VWLuchtpompers
Inhoud blog
 • TOPDAG EREMBODEGEM
 • 18 maart 2018 : STATUTAIRE LEDENVERGADERING
 • VW MINIATUURBEURS - 26/11/2017
 • Nog enkele belangrijke data om te onthouden ....
 • Schellebelle "Back to the roots # 3" op Paasmaandag 17 april 2017
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Actuele Nieuwtjes
  15-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 maart 2018 : STATUTAIRE LEDENVERGADERING
  De statutaire ledenvergadering gaat dit jaar door op zondag 18 maart.
  Zoals gewoonlijk hebben we eerst een vergadering, gevolgd door middagmaal en daarna een uitstap met bezoek.

  De vergadering gaat door in "DEN HEKSENKETEL" - Belzeelsestraat 23 - Evergem.
  Verzamelen vanaf 10.30 u - zodat we de vergadering stipt om 11 uur kunnen starten.

  In de heksenketel gebruiken we ook een middagmaal. - Meer info daarover vind je in het Luchtpompertje van januari laatstleden.

  Na het middagmaal gaat het richting Nevele, naar het Kuipersmuseum. - Legekouter 5 - Nevele.
  Eventueel volgt er na het museumbezoek - voor wie daar zin in heeft - nog een afzakkertje in de sfeervolle Pottenbakkerij 't Hoveken - Meerskant 3 te Deinze.

  Vooraf inschrijven voor de vergadering bij Armand van Bogaert : vanbogaerta@telenet.be

  15-02-2018, 22:21 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  07-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VW MINIATUURBEURS - 26/11/2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zondag 26 november organiseren de VW Luchtpompers voor de 11e maal hun VW Miniatuurbeurs in zaal 'Telex', Kerkhofweg 2 te 9770 Kruishoutem.  Op deze beurs vind je een rijk aanbod van nieuwe en tweedehandse miniaturen van de VAG-groep (VW, Audi, SEAT,...) naast gadgets, sieraden,... van deze merken.  Daarnaast is er ook een tentoonstelling van (delen van) verzamelingen over VW's, buggy's,...  Het is tevens een ontmoetingsplaats voor gelijkgezinden en er wordt gezorgd voor het natje en het droogje.  Een leuke gezinsuitstap zo net voor de Siint- en eindejaarsdagen.

  07-11-2017, 09:36 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog enkele belangrijke data om te onthouden ....
    21 mei : rondrit Aircooled Belgium in het Ieperse

    2-5 juni : Clubweekend in Werchter

    25 juni : Vespa meets VW op de zeedijk in Middelkerke

   

  ---> meer nieuws volgt later !

  18-02-2017, 20:45 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schellebelle "Back to the roots # 3" op Paasmaandag 17 april 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Back to the Roots #3


  De eigen meetings van VW Luchtpompers liggen dit jaar wel heel dicht bij elkaar.  Na de Topdag in Erembodegem op 9 april is er op paasmaandag 17 april de derde editie van "Back to the Roots Schellebelle". 
  Omdat de voorbije editie zowat in het water viel en door het stormweer weggeblazen werd, hebben we de formule drastisch aangepast.  We willen vermijden dat bij - overhoopt - slecht weer weinig deelnemers afkomen en er zo voor zorgen dat zij die wel komen op een uitgeregende mini-meeting terechtkomen.  Daarom hebben we er een actief programma van gemaakt.  Deelnemers kunnen intekenen voor een ontbijt 's morgens om daarna een mooie rondrit doorheen het landschap rond Schellebelle te cruisen m.b.v. een bolletje-pijl-roadbook.  Niets moeilijks aan en beslist de moeite waard.  De voormiddagrit begint en eindigt op het Dorp van Schellebelle.  Geen tent dit jaar, maar een echte zaal waar 's middags een lekkere warme maaltijd kan genomen worden.  In de namiddag is er nog een tweede ritje in de omgeving.  Bij terugkomst is er een static show op het Dorpsplein en kan nagepraat worden in de zaal.  We sluiten af met een prijsuitreiking.  Let wel : vooraf inschrijven voor de maaltijden is noodzakelijk !
  Deelnemen zonder de maaltijden blijft natuurlijk ook mogelijk.

