anoniem voetbalavontuur
    wekelijks verslag van de reserven van een anonieme club
    02-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Excuses, Monsieur
    En ook de excuses voor de laatste update, maar soms moet je dingen even op zijn beloop laten om eerlijk en respectvol een verslag te kunnen schrijven. De wedstrijd bij de leider op hun veld maakte ons op voorhand een beetje zorgen, ondanks een ploeg die kon rekenen op zijn beste jeugdige steunpilaren K,L,R,J ( die mee mocht met de eerste ploeg ) en S. Ook kregen we N. van vorige week weer mee, en NE. zakte ook af voor de reserven match. een kwaliteitsinjectie met veel ervaring.

De eerste 15 minuten verlopen gelijk opgaand. Dan al kunnen we wel bemerkingen stellen bij de waalse ref die deze match tussen 2 uitsluitend vlaamse ploegen vanuit de middencirkel leidde. elk luchtduel was fout, voor ons of de thuisploeg hing compleet van de willekeur af. Na 16 minuten een knappe aanval van de technische thuisploeg ( complimenten, zeer mooi! ) en 1-0, terecht. Dan stopt de match eigenlijk, vanwege de scheidsrechter die zich belangrijk moet voelen. Na een ( onnodig ) foutje op het middenveld van L. word er terecht gefloten. De gemeende excuses vallen in goede aarde bij de thuis spelende kapitein, die als een echte heer even verontwaardigd reageert als hij ziet dat L. met geel word bestraft. Vanaf dan is de ref de gebeten hond voor ons, de bezoekers. En terecht ook. in de komende 30 minuten geeft hij nog 5 keer geel voor verscheidene ingebeelde redenen, die de wedstrijd compleet kapot maakt. ook de thuisploeg krijgt 2 onterechte kartonnen, maar laat dat minder aan hun hart komen en gaat verder op zijn elan: 4-0 is de niet overdreven ruststand.

2e helft is van hetzelfde laken een pak, al organiseren we ons beter en komen ze er niet meer zo makkelijk door. Dit resulteert in veel middenveldspel waarin de scheidsrechter uiteindelijk 28 keer een fout ziet. Dat er geen rode kaarten vallen mag een klein wonder heten. Na 80 minuten kan de thuisploeg met 2 klasseflitsen nog uitdiepen tot 6-0, deze score ligt aan de hoge kant maar is zeker niet overdreven, in 90 minuten konden de onmondige flankspelers K. en N. hun eenzame spits L. niet genoeg bereiken, en die liet elke bal die goed viel dan nog liggen ook. Achterin werden R. en S. helemaal zoek gespeeld samen met de rest van hun verdediging. Enig lichtpuntje is J. die op het middenveld inzet en spelinzicht toonde, en dat beloond zag met een selectie voor de eerste ploeg. Man van de match was echter ontegensprekelijk de ref.