Inhoud blog
 • TOEN & NU - AEROPLANE CEMETERY
 • ZONDAG FRONTPOËZIEDAG - ABSCHIED
 • IN MEMORIAM - REMI VERLINDEN
 • IN MEMORIAM ADRIAAN FRANS GOVAERTS
 • ZONAG FRONTPOËZIEDAG - GANG ZUM SCHÜTZENGRABEN
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  IN VLAANDERENS VELDEN
  Een gids naar het verleden
  24-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOEN & NU - AEROPLANE CEMETERY

  Aeroplane Cemetery langs de Zonnebeekseweg is één van de minder bezochte CWGC-sites in het Ieperse. Deze begraafplaats ontstond in de zomer van 1917 nadat de geallieerde troepen tijdens de Derde Slag om Ieper de gehuchten Verloren Hoek en Frezenberg hadden ingenomen. Deze site bleef in gebruik tot het voorjaar van 1918 toen het omliggende gebied  als gevolg van het Duitse Lenteoffenief in Duitse handen viel. Na de oorlog werd Aeroplane Cemetery uitgebreid met graven uit de omgeving.  Momenteel is het de laatste rustplaats van 1.105 gesneuvelden uit het Britse Gemenebest, waarvan 636 niet konden worden geïdentificeerd. De oorspronkelijke benaming van deze site was New Cemetery Frezenberg, maar al gauw kreeg ze bij de troepen de bijnaam Aeroplane Cemetery naar een vliegtuigwrak dat ongeveer op de plaats lag waar nu, centraal achteraan het Cross of Sacrifice staat. De eerste foto dateert in ieder geval van voor 1922. Ze werd gemaakt door Alfred Thomas Sharp,  de Commonwealth Immigration Officer in het Australische Victoria, die tijdens de Grote Oorlog in Londen werkzaam was. Hij bezocht kort na de Wapenstilstand samen met zijn vrouw de slagvelen van het Westelijke front en fotografeerde er heel wat Australische graven, zoals deze opname van wat hij omschreef als ‘…a burial ground known as Aeroplane Cemetery at Ypres’. De tweede foto is wellicht begin jaren dertig gemaakt, gelet op de prille bomenrij rond deze site die intussen tot forse proporties is uitgegroeid zoals de twee recente opnames uit de nazomer van 2016 aantonen..

     24-09-2018 om 05:04 geschreven door janhuijbrechts  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG FRONTPOËZIEDAG - ABSCHIED
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De joodse éénjarige oorlogsvrijwilliger Alfred Lichtenstein (zie ook mijn bericht van 15.11.2015) had al voor het uitbreken van de oorlog in Berlijnse artistieke kringen een zekere reputatie als expressionistische schrijver en dichter. Hij sneuvelde nog geen drie weken nadat hij met het  Beierse 2e Infanterieregiment aan het front was beland, op 25 september 1914 aan de Somme.

  Hier volgt zijn gedicht  Abschied

   

  Wohl war ganz schön, ein Jahr Soldat zu sein.

  Doch schöner ist, sich wieder frei zu fühlen.

  Es gab genug Verkommenheit und Pein.

  In diesen unbarmherzgen Menschenmühlen.

   

  Sergeanten, bretterwände, lebet wohl.

  Lebt wohl, Kantinen, Marschkolonnenlieder.

  Leichtherzig last sich Stadt und Kapitol

  Der Kuno geht, der Kuno kommt nicht wieder.

   

  Nun, Schiksal, treib mich, wohin der gefällt.

  Ich zerre nicht an meiner Zukünft Hüllen.

  Ich hebe meine Augen in die Weit.

  Ein Wind fängt an. Lokomotiven brüllen.

   

   

   

   


  23-09-2018 om 05:37 geschreven door janhuijbrechts  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IN MEMORIAM - REMI VERLINDEN

  In een hospitaal in het Franse Chambéry overleed op 7 september 1918 de 37-jarige Remi Verlinden, geboren te Hoog­straten. Hij had tijdens de campagne van 1914 als beroepsvrijwilliger in het 3e Linie­regiment ge­diend, maar werd na de IJzerslag gere­formeerd tot soldaat-brancardier in een hospi­taal in het Franse Ru­chard. Vanaf 1 juli 1917 werd hij gereaffecteerd naar de medi­sche staf te Chambéry in hetzelfde hospitaal waar hij zou overlijden. Dit hospitaal was gespecialiseerd in en voorbehouden aan tuberculosepatiënten. Het is niet uitgesloten dat Remi Verlinden zelf ook geïnfecteerd raakte en aan deze ziekte is bezweken… Hij werd twee dagen later begraven op het kleine Belgische militaire ereperk van de begraafplaats van Bassens. Op zijn grafzerk staat echter foutief 5 september 1918 als sterfdatum.  Remi Verlinden was een zoon van Emilius Paulus Verlinden en Maria Catharina Bols. Hij was gehuwd met Catharina Lauwers en  vader van één zoon: Jules Remi. Bij het uitbreken van de oorlog woonde dit gezinnetje in St.Jans-Molenbeek.waar Remi Verlinden aan kost kwam bij de buurtspoorwegen. 
  20-09-2018 om 08:24 geschreven door janhuijbrechts  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (39 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IN MEMORIAM ADRIAAN FRANS GOVAERTS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op zaterdag 10 augustus 1918 om 15.00 uur overleed in een ziekenzaal van de ‘Caserne Duquesne’ in de Rue Gambetta te Dieppe de 29-jarige Meerlenaar Adriaan Frans Govaerts aan een longontsteking. Govaerts was in opleiding in de 6e compagnie van het Centre d‘Instruction des Auxilliaires.  Hij werd begraven op het militair erepark van de stedelijke begraafplaats te Dieppe, graf 76. Op zijn Franse militaire grafkruis staat foutief ‘Godaerts’ als naam vermeldt. Hij was een ongehuwde zoon van Jan Govaerts en Catherina Van Loon. Bij het uitbreken van de oorlog woonde hij in Rijkevorsel.


  18-09-2018 om 10:48 geschreven door janhuijbrechts  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (49 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONAG FRONTPOËZIEDAG - GANG ZUM SCHÜTZENGRABEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag in de rubriek Zondag Frontpoëziedag het gedicht Gang zum Schützengraben van Ernst Toller (1893-1939) Toller, zoon uit een welgesteld joods zakengezin, studeerde in Grenoble rechten toen de oorlog uitbrak. Hij meldde zich meteen na zijn terugkomst in de Heimat, op 9 augustus 1914 als oorlogsvrijwilliger in het 1e Beierse regiment Voet-artillerie. Hij werd onder meer ingezet bij het infame Bois-le-Prêtre ten oosten van Verdun tot hij op eigen verzoek in augustus 1915 werd overgeplaatst naar de infanterie. In deze periode begon hij zijn eerste, sterk door het expressionisme beïnvloede oorlogsgedichten te schrijven waarin hij onder meer afstand nam van zijn aanvankelijke geestdriftige patriotisme. Na dertien maanden frontdienst, werd de intussen tot onderofficier bevorderde en onderscheiden Toller in mei ’16 gehospitaliseerd wegens een inzinking die wellicht het gevolg van shellshock was. Hij werd niet langer geschikt voor de militaire dienst bevonden en verkaste naar Mûnchen waar hij ging studeren en zich engageerde in pacifistische en uiterst linkse kringen.

   

  Gang zum Schützengraben

  Durch Granattrichter / Schmutzige Pfützen / Stapfen sie / Über soldaten /. Frierend  im Erdloch / Stolpern sie.

  Ratten huschen pfeifend übern Weg / Sturmregen klopft mit Totenfingern / An faulende Türen / Leuchtraketen / Pestlanternen….

  Zum Graben zum Graben.


  16-09-2018 om 06:39 geschreven door janhuijbrechts  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (55 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVER DE SCHREVE - DEUTSCHE KRIEGSGRÄBERSTÄTTE STEENWERCK

  Niet ver over de grens in Frans-Vlaanderen en ietwat verborgen in de schaduw van de drukke snelweg A 25 / E42 ligt de Deutsche Kriegsgräberstätte Steenwerck. De eerste gesneuvelden werden hier begraven vanaf april ’18 toen de Duitse stoottroepen de omgeving hadden ingenomen in het raam van het grote Lente-offensief. Na de oorlog werd deze site nog uitgebreid toen de Franse autoriteiten hier gesneuvelden herbegroeven die her en der over de regio verspreid lagen. Momenteel liggen hier 2.048 Duitse gesneuvelden, waarvan er slechts 3 niet konden geïdentificeerd worden, wat op zich behoorlijk uniek is voor een frontbegraafplaats. In 1969 werden hier nog 12 gesneuvelden bijgezet die waren ontdekt bij bouwwerkzaamheden in de buurt.  Met uitzondering van twee joden die een aparte arduinen zerk met Davidster kregen liggen alle gesneuvelden per twee of vier begraven onder zwarte ijzeren kruisen. Centraal op deze site staat een met een gietijzeren kruis getopte octogonale arduinen kolom in een met bruinrode Weser-zandsteen ommuurd perceeltje.

   

  15-09-2018 om 07:52 geschreven door janhuijbrechts  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (54 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIJKTIP - CLEMENT ROBERTSON VC
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Commonwealth War Graves Commission (CWGC) bracht vorig jaar in een filmpje hulde aan kapitein Clement Robinson, een militair die werd onderscheiden met de hoogste Britse dapperheidsonderscheiding, het Victoria Cross. Tijdens de Grote Oorlog werden er 623 Victoria Crosses toegekend, waarvan 125 voor feiten die zich in ons land, voornamelijk in het Ieperse, hadden afgespeeld. Het VC van Robertson was het eerste dat werd toegekend aan een lid van het Tank Corps, het nieuwste wapen op het slagveld.   Robertson, een zoon van een Britse beroepsofficier was op 15 december 1890 on het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg geboren. Nadat hij in 1909 was afgestudeerd aan Trinity College in Dublin werkte hij als een ingenieur in Egypte aan een grootschalig irrigatieproject. Bij het uitbreken van de oorlog meldde hij zich vrijwel meteen als vrijwilliger en kreeg hij een aanstelling als luitenant in the Queens (Royal West Surrey Regiment). Tussen juni 1016 en februari 1917 was hij afgedeeld bij de Royal Engineers. Vanaf maart ’17 deed hij dienst bij de Heavy Branch van het Machine Gun Corps, een eenheid die de nucleus zou vormen van het pas opgerichte Tank Corps. .Op 7 juni ’17, in de openingsfase van de Derde Slag om Ieper, ontsnapte dienstdoend kapitein Robertson op het nippertje aan de dood toen zijn tank tussen Mesen en Wijtschate werd getroffen. Robertson sneuvelde op 4 oktober 1917 bij Zonnebeke, toen hij te voet en zonder acht te slaan op het gevaar, de vier tanks van zijn sectie ten aanval leidde tussen de Meenseweg en Polygon Wood.  Hij kreeg een laatste rustplaats op Oxford Road military cemetery in Wieltje. Voor het CWGC-filmpje over Clement Robertson VC klik op volgende link:

  https://youtu.be/6GjleVPKyMw

   


  11-09-2018 om 06:34 geschreven door janhuijbrechts  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (71 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG FRONTPOËZIEDAG - IN FLANDERS FIELDS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag in Zondag Frontpoëziedag nog eens de klassieker In Flanders Fields. Dit keer in een - ietwat van het gewone stramien afwijkend - concept van de Commonwealth War Graves Commission (CWGC), de beheerder van de militaire begraafplaatsen van het Britse Gemenebest. Klik op onderstaande link:

  https://youtu.be/ZLYS7I8NEUw


  09-09-2018 om 03:10 geschreven door janhuijbrechts  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (57 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN VAN VELEN - JOE ENGLISH

  Voor de honderd jaar geleden gestorven frontkunstenaar Joe English (zie mijn blog van 31 augustus 2018) werden niet minder dan drie individuele gedenktekens opgericht. Een eerste was de hardstenen gedenkzuil die in 1920 op zijn graf op de BMB van Steenkerke werd geplaatst. Het was een kunstwerk van de hand van Karel Lateur, een broer van de schrijver Stijn Streuvels. Nadat de stoffelijke resten van Joe English tijdens het interbellum waren herbegraven in de crypte van de IJzertoren, belandde dit beeld in de tuin van het IJzerbedevaartsecretariaat aan de IJzerdijk in Kaaskerke waar u het tot op de dag vandaag kan aantreffen. Enkele tientallen meters verder vinden we een tweede English-monument.  Tijdens de IJzerbedevaart van 21 augustus 1931 werden op de hoeken van de IJzertoren vier monumentale beelden van beeldhouwer en oud-strijder Karel Aubroeck  onthuld die de zgn. IJzersymbolen voorstelden. Eén van deze beelden was aan Joe English gewijd. ?Na het opblazen van de IJzeroren in 1946 werden deze beelden gerecupereerd en geïntegreerd in de nieuwe Paxpoort die in 1951 als toegang tot de IJzerbedevaart-site werd gebouwd.  English’ beeld kan u aan de westelijke hoek van de poort vinden

  Tenslotte staat er In de naar hem genoemde Joe Englishstraat in Veurne, ongeveer op de plaats waar zich het Vinkemse ‘bijhuis’ van  het militaire hospitaal l’Océan bevond, een monument in de vorm van een heldenhuldekruis. Het was op deze plek dat Joe English bezweek aan een slecht verzorgde blinde darmontsteking. Het werd hier in 1976 geplaatst op initiatief van de Vlaamse Toeristenbond?. Jammer genoeg vermeldt dit monument foutief 13 augustus 1918 als sterfdatum... Een fout waar ik in het verleen al herhaaldelijk op heb gewezen, maar die niemand blijkbaar kan of wil rechtzetten...

  07-09-2018 om 07:46 geschreven door janhuijbrechts  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (98 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN VAN VELEN - PAUL KENNEDY

  Op zoek naar individuele WO 1-gedenktekens gaan we vandaag naar Frans-Vlaanderen. Halfweg tussen Fromelles en Petillon staat een herdenkingskruis voor kapitein Paul Adrian Kennedy.  Het werd in 1922 door zijn moeder opgericht op de plaats waar hij vermoedelijk werd gedood. Deze compagniecommandant in het 2e Bataljon van de Rifle Brigade staat officieel als vermist geregistreerd na de mislukte aanval op Aubers Ridge op 9 mei 1915. Paul Kennedy was de derde van vier zonen van de Britse diplomaat Sir John Kennedy. In 1906 had hij, na de militaire academie van Sandhurst, een aanstelling tot officier gekregen. Voor de oorlog had hij onder meer dienst gedaan in Malta, Egypte en India. Hij raakte in september ’14 gewond aan de Aisne maar wees een veilige job als stafofficier in Engeland van de hand. Nadat hij hersteld was, kwam Paul Kennedy op  17 maart 1915 terug aan het front terecht. Twee van zijn drie broers overleefden de Grote Oorlog niet. Archibald was al in augustus 1914 bij Le Cateau gevallen en Patrick sneuvelde in april 1918 bij Villers Brettoneux. Het herdenkingskruis voor kapitein Kennedy huldigt ook drie van zijn mede-officieren die samen met hem waren gesneuveld: de 18-jarige luitenant Talbot Stanhope, de jongste zoon van de graaf van Harrington,  de 19-jarige tweede luitenant Henry Hardinge, jongste zoon van kolonel Henry Charles Lord Hardinge, de eerste baron van Hardinge in Penshurst en de 26-jarige luitenant Eward Leigh. Samen met Kennedy worden ze herdacht op paneel 10 van het Ploegsteert Memorial tot he Missing. Ze waren vier van de eenentwintig officieren van de Rifle Brigade die op 9 mei 1915 slachtoffers werden van de zinloze en compleet mislukte aanval op Aubers Ridge. Een aanval waarbij alleen al deze eenheid bijna 600 man verloor…  04-09-2018 om 06:10 geschreven door janhuijbrechts  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (83 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!