vriendenkring LOF
vrije tijd en uitstappen
Inhoud blog
  • En nu weer ons programma van Seniorenknooppunt Molenbeek
  • Maandblad Vief Meise September 2018
  • Informatieblad Juli 2018
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    07-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma 4° Kwartaal 2014

    L.B.G. Molenbeek Infoblad nr 330 HULP EN VERMAAK Gemeenteplein 9
                                                                                                                                                                  4° kwartaal 2014.
    Molenbeek Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680

    Maandag 06 oktober 2014 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Deze maand vieren we onze Voorzitter Dubois Pierre alsook ons nieuw lid, Mevrouw Eekhout Regine. Aan hen beide een dikke proficiat !!!

    Donderdag 30-10-2014 is er een rondleiding bij de VRT, gezien het succes is alles vlug geboekt. Het gaat door met het openbaar vervoer, men kan nog inschrijven op de wachtlijst.

     Maandag 03 november 2014 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     Ook van 3 tot 5 november 2014 is er zoals ieder jaar de Midweek voor Bestuurs-vrijwilligers.

     Ook van 5 tot 7 november 2014 is er zoals ieder jaar de Midweek voor Bestuurs-vrijwilligers. Dus onze vrijwilligers dienen zich te haasten in hun keuze. De prijs bedraagt per midweek 85 € per persoon.

    Op dinsdag 13 november 2014 om 14 uur is er een gratis JOSS- gespreksnamiddag met als onderwerp “nadenken over later”. Dit gaat door in de Liberale Mutualiteit van Brabant Koninginneplein 51-52 Schaarbeek en is georganiseerd door LBG Brabant.

     Op zondag 23 november 2014 om 15 uur gaan we naar „De Markten“ voor een optreden van: „Isolde et les Bens“ Isolde Lasoen is bekend in de wereld van de pop- en rockmuziek. In dit programma brengt ze, begeleid door drie muzikanten die toevallig alle drie Ben heten, een selectie van het beste uit de Franse sixties pop.

    Op donderdag 27 november 2014 gaan we samen met Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant op uitstap naar het Feestcomplex Europa in Brakel. (aanvullende informatie volgt nog).

    Op maandag 01 december 2014 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Gezien het einde van het jaar op dat ogenblik nakend is worden jullie op een verrassing getrakteerd!!! Aangezien het einde van het jaar met rasse schreden nadert, overwegen we om zoals in het verleden een speciale activiteit in te voeren zoals andere jaren en misschien is een herhaling van ons etentje bij het restaurant Pythagoras, zoals de laatste maal een mogelijkheid. Wij vragen aan jullie om eens mee te denken wanneer we dit zouden plannen, als Kerstmaaltijd of eerder een nieuwjaarsmaaltijd. Graag jullie inbreng en ideeën!!!

    Op zondag 2 februari 2015 om 15 uur gaan we naar „De Markten“ voor een optreden van: Tars Lootens, hij zingt Cole Porter. Hoeft hij nog voorgesteld, Tars Lootens? Hij was jarenlang de vaste pianobegeleider van o.a. Johan Verminnen. In dit programma zingt hij ook, namelijk de beste nummers van Cole Porter: I’ve got you under my skin, Every time we say goodbye, Love for sale en veel meer.

    Op zondag 15 maart 2015 om 15 uur gaan we naar „De Markten“ voor een optreden van Filip Jordens, hij zingt Jacques Brel Wie Filip Jordens bezig hoort en ziet zou kunnen denken dat hij de echte Jacques Brel voor zich heeft staan. Hij zingt met dezelfde doorleefdheid, dezelfde emotie, hetzelfde timbre. En de fysieke gelijkenis is frappant. Wie graag iets meer verneemt over deze zanger kan terecht op: www.filipjordens.com

    Voor al de deze activiteiten schrijft men liefst vlug in bij Van Moer Etienne want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst.

    Een mopje ter ontspanning: Jantje komt thuis van school en vertelt trots: “ik heb vandaag mijn eerste Engelse les gehad. Nu kan ik ook “dank je wel” in het Engels zeggen. Zijn moeder antwoordt: “Dat is goed, want tot nu toe kon je dat niet eens in het Nederlands”

    Niet vergeten jullie Griepvaccin te laten voorschrijven, deze zijn immers vlug uitverkocht!!!

    Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen.
    De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Van Moer Etienne.
    Inschrijvingen kunnen bij Van Moer Etienne 0476/428600.

    Beschik je over een Computer en een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Maar je kan ook een E-mail versturen naar Heleen op het adres lbgb@mut403.be

     # = gebruikers van het Internet. Wij hebben ook een website gemaakt voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres: www.bloggen.be/vriendenkringlof en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be U bent er altijd welkom!!!

    Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.

    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer, men kan het ook consulteren op onze blog: www.bloggen.be/vriendenkringlof

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.
    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns.
    De website van Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant online! Wil je snel op de hoogte zijn dan kan je daar snel gaan kijken. Je kunt er ook de foto’s bekijken van de verblijven en uitstappen.
    Beslis je om aan een activiteit van deze website deel te nemen vergeet dan niet Etienne Van Moer te verwittigen!!!! Voor de uitstappen en verblijven gelieve rekening te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma. Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons reeds gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten. Vraag ook onze brochures “Vakanties en vrije tijd” Het opstellen drukken en verspreiden van dit programma is mogelijk dank zij de steun van volgende Administraties: Vlaamse Gemeenschaps Comissie en de Gemeente Molenbeek
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-10-2014, 15:57 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    02-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Juni 2014
    L.B.G. Molenbeek Infoblad nr 326 HULP EN VERMAAK Gemeenteplein 9 2° kwartaal 2014. Molenbeek Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680 Maandag 02 juni 2014 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Deze maand wordt volgende vriendin: Anna De Wever in de bloemetjes gezet gezien ze jarig is, een hartelijke proficiat! En nog vele jaren onder ons. Dinsdag 03 juni 2014 hebben we de provinciale dag. Deze gaat door in Diest, we bezoeken er het trainingscentrum Parachutisten, het Pegasusmuseum, een middaglunch en in de namiddag bezoeken we het wijnbedrijf “ De Kluisberg” voor een wijngaard- wandeling en een wijnproeverij. Daarna hebben we een optreden van Freddy Wally en worden we getrakteerd op koffie/thee en taart. Prijs (met busver voer): € 40 voor de leden van de Liberale Mutualiteit € 50 voor de niet leden “ “ “ “ “ “ “ “ 1931  2014 In Memorium:Vriendin Keyen Maria Suzanna Onze vriendin en trouw lid is op 16 mei overleden. Een dag voor haar verjaardag. We zullen haar missen, zoveel is zeker. Suzanne de enige pijn die je ons ooit hebt aangedaan, is dat je veel te vroeg van ons bent heengegaan, het is toch zo plots, we zien nog je gelukkige lach als we je de laatste maal gezien hebben, we waren echter diep ontgoocheld en ontroerd wanneer jouw zoon ons je overlijden meldde. Het treft ons zo diep ….dat elke gedachte die niet van en voor haar is, ophoudt te bestaan. Verder is er nog een 5-daagse reis door de Liberale Bond van Gepensioneerden van Brabant in samenwerking met Libereurop die zal doorgaan op 29 juni 2014 tot en met donderdag 03 juli 2014 naar het Hoog Zwarte Woud. Meer informatie hierover vinden jullie in een bijkomende bundel die jullie uitgedeeld werd bij het programma van april. Zie ook belangrijke opmerking in dit verband op de laatste bladzijde. Nog in juni en juli kunnen we gaan genieten op Plazey in het Elisabethpark, het betreft de woensdagen 18, 25 juni en 2 juli. Zie aparte bijlage van het Seniorencentrum. Maandag 07 juli 2014 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Vrijdag 18 juli 2014 bezoeken we de Panda’s in Pairi Daiza, Prijs (met busvervoer): € 42 voor de leden van de Liberale Mutualiteit, € 44 voor de niet leden, kinderen respectievelijk 33,25 of € 35. Maandag 04 augustus 2014 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Buiten dit paar uitstappen en/of verblijven organiseren we nog veel meer, vraag daarom onze verschillende brochures aan bij Van Moer Etienne. Dit jaar gaan we ook, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit zal doorgaan van: maandag 04 tot vrijdag 08 augustus 2014. Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben. Maandag 25 & woensdag 27 augustus is er een initiatie Tablets. Tijdens de cursus beschikt u over een tablet. Dit is het moment om de tablet die dagelijks in beeld komt te leren kennen en er mee te werken . Maandag 01 september 2014 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Donderdag 18 september 2014 om 15 u, gaan we naar Flanders Expo in Gent voor STRATOVANI. Prijs (met busvervoer): € 45 voor de leden van de Liberale Mutualiteit € 48 voor de niet leden “ “ “ “ “ “ “. Voor al de deze activiteiten schrijft men liefst vlug in bij Van Moer Etienne want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst. Een mopje ter ontspanning: De minister was een eregast tijdens een groots avondfeest in een belangrijke stad. Toen de koffie werd opgediend, vroeg de burgemeester aan de minister: Zullen we de mensen nog wat langer laten genieten of luisteren we nu meteen naar uw speech? Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Van Moer Etienne. Inschrijvingen kunnen bij Van Moer Etienne. 0476/428600 Beschik je over een Computer en een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven. Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Maar je kan ook een E-mail versturen naar Heleen op het adres lbgb@mut403.be # = gebruikers van het Internet. Wij hebben ook een website gemaakt voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres: www.bloggen.be/vriendenkringlof en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be U bent er altijd welkom!!! Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer. Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer, men kan het ook consulteren op onze blog: www.bloggen.be/vriendenkringlof Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje. Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns. Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma. Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons reeds gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden. Vanaf nu staat de website van Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant online! Wil je snel op de hoogte zijn dan kan je daar snel gaan kijken. Beslis je om aan een activiteit van deze website deel te nemen vergeet dan niet Etienne Van Moer te verwittigen!!!! Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten. Heleen van LBG Brabant heeft gevraagd om volgende tekst nog op te nemen in ons programma: De vijfdaagse busreis naar het Hoog-Zwarte-Woud van LBG Brabant georganiseerd in samenwerking met Libereurop v.z.w. (licentienummer A1408) is momenteel volgeboekt. Het is echter mogelijk om uw gegevens door te geven aan LBG Brabant: tel. 02/209.49.30 – GSM 0478/96.27.80 - e-mail: lbgb@mut403.be. Zo komt u op de annulatielijst terecht en wordt u gecontacteerd in geval van annulatie(s). Praktische informatie: Verblijf in volpension in hotel Zum Walkenstein***, Oberwolfach. Zondag 29 juni tot en met donderdag 3 juli 2014 Prijs per persoon: tweepersoonskamer lid in orde met de aanvullende diensten € 400 tweepersoonskamer personen niet in orde met de aanvullende diensten € 440 single kamer lid in orde met de aanvullende diensten € 425 single kamer personen niet in orde met de aanvullende diensten € 465 Facultatief supplement: annulatieverzekering € 10 Bij annulatie wegens redenen gedekt door verzekeringsmaatschappij. _________________________________________________________________________ Vraag ook onze brochure “Vakanties en vrije tijd”
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-06-2014, 22:13 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    10-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Maart 2014
    L.B.G. Molenbeek Infoblad nr 323 HULP EN VERMAAK Gemeenteplein 9         1° kwartaal 2014.
    Molenbeek Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680

    Dinsdag 4 maart 2014: bezoek Brusselse wijk Matongé met Afrikaanse winkels en kapsalons. Prijs 9€ voor de leden en 12€ voor de niet leden van de Liberale Mutualiteit.
    Op maandag 10 maart 2014 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Dit is uitzonderlijk een andere datum gezien de afwezigheid van ondergetekende en Marie-Louise op de normale datum en ook de heelkundige ingreep bij Marie-Louise. Normaal vieren we onze jarigen tijdens ons samenzijn elke maand, maar wat blijkt nu, in de maand maart hebben we niemand die jarig is. Wellicht hadden onze ouders deze datum (9 maanden vroeger) andere plannen. Maar we laten het niet aan ons hart komen en vieren op onze manier de vriendschap onder onze vrienden, we hoeven niet altijd een reden te hebben om te vieren, dus we gaan er volop tegenaan.

    Donderdag 27 maart 2014: Kaderdag

    Vrijdag 4 april 2014: Wandeling voor de dapperen.(inlichtingen bij Van Moer)

    Op maandag 07 april 2014 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Dinsdag 29 april 2014: Kaderdag en Algemene Vergadering Buiten deze paar uitstappen en/of verblijven organiseren ze nog veel meer, vraag daarom onze verschillende brochures aan bij Van Moer Etienne.

    Op zaterdag 26 april 2014 Bezoek aan de stad Bergen, stad die in 2015 de Culturele Hoofdstad van Europa zal gekroond worden, met begeleide bezoeken aan onder meer het stadhuis, de St Waltrudiskerk, de burcht van de Hertogen van Havré en de Brouwerij Saint-Feuillien. Het ’s middags genieten we van een 3-gangenmenu . Prijs 59€ voor leden en 64€ voor niet leden Liberale Mutualiteit. Inschrijvingen dienen zo vlug mogelijk te gebeuren.

