Foto
Inhoud blog
  • einde van ons dagboek
  • wit geoliede eik
  • ons doosje
  • meten is weten....
  • en we doen verder.....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    werf 121
    verbouwing Wouter en Nathalie
    06-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde nadert
    Tijdens onze afwezigheid is er toch eventjes verdergewerkt.... De vloer in de garage ligt eindelijk waardoor er nu veel minder stof kan worden binnengelopen...
    Onze dakwerker heeft er zich ook weer aangezet en vandaag was Hartwig ook weer bezig. We hopen op goed weer zodanig dat het klaarliggende materiaal kan worden aangebracht. Vanaf donderdag gaat onze huisschrijnwerker aan de slag en tegen Pasen zpuden we dan een mooi pad met lichtjes moeten hebben...
    Ikzelf zal dan hopelijk op Paasmaandag sop en zwabber kunnen hanteren...
    Als alles volgens plan verloopt zouden de kids volgende week al een deel van het speelgoed kunnen ovverbrengen...
    Wait and see. We hebben in ieder geval een dossis energie opgedaan voor de laatste loodjes









    06-04-2009 om 20:19 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sfeeeeeeeerrrr.....

    En het wordt steeds gezelliger in de nummer 121. De sfeerlampjes in de leefruimte werden opgehangen en ...ze werken nog ook .
    Onze "antieke" salontafel kreeg ondertussen 3 lagen vernis, zodat de rode wijn niet teveel in het hout dringt . Ook de wieltjes werden vakkundig gemonteerd (en uitgetest door 3 kinderen )
    Als het weer een beetje mee zit, mogen we maandag en dinsdag Christophe verwachten om te starten met de eindafwerking van het dak.





    29-03-2009 om 20:52 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kuisen en inrichten
    Het einde is stilaan in zicht . Gisteren en vrijdag de hele dag gekuist (met de waterkoker in de hand, want warm water moet nog opgestart worden) Vandaag nog wat lichtjes opgehangen, bedden in elkaar gezet en verder opgeruimd. Ook de tuinmuren krijgen nu een mooi kleurtje en de muur aan ons "dakpad" werd ook al gepleisterd. Reden genoeg voor een paar mooie - maar vooral propere - kiekjes.
    Morgen wordt het voorste atrium opgeruimd en klaargezet voor de betonvloer. Dan hopen we het stof een beetje buiten te houden.














    22-03-2009 om 18:29 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het beeldmateriaal !
    De kinderen gingen nog even foto's nemen van de vorderingen. De oude buitenmuren werden met een laag kalei ingesmeerd. Nu nog een mooi kleurtje. Het nieuwe bad staat al te pronken tussen al het vuil dat mama nog weg moet toveren . en er komt al water uit de kranen in onze kamer . Wij hebben nu ons eigen "bakske" om de poort open en dicht te doen en dit leidt al eens tot gekke foto's. Mama is nu iets professioneler aan het schuren aan haar salontafel. Nu is het haar beurt om stof te eten












    13-03-2009 om 20:12 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we geraken er wel
    Het is weer eventjes geleden maar dat wil niet zeggen dat er niets meer veranderd is Na enige heisa met de poort is deze gisteren dan toch geplaatst ( met voorlopige platen ). Ons huis is sinds gisteren ook beveiligd met een alarm: men zij gewaarschuwd. Vandaag is de schilder des huizes weer aan het werk maar morgen zou binnen de laatste hand worden gelegd aan de muurtjes ( uitgezonderd de wand naast het pad ). De mannen van GVK zijn het bad aan het installeren. Ik weet niet of ze vandaag zullen rondgeraken...ze moeten zeker nog eens terugkomen voor kleinere klusjes. Van Peeters zijn ze zakjes komen leggen, die massa zou maandag en dinsdag in onze voegen moeten verdwijnen. Olaf komt dinsdag kijken voor het gras. De gordijnen zijn opgemeten en komen half april.
    We denken nog aan: het pad, trap olieën, hellingschappe terras, gietvloer garage, onze boite ( week 14 ) en uiteraard kuisen ...heel veel kuisen. Vandaag is de eerste afdekfolie al naar de container verhuisd en grof vuil op de eerste verdieping is in de stofzuiger verdwenen
    Foto's volgen

    13-03-2009 om 13:18 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schilderende acrobaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vandaag is Wouter teug aan het schilderen gegaan. Het plafond en de muren van de traphal worden nu aangepakt en dit vraagt toch wel enige behendigheid om de bovenste hoekjes te bereiken. Het schilderen gaat m.a.w. vrij snel, maar we besteden meer tijd aan het opstellen en afbreken van de stelling.... De laatste gyprocwanden verdwijnen zo stilaan achter een wit laagje verf

    07-03-2009 om 21:57 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.poort
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, vandaag zijn ze begonnen met de poort te plaatsen. Er zitten voorlopig nog houten panelen in, maar dit worden later aluminium platen met gaatjes in dezelfde kleur als de poort zelf.
    De oude binnenmuur werd vandaag ook behandeld zodat er geen stof meer kan af komen. Een doordringende benzinegeur verspreidde zich door onze toekomstige woning. Op de bovenste verdieping troffen we Gert aan in min of meer gedrogeerde toestand . Hij legde nog de laatste hand aan het afwerken van de pleisterwerken.

    04-03-2009 om 20:09 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eindafwerking is begonnen....

    De afgelopen dagen werd er verder gewerkt aan het ophangen van de verlichting in keuken en op de overloop (1e verdieping). Hierbij een detailfoto van onze fameuze boxkes . Ook Gert is weer aan de slag met de pleisterwerken. De muren op de overloop (2e verdieping) werden verder bepleisterd tot op de glazen constructie. Volgende week volgen de plafonds en de fijne afwerking. Ons charmant keldertje is ondertussen helemaal uitgegraven tot op de oude bakstenen vloer. Maar wie zal die vloer nu schuren











    27-02-2009 om 17:44 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een lichtje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag nog een paar extra lampjes in de keuken opgehangen. De glazen overloop werd ingepakt om beschadiging te voorkomen.

    22-02-2009 om 18:40 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.licht, licht en licht!
    Vandaag heeft Tom Vagenende de glazen overloop geplaatst. Hierdoor krijgen we opnieuw meer licht en ruimtegevoel in ons huis .
    Ook de kelderleuning werd geplaatst zodat het een stuk veiliger binnenkomen is.
    We zijn ondertussen ook gestart met het hangen van een deel van de verlichting. Er moeten maar liefst 17 lichtpunten van een lampje voorzien worden in inkom/trappenhal/keuken. De eerste twee hangen al in de keuken .
    In de komende week werkt aannemer Vanderstappen het pleisterwerk verder af (boven de net geplaatste overloop) en als het weer mee zit zouden we Christophe moeten terugzien voor de plaatsing van de ceder aan ons doosje.







    21-02-2009 om 18:01 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vruchtbaar weekend
    We hebben een vruchtbaar weekend achter de rug!  Oma kwam vrijdag langs om te helpen schilderen en ze heeft flink haar best gedaan. De ouderlijke badkamer en slaapkamer zijn nu helemaal klaar. Ook de overloop op de eerste verdieping is helemaal geschilderd. Bedankt oma
    De schilderwerken worden nu even gestaakt tot Gert (pleisterwerken) aan de slag gaat met de muren en plafond van de overloop op de tweede verdieping.

    Wouter heeft zich ondertussen op de iets ruwere werken gestort. De brievenbus werd in de gevel gemetst en we hebben onze eerste post al ontvangen.....een reclamefoldertje van Pizza Express

    Ook aan de kelder zijn we nog steeds bezig. Vele zakken vol puin, slijk en zand (van de zandstralertjes ) werden al naar boven gesleurd. De oude vloer komt stilaan bloot te liggen en we hebben zowaar een oude put gevonden. Waterput of beerput ? Onze architect zal hier ongetwijfeld terug een stukje vaderlandse geschiedenis kunnen bij vertellen .











    15-02-2009 om 20:12 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We have a door!!!!
    We hebben duidelijk onze blog-addicts even verwaarloosd. Aangezien het een drukke week was en er geen nieuws van aannemers kwam, hebben we ook niet echt moeite gedaan om de werf te inspecteren...ware schande want Senne kwam met een geheim naar huis Vandaag zijn Wouter en Myrthe de 3 nieuwe bedjes gaan ophalen bij kidslab en toen Senne en Wouter de dozen op de nieuwe bestemming gingen droppen, moesten ze tot hun grote verbazing een extra hindernis overwinnen Onze voordeur is gearriveerd. De zonneboiler staat blijkbaar ook op z'n plaats. De komende week ziet er voorlopig wat rustiger uit en we hebben dus goede voornemens wat de werfbezoeken betreft. De verfborstels zullen ook weer ter hand worden genomen...
    Het einde raakt in zicht...







    08-02-2009 om 20:19 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warm, warmer warmst
    Vandaag werd er terug verder gewerkt aan "de technieken".
    De radiatoren werden (bijna) allemaal geplaatst en ook de rainshower van de ouderlijke badkamer werd gerealiseerd.
    Ook Hartwig was weer van de partij. Hier en daar kan er al een lampje branden want de 'omschakeling' werd gedaan.



