Dichter in de stilte

Een bloemlezing uit de vijf al verschenen bundels van Walter Suys. Deze blog-bundel zal regelmatig aangevuld worden met meer gedichten uit zijn oeuvre. 

Inhoud: 31 gedichten


Archief
 • Alle berichten
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • Roland Bergeys
 • Poëzie-leestafel
 • Foto
  Een parade
  van woorden
  in eenvoud
  geschreven
  een verhaal
  voor ingewijden
  Foto
  Walter Suys
  Dichter in de stilte
  Eigen stapstenen in de wereld van de Poëzie
  Er zijn geen (recente) berichten meer...

  Klik op de pijl naar links voor het archief...


  Foto

  Walter Suys, geboren in Duffel in 1960, publiceerde reeds volgende bundels: Spiegel (1988), Een woord in de stilte (1990), Een gelaat in de menigte (1991), Een mens Ion (1992), Signalen van Kuanyin (1993) en voor theater de eenakter Broers (1992). 

  Las voor uit eigen werk tijdens o.a. Poëziefestival Gent, Erato's Nacht van de poëzie en in verschillende literaire cafe's: Den Hopsack, Trein Der Traagheid, Kunstencentrum Poesjkin, Don Quichotte. 

  Was medeoprichter van het literaire gezelschap 'De Statiepoweten' Hove.

  Over zijn bundels: 
  Spiegel ... alhoewel ruw van uitzicht en ver van gestileerd is deze bundel een proeve van waar ontluikend dichters talent (HB)

  Een woord in de stilte ... in deze bundel zoekt het ik-personage een weg doorheen de jungle van de sentimenten van het leven.... De stilte van Walter Suys vraagt om een woord, om een uitleg, om een verklaring, om een gedicht... de stilte van Walter Suys heeft gevoelige oren. (HB)

  Een gelaat in de menigte ... zijn derde bundel is de getuige van een ver doorgedreven dichterlijke evolutie... Walter Suys is in deze bundel erin geslaagd om gevoelens samen te ballen en deze emoties te laten exploderen in de context van een eenvoudige structuur... zijn gedichten zijn als glas zo helder ...

  Ion ... Is de mens Ion de ziel van de dichter. Of is hij wat de mens het liefst verborgen houdt... 

  Signalen van Kuanyin ... zijn werk neigt meer en meer naar het mystieke dat doorweven wordt met magisch-realistische elementen... Walter Suys evolueert... zijn werk volgt deze weg. (HB)


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!