WANHOOP HOEILAART
zaalvoetbalclub
Volgende wedstrijd, thuis tegen Roem II Hoeilaart - vrijdag 18 maart - 21u - sporthal Hoeilaart

13-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop raakt moeilijk uit dipje maar wint wel

Ook deze week geraakte wanhoop heel moeilijk voorbij het lager geklasseerde Sjal Machelen. Wanhoop had het een beetje moeilijk met het grote terrein en ‘de moeilijke bal’ maar creëerde toch z’n kansen. De eerste helft ging het spel op en neer en beide keepers hadden hun werk. Machelen scoorde alsnog het enige doelpunt van die helft: 0-1. Dit doelpunt kwam er na een foutje van de Gunne, daaropvolgend nestelde de kapitein van Sjal de bal heel mooi hoog in de hoek.

Na de rust veranderde Wanhoop op aangeven van Chelle zijn tactiek. Er kwam meer vertrouwen en er werd ook gescoord: via een corner van Rik belandde de bal bij Peter en die maakte gelijk. Iets later plaatste Stoof de bal mooi links van de keeper en Wanhoop kwam meteen op voorsprong. In de slotminuten kon de Gunne winst verzekeren.

Voor Wanhoop was Riemer de man van de match. Hij keepte niet alleen schitterend, maar speelde ook vaak mee zodat er met z’n vijven kon worden aangevallen.

FCW speelde met: Riemer, Chelle, Gunne (1), Rik, Peter (1) en Stoof (1)
    13-12-2010, 10:43 geschreven door Wanhoop
    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierde verlies op rij voor Wanhoop
    0 op 8 voor Wanhoop, dat van de top van het klassement redelijk snel naar de kelder is gesukkeld... Tegen de leider uit Zaventem werd het, na een nochtans niet zo slechte wedstrijd, 5-8.

FCW speelde met: Riemer, Yee(2), Davve(2), Ben(1), Jennes, Stoof en Chelle

04-12-2010, 17:40 geschreven door Wanhoop
    17-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3de verlies op rij wist goede start uit
    Wanhoop verloor na zijn slechtste match van het seizoen bij Joepie Oudergem. Het werd 6-5.

Het begon slecht, want na een paar minuten stonden we al twee goals achter. Stoof en Yee maakten echter snel gelijk. Wanhoop kwam opnieuw op achterstand, maar Gunne en weer Stoof zorgden ervoor dat we toch met een voorsprong de rust in konden...

De tweede helft begon zoals de eerste, met twee snelle goals van de tegenstander, zodat we weer op achterstand kwamen. Die achterstand werd wat later zelfs nog vergroot. In een te matig slotoffensief kon Stoof nog wel de aansluitingstreffer scoren, maar daar bleef het bij.

FCW speelde met: Tom, Rik, Peter, Riemer, Yee (1), Gunne (1), Stoof (3)

17-11-2010, 23:37 geschreven door Wanhoop
    15-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop verliest van Mambo
    Wanhoop startte sterk aan de competitie, maar incasseerde tegen Mambo Drogenbos een tweede nederlaag op rij en zakt zo weg uit de top van de rangschikking. De nederlaag was te wijten aan een zwakke eerste helft en een gebrek aan afwerking in de tweede.

Mambo startte snedig en liep snel uit tot 0-2, vooraleer Stoof kon tegenscoren. Maar Wanhoop verdedigde matig en ongeconcentreerd en liet zijn tegenstander nog voor de rust uitlopen naar 1-4.

De tweede helft was van een veel betere kwaliteit, en Wanhoop bleef erin geloven. De vele kansen werden echter gemist, Stoof kon de achterstand nog wel wat verkleinen, maar een aansluitingstreffer zat er niet meer in, laat staan een gelijkmaker of winning-goal. Jammer!

FCW speelde met: Tom, Michel, Gunne, Sven, Stoof (2), Rik en Peter

15-11-2010, 10:40 geschreven door Wanhoop
    03-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maatje te klein voor leider
    Leider Cosmos was jammer genoeg veel te sterk voor een gehandicapt Wanhoop, dat slechts nipt met vijf spelers aan de aftrap kwam. In een eenrichtingswedstrijd werd het 1-9. Rik kon met een vrije trap de eer redden.

Wanhoop blijft wel bovenaan meedraaien.