  18-02-2017, 20:42 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topdag Erembodegem op 9 april 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Topdag Erembodegem 2017

  De jaarlijkse Topdag in Erembodegem komt er opnieuw aan.  Dit jaar is er echter (opnieuw ?) een probleem met de locatie omdat de Hogeweg opengebroken wordt voor rioleringswerken.  Dat betekent dat de beschikbare ruimte opnieuw zal moeten bekeken worden en er alternatieve plaatsen zullen moeten gevonden worden.    We hopen alvast opnieuw veel VW Luchtpompers en hun vrienden te mogen verwelkomen. 
  Afspraak op zondag 9 april vanaf 10 uur. 

  Bijlagen:
  affiche Erembodegem.jpg (51.7 KB)   

  18-02-2017, 20:38 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse Statutaire Vergadering op zondag 5 maart 2017
  Zoals u in het recentste Luchtpomperke reeds kon lezen organiseren we op zondag 5 maart onze jaarlijkse statutaire ledenvergadering.  Alle leden zijn hierop uitgenodigd.  Gewoontegetrouw combineren we de vergadering met een gezamenlijke lichte maaltijd en een bezoek in de namiddag.
  We verzamelen in tearoom-broodjeszaak "Coccinelle" op de Markt van Tielt.  De uitbaters zijn zo vriendelijk om op zondag open te houden, speciaal voor ons.  Waarvoor dank !  De zaak is open vanaf 10u15.  We zouden de vergadering graag starten om 11 uur. 
  Op de agenda :
  - evaluatie van het voorbije jaar 2016.
  - komende activiteiten van de club : Topdag Erembodegem, Back to the Roots #3 Schellebelle, Clubweekend, Quiz,...
  - financiële toestand
  - begroting 2017
  - medewerking aan meeting "Vespa meets VW" in Middelkerke
  - Aircooled Belgium rondrit in de Frontstreek.
  - ...
  Wie nog een agendapunt wenst aan te brengen kan dat vooraf reeds melden in reply op deze mail.
  Aanwezige leden op de ledenvergadering in Tielt krijgen een nieuwjaarsgeschenkje aangeboden door de club.
  Wie met luchtgekoelde VW naar de ledenvergadering komt, kan zijn wagen parkeren op de verkeersvrije Markt t.h.v. "Coccinelle".  Hiervoor werd toestemming verleend door het stadsbestuur.  Andere wagens dienen in de omgeving van de Markt te parkeren.

  Na de vergadering gebruiken we ter plekke gezamenlijk een lichte maaltijd.  We vragen wel dat u vooraf (tegen woensdag 1 maart) laat weten met hoevelen je komt en wat je als middagmaal zal gebruiken.  Er is keuze uit allerlei belegde broodjes, spaghetti en croque monsieur.  De volledige lijst stak tussen het laatste Luchtpomperke ter info.  Het soort broodje kan je ter plekke kiezen.

  Na de maaltijd vertrekken we samen om langs landelijke wegen naar het nabijgelegen Aarsele te rijden.  Hier worden we tegen 14 uur verwacht op "Schobbejaks Hoogte", de grootste struisvogelkwekerij van België.  We worden er rondgeleid en leren er vanalles over deze bijzondere dieren.  De rondleiding wordt afgesloten met enkele proevertjes van struisvogelproducten.  Er is ook vrijblijvend gelegenheid om echte struisvogelproducten aan te schaffen.  (Wie dringend zijn miniatuurtjes moet afstoffen kan hier o.m. een echte 'struisvogelplumeau' aankopen)

  Van hieruit rijden we naar de Poelbergsite in Tielt.  Dit oude schooltje is op een hoogte - de Poelberg - gelegen en biedt een zicht op het onderwijs daar ter plekke in de vorige eeuw en laat u ook genieten van een prachtig zicht over de streek.  Hier sluiten we af met een drankje  Van hieruit raak je snel terug op de N35, de weg van Tielt naar Deinze, langswaar je snel naar Deinze (E17) of Aalter (E40) of Roeselare (E403) kan.


                                                

  18-02-2017, 20:31 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  23-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miniatuurbeurs op 27/11/16

   

  Op zondag 27 november houden we opnieuw een VW miniatuurbeurs.  Deze gaat weer door in zaal Telex in Kruishoutem (Kerkhofweg 2).  Op deze beurs kan je het recentste aanbod van miniatuurtjes van de VAG groep (VW, SEAT, Audi,...) ontdekken en aanschaffen.  Daarnaast zijn er ook verschillende standjes met leuke VW-hebbedingetjes.  Een goed moment om uit te kijken naar dat leuke sint-, kerst- of nieuwjaargeschenkje.  

  Daarnaast is er opnieuw een tentoonstelling van (delen van) VW-verzamelingen.  Leden kunnen gratis deelnemen aan deze beurs, hetzij om een (deel van een) verzameling VW-miniatuurtjes te verkopen hetzij een stukje van hun verzameling tentoon te stellen.  Meld je bij Danny (danny@vwluchtpompers.be) of bij Armand (vanbogaerta@telenet.be)  Ook wanneer je dergelijke standhouders (niet-leden) zou kennen kunt u deze mensen aanspreken en bij ons aanmelden.  We hebben nog ruimte om een mooie standplaats aan te bieden. 

   

  23-09-2016, 09:20 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemicuda rally (Koekelare)

   

  Altijd al eens wat dichter bij de interne keuken van een echte rally willen komen ?  Dan is dit wellicht je kans.  Net als vorig jaar kunnen een beperkt aantal luchtgekoelde VW's deel uitmaken van de randanimatie van de Hemicuda Rally in Koekelare (W-Vl.)  Deze gaat door op zondag 9 oktober.  In een samenwerking van VW Luchtpompers en Baja Keverclub Aartrijke kunnen een beperkt aantal wagens onder grote publieke belangstelling over het startpodium rijden, op een aantrekkelijke plek te wagens aan het werk zien en samen met kevervrienden genieten van dit gebeuren. KP's zijn er in Kortemark, Houthulst en Koekelare.  Regroup gaat door in Merkem bij 'de Kippe' waar ook de kevers een plaatsje vinden en waar samen kan gegeten worden. 
  De coördinatie van dit evenement is in handen van Niki Genouw van Baja Keverclub Aartrijke.  Neem contact op met hem voor meer informatie en inschrijving

  niki-bajaclub@hotmail.com

  (rallyplaat van 2015)

  23-09-2016, 09:17 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-10-2016 - VW LuchtpomperQuiz
  De VW-Quiz is ondertussen een jaarlijks terugkerende activiteit van onze club.
  Wij organiseren op 8 oktober opnieuw onze quiz voor clubleden en andere VW-clubs.

  Thema van de quiz : ' SPECIALLEKES EN COACHBUILTS '

  Place to be : NAZARETH - School van Morgen - Stropstraat 21
  Aanvang quiz om 20 u.  Je bent welkom vanaf 19u15.

  Je kan inschrijven met groepjes van 4 personen - € 4 pp voor niet-leden - leden gratis.
  Inschrijven kan via danny@vwluchtpompers.be


  20-09-2016, 14:38 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHELLEBELLE - BACK TO THE ROOTS # 2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen VW LUCHTPOMPERS organiseren op 28 maart '16 opnieuw de meeting 'BACK TO THE ROOTS' - SCHELLEBELLE #2


  Bijlagen:
  flyer02.jpg (442.1 KB)   

  26-01-2016, 13:40 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPDAG EREMBODEGEM _ ook weer op de agenda op 10-04-2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een 14-tal dagen na Schellebelle - op zondag 10 april 2016 - is het opnieuw verzamelen geblazen met de luchtgekoelde voertuigen.

  Plaats van afspraak - Erembodegem Dorp -
  (inkom langs kant station )

  Bijlagen:
  flyer-ermb16-kl.jpg (245.1 KB)   

  26-01-2016, 00:00 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankondiging clubweekend


  Het clubweekend voor onze leden komt er aan : afspraak in de Fiertel in Ronse tijdens het pinksterweekend.

  Op het programma : BBQ, kampvuur, rondrit in de grensstreek Vlaamse Ardennen-Pays des Collines, bezoek aan Mahy-museum en vooral.... veel leute !

  Zorg dat je erbij bent !

  Leden houden hun mailbox in de gaten.

  Geen mail ontvangen ? Stuur dan zelf een mailtje naar danny@vwluchtpompers.be . Je krijgt dan het volledige programma doorgestuurd.
  11-05-2015, 10:11 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDRIT op 26/04/2015

  beste VWLuchtpomper ... of VWLiefhebber,

  Hierbij willen wij nog eens de rondrit voor aanstaande zondag 26/04/2015 onder de aandacht brengen.

  Deze rondrit is een initiatief van AIRCOOLED VW BELGIUM.

  Het is de bedoeling dat elke aangesloten club van AIRCOOLED VW BELGIUM eens het initiatief neemt om de komende jaren een rondrit in te richten voor luchtgekoelde volkswagens.

  Deze 1ste jaarlijkse rondrit  wordt georganiseerd door VW KEVERCLUB BUGS BUNNY'S  en laat u kennis maken met het Pajottenland, de Zennevallei en de Groene Gordel rond Brussel.

  Deelname : € 5per wagen. Start tussen 9 en 12 u.  Een roadbook zorgt voor de bewegwijzering.  Het is dus handig om een co-piloot mee te nemen ...

  Onderweg is er kans om bezienswaardigheden te bezichtigen.

  Vertrekpunt : Herberg 'DE ZWAAN' - Gemeentehuisstraat 1 - 1653 DWORP.  Aankomst te Dilbeek aan 'Praetcafé'.


  25-04-2015, 13:53 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHELLEBELLE IS BACK !

  Morgen is het dan zo ver ! 

  Wij blijven hopen op mooi weer ... ook al zijn de voorspellingen eerder minder positief !

  Leden / bijleden  van VWLuchtpompers hebben uiteraard gratis toegang tot deze meeting, mits voorleggen van geldige lidkaart 2015.

  Ook dank aan alle leden die zich voor morgen als vrijwilliger-medewerker hebben aangemeld ! Zonder de vele vrijwilligers/medewerkers is het onmogelijk om zo'n meeting te organiseren en in goede banen te leiden.  05-04-2015, 16:18 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.individuele lidkaart BFOV

  Alle leden moeten vorige donderdag 2/04 of 3/04 de lidkaart van het BFOV in de brievenbus gevonden hebben.

  Wanneer dit niet het geval is, neem dan contact op met het secretariaat van de club.

  Bijleden ontvangen géén afzonderlijke BFOV-kaart.

  05-04-2015, 16:14 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VW-meeting Back to the roots en Scheldehappening

  In Schellebelle kan je tijdens de VW-meeting ook deelnemen aan de activiteiten van de Scheldehappening ! www.scheldehappening.be

  Ideaal dus om met alle gezinsleden af te komen.  Ben je uitgekeken op de aanwezige VW's, dan kan je aan 't Veer ook genieten van een rondvaart op de Schelde.  ( 10u30 - 11u30-13u30-.... tot 16u30).

  Of breng je fiets mee in je oldtimerbusje en ga op fietstocht 'Schellebelle 1919' en bezoek de markante filmplaatsen ( tochten 20-30 en 40 km) ! Of fiets mee met de familiefietstocht van TV-Oost ( Wetteren-Schellebelle )

  Er is ook een geleide wandeling door de Kalkense Meersen die vertrekt in Schellebelle - veer om 13 u - 14 u - 15 u ( duur 2u) info : www.natuurpuntscheldeland.be

  Je kan een vrij bezoek doen aan de Wetterse watertuin.

  Boekenverkoop door de bib van Wichelen op de pui van het oude gemeentehuis van Schellebelle.

  Er zijn standjes van de verschillende verenigingen.

  En ... in de tent van de VWLuchtpompers kan je genieten van 'food and drinks' en muziekoptredens.

  In d'Oude Pastorij is er tentoonstelling 10-jaar Luchtpompers en terugblik op vroegere Schellebelle-meetings.

  Zo veel te beleven ??? Dan blijf je toch niet thuis !


   

  28-03-2015, 16:59 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij tellen af naar Schellebelle !
  Wij zitten stilaan in de laatste rechte lijn naar de meeting !

  Ondertussen staan de bekers voor de Static Show hier te blinken op de kast .  Wie weet win jij er wel één op onze meeting ?
  Kom dan met je 'Pareltje' naar Schellebelle !  Er zijn 9 bekers voor 'winnaar'  en 1 beker 'best of Show'.


  25-03-2015, 18:10 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  24-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algemene Vergadering - 22/02/2015 te Affligem

  Ondertussen vond zondag onze jaarlijkse statutaire vergadering plaats;

  Deze ging door te Affligem in d'Abdij. 

  Op de agenda :

   - stand van zaken ledenadministratie

   - jaarrekening 2014

   - activiteitenverslag 2014

   - stand van zaken evenenmenten 2015

  - varia

  De aanwezige leden mochten er ook een nieuwjaarsgeschenkje van de club in ontvangst nemen.  Dit jaar werd er gekozen voor een luxe fleece sjaal met logo van de club.  Uiteraard in het koningsblauw, zodat die goed past bij de muts!

  Leden die niet aanwezig waren kunnen een sjaal aankopen in de clubshop voor € 5 !

  Na het 'serieuse' gedeelte van de vergadering was er nog een leuke activiteit.  We gingen samen bowlen in De Tragel te Aalst !

  Het was weer een leuke namiddag ! 
  24-02-2015, 18:50 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog tot 1 maart te bezoeken ....

  Expos

  Expo Kalender 2015

  Variaties op het thema van een lieveheersbeestje

  Variaties op het thema van een lieveheersbeestje

   

  Tijdens de maand februari met haar lover's Day en de Love Bugs Parade, Autoworld meestal blootstelling uitgeven om lieveheersbeestjes of zijn derivaten, zoals vorig jaar het geval was met de Fun Cup.

  Dit jaar zullen de bezoekers een aantal interessante variaties van de traditionele Choupette ontdekken: sommige voertuigen met chassis en de motor zijn die van Cox, maar wiens lichaam is aangepast.

  De tentoonstelling zal voor de maand februari en natuurlijk !, zondag 15 februari verschijnt ter gelegenheid van de Love Bugs Parade die samen zal brengen meer dan 200 kevers voor het museum op de Esplanade van het Jubelpark.

  Deze auto's hebben wij u vriendelijk uitgeleend door de D'Ieteren Gallery, State of Art en Raoul Verbeemen, een particuliere verzamelaar over de pick-up.

  Praktische informatie

  Van: 2015/02/04
  Naar: 2015/03/01

  Voor meer gedetailleerde informatie kunt u contact opnemen met het museum: info@autoworld.be +32 2 736.41.65

  Lees meer

  24-02-2015, 18:35 Geschreven door VWLuchtpompers  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 26/03-01/04 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 19/09-25/09 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 11/05-17/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 23/02-01/03 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!