Iedereen van harte welkom op deze Mariablog.
Foto
Inhoud blog
  • feest van O.L.vrouw van Lourdes
  • Maria Lichtmis
  • Mijn ziel prijst en looft de Heer
  • Feest van de Heilige Rozenkrans.
  • Meimaand, Mariamaand
  • Maria en de lijdensweek
  • Moeder Gods Maria
  • Vrede voor allen die van goede wil zijn.
  • Bij God is niets onmogelijk
  • Weesgegroet Maria
  • Maria in de Adventstijd
  • Maria, hulp der christenen.
  • Vol glans en vol luister.
  • Verbinding: fatima-Medjugorje
  • Lucia Francisco en Jacinta.
  • De geheimen van Fatima.
  • 13 oktober, het zonnewonder.
  • Het zonnewonder
  • De tegenwerkingen.
  • De verering van het Onbevlekt Hart van Maria verspreiden.
  • De verschijningen.
  • Fatima
  • Litanie van het onbevlekt hart van Maria.
  • Onbevlekt Hart van Maria.
  • Het Heilig Hart van Jezus.
  • Maria Sterre der Zee.
  • Bidt voor de zieken.
  • Gebed van Bernardus tot Maria
  • Maria, Koningin van de vrede, bidt voor ons.
  • Maria onze middelares.
  • Zie de dienstmaagd des Heren mij geschiedde naar uw woord.
  • Octobermaand---Rozenkransmaand
  • Wie in Mij gelooft zal leven, ook al is hij gestorven.
  • De heilige Jozef
  • Onder Maria's hoede.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto

    Lourdesgrot

    Foto
    Bernadette Soubiroux
    Schenk vertrouwen aan Maria en weet: Ze is altijd aanwezig aan je zijde. Hoe meer je daarvan overtuigd bent, hoe dichter ze tot je nadert. Zo onderga je de uitstraling van haar gemoedsrust en vrede.
    Video's

    De geheimen van de rozenkrans
    http://www.youtube.com/watch?v=-1qYEMl46Uo&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=TXv9jatFwxs&feature=related
    Foto
    Onderstaande foto; 90 graden naar links gedraaid.
    Foto
    Maria van Medjugorje
    Foto

    Bernadette in ongeschonden staat in een schrijn.

    Foto

    HeerJezusChristus,
    Zoon van de Vader,
    zend nu Uw Geest over de aarde.
    Laat de Heilige Geest wonen in de harten van alle volkeren,
    opdat zij bewaard mogen blijven voor verwording, rampen en oorlog.
    Moge de Vrouwe van Alle Volkeren,
    de Maagd Maria onzeVoorspreekster zijn.
    Amen.


    Foto
    Weesgegroet Maria

    Wees gegroet Maria. Vol van genade. De Heer is met u. Gij zijt de gezegende onder alle vrouwen en gezegend is Jezus, de vrucht van uw schoot. Heilige Maria, moeder van God. Bidt voor ons zondaars nu en in het uur van onze dood. Amen
    28-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie in Mij gelooft zal leven, ook al is hij gestorven.
    Wie in Mij gelooft zal leven, ook al is hij gestorven. Zo zegt Jezus tot ons allen. Wie Jezus woorden, tot ons gesproken, aanvaard, zal niet verloren  gaan. Zoals Jezus de dood overwonnen heeft, zo zullen ook wij, als wij in hem geloven, voor altijd in leven blijven in zijn koninkrijk. De dood is overwonnen. Niemand kan ons dan deren. Ook al blijft ons lichaam achter, we zullen voortleven. Christus wil niet, dat er ook maar iemand verloren gaat. Daarom is hij tussen de mensen komen wonen, om ons de weg te wijzen, die wij  moeten gaan. Hij heeft voor ons geleden en is voor ons gestorven, om ons te redden en te verlossen. maar de derde dag is Hij weer verrezen. Het grote Paasfeest, het feest van Christus verrijzenis is ook voor ons weggelegd en zullen we eenmaal in Christus verrijzenis, ook verrijzen. En deelgenoot zijn in zijn heerlijkheid. Christus heeft het ons laten zien, dat dit voor allen bestemd is, door zijn moeder niet in het graf te laten, maar haar opgenomen heeft in zijn heerlijkheid. Ook Maria werd ten hemel opgenomen en zo weten we, als we geheel in zijn liefde leven, ook eenmaal dit geluk ons zal overkomen. Niemand weet wanneer en waar, maar het  zal gebeuren. Zoals Jezus tot Marta zei, daar haar broer  Lazarus overleden was; Ik ben de opstanding en het leven, wie in Mij gelooft zal leven, ook  wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven. Geloof je dat? Kunnen wij dan evenals Marta zeggen: Ja Heer ik geloof? Heer , ik geloof dat gij het eeuwig leven bent en ons deelgenoot wil maken aan dit eeuwig leven. Als er iemand is, die ons helpen wil, steeds aan dit geloof vast te houden, is het wel degene, die een diep en standvastig geloof had in de Heer. Maria, die steeds vol vertrouwen,geloofde in haar Zoon. En hem trouw bleef tot aan zijn dood. Zij is het die ons de weg kan wijzen naar haar Zoon en ons steeds bijstaat, ook als we het moeilijk hebben en geloofstwijfels ons overvallen. Als je haar hulp inroept, zal zij zeker je helpen en ondersteunen. Zij, de troosteres van de bedroefden, de onmisbare steun voor hen, die in nood verkeren, onze Middelares en machtige Voorspreekster bij de Heer. Wie op haar vertrouwt, vertrouwt niet te vergeefs. En in het uur van onze dood, zal zij ons bij de hand pakken en ons brengen bij haar Zoon.

    28-09-2008 om 14:10 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De heilige Jozef

    Wat wel eens vergeten wordt, en veel op de achtergrond werd geplaatst; is wel de heilige Jozef, de man, die voortbestemd was om de bruidegom van Maria te zijn. Toch ook hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de heilsgeschiedenis, waar weinig aan gedacht wordt. In het begin had hij het wel erg moeilijk mee, toen hij ontdekte, dat Maria zwanger was. Maar een engel heeft hem op de hoogte gebracht, wat Maria droeg, heilig was, door tussenkomst van de heilige Geest. Toen nam hij Maria tot zich als zijn vrouw en droeg heel veel zorg voor haar. Hij was een grote steun voor haar. En bij de geboorte van Jezus toonde hij zich een ware vader, die zorg droeg voor zijn gezin. Voor de kost beoefende hij het timmermansvak en Jezus zal in zijn kinderjaren zijn aardse vader zeker veel geholpen hebben in het timmermansbedrijf. Vanuit de bijbel is maar heel weinig bekend over hem, alleen dat ook hij uit het geslacht van David is. Alleen, dat hij , toen Maria hoog zwanger was, ze naar bethehem moesten, vanwege de volkstelling en tot zijn verdriet alleen maar een stal kon vinden, in plaats van een huis te kunnen aanbieden. En de  tijd, dat ze naar Egypte moesten vluchten, omdat  Herodes het kind zocht om hem te doden. Als gevolg hiervan de kindermoord in Bethlehem. Nadat Herodes dood was en de engel hem waarschuwde, dat ze weer terug konden, vestigden ze zich te Nazareth. In deze perioden merken we, dat het Jozef was die de opdrachten kreeg van de engel, daar hij de hoeder en beschermer was van het  heilig huisgezin. En weten, dat hij als hoeder en beschermer van het heilig huisgezin, zijn taak als huisvader nauwgezet vervulde. Hij is ook niet voor niets uitgeroepen tot patroon van het gezin en vanwege zijn timmermansvak is hij de beschermer van de timmerlieden. Ook vanwege dat 1 mei uitgeroepen is tot dag van de arbeid, word op 1 mei het feest gevierd van de H. Jozef, patroon van de arbeid. 19 maart wordt het feest gevierd van de H. Jozef, bruidegom van Maria. Het echtpaar; Jozef en Maria zijn een voorbeeld voor alle gezinnen. Er is maar weinig bekend over hem, maar hij is ook een grote persoonlijkheid en een grote voorspreker voor hen die zijn hulp inroepen. Ik denk, dat degene, die hem aanroepen; Jozef naar Maria zal gaan om samen de smeekbede naar Jezus te brengen. H. Jozef, beschermer van het heilig huisgezin, bescherm ook ons tegen alle gevaren, die ons bedreigen. Amen.

    27-09-2008 om 00:00 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder Maria's hoede.

    Door Maria tot Jezus hebben we heel vaak horen zeggen. En zo is het. Wie Maria, onze Moeder leert kennen en beminnen, zal ook Jezus leren kennen en beminnen. Wie kent Jezus beter als juist Maria. Wie onder haar hoede en bescherming leeft, zal van haar leren om Jezus beter te leren kennen en zijn boodschap te gaan begrijpen. Zoals zij Jezus heeft beschermd in zijn jeugd, zo zal zij als moeder aan ons allen gegeven, ook ons beschermen tegen de aanvallen van de satan, tegen het kwaad. Het enige wat zij van ons vraagt is te bidden en boete te doen voor de zondaars, ook boete te doen voor onze eigen zonden en fouten. Als we dat doen zal de genade van de Heer overvloedig zijn. Heilige Maria, Moeder van God, bid voor ons zondaars nu en in het uur van onze dood, zo bidden wij als we het weesgegroet bidden. Als we trouw haar vragen aan ons beantwoorden, zal zij zeker ook tegen ons zeggen, zoals tegen Bernadette: ik zal jullie gelukkig maken, echter niet in deze wereld, maar in de andere. Als we mogen binnentreden in de heerlijkheid van het koninkrijk Gods. Daar zullen we voor eeuwig gelukkig zijn. Er word wel eens aanvallen gedaan naar ons, dat wij Maria vereren; alléén  God komt alle eer toe, zeggen ze dan. Is het echter niet zo, wie de Zoon liefheeft, heeft ook de moeder lief en wie de moeder liefheeft, heeft ook de Zoon lief? Hiermee erkennen wij de innige verbondenheid van de Zoon en de Moeder. En zij juist begeleidt ons op de weg naar haar Zoon. En zij waakt over ons, om ons te behoeden,dat we van de weg afdwalen. Moge in Maria alle christenen de weg  naar elkaar vinden en groeien naar elkaar toe als één Christengemeenschap, waarin alleen liefde, vriendschap, broederschap en vrede heerst en dat dit mag uitstralen, naar hen die de Heer Jezus Christus nog niet kennen.

    24-09-2008 om 09:24 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    23-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven van Bernadette.

    Bernadette werd geboren op 7 januari 1844 in een heel eenvoudig vroom gezin. Reeds vroeg werden de kinderen vertrouwd gemaakt met de rozenkrans. Ze woonden in een molen,  waar het graan gemalen werd. Maar het aantal klanten nam steeds meer af, waardoor ze in grote armoede kwamen te verkeren en op een gegeven moment gedwongen waren, om te verhuizen, naar een woning, dat er heel armoedig uitzag. Maar ja, ze hadden een dak boven hun hoofd. Van Bernadette stond bekend dat ze heel moeilijk kon leren en zelfs de eenvoudige katechismuslessen niet goed kon onderhouden. In de periode na de verschijningen rijpte bij haar het plan om religieuze te worden en trad in bij de zusters van Nevers in Lourdes. in 1865 wordt ze postulante. Op 4 juli vóór haar vertrek neemt ze afscheid van haar geliefde grot en van Lourdes. Ze kreeg de naam Soeur Marie-Bernarde. bij het begin van haar noviciaat mocht ze éénmaal het verhaal van de verschijningen vertellen. Daarna mocht ze er nooit meer over spreken. Zoals in die tijd meerdere malen in de kloosters voorkwam, werd ook Bernadette zwaar op de proef gesteld.  Door de oversten werd alles in het werk gesteld hun novicen klein en nederig te houden. Maar Bernadette verdroeg dit alles en bleef opgewekt. Na de professie kreeg ze een ziekenzaal toegewezen. Hier bleek dat ze een heel bekwame en goede verpleegster te zijn. Echter zelf was ze ook heel veel ziek. Naast haar astma kreeg ze ook nog tuberculose en beenontkalking. Ze was zich diep bewust dat Maria gezegd had haar gelukkig te maken, niet in dit leven, maar in het andere. Alles verdroeg ze als boetedoening voor de zondaars en droeg zo haar kruis in navolging van Jezus tot de dood toe. Op 16 april 1879, woensdag na Pasen  stierf ze. Ze was toen 35 jaar oud. Vóór haar sterven deed ze op verzoek van paus  Pius IX en de bisschop van Lourdes onder ede verklaren, dat de gebeurtenissen bij Massabielle waar waren. In  1925 verklaarde Pius XI haar zalig  en op de feestdag van Maria Onbevlekte Ontvangenis; 8 december 1933, heilig. Paus Leo XIII stelde  haar feestdag vast op de dag van de derde verschijning, namelijk toen Maria op 18 februari in 1891.
     haar beloofde, haar gelukkig te maken; echter niet in deze wereld, maar in de andere.
    Bij  het opgraven van haar lichaam bleek ze gespaard te zijn van ontbinding en werd haar lichaam opgebaard in een glazen  schrijn in de kapel van het klooster van Nevers.

    23-09-2008 om 16:25 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrede voor alle volken.

    Vrede voor alle volken. Zeker voor deze week dienen we er om te smeken. Deze week, ook wel de vredesweek genoemd; en vooral vandaag de internationale dag van de  vrede, uitgeroepen door de Verenigde Naties. Vrede voor alle volken, Vrede in ons hart, vrede in ons gezin, vrede in onze omgeving vrede wereldwijd.  Deze vrede kan alleen verkregen worden door het afzweren van  het egoïsme en ons de liefde van God en Zijn vrede ons eigen te maken;daarvoor moeten we vurig bidden, Zoals Maria zowel in Lourdes als in Medjugorje zegt, bidt en doet boete. Bid vooral de rozenkrans, wat als gebed voor de vrede kan dienen. Dan zal Maria zeker naar ons luisteren, ons verhoren en de gebeden van ons bij Haar Zoon neerleggen. Als Maria aan haar Zoon iets vraagt, kan hij het niet weigeren. Gebed en boete, dat zijn de vereisten om de vrede in de wereld te brengen. Oordeel niet en ge zult niet veroordeeld worden; zoek niet, bij wie de schuld ligt van zoveel onrechtvaardigheid, maar bidt juist voor hen, die met elkaar in oorlog leven, die elkaar naar het leven staan, die elkaar haten, dat ook zij getroffen mogen worden door de liefde van Christus en van Maria, en omgevormd mogen worden tot mensen van vrede, vredestichters worden, en elkaar helpen het leven opnieuw op te bouwen. Bidden wij vooral voor de VN, dat zij hun vredestaak naar behoren kunnen uitvoeren, daarbij niet vergetend, dat er slechts één is die hen daarbij kan helpen en dat  is onze Heer Jezus Christus, die in zijn oneindige liefde alle mensen zonder uitzondering liefheeft, en wil dat ook alle mensen elkaar liefhebben zonder eigen belang en zonder uitzonderingen.  En zoals Jezus ons liefheeft, zo heeft ook Maria, de Vrouwe van alle Volkeren ons allen lief en wil allen terugbrengen naar haar Zoon Jezus, die ons de blijde boodschap bracht van de liefde en de vrede. Zodat reeds hier op aarde het Hemels Koninkrijk van Vrede hier mag heersen.

    21-09-2008 om 13:42 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De overwinning van Maria.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De grot is een hele tijd afgesloten geweest en ook de bron wer afgesloten. maar op bevel van hogerhand, dank zij de keizerin van Frankrijk, Helene, werden de hindernissen weggehaald en de  bron weer geopend. en zodoende vierde de hemel weer de overwinnig over de locale autoriteiten. En Lourdes is ge worden een bedevaartplaast waar duizenden elk jaar naar toe trekken. en vele zieken na het bezoek aan de grot en het drinken aan de bron kracht en sterkte kregen in hun lijdensweg. Maria liet vooral de zieken niet in de steek en helpt de zieken hun kruis te dragen, zoals ook haar Zoon Jezus zijn kruisdroeg. Ook vele genezingen zijn er geweest. De wens van Maria aan Bernadette uitgesproken, ging in vervulling. Processies kwamen en de kapel waarom ze vroeg is een grote Basiliek geworden. Ook is er er een prachtig Lourdeslied ontstaan, wat de pelgrims op de weg daar naartoe uit volle borst zingen. Het bestaat uit maar liefst 22 coupletten en na elk couplet wordt er gezongen: Ave, ave Maria.

    18-09-2008 om 10:52 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste verschijningen.

    De laatste 2 verschijningen verlopen in stilte, net als de eerste twee. wij zitten in de Paasweek. Bernadette komt met een grote kaars die men heeft geschonken. Tijdens de verschijning brand de kaars en de handen van Bernadette omringen de vlam zelf. Zij voelt geen enkele pijn en nadien is er ook geen spoor van verbranding te merken. het is een mooi christelijk symbool: het licht van de Verrezene schijnt doorheen het leven van de heiligen. Daarna nog een keer voelt Bernadette zich aangetrokken tot de grot. Helaas hebben de autoriteiten de toegang tot de grot afgesloten. Bernadette blijft op afstand. Zij heeft zich verkleed om niet opgemerkt te worden, vooral niet dor de autoriteiten, die haar bedreigd hebben. Maar Maria laat zich niet door de versperringen van mensen tegen houden en ze verschijnt aan haar voor de laatste keer. Dit werd dus een afscheid.  Nadien vertelt ze dat ze Maria nooit eerder zo mooi heeft gezien. Dit was op 16 juli, het  feest van Onze Lieve Vrouw van de berg Karmel, een prachtige berg van Israël. De verschijning vindt plaats in de late  namiddag. Bernadette is zich er van bewust dat het de laatste keer is. Maar wat belang heeft het, want zij weet dat het in de hemel nog veel mooier zal zijn.

    16-09-2008 om 11:45 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria Moeder van Smarten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1)  Vandaag op 15 september vieren we het feest van Maria, Moeder van Smarten. Men heeft dit feest geplaatst de dag na de Kruisverheffing. , juist om de reden,dat Maria zo intens meeleed met haar Zoon en machteloos moest toezien hoe wreed Hij bespot en gehoond werd en door de Romeinse soldaten opgejaagd werd, alsof het zo snel mogelijk moest gebeuren en zij weer op tijd naar huis konden. De hele kruisweg heeft ze gevolgd en meegeleden. Hoe smartvol moest het haar in de oren geklonken hebben, hoe de hamerslagen de spijkers door Zijn Handen en Voeten  gedreven werden. En de smart toen het Kruis omhooggeheven werd en zij Zijn verwrongen Gelaat van de pijn zag. En na zijn dood zijn dode lichaam in haar schoot ontving. Wie kan zich dit voorstellen , hoezeer Maria toen geleden heeft. Daarom, dat er ook gezegd wordt, dat na Christus zij het is die het meest geleden heeft. Zoals door de oude Simeon in de tempel tot haar zij; toen ze het kind Jezus naar de tempel bracht om hem aan de Heer op te dragen, wat een van de voorschriften van Mozes was;  Een zwaard zal ook uw hart doorboren. De voorspellingen, dat zij veel om Hem zou moeten lijden. Het is goed dit ook ten zeerste te overwegen.
    2) Lourdes
    Drie weken lang gebeurt er niets nieuws. De pastoor heeft niets georganiseerd, maar het gewone volk blijft naar de grot gaan om te bidden. Bernadette gaat er niet langer heen. Want de beloofde 14 dagen zijn voorbij en zij voelde geen aandrang meer om te gaan.  Tot 25 Maart. Het feest van Maria boodschap. Toen voelde Bernadette zich weer  geroepen om naar de grot te gaan. Wanneer zij nu voor de vierde keer aan de Dame vroeg naar haar naam, kwam uiteindelijk het antwoord.
     De Dame zei: Ik ben de Onbevlekte ontvangenis. Hiermee bevestigd zij de plechtige dogma verklaring van Paus Pius IX 1n 1854, dat Maria gevrijwaard is gebleven van alle zonden, inclusief de erfzonde. Dat zij de onbevlekte ontvangenis is. De woorden bleef Bernadette herhalen, om ze niet te vergeten en rent naar de pastoor, en vertelde het hem, wat de Dame tegen haar gezegd had. De pastoor was heel verbaasd, want hij wist dat bernadette dit niet kon  begrijpen en zelfs de eenvoudigste kategismusles in de catachese niet kon onthouden. Hij begreep, dat dit kind deze uitvinding niet gedaan kon hebben en eindelijk raakte hij overtuigd en zal dit ook blijven.

    15-09-2008 om 09:37 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13de tot 15de verschijning
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    I) van 2 tot 4 maart verschijnt de Dame weer aan Bernadette. Maar op haar vraag  geeft ze nog steeds haar naam nog steeds niet. Wel zegt ze tot Bernadette om aan de priesters te gaan zeggen, dat men naar hier in processie moet komen en dat men hier een kapel moet bouwen. Deze zending kreeg ze om naar de priesters te gaan. Maar dat is voor Bernadette een groot probleem . ze zegt het wel tegen de Pastoor, maar kan niet tegen hem op. Want hij gelooft haar nog steeds niet. Eerst wil hij de naam weten, maar dat heeft de dame nog niet gezegd. hij gelooft niet in al die verhalen over verschijningen nog in een dame die nog altijd haar naam niet heeft gezegd, laat staan om ook nog een kapel te bouwen en processies naar de grot te organiseren. Dit was een zware beproeving voor Bernadette. Zo eindigt die veertiendaagse. Geen enkel spectaculair teken, tenzij  misschien de bron en de eerste genezingen.

    II)  Vandaag het  feest van de Kruisverheffing.  Het feest dat reeds rond het jaar 600 gevierd werd.Het vind zijn oorsprong bij de jaarlijkse herdenking van de kerkwijding van de basiliek, die tussen de grafkelder en de berg Cavarië is gebouwd.  Het viel samen met het vinden van het Kruis door Helena, de moeder van Constantijn de Grote. Rond 324 pelgrimeerde hij naar  Jerusalem. Cnstantijn was ook degene, die de christenen vrijheid van godsdienst gaf en de vervolgingen onder zijn bestuur hield op. Het is een prachtige gelegenheid om op dit feest  speciaal te overwegen het lijden en sterven van de Heer, die zo'n onmetelijke grote liefde voor de mensen had, dat Hij zijn leven voor ons gegeven heeft om ons te verlossen van de zonde en ons te redden en daar door de poorten van de hemelen geopend werden voor allen, die rechtvaardig geleefd hadden en ook vor ons, als we in Hem geloven en de liefde van Christus verspreiden onder de mensen. Aan de mensen laten zien, dat de dood, die Christus overwonnen heeft, niet het einde is maar een begin van het leven van eeuwigdurend geluk en vertoeven mogen in zijn Eeuwig Licht.

    14-09-2008 om 15:09 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    13-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8ste tot 12de verschijning.
    In deze periode roept Maria voortdurend op tot gebed en boete te doen. het is in deze tijd ook de vastentijd, als voorbereiding op het grote paasfeest. De bisschop had gevraagd bijzondere aandacht te geven  aan het gebed de verkondiging en oproep deed om in deze vastentijd boete te doen, om zich zo voor te bereiden op het lijden en sterven van de Heer en als voorbereiding voor de herdenking, dat Christus uit de dood is opgestaan. Bernadette hoort in de grot ook de stem van Maria, die opriep om boete te doen. Aan Bernadette vroeg ze om rond te kruipen in de grot. Zij eet een beetje van het onkruid dat er groeit. Ze doet dat allemaal voor de zondaars, zoals Christus zich vernederde tot de dood van het kruis. Op 25 Februari leidt de Dame bernadette naar een plek achter in de grot, waar ze een bron openlegt. tegen Bernadette zei ze. Ga drinken aan de bron en was u er. Eerst was er alleen maar modderig water. Van uur tot uur ging het water steeds harder stromen en werd het helder, zoals de genade die de zonde overwint. En zo ontstond de bron in Lourdes, waar nog steeds duizenden mensen er hun gezicht mee wassen en dit Lourdes water van de bron  mee naar huis nemen. De bron ook, waar vele zieken genezing ondervonden, die officieeel erkend werden, doordat de artsen, het niet konden begrijpen, dat de ziekte genas, wat hun hadden opgegeven. Dit jaar is het 150 jaar geleden van de eerste verschijning van Maria aan Berndette en vele duizenden pelgrims trekken er ook dit jaar er naar toe.   Op 26 februari, werd Bernadette opnieuw op de proef gesteld. Want op deze vastenvrijdag verscheen Maria niet.

    13-09-2008 om 10:48 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4de tot 7de verschijning

    Bernadette is trouw aan haar belofte gebleven. Dagelijks ging ze naar de grot. Alleen op 22 februari verscheen de Dame niet. Voor Bernadette was dit een zware teleurstelling. Toch bleef ze trouw aan haar belofte, ondanks de dreiging van de autoriteiten van de stad, die het haar willen verbieden nog langer naar de grot te gaan. Ze beschouwden het als verstoring van de openbare orde. En ze dreigden haar zelfs met de gevangenis.  Juist omdat er steeds meer mensen naar de grot gingen. Maar Bernadette ging toch en hield zich aan de belofte. Tijdens de verschijningen wordt er voral gebeden. Het gelaat van Bernadette is zo mooi dat de menigte dagelijks aangroeit om haar te zien. De Dame en Bernadette spreken met elkaar, maar Bernadette zegt er niets van: het is vertrouwelijk.

    12-09-2008 om 09:35 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    11-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tweede en derde verschijning
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ouders van Bernadette wilden niet dat ze nog een keer naar de grot gaat. Maar op 14 Februari voelde ze een innerlijke kracht om toch naar de grot te gaan.  De ouders hadden hier moeite mee, maar daar ze bleef aandringen, stemde ze toe. Wel nam ze op advies wijwater uit de kerk mee. Omdat men dacht, het zou ook de duivel kunnen zijn, die haar wilde misleiden.  Is de verschijning van God of de duivel? Na het eerste tientje verschijnt de dame weer aan haar. Bernadette besprenkelt haar met wijwater. Maar de Dame glimlachte naar haar. Ook deze keer zegt ze geen woord. En na het einde van de rozenkrans verdwijnt ze weer.  De verschijning komt dus niet van de duivel. Wie is zij dan? en hoe heet ze? Bij de derde verschijning vraagt Bernadette haar naam op te schrijven. De Dame echter antwoordde haar: Dat hoef niet; en zij stelt Bernadette  een dagelijkse afspraak voor: Wilt u voor mij zo goed zijn om gedurende twee weken naar hier te komen? Bernadette staat verbaasd: de Dame heeft "u " gezegd. Bernadette belooft het. En de Dame antwoordt met een andere belofte: Ik beloof u dat u gelukkig zult zijn, niet in deze wereld, maar in de andere. Daarna verdween ze weer.

    11-09-2008 om 15:23 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bernadette Soubiroux
    Deze keer een beschrijving van Bernadette en de verschijningen in Lourdes. Bernadette werd geboren  op 7 januari 1844. Haar ouders waren diepgelovige mensen. ze woonden eerst in een molen, waar de kost mee verdient werd met het malen van het graan. Maar  door het gratis verstrekken van het graan door de overheid aan de armen, hadden ze daardoor geen werk meer. Ze werden steeds armer en moesten de molen verlaten. Het onderdak, wat ze toen kregen, daar zou geen mens in willen wonen. Tijdens een cholera epidemie werd ook Bernadette ziek. Ze ontsnapte maar ternauwernood aan de dood. Ze hield er astma aan over.Om te kunnen koken en een beetje warmte in het huis te hebben, gingen de kinderen hout en beenderen sprokkelen bij de grot van Massabiëlle. Zo ook op een dag, 11 februari   1858 ging Bernadette met haar zusje en een vriendin hout sprokkelen bij de grot. Maar daarvoor moesten ze  het riviertje oversteken. Bernadette durfde niet vanwege haar slechte conditite ten gevolge van de astma. Haar zusje en vriendin gingen wel. Plotseling hoorde Bernadette een geruis van de wind in het bos daar, zonder dat de struiken en bomen zich bewogen. Ze keek naar de grot en zag plotseling een licht in de grot met daarin een jong meisje helemaal in het wit gekleed.  Ze droeg een wit kleed, een witte sluier, een blauwe gordel en op elke voet een gele roos en een rozenkrans in de hand. Bernadette wrijft zich de ogen uit om zeker te zijn dat het geen gezichtsbedrog is. Maar de verschijning was er nog steeds.  Ze pakt haar rozenkrans en wilde het kruisteken maken. Maar dat lukte haar niet. Pas toen de dame het kruisteken maakte, kon zij het ook. Ze bad de hele rozenkrans. er werd verder geen woord gesproken . Na het bidden van de rozenkrans verdween de dame weer plotseling.  toen ze met haar voeten het water van de rivier aanraakte, was het water lauw, ter wijl het eigenlijk koud was.Ze vertelden het aan haar ouders, maar deze konden het niet geloven en verbood haar om nog een keer naar de grot terug te gaan.

    10-09-2008 om 16:29 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekeert u en doet boete.
    Zoals Johannes de Dooper bij de rivier de Jordaan iedereen oproept om zich te bekeren en boete te doen. Zo ook Maria, die waar ook ter wereld op verschillende plaatsen aan eenvoudigen en kinderen verschijnt, denken we aan Lourdes, Banneux, Fatima, Guadeloupe, Medjugorje, Amsterdam en ga zo maar door; om  de mensen op te roepen tot bekering en boete te doen. De rozenkrans te bidden, zoveel mogelijk de Eucharistie bij te wonen. Alleen dan kan de wereld gered worden. Gebed, vasten en boete maakt je geheel open voor de Heilige Geest, waarin de gelele aarde in vernieuwd moet worden. Frère Roger heeft dit ten volle begrepen. Hij die vol droefheid was, dat juist de christenen, die allen geloven in De Heer, die voor ons mens geworden is, het koninkrijk Gods gebracht heeft en zover ging, dat Hij zijn leven voor ons gegeven heeft; dat de christenen zo verdeeld leven, en ieder beweert dat zijn kerk de ware is. Zoals ook Paulus opriep tot eenheid en zegt in een van zijn brieven: er is maar één Christus en ook maar één kerk; de kerk van Christus; zo ook besefte Frère Roger, dat zoals de christenen naast elkaar leefden, dat dat niet kon. Hij is een vurige apostel geworden van de oecumene, waarin alle christenen steeds dichter naar elkaar moeten groeien, zodat de wereld zal erkennen, dat Christus, de koning van het heelal is, dat Hij de ware messias is en wil dat alle mensen elkaar liefhebben. En samen optrekken naar de berg Sion, naar Zijn  Heilige Tempel, waar de profeet  in het oude testament over spreekt. Dat de Heilige Geest opnieuw alle harten zal verlichten en heel de gelovige christengemeenschap opnieuw bezield zal worden door de Heilige Geest. In het boekje; vrede in je hart, van Frère Roger staat als gedachte voor vandaag aangegeven;
    Bidden zet je hart onbeperkt open naar anderen. God, Christus, en de heilige Geest zijn realiteiten zonder begin noch einde. En onmeetbaar. De heilige Geest vervult het universum. Moge het zo worden, wat Maria ons zegt, dat het gehele universum opnieuw vervuld mag worden van de Heilige Geest en dat de harten van alle volkeren bezield mogen raken door de Heilige Geest.
     

    09-09-2008 om 10:45 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kruisweg.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo onmetelijk groot was Jezus liefde voor ons, dat hij voor ons geleden heeft en gestorven is. hoe groot moet Maria's smart geweest zijn, om haar Zoon zo te zien lijden. Zoals Maria de hele lijdensweg gevolgd heeft, zo kunnen ook wij overwegend het lijden van de Heer, de kruisweg volgen.

                                     I Jezus wordt door Pilatus tot de kruisdood             
                                                 veroordeeld. 
           II Jezus neemt zijn kruis op zijn schouder

       III Jezus valt voor de eerste maal onder het kruis

      IV Jezus ontmoet zijn moeder Maria

      V Simon van Syrene helpt Jezus het kruis dragen



      VI Veronica bied een doek aan, om zich te verfrissen.

     VII Jezus valt voor de tweede maal onder het kruis

       VIII Jezus troost de wenende vrouwen

      IX Jezus valt voor de derde maal onder het kruis.

      X Jezus wordt van zijn kleren ontdaan

      XI Jezus wordt aan het kruis genageld

      XII Jezus sterft aan het kruis

      XIII Jezus wordt van het kruis afgenomen

     
    XIV  Jezus wordt in een graf gelegd

    06-09-2008 om 18:03 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (8 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Lieve Vrouwe van alle volkeren.

    De titel van Onze Lieve Vrouwe heeft een officieële erkenning gekregen zoals we hieronder  in de brief van Mrg. Punt, bisschop van Haarlem; kunnen lezen.

    In een begeleidende brief aan de gelovigen naar aanleiding van de kerkelijke erkenning (18 juni 2002) zegt Mgr. Punt, bisschop van Haarlem onder meer: „De devotie presenteert ons Maria in een mondiale moederlijke rol, onder een nieuwe titel die toegankelijk is voor alle volken en alle mensen, ‘wie of wat ge ook zijt‘. Het toont ons Maria als moeder, niet alleen voor katholieken of christenen, maar van de gehele mensheid.“ De Boodschappen van de Vrouwe van alle Volkeren zijn een hemels geschenk aan de mensheid, waarin wij de stem, het woord, van de Moeder van de Heer mogen horen. Aan haar heeft de Heer de mensheid toevertrouwd. Als Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster staat zij voor het Kruis van haar Zoon en zij belooft dat de ware vrede over de aarde zal komen als de Kerk deze drie titels erkent in een laatste mariaal dogma. De Vrouwe komt om ons de weg naar het Kruis, naar het Licht te wijzen, naar een nieuwe wereld van Liefde, Waarheid en Gerechtigheid. Daartoe heeft zij haar gebed gegeven voor de komst van de Heilige Geest over onze verduisterde wereld. In haar boodschappen voert de Vrouwe ons uiteindelijk naar de Eucharistie,
    „het dagelijks wonder“ , waar de Heer aanwezig is onder de gedaante van brood en wijn. In de laatste boodschap verschijnt de Heer zelf in al zijn luister en weerklinken de woorden: „Wie Mij eet en drinkt ontvangt de ware Geest en neemt zich het eeuwige leven. “ (31.5.1951)

    De authenticiteit en de bovennatuurlijke oorsprong van de verschijningen van de Vrouwe van alle Volkeren werd op 31 mei 2002 in een schrijven bevestigd door Mgr. Dr. J.M. Punt, bisschop van Haarlem en de eerstverantwoordelijke in deze. Daarin zegt hij onder meer: „Als ik al deze adviezen, getuigenissen en ontwikkelingen overzie en dit alles in gebed en theologische reflectie overweeg, dan brengt dat mij tot de vaststelling dat in de verschijningen van Amsterdam een bovennatuurlijke oorsprong gegeven is. …De devotie tot de Vrouwe van alle Volkeren kan ons, naar mijn oprechte overtuiging, helpen de juiste weg in de dramatiek van onze tijd te vinden, de weg naar een nieuwe bijzondere komst van de Heilige Geest, Die alleen de grote wonden van onze tijd kan helen..“

    Het oorspronkelijke schilderij van de Vrouwe van alle Volkeren bevindt zich in de Kapel aan de Diepenbrockstraat 3 in Amsterdam, niet ver van de RAI. Dagelijks komen hier pelgrims uit de hele wereld om voor de beeltenis van de Vrouwe van alle Volkeren te bidden en de Eucharistieviering bij te wonen.

     Groot is de devotie tot Maria, en ook hier wordt begrepen, dat Maria iedereen verwijst naar de Eucharistie, om deze zoveel mogelijk bij te wonen en mee te vieren. Dat is haar opdracht zowel in Amsterdam als in Medjugorje.
    Gebed.  Heer Jezus Christus, Zoon van de Vader, zend nu uw Geest over de aarde. Laat de Heilige Geest wonen in de haten van alle volkeren, opdat zij bewaard mogen blijven voor verwording, rampen en oorlog. moge de Vrouwe van alle Volkeren, die eens Maria was, onze Voorspreekster zijn.  Amen.


     

    06-09-2008 om 12:18 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezield worden door de Heilige Geest
    In het boekje; vrede in je hart van Frère Roger lezen we op 4 september als gedachte voor vandaag: De Heilige Geest is sterk genoeg om een jawoord voor heel het leven te ondersteunen. Heeft Hij al niet in de mens een verlangen naar eeuwigheid en oneindigheid gelegd? In de Heilige Geest is het op elke leeftijd mogelijk nieuwe bezieling te vinden en te zeggen: "Wees standvastig van hart, ga verder op de weg." Hierin is de boodschap gesteld; dat we ons steeds weer opnieuw ons moeten laten bezielen door de Heilige Geest. De hele wereld, alle volkeren moeten weer terugkeren tot God en opnieuw vernieuwd worden in de H. Geest. In de crisis van deze tijd is de vernieuwing hard nodig. Helaas zien we in deze tijd de achteruitgang. De mensen denken dat ze het zelf beter weten. Men gaat niet meer naar de kerk, niet meer naar de Eucharistieviering, omdat men denkt, dat ze dat niet meer nodig hebben. Ook hoor je wel eens zeggen; naar de kerk gaan, we kunnen ook thuis bidden. Maar men  vergeet dat de Eucharistieviering het belangrijkste is in een mensenleven. In deze egoïstische maatschappij, is de gedachte, ieder voor zich, terwijl we voor elkaar geschapen zijn en elkaar tot ondersteuning moeten zijn. Vele kerken moeten sluiten daar er steeds minder kerkgangers zijn, maar ook de priesterroepingen zijn steeds minder. Bidt tot de Heer van de oogst dat hij opnieuw vele arbeiders zendt naar zijn wijngaard.  Maar er is er toch een teken van hoop. Denken we aan Taize, waar vele duizenden jongeren er naar toe trekken en op nieuwe wijze kennis maken met de H. Schrift. Heel enthousiast keren ze er van terug met de opdracht de liefde van Christus te verspreiden. Velen van hen waren niet gelovig of heel lauw, maar bezield door Taize kwam er een ommekeer in hun leven. Moge Taize de  basis zijn, dat velen Jezus en zijn Moeder opnieuw herontdekken, en in hun hart het verlangen ontstaan, om opnieuw de Eucharistie mee te vieren. Dat is wat Maria , de Vrouwe van alle volkeren, wil. En zoals Maria aan de kinderen van Medjugorje steeds op het hart drukt, hoe belangrijk de Eucharistie viering is voor iedereen, om daardoor Jezus oneindige liefde te voelen en zich voor Hem te gaan inzetten voor de verspreiding van zijn Naam en zijn Liefde voor alle mensen. Dat ze de boodschap van Jezus verspreiden: Heb elkander lief zoals ik jullie heb liefgehad. De wereld moet terug keren naar God; dat is de enige voorwaarde dat de wereld een toekomst heeft. Opnieuw bezield worden door de Heilige Geest en wees standvastig van hart om op deze weg verder te gaan.

    05-09-2008 om 16:51 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Universele Moederschap van Maria.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De titel; Vrouwe van alle Vokeren heeft een diepe betrekking tot de H. Schrift. Overal in de Bijbel wordt gesproken over de bemiddelende taak van Maria. In Genesis 3:15 lezen we:  Vijandschap sticht ik tussen jou en de vrouw, tussen jouw nageslacht en haar nageslacht ( lees hier: allen, die Maria aanvaarden als hun Moeder) zij   verbrijzelen jouw kop en jij bijt hen in de hiel. Hier wordt dus reeds verkondigd de vijandschap tussen de duivel en Maria. Maar zij zal zijn kop verbrijzelen. Dat wil zeggen: het goede zal het kwade overwinnen. Dan in Kana. , waar Maria tegen Jezus zegt: Ze hebben geen wijn meer. Ondanks het antwoord van Jezus: Vrouwe, wat wilt u van me? Mijn tijd is nog niet gekomen; zei Maria in gelovig vertrouwen in haar Zoon, zij ze tot de dienaren; doe wat Hij jullie zeggen zal, wat het ook is. En we weten het.  Op voorspraak van Maria veranderde hij het water in wijn. Op de berg van Calvarië op het kruis zei Jezus tot zijn Moeder; Vrouwe, zie daar uw zoon. En tot Johannes; zoon zie daar uw Moeder.  Ook in de Apocalyps wordt er gesproken over de Vrouwe.  Openbaring 12: 1 Er verscheen in de hemel een indrukwekkend teken: een vrouw bekleed met de zon met de maan onder haar voeten en een krans van 12 sterren op haar hoofd.---- En verder in vers 13; toen de draak zag dat hij op aarde gegooid was, achtervolgde hij de vrouw die een zoon gebaard had. Maar de vrouw kreeg de 2 vleugels van de grote adelaar om naar haar plaats in de woestijn te vliegen waar gedurende een tijd en twee tijden en een halve tijd voor haar gezorgd zou worden. Op 11 februari 1951 sprak Zij: Ik ben de Vrouwe - Maria - Moeder van alle Volkeren, die eens Maria was. Ik kom juist vandaag, om te zeggen, dat  ik dit wil zijn. Mensenkinderen van alle landen zullen toch één zijn. Deze titel geeft aan, wat het hoogtepunt van haar roeping is, zoals zij op  Calvarieberg door Jezus aan het kruis via Johannes aan alle volkeren is gegeven. Universele Moederschap van Maria, Moeder van allen of zij het weten of niet. Wie of wat ge ook zijt. Ik mag er voor u zijn: De Moeder, vrouwe van alle Vokeren. Volkeren, zorgt toch, dat zij die in geestelijke nood verkeren, gebracht worden bij de Vrouwe.
    Op 31 mei 1996 hebben de bisschoppen van Haarlem de titel; de Vrouwe van alle Volkeren  voor de openlijke devotie vrijgegeven. De devotie was er natuurlijk al veel langer, maar nu werd het officieel gemaakt.

    04-09-2008 om 13:15 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarzel niet!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Vrouwe sprak tot Ida: Luister goed; kijk goed; lees; let wel; waarschuw; zeg; verspreidt. Ida kreeg de opdracht gehoorzaam door te geven wat de Vrouw zo dringend wil zeggen tot de paus, de bisschop van Haarlem, alle bisschoppen, aan geheel de kerk en aan alle volkeren, opdat er een vernieuwing in de H. Geest zal komen. Bij de 25ste verschijning vroeg Ida heel bezorgd aan Haar: zullen ze me wel  geloven? Maria bevestigde het met het antwoord ja. En als bewijs herinnerde ze haar aan haar verschijningen 33 jaar geleden. In 1917 namelijk, ze was toen 12 jaar, zag ze op zaterdag 17 oktober, terwijl ze terug kwam van de school op het einde van de straat plotseling een heel groot licht en in dat licht zag ze een heel jonge vrouw, zo mooi, dat ze gelijk in haar Maria herkende. Ze gebaarde dichterbij te komen, maar ze durfde niet en rende gelijk naar huis. Daarna gebeurde dit nog op 2 zaterdagen daarna. Het viel toevallig samen met de laatste verschijningen in Fatima. Het wordt gezien als voorbereiding van de verschijningen van 1945 tot 1959 Heel duidelijk geeft Maria aan haar aan, waarom ze Vrouwe van alle Volkeren genoemd wil worden. De Vrouwe van alle Volkeren staat midden op de wereld voor het kruis. Zij komt onder deze naam als Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster, in deze tijd. ( 31-12-1951) En verder:Mijn voeten heb ik vast op de aardbol gezet  omdat de Vader en de Zoon mij in deze periode in deze wereld wil brengen als Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster. De Vader en de Zoon willen Maria, de Vrouwe van alle volkeren als Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster zenden in deze tijd.( 31-5-1951)

    03-09-2008 om 11:55 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die eens Maria was.
    Kort, helder en klaar legt de Vrouwe reeds op 2 juli 1951 uit: "Die eens Maria was"betekent: vele mensen hebben Maria als Maria gekend. Nu echter wil ik, in deze nieuwe periode die aankomt, de Vrouwe van alle Volkeren zijn. Dat verstaat iedereen. Vele mensen- eigenlijk de meeste volkeren van destijds en nu hebben Maria, de Moeder van Jezus, feitelijk alleen als Maria gekend. en haar zo genoemd. Zo is ze bekend bij de christenen Nu echter wil God dat alle volkeren Maria niet slechts vrijblijvend bij haar naam noemen, maar als hun persoonlijke Moeder leren aannemen en liefhebben en haar niet meer alleen Maria noemen, maar mijn Moeder, onze Moeder. Zo is haar boodschap aan Ida. Reeds in de eerste boodschap  op 25 maart in 1945  in Amsterdam kondigt zij  aan: zij zullen mij de Vrouwe noemen, Moeder. Als ik echter niet alleen Maria, maar ook moeder zeg, dan verandert er daar iets essentieels in mijn persoonlijke relatie tot haar Dan zien we haar niet alleen de Moeder van Jezus toen, maar ook nu als onze Moeder. Desondanks zal niet iedereen tevreden zijn met deze uitleg. Daarom dat Maria in haar 41ste boodschap aan de hand van de H. Schrift uitlegt, hoe ze aan deze verandering is gekomen. De titel: DE VROUWE VAN ALLE VOLKEREN. Deze verwijzing moet vooral de theologen helpen. Ze zegt dan ook tegen Ida: Zeg het volgende aan de theologen: Bij het kruisoffer kwam de Vrouwe. De Zoon zei tegen zijn Moeder: "Vrouwe, zie daar uw Zoon."De verandering kwam dus bij het kruisoffer. De Heer en Schepper koos uit alle vrouwen Mirjam of Maria om de moeder te worden van zijn Goddelijke Zoon. De Vrouwe werd zij  bij het Kruisoffer, de medeverlosseres en Middelares. Dat werd door de Zoon aangekondigd terwijl Hij terug ging naar de Vader. Daarom breng ik in deze tijd deze nieuwe woorden en zeg: Ik ben de Vrouwe van alle Volkeren, die eens Maria was. Zeg dit uw theologen. Deze woorden hebben voor de theologen deze betekenis. (6 April 1952)

     



     

    02-09-2008 om 00:00 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/10-11/10 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Eef op blogronde!
  • BEZOEKJE GEBRACHT.
  • PRACHTIGE BLOG
  • Even bezoekje gebracht aan jullie mooi blogje !! Groetjes ...
  • Proficiat

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Medjugorje
  • Pelgrimstocht
  • Paulusjaar
  • Levensbron
  • Taize
  • Katholink
  • geroepen?

  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    movie
    www.bloggen.be/movie
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    thenkp
    www.bloggen.be/thenkp
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    modenieuws
    www.bloggen.be/modenie


    Foto

    Foto

    Foto

    Onze Lieve Vrouw van de berg Karmel met Scapulier.
    Foto

    Carmeloprichters.


    Foto

    Maria, Sterre der Zee


    Foto

    O.L.Vrouwe Basiliek te Maastricht met het beeld van Sterre der Zee.


    Foto

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • bloggen.be


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs