Inhoud blog
  • Zondag Cars 'n Coffee in Denderhoutem
  • Genieten op Ninoofse Savooifeesten
  • Zaterdag opnieuw Peken Rock in Outer
  • Denderleeuw heeft eigen internetradio
  • Wellese jeugd voerde actie
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De blog met de leukste nieuwsfoto's uit de regio Zuid-Denderstreek!
    Startpagina !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Autoblog
  • Editie Pajot
  • Nieuws uit Erpe-Mere en Lede
  • Radio Mig
  • Op vakantie in Frankrijk
  • Het Nieuwsblad
  • Radio Del Sol Ninove
  • Mijn favoriete kar
  • Autofans
  • De Streekkrant
    Mijn favorieten
  • De Redactie
  • Feedy.be
  • Marino Verbeken
    Altijd wel iets te beleven in de Denderstreek
    Uw evenement of nieuwsfeit kan ook op deze blog. Bel naar 0475 75 00 78 of mail marino.verbeken@skynet.be.
    29-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraardsbergen: Stad overweegt vaste hindernissen op Vestenvoetpad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het stad denkt er aan om voetgangersluizen te plaatsen op het voetpad van de Vesten in Geraardsbergen. En dat nog twee jaar na de herinrichting van het grote plein. “We moeten iets doen om de wielertoeristen van het voetpad te houden. Die klimmen, in hun aanloop naar de Muur van Geraardsbergen, via de Vesten naar boven. Heel wat fietsers verkiezen evenwel om op het voetpad te rijden, in plaats van op de kasseien van de Vesten. En dat zorgt voor gevaarlijke situaties”, aldus schepen Patrick Flamez (sp.a).

    Flamez benadrukt niets tegen wielertoeristen te hebben. De man springt vaak zelf op de fiets. “Nog geen twee jaar geleden is de Vesten heraangelegd. Nu merken we dat wielertoeristen maar al te vaak op het voetpad naar boven rijden. Dat voetpad is effen aangelegd terwijl de rijweg van de Vesten zelf is aangelegd in kasseistenen. Die stenen liggen er bijzonder goed bij maar toch gaan de wielertoeristen de voetgangers hinderen door op het voetpad naar boven te rijden. Nu het seizoen weer begonnen is, duikt het probleem weer op. We hebben al klachten gekregen van buurtbewoners hierover”, aldus Patrick Flamez.

    “Als de situatie niet verbetert, zullen we verplicht zijn om een soort van sluizen te plaatsen op het voetpad. De Vesten zullen er daardoor niet mooier op worden maar de sluizen zullen het voor fietsers onmogelijk maken om op het voetpad te blijven rijden.”

    29-03-2011 om 07:31 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erpe-Mere: Politie wijst wielertoeristen op rechten én plichten

    De politiezone Erpe-Mere/Lede heeft zondagochtend een sensibiliserende actie georganiseerd, specifiek gericht op wielertoeristen. Met de actie, waarbij geen bekeuringen werden uitgeschreven, werden wielertoeristen gewezen op hun rechten maar vooral ook op hun plichten. “Soms vergeten wielertoeristen wel eens dat ze in een kleinere groep verplicht gebruik moeten maken van het fietspad, of wanneer ze in een grotere groep rijden, ze maar met twee naast elkaar mogen rijden. Daarom organiseren we vandaag deze actie, om de toeristen te wijzen op de wettelijke bepalingen”, vertellen Johan De Koninck en geert De Schutter van de politiezone. “Wie zich aan de regels houdt, belonen we met een kortingsbon voor het Centrum Ronde Van Vlaanderen. Wie dat niet doet, krijgt geen boete, maar krijgt in de loop van de week een overzicht opgestuurd met de wettelijke voorschriften voor fietsers.”