    26-01-2009 om 19:59 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eenzame dagen met resultaat!!!
    De ergernissen van 'de man die nooit thuis is' werden dit weekend tot een minimum gereduceerd.... Jaja, met enige fierheid kan ik melden dat onze schilderverslaafde maar liefst 2 kamers ( kinderkamers ) heeft afgewerkt de laatste 24u. Enkele sanitaire voorzieningen hebben hun eindbestemming gevonden mits bloed, zweet en misschien zelfs tranen. Met 3 hebben ze da boilerke naar boven gebracht. Ik was al vergeten welke keukenkraan we hadden besteld maar ik ben tevreden...( lees super!tevreden)
    De kids komen ook al niets meer tekort: douche, lavabo's en wc werd aangesloten.
    De opening in de parket voor de badkraan blijkt te groot evenals de opening in plafond voor onze regendouche...dat laatste heeft Wouter zelf verholpen - het eerste zullen de mannen van de parket moeten fixen!!!
    De putdeksels zijn gemetst zodat er geen kostbare dagen dienen verloren te gaan eenmaal de garagepoort is geplaatst...Hartwig kan bevestigen dat dit de geur eveneens ten goede komt.
    To be continued







    25-01-2009 om 16:32 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.karokes
    Vandaag zijn de vers geleverde mozaïekskes uit Italië geplaatst. Blauw voor Senne, Rood voor Myrthe en Roze voor Fleur
    Overmorgen is het al vroeg werfvergadering. Schilderwerken vorderen. Putten zijn uitgemetst. Deze week nog zou plaatsing van sanitair starten. Electriciteit wordt afgewerkt. We hebben de indruk dat we in een finale stroomversnelling zitten.







    20-01-2009 om 21:08 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    17-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.creatieve mama
    Terwijl de schilderwerken vorderen merken we dat onze financiële reserves stilaan uitgeput raken . Mama Nathalie is dus maar begonnen met het ontwerpen van haar eigen meubellijn . Een antieke deur die we op zolder vonden wordt alvast omgetoverd tot salontafel. dat wordt nog even schuren natuurlijk
    Voor het pad dat dwars door ons huis loopt overwegen we een afwerking met bamboe. We bestelden alvast 1 grote plank om te kijken of dit ook praktisch realiseerbaar is. Hier alvast een foto van wat we in de toonzaal hebben gezien: "tiger bamboe".




    17-01-2009 om 08:20 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als een echte....
    Ja hoor, Myrthe was vandaag al vroeg wakker om mee te gaan schilderen en om iets over negen waren we al ter plaatse . Er werd wild in de pot verf geroerd en ze hanteerde de verfrol alsof ze haar hele leven niets anders gedaan heeft . De muren van de overloop en het toilet op de 1e verdieping kregen een mooie witte grondlaag. De grond werd ook steeds witter, maar plastiekfolie en tetrapak brachten redding. Het resultaat mag dan ook gezien worden .





    10-01-2009 om 13:54 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.elektriciteit
    Hartwig was vandaag weer flink in de weer met de elektriciteit. De knopen zijn bijna allemaal ontward en de elektriciteitskast ziet er al heel wat ordelijker uit. Hij had nog een extra helper -met zangkwaliteiten - meegebracht zodat het allemaal nog wat sneller vooruit gaat. Jurgen van Jacco Design heeft nog de laatste aanpassingen aan de dressingwand uitgevoerd (kijk maar eens goed.....de handvatjes zijn veranderd!) om ons helemaal tevreden te stellen. Morgen gaat Wouter de overloop op de eerste verdieping schilderen. Er komt ook nog iemand helpen, hopen maar dat ze woord houdt .



    09-01-2009 om 00:00 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    04-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onze beste wensen
    Het nieuwe jaar is van start gegaan en we verwachten opnieuw veel werkvlijt van al onze werkmannen Tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode zijn de schilderwerken al goed gevorderd. De leefruimte, keuken en toilet werden geschilderd. Ook de kamer van de zusjes kreeg al een wit plafond en de muren werden met een laagje 'saharawit' gekleurd. Dus geen vuile vingers meer op onze muren hé!?  Deze week verwachten we onze loodgieters en onze elektricien. Tegeldesign komt nog de mozaïekjes plaatsen boven de lavabo's in de kinderkamers.





    04-01-2009 om 20:26 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tussentijdse rondleiding
    Onze kinderen hebben afgelopen weekend al een rondleiding gegeven in "het nieuwe huis" aan opa en oma. De keuken werd goed bevonden en de dressing werd grondig gekeurd. Nu we een mooie trap hebben, durft iedereen (ook oma ) naar boven. Fleurtje toont alvast de weg....ze begint zich stilaan thuis te voelen .





    22-12-2008 om 20:33 geschreven door nathalie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs