Inhoud blog
  • Zondag Cars 'n Coffee in Denderhoutem
  • Genieten op Ninoofse Savooifeesten
  • Zaterdag opnieuw Peken Rock in Outer
  • Denderleeuw heeft eigen internetradio
  • Wellese jeugd voerde actie
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De blog met de leukste nieuwsfoto's uit de regio Zuid-Denderstreek!
    Startpagina !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Autoblog
  • Editie Pajot
  • Nieuws uit Erpe-Mere en Lede
  • Radio Mig
  • Op vakantie in Frankrijk
  • Het Nieuwsblad
  • Radio Del Sol Ninove
  • Mijn favoriete kar
  • Autofans
  • De Streekkrant
    Mijn favorieten
  • De Redactie
  • Feedy.be
  • Marino Verbeken
    Altijd wel iets te beleven in de Denderstreek
    Uw evenement of nieuwsfeit kan ook op deze blog. Bel naar 0475 75 00 78 of mail marino.verbeken@skynet.be.
    23-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraardsbergen: Brandweerlui richten eigen VZW op
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Geraardsbergse brandweerlui hebben zopas het startschot gegeven voor de oprichting van hun VZW Vriendenkring Vrijwillige Brandweer Geraardsbergen. De VZW is een gevolg van de oprichting van de zonewerking voor de brandweerkorpsen binnen de regio.

    Bruno Demil, de voorzitter van de vereniging, maakt duidelijk dat de oprichting van de VZW een gevolg is van de brandweerzone. “De zonewerking neemt stilaan serieuze vorm aan. Door de oprichting van de VZW willen we de eigendom van de Geraardsbergse vrijwilligers veilig stellen. Brandweermateriaal kan door de brandweerzone immers uitgeleend worden. Het materiaal van de brandweer-VZW blijft daardoor in Geraardsbergen. Het gaat trouwens om niet-operationeel materiaal.”

    Het is ook de nieuwe VZW die voortaan het steakfestijn en de kaartenverkoop van de brandweer gaat organiseren. “Het geld daarvan gebruiken we voor onze sociale projecten. Bijvoorbeeld attenties of zaken voor een geboorte, overlijden of huwelijk. We gebruiken het geld ook om andere korpsen te steunen. Zo ondersteunden we in het verleden al het korps van Gellingen na de gasramp en de collega’s in New York na de aanslagen van 9/11.”

    Alle actieve brandweerlui en eervol ontslagen brandweermannen zijn lid van de VZW. Fabian Van Eesbeek is secretaris.

    23-01-2011 om 14:26 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    18-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerksken: Bestuurder botst al na dertig meter

    Bij een opmerkelijk ongeval is zondagavond een bestuurder gewond geraakt. De ebstuurder, een man uit de Lebeke in Denderhoutem was net met zijn Citroën C3 vertrokken van op de parkeerstrook naast Terlicht in Kerksken. Nog geen dertig meter verder schampte de man bij het oprijden van de gewestweg een boom. De wagen kantelde meteen en bleef op zijn flank liggen. De 64-jarige bestuurder zat gekneld in zijn wagen. De brandweer van Denderleeuw en Aalst snelden ter plaatse en konden de man snel bevrijden uit zijn wagen. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval was er wel een tijdlang verkeershinder op Terlicht.













    18-01-2011 om 12:11 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ophasselt: Bestuurder richt ravage aan op gewestweg

    Een automobilist heeft in de nacht van zondag op maandag een ravage aangericht op de Leopoldlaan, de N8, in het centrum van Ophasselt. De bestuurder reed omstreeks drie uur tegen hoge snelheid met zijn audi in de richting van Ninove toen de man plots van de weg afging. Twee bomen werden aan flarden gereden terwijl een verlichtingspaal losgerukt werd en op de motorkap van de wagen mee gesleurd werd. De auto kwam een vijftigtal meter verder tot stilstand. De brandweer van Geraardsbergen snelde na de klap ter plaatse maar bij hun aankomst was van de bestuurder, een man uit Overboelare, geen spoor. Pas een half uur later kwam de man weer opdagen. Door de klap was de straatverlichting op de gewestweg uitgevallen.











