Inhoud blog
 • Deel 2: Korte inhoud
 • Deel 3: Toneelaspecten
 • Deel 1: Topische vragen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Waarheid, durven of doen.

  12-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deel 2: Korte inhoud
  Wie?
  De eerste actrice was Zoë Struyve die speelde als Sam. De tweede actrice was Emmie Tack die speelde als Ellen. De laatste actrice was Elena De Bacquer die speelde als Hanna.
  Korte inhoud: Het toneel ging over 3 meisjes die naar een internaat moesten en dezelfde kamer deelden. Ellen accepteerde het vrij snel en zaagde er niet veel over maar was in het begin toch wat arrogant tegen de andere meisjes. Ze had haar ouders zo goed als nooit gezien en daardoor zat zij op het internaat. Ze had ook een vriend in Frankrijk. Sam had het heel moeilijk, ze was grof tegen de 2 andere meiden en ze dronk veel alcohol. Later in het verhaal kreeg je te horen dat haar vader niet haar echte vader was maar haar oom. Haar oom was dan haar vader. Door haar moeilijke jeugd had ze een heel arrogant karakter waardoor ze naar het internaat moest. Hanna was een redelijk stil meisje. Ze was totaal niet arrogant maar ze was een softie. Hanna had niet echt een bepaalde reden om naar het internaat te komen.  Ze had het meest problemen met Sam, meestal ging het over de domste dingen. Na ze het internaat en elkaar gewoon waren hadden de 3 meiden het spelletje 'waarheid, durven of doen' gespeeld. Zo kwamen ze te weten dat Hanna elke zomer op naar een naturistenkamp ging. Sam vond dit erg schokkend. Voor de rest was er niets speciaal gebeurd in de scene buiten dat ze dan nog bijna betrapt werden.  Naar het einde toe kreeg Hanna een relatie met hun leraar Nederlands. Sam was hier zo jaloers op dat ze in Hanna haar gsm gesnuffeld had en berichtjes had gestuurd. Na een hevige ruzie vertelde Sam het van haar ouders en de 3 meiden besloten na hun gemeenschapsdienst drank te stelen. In de volgende scene zag je dat de meiden bij het bureau zaten van Mevrouw De Volder. Dit was een begeleider van het internaat. De meiden waren dronken en bijna naakt betrapt Waarschijnlijk hadden ze weer een spelletje waarheid, durven of doen gespeeld. Hun gsm was afgenomen en ze mochten verschillende dingen niet meer doen. Sam had er genoeg van en was zo kwaad dat ze terug ging naar het bureau ging van Mevrouw De volder en haar neersloeg met een stoel. Dat was het einde van het toneel.

  12-05-2014 om 21:19 geschreven door Gaëthan Peersman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deel 3: Toneelaspecten
  1) Het decor: Het decor was vrij eenvoudig, er stonden 3 bedden en 3 tafels . Op de tafels lagen schoolspullen. Dit stelde de kamer van de meiden voor. De achtergrond was gewoon een gordijn wat eigenlijk een plaats moest voorstellen met de kleerkast. Dit is het enige wat ze ook echt nodig hadden want het grootste deel speelde zich af in de kamer. Als ik de zaal binnenkwam vielen me de bedden onmiddellijk op en ik dacht dat het voor een slaapfeestje was. Ik dacht dit ook door de titel omdat 'waarheid, durven of doen' vaak gespeeld wordt op slaapfeestjes.
   
  2) De belichting: Meestal was het podium helemaal verlicht. Wanneer er een volgende scene kwam gingen alle lichten uit, een paar lampen werden slechts gedimd zodat we nog iets konden zien. Er speelde een muziekje terwijl het donker was. Wanneer de actrices waarheid, durven of doen speelden zaten ze dicht bij elkaar en was alleen dat stukje verlicht. Dit om echt de aandacht op hun te vestigen. Bijna het hele stuk was het podium volledig verlicht, dit was belangrijk omdat we dan goed wisten dat het zich nog steeds in de kamer afspeelde. 

  3) De mimiek: Ze acteerden alle drie heel goed en hun mimiek was dus ook zeer goed en echt. Wanneer Sam boos was  zag je echt aan haar gezicht dat ze boos was en ze moest hier dan ook niet lachen. De anderen lachten dan ook niet, ze bleven allemaal goed in hun rol. Niet alleen Sam maar ook de andere 2 meiden hadden een goede mimiek, ik heb nooit een glimlachje gezien wanneer dat het niet moest zijn. De mimiek is natuurlijk heel belangrijk in een toneel. Als de acteurs bedrukt kijken wanneer ze eigenlijk blij moeten zijn in het toneel zou het een rare indruk geven en dit zou ook de kwaliteit van het toneel verminderen.

  12-05-2014 om 21:16 geschreven door Gaëthan Peersman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deel 1: Topische vragen
  Wie? 
  De acteurs waren Zoë Struyve, Emmie Tack en Elena De Bacquer. Ze hebben dit toneel zelf georganiseerd.
  Wat? 
  De naam van het toneelstuk is 'Waarheid, durven of doen.' Het type was komedie en tragedie.
  Waar?
  Het werd gespeeld in de Gaston Martenszaal in Zulte. 
  Wanneer?
  Dit toneel speelde op Zondag 11 mei om 19:00.
  Waarom?
  Het toneel ging over 3 meisjes die naar een internaat moesten. De reden waarom is om te laten zien dat niet iedereen het makkelijk heeft als ze naar een internaat moeten. Dit wouden ze denk ik aan ons duidelijk maken door dit toneel op te voeren.

  12-05-2014 om 19:37 geschreven door Gaëthan Peersman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/05-18/05 2014

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!