anoniem voetbalavontuur
    wekelijks verslag van de reserven van een anonieme club
    15-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de "nieuwe" ploeg
    Speeldag 2 en we kwamen uit tegen een andere ploeg die had gewonnen op speeldag 1, opletten was dus de boodschap. een dozijn spelers waren niet beschikbaar vanwege vakantie en werk, van de jonge garde bleef enkel L. over, die dus moest rekenen op de hulp van de oudere en soms al reeds gestopte spelers, die voor 1 keer nog eens terugkwamen. Zelfs de trainer van de eerste ploeg was zo vriendelijk om ons te helpen, terwijl onze trainer zijn keepershandschoenen nog eens aanbond.

De eerste helft begint met een studieronde van 10 minuten, waarna de thuisploeg ( we speelden uit ) ons bij de keel grijpt en na 13 minuten staan we er eentje in het krijt: 1-0. Onmiddellijk na de 1-0 volg er een lange bal, aangenomen en voorgebracht tot bij L. die heel hoog springt en de 1-1 binnen kopt in de 14e minuut. daarna is het al bezoekers wat de klok slaagt, met in een glansrol L. die in de 21 minuut weer een dribbel uitvoert die tot een gevaarlijke vrije trap komt. Deze word net gemist. In de 24e minuut volgt er weer een prachtige dribbel die droog word gescoord in de linkerbovenhoek: 1-2. na 29 minuten word een moeilijke bal van L. toch gescoord door de linksmid S. die ook slechts 17 is: 1-3. de rust halen lijkt toch een opgave te worden in de gietende regen want de oudere mannen krijgen het moeilijk. een slechte beslissing van de scheidsrechter zorgt ervoor dat de thuisploeg toch de 2-3 vanuit buitenspel kan maken in de 41ste minuut. In de 43e minuut geeft L. een onnodige corner weg die na geklungel in de dekking prachtig word binnen getrapt door de thuisploeg, een goal die niet zou misstaan in eerste klasse: 3-3, tevens de ruststand, waar wij wel mee konden leven, aangezien de tegenstander zeker onze evenknie was geworden in het laatste kwartier.

De rust deed onze ouderen zichtbaar deugd, al valt er onmiddellijk na de start van de 2de helft een lange bal op de paal van onze doelman, als die binnengaat is de match vroeg gespeeld. tot minuut 55 houden we gelijke tred met onze tegenstander, mede dankzij onze sterke flankspelers L. en S. die zowel defensief als offensief hun nut bewijzen. Het enige doelgevaar komt nog van L. die onbesuisd over besluit. De tegenstander is vanaf dan de baas en versiert 2 goede kansen in het half uur dat volgt, beide voortreffelijk gepakt door onze doelman.De wedstrijd lijkt een gelijkspel te worden, maar in de slotfase gebeurt er veel. Na 85 minuten valt L. geblesseerd uit nadat hij nota bene zelf de fout tegen krijgt. L. moet gewisseld worden, en uit de vrije trap volgt een misverstand centraal, waardoor de 4-3 makkelijk kan worden binnen gelegd: 4-3. Dan komt het klassieke lange bal principe, die 1 keer goed valt als de doelman onze diepe spits onderuit kegelt, maar de scheidsrechter floot niet voor het eerst vandaag tegen ons. In de allerlaatste minuut is iedereen mee naar voren, waarbij zij op de counter nog de 5-3 kunnen maken.

Een gelijkspel was zeker eerlijk geweest, maar de scheidsrechter en onze vele afwezigen beslisten er jammerlijk genoeg anders over. Met goede moed naar de volgende match!