Alles over voetbal
    mijn ervaringen als voetbalscout
    24-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club -Cercle u19
    Gisteren,woensdag 23 maart had ik een dagje vrij en heb daar dan maar gebruik van gemaakt om te gaan kijken naar de u19 wedstrijd tussen de buren van Club en Cercle.Club is de leider en Cercle staat op de voorlaatste plaats.
    Club liet direct zien dat ze met hun buren wilden afrekenen en trokken volop ten aanval. Cercle bood goed weerwerk en probeerde eruit te komen met snelle counters.
    Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam na een actie van de linksachter die mee oprukte.
    Cercle gaf zich niet gewonnen en vocht terug. Na een mooie actie trof Cercle de paal. Kort nadien was het dan toch raak.
    Een vrije trap rond de middellijn werd voor doel gebracht en Cercle trof raak met een mooi kopbal.
    Kort nadien kwam Club echter opnieuw op voorsprong na een owngoal met het hoofd.
    Cercle probeerde zich opnieuw in de match te knokken maar het was Club die op strafschop er 3-1 van maakte.
    Na de pauze kreeg Cercle opnieuw een grote kans op de aansluitingstreffer maar deze werd wild over en naast het doel getrapt
    Toen Club er nadien 4-1 van maakte,liet Cercle de kopjes hangen en kreeg het een zware 8-1 afstraffing.
    Ondanks de 8-1 was voor mij de meest opvallende speler een centrale verdediger van Club Brugge.Natuurlijk was hij niet de enige speler die me is opgevallen maar omdat ik volgend seizoen ga scouten voor een eersteklasser wil ik voorlopig geen namen meer op de site zetten. Ik hou deze nu voor mezelf en de club waar ik ga werken bij. Ik sluit niet uit dat ik af en toe nog eens een naam online zal zetten. Ik zal eerst het standpunt van de club hierover vragen. Indien zij er geen probleem mee hebben ,zal ik terug namen op mijn blog zetten per gevolgde wedstrijd.
    Uitzondering kan een speler zijn die toch al onder contract ligt bij zijn club.

24-03-2011 om 10:08 geschreven door erwin

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekend 19-20/03/2011
    Vrijdagavond ben ik naar de beloftenmatch Lokeren -Kv Mechelen gaan kijken. Voor de aftrap was het hard beginnen regenen en de wedstrijd moest gespeeld worden op een zeer drassig veld. Hierdoor werd het niet makkelijk om de passign te verzorgen. De bezoekers startten sterk en lieten direct zien dat ze absoluut deze match wilden winnen. Na amper 10 min werd het dan ook logisch 0-1. Een doorsteekpas van Dunkovic werd afgerond door Iddy. KV bleef baas en na iets meer dan een kwartier konden ze de score verdubbelen via Kabasele. Lokeren kon niet echt weerwerk bieden en vond geen openingen in de goed georganiseerde defensie. Ook op het middenveld was KV overal sneller en beter dan Lokeren. Het bleef 0-2 tot aan de rust.
    Na de pauze probeerde Lokeren iets terug te doen maar het verdedigende compartiment van Kv hield stand. Rond het uur kwamen de bezoekers dan nog eens voor doel en Laureys werd foutief gestopt. Strafschop die feilloos werd omgezet door Dunkovic.
    Hierna kon Lokeren geen vuist meer maken en het was Laureys die de kroon op het werk zette na een sterke wedstrijd. 0-4 .
    Naast de 4 doelpunten moet toch ook gezegd dat het middenveld en de verdediging van Kv Mechelen heel goed georganiseerd speelde zodat de doelman een rustige avond beleefde.
    Zaterdagvoormiddag ben ik naar mijn neefje gaan kijken die met de u6 van Winnik 6-1 wonnen van Idegem.
    In de namiddag trok ik dan naar KV Mechelen om er te kijken naar de u19 en u17 die beiden speelden tegen Zulte Waregem.
    Ik stelde me zodanig op dat ik beide matchen een beetje kon volgen al keek ik de 1e helft voornamelijk naar de u19.
    Zowel de u19 als u17 van Mechelen stonden na amper 1 minuut al 1-0 voor.  Zoals ik zei keek ik de 1e helft voornamelijk naar de u19.
    Deze profiteerden van een aangeslagen Zulte Waregem en konden hun voorsprong uitbreiden tot 3-0 met de rust.
    Bij de u17 leek het spannender te zijn en zo keek ik de 2e helft meer naar deze match.
    het scoreverloop ben ik vergeten te noteren maar bij de u17 kwamen de bezoekers op gelijke hoogte.
    Toch was het de thuisploeg die opnieuw op voorsprong kwam. Nadien probeerde Waregem terug te komen maar dit lukte niet. Ze voelden zich wel enkele keren benadeeld door de lijnrechter die volgens hen ten onrechte vlagde voor buitenspel. Dit kon ik niet beoordelen van waar ik stond. Kort voor het einde werd het lot van de bezoekers dan bezegeld met een 3e treffer. 3-1 was de eindstand bij de u17.
    Bij de u19 kwamen de bezoekers gemotiveerd uit de kleedkamer en konden al snel de 3-1 maken. Zo werd het toch nog even wachten of de bezoekers de achterstand niet konden ophalen . De eindstand was uiteindelijk 4-2.
    Zondag trok ik dan naar de derby in de 3e klasse A tussen Eendracht Aalst en Olsa Brakel. Aalst begon in overdrive en kreeg enkele goed kansen die gemist werden. De bezoekers probeerden overeind te blijven en als ze konden er uit te komen. Zo kon Jelle Delie,een ex-speler van Aalst bij de 1e echte kans voor de bezoekers er direct 0-1 van maken na een half uur. Een opdoffer voor de thuisploeg.
    Enkele minuten later kregen de bezoekers een vrije trap. Die werd door Kjell Knipping laag in de hoek binnengetrapt. 0-2 net voor de rust.
    De thuisploeg was aangeslagen en ging de rust in met een wrang gevoel. De trainer van Aalst zette alles op alles en bracht 2 nieuwe aanvallende spelers in .Dit loonde bijna onmiddellijk want Gueye kreeg een reuzekans alleen voor de keeper maar hij miste. De doelman van Brakel, Merlier, gaf zich niet gewonnen en redde nog enkele keren knap. Nadien verwaterde het spel bij Aalst en begonnen ze slordig te spelen.
    Tot een vrije trap van Moreels op de lat belandde en de keeper zich in de daaropvolgende fase kwetste na een botsing met Moreels. Aalst geloofde er weer in maar bleef missen. In blessuretijd kon Crispijn dan toch scoren maar het was te laat om nog terug te komen.
    Voor de bezoekers uit Brakel een onverwachte maar gouden driepunter in de strijd om het behoud. Voor Aalst een domper want ze zien hun voorsprong op Hoogstraten slinken tot 6 punten.

21-03-2011 om 18:09 geschreven door erwin

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)