FCW speelde met: Tom, Rik(1), Yee, Peter en Stoof

03-11-2010, 23:37 geschreven door Wanhoop
    18-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop in slotfase voorbij Mic Mac Zaventem
    Het ongelukkige verlies van vorige vrijdag werd snel weggespoeld in Zaventem. Een gesloten begin leverde een aantal kansjes op aan beide kanten, maar het was Jennes die de bezoekers op voorsprong bracht. Voor de rust kon de thuisploeg echter nog twee keer profiteren van slecht Wanhoop-verdedigen en we gingen rusten met een niet al te geruststellende achterstand.

Ook in de tweede helft duurde het lang vooraleer er een gaatje kwam, en een aantal reuzekansen werden gemist. Uiteindelijk kon Yee dan toch de gelijkmaker binnenprikken, en was de veer gebroken. Stoof, Yee en opnieuw Stoof zorgden snel voor 2-5 en Tom keepte een sterke wedstrijd. In de slotminuut scoorde Zaventem nog tegen, maar voor hen was het kalf dan al verdronken.

Wanhoop pakt 8 op 10 en mag terugblikken op een geslaagde start. Volgende week komt leider Cosmos op bezoek, dat wordt andere koek.

FCW speelde met: Tom, Michel, Stef, Jennes (1), Yee (2), Stoof (2)

18-10-2010, 23:55 geschreven door Wanhoop
    16-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knullig onderuit in de slotminuut
    Wanhoop is zijn maximum kwijt, niet toevallig tegen zijn "zwarte beest" Filosofia Overijse. Het had nochtans anders kunnen lopen, maar een flinke dosis pech en een warrig leidende scheidsrechter beslisten er anders over.

De wedstrijd startte zelfs zonder scheidsrechter, en Stoof nam de fluit dan maar ter hand. Na tien minuten bleef de gesloten wedstrijd op 0-0 steken, en kwam de ref aan uit het verre Drogenbos. Er kwamen stilaan wat meer kansen voor beide teams, en Filosofia kon er eentje verzilveren: 0-1. Yee stak echter een leuke solo in elkaar en Stef knalde even later in het dak van het doel. Filosofia scoorde nog tegen, en zo konden we rusten met 2-2.

Na de pauze bleef het spel op en neer gaan, en Sven bracht Wanhoop op voorsprong. Na een dubieuze vrije trap, die eerst in ons voordeel was gefloten, maakte Overijse weer gelijk. In de laatste minuut kreeg Wanhoop dan op een heel lullige manier het deksel op de neus: een zondagsschot dat meters buiten ging, week af op de knie van een tegenstander en verdween achter Tom tegen de netten: 3-4 en het eerste (punten)verlies voor een ontgoocheld Wanhoop.

FCW speelde met: Tom, Sven (1), Stef (1), Yee (1), Michel, Peter en Dirk

16-10-2010, 00:00 geschreven door Wanhoop
    09-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop wint derby na superspannend slot en pakt 6 op 6!

De affiche van deze voetbalderby leek van bij het begin veelbelovend: de oudste speler van Roem II Hoeilaart was immers 5 jaar jonger dan de jongste speler van Wanhoop. Een duel tussen jeugdig geweld en ervaren oud-strijders in het vak.

Wanhoop had in de beginfase de beste kansen maar het was toch Roem dat tweemaal kon scoren 2-0. De wedstrijd ging op een stevig tempo over en weer. Davve maakte de aansluitingstreffer, Sven bracht daaropvolgend de bordjes in evenwicht. Net voor rust prikte Roem nog de 3-2 tegen de netten.

Kort na de pauze maakte een sterk spelende Davve gelijk, maar ook dit liedje duurde niet lang want meteen daarop stond Roem opnieuw op voorsprong. Stef bleef ondertussen op de bank met een blessure. De wedstrijd ging spannend en sportief verder.

Aanvallers Peter, Davve en Sven bleven voor gevaar zorgen voor het Roemse doel. Ook verdedigers Rik, Michel en Ben liepen de gaten dicht, terwijl Riemer z’n netten clean hield. Na een mooie actie van Ben stond het verdiend gelijk.

Maar ook deze voorsprong kon Wanhoop niet lang vasthouden want na de volgende fase stond Roem opnieuw voor. Op 6 minuten van het einde was het offensief verdediger Rik die de bordjes voor de zoveelste keer in evenwicht bracht.

