Alles over voetbal
    mijn ervaringen als voetbalscout
    04-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week 19-2012
    Maandag was er reeds Dender -Aalst voor beloften. Na de degradatie van het eerste elftal van Dender kon je vermoeden dat er een gespannen sfeer ging hangen in deze wedstrijd. Maar dit was niet het geval en beide elftallen gingen nog een laatste keer de wei in in deze kompetitie.
    Dender kwam op voorsprong en toen een speler van Aalst  rood kreeg ,leek de buit binnen. Nadien volgde nog dubbel geel voor een speler van Aalst. Zo stond het 11 tegen 9 maar toch gaf Aalst niet op en op strafschop konden ze alsnog de gelijkmaker netten.
    Dinsdag ben ik dan gaan kijken naar het u16 en u17 tornooi in Wetteren. Maar het niveau verschil tussen de eliteploegen en de ploegen uit de andere nationale reeksen maakte dat het geen aangename wedstrijden waren om naar te kijken. Zo ben ik dan kort na de middag vertrokken.
    Woensdag was er dan de strijd om de barrageplaats in 2e prov tussen Burst en Meerbeke. De verliezer zakt naar 3e prov en de winnaar mag barragematchen spelen en maakt zo kans om alsnog het behoud af te dwingen.
    De wedstrijd begon op een veld dat veel last had van de overvloedige regenval en op sommige plaatsen stonden er waterplassen op het veld. De rest van het veld was drassig. Meerbeke ging voluit in de aanval maar ook Burst liet zich niet onbetuigd. Burst kwam op voorsprong en Meerbeke de bordjes in evenwicht zetten. De wedstrijd leek af te stevenen op verlengingen maar in blessuretijd kreeg Burst een penalty. Die ging binnen en zo leek Meerbeke veroordeeld maar in een alles of niets poging konden ze in de 93e minuut de 2-2 maken. Verlengingen . Hier werd niet meer gescoord door de vermoeidheid op dit zeer zware veld. Penalty's moesten dus beslissen wie er door ging en hier trok Meerbeke aan het langste eind nadat hun doelman 2 strafschoppen stopte. Meerbeke speelt dus barrages. Burst zakt naar 3e prov.
    Vrijdag was er dan de beloftenmatch Beerschot - Aa Gent. Beerschot speelde een heel sterke partij en won overtuigend met 4-1 tegen AA Gent dat aantrad met a kernspelers Boere,Raman en Lepoint.
    Zaterdag was er de 1e dag van het  Muguettornooi voor de u10 en u11. Ik was begeleider van de u10 van Berchem Sport die aantraden bij de u11. Ze deden het heel goed en haalden een 4e plaats op 16 ploegen. Winnaar bij de u11 was het verrassenden St Job dat het in de finale haalde van Oostende na strafschoppen. Bij de u10 een meer verwachte finale met Beerschot tegen Lierse. Hier eindigde de partij ook al op een gelijkspel en haalde Beerschot het met de strafschoppen.
    Zaterdagavond   Beerschot - Bergen als laatste match in play off 2. Het werd een echte eindeseizoenswedstrijd met weinig beleving. De wedstrijd eindigde in een logisch gelijkspel. 1-1
    Zondag dag 2 van het Muguettornooi en vandaag was ik begeleider van de ploeg van mijn neefje Jarno, Eendracht Winnik u7.
    Ze mochten starten tegen Antwerp en deden hier goed hun best maar verloren met 3-0 van een tegenstander die duidelijk een hoger niveau had. Ook de 2e poulewedstrijd bleek de tegenstander een maatje te groot maar het werd een verdienstelijke 3-1 nederlaag tegen Beerschot C.
    De 3e wedstrijd was tegen Waasland Beveren en hier was al iets meer evenwicht maar ook deze match werd verloren met 2-0.
    Na de middagpauze speelden ze dan hun eerste plaatsingswedstrijd voor de 13 tot 16e plaats tegen Rupel Boom. Hier behaalden ze een mooie 2-0 overwinning zodat ze mochtne aantreden tegen Beerschot B voor plaats 13-14. Deze wedstrijd werd verloren met 3-1.Het was voor hen een heel leuke ervaring om eens tegen ploegen van dit niveau te kunnen spelen. Een andere ploeg die ik via mijn werk had uitgenodigd om aan dit tornooi deel te nemen ,de u9 van Kerksken,deden het ook meer dan behoorlijk en haalden een fraaie 9e plaats. Nog even vermelden dat de winnaar bij u 7 Oostende was. Bij u8 was het een ploeg uit mijn regio ,Fcv Dender en bij de u9 won thuisploeg Beerschot A .
    Een geslaagd tornooi met veel volk en een gezellige sfeer.
    Volgend weekend zal ik ergens naar een tornooi gaan maar ik zal het hier later bekend maken waar.

04-05-2012 om 00:00 geschreven door erwin

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)