    Libereurop Het reisbureau van de Liberale Mutualiteit, Libereurop (Verg. A1408), organiseert: 15-daagse begeleide groepsreis verblijf in Funchal in Hotel Enotel Lido Madeira**** in all inclusive van zondag 20 april tot zondag 4 mei 2014 in samenwerking met Thomas Cook Het subtropische bloemeneiland Madeira, gelegen in de Atlantische Oceaan, is dankzij zijn prachtig landschap, zijn ongerept binnenland met tropische wouden, dichtbegroeide ravijnen en heldere watervallen, een paradijs voor natuurliefhebbers. Gevarieerde begeleide wandelingen langs de ‘levada’s’ zijn ideaal voor diegenen die de adembenemend mooie natuur van dit eiland aan een rustig tempo wensen te ontdekken. De hoofdstad Funchal is een bruisende havenstad, met een oude stadskern met 18de-eeuwse huisjes en nostalgische keienstraatjes. Bezoek er de botanische tuin en geniet daarna op een terrasje, op een charmant pleintje, van een lekker glaasje madeirawijn. We verblijven in hotel Enotel Lido Madeira****, gelegen aan de Lidopromenade van Funchal. Troeven zijn de comfortabele kamers, de heerlijke Spa, het prachtige oceaanpanorama en de handige all-inclusive. Prijs : Per persoon in tweepersoonskamer: Leden van de Liberale Mutualiteit in regel met de aanvullende diensten: € 1480 Niet-leden of leden niet in regel met de aanvullende diensten: € 1505 Toeslag éénpersoonskamer: € 645 Vroegboekkorting: - € 15 per persoon (voorschot betaald vóór 15.11.2013) De prijs omvat: Vluchten Brussel – Funchal – Brussel en transfers Verblijf in hotel Enotel Lido Madeira **** in all inclusive Annulatieverzekering Te betalen voorschot bij reservatie : € 450 De vermelde prijzen blijven onder voorbehoud van eventuele wijziging van brandstofprijzen en/of luchthaventaksen. BOEKING VIA LIBEREUROP Tel. 02 217 88 63 E-mail: libereurop@mut403.be

    Dit jaar gaan we ook, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit zal doorgaan van: maandag 04 tot vrijdag 08 augustus 2014. Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben. Wat denken jullie!!! (Inschrijven zo vlug mogelijk aangezien het vlug volzet is)

    Op maandag 05 mei 2014 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Zaterdag 10 tot en met zondag 11 mei 2014 is er een weekend te LISSE in Nederland. We bezoeken het bekende Keukenhof het grootste bloemenpark ter wereld, met gids uiteraard. We verblijven in een 4 sterren hotel in Lisse met wellnessafdeling. Op zondag brengen we een bezoek aan de stad Haarlem met bezoek aan onder meer het historisch centrum. Prijs 156€ voor leden en 166€ voor niet leden Liberale Mutualiteit. Inschrijvingen dienen zo vlug mogelijk te gebeuren. .

    Op 16 mei 2014 is er de Verwendag in Bokrijk.

    Op 17 mei 2014 is er een uitstap naar Hasselt, prijs leden:€ 51 niet leden € 56. .

    Vrijdag 30 mei 2014 organiseert de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant een Daguitstap naar Durbuy, dit is de definitieve datum. .

    Dinsdag 03 juni 2014 hebben we de provinciale dag. Deze gaat door in Diest, we bezoeken er het trainingscentrum Parachutisten, het Pegasusmuseum, een middaglunch en in de namiddag bezoeken we het wijnbedrijf “ De Kluisberg” voor een wijngaard-wandeling en een wijnproeverij. Daarna hebben we een optreden van Freddy Wally en worden we getrakteerd op koffie/thee en taart. Prijs (met busver voer): € 40 voor de leden van de Liberale Mutualiteit € 50 voor de niet leden;

    Verder is er nog een 5-daagse reis door de Liberale Bond van Gepensioneerden van Brabant in samenwerking met Libereurop die zal doorgaan op 29 juni 2014 tot en met donderdag 03 juli 2014 naar het Hoog Zwarte Woud. Meer informatie hierover vinden jullie in een bijkomende bundel die jullie uitgedeeld wordt bij dit programma. .

    Maandag 25 & woensdag 27 augustus is er een initiatie Tablets. Tijdens de cursus beschikt u over een tablet. Dit is het moment om de tablet die dagelijks in beeld komt te leren kennen en er mee te werken. .

    Voor al de deze activiteiten schrijft men liefst vlug in bij Van Moer Etienne want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst.

    Een mopje ter ontspanning : Alle kinderen van klas C moesten een opstel schrijven over hun bezoek aan de dierentuin. Liesje schreef: "Ik zag in de dierentuin de meest luie dieren ter wereld! We kwamen daar aan om drie uur 's middags, en de zebra's waren nog altijd in pyjama!"

    Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Van Moer Etienne. . Inschrijvingen & betalingen kunnen bij Van Moer Etienne. 0476/428600 Beschik je over een Computer met een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.
    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Maar je kan ook een E-Mail versturen naar Heleen op het adres lbgb@mut403.be # = gebruikers van het Internet.

    Wij hebben ook een website gemaakt voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres: www.bloggen.be/vriendenkringlof en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be U bent er altijd welkom!!!
    Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer. Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.
    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer, men kan het ook consulteren op onze blog: www.bloggen.be/vriendenkringlof Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje. Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns. Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma. Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons reeds gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden. Vanaf nu staat de website van Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant online! Wil je snel op de hoogte zijn dan kan je daar snel gaan kijken. Beslis je om aan een activiteit van deze website deel te nemen vergeet dan niet Etienne Van Moer te verwittigen!!!! Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten. Vraag ook onze brochure “Vakanties en vrije tijd”

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-03-2014, 10:42 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    31-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goed, gelukkig maar vooral gezond 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    31-12-2013, 10:31 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    20-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Oktober 2013

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 318

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             4° kwartaal  2013.

    Molenbeek

    Programma

       Oktober            2013

    Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680      

     

     

     

            

                                                  


    Vanaf nu staat de website van Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant online! Wil je snel op de hoogte zijn dan kan je daar snel gaan kijken. Beslis je om aan een activiteit van deze website deel te nemen vergeet dan niet Etienne Van Moer te verwittigen!!!!

     

    Voor de dapperen en/of sportieven onder ons is er een wandeling in het Pajottenland.

    Op woensdag 2 oktober zal deze wandeling doorgaan. De afstand is ongeveer

    8 kilometer en de prijs bedraagt 3€, er dient vlug ingeschreven te worden.

     

    Op 07 oktober om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Deze maand vieren we onze Voorzitter Dubois Pierre alsook ons nieuw lid, waarvan we spijtig genoeg nog geen foto hebben, namelijk Mevrouw Eekhout Regine.  Aan hen beide een dikke proficiat !!!….. 

    Heel hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren onder ons !!!

     

    Volgend jaar gaan we ook, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit zal doorgaan van: maandag 04 tot vrijdag 08 augustus 2014. Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben. Wat denken jullie!!!

     

    Op donderdag 10 oktober – 13u30

    Herfstfeest LDC De Vaartkapoen met Salim Seghers – i.s.m. “Aanbod Podium”.

    Wij luisteren die donkere, grijze herfst maar al te graag op met een feest. En wat voor een! Salim Seghers komt samen met ons de pannen van het dak swingen. Waarschijnlijk kan iedereen meezingen met zijn hits zoals “Verlaat me nooit”. Natuurlijk zal er ook en lekker stuk taart zijn voor alle aanwezigen! Waar: De Vaartkapoen, ingang via Sint-Jozefstraat 14  1080 Sint-Jans-Molenbeek

    Bijdrage: €8 (toegang + stuk taart + 1 koffie)

    Inschrijven: Ten laatste 7 oktober bij Inne Eeckhout (02 413 04 10  of  inne.eeckhout@vgc.be) Dit kan ook via Van Moer Etienne, zowel de inschrijvingen als de betalingen.

     

    Donderdag 24 oktober – 9u15

     

    Sportelkicks – De sportdag voor de Brusselse 50-plusser

    Zoals elk jaar staan er weer een hoop boeiende sporten op het programma: bokwa, seniorengym, tai chi, fietsen, wandelen, volkssporten, Zumba,… Voor ieder wat wils! Kom zeker meedoen; ambiance verzekerd!

    Waar: Health City Jette, Laarbeeklaan 125  1900 Jette (vanaf 4 inschrijvingen pikt de bus ons op aan De Vaartkapoen)

    Bijdrage: €4 (sportdag, koffie, koekje, aandenken, verzekering)

    Inschrijven en betalen: Ten laatste 18 oktober bij Inne Eeckhout, Dit wordt georganiseerd door vzw De Welvaartkapoen, LDC De Vaartkapoen (02 413 04 10 of inne.eeckhout@vgc.be) men kan ook inschrijven via Van Moer Etienne.

     

    Donderdag 31 oktober – 8u50

     

    Uitstap Leuven: Groot begijnhof + stadsbezoek 

    Leuven heeft een prachtig groot begijnhof dat zeker de ontdekking waard is. Geniet van het aanzicht van de straten met schattige huisjes.

    ’s Middags doen we ons tegoed aan een lekkere maaltijd in een van de studentenrestaurants in Leuven.

    In de namiddag bezoeken op het gemak deze mooie stad.

    Waar: Aan de loketten van het Centraal Station Brussel (nabij koffiebar Starbucks)

    Bijdrage: Treinticket, lunch, dranken

    Inschrijven: Ten laatste 28 oktober bij Inne Eeckhout, vzw De Welvaartkapoen, LDC De Vaartkapoen (02 413 04 10 of inne.eeckhout@vgc.be) men kan ook inschrijven via Van Moer Etienne.

     

    Ook op donderdag 31 oktober 2013 brengen we een bezoek aan het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel om de tentoonstelling Indomania te bezoeken. Deze tentoonstelling toont ons hoe kunstenaars uit het Westen kijken (of hebben gekeken) naar India.

    Prijs met restaurant: leden Liberale Mutualiteit 30,25€

    Prijs   “          “   Niet “          “                “          32€

    Prijs zonder restaurant: leden Liberale Mutualiteit 12,25€  

    Prijs   “          “   Niet “          “                “          14€ €, er diende ingeschreven te worden ten laatste op 10 september maar misschien lukt het nu nog.

     

    Op 04 november om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Deze maand vieren we natuurlijk onze Nestor namelijk onze vriendin Van Malderen Julienne die liefst 93 jaar wordt a.u.b. Ook zij er i n de maand november volgende vrienden en vriendinnen jarig: Marcel Renard, Vandenplas Jeannine, en Winne Eliane.

     

    Woensdag 6 november – 13u30         Bezoek Hallepoort

     

    De Hallepoort is een uniek overblijfsel van de tweede omwalling van Brussel. Ooit was het een van de zeven toegangspoorten tot de middeleeuwse stad. Nu herbergt de Hallepoort een hedendaagse en interactieve opstelling over de Brusselse versterkingen en de rol van de gilden in de stad.  

    Waar: De Vaartkapoen            Bijdrage: Gratis

    Inschrijven: Ten laatste 4 november bij Inne Eeckhout, Dit is een activiteit van de vzw De Welvaartkapoen, LDC De Vaartkapoen (02 413 04 10 of inne.eeckhout@vgc.be). Inschrijvingen kunnen ook gebeuren via Van Moer Etienne.

     

    Op donderdag 14 november 2013 is er een uitstap aan de Anderlechtse poort om een bezoek te brengen aan het Riolenmuseum.

    Prijs leden Liberale Mutualiteit €5

        “   Niet “     “              “          €7

    Samenkomst aan de hoofduitgang van het Centraal station om 12u15.

     

    Tijdens ons verlijf in Zuid Tirol zag ik in een restaurant een spreuk die me bijgebleven is tot nu toe en waar veel waarheid in zit. Deze spreuk was uiteraard in de Duitse taal, maar ik vertaal ze graag voor jullie, hier gaat ze:

    Het verleden is geschiedenis.

    De toekomst is een geheim.

    Maar ieder ogenblik is een geschenk.

    Ik raad jullie dan ook aan van ieder ogenblik te genieten!!!.

     

    Verder organiseert onze Liberale Mutualiteit van Brabant volgende uitstappen en verblijven:

    Op zaterdag 14 december 2013 gaan we naar de Kerstmarkt in het Groothertogdom Luxemburg. Prijs voor de leden van onze mutualiteit: €48, voor de niet leden €53.

    Vraag hierover ook onze brochure “Winter”

     

    Van zaterdag 15 februari 2014 tot en met zondag 16 februari inbegrepen organiseert ze een Week-end in Nancy. Prijs voor de leden van onze mutualiteit: €131, voor de niet leden €141. Vraag hierover ook onze brochure “Winter”.

     

    Buiten deze paar uitstappen en/of verblijven organiseren ze nog veel meer, vraag daarom onze brochure Winter aan bij Van Moer Etienne.

     

    Voor al de deze activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen.De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Van Moer Etienne.

    Inschrijvingen &  betalingen kunnen bij Van Moer Etienne.' 0476/428600


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-10-2013, 15:17 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Najaar

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 317

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             3° kwartaal  2013.

    Molenbeek

    Programma

    September 2013

    Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680      

     

     

     

            
    Vanaf nu staat de website van Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant online! Wil je snel op de hoogte zijn dan kan je daar snel gaan kijken. Beslis je om aan een activiteit van deze website deel te nemen vergeet dan niet Etienne Van Moer te verwittigen!!!!

     

    Volgend jaar gaan we ook, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit zal doorgaan van: maandag 04 tot vrijdag 08 augustus 2014. Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben. Wat denken jullie!!!

     

    Op maandag 02 september 2013 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Aangezien we in de maand augustus geen gezellig samenzijn hadden omdat de meeste van ons de vijf daagse in Bütgenbach meemaakten hebben we deze maand de jarigen van de maand Augustus nog te vieren.
    In de maand Augustus vieren we onze vriendin Adeline, die dan verjaarde.

    Heel hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren onder ons !!!

    En deze maand is het dan onze vriendin: Courtoy Andrée       

    Heel hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren onder ons !!!

     

    vrijdag 20 september 2013

    Programma:

    10u.30: verzamelen in café Sport, Martelarenplein 13

    Het Martelarenplein bevindt zich recht tegenover het treinstation NMBS Leuven.

    Voormiddag:

    Bezoek aan het M-Museum dat in 2009 zijn deuren opende.

    Een gids geeft ons meer uitleg over de architectuur van het M Museum. Het gebouw is een ontwerp van Belgisch toparchitect Stéphane Beel. Stéphane Beel is er op ongeziene wijze in geslaagd om de historische panden te integreren met hedendaagse architectuur. Van op het museumdak heeft u bovendien een prachtig uitzicht over de stad.

    Verder bezichtigen we in het M-Museum:

    ->unieke laatgotische schilderijen- en beeldenverzameling

    met werken van Michiel Coxcie, Quinten Metsys en Pieter

     Coecke van Aelst

    werk uit de 19de eeuw:  schilderijen van diverse Vlaamse meesters en beeldhouwwerk van Constant Meunier                                                                            Jef Lambeaux & Georges Minnne                                               

    Middaglunch: drie gangen menu

    Namiddag:

    Mieke Verheyen, de spreekster die u zich wellicht zal herinneren van de startdag in Antwerpen, geeft ons een antwoord op de volgende vraag: “Hoe kan ik gezond én gelukkig ouder worden?”.

    Mieke Verheyen stelde deze vorming speciaal samen voor onze kaderdag. Die namiddag zullen we van haar heel wat bijleren! Prijs: € 37

    Inschrijven vóór 9 september 2013

     

    Op zaterdag 21 september organiseert een plaatselijke Liberale Bond van Gepensioneerden  een uitstap naar Alden-Biesen “Fleuramour” dat reeds vroeger is aangekondigd via een aparte uitnodiging. Men dient in te schrijven in principe liefst eind augustus.

     

    Voor de dapperen en/of sportieven onder ons is er een wandeling in het Pajottenland.

    Op woensdag 2 oktober zal deze wandeling doorgaan. De afstand is ongeveer 8 kilometer en de prijs bedraagt 3€, er dient ingeschreven te worden ten laatste op 9 september.

                                                         

    Op 07 oktober om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de

    viering van onze jarigen

     

    Op donderdag 31 oktober 2013 brengen we een bezoek aan het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel om de tentoonstelling Indomania te bezoeken. Deze tentoonstelling toont ons hoe kunstenaars uit het Westen kijken (of hebben gekeken) naar India.

    Prijs met restaurant: leden Liberale Mutualiteit 30,25€

    Prijs   “          “   Niet “          “                “          32€

    Prijs zonder restaurant: leden Liberale Mutualiteit 12,25€  

    Prijs   “          “   Niet “          “                “          14€ €, er dient ingeschreven te worden ten laatste op 10 september.

     

    Op 04 november om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen

     

    Op donderdag 14 november 2013 is er een uitstap aan de Anderlechtse poort om een bezoek te brengen aan het Riolenmuseum.

    Prijs leden Liberale Mutualiteit €5

        “   Niet “     “              “          €7

    Samenkomst aan de hoofduitgang van het Centraal station om 12u15.

     

    Voor al de deze activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen.De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Van Moer Etienne.

    Inschrijvingen &  betalingen kunnen bij Van Moer Etienne.' 0476/428600

     

    Beschik je over een Computer met een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Maar je kan ook een

     E-Mail versturen naar Heeleen op het adres lbgb@mut403.be

                       # = gebruikers van het Internet.

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof  en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be    

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

     

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven  op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

    metro I woensdag 15 mei 2013:   De lijn verhoogt tarieven !!!!!

     

    BRUSSEL Een rit met De Lijn zal op 1 juni duurder worden. De openbaarvervoermaatschappij voert een gemiddelde prijs­verhoging van 1,91% door, conform de stijging van de levensduurte. Een rit van een of twee zones met een Lijn-kaart  zal één euro kosten, een sms-ticket van een uur 1,40 euro, met daarnaast nog een telecom-kost van 15 cent. De abonnementen gaan met gemiddeld 2,04% omhoog.

    Een Buzzy Pazz voor een jaar kost  voortaan 182 euro, een Omnipas 237 euro en 36 euro voor een sociaal abonnement. Vlaamse senioren mogen gratis blijven rijden. Brusselse en Waalse 65-plussers betalen wel 36 euro voor een jaarabonnement. De vorige tariefverhoging  dateert van 2,5 jaar geleden.

     

    Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma.

    Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons reeds gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-09-2013, 15:36 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    08-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toneelvoorstellingen

                  L.B.G.    VriendenkringLOF                                                                                                                                                          Juni  juni 2013

     

    Beste Vrienden,                                                                  

    De catalogus 2013-2014 van “De Muze” werd ons zo juist bezorgd en meteen kunnen we jullie uitnodigen voor enkele spetterende toneelvoorstellingen.

     

    Op woensdag 13 november 2013 om 14 uur gaan we naar een voorstelling van het “Echt Antwaarps Theater”. Zij voeren er “Mijn Poolse kuisvrouw”  Dit is een komedie met o.a. Sven De Ridder, Luc Verhoeven, Vicky Florus en Ann De Winne. Ingangsprijs: 14 € in plaats van 20 €, bij voldoende inschrijvingen.

     

    Op 12 januari 2014 om 15 uur gaan we naar de theatershow van onze plaatselijke vereniging “Kris-Kras”met als titel: “8 Vrouwen” Dit is een thriller met uitsluitend vrouwelijke verdachten in regie van Chris Rosiers.

    Dit  is een plaatselijke toneelkring en  hier is de toegangsprijs nauwelijks 4 € in de plaats van 10 € bij voldoende inschrijvingen uiteraard.

     

    Op zondag 06-april 2014 om 15 uur gaan we naar een optreden van Het Brussels Volkstejoêter in Meise in de “Muze”, dit op vraag van een aantal van onze leden.

    Op het programma de opvoering van “’Den Emmerdeur”. Alle ingrediënten zijn ook hier aanwezig voor een hilarische lachbui van minstens twee uur,

    ingangsprijs: 13 € in plaats van 19 € bij voldoende inschrijvingen.

     

    Verder is er nog de mogelijkheid van bvb Kleinkunst op 9-11-2013 met Vlaamse zangers, ofwel op 19-11-2013 het Willy Claes kwartet met  Nest Adriaensen van de Strangers, waarin U zelf bepaalt wat er aan bod komt.  Deze 2 voorstellingen kunnen individueel gebeuren, of in groep bij voldoende inschrijvingen uiteraard!!!.

     

    Dit is reeds vroeg op voorhand dat we dit aankondigen maar de ervaring leert ons dat dit soort vertoningen  meestal zeer snel uitverkocht is.             

    Inschrijvingen dienen dus zo spoedig mogelijk te gebeuren alsook de betaling, aangezien er maar voor een korte periode kan gereserveerd worden in "De Muze". Deze inschrijvingen kunnen gebeuren bij: Van Moer Etienne, Blauwenberg 7 te 1860 Meise, of in ons lokaal:  tel. 02/269.26.45 of 0476/42.86.00.

    Dit kunnen we ten zeerste aanbevelen, gezien we geen bus dienen in te leggen kunnen we alzo de prijs lager houden.

    Namens de Vriendenkring,

    Van Moer Etienne, Secretaris         


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-07-2013, 20:07 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    05-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons programma vanaf Mei 2013

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 314

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             2° kwartaal  2013.

    Molenbeek

    Programma

    Mei 2013

    Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680      

     

     

     

            

     

     

                          1920  à  2013

    In Memorium:Vriend Bauret Georges

         

    Deze maand was het de bedoeling om onze Vriend Georges Bauret in de bloemetjes te zetten omdat hij in de maand april zijn 93° verjaardag zou vieren. Het heeft evenwel niet mogen zijn. Georges is op 11 april namelijk overleden. Een dag na zijn verjaardag. We zullen hem missen.

    Georges, de enige pijn die je ons ooit hebt aangedaan, is dat je veel te vroeg van ons bent heengegaan, het is toch zo plots, we zien nog je gelukkige lach als we je de laatste maal gezien hebben, we waren echter diep ontgoocheld wanneer Lelia, jouw dochter ons je overlijden meldde.

    Het treft ons zo diep ….dat elke gedachte die niet van en voor hem is, ophoudt te bestaan.

    Voor al de volgende activiteiten schrijft men liefst vlug in aangezien de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst. 

    Vanaf nu staat de website van Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant online! Wil je snel op de hoogte zijn dan kan je daar snel gaan kijken. Beslis je om aan een activiteit van deze website deel te nemen vergeet dan niet Etienne Van Moer te verwittigen!!!!

     

     Op woensdag 01-05-2013 richt RiverTours voor de 10 maal hun Brabantse vaarthappening in. Dit wil zeggen dat men voor 2€ een boottocht kan maken. Dus allen daarheen zou ik zeggen. Indien gewenst worden deze gegidste boottochten landinwaarts uitgebreid met wandelingen. Er zijn opstapplaatsen in Brussel, Vilvoorde en Kapelle-op-den-Bos. Vanaf 10 personen dienen we vooraf te reserveren op het nummer: 02/218 54 10.

     

    Op maandag 06 mei 2013 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Deze maand worden volgende vriendinnen: Nysen Marie-Louise, Keyen Maria-Suzanne, en De Blander Léonie in de bloemetjes gezet gezien ze jarig zijn, een hartelijke

     

    Heel hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren onder ons !!!

     

    Op dinsdag 14 mei 2013 kunnen we een vertoning volgen in Kinepolis gans op maat van onze senioren gesneden. We worden er vergast op koffie en cake en de vertoning van de film: “Anna Karenina” speciale groepsprijs 8 €, aanvang 14 uur, inschrijvingen dienen te gebeuren op de samenkomst van 06 mei 2013.

     

    Op donderdag 23 mei 2013 gaan we naar Gent en zijn onbekende plekjes, in samenwerking met Oost-Vlaanderen ontdekken we de onbekende plekjes van Gent.

    Aanvang : 14 uur (deur hoofdingang van het station Gent-Sint-Pieters)

    Programma : stadswandeling langsheen de mooiste plaatsen in Gent. Tijdens de wandeling houden we even halt voor een consumptie die in de prijs is inbegrepen.

    Prijs : € 8 (lid) / € 10 (niet-lid) Inschrijvingen voor 5 mei 2013

     

    Op woensdag 29 mei 2013 is er een Natuurwandeling in  Galmaarden

    Aanvang : 14u. Programma : prachtige natuurwandeling van 5 à 6 kilometer. Duur wandeling: 2 uur.

    Prijs :  € 3 Inschrijvingen voor 13 mei 2013

     

    Op maandag 03 juni 2013 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

    Op dinsdag 11 juni kunnen we een vertoning volgen in Kinepolis gans op maat van onze senioren gesneden. We worden er vergast op koffie en cake en de vertoning van de film: “Les Misérables” speciale groepsprijs 8 €, aanvang 14 uur, inschrijvingen dienen te gebeuren op de samenkomst van 06 mei 2013.

     

    Op 21 juni 2013 is er een busuitstap naar Rochefort

    Programma : We bezoeken Rochefort met een bus. In de voormiddag rijden we in een toeristisch treintje langsheen de mooiste plekjes van Rochefort. Een middagmaal is voorzien. Voor de activiteit in de namiddag kan u kiezen tussen een bezoek aan de grot van Han of een tocht met een safaricar door het Wildpark van de grot van Han. In de grot bezoeken we de verschillende zalen en galerijen. In het Wildpark zijn heel wat dieren te zien: herten, Przewalski-paarden, Europese bizons, lynxen, bruine beren,... We eindigen de dag met koffie en taart.

    Opmerking: Voor het bezoek aan de grot van Han is het belangrijk dat u goed kan stappen. Er is een bus voorzien met enkele vaste opstapplaatsen in regio Pajottenland, Hageland, Brussel.

    Prijs : wordt later bekend gemaakt!!!

    Inschrijvingen voor 21 mei 2013

     

    Wij kunnen vanaf nu rekenen op Mevrouw Heleen Verhasselt die Lotte vervangt, wij heten haar welkom en wensen haar alle geluk toe in deze functie die ze in de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant zal waar nemen. We duimen voor  haar.

           

    Onze volgende reis naar Pfalzen van 14 tot 22 juni 2013

    Prijs: 2 persoonskamer 786 €       Single: de eerste 4 + 128 €  vanaf de 5° single = + 168€

     

    Woensdag 26 juni 2013 Natuurwandeling Gaasbeek

    Aanvang: 14u. Waar? Gaasbeek

    Programma: Natuurwandeling doorheen de museumtuin en het unieke park van Gaasbeek. Prijs: 3 € Inschrijven voor 10 juni 2013

     

    Op maandag 01 juli 2013 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

    Van maandag 1 tot en met donderdag 4 juli 2013 gaan we met de bus naar Friesland.

    Dag 1

    In Giethoorn nuttigen we een broodjesmaaltijd om nadien onze rondvaart te starten. Op de boot krijgen we meer uitleg over dit schilderachtig waterdorp dat ook wel eens het Venetië van Nederland wordt genoemd. Vervolgens rijden we door naar Sneek waar we een kort bezoek brengen aan de stad. Het avondmaal nuttigen we in het hotel.

    Dag 2

    Na het ontbijt in het hotel, gaan we naar Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland. Daar start onze wandeling met gids in het historisch centrum langs onder meer het voormalig Stadhouderlijk Hof. Na de middaglunch, rijden we door naar Wierum voor een prachtig uitzicht op de Waddenzee. Vervolgens bezoeken we de stad Dokkum om nadien terug te keren voor het avondmaal naar het hotel.                                              
    Dag 3

    Vanuit Sneek rijden we naar Sloten. Daarna rijden we verder naar Stavoren, de oudste stad van Friesland. Nadien gaat de rit naar Hindeloopen, een stad met een eigen klederdracht, Fries dialect en schilderkunst. Na de middaglunch bezoeken we het schaatsmuseum voor een complete Elfstedentochtgeschiedenis. Op onze terugkeer naar het hotel voor het avondmaal, houden we nog even halt in Bolsward.

    Dag 4

    Na het ontbijt, vertrek uit Sneek naar de Afsluitdijk, fotostop. Over de 30 kilometer lange dijk, rijden we naar Edam waar we 's middags lunchen. Vervolgens houden we een boottocht vanuit Volendam naar het eiland Marken, gekend om zijn typische huizen op houten palen. Nadien is het al weer tijd om terug naar huis te keren.