Meteen daarop vroeg afgevaardigde Stoof een time out aan opdat dezelfde scenario’s als voorheen niet meer zouden opdoemen. Davve vroeg aan de coach nog : 3 punten of 1, Stoof gaf aan dat 2 genoeg was . Op 3 minuten van het einde was het zover. Davve bracht Wanhoop op voorsprong en Sven verdubbelde mooi

Eindstand 5-7.

Een zeer mooie overwinning en 2 punten voor de bezoekers in eigen sporthal !

Wanhoop speelde met Riemer, Stef, Sven (2) Davve (3), Ben (1), Rik (1), Michel en Peter.

09-10-2010, 13:11 geschreven door Wanhoop
    02-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop blijft foutloos
    Wanhoop heeft een goede start genomen. Tegen Oudergem '78, dat vorig jaar nog met 0-5 bij ons kwam winnen, werd nu gewonnen met 8-4.

Wanhoop startte goed en Sven kon een hoekschop in doel devieren. Oudergem scoorde echter snel tegen. Yee zorgde voor een nieuwe voorsprong, maar ook deze hield niet lang stand. Peter zorgde voor een 3-2 ruststand.

Na de pauze was Wanhoop de betere ploeg. Yee diepte de kloof uit maar toch kon Oudergem weer op gelijke hoogte komen. Daarna was het echter uit met de pret. Twee maal Yee en twee maal Sven zorgden voor de 8-4 eindstand. Wanhoop blijft zo met het maximum.

FCW speelde met: Tom, Rik, Michel, Stoof, Peter (1), Sven (3) en Yee (4)

02-10-2010, 00:28 geschreven door Wanhoop
    27-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdienstelijk Wanhoop uit de beker tegen eersteprovincialer Lennik
    De eerste ronde van de beker kondigde zich met de komst van Lennik zwaar aan. De derde in eerste provinciale leek te hoog gegrepen, en Wanhoop trad aan zonder reserves. Toch startte de thuisploeg het best aan de wedstrijd, en Gunne en Dirk misten goede kansen op de openingstreffer.

Maar Lennik herpakte zich en schakelde een versnelling hoger. Na tien minuten scoorden ze 3 keer in evenveel minuten en de wedstrijd leek gespeeld. Na nog twee tegendoelpunten voor de pauze leek het zelfs een afstraffing te gaan worden voor de thuisploeg.

Maar Wanhoop vocht terug en Yee zorgde met 2 doelpunten voor nieuw leven in de wedstrijd. Lennik kon slechts 1 keer tegenscoren, zodat een "normale" 2-6 de eindstand was.

Wanhoop speelde met: Tom, Dirk, Rik, Gunne en Yee (2)

27-09-2010, 23:40 geschreven door Wanhoop
    03-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterke start van Wanhoop
    Voor het eerst sinds jaren kon Wanhoop zijn openingswedstrijd nog eens winnen. In een spannende match werd Rillpus Etterbeek verslagen met 4-3.

Stef brak het allemaal open met een doorbraak op rechts en een goede voorzet, die Stoof maar binnen te leggen had. Wanhoop verdedigde scherp, maar kon toch niet verhinderen dat Etterbeek tegenscoorde: een schot verdween door een aantal benen via de paal binnen. Ruststand 1-1.

Meteen na rust kreeg Wanhoop een vrije trap, die door Stef snoeihard voorbij de bezoekende doelman werd getrapt. Een kopie van het eerste doelpunt volgde echter, zodat de bordjes weer in evenwicht hingen. Peter kon de bal echter veroveren op het middenveld, de uitgekomen doelman omspelen en ons weer op voorsprong brengen, maar een dom balverlies leidde de 3-3 in.

Matchwinnaar Peter draaide even later mooi weg van zijn bewaker en tipte de bal in doel. Een voorsprong die Wanhoop niet meer inleverde, meteen goed voor de eerste punten van het nieuwe seizoen.

FCW speelde met: Tom, Yee, Jennes, Stef (1), Stoof (1), Peter (2)

03-09-2010, 23:48 geschreven door Wanhoop
    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mentaal sterk Wanhoop in eerste oefenmatch
    Vlak voor de wedstrijd raakte bekend dat Rik papa was geworden en dus niet kon meespelen... Foei Rik, laat uw ploeg maar in de steek ;-)
    Een dikke proficiat gewenst aan de kersverse papa!!!

De match zelf was tegen Brussels Europe. Vorig jaar nog vijfde in onze reeks, wat hen een onverwachte promotie naar derde opleverde, zodat we eigenlijk speelden tegen een ploeg uit een hogere afdeling. Peter was de Wanhoop-nieuweling aan de aftrap.

