Foto
Inhoud blog
 • vliegen met Beech en Cessna
 • Nobeltje gehaald
 • met co-piloot Julian
 • Leuke vlieg weekend
 • Genieten boven Hoogeveen
  Mijn favorieten
 • Paracentrum Eelde Hoogeveen
 • MVVH
 • vliegveld Hoogeveen
 • stichting hoogvliegers
 • .
 • 3 maanden Alaska met een Piper Supercub, prachtige foto's
 • Foto
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  vliegen met Jan Bouwmeester
  vliegen is genieten
  Vliegen vanaf het groene vliegveld Hoogeveen (EHHO)
  29-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobeltje gehaald
  De laatste weken best wel regelmatig gevlogen met verschillende vliegtuigen, maar geen blog gemaakt .......................... maar snel iets aan mijn blog toevoegen :)

  Afgelopen week, vrijdag 26 juni  met Cor Velting naar Ameland gevlogen met onze Cessna om een flesje Nobel te halen.
  We zijn via Drachten door de CTR van Leeuwarden (altijd vriendelijke verkeersleiding trouwens!!) naar Ballum gevlogen.
  Op Ameland een bakkie gedaan bij Nobel (uiteraard de fles dicht gelaten) 

  Wij wandelden terug door Ballum naar het vliegveld en kwamen een dame tegen, al wat op leeftijd, die zag dat we nobel bij ons hadden.
  Ze begon gelijk te vertellen dat haar opa en oma Nobel hadden uitgevonden en we kregen gelijk  recepten van haar hoe en wanneer je nobel het best kan drinken!! geinig :)

  Op de terugweg zijn we via Franeker en Bolsward gevlogen. Op de eerste foto hieronder is Ameland te zien en de andere foto's zijn van Bolsward. Hebben we 4 rondjes gevlogen, speciaal voor Rita  :) Op de 3e foto is het park te zien waar het zaterdagavond een gezellig feestje was!!!!!!!! met verschillende bands. (de feesttenten zijn te zien)

  (foto's zijn met mijn telefoon gemaakt en ook op twitter geplaatst voor @TVBolsward)
  Vervolgens via Wolvega en Dwingeloo terug Naar Hoogeveen, al met al een leuke vliegtocht met mooi weer!!

  (afgelopen zaterdag was ook de planning om te vliegen naar t Harde, maar in de middag klaarde het perfect op, maar wel met veel wind en behoorlijk onstabiel, in  overleg vlucht uitgesteld)

  .


  >> Reageer (0)
  30-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met co-piloot Julian
  Vorige week prachtig vliegweer en samen met Julian een rondje Drenthe gevlogen met de Cessna. Het zicht was perfect en Julian had veel zin!!! Rita was met Melanie shoppen, dus wij (mannen) maar snel naar het vliegveld. Na de start nam Julian het stuur over en stuurde de Cessna naar Dwingeloo, vlak langs de Dwingelerheide. Op de 2e foto zie je dit gebied. Altiid leuk om dit stukje Drenthe te bekijken. Vervolgens zijn we naar Diever, Beilen, Westerbork en Oosterhesselen gevlogen. Na 55 minuten zijn we weer geland op Hoogeveen. 

  Bijlagen:
  20150418_143108_copy.jpg (76 KB)   
  20150418_144522_copy.jpg (86.7 KB)   


  >> Reageer (0)
  07-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke vlieg weekend
  Zaterdag was het prachtig vliegweer en we (Rita en ik) moesten natuurlijk een klein rondje vliegen. Was niet de planning (druk met winkelen, etc .........)  om te vliegen maar we konden het niet laten!! Toch maar snel naar het vliegveld eind van de dag. De vliegclub MVVH had een T&G dag ook daar ff nog langs geweest.  Met de D-EHNE een half uurtje in de omgeving gevlogen en daarna nog 2 landingen gemaakt. De eerste foto is gemaakt tijdens het downwind vliegen met zicht op het vliegveld EHHO. 

  Op 2e paasdag geen eieren gezocht maar toch een uurtje vanaf vliegveld Hoogeveen gevlogen met de PH-VES. Dit samen met Hans Fransen als co-piloot.We moesten wel wachten tot ca 11:30 uur, dit kwam omdat de onderkant van bewolking onder de 1000' voet lag. Maar vanaf 11:30 uur kon het prima.
  Hans vond het super en nam al snel het stuur over en vloog natuurlijk naar Heerenveen, uiteraard zijn woning van boven bekijken en natuurlijk het voetbal stadion. Joey de zoon van Hans en Julian mijn zoon op de achterbank en genoten ook super van de mooie uitzichten. Op de 2e foto zie je de blije gezichten. Vervolgens zijn we naar Gorredijk gevlogen om de omgeving te bekijken waar de dochter van Frans met zijn a.s. schoonzoon wonen. 


  Bijlagen:
  20150404_160922_resized_copy.jpg (58.6 KB)   
  20150406_125749_resized_copy.jpg (127.3 KB)   
  IMG_6528.JPG (151.8 KB)   


  >> Reageer (0)
  26-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten boven Hoogeveen
  Vandaag drie mooie vluchten vanaf vliegveld Hoogeveen uitgevoerd. Twee vluchten voor de stichting Make-A-Wish-Nederland. Het is altijd weer super om te zien hoe wensen van deze kinderen in vervulling kunnen gaan. Vliegen met je familie in een vliegtuig.
  In het vliegtuig met een brede lach op het gezicht en even vergeten dat je ziek bent!! geweldig toch!!!!

  Het weer was goed om te vliegen. Wel een beetje lage stratus, maar dat gaf ook weer een mooi effect het vliegen tussen en boven de wolken.
  Kijk maar op de foto's welk uitzicht wij hadden boven Hoogeveen.  >> Reageer (0)
  10-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondje wit Friesland gevlogen

  Vrijdag 6 februari, een prachtige dag nagenoeg onbewolkt!!! Dus maar snel de Cessna uit de hangaar gehaald en een route over Friesland uitgezet. Dit was een prima idee!! een groot deel van Friesland was prachtig wit.

  De route die ik gevlogen heb ging via Hoogeveen, Wolvega, Heerenveen, Sneek, Bolsward, Lemmer, Steenwijk, Meppel en terug naar Hoogeveen.

  Uiteraard boven Bolsward een paar extra rondjes gevlogen 

  (3e foto is Bolsward)


  Bijlagen:
  friesl.jpg (36.5 KB)   
  friesl4.jpg (70.5 KB)   


  >> Reageer (0)
  02-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk weer een blog!! de eerste in 2015
  Eindelijk weer een blog, de eerste in 2015!! Na een periode van niet meer mogen vliegen door een oogoperatie (5 maand) het afgelopen jaar en eerlijk is eerlijk niet meer aan bloggen gedacht ... 

  Het afgelopen jaar heb ik maar een kleine 35 uur gevlogen, vooral met de Cessna 150, D-EHNE.

  Dit jaar de eerste 3 vluchtjes al weer achter de rug!! waaronder een proff-check, een examen die je elke 2 jaar moet doen. Dit om te kijken of je nog netjes en veilig kan vliegen en natuurlijk de regels van het vliegen nog onder de knie hebt. Best leuke oefeningen gedaan, tijdens blindvliegen overtrekken gedaan, steile en hoge bochten gemaakt.

  Een week daarvoor met Rita, Melanie en Julian 45 minuten in de omgeving gevlogen. En dat was weer genieten, kijk maar naar de gezichten op de foto's!! Meestal gaan we op 2 januari de lucht in. De eerste vliegdag van het jaar. Dit lukte dit jaar niet, het weer was niet oke.   (op de eerste foto ziet u het klaverblad van Hoogeveen)  Bijlagen:
  image.jpg (88.7 KB)   
  vliegen-4.jpg (48.7 KB)   
  vliegen-5.jpg (21.4 KB)   


  >> Reageer (0)
  28-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de komende maanden geen blog meer .............

  Deze week ben ik geopereerd aan mijn linkeroog waardoor ik geen medical meer heb en niet meer kan/mag vliegen............

  De laatste vlucht heb ik samen met Rita gedaan in de Cessna 150. Wij hebben in de omgeving van Hoogeveen gevlogen. De route die we vlogen was via Slagharen, Zuidwolde, Beilen,Westerbork en weer geland op Hoogeveen.

  Het weer was prachtig, bijna strak blauwe lucht met zicht van Hoogeveen tot Groningen! :) 

  Op de foto hier onder kan je zien dat t weer super was die dag!!!! (Prachtig duo op de kiek) 


  >> Reageer (0)
  24-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2e paasdag familie Fransen de lucht in!!!

  Het was paasmaandag even wachten op goed weer om te kunnen vliegen.  De meteo had voorspeld dat het na 15:00 uur goed zou zijn, maar daar kwam een uurtje bij. Zodra het weer oke was snel de Cessna uit de hangaar gehaald. Dit keer weer mijn vertrouwde blauwe Cessna PH-JBF.

  De eerste vlucht mocht Robbert als co-piloot de Cessna een poosje besturen en keken Tom en Maaike vanaf de achterbank toe naar zijn stuurkunsten. En eerlijk is eerlijk Robbert vloog de Cessna strak naar Slagharen (attractiepark ff van boven bekeken) en terug via Zuidwolde naar Hoogeveen.  Vlak voor de landing werd de Cessna nog ff gewassen door een fikse bui. Na een half uurtje landen we weer op EHHO. En ze vonden het geweldig, kijk maar op de 2e foto

  Het 2e half uur stapte Tom voorin als co-piloot en Malcolm met Carlien op de achterbank. We zijn naar Giethoorn gevlogen en het Giethoornse meer met het dorp van boven aanschouwd. Altijd prachtig een rondje Giethoorn vliegen. Tom vloog de Cessna super!! Tijdens de tocht nog een stukje op 4000 voet kunnen vliegen tussen de wolken door. Zie 1e foto, een prachtig schouwspel, donkere wolken. Tom lukte het, met een klein beetje hulp van mij, de Cessna te landen op Hoogeveen. Dat was super!! Ook deze vlucht blije gezichten!! Kijk maar op de 3e foto.
  Vandaag bleef moeder Rita op de grond ...............

  Hieronder 2 youtube-filmpjes van de 2e vlucht (gemaakt door Malcolm)

  https://www.youtube.com/watch?v=C6YN9WgIVMk

  https://www.youtube.com/watch?v=3wS5YXhC3Yc

  Wederom een super vliegdagje :)  
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dochter Linda gevlogen

  Na best een tijdje terug weer samen met dochter Linda de lucht in. Dit keer in de Cessna 150 D, D-EHNE. We hebben ca 40 minuten gevlogen en het was genieten. Het vliegzicht was niet helemaal top, maar toch was het vliegen super!!! Na de start nam Linda de besturing van het vliegtuig over en dat ging perfect. Kijk maar op de youtube-film hoe Linda de Cessna onder controle heeft. We zijn via Slagharen, Dedemsvaart, De Wijk, Meppel, Ruinen en terug naar Hoogeveen gevlogen. Dit gaan we snel weer een keer doen Linda !!! 
  xml:namespace prefix = o />
  klik op onderstaande link voor het youtube-filmpje

  https://www.youtube.com/watch?v=AGv3yiPor48  Bijlagen:
  linda4.jpg (357.4 KB)   


  >> Reageer (0)
  31-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rita's eerste voorzichtige vliegles

  Zondag 30 maart was het prachtig weer, strak blauwe lucht en geen wind. Dus ............  maar snel op de scooter gestapt en naar het vliegveld getoerd om de Cessna 150D (D-EHNE) uit de hangaar te halen.  Op het veld was het al lekker druk, zweefvliegen, para’s  droppen en natuurlijk veel vliegbewegingen.

  De Cessna opgestart en de eerste 1000 voet klimmen heb ik gedaan, maar 1 maal in de lucht nam Rita het stuur voorzichtig over en begon de Cessna te sturen en dat ging perfect!!  We hebben ongeveer 40 minuten in de omgeving van Hoogeveen gevlogen. Terug op het vliegveld  hebben we samen nog een paar landingen (T&G) gemaakt en dat ging perfect!! Kon ook niet anders als je samen het toestel aan de grond zet!! kortom een geslaagde vlucht

  Bijlagen:
  30-3-3.jpg (65.3 KB)   


  >> Reageer (0)
  19-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellige vlucht gemaakt met Rita, Siep en Elly naar de wadden.

  Zondag 16 maart een leuk tochtje Noord Nederland gevlogen in een Cessna 172 (PH-JBF) met Rita Fransen en Siep Torenbeek met Elly Sjollema.

  Het weer was oké met wel een behoorlijke stukje wind. Deze wind kwam uit het westen, richting 270 (mooi recht op de baan van EHHO en EHAL) met 25 tot 35kts. Dit merkten we zeker op de heenreis toen wij naar het noorden vlogen. Op de gps stond een grondsnelheid van 75 kts. Als gevolg hiervan iets langer onderweg naar Ameland. De eerste 1300 voet was onstabiel, maar daarboven was het perfect vliegen. Eenmaal op hoogte nam Siep al snel als co-piloot de besturing van het vliegtuig over en stuurde de Cessna perfect naar Ameland. Op Ameland hadden we een korte landingsbaan nodig, dit doordat de grondwind 25 kts recht op de baan stond

  Op Ameland ff een bakkie gedaan bij de “Boerderij” waar ondertussen de MF Ferguson (ingebouwd in de bar) ff zijn rookpluim liet zien (zie foto’s) leuk!!! 


  Daarna opgestegen en  langs Terschelling naar Harlingen gevlogen waar Siep en Elly wonen, het huis van boven bekeken en natuurlijk het bedrijf “Topline-Harlingen" van Siep goed bestudeerd van boven.

  Vervolgens richting Bolsward gevlogen en de woonomgeving van Rita bekeken (mooi plekkie Bolsward Rita!!!!) en natuurlijk de woningen van de familie!!!! Daarna vloog Siep de Cessna via Sneek, Joure, Heerenveen (stadion van FC Heerenveen nog ff gezien) vervolgens via Dwingeloo terug naar Hoogeveen. Het laatste stuk was wat onstabiel wat de nodige beweging van het vliegtuig teweeg bracht. Sommige maagjes voelden de schommelingen :) 

  We kunnen terugkijken op een mooie vliegdag, altijd super om boven de Waddenzee en Noordzee te vliegen, kijk maar op onderstaande foto’s.


  (meeste foto's zijn gemaakt door Siep)


  Bijlagen:
  image.jpg (92.7 KB)   
  image.jpg (407.8 KB)   
  image.jpg (170 KB)   
  image.jpg (194.5 KB)   
  image.jpg (352.1 KB)   
  image.jpg (833.3 KB)   
  rita10.jpg (33.2 KB)   
  rita11.jpg (17.3 KB)   
  rita6.jpg (101.8 KB)   


  >> Reageer (1)
  17-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Malcolm en Carlien de lucht in met de D-EHNE

  Zondag 16-02-14 met Malcolm Feijten een rondje Friesland en met Carlien Estie een rondje Hoogeveen gevlogen met de Cessna 150 D (D-EHNE) Het zicht was zondag super, maar de wind was behoorlijk krachtig. Om 12 uur stond er nog op 500 ft, 25 tot 37 kts. Het was dus verstandig om te wachten naar de 2e helft van de middag, de verwachting van de meteo was afnemende wind.  En dat bleek de moeite waard te zijn. Want om 15 uur was de wind afgenomen naar 20 tot 25 kts.

  In gebruik was baan 27 op Hoogeveen, startrichting mooi in de wind. Tijdens de start gaf de havendienst door dat de wind 22 kts was met uitschieters tot 30 kts. En dat hebben we gemerkt in de start, tot ca 1.400 ft hoogte behoorlijk turbulentie. Maar daarboven was het rustiger. Malcolm had nog nooit een vliegtuig bestuurd en ook niet in een klein vliegtuig gezeten. Maar na wat kleine oefeningen stuurde Malcolm de Cessna perfect door de lucht of hij al vaak als co-piloot actief was geweest. We hebben gevlogen via Steenwijk, Tjeukermeer Sneek, uiteraard de woonplaats Bolsward, richting Leeuwarden en terug via Heerenveen, Dwingeloo, Beilen naar Hoogeveen. Een prachtig vlucht met mooie vergezichten.

  Daarna met Carlien een rondje Hoogeveen gevlogen, ook Carlien heeft een poosje de besturing van de Cessna overgenomen en ook dit ging perfect. We hebben Hoogeveen met de omliggende dorpen gezien.
  Het waren twee prachtige vluchten ondanks de harde wind.


  Klik op onderstaande link om het taxiën van de Cessna met Malcolm te zien

   http://www.youtube.com/watch?v=xx-w_dumtHw


  Klik op onderstaande ink om de start te zien met Carlien, met zonsondergang

  http://www.youtube.com/watch?v=VlqioKK-DuY

  video's gemaakt door Malcolm en Carlien
  1e foto Tjeukermeer
  2e foto Joure
     >> Reageer (0)
  10-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met een Cessna 150 een uurtje gevlogen

  Vandaag met een Cessna 150D (D-EHNE) een rondje in de omgeving van Hoogeveen gevlogen. Het is geen (super) snel vliegtuig, kruissnelheid 86 kts, maar best een vriendelijk toestel om mee te vliegen. Als je voor je plezier vliegt, is snel niet nodig. Deze Cessna heeft nog een prachtig karakteristieke rechte staart. De series C150 die hierna werden gebouwd hebben een schuin oplopende staart. Dit vliegtuig is gebouwd in 1964, een prachtig oldtimer dus!!!

  De weersverwachting was voor vandaag goed, de rest van de week wat minder. Dus maar snel een vrije middag genomen en de Cessna uit de hangaar gehaald.

  Het is de eerste keer dat ik deze kist heb gevlogen, maar weet nu wel dat er nog veel uurtjes gaan komen dit jaar.

  foto 1 de Cessna 150D, foto 2 cockpit, foto 3 vliegveld Hoogeveen en foto 4 mijn woonomgeving


  >> Reageer (0)
  15-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Rita Fransen naar Ameland

  Zondag 12 januari was het prachtig vliegweer en daarom maar snel besloten om samen met Rita Fransen een retourtje Ameland te vliegen. (We hadden de tocht al 2 keer eerder gepland, maar het weer gooide spreekwoordelijk roet in het eten)

  Het weer was top zondag bijna onbewolkt en een stabiele lucht. Geen turbulentie!!

  Zo tegen 13:00 uur vertrokken in de Dyamond Katana (D-ECPU) vanaf vliegveld Hoogeveen en koers gezet richting Drachten, vervolgens richtig Dokkum en de oversteek gemaakt naar Ameland (Ballum) Boven Drachten was een beetje bewolking aanwezig, we zijn daar overheen gevlogen. Tijdens de vlucht prachtige uitzichten vanuit de katana. Rita genoot om als co-piloot in de katana te vliegen.

  Op Ameland snel ff een fiets gehuurd bij Nobel en richting strand gepeddeld. Het was eb, waardoor de hogere golven best ver weg waren, je kan niet alles hebben.......

  Eind van de middag weer terug gevlogen naar Hoogeveen met een ondergaande zon. Dit gaf ook weer prachtige plaatjes, kijk maar op de foto’s.

  Een super geslaagde vliegmiddag!!!

  (
  foto 1 en 2 prachtige zonsondergang)

     Bijlagen:
  10.jpg (104 KB)   
  11.jpg (109.5 KB)   


  >> Reageer (0)
  02-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1e vlucht in 2014 op 2 januari

  Vandaag (2 januari) de eerste lokale vlucht gevlogen. De meteo beloofde dat half in de middag het weer beter zou zijn en dat klopte. Met het naar buiten zetten van de Cessna 172, PH-JBF stopte de motregen. Deze Cessna is altijd weer speciaal om mee te vliegen, dit omdat ik ruim 15 jaar eigenaar ben geweest en samen vele uren in de lucht zijn geweest.

  Julian wilde vandaag graag co-piloot zijn en Melanie wilde graag bekijken hoe wij samen dit vliegtuig bestuurden. De uitzichten waren prachtig met een lage zonstand.

  Julian stuurde de Cessna perfect tussen de wolken door om deze van boven te bekijken. Hij zei met regelmaat pa wat mooi!!! Echt een piloot in wording.
  Melanie genoot vanaf de achterbank van de mooie vergezichten en van Julian z’n stuurkunsten.
  Wij hebben gevlogen boven Hoogeveen en daarna richting Meppel, Dwingelo en Beilen.

  Kortom het was weer een middagje genieten in de lucht!!

  Kijk maar op de foto’s


  >> Reageer (0)
  25-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegen op 17 en 24 november

  Op 17 en 24 november gevlogen met de “kantana”samen met Rita Fransen.

  Beide dagen hadden we voor ogen om naar Ameland te vliegen, maar helaas ...............  niet gelukt.

  Op 17 november vlogen we tussen 2 lagen bewolking door op zo'n 2000 voet.  Maar na 10 minuten daalde  de onderkant van de bewolking boven ons en steeg de bewolking onder ons en ontstond er een gesloten bewolking. De buitentemperatuur was van 0 tot -1 gr. Celsius, waardoor vliegen door wolken vermeden moet worden ivm aanvriezingsgevaar. Het uitzicht was prachtig, mooie wolken onder en boven ons. Maar ja het doel niet bereikt....... Op foto 1 en 2 kun je mooi zien dat er 2 lagen bewolking aanwezig waren.

  Op 24 november was al duidelijk dat landen op Ameland niet mogelijk was. Er stond een zijwind van 25 tot 35 kts en dat is te veel voor de Katana om veilig te landen. Daarom maar een alternatief gepland!!! We zijn de grens maar over gevlogen (de Frieze grens!!!) We hebben een tochtje gevlogen via Meppel, Wolvega, Heerenveen (daar nogal wat rondjes gevlogen boven de woning van Rita's broer) Joure, Bolsward (natuurlijk boven Bolsward ook de nodige rondjes gevlogen)  en terug via Smilde, Beilen en weer geland op Hoogeveen. Onderweg wel veel buien wat de nodige turbulentie met zich meebracht. Maar ook zeker prachtige vergezichten, zie foto's 3,4 en 5.  Bijlagen:
  8.jpg (92 KB)   


  >> Reageer (0)
  30-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turbulente vlucht op 29 september '13

  Dit weekend lekker gevlogen, vrijdag 27 september met de PH-JPO (Cessna 172) naar Kampen, Zwolle Ommen, Hardenberg en via Coevorden weer terug naar Hoogeveen. Zaterdag een uurtje met de katana een solo vliegtocht gemaakt. Zondag heb ik een aantal lokale vluchten met de PH-VES (Cessna 172) vanuit Hoogeveen gevlogen met familie van mij, de fam. Strijker uit Dalen.

  Het vliegzicht was die dag top, onbewolkt met een prachtig zonnetje, maar ..... het was behoorlijk onstabiel, het waaide op 500 voet 30 kts en op 1500 voet zelfs 35 kts. Dit gaf de nodige turbulentie in de lucht.  Voor de passagiers was het soms een kermisattractie-achtig gevoel ........... maar je kon het zien dat het familie was!! Ondanks de behoorlijke turbulentie vonden ze het prachtig en hebben ze genoten, ik ook trouwens.

  Hieronder de link's naar youtube, de start en de landing (gemaakt door Kim Strijker)

  de start
  http://www.youtube.com/watch?v=tEgYMU_agqQ

  de landing
  http://www.youtube.com/watch?v=AIS1d2xLnXw

  Bijlagen:
  PH-VES-2.jpg (126.7 KB)   


  >> Reageer (0)
  29-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 1 1/2 jaar weer verder met m'n blog
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na anderhalf jaar weer m'n blog opgepakt, dit na regelmatig de opmerkingen aan te horen; wat jammer dat je er mee gestopt bent.
  Deels komt dit doordat ik veel met facebook doe en in de afgelopen periode (prive) het nodige de revue heeft gepasseerd.

  Maar ....... ik heb het voornemen om het weer op te pakken.

  In mijn logboek staan toch wel 155 uur gevlogen over deze periode. (had veel kunnen bloggen )
  In deze periode ook weer op nieuwe types mogen vliegen zoals een piper-cub en Dynamic.
  Veel uren gevlogen op een Cessna 207 bij paracentrum Eelde Hoogeveen.
  In mijn logboek staan het afgelopen jaar de volgende type vliegtuigen:
  Cessna 152, Cessna 172, Cessna 207, Beech Sundower, Piper-cub, Dynamic en Katana.

  Dit jaar geen verre tochten gevlogen, vooral lokale vluchten en regelmatig een bezoekje gebracht aan Ameland en Teuge.
  Ameland is altijd leuk om naar toe te vliegen, de waddenzee is altijd prachtig en Ballum is een leuk dorp voor een bakkie en om zo af en toe een flesje Nobel in te slaan

  Hieronder heb ik een aantal foto’s geplakt van de afgelopen periode, het paradroppen, wat foto’s gemaakt onderweg naar Ameland, een tandemsprong gemaakt (foto in bijlage) en in een luchtballon naar 7000 voet waar parachutisten hun sprong doen, heel apart!!!

  Vanaf nu ga ik weer proberen om mijn blog met regelmaat te vullen.

  Bijlagen:
  para5.jpg (24.5 KB)   


  >> Reageer (0)
  29-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie winterse vergezichten

  De winter is voorbij het landschap is weer groen. Ondanks dat ik kou niet prettig vind is het vliegen tijdens winterse omstandigheden leuk. Het landschap is mooi wit, de meren en kanalen zijn dicht gevroren wat echte Nederlandse plaatjes geeft.

  Als die kans voordoet, dan kan ik het niet laten om een stukje Nederland te vliegen. Het is dan prachtig om de mogelijke “Elfstedentocht” van boven te bekijken. Dat heb ik dan ook gedaan en moet zeggen het is puur genieten.  De tocht gevlogen met een Cessna 172.
  Op de foto's hieronder is Giethoorn met het Giethoornsemeer te zien, waar een baantje om te schaatsen is schoongemaakt. Die tocht gevlogen met de Dyamond Katana  Verder heb ik de eerste maanden van dit jaar op Eelde nog para’s gedropt met de Cessna 207 en met de vliegclub MVVH een uitje gedaan naar het Duitse Leer (EDWE)

  In de 2e bijlage is ons huis te zien vanuit de katana.
  In bijlage 3 en 4 is de laatste passagiersvlucht van Martinair te zien in een lage vlucht over vliegveld Eelde.  (foto's van de Martinairkist zijn gemaakt door Wiendeld Visser)

  In totaal de eerste 2 maanden van dit jaar maar 9 uur gevlogen ...........  dit had meer kunnen zijn. Het vliegveld in Hoogeveen was tijdens de opdooiperiode gesloten en moest ik een paar mooie vliegtochtjes afblazen. Overigens een verstandige keuze van het vliegveld. Maar we gaan richting het voorjaar en dan kunnen we weer heel veel vliegen!!!


  Bijlagen:
  giethoorn-2.jpg (152.8 KB)   
  huis2.jpg (103.2 KB)   
  martinair-1.jpg (38.5 KB)   
  matinair.jpg (42.8 KB)   


  >> Reageer (0)
  02-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vliegen in de maand december 2011

  Ondanks de toch wel natte maand december ’11, heb ik toch elke week nog wat kunnen vliegen vanaf vliegveld Hoogeveen en Eelde.

  Vanaf Eelde een paar keer parachutisten kunnen droppen met een Cessna 207 (PH-ZZF) vanaf verschillende hoogten tot ca 4 km.  Het droppen kon prachtig tussen de buien door. Dit geeft ook weer prachtige CB-wolken en dat geeft mooie vergezichten.

  Op 30 december de 'Oliebollenvlucht' met de vliegclub MVVH (www.mvvh.nl) gevlogen naar Oostwold (EHOW) Bij AERO-NOORD in Hoogeveen een Diamond Katana DA20 (OE-CPR) gehuurd en samen met nog 4 vliegtuigen de tocht naar Oostwold gevlogen. Tom van de Meulen was onze gastheer op Oostwold en hij had de oliebollen met koffie voor ons klaar staan. (Tom het waren super lekkere oliebollen) En het mag ook gezegd worden; Oostwold is een prachtig vliegveld, schitterende accommodatie en niet vergeten een gedeeltelijk verharde baan, dat is waardevol met deze natte periode. Terug in Hoogeveen stonden ook de oliebolle van MVVH voor ons klaar.  Ik heb Tom beloofd om vaker naar Oostwold te vliegen en dat ga ik zeker doen!! Kijk op de site van vliegveld Oostwold om het veld te bekijken.

  http://www.oostwold-airport.nl/

  Op de eerste foto staat de katana (OE-CPR) voorin de hangaar van Oostwold met boven achter in de hangaar de (landbouw) spuitvliegtuigen van Tom, wel zonder vleugels!!  De Katana moest ff binnengezet worden voor een landende traumahelikopter die ff moest tanken en natuurlijk de oliebollen moesten proeven

  Ook was het bijzonder om deze maand in
  een Boeing 737-800 sim. te vliegen. Een paar landingen op Schiphol kunnen maken (op de derde foto is te zien de landing op Schiphol)  Dat was een hele ervaring Marco Kwak en een instructeur begeleiden ons tijdens de vlucht en moet zeggen het was kikken om dit te kunnen doen. Ik heb 2 keer een uur in de cockpit mogen vertoeven, waarvan bijna een uur kunnen vliegen. Echt top, Marco super bedankt!!!!!!!!!!!!!
  Klik op de volgende youtube-link om een indruk te krijgen van het vliegen in de 737-800, heb ff met mijn mobiel een video gemaakt vanaf de passagierstoel tijdens een landing met de 737-800

  http://www.youtube.com/watch?v=qvFos3UurVU&context=C31abe96ADOEgsToPDskK-UVt7jaXN7nsvbttfyWtj  Bijlagen:
  iphone 263.JPG (92.9 KB)   
  SAM_1441.JPG (125 KB)   
  SAM_1447.JPG (106.4 KB)   
  SAM_1462.JPG (103.4 KB)   
  SAM_1463.JPG (117 KB)   
  SAM_1464.JPG (137 KB)   


  >> Reageer (0)

  Foto

  Je kan mij ook mailen!!

  Druk op onderstaande knop om mij een "e-mail" te sturen.


  Mijn gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  adverteren
  www.bloggen.be/adverte
  Foto

  Foto

  Archief per week
 • 21/09-27/09 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/05-01/06 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 25/11-01/12 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 27/02-04/03 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/10-30/10 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 13/12-19/12 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 31/12-06/01 2008
 • 22/12-28/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 25/02-02/03 2008


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!