    18-01-2011 om 12:10 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove: Revuegezelschap start kaartenverkoop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart brengen de dames en heren van het Ninoofs Revuegezelschap hun nieuwe voorstelling ’t Ester Plasj Op’ in het Ninoofs CC De Plomblom. Tijdens de voorstellingen brengen de leden van het Revuegezelschap volop muziek en dans maar er is ook veel plaats voor humoristische sketches waarin de draak gestoken wordt met de Ninoofse actualiteit van het voorbije jaar.
    De voorstellingen vinden steevast plaats in een uitverkochte Plomblom. De kaartenverkoop is intussen opgestart. Een kaart kost 10 euro en is te verkrijgen in het café De Nieuwe Klok en op de telefoonnummers 0495/27.37.83 en 054/32.50.84.

    18-01-2011 om 12:07 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove: Koperen Koffiepot voor Hans Scheerlinck

    De Ninoofse cultuurraad heeft afgelopen vrijdag tijdens haar Cultuurdag opnieuw de Koperen Koffiepot uitgereikt. De ereprijs gaat naar een Ninovieter die zich de voorbije jaren op cultureel vlak zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het Ninoofse cultuurwereldje. Dit jaar lieten voorzitster Wanda Bellemans en de leden van het dagelijks bestuur hun oog vallen op Hans Scheerlinck. De man, bestuurslid van de VVV, is een gedreven verzamelaar van alles wat men Ninove te maken heeft en is een wandelende vraagbaak over de wortelstad. De laureaat zelf kon er door ziekte niet bij zijn. Zijn echtgenote en kinderen kwamen de prijs ophalen.





    18-01-2011 om 12:06 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lierde/Geraardsbergen: Nuchtere chauffeurs kregen geschenkpakket

    De politiezone Geraardsbergen/Lierde heeft zondagavond een grootschalige alcoholcontrole gehouden. De actie in samenwerking met de vereniging DUS, wat staat voor Drive Up Safety, was eerder dit jaar, tijdens de BOB-campagne, al gepland maar werd door de hevige sneeuwval toen uitgesteld. De actie vond onder andere plaats aan het station van Lierde. Bestuurders die een negatieve test aflegden, kregen van de medewerkers van DUS een geschenkpakket cadeau, met onder andere een Win For Life-kraslot, een fles alcholvrije aperitief, chocolade, verzorgingsproducten en ander moois. “Het is de eerste keer dat ik een alcoholtest moest afleggen. En meteen krijg ik zo’n geschenkpakket cadeau. Wat mij betreft mogen ze nog zo’n controles organiseren.”







    18-01-2011 om 12:05 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspelare: inbraak verijdeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dieven hebben geprobeerd in te breken in de woning van L. D. T. langs de Geraardsbergsesteenweg in Aspelare. Met werkgereedschap probeerden de daders de achterdeur langs de tuin open te breken. De bewoners bleken evenwel aanwezig en sloegen alarm toen ze de geluiden van de inbraak hoorden. De inbrekers sloegen op de vlucht via de tuin en de aangrenzende Plekkerstraat. Er werd niets gestolen.

    18-01-2011 om 12:04 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove: ernstige woningbrand
    Afgelopen nacht heeft een hevige brand een woning langs de Weggevoerdenstraat ernstig beschadigd. De brand ontstond in de bergplaats van de woning. De brandweer van Ninove was snel ter plaatse en kon de brand vlug onder controle krijgen. De woning liep binnenin ernstige rookschade op. Boven en achteraan de woning is er zware rookschade. De woning is onbewoonbaar. Niemand raakte gewond.












    15-01-2011 om 16:55 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraardsbergen: Zware waterpompen voorkwamen erger
    De hulpverlening en preventieve maatregelen die genomen werden in de regio, tijdens de wateroverlast, hebben gewerkt. De civiele bescherming van Liedekerke en Jabbeke snelden ter hulp om met zware pompen verdere watersnood te voorkomen. De pompen werden ingeschakeld om het teveel aan water over te pompen uit de beken langs de Majoor Van Lierdelaan in Overboelare en de Jan De Coomanstraat in Zandbergen. De zware waterpompen konden 12.000 liter per minuut wegpompen en zo het overlopen van de beken voorkomen.
    Intussen is het gemeentelijk rampenplan in zowel Geraardsbergen als Ninove afgeblazen zodat het ergste leed geleden is.












    15-01-2011 om 14:58 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderleeuw: Den Baar gaat volop voor prinsentitel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kans dat Den Baar, in het echte leven Bart Heylens uit Iddergem, zich in de nacht van zaterdag op zondag gekroond ziet tot de nieuwe prins carnaval, is zeer groot. Den Baar van De Primeurkes is immers de enige kandidaat die in de arena treedt tijdens de prinsverkiezing zaterdagavond.

    Den Baar wil evenwel niets aan het toeval overlaten. Afgelopen weekend hield de carnavalist nog een promotietour langs de Denderleeuwse cafés. “Het is wel jammer dat mijn tegenkandidaat afgehaakt heeft. Maar ik ga er desondanks een lap op geven. Alle campagneliedjes zijn klaar. De show is klaar. Ik ga er dus voor.”

    De prinsverkiezing start zaterdagavond om 20.11 uur in de zaal Lecompte langs het Walleken in Denderleeuw. De jeugdverkiezing en de Bierprins- en Voil Jeanetverkiezing vinden plaats op zaterdag 5 februari in Den Breughel.

     

    15-01-2011 om 00:00 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove: Dieven ontkennen inbraak ondanks koffer vol buit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De politie van Ninove heeft twee mannen opgepakt die verdacht worden van twee inbraken in het Ninoofse. De dieven ontkennen de inbraken, ondanks het feit dat hun koffer vol met buit stak.

    De twee hadden tussen 4 en 5 uur vrijdagochtend ingebroken in twee cafés in het Ninoofs stadscentrum. De daders braken binnen in het café In De Nieuwe Klok op de Graanmarkt. De daders namen wat drank broeken, snoep en een som geld weg en vluchtten nadien. Meteen daarna drongen ze binnen in het De Beurs in de nabijgelegen Langemuntstraat. Bij deze inbraak werd hun wagen door de uitbater opgemerkt nadat het alarm in werking trad. De politie van Ninove kwam al snel op het spoor van de wagen met Franse nummerplaats en kon de auto klem rijden.

    In de koffer van de wagen van Mohcine C. (23) uit Marokko en Marlik K. (23) uit Frankrijk vonden de agenten de gestolen buit terug. Desondanks en ondanks het feit dat ze in de gesignaleerde wagen reden, ontkennen de twee alle feiten. Ze zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket van Dendermonde vordert de aanhouding van de mannen. De twee zijn bovendien gekend voor zware misdrijven in Frankrijk.

    15-01-2011 om 00:00 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    14-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelden waterellende Geraardsbergen
    De binnenstad van Geraardsbergen kreeg vandaag opnieuw te maken met wateroverlast. De Karmelietenstraat, de Grotestraat, Sasweg, Begijnhofkaai en Rode Kruisstraat stonden geheel of gedeeltelijk blank. De schade en wateroverlast in de huizen bleef tot nog toe evenwel beperkt. Ook de Majoor Van Lierdelaan en de Gaverstraat in deelgemeente Overboelare bleven vorlopig gespaard.
    In Ninove zijn er nog geen incidenten maar is uit voorzorg het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.


















    14-01-2011 om 17:37 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelden waterellende Geraardsbergen (deel II)


















    14-01-2011 om 17:33 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraardsbergen: Gaversbad opnieuw gesloten door wateroverlast

    Door de wateroverlast van de afgelopen dagen in Geraardsbergen is het zwembad van het provinciaal domein De Gavers niet meer toegankelijk. Daarom is het zwembad gesloten tot en met zondag 16 januari.

    “Het zwembad liep niet onder en er is dus ook geen schade. Verwacht wordt dan ook dat het zwembad opnieuw toegankelijk zal zijn vanaf maandag 17 januari”, vertelt directeur Johan Quintelier. “We hopen dat de toestand ook zo blijft. Het bad is pas heropend nadat we herstellingen hadden uitgevoerd na de vorige overstromingen. We hebben het bad opnieuw volledig afgedamd zodat we hopen dat het water uit het bad blijft.”

    “Ook de rest van het domein is moeilijk toegankelijk door de wateroverlast. Het publiek wordt aangeraden om het domein niet te bezoeken dit weekend. Er staan geen caravans onder maar enkele wandelpaden staan wel blank.”

    14-01-2011 om 17:30 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraardsbergen/Lierde: Politie gaat meer overdag controleren

    De politiezone Geraardsbergen/Lierde heeft gisteren een grootschalige verkeersactie georganiseerd langs de N42 Astridlaan in Geraardsbergen en de N8 Hasseltsestraat in Ophasselt. Aan de actie namen ruim twintig agenten deel. 106 bestuurders werden gecontroleerd. Meteen dienden de chauffeurs ook een ademtest af te leggen. Sommigen kregen ook een speekseltest opgelegd. “Het is onze bedoeling om dergelijke grootschalige acties overdag meer te gaan organiseren, om zo de pakkans nog te vergroten”, vertelt Bart Steeman van de politie.

    De actie leverde gisteren alvast resultaten op. Eén bestuurder had een glaasje te veel op. Eén bestuurder testte ook positief op de speekseltest. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. Eén bestuurder reed zonder rijbewijs en twee wagens werden weg getakeld omdat ze niet verzekerd bleken. Tijdens de actie werden ook twee illegalen aangetroffen. Zij werden opgesloten in afwachting van hun repatriëring.

    Opgemerkte deelnemer aan de controleactie was trouwens zonechef Kristof De Pauw die zijn bureau inruilde om zelf ook controles af te nemen. “Als mijn manschappen moeten nat worden om deze controle af te werken, dan ik ook”, lachtte De Pauw nog.







    14-01-2011 om 00:00 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove: The Four Pals treden weer op

    Vier Ninoofse vrienden, samen goed voor driehonderd jaar, repeteerden de voorbije weken keihard voor een nieuw, uniek optreden deze avond. The Four Pals wonnen een halve eeuw geleden de bekende BRT-wedstrijd ‘Ontdek de ster’. Tot 1964 trad het kwartet regelmatig op. Vanavond staan ze weer voor een publiek tijdens de Ninoofse Cultuurdag in het Ninoofs stadhuis.

    Kamiel Van Laethem, André Van Rossom, Bert Lambrechts en Jules Bryssens wonnen een halve eeuw geleden de bekende liedjeswedstrijd ‘Ontdek de ster’ op de toenmalige BRT, zeg maar het toenmalige Idool. De Ninovieters haalden het in de nationale finale van deelnemers uit de andere Vlaamse provincies. “Vooraleer we aan die finale konden deelnemen, moesten we eerste een provinciale voorronde doorworstelen. In die finale zat ook Geraardsbergenaar Jean Monnet. “Hij trad voor ons op. Toen we hem hoorden zingen, dachten we meteen dat we geen schijn van kans meer hadden. Maar toch haalden we de nationale finale in het Antwerpse Roxy Theater”, vertellen de vier vrienden. “Voor ons was dat wel een verrassing. Want voor de finale zongen we pas vier tot vijf maanden samen.”

    Als The Four Pals wonnen ze met hun negro spirituals de wedstrijd en werden ze meteen wereldberoemd in Vlaanderen. “We wonnen een wit TV-toestel met de wedstrijd. Mijn ouders kochten het toestel en het geld verdeelden we onder elkaar”, vertelt Kamiel nog. “Rijk zijn we niet geworden met de groep. We vroegen een financiële vergoeding van ongeveer duizend frank voor een optreden. Daarmee gingen we na het optreden vaak een pint pakken of wat eten.”

    The Four Pals reisden heel Vlaanderen af. “De jonge Guy Mortier, toen nog student, boekte ons zelfs voor een optreden in Mol. We amuseerden ons alvast volop tijdens de optredens. Het was een mooie tijd. We waren echt wel vedetten. Tot 1964 traden we op. Sindsdien zagen we elkaar nog wel vaak. Maar optreden zat er niet meer bij.”

    Tot enkele maanden geleden. Toen herenigden The Four Pals voor een eenmalig optreden op het huwelijksfeest van Kamiels zoon Wim. “Dat en het feit dat we vijftig jaar geleden de wedstrijd ‘Ontdek de ster’ wonnen, is aan de oren gekomen van de leden van de Cultuurraad. Het is op hun uitnodiging dat we komende vrijdag (vandaag) optredens tijdens de Cultuurdag in het Ninoofs stadhuis. “We hebben volop gerepeteerd de voorbije dagen en weken om er een goed optreden van te maken.”

    De cultuurdag start om 20 uur.





    14-01-2011 om 00:00 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw waterellende in Denderstreek
    De Denderstreek heeft vandaag opnieuw haar part van de waterellende te verwerken gekregen. Gelukkig viel de schade veel beter mee dan in november, toen grote overstromingen tal van huizen deed onderlopen in Geraardsbergen en Ninove. Deze keer bleven de woningen gespaard en liepen vooral straten en weilanden onder.
    Zo werd onder meer de Zarlardingestraat in Goeferdinge getroffen. De Vlaamse Milieumaatschappij voorspelt evenwel nieuwe problemen door de verwachte extra regenval van de komende uren. Het is bovendien ook uitkijken naar het hoge peil van de Dender.















    13-01-2011 om 17:22 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderleeuw: verdacht overlijden in Moreelstraat

    De politie van de zone Haaltert/Denderleeuw en het parket onderzoeken het overlijden van een 34-jarige man. Karl S. werd gisteren voormiddag dood in zijn woning de Moreelstraat aangetroffen. Hoe de man om het leven kwam, is nog niet duidelijk.

    Buren trokken gisterenochtend aan de alarmbel. Hun 34-jarige buurman Karl S. was al een tijdje niet meer gezien in en om zijn huurwoning. Bovendien stapelden de post en kranten zich op in de brievenbus en op de stoep van de woning. Gisterenochtend verwittigden de buren de politie. Die drongen de woning binnen en troffen binnenin het lichaam van de Denderleeuwnaar aan. Hulp kon niet meer baten. Uit de eerste vaststellingen bleek immers dat de man al enkele dagen overleden was.

    Hoe S. om het leven is gekomen, is evenwel niet duidelijk. Het lichaam van de metaalbewerker vertoonde geen tekenen van geweld. Toch wilden de politie en het parket geen enkele mogelijkheid uitsluiten. Daarom kwam het labo van de gerechtelijke politie ter plaatse en startte de recherche een onderzoek op.

    Mogelijk stierf de man een natuurlijke dood of overleed hij aan de gevolgen van een overdosis. Vandaag zal een autopsie worden uitgevoerd op het lichaam van de man. Dat moet meer duidelijkheid scheppen.





    13-01-2011 om 00:00 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderleeuw: Sportacademie voor kinderen van start

    Gisterennamiddag is in de sporthal van Denderleeuw de Sportacademie For Kids van start gegaan. Voortaan kunnen kinderen wekelijks op woensdag terecht in de stedelijke sporthal waar ze kunnen deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Met de Sportacademie For Kids richt de Denderleeuwse sportdienst zich op kinderen tussen 6 en 9 jaar. Ze krijgen een mix van sporten waaronder balsporten, bewegingsspelen, klimmen, klauteren en turnen centraal. Gisteren namen alvast 19 kinderen deel aan de eerste Sportacademie For Kids. Ook volgende week kan men weer terecht in de sporthal Ottoy.





    13-01-2011 om 00:00 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraardsbergen: Solidariteitsactie voor slachtoffers waterellende

    Enkele inwoners van Geraardsbergen starten een grote solidariteitsactie op voor de slachtoffers van de waterellende afgelopen november. De actie is het geesteskind van Nederlander Peter Oosterman die de hulp krijgt van onder andere Achiel De Smet en Wouter van der Biest. Oosterman woont in de Zandbergse Jan De Coomanstraat en ontsnapte zelf nipt aan de waterellende. “Nu bijna 2 maanden zijn een pak mensen de ellende al vergeten maar de slachtoffers blijven vaak met de ellende en hoge rekeningen achter. Jammer genoeg zijn verzekeringen immers niet altijd even inschikkelijk. Nu verwonderde het me dat er eigenlijk vanuit de bevolking niets gedaan werd voor de slachtoffers. In Nederland springt men dan meteen op de kar om grote hulpacties te organiseren. Hier is dat blijkbaar anders. Dat de Belgen toch een hart hebben, bewijzen ze met acties als Music For Life of met acties voor Haïti of Pakistan. Voor de mensen in de eigen buurt moet zoiets dan ook best mogelijk zijn. We hebben daarom beslist om zelf iets te doen en hebben een VZW opgericht, met als doen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers. Dit moet een actie van de Geraardsbergse bevolking worden, ten voordele van de Geraardsbergse bevolking.”

    De medewerkers van het fonds verkochten al soep op de kerstmarkt van Geraardsbergen maar daar komen nog een pak acties bij de komende weken en maanden. Er komt een grote kroegentocht door Geraardsbergen ten voordele van de actie. Er zal ook een kunstveilig gebeuren terwijl in samenwerking met de handelaars een grote tombola zal georganiseerd worden. Eind april wordt de actie dan afgesloten met een grote benefietshow op de Markt van Geraardsbergen.

    “Het geld zal dan symbolisch overhandigd worden aan het stadsbestuur van Geraardsbergen. In de praktijk wordt het ingezamelde geld gestort op de rekening van het stedelijk solidariteitsfonds. Het is dan ook de stad die zal moeten instaan voor de verdeling van de opbrengst. Wel dringen we aan op een eenvoudige maar correcte verdeelwijze zodat het geld terecht komt bij die mensen die het het ook het meeste nodig hebben.”

    De solidariteitsactie heeft het rekeningnummer 652-8154512-95. Giften vanaf 30 euro zijn fiscaal aftrekbaar. De actie heeft ook een Facebookpagina die te vinden is onder de noemer ‘Solidariteitsactie Watersnood Slachtoffers Geraardsbergen’.





    12-01-2011 om 13:56 geschreven door Marino Verbeken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)

    Archief per week
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per dag
  • 29-08-2013
  • 12-08-2013
  • 02-08-2013
  • 31-07-2013
  • 10-07-2013
  • 09-07-2013
  • 05-07-2013
  • 01-07-2013
  • 28-06-2013
  • 27-06-2013
  • 25-06-2013
  • 22-06-2013
  • 21-06-2013
  • 20-06-2013
  • 19-06-2013
  • 17-06-2013
  • 15-06-2013
  • 14-06-2013
  • 11-06-2013
  • 10-06-2013
  • 09-06-2013
  • 06-06-2013
  • 05-06-2013
  • 04-06-2013
  • 03-06-2013
  • 31-05-2013
  • 30-05-2013
  • 29-05-2013
  • 28-05-2013
  • 27-05-2013
  • 26-05-2013
  • 24-05-2013
  • 16-12-2011
  • 25-11-2011
  • 23-11-2011
  • 21-11-2011
  • 16-11-2011
  • 14-11-2011
  • 13-11-2011
  • 07-10-2011
  • 01-10-2011
  • 26-09-2011
  • 23-09-2011
  • 22-09-2011
  • 17-09-2011
  • 16-09-2011
  • 09-09-2011
  • 30-08-2011
  • 11-08-2011
  • 05-08-2011
  • 03-08-2011
  • 02-08-2011
  • 01-08-2011
  • 29-07-2011
  • 28-07-2011
  • 27-07-2011
  • 25-07-2011
  • 14-07-2011
  • 13-07-2011
  • 03-07-2011
  • 01-07-2011
  • 25-06-2011
  • 23-06-2011
  • 21-06-2011
  • 10-06-2011
  • 05-06-2011
  • 03-06-2011
  • 01-06-2011
  • 31-05-2011
  • 30-05-2011
  • 28-05-2011
  • 27-05-2011
  • 26-05-2011
  • 22-05-2011
  • 21-05-2011
  • 20-05-2011
  • 12-05-2011
  • 08-05-2011
  • 06-05-2011
  • 05-05-2011
  • 02-05-2011
  • 30-04-2011
  • 29-04-2011
  • 15-04-2011
  • 14-04-2011
  • 08-04-2011
  • 04-04-2011
  • 03-04-2011
  • 02-04-2011
  • 01-04-2011
  • 29-03-2011
  • 21-03-2011
  • 20-03-2011
  • 18-03-2011
  • 17-03-2011
  • 16-03-2011
  • 15-03-2011
  • 14-03-2011
  • 13-03-2011
  • 11-03-2011
  • 09-03-2011
  • 08-03-2011
  • 06-03-2011
  • 05-03-2011
  • 04-03-2011
  • 03-03-2011
  • 28-02-2011
  • 27-02-2011
  • 26-02-2011
  • 23-02-2011
  • 22-02-2011
  • 20-02-2011
  • 18-02-2011
  • 15-02-2011
  • 12-02-2011
  • 07-02-2011
  • 31-01-2011
  • 29-01-2011
  • 28-01-2011
  • 23-01-2011
  • 18-01-2011
  • 15-01-2011
  • 14-01-2011
  • 13-01-2011
  • 12-01-2011
  • 11-01-2011
  • 10-01-2011
  • 07-01-2011
  • 05-01-2011
  • 26-12-2010
  • 22-12-2010
  • 21-12-2010
  • 18-12-2010
  • 17-12-2010
  • 16-12-2010
  • 09-12-2010
  • 08-12-2010
  • 03-12-2010
  • 27-11-2010
  • 26-11-2010
  • 23-11-2010
  • 22-11-2010
  • 20-11-2010
  • 17-11-2010
  • 16-11-2010
  • 14-11-2010
  • 13-11-2010
  • 12-11-2010
  • 09-11-2010
  • 08-11-2010

    Startpagina !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs