Foto
Inhoud blog
 • einde van ons dagboek
 • wit geoliede eik
 • ons doosje
 • meten is weten....
 • en we doen verder.....
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  werf 121
  verbouwing Wouter en Nathalie
  26-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde van ons dagboek
  Beste addicts en bezoekers,

  vandaag sluiten wij met dit laatste bericht onze rapportage af..
  We hebben de afgelopen weken veel gekuist en verhuisd. Morgen komt er een ruitenwasser en dinsdag komen de gordijnen. Er moeten nog enkele dingen worden afgewerkt, maar aangezien wij vanaf donderdag 30 april 2009 definitief onze intrek nemen hebben wij liever gewoon bezoek...
  Wij danken iedereen die in welke mate ook aan dit project heeft meegewerkt. Wij zijn heel tevreden en nemen met veel plezier intrek in onze woonst.
  Salut! en tot binnenkort...  26-04-2009 om 19:28 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  19-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wit geoliede eik
  Vandaag en gisteren werden de eiken treden van de trap eindelijk ontdaan van hun bescherming en voorzien van 2 beschermende lagen witte olie.
  Zo past onze trap heel mooi bij de wit geoliede parket op de verdiepingen. Dus al wie nog binnen moet werken: voetjes vegen en voorzichtig op onze trap

  Het houten pad in de inkom werd nog mooi schuin afgezaagd door de vakmannen van Vanderstappen. Ook het plafond in de garage werd nog voorzien.
  We hopen dat Christophe de komende dagen verder werkt aan het houten doosje. Ons zonneterrasje ziet er alvast keurig uit. Het zou redelijk weer moeten worden

  19-04-2009 om 19:52 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ons doosje
  Terwijl het houten pad afgewerkt wordt is Christophe aan de slag gegaan met ons houten doosje. De achterkant is al bekleed met ceder.
  Onze afvoerpijpen werden nog veranderd naar vierkante ipv ronde. Kwestie van de moderne stijl niet te breken hé!
  15-04-2009 om 19:08 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meten is weten....
  en er is wat gemeten hoor vandaag . Als je de foto's ziet denk je misschien dat we lekker in de tuin hebben gezeten, maar dit duurde hooguit een halfuur Met man en macht werd er verder getimmerd aan het houten pad. Het timmerwerk van de onderbouw ging gepaard met het nodige meetwerk zodat alles mooi waterpas ligt. Dit was een uitgelezen werkje voor de iets oudere werkmannen onder ons (opa en Patrick). Wouter en nonkel Jeroen bevestigden de bovenste planken met de nodige verlichting. Nog een vijftal meter en het pad is binnen helemaal klaar. Nam toch iets meer tijd en energie in beslag dan we oorspronkelijk gedacht hadden.

  11-04-2009 om 21:32 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en we doen verder.....
  jaja, tot het bittere eind . Vandaag werd de poort verder afgewerkt en we vinden het beeld van de voorgevel bijzonder geslaagd. Steeds vaker komen nieuwsgierige ogen bij ons binnenpiepen .
  Wouter is (gisteren samen met Patrick) gestart met de realisatie van "het veelbesproken pad". Heel wat regel- en meetwerk ging eraan vooraf, maar we beginnen er stilaan een idee van te krijgen. Morgen wordt er nog wat volk verwacht om het stapeltje hout te helpen verkleinen  10-04-2009 om 22:29 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde nadert
  Tijdens onze afwezigheid is er toch eventjes verdergewerkt.... De vloer in de garage ligt eindelijk waardoor er nu veel minder stof kan worden binnengelopen...
  Onze dakwerker heeft er zich ook weer aangezet en vandaag was Hartwig ook weer bezig. We hopen op goed weer zodanig dat het klaarliggende materiaal kan worden aangebracht. Vanaf donderdag gaat onze huisschrijnwerker aan de slag en tegen Pasen zpuden we dan een mooi pad met lichtjes moeten hebben...
  Ikzelf zal dan hopelijk op Paasmaandag sop en zwabber kunnen hanteren...
  Als alles volgens plan verloopt zouden de kids volgende week al een deel van het speelgoed kunnen ovverbrengen...
  Wait and see. We hebben in ieder geval een dossis energie opgedaan voor de laatste loodjes

  06-04-2009 om 20:19 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sfeeeeeeeerrrr.....

  En het wordt steeds gezelliger in de nummer 121. De sfeerlampjes in de leefruimte werden opgehangen en ...ze werken nog ook .
  Onze "antieke" salontafel kreeg ondertussen 3 lagen vernis, zodat de rode wijn niet teveel in het hout dringt . Ook de wieltjes werden vakkundig gemonteerd (en uitgetest door 3 kinderen )
  Als het weer een beetje mee zit, mogen we maandag en dinsdag Christophe verwachten om te starten met de eindafwerking van het dak.

