°. Onze rit bracht ons terug in prachtige dorpjes (zie foto) , langs velden en bossen. Tussendoor hadden we wel even tijd om van een terrasje te genieten. Zoals steeds wegen de laatste loodjes het zwaarst, ook nu, 15km door het bos. In de beschrijving:  paadje loopt beetje omhoog !! We zullen het geweten hebben ! Als klap op de vuurpijl waren net in het bos de batterijen van de GPS bijna leeg alhoewel we nog een tiental kilometers moesten doen. GPS uitgeschakeld en overschakeld op gids Mireille die de papieren route volgt. Maar de beschrijving van de route in het bos was niet zo duidelijk in het boekje. Toen Herman de GPS opnieuw opzette ter controle bleken we al enkele kilometers van het pad afgeweken te zijn. Met een bang hart dat de batterijen het helemaal zouden laten afweten, hebben we ons met de GPS opnieuw op het traject gezet. Een spannend moment. Gelukkig ging het van dan af aan bergafwaarts. Met de trekkingfiets bijwijlen tegen meer dan 30km per uur op onverharde grint-bos-wegen! Uiteindelijk toch de camping bereikt na een zeer vermoeiende dag, waarin we 635m hoogteverschil hebben overbrugd, genoten en afgezien, maar toch weer tevreden dat we het hebben meegemaakt. Morgen belooft heel zwaar te worden. Men voorspelt een ganse dag regen en net nu moeten we de Schwäbische Alb op, een klim tot 737m, het hoogste punt tot nu toe. Bis morgen. Wordt vervolgd….

  16-07-2011, 22:24 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (4)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra bericht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  (gisteren) Na ons avondeten ( in een restaurantje buiten de camping ) kwamen we terug naar ons tentje die vlakbij een bank met afdakje opgesteld stond. Daar zat toen een jong koppeltje te genieten van een heuse wok met allerlei soorten groentjes, staek enz… Het bleken Nederlanders te zijn. Hele spontane leuke mensen die onmiddellijk geinteresseerd waren in ons avontuur. Zij kwamen heel toepasselijk van ROME en waren op weg naar huis. Om een lang verhaal kort te maken, het werd nog een heel leuke avond met een lekker tasje thee met Italiaanse koekjes aangeboden door Jessica en Jarno, die kok is in een sterrenrestaurant in Rotterdam ! Jessica, die nog studeert, beloofde ons de blog elke dag te volgen. Deze morgen vonden we nog een leuke attentie van de twee aan onze fietsen: een zakje met de rest van de koekjes, wat snoepjes en een attent afscheidsbriefje. Jessica en Jarno, onze uitnodiging om bij ons langs te komen en Gent ( en het Boerenparlement in ons dorp )te bezoeken blijft steeds geldig.

  16-07-2011, 21:44 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (1)


  15-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 6. Hemsbach – Durlach (bij Karlsruhe) 91 km (647km)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eerst eens zeggen dat we het geweldig fijn vinden om jullie reacties te lezen. Hopelijk blijven jullie ons volgen. En laat uit je reacties ook maar horen wat je wilt lezen. Vragen stellen mag. We proberen ze dan te beantwoorden in een volgend berichtje.

  Deze morgen terug om kwart na negen op de fiets. Er werd ons droog weer en 25° beloofd vandaag. Het klopte, hoewel de zon zich niet meteen gewonnen gaf. De wind echter, niet in ons voordeel, ging weer stevig tekeer. Deze keer hebben we zeker twee derden van ons traject door bossen gereden, kilometers lange stroken recht toe recht aan en zo plat als een biljart. Het lijkt makkelijk, maar je bent dan ook rapper geneigd om wat harder te trappen ! Dus tijdig eten en drinken blijft de boodschap ! Dagelijks drinken we dan ook zeker 3 bidons leeg bovenop de eventuele koffie of thee tijdens een stop. Als fervente fan van de racefiets krijk ik elke dag meer en meer waardering voor de trekker die met pak en zak geladen zijn route volgt. Eens de 50 km voorbij begin je de benen te voelen en lange rechte stukken kunnen dan vervelend worden. Een koffie op een onverwacht terrasje doet dan wonderen. We zijn vandaag langs Bruchsal voorbijgereden. Niets bijzonders zou je denken, maar in dit stadje staat een parel van een barok kasteel. Vandaag was ook onze laatste dag met een vlak parcours, vanaf morgen begint het klimwerk, nog niet de hoge toppen zijn maar misschien wel al stevige kuitenbijters. Dat lees je dan morgen wel.