    Opmerking: Er is een bus voorzien met enkele vaste opstapplaatsen in regio Pajottenland,

    Hageland, Brussel. Prijs : wordt later bekend gemaakt, Inschrijvingen voor 1 juni 2013.

     

    Dit jaar gaan we ook, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit zal doorgaan van: maandag 05 tot vrijdag 09 augustus 2013. Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben. Wat denken jullie!!!

    Voor al de deze activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen.De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Van Moer Etienne.

    Inschrijvingen &  betalingen kunnen bij Van Moer Etienne.' 0476/428600

     

    Beschik je over een Computer met een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.           # = gebruikers van het Internet.

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof  en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

     

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

     

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven  op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

     

     

                                          L.B.G. & Vriendenkring LOF

                                         Meise & Molenbeek

            

    8 daagse reis naar Zuidtirol van  14 juni tot 22 juni

     

    Geachte Vrienden,

    Hier sturen wij U de informatie voor onze reis naar Pfalzen / Zuidtirol van 14 juni 2013.

    Opstapplaats en -tijd blijft te bespreken in functie van de inschrijvingen en zullen U later worden medegedeeld.  Men kan zich inschrijven bij Van Moer Etienne, Tel. 0476/428600.

    Prijs per persoon in een dubbelkamer : 786,00 € bij een minimum aantal deelnemers van 25. Single-toeslag : 128,00 € . Er zijn maar 4 singlekamers mogelijk aan deze toeslag, de volgende singles dienen een toeslag van 168,00 € te betalen aangezien dit kamers zijn die hiervoor dienen te worden aangepast.

    Hotel : **** Wellness Stephansdorf  Sporthotel  of  **** Hotel Sonnenhof

    www.winklerhotels.com

    Met vriendelijke groeten,

    Van Moer Etienne L.B.G. Molenbeek en Meise

                Vriendenkring L.O.F             © Van Moer Etienne

     

    Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma.

    Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons reeds gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-05-2013, 18:55 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    09-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Maart 2013

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 312

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             1° kwartaal  2013.

    1080  Molenbeek                             Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680  
                                                                   Maart 2013 

    Vanaf nu staat de website van Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant online! Wil je snel op de hoogte zijn dan kan je daar snel gaan kijken. Beslis je om aan een activiteit van deze website deel te nemen vergeet dan niet Etienne Van Moer te verwittigen!!!!

    De busmaatschappij “De Lijn” zal de 65+ kaarten voor onze senioren in de loop van 2013 verspreiden. In afwachting kan er met de kaart met als einddatum 31-12-2012 nog zonder problemen gereden worden. Voor de MIVB komt er vanaf mei 2013 verandering. Op het laatste blad van dit programma vinden jullie de volledige uitleg door de MIVB.

    De spoorwegen zouden hun seniorenticket vanaf 1 februari een beetje verhogen!

     

    Op maandag 04 maart 2013 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Normaal vieren we onze jarigen tijdens ons samenzijn elke maand, maar wat blijkt nu, in de maand maart hebben we niemand die jarig is. Wellicht hadden onze ouders deze datum (9 maanden vroeger) andere plannen. Maar we laten het niet aan ons hart komen en vieren op onze manier de vriendschap onder onze vrienden, we hoeven niet altijd een reden te hebben om te vieren.

     

    Ook op maandag 4 maart 2013 is er een vrijwilligers en actievelingen dag met viering van het 40-jarig bestaan van LBV, dit is onze nationale koepel.

    Inschrijvingen dienen te gebeuren VOOR 13 februari, dit gaat door in de zalen van de Zoo in Antwerpen, in de namiddag is er dan gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Zoo.

    Deelnameprijs 8€, inclusief bezoek aan de Zoo.

     

    Op dinsdag 05 maart 2013 bezoeken we het Nalanda instituut , dit is de plaats in Brussel waar het Boedisme gepratikeerd wordt. We spreken af aan de loketten van het Centraal station. Let er op dat jullie de Mobib-kaart op zak hebben aangezien we de metro dienen te nemen.

    ’s Middags wordt een maaltijd aangeboden en in de namiddag gaan we dieper in op de basis-

    principes van het Boedisme. Prijs leden van de Liberale Mutualiteit €24 niet leden €27.

     

     

    Op vrijdag 08 maart is er gelegenheid om meer  uitleg te krijgen over het seniorenabonnement van de MIVB. Dit gaat door in het Seniorencentrum, Leopoldstraat 25. Men dient zich wel in te schrijven via het telefoonnummer 02/2100460 en dit ook te melden aan Van Moer Etienne.

     

    Op zondag 17 maart 2013 is er nog, voor degenen die het Brussel Volkstejoêter gemist hebben een mogelijk om dit alsnog mee te maken in “De Muze” van Meise. Dit start om 15 uur, men geraakt er met de bussen 250 en 251 van “De Lijn”, inschrijvingen zo vlug mogelijk. Prijs: 18€ maar aangezien we in groep gaan wordt de prijs die wij dienen te betalen 12€

     

    Op donderdag 28 maart 2013 om 15 u is er een Muziekoptreden “Ladies of the fifties” met muziek uit onze jeugd. Dit gaat door in CC Stroming in Berlare bij Dendermonde. Deze muzikanten brengen nostalgische klanken uit de jaren 50. Er wordt Koffie en gebak aangeboden. Prijs: 18€ voor leden en 20€ voor niet leden Liberale Mutualiteit, vervoer per autocar inbegrepen. Bij de opmaak van dit programma blijkt dat dit reeds vol geboekt is.

     

    Op maandag 08 april, uitzonderlijk 2° maandag 2013 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Dit omdat de eerste maandag paasmaandag is en de burelen dan uiteraard gesloten zijn. We laten het echter niet aan ons hart komen en zullen Pasen dan eens een week later vieren en NEE het zullen geen vijgen na Pasen worden, wees gerust.

     

    Onze volgende reis naar Pfalzen van 15 tot 22 juni 2013

    Prijs: 2 persoonskamer 786 €       Single: de eerste 4 + 128 €  vanaf de 5° single = + 168€

     

     

    Volgend  jaar gaan we ook, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit zal doorgaan van: maandag 05 tot vrijdag 09 augustus 2013. Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben. Wat denken jullie !!!

     

    Voor al de deze activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen.De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Van Moer Etienne.

    Inschrijvingen &  betalingen kunnen bij Van Moer Etienne.' 0476/428600

     

    Beschik je over een Computer met een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.

     

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

     

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof  en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

     

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

     

     

     

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

     

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven  op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

     

     

     

                                          L.B.G. & Vriendenkring LOF

                                         Meise & Molenbeek    

     

    8 daagse reis naar Zuidtirol van  15 juni tot 22 juni 2013

     

    Geachte Vrienden,

    Hier sturen wij U de informatie voor onze reis naar Pfalzen / Zuidtirol van 15 juni 2013.

    Opstapplaats en -tijd blijft te bespreken in functie van de inschrijvingen en zullen U later worden medegedeeld.  Men kan zich inschrijven bij Van Moer Etienne, Tel. 0476/428600.

     

    Prijs per persoon in een dubbelkamer : 786,00 € bij een minimum aantal deelnemers van 25.

    Single-toeslag : 128,00 € . Er zijn maar 4 singlekamers mogelijk aan deze toeslag, de volgende singles dienen een toeslag van 168,00 € te betalen aangezien dit kamers zijn die hiervoor dienen te worden aangepast.

    Hotel : **** Wellness Stephansdorf  Sporthotel  of  **** Hotel Sonnenhof

    www.winklerhotels.com

    Met vriendelijke groeten,

    Van Moer Etienne L.B.G. Molenbeek en Meise

                Vriendenkring L.O.F

     

     

    Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma.

    Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons reeds gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.

     

    Wij kunnen nog altijd op Mevrouw Lotte Dierkens rekenen, wij danken haar daarvoor en wensen haar alle geluk toe in haar nieuwe functie in de nationale koepel van onze vereniging. We zullen haar in ieder geval missen !!!                                                                    

    Af en toe zullen we haar echter nog eens terug zien bij een of andere cursus of activiteit die georganiseerd wordt door LBV (dit is onze nationale koepel).

     

      © Van Moer Etienne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-03-2013, 12:07 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    09-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Februari 2013

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 311

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             1° kwartaal  2013.

    1080  Molenbeek                                               Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680


            

    Vanaf nu staat de website van Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant online! Wil je snel op de hoogte zijn dan kan je daar snel gaan kijken. Beslis je om aan een activiteit van deze website deel te nemen vergeet dan niet Etienne Van Moer te verwittigen!!!!

     

    De busmaatschappij “De Lijn” zal de 65+ kaarten voor onze senioren in de loop van 2013 verspreiden. In afwachting kan er met de kaart met als einddatum 31-12-2012 nog zonder problemen gereden worden. Voor de MIVB komt er vanaf mei 2013 verandering. Op te volgen

    De spoorwegen zouden hun seniorenticket vanaf 1 februari een beetje verhogen!

     

    Op maandag 04 februari 2013 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Deze maand zijn volgende Dames aan de beurt:

    De Ceuster Claire, Kock Christiane en Machtelinckx Myriam.

     

    Een dikke Proficiat!!! En nog vele jaren onder ons:

     

    Op zaterdag 16 februari 2013 om 15 u gaan we naar de operette, zoals ieder jaar trouwens.

    Dit gaat zoals gewoonlijk door in het Centrum Zwanenberg in Heist op den Berg. Er is vervoer per autocar voorzien.

    Prijs 31€ voor leden en 34€ voor niet leden Liberale Mutualiteit. Inschrijvingen dienden zo vlug mogelijk te gebeuren,  aangezien dit steeds vlug vol geboekt is.

     

    Op 23 en 24 februari kunnen we genieten van een week-end in Rotterdam. Inschrijvingen dienen zo vlug mogelijk te gebeuren aangezien dit steeds vlug vol geboekt is.

    Prijs leden: 125€, niet leden Liberale Mutualiteit 135€ voor een 2 persoonskamer, voor een eenpersoonskamer is er een opleg van 28€.

     

    Op maandag 04 maart 2013 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

    Ook op maandag 4 maart 2013 is er een vrijwilligers en actievelingen dag met viering van het 40-jarig bestaan van LBV, dit is onze nationale koepel.

    Inschrijvingen dienen te gebeuren VOOR 13 februari, dit gaat door in de zalen van de Zoo in Antwerpen, in de namiddag is er dan gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Zoo.

    Deelnameprijs 8€, inclusief bezoek aan de Zoo.

     

    Op dinsdag 05 maart 2013 bezoeken we het Nalanda instituut , dit is de plaats in Brussel waar het Boedisme gepratikeerd wordt. We spreken af aan de loketten van het Centraal station. Let er op dat jullie de Mobib-kaart op zak hebben aangezien we de metro dienen te nemen.

    ’s Middags wordt een maaltijd aangeboden en in de namiddag gaan we dieper in op de basis-

    principes van het Boedisme. Prijs leden van de Liberale Mutualiteit €24 niet leden €27.

     

    Op zondag 17 maart 2013 is er nog, voor degenen die het Brussel Volkstejoêter gemist hebben een mogelijk om dit alsnog mee te maken in “De Muze” van Meise.

    Dit start om 15 uur, men geraakt er met de bussen 250 en 260 van “De Lijn”, inschrijvingen zo vlug mogelijk. Prijs: 18€ maar aangezien we in groep gaan wordt de prijs die wij dienen te betalen 12€

     

    Op donderdag 28 maart 2013 om 15 u is er een Muziekoptreden “Ladies of the fifties” met muziek uit onze jeugd. Dit gaat door in CC Stroming in Berlare bij Dendermonde. Deze muzikanten brengen nostalgische klanken uit de jaren 50. Er wordt Koffie en gebak aangeboden. Prijs: 18€ voor leden en 20€ voor niet leden Liberale Mutualiteit, vervoer per autocar inbegrepen. Inschrijvingen dienden vlug te gebeuren aangezien dit steeds vlug vol geboekt is.

     

    Op maandag 08 april, uitzonderlijk 2° maandag 2013 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Dit omdat de eerste maandag paasmaandag is en de burelen dan uiteraard gesloten zijn. We laten het echter niet aan ons hart komen en zullen Pasen dan eens een week later vieren en NEE het zullen geen vijgen na Pasen worden, wees gerust. 

     

    Onze volgende reis naar Pfalzen van 15 tot 22 juni 2013

    Prijs: 2 persoonskamer 786 €       Single: de eerste 4 + 128 €  vanaf de 5° single = + 168€


    Volgend  jaar gaan we ook, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit zal doorgaan van: maandag 05 tot vrijdag 09 augustus 2013. Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben. Wat denken jullie !!!

     

    Voor al de deze activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen.De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Van Moer Etienne.

    Inschrijvingen &  betalingen kunnen bij Van Moer Etienne.' 0476/428600

     

    Beschik je over een Computer met een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.

     

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

     

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof  en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

     

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

     

     

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven  op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

     

     

     

                                          L.B.G. & Vriendenkring LOF

                                         Meise & Molenbeek        

     

    8 daagse reis naar Zuidtirol van  15 juni tot 22 juni 2013

     

    Geachte Vrienden,

    Hier sturen wij U de informatie voor onze reis naar Pfalzen / Zuidtirol van 15 juni 2013.

    Opstapplaats en -tijd blijft te bespreken in functie van de inschrijvingen en zullen U later worden medegedeeld.  Men kan zich inschrijven bij Van Moer Etienne, Tel. 0476/428600.

     

    Prijs per persoon in een dubbelkamer : 786,00 € bij een minimum aantal deelnemers van 25.

    Single-toeslag : 128,00 € . Er zijn maar 4 singlekamers mogelijk aan deze toeslag, de volgende singles dienen een toeslag van 168,00 € te betalen aangezien dit kamers zijn die hiervoor dienen te worden aangepast.

    Hotel : **** Wellness Stephansdorf  Sporthotel  of  **** Hotel Sonnenhof

    www.winklerhotels.com

    Met vriendelijke groeten,

    Van Moer Etienne L.B.G. Molenbeek en Meise

                Vriendenkring L.O.F

     

     

    Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma.

    Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons reeds gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.

     

    Bij het ter perse gaan van dit programma bereikt ons het bericht dat onze provinciale educatieve medewerkster haar ontslag heeft aangeboden, om het in haar woorden te zeggen: “tot mijn grote spijt, LBG Brabant binnenkort verlaten. Ik heb namelijk een nieuwe job op het landelijke secretariaat van LBV. Hier zal ik instaan voor het uitwerken van introducties en vormingen rond digitale geletterdheid”. Wij hebben altijd kunnen op haar medewerking rekenen en danken haar daarvoor en wensen haar alle geluk toe in haar nieuwe functie in de nationale koepel van onze vereniging. We zullen haar in ieder geval missen !!!                                                            

     

      © Van Moer Etienne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-02-2013, 14:32 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    02-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma januari 2013

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 311

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             1° kwartaal  2013.

    1080  Molenbeek                                               Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680        

     

            Programma januari 2013

     

    Ziedaar, weer is er een jaar voorbij en we hebben 21 december 2012 overleefd!!!. Inderdaad de Mayas hadden voorspeld dat dan de wereld zou vergaan. Maar kom we zijn er nog allemaal en daar treuren we dus niet om. Wij hopen jullie dus allen gezond en wel en met de juiste ingesteldheid  (zoals gewoonlijk) te kunnen begroeten op onze nieuwjaarsviering 2013. Het Liberaal Ziekenfonds, haar personeel en de bestuursleden van Hulp en Vermaak wensen jullie een aangenaam jaar en nog vele jaren toe midden onze vereniging van vrienden.!!! Daarbij krijgen jullie een heerlijke fles geschonken!!!!!!    

     
    Vanaf nu staat de website van Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant online! Wil je snel op de hoogte zijn dan kan je daar snel gaan kijken. Beslis je om aan een activiteit van deze website deel te nemen vergeet dan niet Etienne Van Moer te verwittigen!!!!

     

    Op maandag  07 januari  2013 om 13 u 30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Deze maand worden volgende  vrienden in de bloemetjes gezet gezien ze jarig zijn. Het betreft onze vriendinnen: D’Hondt Simonne en  Michiels Elise, Wijns Simonne en onze vrienden Renquin Jean,Van Moer Etienne en Van Impe Alain. Ook onze vriend Collijns André verjaart deze maand, spijtig genoeg hebben we geen foto van hem, we zullen dan ook proberen om hem zo vlug mogelijk te fotograferen.


    Een dikke Proficiat!!! En nog vele jaren onder ons!!!


    Op maandag 07 januari 2013 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Dit staat in het teken van het nieuwe jaar waarop we samen zullen toasten.

     

    Op zaterdag 16 februari 2013 om 15 u gaan we naar de operette, zoals ieder jaar trouwens.

    Dit gaat zoals gewoonlijk door in het Centrum Zwanenberg in Heist op den Berg. Er is vervoer per autocar voorzien.

    Prijs 31€ voor leden en 34€ voor niet leden Liberale Mutualiteit. Inschrijvingen dienen zo vlug mogelijk te gebeuren, ten laatste op 07 januari aangezien dit steeds vlug vol geboekt is.

     

    Op 23 en 24 februari kunnen we genieten van een week-end in Rotterdam. Inschrijvingen dienen zo vlug mogelijk te gebeuren aangezien dit steeds vlug vol geboekt is.

    Prijs leden: 125€, niet leden Liberale Mutualiteit 135€ voor een 2 persoonskamer, voor een eenpersoonskamer is er een opleg van 28€.

     

    Op 5 maart 2013 bezoeken we het Nalanda instituut , dit is de plaats in Brussel waar het Boedisme gepratikeerd wordt. We spreken af aan de loketten van het Centraal station. Let er op dat jullie de Mobib-kaart op zak hebben aangezien we de metro dienen te nemen.

    ’s Middags wordt een maaltijd aangeboden en in de namiddag gaan we dieper in op de basis-principes van het Boedisme.
    Prijs leden van de Liberale Mutualiteit €24 niet leden €27.

     

    Op Donderdag 28 maart 2013 om 15 u is er een Muziekoptreden “Ladies of the fifties” met muziek uit onze jeugd. Dit gaat door in CC Stroming in Berlare bij Dendermonde. Deze muzikanten brengen nostalgische klanken uit de jaren 50. Er wordt Koffie en gebak aangeboden. Prijs: 18€ voor leden en 20€ voor niet leden Liberale Mutualiteit, vervoer per autocar inbegrepen. Inschrijvingen dienen te gebeuren vóór 15 december 2012 aangezien dit steeds vlug vol geboekt is.

     

    Onze volgende reis naar Pfalzen van 15 tot 22 juni 2013

    Prijs: 2 persoonskamer 786 €       Single: de eerste 4 + 128 €  vanaf de 5° single = + 168€

                            

    Volgend  jaar gaan we ook, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit zal doorgaan van: maandag 05 tot vrijdag 09 augustus 2013. Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben. Wat denken jullie !!!


    Voor al de deze activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen.De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

    Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Van Moer Etienne.

    Inschrijvingen &  betalingen kunnen bij Van Moer Etienne.' 0476/428600


    Beschik je over een Computer met een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.

     

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

     

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof  en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

     

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

     

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven  op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

     

     

                                          L.B.G. & Vriendenkring LOF

                                         Meise & Molenbeek

     

    8 daagse reis naar Zuidtirol van  15 juni tot 22 juni 2013

     

    Geachte Vrienden,

    Hier sturen wij U de informatie voor onze reis naar Pfalzen / Zuidtirol van 15 juni 2013.

     

    Opstapplaats en -tijd blijft te bespreken in functie van de inschrijvingen en zullen U later worden medegedeeld.  Men kan zich inschrijven bij Van Moer Etienne, Tel. 0476/428600.

     

    Prijs per persoon in een dubbelkamer : 786,00 € bij een minimum aantal deelnemers van 25.

    Single-toeslag : 128,00 € . Er zijn maar 4 singlekamers mogelijk aan deze toeslag, de volgende singles dienen een toeslag van 168,00 € te betalen aangezien dit kamers zijn die hiervoor dienen te worden aangepast.

    Hotel : **** Wellness Stephansdorf  Sporthotel  of  **** Hotel Sonnenhof

    www.winklerhotels.com

    Met vriendelijke groeten,

    Van Moer Etienne L.B.G. Molenbeek en Meise

                Vriendenkring L.O.F

     

     

    Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma.

    Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons reeds gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.

     

    Bij het ter perse gaan van dit programma bereikt ons het bericht dat onze provinciale educatieve medewerkster haar ontslag heeft aangeboden, om het in haar woorden te zeggen: tot mijn grote spijt, LBG Brabant binnenkort verlaten. Ik heb namelijk een nieuwe job op het landelijke secretariaat van LBV. Hier zal ik instaan voor het uitwerken van introducties en vormingen rond digitale geletterdheid. Wij hebben altijd kunnen op haar medewerking rekenen en danken haar daarvoor en wensen haar alle geluk toe in haar nieuwe functie in de nationale koepel van onze vereniging. We zullen haar in ieder geval missen!                                                                            

     

      © Van Moer Etienne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-01-2013, 18:30 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    05-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma december 2012 enz...

    AL.B.G. Molenbeek                                 Infoblad nr 310

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             4° kwartaal  2012.

    Programma December      2012

     

    Molenbeek                                               Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680        

        
     

     

     

    Op maandag 03 december om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

    Onze Jarigen van December:

    Deze maand worden volgende vrienden in de bloemetjes gezet gezien ze jarig zijn, een hartelijke proficiat gewenst!!! En graag nog jaren midden onder ons.

    Het betreft onze Vriend Ronsmans Yves en onze Vriendin Anneke Van Volxem.Een dikke Proficiat!!! En nog vele jaren onder ons.  

    Op 15 december 2012 kunnen we naar de Kerstmarkt in Aken. Inschrijvingen dienen zo vlug mogelijk te gebeuren aangezien dit steeds vlug vol geboekt is.

    Prijs leden: 44€, niet leden Liberale Mutualiteit 49€.

    Op maandag 07 januari 2013 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

    Op zaterdag 16 februari 2013 om 15 u gaan we naar de operette, zoals ieder jaar trouwens.

    Dit gaat zoals gewoonlijk door in het Centrum Zwanenberg in Heist op den Berg. Er is vervoer per autocar voorzien.

    Prijs 31€ voor leden en 34€ voor niet leden Liberale Mutualiteit. Inschrijvingen dienen zo vlug mogelijk te gebeuren aangezien dit steeds vlug vol geboekt is.

     

    Op 23 en 24 februari kunnen we genieten van een week-end in Rotterdam. Inschrijvingen dienen zo vlug mogelijk te gebeuren aangezien dit steeds vlug vol geboekt is.

    Prijs leden: 125€, niet leden Liberale Mutualiteit 135€ voor een 2 persoonskamer, voor een eenpersoonskamer is er een opleg van 28€.

     

    Op Donderdag 28 maart 2013 om 15 u is er een Muziekoptreden “Ladies of the fifties” met muziek uit onze jeugd. Dit gaat door in CC Stroming in Berlare bij Dendermonde. Deze muzikanten brengen nostalgische klanken uit de jaren 50. Er wordt Koffie en gebak aangeboden. Prijs: 18€ voor leden en 20€ voor niet leden Liberale Mutualiteit, vervoer per autocar inbegrepen. Inschrijvingen dienen te gebeuren vóór 15 december 2012 aangezien dit steeds vlug vol geboekt is.

     

    Onze volgende reis naar Pfalzen van 15 tot 22 juni 2013

    Prijs: 2 persoonskamer 786 €       Single: de eerste 4 + 128 €  vanaf de 5° single = + 168€

    Op eenvoudige vraag bekom je een volledige beschrijving op papier naar jouw adres, een belletje naar 0476/428600 volstaat.

    Volgend  jaar gaan we ook nog, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit zal doorgaan van: maandag 05 tot vrijdag 09 augustus 2013. Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben. Wat denken jullie !!!

    Voor al de deze activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen.De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

    Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Van Moer Etienne.

    Inschrijvingen &  betalingen kunnen bij Van Moer Etienne.' 0476/428600

    Beschik je over een Computer met een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

     

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof  en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

     

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje. 
                                 
    Niet vergeten: 

    8 daagse reis naar Zuidtirol van  15 juni tot 22 juni 201

    Hier sturen wij U de informatie voor onze reis naar Pfalzen / Zuidtirol van 15 juni 2013 

    Opstapplaats en -tijd blijft te bespreken in functie van de inschrijvingen en zullen U later worden medegedeeld.  Men kan zich inschrijven bij Van Moer Etienne, Tel. 0476/428600. 

    Prijs per persoon in een dubbelkamer : 786,00 € bij een minimum aantal deelnemers van 25.

    Single-toeslag : 128,00 € . Er zijn maar 4 singlekamers mogelijk aan deze toeslag, de volgende singles dienen een toeslag van 168,00 € te betalen aangezien dit kamers zijn die hiervoor dienen te worden aangepast.

    Hotel : **** Wellness Stephansdorf  Sporthotel  of  **** Hotel Sonnenhof

    www.winklerhotels.com

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven  op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

     

     

    Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma.

    Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons reeds gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.

    Bij het ter perse gaan van dit programma bereikt ons het bericht dat onze provinciale educatieve medewerkster haar ontslag heeft aangeboden, om het in haar woorden te zeggen: tot mijn grote spijt, LBG Brabant binnenkort verlaten. Ik heb namelijk een nieuwe job op het landelijke secretariaat van LBV. Hier zal ik instaan voor het uitwerken van introducties en vormingen rond digitale geletterdheid. Wij hebben altijd kunnen op haar medewerking rekenen en danken haar daarvoor en wensen haar alle geluk toe in haar nieuwe functie in de nationale koepel van onze vereniging. We zullen haar in ieder geval missen!                                                                               © Van Moer Etienne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-12-2012, 14:37 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstel Pfalzen Zuid Tirol/Italië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit document kunt U altijd aanvragen via onze GSM 0476/428600 en vragen naar Van Moer Etienne.
    Altijd welkom


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-09-2012, 16:10 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Oktober 2012

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 308

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             4° kwartaal  2012.

    Molenbeek

    Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680      

     

            

                                                  

    Programma Oktober 2012

     

    Volgend  jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma.

    Dit zal doorgaan van: maandag 05 tot vrijdag 09 augustus 2013. Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben, wat denken jullie.

     

    Op maandag 01 oktober om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.  Deze maand vieren we onze Voorzitter Dubois Pierre alsook ons nieuw lid, waarvan we spijtig genoeg nog geen foto hebben, namelijk VandenBergh Nicole. Aan beide een dikke proficiat …..

    En nog vele jaren onder ons!

     

    Voor al de volgende activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen.De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst.

     

    Bezoek aan het pandjeshuis 1   

    Wanneer : dinsdag 2 oktober 2012, aanvangsuur 9u45                   

    Waar : afspraak loketten Centraal Station

    Kostprijs : € 25 Leden Liberale Mutualiteit

    € 28 Niet-leden Liberale Mutualiteit GEEN vervoer inbegrepen

    Korte Beschrijving : In de voormiddag hebben we een korte rondleiding in het

    pandjeshuis waarbij de geschiedenis en de manier van werken wordt toegelicht. Na de rondleiding hebben we nog even de tijd om de tentoonstelling, van de te verkopen spullen, te bewonderen.

    's middags gaan we iets eten op het Vossenplein, in het restaurant De Skieven Architect. (De drank is niet inbegrepen).                                                                    

    In de namiddag nemen we deel aan een verkoop. Hier kunnen we aanschouwen hoe zo een verkoop er aan toe gaat en wat er verkocht wordt op deze dag.

    Inschrijvingen waren voorzien vóór : maandag 3 september 2012 (zie programma september, maar we kunnen nog altijd proberen er U bij te boeken op 1 oktober)

     

    Verwendag LBV 1

     

    Wanneer : Dinsdag 16 oktober 2012

    Waar : Salon Mantovani te Oudenaarde (Doorn 1, 9700 Oudenaarde)

    Kostprijs : € 15 per persoon. Dit wordt niet terugbetaald indien men niet aanwezig is.

    Vervoer is in de prijs inbegrepen. De opstapplaatsen zullen nadien worden

    vastgelegd. Per 10 personen kan er een opstapplaats voorzien worden in de eigen

    omgeving.

    Korte Beschrijving : Voor de bestuursleden en vrijwilligers. met deze dag willen we je danken voor de inzet en het werk dat schuilt achter de organisatie van de vele mooie ledenactiviteiten die ingericht worden in de lokale afdelingen.

    Programma :

    11u30 : ontvangst met aperitief           12u00 : uitgebreid middagmaal

    15u00 : Show met Andrei Lugovski en clown Cardini

    15u50 : pauze

    16u10 : vervolg van de show              17u00 : einde en vertrek van de bus huiswaarts

    Inschrijvingen vóór 28 september 2012, we kunnen nog proberen vandaag 1 oktober.

     

     

    Tentoonstelling Cas Oorthuys. 1

     

    Wanneer : donderdag 25 oktober 2012

    Waar : Museum van de stad, Broodhuis Brussel (grote markt Brussel) Aanvang : 14u

    Kostprijs : € 8 (lid liberale mutualiteit) € 10 (niet-leden liberale mutualiteit)

    Korte beschrijving : Brussel 1946 -1956. De naweeën van de oorlog ebben

    geleidelijk weg en beetje bij beetje keert het optimisme terug. Cas Oorthuys, een

    van de meest populaire Nederlandse fotografen, levert ons vanuit diverse    

    invalshoeken een waardevolle getuigenis over een decennium in overgang. Zijn

    foto's treden in dialoog met mondelinge getuigenissen en dompelen de bezoeker

    onder in een fascinerend tijdperk.

    Inschrijvingen vóór 5 oktober 2012.

     

    Op maandag 05 november om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

    Op 13 november 2012 gaan we naar het ledenfeest 60+club van Rantour in ’t Veilinghuis te Sint Truiden. Dit  omvat een feestelijk menu met aperitief in de vorm van Cava.

    We vertrekken in Merchtem, Mieregemplein om && u 30. De prijs bedraagt 74€ voor de 60+ leden en 79€ voor de niet leden.

    Deze prijs omvat: aperitief, feestelijk menu, vervoer per luxeautocar**** een optreden van Micha Marah en dansgelegenheid met livemuziek.

    Inschrijvingen dienen op de vergadering van 01 oktober te gebeuren bij Van Moer Etienne.

     

     

     

    Op maandag 03 december om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

     

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

     

     

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Van Moer Etienne.

    Inschrijvingen &  betalingen kunnen bij Van Moer Etienne.' 0476/428600.

     

    Stadsbezoek Lier 1                             

    Wanneer : dinsdag 20 november 2012.Waar : Lier, afspraak in het treinstation van Lier aanvang : 10u30, dus vertrekken we in Brussel Noord met de trein van 09u47 richting Turnhout met stop te Lier omstreeks 10u21

    Kostprijs : € 26 (Lid liberale mutualiteit) € 30 (niet-leden liberale mutualiteit) => geen vervoer inbegrepen, we rijden immers met een seniorenticket aan +/- 5,20€.

    Korte beschrijving : In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Zimmertoren van Louis Zimmer, horlogemaker en autodidact in de astronomie. 's middags genieten we van een heerlijke maaltijd.

    In de namiddag brengen we een bezoek aan de tentoonstelling Breugelland in het

    stedelijk museum. Hier worden werken getoond van Pieter Breugel de oude als ook de

    invloed van hem op latere kunstenaars. Inschrijvingen vóór 19 oktober 2012 bij Van Moer Et.

     

    De rubriek:“Tip van de maand. “  

    U ziet niet goed en het bezorgt je heel wat hinder in het dagelijkse leven?

    Dan is het natuurlijk tijd om er iets aan te doen! Gelukkig kunnen deze ongemakken verholpen worden met een bril, lenzen of via een chirurgische ingreep. Maar daar hangt natuurlijk meestal een dure factuur tegenover.

    Om het je enigszins makkelijker te maken deze financiële barrière enigszins te overbruggen

    heeft onze Liberale Mutualiteit van Brabant een tussenkomst in het leven geroepen voor onder meer: een brilmontuur, brilglazen en/of contactlenzen, ook voor nachtlenzen, een lazerbehandeling of een oogcorrectie via “Near Vision CK”. Dit is een tussenkomst buiten de tussenkomst die eventueel mogelijk is via de tarieven van het RIZIV.

    Vraag onze folder hierover aan onze loketten voor meer informatie.

    Beschik je over een Computer met een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.

     

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

     

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de

     

    Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links”

    aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

     

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof  en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

     

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.   

                                         

    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven  op onze maandelijkse gezellige samenzijns

     

    Op de valreep ontvangen we nog de activiteiten die georganiseerd worden door de Vaartkapoen:

    Donderdag 4 oktober 13u15 herfstwandeling naar het Zoniënwoud bijdrage 5€.

    Dinsdag 9 oktober 13u gaan ze naar de film met Matthias Schoenaerts ”De rouille et d’os”, bijdrage 8€.

    Woensdag 17 oktober 11u naar KVS met als thema “Wij zijn foert” bijdrage 3 €.

    Donderdag 25 oktober 14u lezing over “actief ouder worden” gratis.

    Vrijdag 26 oktober 12u naar een Kamerconcert in “De Munt” gratis.

     

     

     

    Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma.

    Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons reeds gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.

     

      © Van Moer Etienne

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-09-2012, 15:50 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    28-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw programma

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 306

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             3° kwartaal  2012.

    Molenbeek

                                         

            

    Voor al de volgende activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst.



    In de maand augustus vieren we onze vriendin Adeline!!!    Heel hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren onder ons !!!

     

    Dit jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma.

    Dit zal doorgaan van: maandag 06 tot vrijdag 11 augustus 2012. Daardoor vervalt ons gezellig samenzijn van maandag 6 augustus aangezien we bijna allemaal in Bütgenbach zijn.
     Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben, wat denken jullie.

     

    Op dinsdag 21 augustus 2012     Provinciale dag te Aarschot 1

    Korte Beschrijving : In de voormiddag brengen we een bezoek aan de molen, het begijnhof en de Onze-Lieve-Vrouwkerk. In de namiddag wordt er een showprogramma voorzien. Met bus 35€, Niet leden 45€, zonder Bus respectievelijk 40 en 50€, ontvangst met koffie en minikoffiekoek, middagmaal, geleide bezoeken en show namiddag inbegrepen,  zie ook voor meer informatie: in bijgaande uitnodiging (laatste blad).

     

    Op maandag 03 september 2012 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma voor de volgende maanden en de viering van onze jarigen.

     

    In samenwerking met L.B.G. Brabant:

    Herfstmeeting

     

    Wanneer : vrijdag 21 september 2012

    Waar : Provinciehuis Boeverbos Brugge (koning Leopold III-laan 41, 8200 Sint-Andries (Brugge)) Prijs :  € 8

    Programma : studie- en ontmoetingsdag rond lokale adviesraden aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen.

    10u30 : onthaal                        11u00 : verwelkoming en inleiding door

    Frederik Fluyt, directeur LBV

    11u15 : vertegenwoordiging van senioren in lokale adviesraden door Liesbeth De Donder (VUB)

    12u : beleidsparticipatie op lokaal niveau door personen met een handicap door

    Michaël De Clercq (LVPH)

    12u30 : broodjeslunch              13u30 : werkgroepsessies

    14u30 : koffiepauze                  14u45 : plenaire voorstelling van de werkgroep besluiten

    15u15 : panelgesprek met lokale politici en (ervarings-)deskundigen

    15u45 : slotwoord gevolgd door receptie.

    Inschrijvingen voor 10 september 2012 via LBV (02/538 20 82 of info@lbvvzw.be)

     

     

    Bezoek aan het pandjeshuis

     

    Wanneer : dinsdag 2 oktober 2012, aanvangsuur 9u45

    Waar : afspraak loketten Centraal Station

    Kostprijs : € 25 Leden Liberale Mutualiteit

    € 28 Niet-leden Liberale Mutualiteit GEEN vervoer inbegrepen

    Korte Beschrijving : In de voormiddag hebben we een korte rondleiding in het

    pandjeshuis waarbij de geschiedenis en de manier van werken wordt toegelicht. Na de rondleiding hebben we nog even de tijd om de tentoonstelling, van de te verkopen spullen, te bewonderen.

    's middags gaan we iets eten op het Vossenplein, in het restaurant De Skieven Architect. (De drank is niet inbegrepen).                                                                     …/…

                                                                                                                     …/…

    In de namiddag nemen we deel aan een verkoop. Hier kunnen we aanschouwen hoe zo een verkoop er aan toe gaat en wat er verkocht wordt op deze dag.

    Inschrijvingen voor : maandag 3 september 2012. 

     

    Verwendag LBV

     

    Wanneer : Dinsdag 16 oktober 2012

    Waar : Salon Mantovani te Oudenaarde (Doorn 1, 9700 Oudenaarde)

    Kostprijs : € 15 per persoon. Dit wordt niet terugbetaald indien men niet aanwezig is.

    Vervoer is in de prijs inbegrepen. De opstapplaatsen zullen nadien worden

    vastgelegd. Per 10 personen kan er een opstapplaats voorzien worden in de eigen

    omgeving.

    Korte Beschrijving : Voor de bestuursleden en vrijwilligers. met deze dag willen we je danken voor de inzet en het werk dat schuilt achter de organisatie van de vele mooie ledenactiviteiten die ingericht worden in de lokale afdelingen.

    Programma :

    11u30 : ontvangst met aperitief           12u00 : uitgebreid middagmaal

    15u00 : Show met Andrei Lugovski en clown Cardini

    15u50 : pauze

    16u10 : vervolg van de show              17u00 : einde en vertrek van de bus huiswaarts

    Inschrijvingen voor 28 september 2012. 

     

     

    Tentoonstelling Cas Oorthuys.

     

    Wanneer : donderdag 25 oktober 2012

    Waar : Museum van de stad, Broodhuis Brussel (grote markt Brussel) Aanvang : 14u

    Kostprijs : € 8 (lid liberale mutualiteit) € 10 (niet-leden liberale mutualiteit)

    Korte beschrijving : Brussel 1946 -1956. De naweeën van de oorlog ebben

    geleidelijk weg en beetje bij beetje keert het optimisme terug. Cas Oorthuys, een

    van de meest populaire Nederlandse fotografen, levert ons vanuit diverse

    invalshoeken een waardevolle getuigenis over een decennium in overgang. Zijn

    foto's treden in dialoog met mondelinge getuigenissen en dompelen de bezoeker

    onder in een fascinerend tijdperk.

    Inschrijvingen voor 5 oktober 2012

     

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

     

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling. ' 0476/428600.

     

    Stadsbezoek Lier

                              

    Wanneer : dinsdag 20 november 2012

    Waar : Lier, afspraak in het treinstation van Lier aanvang : 10u30

    Kostprijs : € 26 (Lid liberale mutualiteit)

    € 30 (niet-leden liberale mutualiteit) => geen vervoer inbegrepen

    Korte beschrijving : In de voormiddag brengen we een bezoek aan de

    Zimmertoren van Louis Zimmer, horlogemaker en autodidact in de astronomie. 's

    middags genieten we van een heerlijke maaltijd.

    In de namiddag brengen we een bezoek aan de tentoonstelling Breugelland in het

    stedelijk museum. Hier worden werken getoond van Pieter Breugel de oude als de

    invloed van hem op latere kunstenaars.

    Inschrijvingen voor 19 oktober 2012

     

    De rubriek:“Tip van de maand. “  

    Indien jullie wensen jullie dansbeentjes eens te beproeven en een dansje te plaatsen is er de mogelijkheid om dit te doen samen met onze vrienden in “De Markten” aan de oude graanmarkt in Brussel.

    Zij bieden regelmatig Salon Dansants aan. Bij mooi weer gaat dit zelfs door op de binnenkoer van De Markten.

     

    Beschik je over een Computer met een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.

     

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

     

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be  of  etvanmoer@hotmail.com 

     

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.   

                                         

    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven  op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

     

     

     

    Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma.

    Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons reeds gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.

     

      © Van Moer Etienne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-07-2012, 10:31 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    13-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma juni 2012

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 304

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             2° kwartaal  2012.

    Molenbeek

    Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680      

     

            

                               Programma juni 2012      

            

    Voor al de volgende activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst.

     

    Op 11 juni gaat ons gezellig samenzijn uitzonderlijk door de 2° in plaats van de 1° maandag van de maand.

    Het programma voor de volgende maanden wordt voorgesteld en wij vieren er zoals gewoonlijk onze jarigen. Deze maand wordt volgende vriendin: De Wever Anna  in de bloemetjes gezet gezien ze jarig zijn, een hartelijke proficiat gewenst!!! En graag nog jaren midden onder ons.  Heel hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren onder ons !!!

                               

    Op zaterdag 2 juni 2012 en zondag 3 juni 2012 organiseert  ons ziekenfonds een weekend naar Reims met een geleid bezoek aan de stad alsook een bezoek aan een champagnekelder met degustatie. Prijs: leden Liberale Mutualiteit: €136, niet leden €146, supplement voor een eenpersoonskamer €34.

     

    Op dinsdag 05 juni 2012 organiseert de Liberale Bond van Gepensioneerden van Brabant een bezoek aan de stad LUIK onder leiding van een ervaren gids, we laten ons informeren over het nieuwe moderne station en brengen een bezoek aan het historisch centrum. Er wordt afgesproken aan het Centraal Station in Brussel om 9  uur, kostprijs €25 voor de leden van de Liberale Mutualiteit en €28 voor de niet leden van de Liberale Mutualiteit.

     

    Op donderdag 07-06-2012 organiseren we onze reis naar Hoey en Tihange, vertrek Carpoolparking in Meise om 07u55 en aan het Boudewijnstadion omstreeks 08u10,

    Prijs leden € 48, niet leden € 50. (zie ook aparte uitnodiging bij het programma van de maand mei)

     

    Workshop “Gebruik van het  openbaar vervoer te Brussel”

    Wanneer : woensdag 13 juni 2012

    Waar : Lokaal Liberale Mutualiteit Brussel  (Koninginneplein 51-52, 1030 Brussel)              Aanvang  9u30

    Kostprijs : € 5 [lid Liberale Mutualiteit]

                       € 8 [niet-lid Liberale Mutualiteit]

    Vervoer : geen vervoer in prijs inbegrepen.

             Deelnemers dienen een MOBIB-kaart mee te hebben. Anders dienen ze het vervoer te bekostigen (+/- 3euro)

    Korte Beschrijving : In de voormiddag gaan we dieper in op de theorie van het openbaar vervoer, namelijk de inhoud en de hinderpalen. In de namiddag gaan we de baan op en gaan we de praktijk toe passen.                                                                                                Inschrijvingen zo spoedig mogelijk.

     

    Op 17 juni 2012 gaan we samen naar Zinnema in Anderlecht voor een “Holiday show” met Tylaine Van den Broeck, Thomas Vanderspiegel en Veerle Geeroms.

     

     Woensdag 27 juni 2012 Wandelnamiddag in Ter Rijst (buurt Herne-Pepingen)

    Waar : Parking Kasteelpark Ter Rijst (steenweg op Asse)     Aanvang  14u

    Kostprijs : € 3 Vervoer : geen vervoer in prijs inbegrepen.                                        

    Korte Beschrijving : Wandeling in het Kasteelpark Ter Rijst onder leiding van een natuurgids. Inschrijvingen voor : woensdag 6 juni 2012.

     

    3 daagse busreis naar Ieper en omgeving, een begeleide groepsreis van dinsdag 3 juli tot donderdag 5 juli 2012 met als thema “Helden” een bezoek aan het, net vernieuwde, Flanders Field museum. 's Avonds gaan we een kijkje nemen bij de Last post.

    De Tweede dag ontdekken we Poperinge en omgeving. Dit met een bezoek aan het Claustrum van de Sint-Sixtusabdij, een rondrit in de omgeving van Poperinge en als afsluiter een bezoek aan het Hopmuseum.

    De derde en laatste dag trekken we naar Frankrijk, meerbepaald naar Saint-Omer. Hier   ontdekken wat deze stad zo al te bieden heeft. Deze 3daagse sluiten we af met een rondvaart op de moerassen van Saint-Omer                                                

    vertrekuur en terugkomstuur alsook opstapplaatsen worden 1 maand op voorhand medegedeeld. Verblijf : Het Albion Hotel te Ieper 

    kostprijs :  Dubbele kamer : € 285  Single kamer : € 345

    Te betalen voorschot bij inschrijving : €100 per deelnemer

     

    Op zaterdag 28 juli 2012 organiseert  ons ziekenfonds een autocarreis naar Bouillon met haar kasteel, een bezoek aan de stad alsook een bezoek aan de Archeoscoop. Prijs: leden Liberale Mutualiteit: €55 , niet leden €60.

     

    Op dinsdag 21 augustus 2012     Provinciale dag te Aarschot

    Korte Beschrijving : In de voormiddag brengen we een bezoek aan de molen, het begijnhof en de onze-lieve-vrouwkerk. In de namiddag wordt er een showprogramma voorzien. Met bus 35€, Niet leden 45€, zonder Bus respectievelijk 40 en 50€, ontvangst met koffie en minikoffiekoek, middagmaal, geleide bezoeken en show namiddag inbegrepen,  zie ook voor meer informatie: in bijgaande uitnodiging.

     

    Dit jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma.

    Dit zal doorgaan van: maandag 06 tot vrijdag 11 augustus 2012.

    We hebben echter maar recht op 9 kamers, dus wie eerst betaald is zeker van mee te gaan.

    Ondertussen zijn we reeds met wachtlijsten bezig, gezien het succes.

    Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben, wat denken jullie.                                    

    De rubriek:“Tip van de maand. “  

    Indien jullie wensen jullie dansbeentjes eens te beproeven en een dansje te plaatsen is er de mogelijkheid om dit te doen samen met onze vrienden in “De Markten” aan de oude graanmarkt in Brussel.

    Zij bieden regelmatig Salon Dansants aan, toegang €5.

    Op 17 juni 2012 om 15 uur is er een optreden van het Henk De Laet Trio “Unforgettable” met muziek, meezingers, evergreens en kaskrakers uit onze jeugd namelijk de jaren 50 en 60. Hier is zelf de toegang gratis, bij mooi weer gaat dit zelfs door op de binnenkoer van De Markten.

     

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

     

    Beschik je over een Computer met een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

     

     Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling.

    ' 0476/428600.

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

     

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.                                         

    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven  op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

     

    Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma.

    Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons reeds gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.

     

      © Van Moer Etienne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-06-2012, 16:03 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    29-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.April 2012

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 302

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             2° kwartaal  2012.

    Molenbeek

    Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680      

     

            

                                                   Programma April 2012

     

    Voor al de volgende activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst.

                                                                     

    Op maandag 02 april 2012: Ons gezellig samenzijn met viering van onze jarigen en presentatie van het programma voor de volgende maanden en de viering van onze jarigen.

    Deze maand worden volgende vriend Bauret Georges en onze vriendin Proest Liliane in de bloemetjes gezet gezien ze jarig zijn, een hartelijke proficiat gewenst!!!

    Wij wensen beide jarigen een dikke proficiat en de Champagne zal rijkelijk vloeien ter hunner ere.

    Heel hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren onder ons !!!

     

    Met spijt vernemen we echter ook het overlijden van ons vroeger bestuurslid Simonne De Zutter.

    We hebben verder het genoegen 2 nieuwe leden te kunnen opnemen in onze vriendengroep, het gaat over Mevrouw Machtelinckx Myriam en Mijnheer Collijns André, hartelijk welkom aan deze sympathieke personen.

     

    Op vrijdag 06 april 2012 gaan we naar het MAS (Museum aan de stroom) in Antwerpen.

    Afspraak aan het toerismebureau in het Centraal Station van Antwerpen om 10 u 30.

    In de namiddag gaan we iets eten en in de namiddag brengen we een bezoek aan het voormalig koninklijk paleis op de Meir. Kostprijs € 30 indien lid van de Liberale Mutualiteit en €33 indien geen lid van de Liberale Mutualiteit. Inschrijven VOOR 29 februari 2012.

     

    Op donderdag 19 april 2012 gaan we naar “Houden van…2012” in het sportpaleis van Antwerpen. Aanvang 14 u 30. Kostprijs €7, met bus €17 voor de leden van de Liberale Mutualiteit, en:                        “     “    €10, met bus €20  “     “  niet leden.     

     

    Op zaterdag 21 april 2012 organiseert  ons ziekenfonds een uitstap naar Antwerpen met ook een bezoek aan de brouwerij Moortgat bekend om zijn Duvel bier.

    Dit is de gelegenheid voor onze leden die niet mee konden op 06 april met Liberale Bond van Gepensioneerden, om alsnog het MAS museum te bezoeken. Na het middagmaal hebben we dan vrij om later dan de Brouwerij in Breendonk te bezoeken.

    Prijs: leden Liberale Mutualiteit: €48 , niet leden € 53.

                                                                                                

    Op 22 april 2012  gaan we samen naar Zinnema in Anderlecht voor een show over Jacques Brel met de Koninklijke Harmonie “De Ster” en de zanger Eric Goovaerts. Ingang 12€.

     

    Op 01 mei 2012 kunnen voor €1 of €2 varen op het kanaal. We kunnen ofwel vertrekken in Brussel rechtover de zetel van de KBC met richting Vilvoorde en eventueel te combineren met een geleide stadswandeling, andere bestemmingen zijn eventueel ook mogelijk.

     

    Op zondag 06 mei 2012  gaan we samen naar Zinnema in Anderlecht voor een show

    “Due Voci” dit is een spetterende Music-hall en operette Festival.  Ingang 12€.

     

    Op maandag 07 mei 2012 Ons gezellig samenzijn met viering van onze jarigen en presentatie van het programma voor de volgende maanden.

     

    Op zaterdag 12 mei 2012 organiseert  ons ziekenfonds een uitstap naar pretpark Walygator op enkele kilometers van Metz met de kinderen en of kleinkinderen. Prijs: leden Liberale Mutualiteit: €40 , niet leden € 45, kinderen jonger dan 3 jaar en 60+ = leden Liberale Mutualiteit: €21 , niet leden € 26.

     

    Op zaterdag 26 mei 2012 gaan we naar de “Schlagerparade” in Humbeek met optredens van Christoff en Lindsay, de ambiancemakers, alsook Paul Severs, Danny Fabry, Dennie Damaro, John Dennis, Yves Segers, Sugarfree, en het ballet “The New Steps”, zoals jullie zien voor elk wat wils. De ingang is €18 maar in voorverkoop kunnen we deze hebben voor €15.

    Wie graag meegaat, schrijft zich zo spoedig mogelijk in bij Van Moer Etienne )0476/428600.

     

    Op zaterdag 2 juni 2012 en zondag 3 juni 2012 organiseert  ons ziekenfonds een weekend naar Reims met een geleid bezoek aan de stad alsook een bezoek aan een champagnekelder met degustatie. Prijs: leden Liberale Mutualiteit: €136, niet leden €146, supplement voor een eenpersoonskamer €34.

     

    Op dinsdag 05 juni 2012 organiseert de Liberale Bond van Gepensioneerden van Brabant een bezoek aan de stad LUIK onder leiding van een ervaren gids, we laten ons informeren over het nieuwe moderne station en brengen een bezoek aan het historisch centrum. Er wordt afgesproken aan het Centraal Station in Brussel om 9  uur, kostprijs €25 voor de leden van de Liberale Mutualiteit en €28 voor de niet leden van de Liberale Mutualiteit.

     

    Op 17 juni 2012 gaan we samen naar Zinnema in Anderlecht voor een “Holiday show”

    Inlichtingen volgen later nog.

     

    3 daagse busreis naar Ieper en omgeving, een begeleide groepsreis van dinsdag 3 juli tot donderdag 5 juli 2012 met als thema “Helden” een bezoek aan het, net vernieuwde, Flanders Field museum. 's Avonds gaan we een kijkje nemen bij de Last post.

    De Tweede dag ontdekken we Poperinge en omgeving. Dit met een bezoek aan het Claustrum van de Sint-Sixtusabdij, een rondrit in de omgeving van Poperinge en als afsluiter een bezoek aan het Hopmuseum.

    De derde en laatste dag trekken we naar Frankrijk, meerbepaald naar Saint-Omer. Hier   ontdekken wat deze stad zo al te bieden heeft. Deze 3daagse sluiten we af met een rondvaart op de moerassen van Saint-Omer                                                

    vertrekuur en terugkomstuur alsook opstapplaatsen worden 1 maand op voorhand medegedeeld. Verblijf : Het Albion Hotel te Ieper 

    kostprijs :  Dubbele kamer : € 285  Single kamer : € 345

    Te betalen voorschot bij inschrijving : €100 per deelnemer

     

    Op zaterdag 28 juli 2012 organiseert  ons ziekenfonds een autocarreis naar Bouillon met haar kasteel, een bezoek aan de stad alsook een bezoek aan de Archeoscoop. Prijs: leden Liberale Mutualiteit: €55 , niet leden €60.

     

    Dit jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma.

    Dit zal doorgaan van: maandag 06 tot vrijdag 11 augustus 2012.

    We hebben echter maar recht op 9 kamers, dus wie eerst betaald is zeker van mee te gaan.

    Ondertussen zijn we reeds met wachtlijsten bezig, gezien het succes.

    Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben, wat denken jullie.                                    

     

    De rubriek:“Tip van de maand. “  

    Indien jullie wensen jullie dansbeentjes eens te beproeven en een dansje te plaatsen is er de mogelijkheid om dit te doen samen met onze vrienden in “De Markten” aan de oude graanmarkt in Brussel.

    Zij bieden regelmatig Salon Dansants aan. Op 13 mei om 15 uur is er een namiddag geweid aan wijlen Toon Hermans, de poëtische meester van de vorige eeuw die nog steeds raakt en ontroert. Dit wordt gebracht door zangeres en performer van formaat: Ariadne Van Den Brande zangeres van de Vlaamse opera alsook meester - gitarist Jokke Schreurs die men best een wandelende jukebox zou kunnen noemen. Toegang €5.

    Op 17 juni 2012 om 15 uur is er een optreden van het Henk De Laet Trio “Unforgettable” met muziek, meezingers, evergreens en kaskrakers uit onze jeugd namelijk de jaren 50 en 60. Hier is zelf de toegang gratis, bij mooi weer gaat dit zelfs door op de binnenkoer van De Markten.

    Voor de sportievelingen onder ons plant Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant 2 wandelingen, op 25 april vertrek aan het natuureducatief centrum De Paddenbroek in Gooik en op 30 mei een wandeling in het Meerdaalwoud met vertrek aan het recreatiecentrum “zoet water” Oud-Heverlee. Beide wandelingen elk aan €3 en de afstand +/- 5 km, vertrek telkens om 14 u.

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

    Beschik je over een Computer met een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

     

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling.

    ' 0476/428600.

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

     

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.                                         

    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven  op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

       © Van Moer Etienne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-03-2012, 16:43 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma maart 2012

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 301

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             1° kwartaal  2012.

    Molenbeek

    Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680      

     

                                                     Programma maart 2012

    Normaal vieren we onze jarigen tijdens ons samenzijn elke maand, maar wat blijkt nu, in de maand maart hebben we niemand die jarig is. Wellicht hadden onze ouders deze datum

    (9 maanden vroeger) andere plannen. Maar we laten het niet aan ons hart komen en vieren op onze manier de vriendschap onder onze vrienden, we hoeven niet altijd een reden te hebben om te vieren.

     

    Voor al de volgende activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst

    Op maandag 05 maart 2012: gezellig samenzijn met normaal viering van onze jarigen doch deze maand zijn er geen, en presentatie van het programma voor de volgende maanden.

     

    Op maandag 02 april 2012: Ons gezellig samenzijn met viering van onze jarigen en presentatie van het programma voor de volgende maanden.

     

    Op vrijdag 06 april 2012 gaan we naar het MAS (Museum aan de stroom) in Antwerpen.

    Afspraak aan het toerismebureau in het Centraal Station van Antwerpen om 10 u 30.

    In de namiddag gaan we iets eten en in de namiddag brengen we een bezoek aan het voormalig koninklijk paleis op de Meir. Kostprijs € 30 indien lid van de Liberale Mutualiteit en €33 indien geen lid van de Liberale Mutualiteit. Inschrijven VOOR 29 februari 2012.

     

    Op donderdag 19 april 2012 gaan we naar “Houden van…2012” in het sportpaleis van Antwerpen. Aanvang 14 u 30. Kostprijs €7, met bus €17 voor de leden van de Liberale Mutualiteit, en:                        “     “    €10, met bus €20  “     “  niet leden.     

    Op zaterdag 21 april 2012 organiseert  ons ziekenfonds een uitstap naar Antwerpen met ook een bezoek aan de brouwerij Moortgat bekend om zijn Duvel bier.

    Dit is de gelegenheid voor onze leden die niet mee konden op 06 april met Liberale Bond van Gepensioneerden, om alsnog het MAS museum te bezoeken. Na het middagmaal hebben we dan vrij om later dan de Brouwerij in Breendonk te bezoeken.

    Prijs: leden Liberale Mutualiteit: €48 , niet leden € 53.

     

    Op 22 april 2012  gaan we samen naar Zinnema in Anderlecht voor een show over Jacques Brel met de Koninklijke Harmonie “De Ster” en de zanger Eric Goovaerts. Ingang 12€

     

    Op maandag 07 mei 2012 Ons gezellig samenzijn met viering van onze jarigen en presentatie van het programma voor de volgende maanden.

     

    Op zaterdag 12 mei 2012 organiseert  ons ziekenfonds een uitstap naar pretpark Walygator op enkele kilometers van Metz met de kinderen en of kleinkinderen. Prijs: leden Liberale Mutualiteit: €40 , niet leden € 45, kinderen jonger dan 3 jaar en 60+ = leden Liberale Mutualiteit: €21 , niet leden € 26.

     

    Op zaterdag 26 mei 2012 gaan we naar de “Schlagerparade” in Humbeek met optredens van Christoff en Lindsay, de ambiancemakers, alsook Paul Severs, Danny Fabry, Dennie Damaro, John Dennis, Yves Segers, Sugarfree, en het ballet “The New Steps”, zoals jullie zien voor elk wat wils. De ingang is €18 maar in voorverkoop kunnen we deze hebben voor €15.

    Wie graag meegaat, schrijft zich zo spoedig mogelijk in bij Van Moer Etienne )0476/428600.

     

    Op zaterdag 2 juni 2012 en zondag 3 juni 2012 organiseert  ons ziekenfonds een weekend naar Reims met een geleid bezoek aan de stad alsook een bezoek aan een champagnekelder met degustatie. Prijs: leden Liberale Mutualiteit: €136, niet leden €146, supplement voor een eenpersoonskamer €34.

     

    Op dinsdag 05 juni 2012 organiseert de Liberale Bond van Gepensioneerden van Brabant een bezoek aan de stad LUIK onder leiding van een ervaren gids, we laten ons informeren over het nieuwe moderne station en brengen een bezoek aan het historisch centrum. Er wordt afgesproken aan het Centraal Station in Brussel om 9  uur, kostprijs €25 voor de leden van de Liberale Mutualiteit en €28 voor de niet leden van de Liberale Mutualiteit.

     

    3 daagse busreis naar Ieper en omgeving, een begeleide groepsreis van dinsdag 3 juli tot donderdag 5 juli 2012 met als thema “Helden” een bezoek aan het, net vernieuwde, Flanders Field museum. 's Avonds gaan we een kijkje nemen bij de Last post.

    De Tweede dag ontdekken we Poperinge en omgeving. Dit met een bezoek aan het Claustrum van de Sint-Sixtusabdij, een rondrit in de omgeving van Poperinge en als afsluiter een bezoek aan het Hopmuseum.

    De derde en laatste dag trekken we naar Frankrijk, meerbepaald naar Saint-Omer. Hier   ontdekken wat deze stad zo al te bieden heeft. Deze 3daagse sluiten we af met een rondvaart op de moerassen.
                                          
                                                                                                                                     
     
    vertrekuur en terugkomstuur alsook opstapplaatsen worden 1 maand op voorhand medegedeeld. Verblijf : Het Albion Hotel te Ieper 

    kostprijs :  Dubbele kamer : € 285  Single kamer : € 345

    Te betalen voorschot bij inschrijving : €100 per deelnemer

     

    Op zaterdag 28 juli 2012 organiseert  ons ziekenfonds een autocarreis naar Bouillon met haar kasteel, een bezoek aan de stad alsook een bezoek aan de Archeoscoop. Prijs: leden Liberale Mutualiteit: €55 , niet leden €60.

     

    Dit jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma.

    Dit zal doorgaan van: maandag 06 tot vrijdag 11 augustus 2012.

    We hebben echter maar recht op 9 kamers, dus wie eerst betaald is zeker van mee te gaan.

    Ondertussen zijn we reeds met wachtlijsten bezig, gezien het succes.

    Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben, wat denken jullie.

     

    De rubriek:“Tip van de maand. “  

    Indien jullie wensen jullie dansbeentjes eens te beproeven en een dansje te plaatsen is er de mogelijkheid om dit te doen samen met onze vrienden in “De Markten” aan de oude graanmarkt in Brussel.

    Zij bieden regelmatig Salon Dansants aan. Op 10 en 11 maart is er een bijzonder gevarieerd programma met Franse chansons klassieke muziek, Eurovisie songhits, Afrikaanse ritmes en dies meer. Ingang €5.

    Op 13 mei om 15 uur is er een namiddag geweid aan wijlen Toon Hermans, de poëtische meester van de vorige eeuw die nog steeds raakt en ontroert. Dit wordt gebracht door zangeres en performer van formaat: Ariadne Van Den Brande zangeres van de Vlaamse opera alsook meester - gitarist Jokke Schreurs die men best een wandelende jukebox zou kunnen noemen.

    Toegang €5.

    Op 17 juni 2012 om 15 uur is er een optreden van het Henk De Laet Trio “Unforgettable” met muziek, meezingers, evergreens en kaskrakers uit onze jeugd namelijk de jaren 50 en 60. Hier is zelf de toegang gratis, bij mooi weer gaat dit zelfs door op de binnenkoer van De Markten.

     

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

    Beschik je over een Computer met een e-mail adres en wens je rechtstreeks de activiteiten ingericht door de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant te ontvangen gelieve dan jouw e-mail adres aan één van onze bestuursleden op te geven.

     

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

     

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling.

    ' 0476/428600.

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

     

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.                                         

    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven  op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

     

       © Van Moer Etienne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2012, 15:37 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma februari 2012

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 300

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             1° kwartaal  2012.

    Molenbeek Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680      

                                                   Februari 2012

     

    Voor al de volgende activiteiten schrijft men liefst vlug in want de plaatsen worden toegekend in functie van de betalingen. Bovendien worden de inschrijvingen geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving op de inschrijvingslijst of eventueel de wachtlijst.

    Op maandag 06 februari 2012: Ons gezellig samenzijn met viering van onze jarigen en presentatie van het programma voor de volgende maanden. Verleden maand werden 2 jarigen vergeten en werden ze niet in het programma vermeld. Het betreft onze vriendin Wijns Simonne en onze vriend Van Impe Alain. Ik bied  hen bij deze mijn verontschuldigen aan. Hieronder gaan dus hun foto’s. In februari verjaren ook onze vriendinnen Goossens Marcelle,

    De Ceuster Clara en Kock Christiane.

     

    Op zaterdag 11 februari 2012 om 20 uur gaan we samen naar Zinnema in Anderlecht voor een show onder de naam : Love’s day ….Tap Show Company. Ingang 12€

     

    In februari hebben we dan een weekend in de Elzas van 11 tot 12 februari. Dit houdt het volgende in: Heen- en terugreis in een comfortabele autocar, een 2 persoonskamer in half pension, 3 rondleidingen met gids, 2 bezoeken aan een wijnkelder en we snuiven en ondergaan de sfeer van een Elzasser avond. De prijs is hier €125 voor de leden en € 135 voor de niet leden, uiteraard is er steeds een toeslag voor een eenpersoons kamer maar dit kan omzeild worden door met 2 leden een kamer te delen.

     

    Op zaterdag 18 februari onze jaarlijkse deelname aan de operette in Heist op den Berg met dit maal de opvoering van “De graaf van Luxemburg”, dit weer met luxe autocar. Wanneer : Zaterdag 18 februari 2012 Waar : CC Zwanenberg, (bergstraat, Heist op den berg) ,  aanvang 15uur. Kostprijs : €20 [lid Liberale Mutualiteit]  / + busvervoer : €30 [Lid Liberale Mutualiteit] en  €23 (niet-lid Liberale Mutualiteit) / + busvervoer : € 33 (niet-lid Liberale Mutualiteit)


    Op maandag 05 maart 2012: Ons gezellig samenzijn met viering van onze jarigen en presentatie van het programma voor de volgende maanden.

     

    Op 06 april 2012 gaan we naar het MAS (Museum aan de stroom) in Antwerpen.

    Afspraak aan het toerismebureau in het Centraal Station van Antwerpen om 10 u 30.

    In de namiddag gaan we iets eten en in de namiddag brengen we een bezoek aan het voormalig koninklijk paleis op de Meir.

    Kostprijs € 30 indien lid van de Liberale Mutualiteit en €33 indien geen lid van de Liberale Mutualiteit. Inschrijven VOOR 29 februari 2012.

     

    Op donderdag 19 april 2012 gaan we naar “Houden van…2012” in het sportpaleis van Antwerpen. Aanvang 14 u 30. Kostprijs €7, met bus €17 voor de leden van de Liberale Mutualiteit
    Voor de niet leden van de Liberale Mutualiteit: Kostprijs
    €10, met bus €20.


    3 daagse busreis naar Ieper en omgeving,
    een begeleide groepsreis van dinsdag 3 juli tot donderdag 5 juli 2012 met als thema “Helden” een bezoek aan het, net vernieuwde, Flanders Field museum. 's Avonds gaan we een kijkje nemen bij de Last post.

    De Tweede dag ontdekken we Poperinge en omgeving. Dit met een bezoek aan het Claustrum van de Sint-Sixtusabdij, een rondrit in de omgeving van Poperinge en als afsluiter een bezoek aan het Hopmuseum.

    De derde en laatste dag trekken we naar Frankrijk, meerbepaald naar Saint-Omer. Hier   ontdekken wat deze stad zo al te bieden heeft. Deze 3daagse sluiten we af met een rondvaart op de moerassen van Saint-Omer

    vertrekuur en terugkomstuur alsook opstapplaatsen worden 1 maand op voorhand medegedeeld. Verblijf : Het Albion Hotel te Ieper 

    kostprijs :  Dubbele kamer : € 285  Single kamer : € 345

    Te betalen voorschot bij inschrijving : €100 per deelnemer

     

    Op 22 april 2012  gaan we samen naar Zinnema in Anderlecht voor een show over Jacques Brel met de Koninklijke Harmonie “De Ster” en de zanger Eric Goovaerts. Ingang 12€

     

    Dit jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren van een verblijf  genieten in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma.

    Dit zal doorgaan van: maandag 06 tot vrijdag 11 augustus 2012.

    We hebben echter maar recht op 9 kamers, dus wie eerst betaald is zeker van mee te gaan.

    Ondertussen zijn we reeds met wachtlijsten bezig, gezien het succes.

    Eventueel zouden we een 2de verblijf kunnen organiseren in de maand September maar dan zouden we zeker 35 inschrijvingen dienen te hebben, wat denken jullie.

                                                                                                 

    De rubriek:“Tip van de maand. “  

    Indien jullie wensen jullie dansbeentjes eens te beproeven en een dansje te plaatsen is er de mogelijkheid om dit te doen samen met onze vrienden in “De Markten” aan de oude graanmarkt in Brussel.

    Zij bieden regelmatig Salon Dansants aan. Op 10 en 11 maart is er een bijzonder gevarieerd programma met Franse chansons klassieke muziek, Eurovisie songhits, Afrikaanse ritmes en dies meer. Ingang €5.

    Op 13 mei om 15 uur is er een namiddag geweid aan wijlen Toon Hermans, de poëtische meester van de vorige eeuw die nog steeds raakt en ontroert. Dit wordt gebracht door zangeres en performer van formaat: Ariadne Van Den Brande zangeres van de Vlaamse opera alsook meester - gitarist Jokke Schreurs die men best een wandelende jukebox zou kunnen noemen. Toegang € 5.

    Op 17 juni 2012 om 15 uur is er een optreden van het Henk De Laet Trio “Unforgettable” met muziek, meezingers, evergreens en kaskrakers uit onze jeugd namelijk de jaren 50 en 60. Hier is zelf de toegang gratis, bij mooi weer gaat dit zelfs door op de binnenkoer van De Markten.

     

     

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling. ' 02/209 49 30.

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet. 

    © Van Moer Etienne


    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com
      en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

     

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.

    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven  op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

       © Van Moer Etienne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-02-2012, 19:52 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    11-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    11-01-2012, 20:01 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 01/10-07/10 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 31/10-06/11 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/05-24/05 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 31/10-06/11 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 01/11-07/11 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 31/12-06/01 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 11/12-17/12 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs