Foto
Inhoud blog
 • probleempje
 • lanceer platform
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Een interessant adres?
  Zoeken met Google


  Foto
  Foto
  Foto
  Laatste commentaren
  water racketen

  30-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.probleempje
  het kan zijn dat de filmpjes soms nie erdoor komen wrry voor dit ongemak

  greetz rocket masters

  30-08-2007 om 19:59 geschreven door rocket masters  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lanceer platform
  lanceer platform

  30-08-2007 om 11:20 geschreven door rocket masters  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  wereld receord 555 m foute boel

  29-08-2007 om 12:10 geschreven door rocket masters  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  1. Wat is een waterraket?
   • Een PET-fles gedeeltelijk met water gevuld, en opgepompt die plotseling wordt vrijgelaten. Het principe is hetzelfde als van een opgeblazen ballon die wordt losgelaten zonder dicht te knopen. Zoals met veel zaken is ook hierover veel meer te vinden op meestal Amerikaanse sites.
  2. Hoe hoog kan een waterraket?
   • Dit hangt natuurlijk van een aantal factoren af. Het prototype bleef zo'n 10 seconden in de lucht. Dit moet dus zo'n 100m geweest zijn.
  3. Is een waterraket gevaarlijk?
   • Het gevaarlijkste moment is aan het einde van het oppompen tot en met de lancering.  Als we goede statiegeld flessen gebruiken en een gewone fietspomp kan de fles alleen nog maar losschieten. Houd dus afstand!
    Dat is ook de belangrijkste reden om een luchtslang aan te schaffen.
    Ook het neerkomen zonder parachute gaat nogal hard.
  4. Is een waterraket leuk?
   • JA! Eén goede lancering en je weet het.
    Na dagen prutsen, zoeken, plakken en monteren en testen of er geen lekken zijn is het zover. Het weer is goed: windstil, droog en niet te koud. Een paar flessen water mee de fietspomp aansluiten, de fles vullen -400 ml is voldoende-  en pompen maar. Houdt ie het? Trekken maar! Iets harder... Tsjjsshh. Waar is ie?! Een fluitend geluid wordt harder en als een Scud boort de raket zich in het bouwland. Wauw! Eens kijken of ik nog iets harder kan pompen...
  5. Als het zo leuk is waarom zie ik ze dan niet vaker?
   • Dit heeft m.i. meerdere oorzaken:
   • Ze zijn niet te koop.(*)
   • Je hebt er nogal ruimte voor nodig.
   • Ze zijn niet ongevaarlijk.
   • Het is hier vaak te slecht weer.
  6. Wat is een lanceerbuis?
   • Buis voor afdichting en voortstuwing van de raket.Waterraket met lanceerbuis animatie. Afkomstig van Paul Grosse's site.
    Op de foto's van de lanceerinrichting het grijze bovenste ding. In de animatie hier rechts de rode, verticale streep. De raket kan zich over de lengte van de buis afzetten tegen de aarde en zo snelheid maken praktisch zonder dat dit water kost. Bedenk dat de raket meer wordt 'afgeschoten' dan 'voortgestuwd'. De stuwfase duurt minder dan 0.1 seconde! En de tijd die de raket op de lanceerbuis doorbrengt is een aanzienlijk deel daarvan.
  7. Hoe hard kan ik een Pet fles oppompen?
   • Dat hangt uiteraard van de fles af, maar onze statiegeld flessen bezwijken pas tussen 15 en 20 bar. (Met een 'normale' -Jumbo- fietspomp is het niet mogelijk deze druk te halen.) Een Jumbo heeft een buisdiameter van 33 mm. (3.3/2)2 * pi = 8.55 cm2 zuigeroppervlak. Iemand van 85 kg kan dus ongeveer tot 10 bar pompen.
  8. Hoe kom ik aan een ontspaninrichting?
   • Zelf maken. De eerste die ik zag was een Gardena snelkoppeling van Clifford Heath.
    Ian Clark heeft een soortgelijke koppeling als uitgangspunt genomen voor zijn Tie wrap koppeling.
  9. Waar haal ik de O-ringen vandaan?
   • (Van uw plaatselijke O-ringen dealer.) Vaak zijn deze te koop als setjes in hobbyzaken. Naast de setjes Tie-wraps!
  10. Wat is de beste lijm?
   • Probeer eens wat en laat het me weten. PL-Premium is hier niet verkrijgbaar. Ik denk dat Bison construktie kit (f 19,- Gamma) vergelijkbaar is. Ik gebruik Kombi power van Bison. Een twee componenten polyurethaanlijm. Het mengen en aanbrengen is echter wel een gesmeer.
    met dank aan: www.jive.nl/~tenkink/faq.htm

  27-08-2007 om 14:42 geschreven door rocket masters  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  lekker

  26-08-2007 om 19:58 geschreven door rocket masters  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/waterracket

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  26-08-2007 om 11:19 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  water rockets dude's

  Rondvraag / Poll
  maak je ook water racketten
  ja
  nee
  ik weet niet wat dat is
  ik weet niet hoe het moet
  Bekijk resultaat


  Een interessant adres?

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!