  15-07-2011, 19:04 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (9)


  14-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 5. Bingen – Hemsbach 107 km (556 km)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn nu vlabij Ludwigshafen gearriveerd en hebben daarstraks opnieuw onze tent opgesteld. Gisteren nog geprobeerd om via het WiFi-net van het hotel ons berichtje door te sturen, maar na ettelijke pogingen en de assistentie van een jonge onthaaljuffrouw zijn we er toch niet in geslaagd op het internet te geraken. Vanmiddag bleek de redding plots in zicht toen we langs een Mc Donalds fietsten. Hier altijd gratis WiFi werd ons vooraf verteld. Jaja, één uur gratis en de internetsleutel wordt opgestuurd op je Duits GSM nummer. Alweer niet voor ons dus.

  Ondanks de dreigende lucht is het de hele dag droog gebleven. De rit begon langs de ‘obst’route, de fruitroute. De oevers van de Rijn hebben we ingeruild voor een glooiend parcours met afwisselend landbouwvelden en fruitbomen. We hebben dus maar een paar handenvol pruimen geplukt onderweg, van een oude pruimelaar die toch teveel vruchten droeg. De wind was ons deze keer niet zo goed gezind! Het was bijwijlen beuken om 15km per uur te halen, maar Flandriens als we zijn is afstappen nooit een optie ! Wat vooral opviel vandaag was de enorme wijdsheid van het landschap en het fantastisch uitgebouwd fietswegennet, daar kunnen we in ons landje alleen maar van dromen!!! Rond 4u werd het tijd voor een break en net toen reden we langs een uitnodigend terrasje waar ze zelfgemaakt ijs verkochten. Dus… de remmen toe en kiezen maar ! We kozen 2 bollen op een hoorntje, maar… hoorntjes mocht men niet opeten op het terras ( hoewel we de intentie hadden om ook nog een koffie te drinken ) Herman pastte zich aan en nam een potje ik ging mijn “tsjoep” op de stoep opeten. Je moet het maar verzinnen ! Maar we hebben er daarna nog eens ferm om gelachen, want dat is ook iets wat we veel doen, we voelen ons heel goed in ons vel en de conditie is super. Uiteindelijk kwam de zon nog tevoorschijn en mocht ons tentje nog eens uit de zak! Nu gaan we ons pint uitdrinken hier in de kantine. Santé !

  14-07-2011, 22:27 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (4)


  13-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 4. Andernach – Bingen – 94 km (449 km)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze morgen vertrokken onder dreigende wolken met een ( gelukkig voor ons )stevige rugwind richting volgende bestemming. 90 km langs fantastish mooie fietspaden langs de oever van de Rijn. Koblenz en andere minder gekende pittoreske Middeleeuwse stadjes, de wijnstokken op de hellingen en de Lorelei werden allemaal deskundig vastgelegd voor het archief. Spijtig genoeg zijn we vandaag ook weer niet droog gebleven. De regenvesten moesten steeds aan en uit ! Na onze middagstop stelde Herman vast dat zijn jasje weg was. Bijgevolg is hij nu 85 euro lichter en een knalrode nieuwe regenvest rijker ! En andermaal zijn we weer beland in een leuk hotelletje om morgen met droge kleren een nieuwe tocht aan te vangen !

  13-07-2011, 00:00 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (0)