    29-03-2011 om 07:30 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldergem: Geboortebos opnieuw aan uitbreiding toe

    Zaterdagmiddag is het Haaltertse geboortebos, langs de Hoomweg in Heldergem, opnieuw uitgebreid. De trotse ouders van de 77 jongens en 88 meisjes die vorig jaar geboren werden in een Haalterts gezin, mochten er met hun spruit een boom komen planten in het geboortebos. Zo ook Jurgen Verbeken en Carolien Van Pottelberghe die vorig jaar de ouders werden van Eloïse, na Isabo en Felice al het derde dochtertje in het gezin. “Het is wel leuk dat we zo een boompje kunnen komen planten, om er dan later met de kinderen eens naar te komen kijken”, aldus Jurgen en Carolien die er meteen een gezinsuitstap van maakten. Schepen Gina Verbestel deelde overigens mee dat met de nieuwe bomen het geboortebos volzet is. “Maar we zullen vanaf volgend jaar een nieuw perceel langs de Hoomweg beginnen aanplanten. Voor de keuze van de bomen hebben we trouwens raad gevraagd aan Natuurpunt.”





    29-03-2011 om 07:29 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraardsbergen: 50 jaar Giesbaargen in beeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit weekend kan het grote publiek terecht in het museum ’t Aloam in Viane. De stad organiseert er een fototentoonstelling, gewijd aan de vijftigjarige carrière van regioreporter Eddy Vuylsteke. “Ik ben zeer blij met deze erkenning”, aldus de 72-jarige freelancer.

    “Ik herinner me mijn eerste foto-opdracht nog als de dag van gisteren. Het was de aanstelling van de nieuwe pastoor in Onkerzele. Op zondag nam ik de foto waarna ik maandag het filmrolletje ging afleveren in de fotozaak. Eén dag later ging de foto op de brievenbus waarna het artikel met de foto pas op donderdag in de krant kwam. Om maar te zeggen dat tijden veranderd zijn en dat alles vandaag de dag veel vlugger gaat. Dat is trouwens ook de reden waarom ik nog wat verder blijf werken. Ik doe het bijzonder graag en door het internet is het plezieriger werken geworden”, vertelt Vuylsteke.

    “Nu ik vijftig jaar actief ben als persfotograaf, vond de stad dat een gepast moment om een tentoonstelling te organiseren met mijn foto’s. De tentoonstelling is meteen ook een terugblik op de voorbije halve eeuw in Geraardsbergen en de deelgemeenten. De tentoonstelling wordt opgebouwd rond zes thema’s, namelijk sport, cultuur, politie en brandweer, toneel, feesten en officiële ontvangsten. In totaal kan het publiek naar zowat 250 foto’s komen kijken in ’t Aloam. Al de foto’s schenk ik nadien aan de stad en de heemkundige kring. Alle foto’s zullen een plaatsje krijgen in de nieuwe stadsbibliotheek.”

    De expo opent op vrijdagavond 1 april en is voor het publiek te bekijken op zaterdag 2 en zondag 3 april van 14 tot 17 u in ’t Aloam langs de Edingseweg in Viane. Tot oktober kan men er ook steeds terecht na afspraak op het nummer 0475 36 70 62.

    29-03-2011 om 07:28 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou de Ronde hier

    De burgemeesters van Galmaarden, Geraardsbergen en Ninove hebben maandag op de Muur van Geraardsbergen het startschot gegeven van hun internetpetitie ‘Hou de Ronde hier’.

    Met de petitie willen de gemeentebesturen 15.000 handtekeningen verzamelen, handtekeningen die begin mei zullen afgegeven worden aan de verantwoordelijken van Flanders Classics, de organisator van de Ronde Van Vlaanderen.

    Met de actie willen de gemeentebesturen de nadruk leggen op het belang van de huidige Rondefinale, dus met beklimming van de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg in Galmaarden en met de aankomst op de Halsesteenweg in Meerbeke. Volgens burgemeesters Pierre Deneyer (Galmaarden), Freddy De Chou (Geraardsbergen) en Michel Casteur (Ninove) is er geen mooiere finale denkbaar. “Het sportieve aspect van de Ronde Van Vlaanderen mag toch niet uit het oog verloren worden”, aldus de burgemeesters die de petitie als eersten ondertekenden. Ook enkele bekende sportlui uit de regio, zoals Ilse Heylen en Fred Penne, zetten al hun handtekening.

    De petitie kan in de regio ondertekend worden in verschillende handelszaken, in de openbare gebouwen, via facebook of via de website www.houderondehier.be.








    29-03-2011 om 07:27 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Uur heropent Berlindiskring voor één dag

    Het Meerbeeks Jeugdhuis Het Uur organiseert op zondag 3 april, toch nog een Rondecafé. De voorbije jaren was het Rondecafé een traditie. Dit vond steevast plaats in de gebouwen van Het Uur langs de Halsesteenweg, vlak bij de aankomst van de Ronde Van Vlaanderen. De noodgedwongen sluiting van het jeugdhuis om veiligheidsredenen, dreigde daar een stokje voor te steken. De verantwoordelijke van Het Uur zochten en vonden evenwel een alternatieve oplossing.

    Maar de leden van Het Uur zouden zichzelf niet zijn, mochten ze geen oplossing gevonden hebben. “We zetten volgende week zondag onze activiteiten voor één dag verder in de Sint-Berlindiskring, aan de overzijde van de Halsesteenweg, en dus eigenlijk in dezelfde buurt”, vertelt ondervoorzitter Senne De Vidts. “Wij willen met deze opening nogmaals bevestigen dat een jeugdhuis wel degelijk op een grote belangstelling kan rekenen in Ninove. Er is veel jeugd in Ninove en omstreken en toch is er nergens een centraal punt waar we onder elkaar, samen kunnen zijn. Het Uur stond bovendien symbool voor een leuke sfeer en goedkope prijzen.”

    Op 3 april komt er dus een voorlopig vervolg in de Sint-Berlindiskring. “De voorbije jaren groeide Het Uur steevast uit tot dé publiekstrekker van de jeugd aan de aankomstlijn. Daarom zochten we al enkele maanden naar een oplossing, om deze traditie verder te zetten. Want voor ons is een Ronde zonder Het Uur als de Ronde zonder aankomst in Meerbeke.”

    Vanaf 13 uur kan men terecht in de Sint-Berlindiskring. Men kan de wedstrijd er volgen op groot scherm. Alle consumpties kosten er maar één euro. De inkom is ook gratis. Nadien volgt er een afterparty met DJ Koeni.





    29-03-2011 om 07:26 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brakel/Ninove: Motoragent schakelt helikopter in voor huwelijksaanzoek

    Chris Coppens heeft zijn vriendin Lindy Wattez op een wel originele manier ten huwelijk gevraagd. De man die met zijn vriendin in Brakel woont, schakelde een helikopter in om het hart van zijn vriendin definitief te veroveren.

    Chris Coppens is afkomstig uit Denderhoutem maar werkt als motoragent bij de Ninoofse politie. Sinds kort woont Coppens in Brakel. Daar vroeg hij zaterdag de hand van zijn vriendin. En met succes zodat het koppel huwelijksplannen mag gaan smeden.

    Chris schakelde dan ook de grote middelen in. “Ik wist dat Lindy dolgraag eens met de helikopter zou vliegen. Daarom lokte ik haar en familieleden naar de Twaalfbunderstraat. Ikzelf vertrok per helikopter vanuit Halle naar Brakel om ongeveer na twintig minuten vliegen te landen in Brakel. Daar heb ik dan Lindy ten huwelijk gevraagd.”

    En voor wie er aan de stralende glimlach van de Brakelse mocht aan twijfelen. Ze zei uiteraard ja. Er lag zelfs al een datum voor het huwelijk vast. “Op 1 oktober gaan we trouwen.”

    Lindy en Chris mochten overigens na het huwelijksaanzoek samen nog even een kleine helikoptervlucht boven de streek maken.











    21-03-2011 om 00:00 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderleeuw: kleurrijk carnaval

    Het contrast kon niet groter zijn. Terwijl de Denderleeuwse carnavalsstoet door de winterse omstandigheden vorig jaar werd afgelast, vond de carnavalsstoet editie 2011 plaats onder een stralend lentezonnetje. De carnavalisten van de Denderleeuwse groepen en van de gastgroepen waren dan ook gemotiveerd om er een spetterend feest van te maken. Want vooral voor de Denderleeuwse feestneuzen was het dus de eerste echte stoet in twee jaar tijd. De carnavalsstoet mocht er alvast zijn. Enkele duizenden toeschouwers langs het parcours genoten alvast van het kleurrijk spektakel waarin ook de losse carnavalisten zich niet onbetuigd lieten. Het feest in Denderleeuw gaat alvast verder tot deze avond.



















    21-03-2011 om 00:00 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    20-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove: succesvol Kevertreffen
    Het Kevertreffen in Ninove groeide zondag uit tot een gigantisch succes. Zowat zeshonderd Kevertjes, VW-busjes en afgeleiden zakten af naar de Ninoofse binnenstad voor het Kevertreffen in het kader van het Primaveraweekend. Mee door het mooie weer en de ruime opkomst kreeg de stad ook een pak bezoekers te verwerken. Geniet alvast even mee van het vele fraais.


















    20-03-2011 om 13:50 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove: Vincent genoot van het Kevertreffen
    Ook onze Vincent genoot van de honderden kevertjes en VW-busjes. Met een hotdog in de hand liep hij alvast van de ene auto naar de andere. En ze waren voor onze knul allemaal om te mooier.










    20-03-2011 om 13:46 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspelare: Emotionele wake voor overleden thaibokser

    Tal van vrienden en dorpsgenoten zijn vrijdag en zaterdag naar de Aspelaarse thaiboksclub Punchy Team afgezakt om een laatste groet te brengen aan Philippe Theys. De man lag opgebaard in het midden van de boksring van zijn Punchy Team.

    Philippe Theys overleed dinsdagavond na een tragisch verkeersongeval op de Brakelsesteenweg in Outer. Zijn aanstaande vrouw Lieve Leemans liep verwondingen op maar woonde toch de wake bij. Zij werd getroost door de talrijke bezoekers die een laatste groet kwamen brengen aan Philippe.

    De kist van de Aspelarenaar stond centraal opgesteld in de boksring van de trainingszaal. Op de kist lagen de bokshandschoenen en de short van Philippe terwijl tekeningen aan de man voor de kist uitgestald lagen. Een geel-zwart lint, de clubkleuren, omgorde de boksring. Naast de kist week Sandu Visiru geen seconde. Sandu was de poulain van Philippe Theys die door de man intensief begeleid en getraind werd.

    De crematie vindt plaats op maandag 21 maart om 12.30 uur in het crematorium Westlede in Lochristi.

     







    20-03-2011 om 13:43 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove: Skateboard voor overleden Glenn in stadspark

    De klasgenoten van de in december overleden Glenn Imbo hebben vrijdag aan de skateramp in het Ninoofs stadspark een zelf gemaakte skateboard geplaatst. Het was hun manier om hun overleden klasgenoot te herdenken op een passende manier. Glenn verdronk in december in het kanaal Brussel-Charleroi, na eerst een bezoek gebracht te hebben aan de kerstmarkt in Brussel.

    Het nieuws kwam midden december hard aan in het Ninoofs PTI, vooral dan bij de klasgenoten van het zesde jaar Beroeps Lassen en Constructie, de klas waar ook Glenn deel van uitmaakte.

    “Kort nadat het nieuws van zijn overlijden bekend raakte, wilden onze leerlingen al iets doen. Ze hebben toen een skateboard gemaakt dat tijdens de uitvaartplechtigheid een centraal plaatsje kreeg in de kerk. Glenn was immers een fanatiek skateboarder”, vertelt begeleider Freddy Wijnant.

    “Vanuit de groep kwam evenwel ook de vraag om iets meer te doen, om een skateboard te maken en dit te plaatsen aan de skateramp in het stadspark. We hebben de vraag gesteld aan het stadsbestuur en daar een positief antwoord op gegeven. De skateramp was immers één van de favoriete plekjes van Glenn. Het is dan ook als eerbetoon aan hem, dat het skateboard geplaatst wordt.”

    Koen Arijs van de stedelijke jeugddienst maakte de vraag van het PTI over aan het stadsbestuur waarna het College van Burgemeester het licht op groen zette voor het monument. “We laten de skateboard plaatsen op de tribune van de ramp. Dit is voor de stad een eenmalig feit. Het is niet de bedoeling dat hier nog dergelijke herdenkingsborden bij komen in de toekomst. Maar voor deze vraag wou het stadsbestuur wel graag een uitzondering toestaan. We hopen nu allemaal dat het skateboard er ook blijft staan, dat vandalen het ongemoeid laten.”







    20-03-2011 om 13:41 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    18-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove: Oude schoolvleugel van Sint-Aloysiuscollege voorlopig beschermd

    Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, heeft de voorlopige bescherming van de schoolvleugel, de kapel en de toneelzaal van het Sint-Aloysiuscollege in Ninove, ondertekend. In principe volgt, na het doorlopen van de procedure met onder meer een openbaar onderzoek, binnen het jaar de definitieve bescherming.

    De schoolvleugel van het Sint-Aloysiuscollege is in 1938 gebouwd naar het ontwerp van de Antwerpse architect Flor Van Reeth, in een stijl die aansluit bij de Nederlandse architectuur van de Nieuwe Zakelijkheid. Het modernistische interieur is sober en functioneel. In de kapel is vooral het centrale glasraam opvallend. Daarvoor werkte Van Reeth samen met de Antwerpse glazenier en kunstenaar Eugeen Yoors. Hij is te beschouwen als de belangrijkste vertegenwoordiger van de architecturale glaskunst in de eerste helft van de 20ste eeuw.

    “Het ontwerp is vooruitstrevend in het gebruik van nieuwe industriële materialen en constructietechnieken,” verduidelijkt minister Bourgeois.

    De Ninoofse Erfgoedraad was vragende partij om de vleugel, kapel en toneelzaal te beschermen. “Uiteraard is de erfgoedraad gelukkig met deze belangrijke stap tot definitieve bescherming”, aldus voorzitter Wilfried Janssens. “Ik wens hiervoor onze ondervoorzitter Dirk Van der Perre te danken. Het was immer Dirk die het initiatief nam tot deze bescherming en die later samen met de Erfgoedraad bij de instanties aandrong om de kapel te beschermen.”





    18-03-2011 om 00:00 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    17-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove: Zware brand nipt vermeden in Seringenlaan

    Gisterenmiddag ontstond een brand in de garage van een woning langs de Seringenlaan in Ninove. Op het moment van de brand waren enkel de kinderen in de woning aanwezig maar die konden zich meteen in veiligheid brengen terwijl een buurman de hulpdiensten verwittigde. De brandweer van Ninove was snel ter plaatse en kon een zware brand nipt vermijden. “In de garage stond immers een stookolietank opgeslagen. Onze manschappen hebben meteen de tank zoveel mogelijk afgekoeld terwijl anderen de brand blusten”, vertelt Chris Bombeke. “De tank stond in elk geval al ernstig bol zodat de ontbranding ervan eigenlijk net vermeden werd.” De garage brandde uit. De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend. Niemand raakte gewond. De woning liep wel lichte rookschade op.



















    17-03-2011 om 13:03 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerbeke: Internetpetities voor behoud van Rondeaankomst op Halsesteenweg

    Dat de aankomst van Vlaanderens mooiste wielerklassieker De Ronde Van Vlaanderen op de Halsesteenweg in Meerbeke moet blijven, is voor heel wat streekgenoten een feit. Zowel in Geraardsbergen als in Ninove vreest men dat een aankomst vanaf 2012 in Ronse of Oudenaarde in plaats van in Meerbeke de Ronde zou onaantrekkelijker maken. Twee streekgenoten hebben via een website en via Facebook een petitie opgestart om de aankomst van de Ronde toch in Meerbeke te houden.

    Frederic ‘Fredje’ Penne uit Ninove en Jannick De Turck uit Geraardsbergen willen via respectievelijk een Facebookgroep en een online-enquête de nodige druk op de organisatoren van Flanders Classics uitoefenen om de huidige finale te behouden, dus met aankomst van de Ronde op de Halsesteenweg in Meerbeke.

    “Meerbeke hoort als aankomstplaats bij de Ronde, net zoals de Champs-Elysées bij de Tour. We hebben hoegenaamd niets tegen de commerciële exploitatie van het wielrennen. Integendeel. Iemand als Wouter Vandehaute kan het Vlaamse wielrennen wellicht nog groter en belangrijker maken dan het ju al is. Maar we vragen ook om rekening te houden met het sportieve en niet enkel met het commerciële”, aldus Jannick die daarin volop gesteund wordt door Fredje Penne, zelf een talentrijk wielrenner. “We kenden elkaar niet maar we vonden dat we best de krachten bundelden, met de twee initiatieven.”

    De petitie kan ondertekend worden tot 1 mei waarna de handtekeningen zullen overhandigd worden aan Willy Verlé, de voorzitter van het Aankomstcomité Ronde Van Vlaanderen Meerbeke.

    Info: http://www.stemaankomstrvvmeerbeke.be





    17-03-2011 om 12:58 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderleeuw: Brandweer neemt nieuwe ladderwagen in gebruik

    De brandweer van Denderleeuw heeft maandagavond de sleutels van een nieuwe ladderwagen overhandigd gekregen. De nieuwe truck kostte net geen 600.000 euro en het is meteen de allereerste nieuwe ladderwagen die de brandweer in ontvangst mag nemen. “Hiervoor hebben we het steeds moeten stellen met tweedehandsmateriaal. Maar nu was het tijd om het korps nieuw en modern materiaal ter beschikking te stellen. De wagen kost overigens net geen 600.000 euro”, aldus burgemeester Jo Fonck.

    Bevelhebber Robrecht Michiels is in de wolken met de aanwinst. “Onze oude ladderwagen is 32 jaar jong. Onlangs reed hij door een defect maar 25 kilometer per uur meer. Vernieuwing was dus dringend noodzakelijk. Deze wagen rijdt niet alleen een pak sneller. Ook het draaien met en uitschuiven van de ladder gebeurt veel sneller. De ladder reikt trouwens tot dertig meter hoog.”

    De oude ladderwagen gaat naar het brandweerkorps van het Roemeense Rupea, waarmee Denderleeuw verbroederd is. Het Roemeense korps kreeg eerder ook al een afgeschreven autopomp, brandweerkledij en persluchtmaskers.



















    16-03-2011 om 00:00 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    15-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van carnaval Ninove editie 2011
    Carnaval Ninove zit er op. Onder een stralende lentezon vond vandaag de laatste carnavalsdag plaats.
    Herbeleef nog even deze carnavalsvreugde, carnavalstradities, carnavalskaters, carnavalsplezier en zoveel meer tijdens deze fotoreportage van de laatste dag met het afscheid aan het oud-stadhuis en aan het Wortelmanneken, de koffiekoeken van schepen Veerle en de popverbranding van Sawena, gemaakt door Vantauidj Op Tasj aan Den Belleman. Overigens mag VES volgend jaar de nieuwe wortelpop maken.


















    15-03-2011 om 17:27 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van carnaval Ninove editie 2011 (deel II)


















    15-03-2011 om 17:23 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van carnaval Ninove editie 2011 (deel III)


















    15-03-2011 om 17:21 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van carnaval Ninove editie 2011 (deel IV)


















    15-03-2011 om 17:18 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)

    Archief per week
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per dag
  • 29-08-2013
  • 12-08-2013
  • 02-08-2013
  • 31-07-2013
  • 10-07-2013
  • 09-07-2013
  • 05-07-2013
  • 01-07-2013
  • 28-06-2013
  • 27-06-2013
  • 25-06-2013
  • 22-06-2013
  • 21-06-2013
  • 20-06-2013
  • 19-06-2013
  • 17-06-2013
  • 15-06-2013
  • 14-06-2013
  • 11-06-2013
  • 10-06-2013
  • 09-06-2013
  • 06-06-2013
  • 05-06-2013
  • 04-06-2013
  • 03-06-2013
  • 31-05-2013
  • 30-05-2013
  • 29-05-2013
  • 28-05-2013
  • 27-05-2013
  • 26-05-2013
  • 24-05-2013
  • 16-12-2011
  • 25-11-2011
  • 23-11-2011
  • 21-11-2011
  • 16-11-2011
  • 14-11-2011
  • 13-11-2011
  • 07-10-2011
  • 01-10-2011
  • 26-09-2011
  • 23-09-2011
  • 22-09-2011
  • 17-09-2011
  • 16-09-2011
  • 09-09-2011
  • 30-08-2011
  • 11-08-2011
  • 05-08-2011
  • 03-08-2011
  • 02-08-2011
  • 01-08-2011
  • 29-07-2011
  • 28-07-2011
  • 27-07-2011
  • 25-07-2011
  • 14-07-2011
  • 13-07-2011
  • 03-07-2011
  • 01-07-2011
  • 25-06-2011
  • 23-06-2011
  • 21-06-2011
  • 10-06-2011
  • 05-06-2011
  • 03-06-2011
  • 01-06-2011
  • 31-05-2011
  • 30-05-2011
  • 28-05-2011
  • 27-05-2011
  • 26-05-2011
  • 22-05-2011
  • 21-05-2011
  • 20-05-2011
  • 12-05-2011
  • 08-05-2011
  • 06-05-2011
  • 05-05-2011
  • 02-05-2011
  • 30-04-2011
  • 29-04-2011
  • 15-04-2011
  • 14-04-2011
  • 08-04-2011
  • 04-04-2011
  • 03-04-2011
  • 02-04-2011
  • 01-04-2011
  • 29-03-2011
  • 21-03-2011
  • 20-03-2011
  • 18-03-2011
  • 17-03-2011
  • 16-03-2011
  • 15-03-2011
  • 14-03-2011
  • 13-03-2011
  • 11-03-2011
  • 09-03-2011
  • 08-03-2011
  • 06-03-2011
  • 05-03-2011
  • 04-03-2011
  • 03-03-2011
  • 28-02-2011
  • 27-02-2011
  • 26-02-2011
  • 23-02-2011
  • 22-02-2011
  • 20-02-2011
  • 18-02-2011
  • 15-02-2011
  • 12-02-2011
  • 07-02-2011
  • 31-01-2011
  • 29-01-2011
  • 28-01-2011
  • 23-01-2011
  • 18-01-2011
  • 15-01-2011
  • 14-01-2011
  • 13-01-2011
  • 12-01-2011
  • 11-01-2011
  • 10-01-2011
  • 07-01-2011
  • 05-01-2011
  • 26-12-2010
  • 22-12-2010
  • 21-12-2010
  • 18-12-2010
  • 17-12-2010
  • 16-12-2010
  • 09-12-2010
  • 08-12-2010
  • 03-12-2010
  • 27-11-2010
  • 26-11-2010
  • 23-11-2010
  • 22-11-2010
  • 20-11-2010
  • 17-11-2010
  • 16-11-2010
  • 14-11-2010
  • 13-11-2010
  • 12-11-2010
  • 09-11-2010
  • 08-11-2010

    Startpagina !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs