Wat is er van de sport
Inhoud blog
 • (mis) management bij Club Brugge
 • Gouden wissel of blunder?
 • Daniel met een truitje voor zijn moeder?
 • Winnen tegen Duitsland!
 • Een sprinter wereldkampioen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regelmatige update over de sportactualiteit
  31-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(mis) management bij Club Brugge
  Het nieuwe bestuur van Club Brugge trok 8 spelers aan. Daarvan zijn er 2 succesvol. Dat is een slaagpercentage van 25%. Serieus gebuisd dus. Club Brugge heeft een reuzegroot probleem in de verdediging. Wie is de defensietrainer? Clement. Koster ontslagen, en wie gaat een bank vooruit? Diezelfde Clement. Tijd voor het management van Club Brugge om even na te denken of het over voetbal gaat, of over centen, macht, aanzien?

  31-10-2011, 09:36 Geschreven door KJM  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Club Brugge, Clement, Koster
  24-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden wissel of blunder?

  Een invaller die scoort, en het blijkt een gouden wissel van de coach! Ik stel me dan altijd de vraag of het niet eerder een blunder van de coach is. Stel dat die persoon er van de aftrap bij was, dan was de nood om iets recht te zetten er misschien niet geweest! Ik weet het, sommige spelers worden gemotiveerd door eens op de bank te zitten. Maar dat is korte termijn denken. Een speler die te vaak op de bank zit, gaat uiteindelijk weg. Zo simpel is dat. Een gouden wissel, of een blunder? Het is maar hoe je het bekijkt.

  24-10-2011, 10:29 Geschreven door KJM  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:voetbal, wissel, bankzitten
  12-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daniel met een truitje voor zijn moeder?
  Ok, we hebben het niet gehaald tegen de Duitsers. Dat had ik ook voorspeld op mijn blog een paar weken geleden. Ik was liever fout geweest, maar eerlijk is eerlijk, Duitsland was gewoon te sterk.

  De hele heisa rond Daniel Van Buyten en zijn truitje van de Duitsers toont weer eens de kleinburgerlijkheid van de Vlamingen aan. Van Buyten speelt al jaren in Duitsland, zijn vrienden zijn Duitsers en wat velen niet weten: zijn moeder is Duitse! Is het dan zo abnormaal dat die jongen blij is met een truitje van Duitsland? Stop met zeuren, wees blij dat hij überhaupt voor België kiest en steun de hele ploeg, ook als ze verliezen!

  Op naar Brazilië!

  12-10-2011, 15:01 Geschreven door KJM  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Rode Duivels, Duitsland, Van Buyten
  06-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winnen tegen Duitsland!
  Morgenavond winnen tegen Kazachstan, en dan gaan winnen in Duitsland. Ik ben eens wat statistieken gaan opzoeken:
  België speelde 7 maal tegen het moderne Duitsland (na de eenmaking van West- met Oost-Duitsland). We verloren 7 keer, en scoorden amper 3 keer...
  Ook de 9 keer dat we tegen West-Duitsland speelden was geen succes: amper 1 keer werd gewonnen. Ook tegen Oost-Duitsland werd amper 3 keer gewonnen op 8 matchen, idem tegen Duitsland voor de opsplitsing. We hebben dus 32 keer tegen de Duitsers gespeeld, en daarvan wonnen we 7 keer. De statistieken hebben we alvast niet mee...
  En toch: mogen we voor één keer chauvinistisch zijn en zeggen dat we drie punten gaan pakken in Duitsland?! Kom op jongens!

  06-10-2011, 20:36 Geschreven door KJM  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:rode duivels, duitsland, ek voetbal
  28-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een sprinter wereldkampioen

  Cavendish is wereldkampioen. Een mooi palmares? Absoluut! Een toprenner? Zeker! Wereldkampioen op de weg? Hmm... Heeft Cavendish in zijn hele carrière al eens een gat dichtgereden, een waaier getrokken, een demarrage geplaatst? Lijken evidente zaken voor een toprenner, en toch kan ik me geen enkele koers herinneren waarin ik Cavendish dat zag doen. Wereldkampioen? Hmm...

  28-09-2011, 14:33 Geschreven door KJM  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:wielrennen, wereldkampioen, cavendish, sprinter
  14-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blij met het puntje

  Op gevaar af dat ik als pessimist bestempeld word, denk ik dat de blijdschap van Racing Genk gisteren met het behaalde puntje tegen Valencia overdreven is. Mag de nummer 1 van België niet meer ambitie hebben als het thuis tegen de nummer drie van Spanje speelt? Pakweg Twente zou toch voor de volle pot gaan tegen Valencia? Laat ons hopen dat het dat is dat Been Genk (en het Belgisch voetbal) kan bijdragen: een gezonde portie ambitie! Niet gaan voor de derde plek in de groep, maar voor de tweede! Kom op Genk!

  14-09-2011, 18:53 Geschreven door KJM  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:racing genk, champions league, valencia
  09-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch nog naar het EK?
  Hoe zeer ik ook hoop dat we toch nog de barrage wedstrijden kunnen halen, en hoe hard ik ook supporter voor de Rode Duivels, ik vrees dat het niet meer zal lukken.

  Vincent Kompany heeft in één zin gelijk. We moeten er blijven voor gaan en in geloven. Er is immers geen andere keuze. Maar, met nog twee wedstrijden twee punten ophalen op de Turken lijkt me ijdele hoop. We moeten allebei nog tegen de Duitsers. Die zijn al geplaatst, en mogelijk spelen ze met een B-elftal. Alleen, wat betekent dat: een Duits B-elftal? Dat bestaat eigenlijk niet. Het zullen gewoon andere jongens zijn die nog veel meer dan de gevestigde waarden hun best zullen doen. Daar moeten we niet rekenen op een kado: wij niet en de Turken niet. Laat ons ervan uit gaan dat we allebei verliezen. Dan zal het verschil gemaakt worden in onze thuis match tegen Kazachstan, en de Turken thuis tegen Azerbeidzjan. Ik ga er vanuit dat beide matchen gewonnen zullen worden. We zullen dus derde worden.

  Een interessante bedenking enkele dagen geleden gehoord in NOS Studio Sport. In een vroegere Nederlandse selectie zaten 10 (!) spelers die de Champions League gewonnen hebben. In de huidige Nederlandse selectie zitten er maar vier.

  Als ik de lijn doortrek naar België, en de verklaring hoor dat we binnenkort met Nederland kunnen wedijveren, dan moeten we dus hopen dat naast Manchester City en Arsenal om maar twee namen te noemen, ook Anderlecht, Club Brugge, Genk of Standard de Champions League wint in de komende jaren... Tot dan rekenen we op Eric Gerets? Veel werk aan de winkel.

  09-09-2011, 12:49 Geschreven door KJM  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Rode Duivels, Vincent Kompany, Eric Gerets, EK 2012
  31-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainer kind van de rekening
  Gisteren werd Guido Brepoels ontslagen door Sint Truiden. Enkele weken geleden nog genoemd als mogelijke opvolger van Frank Vercauteren bij topploeg Genk, nu ontslagen door staartploeg Sint-Truiden. Zo snel kan het gaan. Je kan je de vraag stellen of Brepoels schuld heeft aan de slechte resultaten? Hij lijkt een echte people manager, een motivator, iemand die een team kan kneden en boven zichzelf uit kan laten stijgen. Zijn dat niet de kwaliteiten die we prijzen bij Leekens? Anderzijds stelt zich de vraag of Brepoels een voetbaldier is, iemand die het spelletje door en door kent, wedstrijden bekijkt en herbekijkt, analyseert en taktieken bedenkt? Is de moderne trainer niet iemand die op stage gaat bij topclubs, regelmatig een cursus volgt bij de Uefa en het spel wetenschappelijk benaderd? Misschien doet Brepoels dat wel? Maar niemand weet het? Er was geen impact meer op de groep. Waarschijnlijk. Hij kon ze niet meer motiveren. Wellicht. En toch blijf je denken dat de man gewoon kwaliteit in zijn groep miste!
  Ik voorspel hem binnenkort als trainer binnen gehaald te zien bij een ambitieuze tweedeklasser!

  31-08-2011, 16:49 Geschreven door KJM  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:voetbal, sint truiden, brepoels
  29-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitievervalsing via transfers?
  Nog drie dagen en de transferperiode in het voetbal is afgesloten. Het is altijd een boeiende periode van komen en gaan, maar ook van wenkbrauwen fronsen. Zoals Peter Vandenbempt het stelt: er gaat veel geld in, het is de FIFA die het regelt en Blatter houdt van geld dus het systeem wordt in stand gehouden.
  De vraag rijst of het niet stilaan ruikt naar vervalsing. Stel dat je een team hebt dat na 5 speeldagen 15 op 15 heeft, en je concurrenten lieten hier en daar al een steek vallen. Hoe makkelijk zou het dan niet zijn om de allerlaatste dag van de transferperiode ze nog een extra knauw te geven. Als Club veel geld op tafel legt kunnen ze Jovanovic misschien nog binnen halen, dan hebben ze meteen het scorend vermogen probleem opgelost. We zien het niet gebeuren in België, maar de gekke toestanden bij Manchester City kunnen zich misschien nog uitbreiden. Als ze de halve ploeg van Manchester United kopen, is de titel binnen!

  29-08-2011, 13:49 Geschreven door KJM  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:voetbal, peter vandenbempt, jovanovic, manchester city, manchester united
  26-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische weelde in Europa?
  Grote euforie gisteren: vier Belgische teams hebben zich geplaatst voor de poule fases van respectievelijk Champions League en Europa League. De vraag is of we blij moeten zijn, of vooral bang moeten afwachten. Het Belgische voetbal zit duidelijk in de lift, getuige de toptransfers van de afgelopen weken en maanden. Waar we vroeger al eens blij waren met een bankzitter bij een Engelse middenmoter, krijgen we nu bepalende spelers bij topclubs in Engeland, Duitsland en Frankrijk en wie weet straks in Spanje en Italië. Maar, deze weelde komt vooral de Rode Duivels ten goede. De Belgische clubs moeten met lede ogen toekijken hoe ze leeggeplukt worden, zelfs al in de jeugdcategorieën. De acht buitenlanders die Club Brugge kon aantrekken blijken niet echt weelde, getuige alweer de moeizame zege gisteren in de Europa League voorronde. Dan kan je alleen maar vrezen dat de Belgische clubs in Europa te kort gaan schieten. Misschien blijkt de weelde van vandaag wel armoede binnen enkele maanden.

  26-08-2011, 13:09 Geschreven door KJM  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:voetbal, Club Brugge, Anderlecht, Genk, Standard, Europa League, Champions League
  Archief per week
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!