  12-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 3: Zülpich – Andernach (a/d Rijn) – 86 km. (355 km)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanochtend de weerberichten gehoord. Vandaag zonnig en morgen regen. We dachten er eerst een rustige dag van te maken. Maar gezien het mooie weer en de uitstekende conditie hebben we de camping te Remagen alweer ingeruild voor een hotelletje, nu in Andernach (a/d Rijn) een goede 20 km verder dan onze geplande bestemming. De grintwegen van gisteren werden vandaag goed geasfalteerde landwegen. Heel rustig in een heerlijke zonnetje. Onze huid kleurt al mooi bruin, dan toch die delen die we aan de zon kunnen blootstellen. Er zat ook al wat klimwerk in. We zijn eerst gestegen tot zo’n 270 meter boven de zeespiegel om dan in een lange afdaling de oevers van de Rijn te bereiken. Met meteen een wondermooi zicht op deze grootse rivier. Een terrasje, een yoghurt ijscoupe met aardbeien, wat heeft een mens nog meer nodig. Juist een hotelletje voor de nacht. Het was even zoeken en dan nog in de regen. De laatste 7 km langs de Rijn kregen we regen. Gelukkig heeft de GPS ons alweer foutloos naar een fietsvriendelijk hotelletje geloodst. Maar eentje zonder WIFI. Dus wordt het even zoeken. 

  12-07-2011, 00:00 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (8)


  11-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 2. Bree- Zülpich - 134 km.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Niet Echtz dus maar Zülpich vandaag !!! Deze morgen zaten we al om 8.50u op de fiets voor een rit van 125 km naar Echtz. Eerste opdracht… ontbijt zoeken. Bree is een hele mooie stad, maar net zoals bij ons is er op maandagmorgen niet veel open behalve een hotel waar het ontbijt al gedaan was en een mooi café naast het stadhuis waar ze gelukkig ook een broodje kaas serveerden. Eenmaal ons ontbijtje genomen konden we onze route verderzetten richting St. Odiliënberg voor de aansluiting op Reitsma’s route naar Rome. Het weer was hetzelfde van gisteren, zeer warm en bijna geen wind. We zaten terug goed op schema. Eenmaal op Reitsma’s route veranderden de brede asfaltwegen met druk verkeer in pittoreske grintwegen door bos en veld met steeds De Roer (Rhur) kabbelend naast ons. Na een aantal stops om de nodige energie op te slaan kwamen we uiteindelijk op een punt waar we nog 25 km voor de boeg hadden. De camping met een frisse douche was niet meer veraf, en toch… afslag gemist en 6 km te ver !! Terugkeren was geen optie voor ons dus werd het vandaag een hotelletje maar wel 19 km verder op het traject voor morgen. Hotel Europa te Zülpich ! Het eten is hier lekker, de pint smaakt goed en het vooruitzicht van een zacht bed en morgen 19 km minder voor de boeg stemt ons gelukkig.

  11-07-2011, 22:29 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (2)


  10-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste etappe. Massemen-Bree. 135 km.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na een gezellig ontbijt en een emotioneel afscheid van onze ouders kinderen en vrienden zijn we deze morgen stipt om 10 u aan het Boerenparlement in Massemen vertrokken voor een trip van 135 km naar onze eerste camping in Bree. De eerste kilometers mochten we rekenen op het gezelschap van Marcel onze trouwe WTC Lambroeker. In Wichelen namen we afscheid en zetten wij alleen onze tocht verder. De samengepakte donkere wolken maakten stilaan plaats voor de zon en met een heel zacht briesje voornamelijk in de rug konden we onze snelheid hoger houden dan voorzien. Tegen half twee ongeveer zaten we al voorbij Mechelen in Putte en hebben we een eerste stop ingelast. Daarna ging het linea recta naar Bree. Rond 7u stond ons tentje en konden we eindelijk genieten van een welverdiende Tongerlo.

  10-07-2011, 20:50 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (7)


  09-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fietsen staan klaar, met pak en zak...
  Het is toch altijd nog wat spannend. De bagagelijst meermaals doorgelezen om te zien of we toch alles mee hebben. Ondertussen wat telefoontjes beantwoorden van mensen die ons nog een goede reis toewensen. En Mireille heeft de winkel leeggemaakt. Voor haar is de soldenperiode gedaan en staat de winkel nu klaar om de nieuwe collecties te ontvangen.En dan de bagage aan de weegschaal. Voor Mireille kloppen we af op 20 kg, het vooropgestelde gewicht; voor mij wordt het opnieuw 30 kg om mee te sleuren. De kleine besparingen op het gewicht zijn verloren gegaan aan het gewicht van de mini-PC en de batterijladers voor de GPS. De fiets eens uitgeprobeerd en toegegeven het zal opnieuwe wennen worden die eerste dag. Een fiets met een dergelijk gewicht is veel moeilijker in balans te houden dan een lichtgewicht racefiets.

  Dit wordt dan ook het laatste bericht vanuit Massemen. Morgen vertrekken we aan café het Boerenparlement omdat ons clublokaal gesloten is. Om 9u hebben we onze familie gevraagd om samen te ontbijten en om 10 uur zullen we afscheid nemen in aanwezigheid van veel vrienden en buren. Indien we over een WIFI-verbinding beschikken zullen we elke avond een bericht laten op deze blog, hopelijk elk dag ook met een foto erbij. Misschien morgen al vanop de camping te Bree. Tot morgen. Ciao!!

  09-07-2011, 19:11 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (1)


  08-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze 24 fietsetappes
        Van Naar KM Totaal
  Dag 1 10/jul zondag Massemen Bree 133
  Dag 2 11/jul maandag Bree Echtz (DL) 124 257
  Dag 3 12/jul dinsdag Echtz Remagen (DL) 85 342
  Dag 4 13/jul woensdag Remagen Bingen (DL) 109 451
  Dag 5 14/jul donderdag Bingen Hemsbach (DL) 102 553
  Dag 6 15/jul vrijdag Hemsbach Durlach (DL) 89 642
  Dag 7 16/jul zaterdag Durlach Tübingen (DL) 95 737
  Dag 8 17/jul zondag Tübingen Sigmaringen (DL) 70 807
  Dag 9 18/jul maandag Erpfingen (Sigmaringen) Lindau (DL) 104 911
  Dag 10 19/jul dinsdag Lindau Bludenz (AU) 76 987
  Dag 11 20/jul woensdag Bludenz Pettneu (AU) 49 1.036
  Dag 12 21/jul donderdag Pettneu Pfunds (AU) 64 1.100
  Dag 13 22/jul vrijdag Pfunds Glurns/Glorenza (IT) 56 1.156
  Dag 14 23/jul zaterdag Glorenza Auer/Ora (IT) 105 1.261
  Dag 15 24/jul zondag Ora Brentino 109 1.370
  Dag 16 25/jul maandag Brentino Montagnana 98 1.468
  Dag 17 26/jul dinsdag Montagnana San Lázarro di Sávena 143 1.611
  Dag 18 27/jul woensdag San Lázarro di Sávena Monte di Fó 63 1.674
  Dag 19 28/jul donderdag Monte di Fó Barberino Val d'Elsa 104 1.778
  Dag 20 29/jul vrijdag Barberino Val d'Elsa Casciano di Murlo 65 1.843
  Dag 21 30/jul zaterdag Casciano di Murlo Casteldelpiano 62 1.905
  Dag 22 31/jul zondag Casteldelpiano Lago di Bolsena 74 1.979
  Dag 23 1/aug maandag Lago di Bolsena Lago di Vico 66 2.045
  Dag 24 2/aug dinsdag Lago di Vico Rome 91 2.136

  08-07-2011, 19:24 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (6)


  03-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GPS eindelijk operationeel
  Het heeft wat moeite gekost om de hele route in de GPS te programmeren. De uitgestippelde route tot de aansluiting op de Reitsma route in Nederland had ik in de routeplanner (Mapsource) opgemaakt. Op de PC was dit een route van 133 km maar eens op de GPS ingeladen, liep de afstand telkens op tot bijna 160km. Een minitieus vergelijk van beide tracé's leerde me dat de GPS me over een andere route stuurde dan Mapsource op de pc. Door het instellen van meer "via"-punten heb ik de route nagenoeg gelijk gekregen. Met een GPS leren werken is geen sinecure en vergt heel wat studiewerk en uitproberen. Hopelijk is al dat werk niet voor niets geweest maar dat lezen jullie vanaf volgende week wel op deze blog.

  03-07-2011, 00:00 Geschreven door Mireille & Herman  
  Reageren (1)


  Foto

  Gastenboek
 • mr
 • Proficiat!!!
 • rome
 • Proficiat!!
 • Dat verdient een... Rodenbach

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om ons een e-mail te sturen.


  Gedeelde ervaringen
 • Baggelijst Rome 2011
 • Reisverslag Santiago de Compostela 2006
 • Reitsma's route naar Rome
 • Politieke blog Herman

 • Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!