Mijn favorieten
 • tricia
 • linecia
 • bemoedigendewoorden
 • facebook
 • GEBED

  bidden

  KINDERMISBRUIK☻

  16 januari☻

  God van liefde en genade ik bid voor alle kinderen die te maken hebben of hebben gehad met kindermisbruik. Is er nog niet over gepraat dat ze de vrijmoedigheid mogen ontvangen om te gaan praten. Amen

  jongerenbidden

  KINDERMISBRUIKERS☻

  16 januari☻

  Hemelse Vader u kent al deze zielen die kinderen seksueel hebben benadert. U weet wat ze nodig hebben. Zet u de juiste mensen op hun pad om te doen wat ze horen te doen met deze kindermisbruikers. Amen

  schaapJezus

  OUDERS

  16 januari☻

  God van liefde ik  bid voor de ouders van deze kinderen dat U ze troost en omarmt met Uw bovennatuurlijke liefde. Amen

  BEMOEDIGENDE BIJBELSE TEKSTEN

  Jezusenvrouwen

  OVER ZONDE EN GENADE☻ 16 januari☻ Wie de zonde doet, is een slaaf van de zonde, heeft Jezus gezegd. Johannes 8:34. Als wij de zonde doen, hebben we de zonde als onze koning. En, zegt Romeinen 6:23, het loon dat de zonde geeft is de dood. Het vers bovenaan drukt deze ernstige realiteit ook uit. Maar in de verleden tijd! Want Jezus heeft in zijn grote liefde de dood, die wij hebben verdiend, in onze plaats ondergaan. Daardoor kan Hij onze zonden vergeven, en dat doet Hij als wij oprecht berouw hebben. Dat is onverdiende goedheid: genade. Maar hier gaat het om genade die uitgaat boven vergeving! Genade is ook kracht, en sterker dan de zonde. En als wij Jezus als Heer hebben, geeft Hij ons die genade: kracht zodat wij in plaats van te zondigen rechtvaardig kunnen leven. Zo heerst de genade als koning: de zonde wordt overwonnen, er komt rechtvaardigheid, en eeuwig leven in het verschiet.

  Jzustrap

  HANNA, DE MOEDER VAN SAMUEL☻ 16 januari☻ Hanna kon tot haar grote verdriet geen kinderen krijgen. Bovendien werd ze er door Peninna voortdurend mee gepest. In plaats van boos of onverschillig te worden zocht Hanna hulp bij God. Ze zal vast heel vaak gebeden hebben, maar nu, in het huis van God in Silo was haar gebed indringender dan ooit. Zij bad met haar hart en het maakte helemaal niets voor haar uit wat de omgeving van haar dacht. Als zij verhoord werd wilde ze haar zoontje niet voor zichzelf houden, maar hij zou zijn hele leven aan God gewijd zijn. De verhoring van dat gebed had verstrekkende gevolgen; haar zoon Samuel werd een hervormer en tot grote zegen voor het volk. Wij kunnen onszelf toetsen aan Hanna. Ook al worden onze gebeden ogenschijnlijk niet verhoord: “Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand.” Jacobus 5:16 (HSV)

  Jezusvogels

  JEZUS IS ALS EERSTE OPGESTAAN☻ 16 januari☻ Jezus Christus is als eerste opgestaan uit de doden, maar Hij zal niet de enige blijven. Hij kondigde met zijn opstanding het licht aan. De duisternis van zonde en dood zullen wijken voor het licht van het nieuwe leven dat door het sterven en de sterven en de opstanding van Jezus is mogelijk geworden.Door Gods kracht overwon Hij de zonde en de dood. Door de Heilige Geest komt Zijn opstandingskracht ook in wie gelooft. Die opstandingskracht is sterker dan alle zondige begeerten.Wie dat beleeft hoopt ook op de beloften van Jezus wederkomst en de opstanding bij zijn komst. Geloofd zij God.

  herder

  BEMOEDIGENDE TEKSTEN VOOR ZIEKEN☺

  21 januari☻

  Ziek worden is geen pretje. Wanneer je dagenlang op bed moet blijven liggen lijken sombere buien vaak onvermijdelijk. Toch kunnen deze prachtige Bijbelteksten jou bemoedigen en misschien zelfs opvrolijken. Of je nou last heb van een lente griepje of misschien wel te kampen hebt met ernstigere problemen, deze 29 teksten zijn voor jou!

  Jesaja 41:10

  Wees niet bevreesd, want Ik ben met u, Wees niet bevreesd, want Ik ben met u, wees niet verschrikt, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met Mijn rechterhand, die gerechtigheid werkt. Je hoeft niet bang te zijn, want ik ben bij je. Je hoeft geen angst te hebben, want ik ben jouw God. Ik zal je helpen, ik zal je sterk maken. Met mijn hulp zul je de vijanden overwinnen.

  duiven

  Filippenzen 4:19

  Maar mijn God zal u, overeenkomstig Zijn rijkdom, voorzien van alles wat u nodig hebt, in heerlijkheid, door Christus Jezus. We kunnen erop vertrouwen dat God altijd in onze behoeften zal voorzien. Mijn God zal uit zijn rijkdom in Christus Jezus u alles geven wat u nodig hebt.

  abraham

  Psalmen 30:3

  HEERE, mijn God, ik heb tot U geroepen HEERE, mijn God, ik heb tot U geroepen en U hebt mij genezen.Heer, mijn God, ik riep u om hulp, en u hebt mij genezen.

  Jezusschaap

  OPENHAND/REFRESH BEN JE OP ZOEK NAAR GELUK☻ 1 januari☻ Veel mensen zijn op zoek naar ECHT geluk. Naar echte liefde, blijdschap en vrede. Naar een antwoord op hun pijn, leegte of eenzaamheid. Zelfs iemand die diep in de put zit en een eind aan zijn of haar leven wil maken is ten diepste op zoek naar iets beters. Ben jij op zoek naar echt geluk?

  arkvannoach

  GOD SPREEKT TOT JOU☻ 1 januari☻ Laat Gods woorden diep tot je doordringen. Hij zegt nu tegen jou: Zoek je geluk bij de HEER, Hij zal geven wat je hart verlangt. (Ps 37:4) Hij overlaadt u met schoonheid en geluk, uw jeugd vernieuwt zich als een adelaar. (Ps 103:5) Wie bij U hun geluk zoeken zullen lachen en vrolijk zijn. (Ps 70:5) Mijn plan met jullie staat vast spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: Ik zal je een hoopvolle toekomst geven. (Jer 29:11) Jezus zegt: 'Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid'. (Joh 10:10) Zoek en je zult vinden. Klop en er zal voor je worden opengedaan. (Mat 7:7,8)Bron:openhand.nl

  HUISVANBELLE

  shoping07

  DIT DOET ZE ALS ZE ONRUSTIG IS☻ 16 januari☻ Het mooiste antwoord wat je kunt geven op de vraag waar jij je rust in vindt, is: ‘Ik vind mijn rust in God, ik vertrouw op mijn hemelse Vader.’ En ik geloof ook echt dat dat zo is. Dat mijn diepste rust en ultiem relaxen voortkomt uit mijn relatie met God. Maar ja, in de praktijk probeer ik meestal heel hard mijn rust ergens anders te zoeken. Tenminste, dat is mijn ervaring. Daarom: confession time! Dit zijn de dingen die ik doe als ik onrustig, bang of gespannen ben.Hier heb ik een haat-liefde verhouding mee, maar het is echt mijn top 1! Als ik onrustig ben, ga ik zoeken naar nieuw, naar anders, verandering, een nieuwe vibe. En waar vind ik die beter dan in een andere setting van al mijn meubels, kleuren en accessoires? Ik kan alles, echt álles van z’n plek halen en dan gaan schuiven, passen en meten om alles een nieuw plekje te geven. Net zolang totdat ik denk: ja, dit geeft een fijne vibe. Geloof me, zelfs in de kleinste kamertjes kun je manieren vinden om de boel grondig om te gooien. Het ergste: gaan slapen als ik mijn slaapkamer heb veranderd. Dan merk ik opeens dat mijn bed anders staat en dat voelt niet vertrouwd. Haat-liefde dus…

  shopping07k

  DIT DOE ZE ALS ZE ONRUSTIG IS☻ 16 januari☻ Kijken, kijken, niks kopen. Ik ben een echte Hollander. Spring op m’n fietsje of pak de trein naar een stad verderop om een paar uur lang de H&M en andere winkels door te struinen. Ik sleep bergen kleding mee naar het pashokje en ga alles uitgebreid passen. Om vervolgens ook alles weer terug te hangen. Ik ben er lekker even een paar uurtjes uit, drink misschien ergens een kop koffie met mezelf en ga dan weer naar huis. Me een beetje beter voelen omdat ik niks heb gekocht. (Soms koop ik ook wel iets hoor, om dan thuis te bedenken dat ik het toch echt niet nodig heb. Gelukkig heb je dan bonnetjes en gaat alles de volgende dag gewoon retour. :-P)Uuuuuren rondkijken op inspirerende Insta-accounts en eindeloos doorscrollen naar nieuwe filmpjes met morning routines, new year’s resolutions, organize with me, room makeovers en nog veel meer. Eigenlijk gewoon dom, want ik weet dat ik me daarna niet bepaald beter voel. Sterker: ik heb vaak nóg meer zin om dingen te kopen of met meubels te schuiven. Maar ja, wie zonder zonde is…Kijk, hier probeer ik altijd uit te komen. Als al het andere faalt, pak ik mijn telefoon en ga ik een bericht aan een vriendin inspreken. Het handige van spraakberichten sturen is dat ik mijn hart uit kan storten, ook als die vriendin pas een paar uur later tijd heeft om mijn verhaal aan te horen. Meestal kom ik er gaandeweg het relaas achter wat me nou eigenlijk dwars zit (want ja, onrust en spanning komt niet uit de lucht vallen hè…) en met een beetje geluk kan ik daarna een potje huilen. Gewoon even alles eruit gooien, daarna kan ik weer met frisse moed verder.

  Bron:huisvanbelle.nl

  KITS

  roken06

  AUTOMOBILIST DE SIGAAR ALS HIJ ROOKT IN EEN AUTO MET KINDEREN☻ 16 januari☻ Wie in het Belgische Vlaanderen achter het stuur een sigaret opsteekt terwijl er een kind in de auto zit, loopt binnenkort het risico op een boete. Die kan oplopen tot maar liefst 1000 euro. De regering heeft een wet aangenomen die het roken in de auto in bijzijn van kinderen onder de 16 jaar verbiedt. Wanneer de wet precies ingaat is nog niet duidelijk. Vlaanderen is niet de enige plek waar roken in het bijzijn van kinderen niet mag. In Frankrijk, Ierland, Engeland en Australië hebben ze ook een verbod. In Nederland mag je nog steeds roken in de auto als je kinderen vervoert. Toch is 87 procent van de Nederlanders vóór zo'n rookverbod.

  Making a Snow Man

  IN DE WINTER HEBBEN ZE LIEVER SNEEUW DAN IJS☻ 16 januari☻ ROSALIEN VAN HOUDT (10) UIT OUD-VOSSEMEE „Ik heb liever sneeuw. Met ijs is schaatsen het enige leuke wat je kunt gaan doen. Ik houd best van schaatsen, maar kan het niet zo goed. Als er sneeuw ligt, kun je veel meer doen. Lekker sneeuwballen gooien en mooie sneeuwpoppen of kunstwerken bouwen. Op school houden we in de pauze soms een sneeuwballengevecht. Dat kan fijn in de buurt van het kraaiennest in het midden van het schoolplein. Iets anders wat minder is aan ijs: je valt er zo hard op. Terwijl sneeuw juist heerlijk zacht is. En oh ja, als er echt veel sneeuw valt, dan krijgen we vrij van school. En vrij zijn is natuurlijk altijd leuk.”MARTINE JACOBSE (9) UIT THOLEN/ „IJs is leuk! Je kunt er heerlijk op schaatsen. Dat doe ik graag. Ik kan het al een paar jaar en heb echt geen stoel meer nodig. Ik zoef over het ijs. Waarom ik voor ijs ben in de winter? Schaatsen is gewoon een sport. En sporten is goed voor je beweging en dus voor je gezondheid. Schaatsen is leuk voor jong en oud. Oude mensen zie ik niet zo snel sneeuwpoppen maken, maar die gaan wel schaatsen. Daarbij krijg je van sneeuw zulke koude vingers. Daar houd ik niet van. Natuurlijk is ijs ook koud, maar als je schaatst, krijg je het vanzelf warm. Zeker met dikke kleren aan. Volgens mij zorgt sneeuw ook voor meer ongelukken en overlast op de wegen.”

  Bron:kits.nl

  GEZONDHEID

  melk-bewegende-animatie-0031

  HELPT EEN GLAS WARME MELK VOOR HET SLAPEN GAAN☻ 1 januari☻ Melk bevat de stof tryptofaan, een aminozuur waar je slaperig van wordt. Er zit alleen zo weinig van in, dat je er niet van gaat slapen. Je zou minimaal twee tot drie liter melk moeten drinken voor je dat effect krijgt. Het maakt daarbij ook niet uit of je warme of koude melk drinkt. Het is wel zo dat een warm drankje voor het slapen je kan helpen ontspannen. Dan maakt het niet uit of het warm water is, thee of warme melk. Het verzet je gedachten, doordat je vaak de rust neemt om het op te drinken. Ook kan het zorgen voor rust in je hoofd, waardoor je sneller in slaap valt. Daarnaast krijg je van de warmte in je lichaam een loom gevoel, wat het inslapen makkelijker maakt. De slaapverwekkende stof tryptofaan speelt een belangrijke rol bij de productie van serotonine, een van de vele neurotransmitters in ons lichaam. Tryptofaan wordt in je lichaam omgezet naar 5-HTP, wat vervolgens weer wordt omgezet naar serotonine. Naast slapen heeft deze stof ook invloed op je stemming, seksuele activiteit, eetlust en emotie.

  voeding

  VOEDING☻ 1 januari☻ De slaapverwekkende stof tryptofaan speelt een belangrijke rol bij de productie van serotonine, een van de vele neurotransmitters in ons lichaam. Tryptofaan wordt in je lichaam omgezet naar 5-HTP, wat vervolgens weer wordt omgezet naar serotonine. Naast slapen heeft deze stof ook invloed op je stemming, seksuele activiteit, eetlust en emotie. Bron:gezondheidsnet

  MOOI

  klimaatverandering3

  NIEUW EVANGELIE☻ 16 januari☻ Maar er is een groot gevaar, in het klimaatevangelie wat steeds luider wordt verkondigd. De boodschap is dat ‘global warming’ (= opwarming van de aarde) de grootste bedreiging voor de mensheid is. Het is als een totaal nieuw evangelie. Dit evangelie luidt, “de mensheid kan voor de ondergang worden gered als we deze opwarming een halt kunnen toeroepen. Doen we dat echter niet, dan heeft dat dramatische gevolgen voor ons nageslacht en voor de aarde in het algemeen”. Er zit ook een tijdsdruk achter en dat leidt tot dwang. Mensen moeten desnoods gedwongen worden, om zich aan te sluiten bij de zogenaamde klimaatactivisten of in ieder geval in te stemmen met de maatregelingen die men voorstelt. Maar de boodschap van de Bijbel is toch totaal anders. Zelfs al gaan we optimaal om met de schepping, dan nog zijn we zelf nog niet echt in staat de aarde en de mensheid te redden. De Enige Die dat kan en ook zal doen, is Jezus. Want Hij zal terugkeren naar deze aarde en hier voor 1000 jaar regeren (Openb.1:7). Bron:cip

  klimaatverandering

  NIEUW EVANGELIE(1)☻ 16 januari☻ De nieuwe evangeliepredikers zijn onder andere de klimaatwetenschappers. Deze mensen hebben geleerd om zich alleen bezig te houden met berekeningen die hun computers produceren en zij geloven er heilig in. Zij gaan er volkomen aan voorbij dat computers alleen maar verwachtingen kunnen voorspellen op basis van berekeningen. Maar dat is nog iets anders als bewijs. En al zou blijken dat die berekeningen waar zijn of zelfs ook maar de waarheid benaderen. Dus dat de aarde werkelijk aan het opwarmen is ten gevolge van de CO2-uitstoot van de mens, dan kent niemand nog de exacte gevolgen van die stijging van de temperatuur. God weet het alleen en het is zelfs zeer onzeker of de mens, nu of in de toekomst instaat zal zijn om die opwarming van de aarde tegen te gaan. Zelfs al zou ook ons land tot het uiterste gaan, in haar inspanningen om de CO2-uitstoot in eigen land te beperken of zelfs tot nul te reduceren, dan nog is eenvoudig te begrijpen dat de invloed daarvan wereldwijd te verwaarlozen zal zijn. Kijk eens op de wereldkaart hoe klein ons land is ten opzichte van de rest van de wereld.Bron:cip

   

  DAGELIJKSLEVEN

  My Sweetheart

  MINDFUCK EN OCCULTISME☻ 21 januari☻ Ja occultisme. Daarom is het verstandig ons nu al af te vragen waar de scheidslijn tussen mindfuck en occultisme eigenlijk ligt. Want het mag dan een wetenschappelijk imago hebben, het kan wel degelijk tot occultisme leiden. Door technieken als hypnose en het kapen van andermans gedachten wordt namelijk de geestelijke deur wagenwijd opengezet voor demonische machten. En eenmaal binnen zullen zij ‘onschuldig en wetenschappelijk’ hun slachtoffers een andere waarheid opdringen. Een ‘waarheid’ die geen enkele plaats biedt aan de Here Jezus. Hij was immers gewoon een mentalist die bij zijn zogenaamde wonderen en opstanding mindfuck toepaste. En als dan die verschrikkelijke eindtijd aanbreekt, dan zal blijken dat mindfuck een van de vele zwarte stapstenen is geweest waarover de antichrist kwam aansluipen. Daarom is het van levensbelang dat een mens zich laat vullen met de Waarheid van God, zodat er geen ruimte overblijft voor geestelijk vergif. Want alleen Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven. Wie zich stevig aan Hem vasthoudt, zal nooit en te nimmer een illusie armer worden! Bron:cip

  Flashing Diamond Ring

  ALS KERK MOETEN WE IN GESPREK OVER SEKSUEEL GEWELD☻ 21 januari☻ Tsongo deelt met Tear zijn verhaal. Hoe hijzelf veranderd is en hoe hij zich gedwongen voelde om de stilte rondom seksueel geweld en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen te verbreken. Bestudering van seksueel geweld, gelijkheid van sekse en de Bijbel daagde hem uit zijn meningen en zijn eigen gedrag te herzien. Hij vertelt hoe hij gewend was om in hun huwelijk zijn vrouw te domineren en alle besluiten alleen te nemen: over geld, over seks, over huishoudelijke plichten. God heeft hem geholpen te veranderen in een man die de meningen van zijn vrouw respecteert. Nu maken ze samen keuzes over uitgaven, seksualiteit, opvoeding van hun kinderen en huishoudelijke plichten. “Nu vertel ik mijn zoon om vrouwen te respecteren, wat eigenlijk tegen onze culturele gebruiken ingaat,” zegt hij. Tsongo wil dat zijn leven laat zien dat God mannen en vrouwen geschapen heeft naar Zijn beeld en gelijk in waarde zijn: “Wat ik nu preek, is dat we gelijk zijn en dat mannen op dit gebied daadwerkelijk kunnen veranderen. Ik ben ook veranderd en kan nu mannen helpen om hun zonden te belijden en anders te leven.” Bron:cip

  NIEUWS

  Image and video hosting by TinyPic

  VROUW EERT GOD DOOR OP ZONDAG NIET TE WERKEN, WORDT ONTSLAGEN EN ONTVANGT SCHADEVERGOEDING VAN 21 MILJOEN DOLLAR☻ 21 januari☻ Marie Jean Pierre weigerde op zondag in een hotel te werken, omdat ze daarmee God eert. Ze werd daarom ontslagen door het Conrad Hotel in Miami, Florida. Ze diende een aanklacht in wegens schending van haar religieuze rechten. Nu heeft ze 21 miljoen dollar ontvangen als schadevergoeding. "Ik houd van God. Nee, ik kan zondag niet werken, want zondag eer ik God”, zei Haïtiaanse immigrant Marie (60) volgens The Christian Post. De jury van de rechtszaak vond dat het desbetreffende hotel wraak nam tegen Pierre toen ze haar ontsloeg, omdat ze niet in staat was om op zondag te werken. Het hotel was zich bewust van haar betrokkenheid bij de Soldiers of Christ Church, die haar ervan weerhield om op zondagen te werken.De vrouw werkte van 2006 tot 2016 in het hotel. Ze werkte als afwashulp in de keuken. Het duurde tot 2015 voordat haar keukenmanager, besloot dat ze op zondag zou moeten werken. Haar collega’s ruilden met Pierre, maar haar manager eiste dat ze op zondag kwam opdagen. Het hotel beweerde dat ze was ontslagen wegens “wangedrag, nalatigheid en afwezigheden".De jury stelde haar in haar gelijk, ze heeft 21 miljoen dollar ontvangen als schadevergoeding. Bron:cip

  Image and video hosting by TinyPic

  CHRISTENUNIE WIL DIRECTE STOP OP UITZETTEN ASIELKINDEREN☻ 21 januari☻ Nu ook regeringspartij CDA een versoepeling wil van het kinderpardon, moeten er in Nederland voorlopig geen kinderen het land worden uitgezet, vindt de ChristenUnie. ”Drie van de vier partijen uit de coalitie zeggen nu dat het kinderpardon te streng is. We moeten dus snel om tafel om dit te bespreken”, zegt Kamerlid Joël Voordewind maandag in dagblad Trouw. Afgelopen zaterdag pleitten CDA en D66 ervoor dat het pardon ruimer wordt toegepast, waardoor meer asielkinderen en hun ouders in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Maar staatssecretaris Mark Harbers (Asiel) liet direct al weten dat er wordt vastgehouden aan de afspraken uit het regeerakkoord. Maar de ChristenUnie vindt dat Harbers nu pas op de plaats moet maken. Ook omdat op dit moment een commissie onderzoek doet naar de problemen van het huidige asielsysteem. "We moeten sneller duidelijkheid geven en kinderen niet nog een half jaar in onzekerheid laten," aldus Voordewind.Bron:cip

  Image and video hosting by TinyPic

  NIEUW EO SERIE MENSJESRECHTEN ZET KINDERRECHTEN CENTRAAL☻ 21 januari☻ Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven. Dat staat in het Kinderrechtenverdrag. Maar de realiteit is anders. Er kan van alles gebeuren waardoor geluk in de knel komt. Daarover gaan de zes nieuwe afleveringen van ‘Mensjesrechten’. De serie voor en over kinderen, waarin verhalen van kinderen over de hele wereld centraal staan. Hoewel hun levens niet gemakkelijk zijn, dromen ze over een mooie toekomst waarin ze zich fijn en veilig kunnen voelen. Daar gaat ‘Mensjesrechten’ over. De nieuwe serie ‘Mensjesrechten’ speelt zich zowel in Nederland af als in andere landen. ‘Mensjesrechten’ laat zien dat waar kinderrechten op het spel staan, deze dromen van levensbelang zijn. ‘Mensjesrechten’ wordt gemaakt met verschillende organisaties zoals SOS Kinderdorpen, het Liliane Fonds en andere organisaties die zich inzetten voor het welzijn van kinderen.Eerdere series ‘Mensjesrechten’ ontvingen internationale en nationale prijzen een ‘Rockie Award’ en ‘Prix Jeunesse’. De documentaires van 'Mensjesrechten' zijn te zien bij verschillende buitenlandse omroepen.Bron:cip

  Jubilerende-BEZ-gaat-door-met-verspreiding-van-het-Goede-Nieuws

  JUBILERENDE BEZ GAAT DOOR MET VERSPREIDING VAN HET GOEDE NIEUWS☻ 11 januari☻ De visie van de BEZ is iedereen in België te bereiken met het Goede Nieuws door het evangelie te brengen aan alle generaties en bevolkingsgroepen, gemeentes te stichten in iedere stad en dorp en de evangelische gemeenschap te inspireren. De Belgische Evangelische Zending is een christelijke organisatie uit en voor België. Sinds het ontstaan, bijna een eeuw geleden, is het de visie van de BEZ om iedereen in België met het Goede Nieuws te bereiken. Dat door het evangelie te brengen aan alle generaties en bevolkingsgroepen, gemeentes te stichten in iedere stad en dorp en de evangelische gemeenschap te inspireren.Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de BEZ ontstond het idee om een jubileumboek uit te brengen. Henk van Dorp dook in de archieven van de Zending en bundelde heel wat prachtige verhalen in het boek ‘Uw Woord Is De Waarheid’. Het boek zal gepresenteerd worden tijdens de jubileumviering op 11 mei 2019. Bron:christelijknieuws

  bassisschool

  BASISSCHOOL DE ROTS EDE NU ONDER DE VLAG VAN DE PASSIE☻ 11 januari☻ Evangelische basisschool de Rots in Ede maakt per 1 januari onderdeel uit van de Passie, scholen voor evangelisch bijbelgetrouw onderwijs. Beide stichtingen zijn een bestuurlijke fusie aangegaan. Wethouder Meijer van de ChristenUnie Ede onthulde op 7 januari 2019 het nieuwe logo van De Rots. De Rots valt per 1 januari bestuurlijk onder de Passie. “De identiteit blijft hetzelfde: scholen waar de liefde en passie voor God centraal staan. De samenwerking zal vooral zichtbaar worden in organisatorische zaken, bijvoorbeeld op het gebied van personeelsadministratie en ICT. De Rots houdt haar eigen naam, maar wordt wel in beeld verbonden met de Passie. Rinus van Kuil, directeur van De Rots: “Met het nieuwe logo laten we de verbinding met de Passie zien. We blijven De Rots heten. Onder die naam kennen veel mensen ons in Ede. Dat willen we zo houden.” In het bijzijn van ouders en leerlingen van de Rots is het logo feestelijk onthuld. Bron:christelijknieuws

  thuiskomen

  THUISKOMEN☻ 25 december☻ ‘Ik wist direct al dat ik niet zou overleven. Ik kreeg een beeld van God waarin Hij de rode loper uitlegde: het is klaar, je mag thuiskomen. Ik werd er heel blij van, het is genade.’ Dat zei Hettie Ophoff in een aangrijpend interview in Onderweg. Ze gaf het twee weken voordat ze stierf. Vorig jaar februari kreeg ze te horen dat ze borstkanker had, met uitzaaiingen. Samen met haar man Jaap, predikant van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Zwolle-Noord, vertelde ze in het interview over het verdriet en de genade die ze ervoeren. Ze had langer voor de kinderen willen zorgen. ‘Het Bron:nd

  honden

  LOSLOPENDE HONDEN RICHTEN VEEL MEER SCHADE AAN DAN WOLVEN☻ 25 december☻ Op de Veluwe leven twee wolvinnen, de een sinds juli, de ander sinds augustus. De eerste in het noorden, de tweede in het zuiden van de Veluwe. Dat concluderen Wageningen Universiteit en de natuurorganisatie Wolven in Nederland: 'We moeten met de wolf leren samenleven'.Wageningen Definitieve vestiging van het roofdier kwam in 2018 dichtbij. Het was een goed wolvenjaar voor Nederland, met – zo blijkt uit sporen- en poepanalyse – tien wolven. Die zijn in totaal dertig keer door mensen gezien, zo rekende de NOS voor. Acht van de tien zwierven terug naar Duitsland of liepen naar België. Voor twee van de tien geldt dat niet: die bleven in Nederland. Bron:nd

  jongeren

  HAAL DE AFRIKAANSE JEUGD UIT HET DONKER☻ 25 december☻ Europese zakenlieden en Afrikaanse leiders spraken in Wenen over investeringen die de trek naar het noorden tegengaan. Hoe nodig die zijn, weet Akinwumi Adesina, president van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank. Wenen Waarom Afrikaanse jongeren naar Europa vluchten? ‘Omdat het Afrikaanse platteland vol zones van misère en uitzichtloosheid is. Er is geen werk, geen industrie, geen elektriciteit en de traditionele levensstijlen worden verwoest door klimaatveranderingen. Je kunt het de jongeren niet verwijten dat ze vluchten, ik zou zelf ook niet hebben geweten hoe snel ik moest wegkomen als ik jong was.’ Akinwumi Adesina (58), sinds 2015 president van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank, die voor 30 miljard dollar aan investeringen in Afrika heeft uitstaan, heeft er schoon genoeg van. ‘Nee, Afrika heeft e …Bron:nd

  pollen

  POLLEN ZORGEN NU AL VOOR HOOIKOORTS☻ 25 december☻ Mensen die last hebben van hooikoorts moeten nu al rekening houden met pollen. Dat melden onder andere De Natuurkalender en de Wageningen University op de website Nature Today. Het gaat om pollen van hazelaars en elzen. Deze struiken zijn nu al in bloei door de hoge temperaturen van de afgelopen maanden. Ook in deze maand december nog is het relatief warm voor de tijd van het jaar. Ongeveer een derde van de hooikoortspatiënten is gevoelig voor de pollen van hazelaars en elzen. De bomen zijn te herkennen aan hun karakteristieke gele katjes. Bron:nd

  jongeren5

  JONGEREN EN MIGRANTEN DE MEEST ENTHOUSIASTE GELOVIGEN 25 december☻ Jongeren zijn op dit moment de meest gelovige kerkleden. Sinds een jaar of tien tekent die nieuwe werkelijkheid zich af in de Nederlandse kerken. Den Haag Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in het rapport Christenen in Nederland, geschreven door Joep de Hart en Pepijn van Houwelingen. Het verschijnt vandaag. Voor het eerst is er uitgebreide aandacht voor migrantenchristenen. Het rapport vermeldt dat het aantal mensen dat zich aan een christelijke geloofsgemeenschap verbonden weet, in 2016 Nederland is gedaald naar 31 procent (tegenover 43 procent in 2002). Alleen Tsjechië is meer seculier. Het SCP verwijst naar de religieuze ‘verwachtingen’ van onderzoeksbureau Pew voor het jaar 2060. Christendom en islam omva ...Bron:nd

   

   

  weetjeselkedag
  HOOP IS DE ENIGE WAT STERKER IS DAN ANGST
  ellende☻☻6 januari☻☻IK ZOCHT DE HEEREN HIJ GAF ANTWOORDT, HIJ HEEFT MIJ VAN ALLE ANGST BEVRIJD.(Psalm 34:5)
  21-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Record aantal bezoekers voor VOC museum schap halve MAEN

  RECORD AANTAL BEZOEKERS VOOR VOC MUSEUM SCHIP HALVE MAEN

  HOORN - Het Westfries Museum en Halve Maen hebben vorig jaar samen ruim 61 duizend bezoekers getrokken: een record.

  De Halve Maen werd in 2018 zo'n 20 duizend keer bezocht. Het schip ligt sinds 2016 in Hoorn. Al een paar jaar is er een structurele stijging te zien in de bezoekeraantallen. Het aantal museumbezoekers blijft daarbij stabiel.

  Image and video hosting by TinyPic

  Warme zomer

  Velen bezochten deze zomer de tentoonstelling Lage Landen waarbij werken uit het Rijksmuseum te zien waren. Ondanks de uitzonderlijk warme zomer, wisten velen het museum te vinden: "De zomer is traditioneel de periode waarin we de meeste bezoekers hebben. Ondanks de warme zomer hebben we ons bezoekersaantal op peil gehouden", aldus museumdirecteur Ad Geerdink.

  Jaar van de Gouden Eeuw

  2019 is landelijk uitgeroepen tot Jaar van de Gouden Eeuw waarbij Hoorn zich als Stad van de Gouden Eeuw profileert. Het Westfries Museum speelt daarin een belangrijke rol. "Op 30 mei is het precies 400 jaar geleden dat op initiatief van onze stadgenoot Jan Pieterszoon Coen aan de andere kant van de wereld de nieuwe stad Batavia werd gesticht."

  Eind mei zal er daarom een Virtual Reality tour komen over Batavia. Ook zullen er in de loop van 2019 verschillende tentoonstellingen te zien zijn die in het teken staan van 400 jaar Batavia. Bron:NHnieuws.nl

  21-01-2019 om 15:22 geschreven door dagelijks


  Categorie:Plaatsen
  >> Reageer (1)
  16-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakermat van de Nederlandse calvinistern

   

  bekermat

  BAKERMAT VAN DE NEDERLANDSE CALVINISTEN

  De Tweede Wereldoorlog beroofde Emden van al het uiterlijk schoon, maar voor Nederlandse calvinisten blijft het stadje bijzonder. Hier werd de grondslag voor de gereformeerde kerk van de jonge republiek gelegd.

  Een straffe wind jaagt over het kale land van Oost-Friesland en drijft de wolkenmassa voorwaarts. Het woud aan windmolens dat in deze streek werd geplant, maakt overuren. In het centrum van Emden wordt de woeste luchtstroom geremd door de bebouwing rond de Ratsdelft, de binnenhaven uit de middeleeuwen.

  Een deel van de schepen in het haventje heeft een museale functie. De felrode Amrumbank Deutsche Bucht, in 1915 gebouwd op de Meyerwerf in Papenburg, functioneerde tot 1983 als drijvende vuurtoren op de Noordzee. Een spandoek laat weten dat in het restaurant aan boord glühwein wordt geschonken. De haringlogger AE7 Stadt Emden geeft bezoekers een beeld van de haringvisserij die hier ooit floreerde.

  KLEIN AMSTERDAM 

  Tot de Tweede Wereldoorlog was Emden een klein Amsterdam, met een schat aan panden uit de tijd van de renaissance en de barok. Net als in veel andere Duitse steden resteerde na de oorlog weinig meer van al dat moois. Emden lag in puin. Het werd herbouwd met baksteen en beton. Het overgrote deel van het puin verdween in de vele grachten die Emden lange tijd tot het ”Venetië van het noorden” maakten. Daar is vandaag niets meer van te zien. Bron:terdege

  16-01-2019 om 17:19 geschreven door dagelijks


  Categorie:Plaatsen
  >> Reageer (2)
  11-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 opmerkbare trucjes om een hele nacht door te slapen

  Hoe vaak slaap jij de hele nacht (en dan bedoelen we vanaf het moment dat je hoofd het kussen raakt totdat de wekker gaat)? Precies. Met deze trucs schijnt het echt te kunnen. Slaap lekker!

  Slapen als een roos

  Klinkt het je als muziek in de oren? Een hele nacht lang heerlijk doorslapen zonder ook maar één keer wakker te worden? Toegegeven: deze trucs zijn opmerkelijk te noemen, maar misschien toch de moeite van het proberen waard.

  Zet een kopje bananenthee

  Slaap je geregeld slecht? Trek dan eens thee van een banaan. Dat klinkt gekker dan het is. De mineralen kalium en magnesium (die in de vrucht en vooral in de schil zitten) zouden een kalmerend effect hebben. Magnesium helpt spieren te ontspannen en kalium zou rustgevend werken. Niet helemaal bewezen, maar misschien wel de moeite waard?

  Image and video hosting by TinyPic

  Trek warme sokken aan

  Echt charmant is het niet. Maar wie goed wil slapen, hoeft niet mooi te zijn. Een slechte doorbloeding kan ervoor zorgen dat sommige lichaamsdelen sneller koud worden en je zo uit de slaap houden. Een aanrader dus voor iedereen met chronisch koude voeten.

  Ga voor grijs

  Ooit overwogen de muur van je slaapkamer een ander kleurtje te geven? Dat kan effect hebben op de kwaliteit van je slaap. Vermijd felle tinten en drukke prins en ga voor kalmte met kleuren als grijs of  Heart Wood, de tint van dit seizoen. Het is een grijsachtige kleur met een roze ondertoon en nuances van paars en cacao. In dit artikel lees je hoe je deze nieuwe kleur mooi kunt combineren.

  Pak die kramp aan

  Wie er last van heeft, weet hoe vervelend het is: nachtelijke beenkrampen. Ze kunnen je ’s nachts flink wakker houden. En dan hebben we het nog niet eens over de pijn die het veroorzaakt. Gelukkig is een simpel huis-tuin-en-keukenmiddeltje tegen de kramp. En dat middel is getest.

  Neem een hond of kat

  Een huisdier op de slaapkamer zorg voor een betere nachtrust. En nee, dan bedoelen we niet dat de kat of hond er gezellig bij komt liggen. Juist als het dier niet ín je bed ligt maar op de grond, zou daar een rustgevende werking vanuit gaan die zorgt dat we stukken beter slapen. En ja, dat is dus echt bewezen.

  Gouden tip om in slaap te vallen

  Word je toch weer wakker? Dan hebben we een tip om meteen weer in te slapen.

  We schreven er al eerder over: binnen een minuut in slaap vallen doe je met een simpel trucje. Dr. Andrew Weil van de beroemde Amerikaanse Harvard Universiteit ontwikkelde de ‘4-7-8-ademtechniek’ op basis van een oude yogatruc. Het is even oefenen, maar deze ademtechniek zou ervoor zorgen dat weerstand in je lichaam verdwijnt, met ontspanning als gevolg. Hier lees je hoe het werkt.  Eén, twee drie en slaap.

  Welterusten…Bron: Margriet

   

  De Heer/God geeft het zijn geliefden in de slaap.

  Psalm 127: 2

  Eén van de prachtige dingen die de Bijbel in deze Bijbelteksten openbaart, is dat slaap een geschenk is van God aan degenen die Hij liefheeft.

  11-01-2019 om 17:11 geschreven door dagelijks


  Categorie:Gezondheid
  >> Reageer (2)
  06-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol en medicijnen

  Een wijntje bij het eten, een biertje in de kroeg of een lekker borreltje om de dag mee af te sluiten. Over het algemeen kan een drankje niet veel kwaad, maar als je medicijnen slikt is het verstandig om voorzichtig te zijn met alcohol. Wanneer kun je het zelfs beter helemaal laten staan?

  medicijnen2

  Dat alcohol een effect heeft op je lichaam verbaast je waarschijnlijk niet. Iedereen heeft zich waarschijnlijk wel eens licht in het hoofd, vrolijk en praatgraag gevoeld na een drankje teveel, maar er gebeurt nog meer.

  Alcohol komt via de slokdarm, maag en dunne darm in het bloed en verspreidt zich vervolgen door het hele lichaam. Het kan dan dus ook overal effect hebben, bijvoorbeeld op de lever, de bloedsuikerspiegel, hart- en bloedvaten, bloedstolling en de hersenen. Leeftijd, geslacht, lichaamsgewicht, conditie maar ook de situatie bepalen hoe heftig je reageert.

  De manieren waarop alcohol en medicijnen elkaar beïnvloeden, kun je grofweg in vier categorieën verdelen.

  • Geneesmiddelen kunnen de afbraak van alcohol vertragen, waardoor de alcohol langer in het lichaam blijft. Je kunt dit merken door bijvoorbeeld een warm en rood gezicht, misselijkheid, hoofdpijn, daling van de bloeddruk, duizeligheid en hartkloppingen.
  • Alcohol kan de afbraak van sommige geneesmiddelen vertragen, waardoor deze langer in het lichaam blijven. Je krijgt dan hetzelfde soort effect als bij een overdosering van een het middel.
  • Alcohol kan de afbraak van sommige geneesmiddelen versnellen, hierdoor vermindert de werking van het middel.
  • Alcohol kan de werking en bijwerkingen van een geneesmiddel versterken. Dit zie je bijvoorbeeld bij middelen die je suf maken en het concentratie- en reactievermogen verminderen.
  • <a href="https://www.animaatjes.nl/plaatjes/alcohol"><img src="https://www.animaatjes.nl/plaatjes/a/alcohol/alcohol2.gif" /></a>

  PIJNSTILLERS

  Veel pijnstillers, zoals de NSAID's ibuprofen, diclofenac en naxoproxen, irriteren het maagslijmvlies. In combinatie met alcohol zul je eerder last krijgen van je maag. Ditzelfde geldt voor acetylsalicylzuur (aspirine). Deze pijnstillers verdunnen ook het bloed, waardoor het langzamer stolt als je een wondje hebt. Alcohol verwijdt de vaten, waardoor je dan nog langer zult bloeden.

  Paracetamol kun je in combinatie met alcohol in principe gewoon gebruiken. Alleen mensen die overmatig alcohol gebruiken, moeten oppassen voor een leverbeschadiging. Chronisch alcoholgebruik zorgt ervoor dat de concentratie paracetamol toeneemt, waardoor het giftig wordt voor de lever.

  Opioïden die afgeleid zijn van morfine (ook codeïne) verdoven net als alcohol de hersenen. In combinatie versterken ze elkaar: hierdoor word je suf, slaperig en vermindert je concentratie. Bron:Margriet

  Maak zieken gezond. Laat doden weer levend worden. Genees melaatsen. Mattheüs 10:8

  06-01-2019 om 16:17 geschreven door dagelijks


  Categorie:Gezondheid
  >> Reageer (2)
  01-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgodsbeelden

  Goðafoss waterval, een waterval in de rivier de Skjálfandafljót. Bekend vanwege het feit dat hier in het jaar 1000 de held Thorkelsson zijn afgodsbeelden in het woeste water gooide en zich bekeerde tot het christelijk geloof

  water

  AFGODEN

  Over de afgodsbeelden zegt God: Ze hebben een mond, maar spreken niet.

  Ze hebben ogen, maar zien niet.

  Ze hebben oren, maar horen niet.

  Ze hebben een neus, maar ruiken niet. Psalm 115:5-6

  Afgoden zijn menselijke maaksels, ze horen en zien niets, omdat ze helemaal niet bestaan. Daarom: wie tot God bidt, moet dat in de oprechte geloofszekerheid doen dat we met onze Schepper te maken hebben. Hij, aan Wie we ons hele bestaan te danken hebben, is ook in staat om op onze gebeden te reageren.

  Veel mensen in Israël aanbaden afgoden, beelden van hout, steen of metaal. Zij waren trots op wat zij konden zien en minachtten wat zij niet konden zien. Vandaag de dag hechten wij vaak nog steeds meer waarde aan tastbare zaken (huis, kleding, bezit) dan aan ontastbare werkelijkheden (geestelijke groei, redding, geven aan armen, tijd doorbrengen met mensen van wie je houdt). Mensen die hun tijd alleen maar besteden aan deze tastbare dingen, zijn even dwaas en leeg als de afgoden zelf.

  01-01-2019 om 13:48 geschreven door dagelijks


  Categorie:Afgoden
  >> Reageer (1)
  25-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorzaken van nachtzweten

  Zweten doet iedereen en gedurende de hele dag. Het is nodig om de warmte in je lichaam te reguleren. Maar als je 's nachts in bed ligt en je nachtkleding is volledig klam en nat en zelfs je lakens zijn helemaal vochtig, dan heb je last van nachtzweten. Hoe ontstaat nachtzweten en wat kun je er aan doen?

  Zweten is iets dat het lichaam van nature doet om er voor te zorgen dat je lichaamstemperatuur geregeld wordt. Door te zweten raak je overtollige warmte kwijt. De meeste mensen beginnen te zweten bij inspanning of als de temperatuur hoog is, maar er zijn ook mensen die zweten zonder inspanning. Dit wordt hyperhidrosis genoemd. Bij nachtzweten is er sprake van overmatig zweten tijdens de slaap. Het is normaal dat je zweet tijdens de slaap, bijvoorbeeld op een warme zomeravond of als je te veel beddengoed gebruikt. Maar als je last hebt van nachtzweten komt dit niet door een warme slaapkamer.

  Menopause-NIght-Sweats

  Er zijn veel verschillende oorzaken van nachtzweten. Om de oorzaak te vinden, kun je het beste een arts raadplegen. Deze zal bepalen of een medische aandoening verantwoordelijk is voor het nachtelijke zweten.

  Enkele bekende oorzaken van nachtelijk transpireren zijn:

  Tijdens de overgang kun je last hebben van opvliegers die vaak ook 's nachts optreden. Dit is een veel voorkomende oorzaak van nachtelijk zweten bij vrouwen.

  Nachtelijk zweten is een vroeg symptoom van sommige vormen van kanker. De meest voorkomende vorm van kanker die in verband wordt gebracht met nachtelijk zweten is lymfoom. Vaak hebben mensen met ongediagnosticeerde kanker ook andere symptomen, zoals onverklaarbaar gewichtsverlies en koorts.

  Bepaalde medicijnen, bijvoorbeeld antidepressiva, hebben als bijwerking nachtzweten. Zo'n 8 tot 22 procent van de mensen die antidepressiva slikken hebben last van nachtzweten. Ook geneesmiddelen om koorts te verlagen, zoals aspirine en paracetamol, kunnen nachtzweten veroorzaken.

  .Een veel voorkomende oorzaak van nachtzweten is slaapapneu, ook wel het obstructief slaapapneusyndroom, afgekort OSAS. Bij deze aandoening heb je last van ademstilstanden tijdens het slapen. Deze kunnen optreden doordat de spieren tijdens de slaap ontspannen. Hierdoor kunnen de tong en zachte delen in de keel de ademhaling blokkeren. Ademen vergt dan veel meer van je lichaam. Hierdoor kun je flink gaan zweten, vooral rond de schouders en nek. Bron:Margriet

  Als je gaat liggen, zal niets of niemand je doen strikken, je kunt gaan liggen en rustig slapen. (Spreuken 3:24)

  25-12-2018 om 14:59 geschreven door dagelijks


  Categorie:Gezondheid
  >> Reageer (5)
  22-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws

   

  Lucas-2-10

  GOED NIEUWS

  Maar de engel zei: Jullie hoeven niet bang te zijn, want ik breng jullie goed nieuws. Het hele volk zal daar blij mee zijn. Lucas 2:10

  De belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis had juist plaatsgevonden. De Messias was geboren! Eeuwenlang hadden de Joden hierop gewacht en toen Hij eindelijk kwam, werd zijn komst het eerst gemeld aan eenvoudige herders. Het goede nieuws over Jezus is dat Hij voor iedereen komt. Hij komt voor ieder die een hart heeft dat nederig genoeg is om Hem te aanvaarden. Wie je ook bent, wat je ook doet, Jezus wil in jouw leven binnenkomen. Denk niet dat je bijzondere kwaliteiten nodig hebt, want Hij aanvaardt je zoals je bent.

  22-12-2018 om 14:15 geschreven door dagelijks


  Categorie:Geloof/Godsdienst
  >> Reageer (0)
  18-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  matheus-1-21

  Maria zal een zoon krijgen. Je moet Hem Jezus (= 'God redt') noemen. Want Hij zal zijn volk bevrijden van hun ongehoorzaamheid aan God en daarmee van Gods straf. Maria zal een zoon krijgen. Je moet hem Jezus noemen. Hij zal zijn volk redden, hij zorgt ervoor dat al hun zonden vergeven worden. (Mattheus 1:21)

  Jezus betekent redder. Jezus kwam naar de aarde om ons te verlossen, omdat wij onszelf niet kunnen redden van de gevolgen die de zonde met zich meebrengt. Het maakt niet uit hoe goed wij zijn: wij hebben allemaal een zondige natuur en die kunnen wij niet uitschakelen. Alleen Jezus kan dat doen. Hij kwam niet om de mensen te helpen zichzelf te redden; Hij kwam om hun Verlosser te zijn van de macht en straf van de zonde. Dank Christus voor zijn dood aan het kruis voor jouw zonden en vraag Hem of Hij voortaan leiding wil geven aan jouw leven. Je nieuwe leven begint op het moment dat je dit vraagt.

  18-12-2018 om 13:48 geschreven door dagelijks


  Categorie:Geloof/Godsdienst
  >> Reageer (0)
  16-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor mijn pleegouders: door jullie is hij geworden wie hij is

  Dertig jaar geleden werd Bas als kleuter opgenomen in het gezin van Carla en Paul. Om hen te bedanken voor al hun werk en liefde, heeft de inmiddels volwassen Bas een brief geschreven aan zijn pleegouders, zo meldt de Libelle.

   

  pleegzorg

  KINDERTEHUIS

  Toen de biologische moeder van Bas niet meer voor hem kon zorgen, kwam hij op 3-jarige leeftijd in een kindertehuis terecht. Hier leerde hij Carla kennen. "De band tussen ons was zo goed dat je stopte met werken op de groep en mij via de goedkeuring van mijn biologische moeder en de pleegzorgorganisatie in je gezin opnam", schrijft Bas.

  Toen Carla en haar man Paul enige tijd later een zoon en dochter kregen, was Bas voor hen als een grote broer. Bas is dankbaar voor alle hulp die hij van Carla heeft gekregen. "Met Carla kon en kan ik altijd praten, over liefdes, school, toekomst, kleren. Ze had altijd goede adviezen en bleek vaak ook gelijk te hebben", vertelt hij.

  VERBOUWING

  Ook Paul zorgde dat Bas nooit iets tekort kwam. Zelf toen Bas jaren later ging samenwonen stond hij klaar om te helpen met alle verbouwingen. Nu, dertig jaar later, heeft Bas zijn eigen gezin, maar Paul en Carla zijn nog steeds aanwezig in zijn leven. Bas: "Een lieve vriendin, een kleuter, een baby en een hond verder zitten we nog steeds met Sinterklaas en kerst bij elkaar." "Ik kon me geen beter pleeggezin wensen en ik heb geluk gehad dat ik hierdoor ben geworden wie ik nu ben. Ik hou van jullie." Bron:cip

  Spreuken 22:6/ Leer je kinderen al vanaf jonge leeftijd hoe ze moeten leven.
  Wanneer ze volwassen zijn geworden, zullen ze op dezelfde weg verdergaan.

  16-12-2018 om 14:59 geschreven door dagelijks


  Categorie:Kinderen
  >> Reageer (2)
  12-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzonder: baby geboren van overleden vrouw

  De wetenschap kan soms zo wonderlijk zijn, dat we er gewoonweg geen woorden voor hebben. Zo ook dit nieuws vanuit het Braziliaanse São Paulo, waar een baby is geboren uit een getransplanteerde baarmoeder. Het is de eerste keer dat het artsen gelukt is om op deze manier een kind ter wereld te brengen, zo meldt het NOS

  Medische mijlpaal
  Er wordt van een medische mijlpaal gesproken wat de geboorte van deze Braziliaanse baby betreft. De moeder, een 32-jarige psychologe, werd zelf zonder baarmoeder geboren. Haar eierstokken werkten echter wel, dus besloot een team van artsen met een bijzondere oplossing te komen.

  kleedje

  Tijdens een tien uur durende operatie kreeg de vrouw een baarmoedertransplantatie. De donor was een 45-jarige moeder van drie, die overleden was aan een hersenbloeding. Zowel de psychologe, als de artsen moesten afwachten of de ingreep zou werken. Gelukkig stootte het lichaam het nieuwe orgaan niet af en kreeg de vrouw al snel een normale menstruatie cyclus. Na het plaatsen van een embryo werd ze zwanger.

  Gezond en wel
  De zwangerschap verliep zonder enige complicaties en 35 weken later kon de dolblije moeder haar gezonde kind in haar armen sluiten. Nu, zeven maanden later, is heeft de normale ontwikkeling en maken hij en zijn moeder het goed. De baarmoeder is opnieuw verwijdert, zodat de vrouw geen afstotingsmedicijnen meer hoeft te slikken.

  "Dit was de belangrijkste gebeurtenis in haar leven", zei een van de artsen Tommaso Falcone, over de gelukkige moeder. "Ze is net binnengekomen om ons de baby te laten zien en ze is zo blij." 

  Risico
  Voorheen werden al weleens kinderen geboren uit een getransplanteerde baarmoeder van een donor die nog in leven was. Dit zorgde echter voor risico's voor de donor. Bij deze ingreep valt dit risico weg. Bron:cip

  12-12-2018 om 13:49 geschreven door dagelijks


  Categorie:Gezin
  >> Reageer (2)


  Foto

  GASTENBOEK
 • Hallo lieve Patricia,bedankt voor de tip van bananenthee
 • Fijn weekend lieve Patricia
 • Goedemiddag lieve Patricia
 • Goedemiddag lieve Patricia
 • Gelukkig Nieuwjaar

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  GOD

  berg

  GOD
  GOD HEEFT ONS GEMAAKT ALS EVENBEELD VAN HEM: WAT BETEKEND DIT?
  16 december☻

  Waarom heeft God ons gemaakt?” “Wat is het doel van ons leven?” Veel jongeren hebben deze vragen, de één waarschijnlijk meer dan de ander. Vaak wordt ons verteld dat we moeten leven voor onszelf.

  God heeft zelf ook zo’n beeld gemaakt van Zichzelf. Dit beeld zijn wij, de mens. Wij zijn het beeld waardoor mensen aan God zouden moeten denken. We zijn gemaakt om God te laten zien op deze wereld, daarom zijn we in Zijn evenbeeld gemaakt. Waarom zou je ooit nog onzeker zijn over jezelf? Toen God iets maakte wat het meest op Hem leek, maakte Hij jou. Hij vindt jou het perfecte middel om zichzelf aan deze wereld te laten zien!  Je hoeft maar om je heen te kijken in de wereld, en je ziet dat mensen heel vaak niet eens meer een beetje op God lijken. Gods perfecte plan leek mislukt, maar gelukkig had God een nog mooier Herstelplan. Zijn naam is Jezus.

  brood

  GOD

  JE BENT NIET BEKEERD ALS JE SLECHTS WILT ONTSNAPPEN AAN DE HEL☻

  21 januari☻

  "Echt geloof verlangt naar Christus! In Hebreeën 9:28 staat: 'Zo zal ook christus, die eenmaal geofferd is om de zonde van velen weg te dragen, voor de tweede keer zonder zonde gezien worden door hen die Hem verlangend verwachten tot zaligheid'." Dit zijn de woorden van John Piper in een meditie, vertaald door Geloofstoerusting.

  "Wat moet je doen om te weten dat je zonden door het bloed van Christus zijn weggenomen? Wanneer Hij terugkomt dat Hij je zal beschermen tegen Gods toorn en Hij je in het eeuwige leven brengt?"

  "Vertrouw Christus op zo’n manier dat je ernaar verlangt dat Hij komt. Deze verlangende verwachting van Christus is een eenvoudig teken dat je Hem liefhebt en echt in Hem gelooft."

  "Vals geloof is wanneer je alleen wilt ontsnappen aan de hel. Dat is geen ware bekering.  Geen verlangen hebben naar de komst van Christus, liever willen dat Hij niet komt. Als je echt vasthoudt aan Christus, dat geeft ons een verlangen naar de komst van Christus. Ik verzoek je dringend, keer je af van de wereld."

  onderwijs2

  GOD

  WAAROM EEN CHRISTEN LIJKT OP KONINGIN MAXIMA☻

  21 januari☻

  De dag waarop Maxima met Willem Alexander trouwde was wereldnieuws. Op deze bijzondere dag veranderde haar positie van Argentijns burgermeisje in die van een Nederlandse prinses. Met haar nieuwe positie veranderde ook haar identiteit. Vanaf deze dag behoorde Maxima tot de koninklijke familie. Dit betekende dat zij anders zou leren denken, spreken en handelen. Maxima ontleent haar nieuwe identiteit niet langer aan haar oude positie, maar aan wie zij nu is in koning Willem Alexander: koningin der Nederlanden. Toch kan ik mij voorstellen dat Maxima weleens worstelt met haar nieuwe positie. Achter haar rug wordt mogelijk gefluisterd dat zij altijd een gewoon burgermeisje zal blijven. Of ze leest wat de roddelbladen over het verleden van haar vader schrijven. In gedachten zie ik Maxima op zo’n dag thuiskomen, haar schouders gebogen en haar blik naar beneden gericht. Alexander ziet aan haar houding dat het mis is. Als Maxima zijn vragende ogen probeert te ontwijken neemt hij haar handen vast en zegt: ‘Kijk in m n ogen, mijn lief. Luister niet langer naar wat anderen zeggen. Jij en ik horen bij elkaar. Jij en ik vertegenwoordigen samen het Koninkrijk der Nederlanden.’ Dan zet hij een romantisch muziekje op en danst net zo lang met haar door de kamer totdat zij weer weet wie en hoe geliefd ze is. Drink zijn woorden in en geloof dat God jou in Christus met eer en glorie heeft gekroond. Haal jezelf niet langer naar beneden, maar geloof wat God over jou gelooft. Bron:cip


  BIJBELSTUDIE

  onderwijs

  GENESIS SCHEPPINGSVERHAAL☻ 16 december☻ Veel, mensen hebben moeite met het scheppingsverhaal, zoals dat in de Bijbel staat. Voor het ontstaan van de wereld en van het leven worden wetenschappelijke en populair wetenschappelijke theorieën gegeven. Vaak zijn die in strijd met wat er staat in Genesis. Dat maakt het aanvaarden van het scheppingsverhaal uit de Bijbel voor velen erg moeilijk. Men keert zich er daarom vanaf, of zoekt naar mogelijkheden om de wetenschap in overeenstemming te brengen met wat er in de Bijbel staat.  Maar de wetenschap brengt het niet verder dan onbewezen theorieën. En het in overeenstemming brengen van de theorieën met de inhoud van de Bijbel is helemaal niet nodig. Want zowel het ongeloof als het verontruste geloof gaat voorbij aan de bedoeling die God heeft met wat Hij ons bekend maakt over de schepping.  God geeft ons in de eerste hoofdstukken van de Bijbel geen verantwoording, geen werkrapport over Zijn scheppingswerkzaamheden. Hij is ons die verantwoording ook niet schuldig. (Job 38 : 4)

    Rebekka

  GROOT GOD DAT GOD ALLE DINGEN ONDERHOUD EN REGEERT☻ 16 december☻ Hij doet dat door Zijn vaderlijke hand. Het geloof weet van de hand van de Vader. Zoals een kind veilig wandelt aan de hand van zijn vader, ook als gevaar dreigt, zo mag een kind van God alle dingen overgeven in de hand van Zijn hemelse Vader. Want God onderhoudt en regeert door Zijn almachtige en alomtegenwoordige kracht. Die almachtige God is nu de onderhoudende Vader van Zijn kinderen. Zijn vaderhand reikt hen alles toe wat ze in dit leven nodig hebben. Het is de verdienste van Christus. Want om hen dat alles te geven, heeft Hij alles verlaten. Om hen eten en drinken te geven en een dak boven het hoofd, heeft Christus moeten hongeren en dorsten en heeft Hij uitgeroepen: De vossen hebben holen en de vogelen des hemels hebben nesten, maar de Zoon des mensen heeft niet, waar Hij het hoofd op nederlegge.


  CHRISTELIJKE VERHALEN

  kapper-bewegende-animatie-0110

  BESTAAT GOD WEL☻ 25 december☻ Een man ging naar de kapper om zijn haar en baard te laten knippen. Ze begonnen te discussiëren en spraken over vele zaken. Al gauw kwamen ze bij de bekende vraag of God wel bestaat. De kapper zei: “kijk, ik geloof niet dat God bestaat.” “Waarom zeg je zoiets”? vroeg de man. “Nou, iemand hoeft alleen maar naar de wereld te kijken en hij zal zien dat dat God niet bestaat. Als God echt bestaat, zouden daar dan zoveel zieke mensen zijn? Zouden daar zoveel gehandicapte kinderen zijn? Nee, als Hij echt bestond, zou er geen ellende zijn op de aarde. Ik kan me niet voorstellen dat een God dit allemaal kan toestaan. De man was even stil maar zei verder niets. kapper-bewegende-animatie-0027

  BESTAAT GOD WEL (VERVOLG) 25 december☻ De kapper was inmiddels klaar en de man verliet de zaak. Onderweg naar huis zag hij een oude man op straat met een heel lang haar en ongetrimde baard. De man ging onmiddellijk weer terug naar de kapperszaak en zei tegen de kapper: “KAPPERS BESTAAN NIET!” “Maar ik ben toch een kapper en ik sta hier vlak voor je,” antwoordde de kapper. “NEE!” Schreeuwde de cliënt. “Kapper bestaan gewoon niet. Als zij echt bestonden, zouden er geen mensen meer rond lopen met lang haar en ongetrimde baarden op de wereld.” De kapper antwoordde: “Ach, wij kappers bestaan zeker wel. Het zijn gewoon de mensen die niet naar ons komen.” “Exact!” ging de man verder. “Dat is het hem nou juist. God bestaat ook zeer zeker wel. Het zijn juist de mensen die niet naar Hem gaan en Hem niet opzoeken. En daarom is er zoveel ellende op de aarde.


  LEVENSVERHAAL

  boerderij-bewegende-animatie-0081

  IN EEN KLAP WAREN ZE HUN HUIS EN BOERDERIJ KWIJT☻ 16 januari☻ Jan Overeem (55) bouwde in 35 jaar tijd een succesvolle varkenshouderij op. Totdat de economische crisis en de varkenscrisis hem dwongen zijn bedrijf te sluiten. Het was de moeilijkste beslissing in zijn leven: ,,In één klap waren mijn vrouw Alie en ik ons huis en onze boerderij kwijt.’’ Met een stralende lach staat Jan Overeem zijn gast op te wachten voor de ingang van de agrarische school Aeres MBO Barneveld. Hij had nooit gedacht dat hij hier ooit als docent veehouderij en economie zou gaan werken. Als ondernemende tiener wist hij niet hoe snel hij de schoolbanken moest verlaten. Toch voelt hij zich hier tussen tweeduizend leerlingen en evenzoveel dieren inmiddels bijzonder op zijn gemak. ,,Mijn leerlingen zijn bijna allemaal opgegroeid op een boerderij. Ze spreken dezelfde taal als ik’’, zegt hij opgewekt. Bron:cip

  Godsliefde

  HET HEEFT VEEL TIJD GEKOST☻ 16 januari☻ De wereld smacht naar liefde. De mensheid smacht naar acceptatie. Toch is er een gebrek aan liefde dat veel leed veroorzaakt in de wereld. Maar zo zou het niet hoeven te zijn. Auteur Ton Smit schrijft in zijn boek ‘Liefde moet’ over de oplossing. “De liefde is binnen handbereik, maar dan moet je wel willen.” “Ik ben opgevoed in een gereformeerd gezin. Daar leerde ik dat er een God is. Een God die liefde schijnt te zijn en die geboden geeft die daarmee te maken hebben. In essentie: God liefhebben boven alles en je naaste liefhebben als jezelf", vertelt Smit die met dit boek zijn debuut maakt. "Ik leerde ook dat van alle dingen die er zijn, liefde de meeste is, het allerhoogste. Dat was het moment dat ik zei dat ik wilde liefhebben. Als liefde het hoogste is, als liefde al het andere overstijgt, laat mij dan iemand zijn die liefheeft. Dat was mijn gebed naar God."Smit (62) was toen midden twintig. Dat verlangen van toen om lief te hebben, kenmerkt zijn hele leven. “Ik wilde iemand zijn die liefheeft.“Ik wil mensen graag wijzen op het feit dat liefde binnen bereik is. Liefde kan. Maar ook dat het nodig is. Liefde moet. Veel menselijke nood komt voort uit menselijke onwil of onvermogen om liefde te brengen in een situatie. Ik wil mensen wijzen op de bron: God is liefde.Bron:nl

  Bron:cip.nl


  BEAM

  jongeren5

  WE MOGEN GEWOON ZIJN WIE WE ZIJN, WANT GOD HEEFT ONS ALLEMAAL HEEL BIJZONDER GEMAAKT☻ 21 januari☻ Wat ik hier eigenlijk mee wil zeggen is dat ik denk dat we met zijn allen wat meer mogen inzien dat we allemaal bijzonder zijn. Voor God hoeven we geen ingewikkelde stukken op de piano te spelen, we hoeven niet naar de universiteit en we hoeven geen profvoetballer te worden. We mogen gewoon zijn wie we zijn, want God heeft ons allemaal bijzonder gemaakt. Als iedereen hetzelfde was, zou de wereld een grote, saaie boel zijn, toch? Ik ben bijzonder, omdat ik het liefst twee verschillende sokken draag. Jij bent misschien wel bijzonder omdat je vloeiend Chinees spreekt, omdat je heel goed kan schaken of omdat je altijd voor anderen klaarstaat. We hebben allemaal ons eigen talent van God gekregen, laten we 2019 gebruiken om iets met dat talent te doen (iemand een idee voor mijn twee-verschillende-sokken-talent?). En het allerbelangrijkste: laten we alsjeblieft niet vergeten dat we allemaal goed genoeg zijn voor God en dat we niks aan onszelf hoeven te veranderen. Want wij zijn bijzonder, ik ben bijzonder, jij bent bijzonder. Gewoon hè?

  jongeren

  WAT IS ER VOOR JONGEREN TE DOEN IN DE HERVORMDE GEMEENTE BARNEVELD☻ 21 januari☻ “Echt heel veel! Elke maand is er Breakpoint: een chillavond voor tieners. De ene keer gaan we lasergamen of bowlen, de andere keer is er een spelletjesavond. Superleuk! Daarnaast is er elke vrijdagavond voor jongeren uit klas 3 en 4 ‘Trefpunt’. Een avond vol Bijbelstudie, muziek, spelletjes en vrienden. Hetzelfde is er voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar, maar dan heet het EH Connect (EH = Eben Haëzer). Daar ga ik naartoe!” “Wat ik ook heel tof aan onze kerk vind, is de jeugdweek. Elk jaar tijdens de laatste twee weken van de zomervakantie worden er in Barneveld leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Veel jongeren uit de kerk helpen mee om dit te organiseren. Er is toneel en muziek, er wordt geknutseld en vaak is er een zeskamp. Het is gericht op kinderen die niet gelovig zijn. Dat vind ik erg mooi!”

  Bron:beam/eo


  OPVOEDEN

  maison5

  GROOTOUDERS IN DE OPVOEDING☻

  21 januari☻

  Opa’s en oma’s heb je in allerlei soorten en maten. De één op afstand, de ander naast de deur. Er zijn oppasopa’s, maar ook grootouders die zich in de opvoeding bewust wat afzijdig houden. “Grootouders die voortdurend zuchten en steunen omdat ze het zo druk met hun kleinkinderen hebben – dat kan nooit de bedoeling zijn.”Driekwart van alle volwassenen wordt op een dag opa of oma, stelt Phill Williams. Hij is oud-leraar, onderwijspsycholoog en auteur van het boek The Insider’s Guide to Being a Brilliant Grandparent. “Dit betekent dat miljoenen mensen een nieuwe relatievorm moeten aanleren, met hun kleinkinderen. Wie denkt dat je zoiets niet hoeft te leren, kan zich vergissen. Modern grootouderschap vereist bekwaamheid.”Maar ben je als grootouder nu mede-opvoeder van je kleinkind of vooral oppasser? Feit is dat veel opa’s en oma’s worden ingezet in de opvang van kinderen, zo blijkt uit onderzoek van Ook!, een tijdschrift voor opa’s en oma’s. Zeker negentig procent van de ondervraagde grootouders past op, in de helft van de gevallen op vaste dagen in de week.

  LUSTEN☻

  1mamie

  21 januari☻ Toch is de rol van opa of oma lang niet altijd duidelijk, merkt Marga Schiet. Zij is auteur van het boek Opa’s en oma’s van nu (uitgeverij Truth & Dare) en als pedagoge werkzaam voor de advieslijn van Ouders van Nu. “Vaak heeft het te maken met een gebrek aan communicatie hierover. Gelukkig gaat het meestal goed, maar op het moment dat grootouders een actieve rol krijgen in de opvoeding, kan dat een grote bron van spanning zijn. Daarom is het heel wijs om als ouders en grootouders eerst goed in gesprek te gaan om elkaar je wensen, grenzen en verwachtingen duidelijk te maken.” Haar zoon koos ervoor om haar als oma buiten de dagelijkse gang van zaken in zijn gezin te houden. “Hij wil dat ik er alleen ben voor de leuke en bijzondere momenten en voor de keren dat het echt nodig is. Desondanks zie ik mijn eigen kleinkind van twee jaar en stiefkleinkind van één vaak. Ik wist niet dat het zo leuk zou zijn om oma te worden.” Lachend: “Het is heerlijk dat je vooral de lusten en niet zozeer de lasten hebt. Toch zie ik om me heen ook andere voorbeelden. Grootouders die voortdurend zuchten en steunen omdat ze het zo druk met hun kleinkinderen hebben – maar dat kan nooit de bedoeling zijn.”


  JONGEREN

  snoep

  SNOEP AUTOMAAT MOET WEG UIT DE SCHOOL☻ 25 december☻ Snoepautomaten moeten uit scholen verdwijnen. Dat vindt een overgrote meerderheid van ouders van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Dat blijkt uit een peiling door Informatiepunt Ouders & Onderwijs in opdracht van het televisieprogramma Kassa. In ruim twee derde van de scholen in het voortgezet onderwijs staat nog een snoepautomaat, meldt Kassa. Tijdens het onderzoek konden 1857 ouders reageren op de stelling „Op een school hoort geen snoepautomaat”. 83 procent van de ouders (1544) zei het daarmee eens zijn, terwijl 17 procent (313) het hiermee oneens was. Opvallend genoeg staan in onderwijsinstellingen met het predicaat „Gezonde Scholen” ook nog veel snoepautomaten, stelt Kassa. Als reden waarom er nog een snoepautomaat staat, geven scholen aan dat leerlingen anders wel naar de supermarkt of snackbar gaan om de ongezonde producten te kopen.

  vluchtelingen

  GERBEN (22) DIENT VLUCHTELINGEN☻ 25 december☻ Dienstbaar zijn aan je naasten is voor Gerben van Gent (22) uit Ridderkerk geen optie, maar een vanzelfsprekendheid. Vluchtelingen bedanken hem regelmatig. „Als ik binnenkom, tijdens het gesprek en als ik weer vertrek.” Gerben bezoekt elke week een asielzoekerscentrum in de buurt voor een kop koffie en een goed gesprek. „Regelmatig ontmoet ik daar een jongen die alles is kwijtgeraakt. We delen onze problemen met elkaar. Ik ben dankbaar dat ik er voor hem mag zijn. Juist eenzamen hebben extra aandacht nodig.” Gerben is via zijn kerk, de hersteld hervormde gemeente van Ridderkerk, in het vluchtelingenwerk gerold.In het dienen van zijn naasten is de Heere Jezus voor Gerben het grote voorbeeld. „Hij laat Zelf zien wat dienen daadwerkelijk is, als Hij voorafgaand aan de paasmaaltijd de voeten van de discipelen wast. Typisch werk voor een slaaf, maar de Meester neemt deze dienende taak op Zich. Kun je het je voorstellen? De meeste doet het werk van de minste. Ik leer hiervan dat wie of wat je ook bent, hoog of laag in menselijk aanzien, je bent geroepen om te dienen. Als christen wil je toch niet anders dan steeds meer op je Meester gaan lijken?”Dienstbaar zijn in je eigen omgeving, is volgens Gerben zo moeilijk niet. „Ik probeer altijd gedag te zeggen tegen de mensen die ik tegenkom. Anderen merken dat op. Soms kijken mensen verbaasd dat iemand iets tegen hen zegt. Anderen reageren juist dankbaar en enthousiast.

  . Bron:punt.nl


  YOUTH FOR CHRIST

  THEMALL

  Fist shake

  HIJ HEEFT LEREN PRATEN OVER ZIJN BOOSHEID☻ 16 januari☻ Jongeren ondersteunen bij het opgroeien en daarbij de nieuwe kansen geven die nodig zijn is een belangrijk onderdeel van ons jongerenwerk. Zo ook in het verhaal van Daniël, die al sinds de start naar ons jongerencentrum The Mall in de Gildenwijk kwam.Twee jaar geleden pleegde Daniël een geweldsdelict. Hij werd veroordeeld en mocht kiezen tussen de jeugdgevangenis of een taakstraf. Na overleg met de ouders en op aandringen van een van onze jongerenwerkers koos hij voor een taakstraf bij The Mall. We konden Daniël tijdens die taakstraf begeleiden.Een intensief traject volgde. Waar alle vrienden van Daniël op woensdagmiddag gingen voetballen in het Gildenplein, was Daniël degene die met een zak en een knijper om hetzelfde gebouw liep om afval op te ruimen. Het traject pakte goed uit. Daniël leerde ons te vertrouwen en kon zijn verhaal kwijt. Na zijn taakstraf werd Daniël vrijwilliger in The Mall. Daar helpt hij ook nu nog als vrijwilliger mee in de Studio Social Media en organiseert hij met andere jongeren een Johan Cruijff Voetbaltoernooi in de wijk en loopt sinds kort ook stage in één van onze jongerencentra.

  THEMALL

  Head Ball Bouncing

  GOEDE KEUZES MAKEN☻ 16 januari☻ Camilo (18 jaar) is al vijf jaar actief bij projecten van The Mall. Chillen, stage, voetbalteam, vuurwerkpreventie, Cruyff Court toernooi en presenteren aan het college van Gorinchem, hij doet het allemaal op zijn eigen, welbespraakte manier.‘Ik zet me in voor The Mall, want als ik hulp nodig heb, staan ze ook klaar voor mij. Het is wederzijds.’ ‘Ik kom uit Colombia en ben op mijn vierde geadopteerd. Ik ben met liefde opgevangen. Helaas is mijn pleegmoeder in 2016 overleden.‘Mijn vader runt de fietsenzaak Hagemeijer. Hij werkt hard voor ons. Er is dus niet altijd iemand thuis die vraagt: he, hoe was het op school? Het is vooral zwaar als anderen over hun moeder praten. Dat kan ik niet meer, ik kan niet meepraten met ze.Wel leg ik makkelijk contact met jeugd en volwassenen; handig voor mijn opleiding sport en bewegingscoördinator. Bewegen is heerlijk en ik motiveer graag anderen dat ook te doen. De sportactiviteiten en de aanwezigheid van The Mall bij sportpunten in de stad vind ik daarom ook erg goed.’‘Een mens is al gauw ontevreden: als ze veel hebben, willen ze nog meer. Op het moment dat ik een doel heb bereikt, kan ik tevreden zijn. En pas daarna kijk ik of ik nog verder kan komen.’’Jongeren moeten goede keuzes maken. Net als mijn vriend Jack zingt in de videoclip ‘Keuzestress’ van The Mall. Het leven is alleen maar keuzes maken. Op elk moment van de dag, of je nou wilt of niet.’


  getrouwd-zijn

  GETROUWD ZIJN IN DE HEMEL NIET☻ 16 januari☻ Getrouwd zijn is de hemel niet is een huwelijksboek dat helemaal anders is. Annemarie weet de lezer te raken met haar korte, prikkelende teksten. Hilarisch, confronterend, kwetsbaar en ontroerend. Alsof je al lezend naar een cabaretvoorstelling kijkt, balancerend tussen schaterlach en stilte.Een luchtig huwelijksboek. Dat is het zeker. Door middel van korte columns schrijft Annemarie over het huwelijk. Ze deelt haar eigen ervaring en dit doet ze zonder schroom en schaamte. Op vele fronten heel herkenbaar. Regelmatig dacht ik… oohhhh we zijn dus niet de enige. Een cabaretshow op papier. Daar is niks aan gelogen. Regelmatig lig je in een deuk of grinnik je er op los. Maar het zet je ook aan het denken. Zelfs veel stof om over na te denken en eens te bespreken met je echtgeno(o)t(e) . Heerlijk luchtig en verfrissend! Een echte aanrader voor stellen met trouwplannen, pasgetrouwde of als je al jaren samen bent. Ook voor mannen zeker leuk om te lezen!Bron:puurvandaag

  metliefdezorgen

  MET LIEFDE ZORGEN☻ 16 januari☻ Een prachtig boekje is uitgekomen. “Met liefde zorgen” Een inspiratie boekje voor mantelzorgers. In een interview vertelt Petra van Leeuwen, Stafmedewerker van Reliëf over het ontstaan en het doel van dit boekje. Dit boekje komt voort uit het project Religieus Erfgoed menslievende zorg; een project dat Reliëf in samenwerking met diverse congregaties en ordes uitvoert sinds 2014. Religieuzen stonden aan de bakermat van onze gezondheidszorg. Dankzijde inzet van vele zusters en broeders zijn vele ziekenhuizen,verpleeghuizen en opleidingen gestart. Wat is de betekenis van deze bezielde zorg voor nu? En hoe kunnen we de inspiratie van religieuzen vertalen naar de huidige zorgpraktijk? Dit boekje is een concrete uitwerking van deze vragen. Reliëf is een christelijke vereniging van zorgaanbieders. Als vereniging willen we menslievende zorg in Nederland stimuleren. Menslievend zorg is er op gericht om mensen die hulp nodig hebben zó bij te staan dat zij zich bevestigd voelen in hun waardigheid. Dat ze gezien worden, meetellen en van betekenis zijn. Als vereniging willen we zorgaanbieders ondersteunen in het vormgeven van deze menslievende zorg in de praktijk. Dat doen we door scholing aan te bieden rond ethiek en zingeving en advies aan onze leden. Daarnaast willen we een beweging rond menslievende zorg op gang brengen. Dat doen we op allerlei manieren: via bijeenkomsten, publicaties, projecten en onderzoek. Bron:puurvandaag


  Categorieën
 • Afgoden (2)
 • Geloof/Godsdienst (6)
 • Gezin (1)
 • Gezondheid (6)
 • Grootouders (1)
 • Huwelijk (0)
 • Kinderen (1)
 • Ouderschap (1)
 • Persoonlijk (4)
 • Plaatsen (4)
 • Seizoenen (1)
 • Ziekten (2)

 • ISRAEL NIEUWS

  Olijfolie-jan-19-m

  OLIJFOLIE EDEN KOUD GEPERST☻ 16 januari☻ De keuze aan olijfolie in de supermarkt is groot en kan verwarrend zijn. Goede producten kun je echter met een paar eenvoudige regels herkennen. Door koud persen blijven de gezonde inhoudsstoffen behouden, en het komt ook aan op het zuurgehalte. Onze koudgeperste olijfolie met een zuurgehalte van slechts 0,5 % is dus een hoogwaardige olijfolie! Wanneer zaden, pitten of vruchten van een plant zonder deze te verwarmen worden geperst, dan worden de oliën 'native' of 'koud geperst' genoemd. Dit heeft het voordeel van een hoge kwaliteit; door de voorzichtige extractie blijven de vitaminen, de smaak en de meervoudig onverzadigde vetzuren, die als zeer gezond worden beschouwd, bewaard. Koudgeperste olijfolie is daarom een echt natuurproduct. Het hoogste kwaliteitsniveau van de olijfolie wordt 'extra' genoemd. Dit betekent dat de olie voldoet aan de hoogste eisen betreffende samenstelling en smaak. Vooral het zuurgehalte is hierbij beslissend. De olijfolie smaakt niet alleen goed, maar voorziet het lichaam ook van belangrijke vitaminen en vetzuren.Bestel vandaag nog onze hoogwaardige olijfolie uit het zuiden van Israël! Verrijk uw gerechten, soepen en salades ermee!Bron:israeltoday

  deark

  ARCHEOLOGISCHE ONTDEKKING: DIT PLATFORM KAN HET ARK VAN HET VERBOND GEDRAGEN☻ 16 januari☻ Archeologen in Israël hebben een enorm platform gevonden dat door mensen is gemaakt. Het platform biedt mogelijk aanwijzingen dat dit over de Ark van het Verbond gaat. Dat meldt The Christian Post. Israel Finkelstein is archeoloog aan de Universiteit van Tel Aviv. Hij vertelde The Times of Israel dat het achtste-eeuwse BCE-heiligdom de Ark van het Verbond zou hebben gedragen. In de Bijbel staat geschreven dat de Ark de twee stenen tafelen met de tien geboden bevatte. God gaf die geboden aan Mozes. Ontdekking/ In tegenstelling tot andere archeologen, die in de regio werken, zei Finkelstein dat hij niet gelooft dat de Ark in werkelijkheid bestond. Toch benadrukt hij dat de recente ontdekking zou kunnen leiden tot informatie over de politieke gebeurtenissen in Bijbelse tijden. Opgravingen/ "De opgravingen in Kiriath-Jearim belichten de kracht van Israël (het noordelijke koninkrijk) in het begin van de achtste eeuw, inclusief mogelijk de overheersing van Juda", zei Finkelstein. "Ze belichten ook een belangrijk thema in de Bijbel: de Ark en zijn geschiedenis."Bron:cip

   


  NIEUWS

  evangelie

  WELVAARTS EVANGELIE: WIE WIL NOU NIET DAT HET GOED GAAT IN JE LEVEN☻ 16 januari☻ De bekende Amerikaanse prediker Joyce Meyer gaf vorige week toe dat het welvaartsevangelie ‘niet in balans is’. Ze wordt als een van de gezichten gezien van het welvaartsevangelie. In haar boodschappen vertelt ze vaak op basis van Bijbelteksten dat God mensen zegent, juist ook materieel. Maar er ontbrak wat nuance in, geeft ze nu toe. Miranda Klaver vertelt tegenover Groot Nieuw Radio dat ze denkt dat Meyer afstand neemt van het welvaartsevangelie, omdat het je op veel kritiek komt te staan. "Want dat zijn de mensen die het meeste kritiek krijgen. In ons internettijdperk hebben deze mensen meer te maken met kritiek. Alles wat ze doen is openbaar en zichtbaar. Alle uitspraken die ze doen, liggen al gauw onder een vergrootglas. Dat maakt ze op een bepaalde manier kwetsbaar." Het welvaartsevangelie gaat niet alleen over een goedgevulde portemonnee, zegt Klaver. "Er zijn predikers die de nadruk leggen op gezondheid. Er wordt geleerd dat God wil dat je gezond bent en dat het al in de verzoening zit. Daar moet je geloof voor hebben en in volharden. Maar voor mensen die chronisch ziek zijn, daar hebben ze geen boodschap voor.”"Het blijft desondanks een heel aantrekkelijker boodschap voor veel mensen", vertelt Miranda Klaver. "Het is toegankelijk en concreet. En wie wil nou niet dat het goed gaat in je leven?"Bron:cip

  passion

  WE HEBBEN TE VEEL ONGELOVIGEN GELOVIGEN☻ 16 januari☻ Jonge christenen moeten bereid zijn om ‘foolish’ (het Engelse woord voor dwaas) te zijn voor Jezus. Dat zegt evangelist Christine Caine op de Passion 2019 Conferentie. Ze zegt dat in een cultuur die geobsedeerd is door het perfecte plaatje op sociale media. Dat schrijft The Christian Post. Bij de Passion zijn dit jaar bijna 40.000 studenten aanwezig. “We hebben te veel ongelovige gelovigen. We hebben een generatie studenten nodig die zegt: 'Wij geloven God' ', verklaarde ze. Jij en ik zijn geroepen om God naar onze generatie te brengen. Jij en ik zijn dragers van God in onze generatie.”Ze vroeg de aanwezigen: "Als Jezus vandaag in ons midden zou wandelen, wat voor geloof zou Hij dan vinden? Zouden we geloof hebben dat Jezus verbaast? Zouden we geloof hebben dat Jezus verwondert?” “Je hoeft niet hoog opgeleid te zijn, je hoeft niet de slimste te zijn. Je hebt gewoon een geloof nodig dat erkent dat Hij de zoon van God is. Als Hij het in Zijn woord zei, zal het gebeuren. We hebben dat soort geloof nodig dat door onze colleges in dit land ontketend wordt.” Bron:cip

  mission

  NIEUWE WEBSITE OVER WERKEN IN DE ZENDING:ONMISSION.NL☻ 16 januari☻ Deze week is de officiële start van de website OnMission.nl. OnMission brengt vacatures en verhalen van het zendingsveld. De website is een initiatief van de vacaturesite Jobfish.nl. Inmiddels zijn tien zendingsorganisaties aangesloten en veel organisaties hebben hun vacatures al online staan. De redactie van OnMission zal daarnaast een aantal Nederlandse zendingswerkers op de voet volgen in hun missie. Business Entrepreneur in China, Senior Pastor in Frankrijk, Hostel Parents in Thailand, drie van de tientallen vacatures die je op dit moment kunt vinden op OnMission.nl. De deelnemende organisaties kunnen de vacatures zelf eenvoudig op de website plaatsen. Website-bezoekers kunnen alle vacatures bekijken en handig zoeken in het totale aanbod. Bij interesse kunnen ze direct online solliciteren.Bron:cip

  Alphacurus

  ALPHA NEDERLAND LANCEERT OPVOEDCURSUS PARENTING TEENAGERS COURSE☻ 11 januari☻ Deze maand lanceert Alpha Nederland een nieuwe cursus: de Parenting Teenagers Course. “Met deze nieuwe opvoedcursus willen we kerken een middel in handen geven om tussen ouders het gesprek over opvoeding te faciliteren,” vertelt Dorine Sommer, relatiemanager bij Alpha Nederland. De Parenting Teenagers Course helpt ouders van tieners om met elkaar in gesprek te gaan over thema’s als zelfstandigheid, behoeftes, grenzen, social media en verantwoordelijkheid. Handvatten voor een open opvoedgesprek “Het is de bedoeling dat deze cursus ouders met elkaar verbindt,” legt Sommer uit. “We horen van kerkleiders dat ze er de noodzaak van inzien met het thema opvoeding bezig te zijn. Ze vinden het lastig om ouders daarin te inspireren. De Parenting Teenagers Course kan hierbij helpen op een niet-belerende, maar open en respectvolle manier. De perfecte opvoeding bestaat immers niet.”Bron:cip

  de-toeleidende-weg-tot-christus

  VOORMALIG MOSLIMA ANNAHITA PARSAN BRENGT MOSLIMS TOT CHRISTUS☻ 11 januari☻ In Denemarken hoorde Annahita voor het eerst het Evangelie. Kort daarna trok ze met haar beide kinderen verder naar Zweden. Daar bezochten ze voor het eerst een kerkdienst, werd er met hen gebeden en kwamen ze tot geloof in de Heere Jezus. Wat een wonder! Annahita had daarna één verlangen: moslims bereiken met het Evangelie. In Iran was ik totaal wanhopig, maar God had een plan met mijn leven. Hij hield van mij en heeft mijn leven beschermd. En nu ik de Heere Jezus mag kennen, is het leven zo mooi…’ Bron:christelijknieuws

   

     Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!