Inhoud blog
 • We zijn vertrokken!
 • Toch maar een blog!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Reis mee!

  11-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn vertrokken!
  Het is zover... Philippe, Julie, Elisabeth, Sarah en Marijke zijn vorige week terug naar huis vertrokken, na drie geweldig toffe maanden stage in Montevideo!
  Na enkele dagen opwarmen in Montevideo, ben ik dan mijn reis aangevat: met de bus naar Porto Alegre, het zuiden van Brazilie. Meteen de onaangename kant van het reizen mogen leren kennen: misselijk op de nachtbus en paspoortproblemen, maar gelukkig waren beide obstakels slechts van korte duur, en kon het aangename aspect snel beginnen!
  Hier in Porto Alegre ben ik verzeild geraakt in een zalig hostel! Heel behulpzame eigenaars, huiselijk, vertrouwd, niet te duur, fijne buurt, uitgebreid ontbijt, noem maar op! Er verblijven enerzijds mensen van over heel de wereld, maar anderzijds ook veel Braziliaanse jongeren, die hier een tijdje werken of studeren, heel interessant. Zo ontmoette ik 2 Brazilianen van mijn leeftijd, die het hele land (en dat is gigantisch) afreizen om overal het ingangsexamen geneeskunde af te leggen. Met hun spaarcenten van de voorbije jaren, nemen ze bussen en vliegtuigen om de grote afstanden in Brazilie te overbruggen, en hopen ze op die manier hun kansen om binnen te raken in een universiteit te vergroten. Echt bewonderenswaardig! Ze zijn hier als het ware een beetje toerist in eigen land, maar maakten er hun werk van om tussen het studeren door mij veel te vertellen over de Braziliaanse cultuur, en de tofste plekken in het land.
  Gisteren werd ik in het hostel plots aangeklampt door een cameraploeg van de Braziliaanse TV, die een reportage maakten over toerisme in Brazilie. Zij wilden weten wat ik hier deed, enz... Veel meer kon ik er niet uit opmaken, aangezien mijn kennis van het Portugees zeer beperkt is :) Maar met Spaans, Engels en veel goede wil, heb ik dan toch een heel interview moeten geven, haha.
  Ook heb ik hier in Porto Alegre een Spaanse en twee Fransmannen ontmoet, iedereen op zijn eentje op pad. Zij waren elk al even aan het reizen in Zuid-Amerika, en gaven me vele nuttige tips. Zo vond ik dankzij hen een promotie om vandaag voor ongeveer dezelfde prijs als een 16-uur-durende-busrit, een vlucht te nemen naar de watervallen van Iguazu! Onverwachts vertrek ik dus binnen enkele uren al naar dit veelbelovende natuurwonder! Ik ben benieuwd.
  Verder staan de komende weken Florianopolis, Curitiba, Paraty en Rio de Janeiro op het programma.
  Fotos van Porto Alegre en Iguazu volgen binnenkort!

  Que pasen bien,
  Saludos,

  G

  11-01-2012 om 16:15 geschreven door gunther  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch maar een blog!
  Hola chiquilinas!

  Na wat geaarzel, wikken en wegen, heb ik besloten om toch een ware blog aan te maken!
  Het is en blijft een makkelijke manier om iedereen tegelijk een beetje op de hoogte te houden van het reilen en zeilen hier.
  Ik zal proberen regelmatig wat te posten, afhankelijk van de kwaliteit van de internetverbindingen die ik tref onderweg :)
  Geniet ervan!

  Gunthero

  11-01-2012 om 15:55 geschreven door gunther  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 09/01-15/01 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!