Automatismen dienden te worden gezocht en dat bleek in de eerste helft. Wanhoop kwam al snel 3-0 achter. Stoof milderde maar het werd direct weer 4-1. Vlak voor rust kon Yee het verschil weer terugbrengen tot 2 goals.

In de tweede helft zagen we een beter en scherper Wanhoop. Stoof scoorde de aansluitingstreffer en debutant Peter hing de bordjes in evenwicht. Even later ging Michel door op links, zijn voorzet werd door de tegenstander in eigen doel gewerkt en zo stond Wanhoop zelfs voor. In de slotfase kregen ze dan toch nog de gelijkmaker te verwerken.

FCW speelde met: Tom, Michel, Peter (1), Yee (1) en Stoof (2)

07-08-2010, 10:54 geschreven door Wanhoop
    24-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reeksindeling 2010-2011 - Statistieken 2009-2010
    De reeksindeling voor het volgende seizoen is bekend gemaakt. Rechts kunt u al de "voorlopige stand" zien. Zoals u merkt, is alles nog mogelijk...

Voor het archief nog even de statistieken van het vorige seizoen.

01-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop verliest ook laatste match en eindigt teleurstellend 9de
    Ook in de laatste wedstrijd van het seizoen was Wanhoop niet scherp genoeg. Een paar maanden geleden stonden we nog mooi vierde, maar de slechte resultaten zorgden uiteindelijk voor een plaats in de kelder van de rangschikking.

Ook gisteren kwam de thuisploeg weer snel 0-3 achter. Michel voor en Matte, in zijn afscheidswedstrijd, na de pauze brachten de spanning terug in de match en even geloofden we in een terugkeer. Maar het was Brussels Europe dat de score verder kon uitdiepen: 2-5.

FCW speelde met: Tom, Michel (1), Rik, Stoof, Matte (1), Gunne en Dirk

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-05-2010, 14:56 geschreven door Wanhoop
    26-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeilaartse derby eindigt weer op 5-5
    Wanhoop is er opnieuw niet in geslaagd om zijn Hoeilaartse rivaal van Roem II te kloppen. In een boeiende wedstrijd werd het, net als in de heenmatch, 5-5.

Het begon nochtans rampzalig. Concentratieverlies leidde meteen maar liefst 3 doelpunten van de tegenstander op, en in een mum van tijd leek de wedstrijd gespeeld. Wanhoop balde echter de vuisten en Stoof scoorde en liet Sven de aansluitingstreffer aantekenen. We gingen rusten bij een 3-2 achterstand.

Na de pauze ging Sven even door en bracht Wanhoop eigenhandig op voorsprong met zijn 2de en 3de goal. Ook Yee pikte een doelpuntje mee. Toch kantelde de wedstrijd opnieuw, en kon Roem nog terugkomen.

Wanhoop komt zo achteraan in de middenmoot terecht en moet winnen tegen directe concurrent Brussels Euroboys om toch nog de top 5 te bereiken, die lang makkelijk haalbaar leek.

FCW speelde met: Tom, Rik, Dirk, Michel, Sven (3), Yee (1), Stoof (1)

Volgende en laatste wedstrijd: vrijdag 30/4 om 21u, thuis tegen Brussels Euroboys.

26-04-2010, 23:28 geschreven door Wanhoop
    09-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummers 2 en 3 blijken te sterk
    Tegen Travoo Herent, tweede in de stand, speelde een goed gegroepeerd Wanhoop sterk mee. Stef en Yee scoorden en Sven dwong zelfs twee own-goals af. In de allerlaatste minuut kregen ze jammer genoeg het deksel op de neus.

FCW speelde met: Rik, Stoof, Stef (1), Yee (1) en Sven

In een uitgestelde wedstrijd was ook Filosofia Overijse te sterk. Bij de rust stond het al 3-0. Vlak na de pauze werd het zelfs 4-0, maar 2x Stoof en Gunne leken de spanning terug te brengen. Drie doelpunten van Overijse zorgden echter voor een nieuwe nederlaag.

FCW speelde met: Tom, Rik, Gunne (1), Yee, Stef, Stoof (2)

Volgende wedstrijd: vrijdag 23 april, "uit" tegen Roem II Hoeilaart, 21u sporthal Hoeilaart

09-04-2010, 16:01 geschreven door Wanhoop
    27-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop klopt jonkies van Everberg
    Wanhoop startte zonder wisselspelers tegen een jonge ploeg (met veel wisselspelers) uit Everberg, die bovendien hoger geklasseerd stond. Het leek dus geen gemakkelijke avond te worden.

