Inhoud blog
 • Commissaris-generaal Koekelberg
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  wat_politici
  Een kijk op politici
  05-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Commissaris-generaal Koekelberg
  Hoe arrogant kan een mens zijn? Blijkbaar zeer arrogant.

  In een eigen rondzendbrief maant de politiebaas de agenten aan tot budgettaire discipline, voorzichtigheid bij dienstreizen. Dan zijn de onkosten voor zijn eigen "dienstreis" wel erg overdreven. Ongeveer 92000€, dat heeft die "dienstreis" gekost. Om een internationale job te bekomen. Volgende keer dat ik solliciteer zal ik de onkosten ook naar juffrouw Turtelboom sturen. Zou ze dit ook betalen?

  Ter zijner verdediging wordt gezegd dat het belangrijk is dat Belgische mensen meedingen naar internationale posities van organisaties. Is dit zo? Zou het niet beter zijn om voor zulke posities "de beste man/vrouw op de juiste plaats" te kiezen? Zonder "omkoperij" door recepties, geschenkjes, enz... .
  En natuurlijk kunnen ze niet in economy class vliegen. Dat zou toch onder hun niveau zijn toch? Ik heb nog niet kunnen ontdekken of zij business-class of first-class gevlogen hebben.

  En wie zetelt er in het Comité-P? Bart Van Lijsebeth, top-ambtenaar. Guy Cumps, top-ambtenaar. Diane Reynders, top-ambtenaar. Herman Daens, top-ambenaar. Emile Dejehansart, ?. Allen top-ambtenaren net zoals de heer Koekelberg. Ik kent ons? Hoe "onafhankelijk" is die Comité-P werkelijk? Misschien voor gewone politiemensen, die hun werk zo goed mogelijk proberen te doen, zijn ze onafhankelijk en streng, maar voor hun gelijken?

  En dan zijn er natuurlijk de beruchte secretaresses. In elk normaal bedrijf zouden zij al lang ontslagen zijn. Maar natuurlijk zo niet in het zo beruchte belgische ambtenarenkorps. Het wordt hoog tijd dat de speciale statuten die ambtenaren genieten afgeschaft worden. Al deze statuten zijn een klap in het gezicht van de mensen die werken in de privé-sector.

  En nu komen we bij de minister. Annemie Turtelboom. Ze raakte niet verkozen bij de verkiezingen in 2007, maar toch werd ze door de open-VLD naar voren geschoven als minister. Eerst als minister van Migratie- en asielbeleid, daarna als minister van Binnenlandse Zaken. Voor mij tot nu toe beiden een ramp. Niets aan de hand, deontologische fouten, en binnenkort "ik kan niets doen". Of hoe een politica bochten maakt zodanig dat het haarzelf goed uitkomt. Misschien moet zijzelf dan maar ontslag nemen. Want zij is tenslotte toch de eindverantwoordelijke voor Koekelberg zijn luxe-reisje?

  92.000€. Zoveel heeft dit tripje gekost. 5 gewone mensen verdienen dit per jaar. Voor vele duizenden gepensioneerden is dit ongeveer 5 jaar van inkomsten. In tijden dat de politici (met open-VLD op kop) roepen om besparingen en loonmatiging in de privé-sector is dit schandalig. Schandalig van Koekelberg, maar evenzeer van alle politici die het mogelijk maken en gemaakt hebben om zulke excessen te laten gebeuren....... juffrouw Turtelboom, vertrek aub. Zoek een echte job als je er een vindt.


  05-03-2011 om 23:03 geschreven door Pol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Turtelboom,minister,Koekelberg,commissaris-generaal,politie,open-VLD
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 28/02-06/03 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Rondvraag / Poll
  Moet Minister Annemie Turtelboom ontslag nemen?
  Ja
  Nee
  Ik twijfel nog
  Bekijk resultaat


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!