K. Lierse S.K.
    Rekdal: "Dit was niet eens tweede klasse waard"
    Lierse - Cercle Brugge 0-2
    27-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RC Genk - Lierse 3-0
    Leider Genk laat geen punten liggen tegen Lierse

Racing Genk heeft met duidelijke cijfers gewonnen van Lierse. Vlotte winst, zo lijkt, maar de leider moest lang zwoegen tegen de laatste. Het was pas net voor de rust dat Genk met twee doelpunten afstand kon nemen.

De leider moest zonder zijn vaste centrale verdedigingsduo Caillet/Matoukou doen. In hun plaats speelden Sven Verdonck en Tomislav Mikulic. Dat had blijkbaar zijn weerslag op de hele ploeg: in de eerste helft was het zoeken en tasten voor Genk.
    Wouter Vrancken
    (foto PhotoNews)
    Trainer Kjetil Rekdal had de organisatie bij Lierse stond op punt gezet en Genk speelde ongeïnspireerd.

Maar kort voor de rust scoorde Genk plots twee keer: eerst devieerde Vandenbergh een schot van Soetaers in doel, daarna profiteerde de leider van dom balverlies van Mrdja.

Pocognoli ging aan de haal met de bal en bediende Vrancken (foto), die trapte simpel de 2-0 tegen de netten.

Rekdal hield Mrdja na de rust in de kleedkamer, in zijn plaats kwam de Braziliaan Tailson. Na de rust redde Bailly prachtig op een kopbal van Tailson.

Geen goal dus voor Lierse, maar wat later wel 3-0 voor Genk. Haroun legde de eindstand vast met een knap schot.

Wedstrijdgegevens:

Doelpunten: 39' Vandenbergh 1-0, 44' Vrancken 2-0, 62' Haroun 3-0

RC Genk: Bailly, Cornelis, Verdonck, Mikulic, Pocognoli, De Decker, Vrancken, Chatelle (80' Jakovenko), Haroun (82' Alex), Soetaers, Vandenbergh (81' Ljubojevic)

Lierse: Moons, De Corte (89' Frans), Verheyen, Claessens, Andic, Muslin, Buyens (89' Benyoussef), Janssens, Snelders, Jarju, Mrdja (46' Tailson)

Gele kaarten: Buyens, De Corte (L)
    Rode kaart: geen
    Scheidsrechter: Bourdouxhe
    Toeschouwers: 22.436

27-01-2007 om 00:00 geschreven door Ben

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lierse - Charleroi 2-1
    Lierse boekt zijn tweede zege van het seizoen

Lierse is de terugronde begonnen zoals het de heenronde afsloot: met een zege. Het pakte verrassend de drie punten tegen Charleroi.

Lierse kreeg tijdens de winterstop een flinke injectie ervaring en dat loonde op het veld. Nieuwkomer Gert Claessens kreeg de eerste grote kans, maar hij trapte in het zijnet.
    Marko Andic
    Charleroi-coach Jacky Mathijssen zag dat het niet goed was en wond zich op. Hij moest naar de tribune.

Vlak voor rust kwam Lierse verdiend op voorsprong dankzij een afgeweken vrije trap van Marko Andic (foto).

Charleroi dreef het tempo op, maar het was wel Lierse dat kon tegenprikken. Mustapha Jarju scoorde.

In de slotfase werd het toch nog bibberen voor de jongens van coach Kjetil Rekdal. Sébastien Chabaud maakte de 2-1, maar daar bleef het wel bij. De tweede overwinning van Lierse van dit seizoen.

Doelpunten: 41' Andic 1-0, 74' Jarju 2-0, 88' Chabaud 2-1

Lierse: Moons, De Corte, Claessens, Muslin, Andic, Mamouni, Janssens, Verheyen (85' Vanderzijl), Mrdja (88' Vandenbroeck), Snelders (90' Eberle), Jarju

Charleroi: Luzi, Defays, Kéré, Souza, Mihoubi, Smolders (72' Christ), Camus, Chabaud, Oulmers, Perbet (55' Akgül), Orlando (51' Jovial)

Gele kaarten: Claessens, Mamouni, Snelders (L), Mihoubi, Camus (C)
    Rode kaarten: geen

Scheidsrechter: Bultynck
    Toeschouwers: 6.500

20-01-2007 om 00:00 geschreven door Ben

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    16-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lierse - Lokeren 1-0
    Snelders doet het Lisp voor het eerst dansen

Kristof Snelders heeft de hoop in Lierse weer doen oplaaien. Met een late goal bezorgde hij zijn ploeg net voor de winterstop de eerste overwinning van het seizoen. Lokeren blijft in de kelder hangen.

Lierse begon met een groot hart aan de wedstrijd, maar het raakte amper door de witte muur van Lokeren. Pas tegen het einde van de eerste helft kwam er meer ruimte.
    Muslin en Eberle
    Lokeren-middenvelder schudde Lierse wakker. Hij ging alleen op Lierse-doelman Sven Van der Jeugt af, maar hij miste onbegrijpelijk.

Lierse zette daar twee kansen van Jarju (fraai gered door Lokeren-doelman Lazic) en Kristof Snelders (net naast) tegenover.

Ook in de tweede helft had Lazic het meeste werk op te knappen. Echt gevaarlijk was het echter niet.

Tot Snelders in de laatste minuut de bal (met de hand) meenam en kon scoren. Het protest van Lokeren kende geen gehoor, bij Lierse was men door het dolle heen (foto).