Toch begon Wanhoop sterk: defensief werd er weinig weggegeven en af en toe werd efficiënt tegengeprikt. Stoof voelde zich in zijn sas: hij stuurde Riemer op weg naar de 1-0 en scoorde zelf twee keer. Vlak voor de rust scoorde Everberg tegen.

Toen vlak na de rust meteen de 3-2 viel, kwam er even ongerustheid in de Wanhoop-rangen. Gelukkig kwam Stef de linies versterken en konden we eindelijk een welverdiende rustperiode inlassen. In de slotfase zorgde Stef zelf met een mooie voorzet voor een own goal en de eindstand: 4-2!

FCW speelde met: Tom; Riemer(1), Dirk, Rik, Stoof (2), Stef

In de stand rukt Wanhoop opnieuw op naar de vierde plaats, maar het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Tussen plaats 4 en 8 ligt maar 1 puntje. Aan de top van het klassement vierde Dogs Drogenbos dit weekend de titel: zij verloren nog geen punt en kunnen nu ook mathematisch niet meer worden bijgehaald. Wanhoop zelf staat voor een moeilijke week: uitwedstrijden bij de nummers 2 (vrijdag 2/4) en 3 (dinsdag 6/4). Het wordt dus moeilijk om de vierde positie, die misschien wel recht geeft op promotie naar derde, te behouden...

Volgende wedstrijd: vrijdag 2/4, 21u, uit bij Travoo Herent!

27-03-2010, 11:25 geschreven door Wanhoop
    17-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop herpakt zich tegen (Mic) mak Zaventem
    Wanhoop lijkt het dipje overwonnen te hebben en vond het doel weer tegen Mic Mac Zaventem. Het werd maar liefst 2-14!!!

Kevin T speelde nog eens en liet zich meteen gelden: een paar assists en goals later stond er een 0-9 ruststand op het bord. Gunne scoorde tussendoor nog even de goal van zijn leven.

In de tweede helft liet Wanhoop de voet van het gaspedaal, maar kon het toch nog 5x scoren. Jammer genoeg prikte Zaventem er ook twee tegen, zodat Tom geen clean sheet kon voorleggen.

FCW speelde met: Tom, Riemer (2), Gunne (3), Dirk (2), Kevin (6) en Stoof (1)

Volgende wedstrijd: vrijdag 26/3 thuis tegen rechtstreekse concurrent voor de top 5 Everberg. We zijn voorlopig nog met wat mensen te weinig, dus komen is de boodschap!

17-03-2010, 22:07 geschreven door Wanhoop
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop verliest thuis zwaar van staartploeg Mambo Oudergem
    Het dipje van Wanhoop zet zich door. Na het 0-5 verlies tegen Oudergem '78 en het gelijkspel tegen rode lantaarn Erps-Kwerps, gingen we nu ook de boot in tegen dat andere Oudergem, ook al een staartploeg... En hoe. Het werd 3-10.

Nochtans begon Wanhoop met een sterk team en wees niks op een blamage in de eerste helft. We gingen rusten met 2-2. Maar na de rust gingen de boeken finaal toe en kreeg gelegenheidsdoelman Rik er nog 8 extra om de oren. Voor Wanhoop scoorden Sven (2) en Davve.

17-03-2010, 22:03 geschreven door Wanhoop
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop morst punten bij rode lantaarn

Hierbij een kort verslag van de 'reporter' ter plaatse. Eindstand was 5-5...

Ik heb de goaltiming niet echt opgevolgd, maar Wanhoop stond bijna heel de match met een goaltje voor. Het duurde tot de laatste 2 minuten voor Erps-Kwerps de gelijkmaker binnentikte. Verder moet gezegd worden dat het een evenwichtige match was. Wanhoop had nooit de twee punten binnen het bereik.

Ben begon en eindigde de Wanhoop score, daartussen scoorden Rik, Gunne en Stoof. Michel offerde zich op om in de goal te staan. Enigszins ontgoocheld dwaalden we de kleedkamer binnen.

FCW speelde met: Michel, Ben (2), Rik (1), Gunne (1) en Stoof (1)

17-03-2010, 22:00 geschreven door Wanhoop