Dit is een recept komt van de site 'zesta'.
Dit is mijn eigen versie van het gerecht.
Loempia's
Benodigdheden 4 personen:
2 vellen brickdeeg
1 kipfilet
1 wortelen
50 gram erwten
250 gram sojascheuten
100 gram mihoen
2 eigeel
1 flesje zoetzure saus
30 gram bak en braadboter
Bereiding
Kook de mihoen gaar, koel ze onder koud water, snijd ze fijn en
bewaar ze.
Snijd de kipfilet in fijne blokjes, snijd de wortel in zeer fijne
zoals lucifers, wok alles kort gaar in een beetje bakboter aan toe.
Blancheer de erwtjes en koel ze onder koud water.
Kook de sojascheuten
Meng alles in een grote kom.
Snijd het brickdeeg in 2 stukken en verdeel de vulling over de
velletjes.
Plooi ze van onder naar boven stevig op tot de helft en smeer de
bovenkant in met een beetje eigeel.
Plooi vervolgens het rechter- en linkerstuk naar binnen en rol ze
vervolgens nog verder op naar binnen.
Frituur ze goudbruin op 180° C.
|