  29-03-2009 om 20:52 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kuisen en inrichten
  Het einde is stilaan in zicht . Gisteren en vrijdag de hele dag gekuist (met de waterkoker in de hand, want warm water moet nog opgestart worden) Vandaag nog wat lichtjes opgehangen, bedden in elkaar gezet en verder opgeruimd. Ook de tuinmuren krijgen nu een mooi kleurtje en de muur aan ons "dakpad" werd ook al gepleisterd. Reden genoeg voor een paar mooie - maar vooral propere - kiekjes.
  Morgen wordt het voorste atrium opgeruimd en klaargezet voor de betonvloer. Dan hopen we het stof een beetje buiten te houden.


  22-03-2009 om 18:29 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het beeldmateriaal !
  De kinderen gingen nog even foto's nemen van de vorderingen. De oude buitenmuren werden met een laag kalei ingesmeerd. Nu nog een mooi kleurtje. Het nieuwe bad staat al te pronken tussen al het vuil dat mama nog weg moet toveren . en er komt al water uit de kranen in onze kamer . Wij hebben nu ons eigen "bakske" om de poort open en dicht te doen en dit leidt al eens tot gekke foto's. Mama is nu iets professioneler aan het schuren aan haar salontafel. Nu is het haar beurt om stof te eten
  13-03-2009 om 20:12 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we geraken er wel
  Het is weer eventjes geleden maar dat wil niet zeggen dat er niets meer veranderd is Na enige heisa met de poort is deze gisteren dan toch geplaatst ( met voorlopige platen ). Ons huis is sinds gisteren ook beveiligd met een alarm: men zij gewaarschuwd. Vandaag is de schilder des huizes weer aan het werk maar morgen zou binnen de laatste hand worden gelegd aan de muurtjes ( uitgezonderd de wand naast het pad ). De mannen van GVK zijn het bad aan het installeren. Ik weet niet of ze vandaag zullen rondgeraken...ze moeten zeker nog eens terugkomen voor kleinere klusjes. Van Peeters zijn ze zakjes komen leggen, die massa zou maandag en dinsdag in onze voegen moeten verdwijnen. Olaf komt dinsdag kijken voor het gras. De gordijnen zijn opgemeten en komen half april.
  We denken nog aan: het pad, trap olieën, hellingschappe terras, gietvloer garage, onze boite ( week 14 ) en uiteraard kuisen ...heel veel kuisen. Vandaag is de eerste afdekfolie al naar de container verhuisd en grof vuil op de eerste verdieping is in de stofzuiger verdwenen
  Foto's volgen

  13-03-2009 om 13:18 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schilderende acrobaat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen vandaag is Wouter teug aan het schilderen gegaan. Het plafond en de muren van de traphal worden nu aangepakt en dit vraagt toch wel enige behendigheid om de bovenste hoekjes te bereiken. Het schilderen gaat m.a.w. vrij snel, maar we besteden meer tijd aan het opstellen en afbreken van de stelling.... De laatste gyprocwanden verdwijnen zo stilaan achter een wit laagje verf

  07-03-2009 om 21:57 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.poort
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, vandaag zijn ze begonnen met de poort te plaatsen. Er zitten voorlopig nog houten panelen in, maar dit worden later aluminium platen met gaatjes in dezelfde kleur als de poort zelf.
  De oude binnenmuur werd vandaag ook behandeld zodat er geen stof meer kan af komen. Een doordringende benzinegeur verspreidde zich door onze toekomstige woning. Op de bovenste verdieping troffen we Gert aan in min of meer gedrogeerde toestand . Hij legde nog de laatste hand aan het afwerken van de pleisterwerken.

  04-03-2009 om 20:09 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eindafwerking is begonnen....

  De afgelopen dagen werd er verder gewerkt aan het ophangen van de verlichting in keuken en op de overloop (1e verdieping). Hierbij een detailfoto van onze fameuze boxkes . Ook Gert is weer aan de slag met de pleisterwerken. De muren op de overloop (2e verdieping) werden verder bepleisterd tot op de glazen constructie. Volgende week volgen de plafonds en de fijne afwerking. Ons charmant keldertje is ondertussen helemaal uitgegraven tot op de oude bakstenen vloer. Maar wie zal die vloer nu schuren  27-02-2009 om 17:44 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een lichtje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag nog een paar extra lampjes in de keuken opgehangen. De glazen overloop werd ingepakt om beschadiging te voorkomen.

  22-02-2009 om 18:40 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.licht, licht en licht!
  Vandaag heeft Tom Vagenende de glazen overloop geplaatst. Hierdoor krijgen we opnieuw meer licht en ruimtegevoel in ons huis .
  Ook de kelderleuning werd geplaatst zodat het een stuk veiliger binnenkomen is.
  We zijn ondertussen ook gestart met het hangen van een deel van de verlichting. Er moeten maar liefst 17 lichtpunten van een lampje voorzien worden in inkom/trappenhal/keuken. De eerste twee hangen al in de keuken .
  In de komende week werkt aannemer Vanderstappen het pleisterwerk verder af (boven de net geplaatste overloop) en als het weer mee zit zouden we Christophe moeten terugzien voor de plaatsing van de ceder aan ons doosje.  21-02-2009 om 18:01 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vruchtbaar weekend
  We hebben een vruchtbaar weekend achter de rug!  Oma kwam vrijdag langs om te helpen schilderen en ze heeft flink haar best gedaan. De ouderlijke badkamer en slaapkamer zijn nu helemaal klaar. Ook de overloop op de eerste verdieping is helemaal geschilderd. Bedankt oma
  De schilderwerken worden nu even gestaakt tot Gert (pleisterwerken) aan de slag gaat met de muren en plafond van de overloop op de tweede verdieping.

  Wouter heeft zich ondertussen op de iets ruwere werken gestort. De brievenbus werd in de gevel gemetst en we hebben onze eerste post al ontvangen.....een reclamefoldertje van Pizza Express

  Ook aan de kelder zijn we nog steeds bezig. Vele zakken vol puin, slijk en zand (van de zandstralertjes ) werden al naar boven gesleurd. De oude vloer komt stilaan bloot te liggen en we hebben zowaar een oude put gevonden. Waterput of beerput ? Onze architect zal hier ongetwijfeld terug een stukje vaderlandse geschiedenis kunnen bij vertellen .  15-02-2009 om 20:12 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We have a door!!!!
  We hebben duidelijk onze blog-addicts even verwaarloosd. Aangezien het een drukke week was en er geen nieuws van aannemers kwam, hebben we ook niet echt moeite gedaan om de werf te inspecteren...ware schande want Senne kwam met een geheim naar huis Vandaag zijn Wouter en Myrthe de 3 nieuwe bedjes gaan ophalen bij kidslab en toen Senne en Wouter de dozen op de nieuwe bestemming gingen droppen, moesten ze tot hun grote verbazing een extra hindernis overwinnen Onze voordeur is gearriveerd. De zonneboiler staat blijkbaar ook op z'n plaats. De komende week ziet er voorlopig wat rustiger uit en we hebben dus goede voornemens wat de werfbezoeken betreft. De verfborstels zullen ook weer ter hand worden genomen...
  Het einde raakt in zicht...  08-02-2009 om 20:19 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warm, warmer warmst
  Vandaag werd er terug verder gewerkt aan "de technieken".
  De radiatoren werden (bijna) allemaal geplaatst en ook de rainshower van de ouderlijke badkamer werd gerealiseerd.
  Ook Hartwig was weer van de partij. Hier en daar kan er al een lampje branden want de 'omschakeling' werd gedaan.  26-01-2009 om 19:59 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eenzame dagen met resultaat!!!
  De ergernissen van 'de man die nooit thuis is' werden dit weekend tot een minimum gereduceerd.... Jaja, met enige fierheid kan ik melden dat onze schilderverslaafde maar liefst 2 kamers ( kinderkamers ) heeft afgewerkt de laatste 24u. Enkele sanitaire voorzieningen hebben hun eindbestemming gevonden mits bloed, zweet en misschien zelfs tranen. Met 3 hebben ze da boilerke naar boven gebracht. Ik was al vergeten welke keukenkraan we hadden besteld maar ik ben tevreden...( lees super!tevreden)
  De kids komen ook al niets meer tekort: douche, lavabo's en wc werd aangesloten.
  De opening in de parket voor de badkraan blijkt te groot evenals de opening in plafond voor onze regendouche...dat laatste heeft Wouter zelf verholpen - het eerste zullen de mannen van de parket moeten fixen!!!
  De putdeksels zijn gemetst zodat er geen kostbare dagen dienen verloren te gaan eenmaal de garagepoort is geplaatst...Hartwig kan bevestigen dat dit de geur eveneens ten goede komt.
  To be continued  25-01-2009 om 16:32 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.karokes
  Vandaag zijn de vers geleverde mozaïekskes uit Italië geplaatst. Blauw voor Senne, Rood voor Myrthe en Roze voor Fleur
  Overmorgen is het al vroeg werfvergadering. Schilderwerken vorderen. Putten zijn uitgemetst. Deze week nog zou plaatsing van sanitair starten. Electriciteit wordt afgewerkt. We hebben de indruk dat we in een finale stroomversnelling zitten.  20-01-2009 om 21:08 geschreven door nathalie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!