Inhoud blog
 • Thuisblok
 • Excuses, Monsieur
 • Speeldag 3
 • de "nieuwe" ploeg
 • Eindelijk starten
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  anoniem voetbalavontuur
  wekelijks verslag van de reserven van een anonieme club
  06-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuisblok
  Speeldag 5 moest puntengewin opleveren om de voeling met de subtop niet te verliezen. Een derby werd er gespeeld tegen een ploeg met 9/12. We waren gewaarschuwd voor provocaties en harde duels, want deze derby is op alle niveaus serieus beladen. Na vorige week hadden we vooral de vurige wens om een goede scheidsrechter te hebben. Voor de match ging die hoop ( geheel onterecht) bij de meeste weg, toen bleek dat de man enkel frans sprak, een storende factor in deze reeks. Hij floot echter eerlijk en goed. De ploeg startte onverwacht met L. die te laat was in de basis en met K. achter de spitsen. S was linkback, Y. speelde weer verdedigende mid en R. nam zijn vertrouwde voorstoppers positie weer op. LK. starte op de bank.

  De wedstrijd begon vrij kalm, maar na 10 minuten werd er begonnen met het harde spel, vooral van de bezoekende kant. Dit leverde hen 4 terechte gele kaarten op in de komende 15 minuten. Na 25 minuten word L. omvergelopen net buiten de rechthoek. Dit levert ons enkel een geblesseerde op, zijn rug ziet er niet goed uit. Vervanging dus, LK gaat rechtsmid spelen. Na 30 minuten de beste ( enige ) kans van de eerste helft, een voorzet word net niet binnengeschoven. Na 35 minuten torpedeert men S., die het uitschreeuwt van de pijn, de bank zit nu vol met geblesseerde, en het veld staat vol met geelgeboekte bezoekers. We rusten echter met 0-0 na een pittige, maar saaie match

  2de helft zorgt voor meer overwicht van de thuisploeg, maar geen kansen, nog opwindend voetbal. Er word te veel geprovoceerd en de trainer moet ingrijpen. De geblesseerde L. valt terug in voor een speler die dreigt over de schreef te gaan. We hebben dan al 65 minuten gespeeld. En 1 minuut later komt er een perfecte vrije trap op het hoofd van L. Die hem knap binnen kopt, 1-0, volledig terecht. De bezoekers gaan nu nog meer lange ballen gooien en met 4 spitsen spelen, maar dit zorgt enkel voor meer dreiging van ons. In de 78e minuut mist K de kans op de 2-0 alleen op de doelman, in de 82e minuut is zijn aflegger niet goed genoeg voor LK, weer geen goal en spannende slotminuten in het vooruitzicht. L. pakt daarin een overbodige gele kaart, die ervoor zorgt dat hij geschorst is voor volgende week, maar de partij word winnend afgesloten.

  9/15 dus, en ongeslagen Thuis, als de punten uit nu ook willen komen lijkt het een zeer mooi seizoen te kunnen gaan worden!

  06-10-2013 om 15:57 geschreven door Fifa_Playa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Excuses, Monsieur
  En ook de excuses voor de laatste update, maar soms moet je dingen even op zijn beloop laten om eerlijk en respectvol een verslag te kunnen schrijven. De wedstrijd bij de leider op hun veld maakte ons op voorhand een beetje zorgen, ondanks een ploeg die kon rekenen op zijn beste jeugdige steunpilaren K,L,R,J ( die mee mocht met de eerste ploeg ) en S. Ook kregen we N. van vorige week weer mee, en NE. zakte ook af voor de reserven match. een kwaliteitsinjectie met veel ervaring.

  De eerste 15 minuten verlopen gelijk opgaand. Dan al kunnen we wel bemerkingen stellen bij de waalse ref die deze match tussen 2 uitsluitend vlaamse ploegen vanuit de middencirkel leidde. elk luchtduel was fout, voor ons of de thuisploeg hing compleet van de willekeur af. Na 16 minuten een knappe aanval van de technische thuisploeg ( complimenten, zeer mooi! ) en 1-0, terecht. Dan stopt de match eigenlijk, vanwege de scheidsrechter die zich belangrijk moet voelen. Na een ( onnodig ) foutje op het middenveld van L. word er terecht gefloten. De gemeende excuses vallen in goede aarde bij de thuis spelende kapitein, die als een echte heer even verontwaardigd reageert als hij ziet dat L. met geel word bestraft. Vanaf dan is de ref de gebeten hond voor ons, de bezoekers. En terecht ook. in de komende 30 minuten geeft hij nog 5 keer geel voor verscheidene ingebeelde redenen, die de wedstrijd compleet kapot maakt. ook de thuisploeg krijgt 2 onterechte kartonnen, maar laat dat minder aan hun hart komen en gaat verder op zijn elan: 4-0 is de niet overdreven ruststand. 

  2e helft is van hetzelfde laken een pak, al organiseren we ons beter en komen ze er niet meer zo makkelijk door. Dit resulteert in veel middenveldspel waarin de scheidsrechter uiteindelijk 28 keer een fout ziet. Dat er geen rode kaarten vallen mag een klein wonder heten. Na 80 minuten kan de thuisploeg met 2 klasseflitsen nog uitdiepen tot 6-0, deze score ligt aan de hoge kant maar is zeker niet overdreven, in 90 minuten konden de onmondige flankspelers K. en N. hun eenzame spits L. niet genoeg bereiken, en die liet elke bal die goed viel dan nog liggen ook. Achterin werden R. en S. helemaal zoek gespeeld samen met de rest van hun verdediging. Enig lichtpuntje is J. die op het middenveld inzet en spelinzicht toonde, en dat beloond zag met een selectie voor de eerste ploeg. Man van de match was echter ontegensprekelijk de ref. 

  02-10-2013 om 12:59 geschreven door Fifa_Playa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 3
  3e speeldag en we komen uit tegen een ploeg die 6/6 pakte. Schrik was er niet voor de tegenstander, al was men wel van plan voorzichtig te starten, met laag spelende vleugelspelers. toen we de tegenstanders te zien kregen, dachten sommige jonge wolven aan een grap. een groep mannen met een gemiddelde leeftijd van makkelijk 35 jaar namen plaats op het veld. De spelers werden ineens een pak zelfverzekerder, of dat zo positief was. . . K. en J. werden terug verwelkomt, alsook N., die normaal met de eerste ploeg mee speelt, maar nu na vakantie met de reserven mee moest.

  De eerste helft was pas gestart toen bleek dat de bezoekers wel een serieuze poot konden voetballen. Fysiek leken ze echter te pakken. ze starten niet te fel, en konden in de eerste 20 minuten het overwicht houden, met een kans op corner en een gevaarlijk afstandsschot als enige gevaar. Beide goed geweerd door doelman K., die ons weer moest depanneren. na 25 minuten werd er een penaltyfout gemaakt op L., maar zonder gevolg van de ref. Na 35 minuten word er een geniale kopbal van onze diepe spits goed in doel gewerkt door N., die goed doorliep en de eerste echte kans direct scoorde. even later een huizenhoge mogenlijkheid voor de thuisploeg, maar naast. in de 40e minuut valt L. in het strafschopsgebied, maar de ref doet niet aan compensatie fluiten. eerder gevleid gaan we rusten met 1-0 voor.

  Na de rust veranderd het spelbeeld, onze fysiek overwicht geeft de doorslag. Ook op snelheid kan de bezoekende verdediging niet winnen van de snelle L. en K. zo gaat L. nog eens neer in penaltygebied, dit keer alleen door en duidelijk fout, maar geel voor schwalbe is zijn onterechte straf. bescherming tegen zichzelf is wat volgt, al probeert de ref hem zelfs bij zijn wissel nog een 2e geel aan te smeren. maar door de wissel van L. kan N. op zijn geliefde rechterflank spelen, en daar maakt hij brokken. de 2-0 komt er van de hardwerkende J., man van de match volgens vele. hij geeft in dezelfde minuut (71) wel een lichte strafschop weg ( aan deze kant wel), maar K. is een top doelman. na de gemiste penalty kan K. op de counter de 3-0 binnen leggen, en in de 75 minuut is het helemaal over and out als J. de 4-0 maakt. de 5-0 volgt er na een klasse flits van de man die duidelijk meer op zijn plaats is in de eerste ploeg, N. 5-0 in de 82e minuut.

  de overwinning word gevierd in het nabije café, de zege was verdiend, en vooral, de 0 werd eindelijk eens gehouden!

  21-09-2013 om 19:13 geschreven door Fifa_Playa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de "nieuwe" ploeg
  Speeldag 2 en we kwamen uit tegen een andere ploeg die had gewonnen op speeldag 1, opletten was dus de boodschap. een dozijn spelers waren niet beschikbaar vanwege vakantie en werk, van de jonge garde bleef enkel L. over, die dus moest rekenen op de hulp van de oudere en soms al reeds gestopte spelers, die voor 1 keer nog eens terugkwamen. Zelfs de trainer van de eerste ploeg was zo vriendelijk om ons te helpen, terwijl onze trainer zijn keepershandschoenen nog eens aanbond. 

  De eerste helft begint met een studieronde van 10 minuten, waarna de thuisploeg ( we speelden uit ) ons bij de keel grijpt en na 13 minuten staan we er eentje in het krijt: 1-0. Onmiddellijk na de 1-0 volg er een lange bal, aangenomen en voorgebracht tot bij L. die heel hoog springt en de 1-1 binnen kopt in de 14e minuut. daarna is het al bezoekers wat de klok slaagt, met in een glansrol L. die in de 21 minuut weer een dribbel uitvoert die tot een gevaarlijke vrije trap komt. Deze word net gemist. In de 24e minuut volgt er weer een prachtige dribbel die droog word gescoord in de linkerbovenhoek: 1-2. na 29 minuten word een moeilijke bal van L. toch gescoord door de linksmid S. die ook slechts 17 is: 1-3. de rust halen lijkt toch een opgave te worden in de gietende regen want de oudere mannen krijgen het moeilijk. een slechte beslissing van de scheidsrechter zorgt ervoor dat de thuisploeg toch de 2-3 vanuit buitenspel kan maken in de 41ste minuut. In de 43e minuut geeft L. een onnodige corner weg die na geklungel in de dekking prachtig word binnen getrapt door de thuisploeg, een goal die niet zou misstaan in eerste klasse: 3-3, tevens de ruststand, waar wij wel mee konden leven, aangezien de tegenstander zeker onze evenknie was geworden in het laatste kwartier. 

  De rust deed onze ouderen zichtbaar deugd, al valt er onmiddellijk na de start van de 2de helft een lange bal op de paal van onze doelman, als die binnengaat is de match vroeg gespeeld. tot minuut 55 houden we gelijke tred met onze tegenstander, mede dankzij onze sterke flankspelers L. en S. die zowel defensief als offensief hun nut bewijzen. Het enige doelgevaar komt nog van L. die onbesuisd over besluit. De tegenstander is vanaf dan de baas en versiert 2 goede kansen in het half uur dat volgt, beide voortreffelijk gepakt door onze doelman.De wedstrijd lijkt een gelijkspel te worden, maar in de slotfase gebeurt er veel. Na 85 minuten valt L. geblesseerd uit nadat hij nota bene zelf de fout tegen krijgt. L. moet gewisseld worden, en uit de vrije trap volgt een misverstand centraal, waardoor de 4-3 makkelijk kan worden binnen gelegd: 4-3. Dan komt het klassieke lange bal principe, die 1 keer goed valt als de doelman onze diepe spits onderuit kegelt, maar de scheidsrechter floot niet voor het eerst vandaag tegen ons. In de allerlaatste minuut is iedereen mee naar voren, waarbij zij op de counter nog de 5-3 kunnen maken.

  Een gelijkspel was zeker eerlijk geweest, maar de scheidsrechter en onze vele afwezigen beslisten er jammerlijk genoeg anders over. Met goede moed naar de volgende match!

  15-09-2013 om 17:42 geschreven door Fifa_Playa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk starten
  De competitie trekt zich eindelijk op gang. Het leuke aan zo een eerste wedstrijd is de hoop bij iedereen: niemand start het seizoen pessimistisch, niemand denkt aan de zware nederlagen die vorig seizoen zijn geleden, iedereen heeft onder impuls van de 3 nieuwe jongelingen hoop op beterschap en men kan vooral meer rekenen op de steun van bepaalde spelers van de eerste ploeg! zo kan de pas uit blessure terugkomende keeper Y. ons deze week depanneren, en mag de aanvallende mid G. zijn kunsten tonen in de steun van onze vaste spits .  Het nadeel aan deze fase van de competitie is dat men niet weet hoe men de tegenstander moet inschatten, want ook zij kan grondig versterkt zijn. Dit is ook geen oude bekende van onze club, dus word het wachten op wat komt.

  De eerste helft word afgetrapt met L. nog op de bank, de 2 andere nieuwelingen starten wel, namelijk J. als centrale Middenvelder en K. als links middenvelder. En het gaat onze jongens onmiddellijk voor de wind als al na 7 minuten de bal voorin goed valt om van dichtbij binnen te prikken: 1-0
  nauwelijks 2 minuten later word de doelman van de tegenstander verrast door een listig afstandsschot van G.: 2-0 in de 20e minuut word het al wat tijd om te wisselen en kan L. gaan postvatten naast de spits, G schuift een lijn achteruit. 25ste minuut, J. trapt na een corner op de lat, de bal lijkt uit te gaan, maar blijft binnen, L. is als enige goed gevolgd en verslaat de doelman, om vervolgens G zijn 2de van de middag aan te bieden: 3-0, en zeker geen buitenspel zoals de bezoekers beweren. dan kabbelt de wedstrijd verder, tot in de 40ste minuut een snelle omschakeling heel de ploeg verrast en zorgt voor een simpele goal: 3-1. De kleedkamers worden direct daarna opgezocht, en dit doelpunt zorgt toch voor wat bedrukte gezichten.

  2de helft begint zoals de eerste eindigde: de bezoekers die gevaarlijker zijn dan de thuisploeg. doelman Y. moet echter slechts 1 keer goed ingrijpen en dan gaat ook deze storm weer liggen. toch word er nog steeds niet goed gecombineerd door de thuisploeg, al volgt er 1 grote kans als L. heel de achterlinie oprolt, de bal terug legt voor een open goal en J. deze maar binnen te duwen heeft. een hobbel in het veld beslist er echter anders over en maakt de actie onschadelijk. Na 60 minuten word de wedstrijd weer in handen genomen en is de bal volledig voor onze jongens, zonder eigenlijk noemenswaardige kansen te versieren. na 75 minuten is er echter weer een tegenstoot die ook nu weer word afgerond: 3-2. het word nog bibberen tot op het einde, maar onze jongens houden de zege vast.

  De overwinning werd goed gevierd in de kantine, en we willen ook nog een pluim op de hoed van de ref steken voor de uitstekende leiding van de wedstrijd.

  09-09-2013 om 00:00 geschreven door Fifa_Playa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • Thuisblok
 • Excuses, Monsieur
 • Speeldag 3
 • de "nieuwe" ploeg
 • Eindelijk starten

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!