Inhoud blog
 • Lokale overheid zoekt geld
 • Basket = overheidssport
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  vragensteller
  stelt aan de kaak
  12-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokale overheid zoekt geld

  Gemeente in financiële problemen. Wat is het nut van de provincies? Uitgezonderd de provincie Limburg die een uitgebreide promo-campagne voert.

  Zijn gemeentefusies de oplossing?

   

  Het gaat niet goed met vele lokale overheden. Sinds het Dexia/Belfius-debacle duiken er meer en meer negatieve berichten op over de financiële toestand van de lokale overheden.

   

  Buiten de organisatie van de gemeente doen veel gemeentebesturen aan sociale terwerkstelling.

  Ze zorgen ervoor dat personen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt toch nog een stressvrije job kunnen bemachtigen.

  Uiteraard heeft deze sociale tewerkstelling een negatief effect op het rendement van het gemeentepersoneel.

  Bovendien zorgen muurvaste benoemingen ervoor dat zeer weinig tot niets productief werken nooit tot ontslag kan leiden.

   

  Iedereen kent wel het typische beeld van de gemeente-ambtenaar die op kosten van de gemeenschap van de ene receptie naar de andere holt terwijl hij dronken is, loopt zijn tikklok lustig verder.

  Dus de receptie-uren kan hij probleemloos recupen om daags na de receptie zijn roes uit te slapen.

   

   

  Is er in tijden van crisis nog geld voor goedbetaalde diensthoofden die amper met de pc kunnen werken maar, wel vastgeroest zitten in hun job?

  Een grondige evaluatie van de lokale overheden is misschien wel aan de orde. Maar er zijn zoveel beperkingen die verbeteringen onmiddellijk halt toe roepen.

  Bij een sollicitatie in een privé-onderneming zijn verworven competenties (ervaring) en attitude vaak de belangrijkste skills waarnaar men peilt.

  Bij een lokale overheid zijn een diploma en  een politieke kruiwagen nog steeds de 2 belangrijkste elementen, vaak ook de enige competenties waarnaar men kijkt.

  Wie je kenissen zijn & wat je deed tussen je 18de & je 25ste levensjaar zijn dus belangrijker dan je jaren werkervaring, werkwilligheid, flexibiliteit etc...

   

  Akkoord er zijn ook compentie-testen bij een aanwerving maar, die politieke kruiwagen helpt je steevast om op voorhand de juiste antwoorden te verkrijgen.

   

  Lokale overheden kunnen veel geld besparen door meer te beginnen functioneren zoals privé-bedrijven.

   

  Dienen gemeentes te fusioneren? Voor kleinere gemeentes zal dit uiteraard een oplossing vormen.

  Ter illustratie een kleine gemeente met amper 10.000 inwoners dient een evenzeer te investeren in strooiwagens en een sneeuwschoep om de wegen sneeuwvrij te houden bij sneeuwval.

  Wanneer deze kost te verdelen is over 30.000 inwoners is de kost per inwoner lager en is het rendement van de aangekochte materialen veel groter.

   

  Ook op het gebied van grote infrastructuurwerken zien we al vele jaren erg foute voorbeelden opduiken. Wat is het nut van een dure cultuurtempel die amper 15x per jaar gebruikt wordt?

  Is een gemeentelijk zwembad in een gemeente van 15.000 inwoners rendabel? We kennen allemaal de typische Vlaamse sporthal (2 tot 4 volleybalvelden groot) die in elke gemeente staat.

  Zou het voor onze sporters niet interessanter zijn hierin te clusteren?

  Zo komen we op grotere sportcentra die de regionale talenten kunnen samenbrengen.

   

  Zo komen we automatisch bij het nut van de provincie terecht. De provincie zou hierin een belangrijke rol dienen te spelen en te zorgen infrastructuur-clustering.

  Via een Masterplan kan het ideale cultuur & sportlandschap worden uitgetekend. Toekomstige investeringen dienen te voldoen aan dit Masterplan anders verkrijgt men geen subsidies.

   

  Dit is jammer genoeg enkel toekomstmuziek. Met de huidige structuren & beperkte kwalificaties van het personeel van lokale overheden dienen we niet te rekenen op veel beterschap op korte termijn.

   

   


  12-12-2013 om 16:46 geschreven door vragensteller  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:gemeente overheid
  >> Reageer (0)
  04-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basket = overheidssport

  Viel u ook bijna van uw stoel toen JVDL in Terzake onder vuur kwam te liggen in verband met de electrawinds-saga? Kort samengevat enkele feiten:

  ·         Electrawinds zit in slechte papieren

              JVDL was tot voor kort voorzitter van Electrawinds.

  ·         Enkele jaren geleden passeerden enkele mensen van Electrawinds langs de kassa bij de deal met de durfkapitalisten van het Britse 3i. Deze deal werd besloten na onderhandelingen met JH, een ex-kabinetsmedewerker van JVDL, die geledegeerd bestuurder was bij de NMBS-holding & momenteel bestuurder is bij LOTTO.

  ·         2 kinderen van JVDL werken bij.... Electrawinds.

   

  Bovenstaande vaststellingen zouden uiteraard allemaal toeval kunnen zijn. Vragensteller deed wat opzoekingen over het doen en laten van JVDL. JVDL is een notiore basketliefhebber. In zijn kuststadje is er een basketbalploeg en via zijn kennisenkring zorgt JVDL ervoor dat de Basketsport in België gelijke tred kan houden met de Vlaamse Wielersport als het aankomt op overheidssubsidies in de vorm van sponsoring via overheidsbedrijven.

   

  Het begint reeds bij de basket-competitie. De eerste klasse krijgt de naam Ethias League. Jaja Ethias dat is die bank/verzekeraar die kon overleven met overheidssteun. Een duik in de geschiedenis van Ethias leert ons dat SS (ex partijvoorzitter van JVDL & dus ook een socialist) er nog voorzitter van de raad van bestuur was. In ruil voor deze overheidssteun & die dikbetaalde posten in de raad van bestuur dient Ethias dus Basket te sponsoren.

   

  Een blik op de namen van  sponsors van de basketploegen leert ons dat deze enkel kunnen overleven bij gratie van publieke & overheidsgerelateerde bedrijven.

  Een overzicht van deze sponsors:

  ·         Telenet: kabelmaatschappij/telecommunicatiebedrijf

  ·         Belfius: overheidsbank

  ·         Belgacom: overheidsbedrijf

  ·         VOO: Waalse kabelmaatschappij/telecommunicatiebedrijf

  ·         TEC: Waalse vervoersmaatschappij

  ·         Stad Antwerpen: Lokale overheid met jarenlang Socialistisch bestuur

  ·         Havenbedrijf Antwerpen: havenvoorziening

  ·         Watermaatschappij Wallonië

  ·         Basic Fit: Fitness keten die kan overleven dankzij steun van Socialist Bert Anciaux

  ·         Lotto is de vaakst wederkerende sponsor, niet onopmerkelijk als je weet dat JH (beste vriend van JVDL) ondertussen bestuurder is bij de nationale loterij.

   

  Als kers op de taart is er het Lotto Basket home, een internaat verbonden aan de basketploeg van JVDL. Dit project had een totaalkost van 800.000 euro, maar liefst 750.000 euro hiervan werd gedragen door de nationale lotterij, dankjewel vriend JH.

   

  Als conclusie merk ik wel dat er veel socialisten in de bestuursraden van de overheidsbedrijven zetelen en dat zij deze politieke macht gebruiken om een berg overheidsgeld naar het speeltje van de politici te laten vloeien. Uiteraard is dit geen aanklacht tegen de basketsport, deze kan er alleen maar wel bij varen. De wielersport in Vlaanderen kan zowaar op nog meer overheidsgeld rekenen om kunstmatig in leven te blijven. En zeg nu zelf als de door ons goedbetaalde Duitse spurtbom AG een rit wint in de Ronde Van Frankrijk en zijn truitje showt aan de Europese media. Denk je dat er dan ook maar één Fransman, Spanjaard of Italiaan een Belgisch lottoformulier zal invullen?

  Dus een internationale wielerformatie met de Belgische Loterijen (= overheid) als sponsor is al even erg als bovenstaande Basketbalconstructie.

  04-12-2013 om 10:08 geschreven door vragensteller  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/vragensteller

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  04-12-2013 om 10:03 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!