Foto
Welkom op onze site
Foto
Onze sponsors
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Tour du Condroz 2017
  • BVB te Bonheiden
  • Alexander Verbist 6e op het B.K. Junioren in Oosterzele.
  • Robbe Platteeuw boekt eerste overwinning in Wilsele.
  • Winst voor Lars Timmers in Oetingen
    Zoeken in blog

    Cycling Team Vive le Velo Diegem
    Jeugdwerking Wielrennen
    02-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ster der Vlaamse Ardennen 2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de 1e rit van de Ster der Vlaamse Ardennen hebben onze renners de koers mee gekleurd. Op 30 kilometers van het einde kwam de goede vlucht tot stand van 13 renners met Robbe Platteeuw en Yoni Ualgasi. Op de top van La Houpe, de laatste klim van de dag waagde Robbe Platteeuw zijn kans en probeerde solo naar de meet te rijden. Zijn poging werd echter teniet gedaan op 3 kilometers van de aankomt. Ze werden uiteindelijk 11e en 12e in de rit in Opbrakel. Na de 2e rit met 8 maal de Berendries stond Robbe Platteeuw 8e in het algemeen klassement. Op de slotdag stonden 2 ritten op het programma met in de voormiddag een ploegentijdrit van 7,8 km waar in we uitkwamen op een 13e plaats, 31 seconden na winnaar Van Moer Logostics, en zakte Robbe naar een 14e plaats in de klassement. In de namiddagrit werd Alexander Verbist 9e en behield Robbe zijn 14e plaats. In het ploegenklassement eindigden we op een 5e plaats.

    02-05-2017 om 11:38 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seppe Galicia 3e in Hakendover
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Al in de eerste ronde viel de beslissing toen 10 renners weg reden met Seppe Galicia en wie niet mee was, was gezien. In de kopgroep was de samenwerking voorbeeldig en ze bouwden hun voorsprong uit tot boven de minuut. Op 20 kilometers van het einde reed Bjorn Vandebeek weg uit de kopgroep en won verdiend met 1 minuut voorsprong op zijn ploegmaat Jorne Gielen en Seppe Galicia. Alexander Verbist behaalde een 11e plaats, Tibo De Mesmaeker 16e en Rob Meulenijzer 35e.

    25-04-2017 om 12:34 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Joris Weert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In Sint Joris Weert werd het een snelle wedstrijd met een gemiddelde van bijna 43 km/uur gemiddeld. Door de hoge snelheid van het 104 man grootte peloton was het bijna onbegonnen werk om wat voorsprong te kunnen nemen. Half wedstrijd maakte Lars Timmers deel uit van een kopgroep van 6 renners maar de ontsnapping was geen lang leven beschoren. Daarna mengde Manu Maertens zich ook in een poging om met een groep afstand te nemen, echter ook vergeefs. Op 4 ronden van het einde was er een nieuwe poging van 4 renners en vervoegde Alexander Verbist op zijn eentje het viertal. Maar de samenwerking stokte en de Engelsman Jake Stewart ging alleen door. De Brit etaleerde een stukje hardrijden want hij kon nooit meer dan 15 seconden voorsprong nemen. Na 20 solo kilometers won Stewartj met 10 seconden voorsprong op Alexander Verbist die in de laatste kilometers nog was weggereden uit het peloton. Verdere uitslag van onze renners : 6e Seppe Galicia 12e Tibo De Mesmaeker 19e Bram Van Den Haute 20e Kiano Brusseleers 22e Branko Baetens 29e Ibe Braeken 35e Robbe Platteeuw 65e Robbert Verlinden 67e Manu Maertens Rob Meulenijzer moest half wedstrijd wegens spaakbreuk de wedstrijd verlaten. Lars Timmers die zijn eerste wedstrijd reed in onze kleuren had in de laatste ronde met een lekke band af te rekenen

    18-04-2017 om 12:20 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lars Timmers vervoegt VLV
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Nederlander Lars TIMMERS maakt met onmiddellijke ingang de overstap naar onze Juniorenploeg. De eerste contacten met Lars dateren van eind vorig seizoen met de bedoeling de overstap te maken voor 2017. Na wat bezinning besloot Lars de club van De Dijlespurters trouw te blijven. Aangezien de Mechelse club een minimum aan Interclubs rijdt en Lars ondertussen heel wat progressie maakte, kwam hij weer in contact met ons om over de mogelijkheid te praten om alsnog onze ploeg te vervoegen. Aangezien tijdens het seizoen een overgang alleen mogelijk was mits het akkoord van de mensen van De Dijlespurters, stemden zij toe om Lars vrij te laten. Ondertussen behaalde Lars reeds 3 overwinningen en heel wat ereplaatsen. Wij bieden Lars een mooi programma aan Interclubs aan die past bij zijn mogelijkheden en kijken uit naar zijn debuut in onze kleuren, wellicht in de E3 Prijs Harelbeke.

    11-04-2017 om 08:17 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wambeek - 2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In Wambeek waar 111 renners de start namen won David Bomboi de koers voor zijn ploegmaat Timo de Jong die samen deel uitmaakten van een 5 man sterke kopgroep. Yoni Ualgasi kwam ten val op het ogenblik dat hij vooraan ging aansluiten bij de koplopers. Robbe Platteeuw won de spurt voor de 6e plaats van een uitgedund peloton van 37 renners. Alexander Verbist eindigde als 11e, Branko Baetens 14e en seppe Galicia 43e.

    11-04-2017 om 08:11 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linden - 2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De wedstrijd in Linden werd betwist over 13 ronden met telkens de klim van de Houwaartstraat en werd een zware dobber. Rond half koers ontstond er onder impuls van Xander Vervloesem een 6 man sterke kopgroep met Thibaut Ponsaerts. Achter de leiders kwam er een reactie van 7 renners met Robbe Platteeuw, Manu Maertens en de Nederlander Lars Timmers, maar de samenwerking vlotte niet bij de achtervolgers. Bij een achterstand van 40 seconden liet Lars Timmers zijn gezellen achter en reed in een sterk nummer het gat van 40 seconden met de koplopers dicht en kregen we vooraan 7 leiders. in de slotronde kwamen probeerden Lars Timmers en Thibauts Ponsaerts om beurten weg te rijden zonder resultaat tot in de laatste kilometer Thibauts Ponsaerts toch een klein kloofje kan slaan en kon hij stand houden tot de meet. In de achtervolgende groep legde Robbe Platteeuw beslag op een 9e plaats, Manu Maertens reed een dag na de Interclub in Rollegem moegestreden naar een 17e plaats. Slechts 17 van de 67 gestarte renners reden de wedstrijd uit.

    10-04-2017 om 16:13 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen -2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Nederlander Mailkel Zijlaard schreef de Ronde van Vlaanderen voor junioren op zijn naam. De Waal Sébastien Grignard reed geruime tijd solo voor het peloton uit met een maximale voorsprong van 1 minuut 30. In de finale reed Maikel Zijlaard alleen naar Grignard toe en liet hem achter op de laatste beklimming van de Bosberg en won met een halve minuut voorsprong op de Italiaan Gazzoli en David Bomboi. Het was een zware wedstrijd waarin onze jongens hun deel van de pech kenden. Robbe Platteeuw moest net voor de Haaghoek van fiets wisselen en kon pas weer in het peloton aansluiten net voor het binnenrijden van Geraardsbergen. Ondertussen konden we Yoni Ualgasi constant voorin in de wedstrijd spotten, alleen was net zoals voor Branko Baetens de finale nog iets te zwaar voor beide eerste jaars. Toch kunnen ze terugblikken op een verdienstelijke wedstrijd. Arne Van Roy had na zijn langere ziekteperiode weer het goed gevoel, maar kwam net voor aanvang van de laatste ronde nogal zwaar ten val en werd met pijn aan de enkel afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig werd er geen breuk vastgesteld en zal Arne hopelijk weer snel op de fiets kunnen zitten.

    05-04-2017 om 13:49 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zottegem - Strijpen 2017

    In Zottegem-Strijpen verschenen 137 renners aan de start voor een wedstrijd van 10 ronden met telkens een 300 meter kasseistrook van de Lippenhovestraat. Voorbij half koers was Yoni Ualgasi de aanstoker van de goede ontsnapping. Na een demarrage kreeg Yoni het vijftal Lars Timmers, Aaron Vanderbeken, Wannes Lambrecht, Ruben Debouver en de Deen Frederik Thomsen mee. Het duo Luca De Meester en Fabio Van Den Bossche konden onder hun beiden nog naar de kopgroep rijden. Bij ingang laatste probeerde Bjorn Vandebeek en wat later ook Seppe Galicia nog de sprong te maken naar de koplopers, het peloton volgde op 37 seconden. Op 3 kilometers van de aankomst kon Bjorn Vandebeek vooraan aansluiten, Seppe Galicia strandde op 20 meter. In de finale waagde Lars Timmers zijn kans en hield mooi stand tot de finish. Luca De Meester reageerde nog maar kreeg het gat niet meer dicht op Lars Timmers. In de spurt voor de 3e plaats werd Yoni Ualgasi nipt geklopt door de Deen Frederik Thomson en eindigde alzo op een mooie 4e plaats. Seppe Galicia bleef nog voor het peloton en werd 10e, Arne Van Roy 21e, Bram Van Den Haute 26e en Robbert Verlinden 52e. Opmerkelijk vandaag in Zottegem was dat van de 9 man sterke kopgroep er liefst 6 eerste jaars Junioren aanwezig waren. Volgende week zondag wacht ons de Rpnde van Vlaanderen.





    27-03-2017 om 09:20 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Budingen 2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    In de deelgemeente Ransberg verschenen 135 renners aan de start waar de wedstrijd lange tijd gesloten bleef. In de tweede helft van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 18 renners met Seppe Galicia en Yoni Ualgasi nadat voorin in het peloton een 30 tal renners ten val kwamen. Robbe Platteeuw en Arne Van Roy waren betrokken in de valpartij en moesten de wedstrijd staken. Een trio met onder andere Arne Marit probeerden nog de kloof met de leiders te dichten maar kwamen net te laat. In de eindsprint was de Brit Coleman de snelste voor Put en Rypers. Seppe Galicia strandde op een 4e plaats, Yoni Ualgasi eindigde op een verdienstelijke 11e plaats. Branko Baetens (35e) en Robbert Verlinden (36e) eindigden in een achtervolgende groep op 20 seconden van de winnaar.

    21-03-2017 om 08:13 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robbe Platteeuw & Alexander Verbist in Gent-Wevelgem.

    Onze renners Robbe Platteeuw en Alexander Verbist zijn geselecteerd om met de Provinciale Selectie van Vlaams-Brabant deel te nemen aan Gent - Wevelgem voor Junioren op zondag 26 maart 2017. Het is de eerste wedstrijd van dit jaar voor de Nation Cup op de UCI kalender en wordt verreden met 17 Nationale ploegen en 6 Provinciale selecties uit Belgie, Frankrijk en Engeland. We wensen beide renners veel succes.



    14-03-2017 om 08:05 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden van dit weekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    In het Henegouwse Celles legde Bram Van Den Haute beslag op een 3e plaats. De Waal Lauka Matthys won solo en in de sprint voor de 2e plaats zat Bram iets te ver in de laatste bocht op 150 meter van de meet en kon hij Donovan Kestens niet meer remonteren en eindigde alzo als 3e en behaalde alzo een nieuwe podiumplaats. In Drieslinter lag het tempo constant hoog, mede door het aantal deelnemers (135). Op 20 kilometer van de streep konden het trio Bonneu, Hillen en Dethier een maximum voorsprong van 25 seconden verwerven. In de laatste kilometers kwam het peloton tot 10 seconden terug, maar het trio kon spurten voor de overwinning en was het Kamiel Bonneu die het haalde. Seppe Galicia werd 10e, Yoni Ualgasi 17e, Robbe Platteeuw 22e, Kiano Brusseleers 26e, Robbert Verlinden 42e en Ibe Braeken 60e. Onze renners streden steeds vooraan attent in het peloton.

    13-03-2017 om 11:38 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zepperen - Zepperen 2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De Interclub voor Junioren in Zepperen werd in apocalyptische omstandigheden gereden. Van de start tot aankomst werden de 120 deelnemers getrakteerd op regen en wind bij een temperatuur van 5 graden. Na 30 kilometer trok latere winnaar Maikel Zijlaard samen met zijn ploegmaat Edo Maas ten aanval. De 2 Nederlanders bouwden een voorsprong uit van 1 minuut maar Edo Maas moest zijn ploegmaat laten gaan en werd later ingelopen door het peloton. Maikel Zijlaard reed een maximum voorsprong bij mekaar van 2 minuten op het peloton. In de plaatselijke ronden kwam er eerst een reactie van 4 renners met Alexander Verbist, maar het peloton liet niet begaan. Op 2 ronden van het einde ontstond er een achtervolgende groep van 7 renners met Robbe Platteeuw. Bij het ingaan van de laatste ronde telden de 7 achtervolgers een achterstand van 45 seconden, maar het was duidelijk dat bij Zijlaard het beste eraf was. De achtervolgers kregen de koploper in het vizier maar Zijlaard bleef nog net uit de greep van de achtervolgers en won oververdiend met 4 seconden voorsprong op Stef Zeestraten en Wesley Mol. Robbe Platteeuw legde bij zijn eerste Interclub bij de Junioren beslag op een mooie 7e plaats. Alexander Verbist won 36 seconden na de winnaar de sprint voor de 9e plaats voor Bram Van den Haute die als 10 eindigde. Onze 3 renners waren de enige Belgen in de top 10 van een door regen en wind zware koers. In het ploegenklassement eindigden we op een 2e Plaats na de Nederlanders van Ahoy Rotterdam.

    06-03-2017 om 12:22 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 op 2 voor Bram Van Den Houte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Junior Bram Van Den Haute wist vandaag na zijn wedstrijd vorige week opnieuw de zege in de wacht te slepen. Hij behaalt dus een 2 op 2 in het prille seizoen. "Ik startte met een verkoudheid in Opwijk dus wist ik niet meteen wat ik kon verwachten van de wedstrijd. Na 3 ronden reden we weg met 13 renners en konden we na enkele ronden een mooie voorsprong bij elkaar rijden. Ik voelde mij goed en hoopte op een sprint. De laatste ronde reageerde ik op iedereen die probeerde weg te rijden. De laatste bocht nam ik als eerste en ik zette meteen aan en hield dit vol tot de finish. Ik ben zeer blij met deze overwinning.": aldus Bram. Artikel door Kurt Vermeerbergen op 26 Feb 2017 - 19:40

    27-02-2017 om 12:45 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefenkoers Vollezele 2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het nieuwe wielerseizoen werd vandaag geopend met de oefenkoers in Vollezele, waar 38 Junioren de start namen. Van bij de start werd er al voluit doorgekoerst en was het Arne Marit tesamen met Robbe Platteeuw die ten aanval trok, maar ze kregen geen vrijgeleide van het peloton. In de 2e ronde trok Bram Van Den Haute ten aanval en kreeg wat later het gezelschap van een sterke Michael Schots. Het duo werkte goed samen en de voorsprong steeg snel boven de minuut uit. Arne Marit probeerde nog de bakens te verzetten maar kreeg geen steun en met Bram Van Den Haute in de spits van de wedstrijd was het niet onze taak om Arne Marit mee vooraan te brengen. Yoni Ualgasi probeerde met Victor Detienne ook nog weg te rijden uit het peloton maar ze werden in de laatste ronde terug ingelopen. in een spurt met 2 rondde Bram Van Den Haute het ploegwerk af en start het nieuwe seizoen met een overwinning. Arne Marit won 44 seconden later de spurt voor de 3e plaats voor Seppe Galicia. Robbe Platteeuw legde beslag op een 6e plaats, Branko Baetens werd 8e, Rob Meulenijzer 9e en Yoni Ualgasi 10e. Deze oefenkoers heeft aangetoond dat onze renners klaar zullen zijn voor de start van het nieuwe wielerseizoen. De laatste hand wordt vanaf donderdag gelegd tijdens de trainingsstage in het Spaanse Calpe, waarna we het seizoen zullen starten in de interclub Zepperen-Zepperen. We kijken er met vertrouwen naar uit.

    20-02-2017 om 09:14 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegvoorstelling 2017
    Beste bezoeker,

    Hierbij alvast een indruk van de ploegvoorstelling 2017
    Onze jongens hebben er alvast zin in ;)

    Mvg,




    13-02-2017 om 12:11 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizer der Junioren - 2016
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De Keizer der Junioren begon met een ceremonie op de Commonwealth Cemetry in Reningelst in het bijzijn van de 189 deelnemende renners. Ondanks verschillende ontsnappingspogingen werd er na 100 kilometers met een voltallig peloton van 150 renners gespurt voor de overwinning, na een gemiddelde snelheid van net geen 43 km/uur. Sasha Weemaes won de massasprint, Arne Van Roy kon zich als 22e plaatsen in de pelotonsprint. Onze andere 5 renners eindigden in de buik van het peloton. In Wulpen werd op zondagmorgen een 6 kilometer lange tijdrit afgewerkt en was de Deen Frederik Madsen de snelste met een gemiddelde van 50,5 km/uur. Arne Van Roy was onze beste tijdrijden op een 62e plaats op 34 seconden van de winnaar. De Deen nam door de zege in de tijdrit ook de gele trui over van Sasha Weemaes. In de namiddagrit in en om Koksijde moesten de renners 9 ronden afleggen waar iedere ronde op de Hoge Blekker punten voor de bergtrui te nemen waren. Na 60 kilometer koers trad de wedstrijd in zijn difinitieve plooi. Nadat 7 renners wegreden uit het peloton, kregen zij later het gezelschap van 4 tegenaanvallers en hadden de 11 koplopers een voorscprong van 30 seconden. Ondertussen was Arne Van Roy tesamen met de Luxemburger Heiderscheid en de Brit Meredith in de tegenaanval gegaan en sloten snel aan bij de koplopers. De ondertussen 14 leiders hielden lange tijd het peloton op 50 seconden tot de voorsprong bij het ingaan van de laatste ronde gestegen was naar 1 minuut 25. De Nederlander Robin Blummel reed alleen weg uit de kopgroep en won de laatste rit met 18 seconden voorsprong. In de spurt voor de 2e plaats eindigde Arne Van Roy fraai 6e en eindigdt als 1e Belg. Bram Ualgasi (36e) en Dave Verbeken (91e) eindigden in het peloton op 1'29" van de winnaar. Arne Van Roy eindigt in het algemeen klassement op een mooie 11e plaats op 28 seconden van de eindwinnaar, de Deen Andreas Kron Lorenz en werd 4e eerste jaars Junior en 5e Belg in het eindklassement van deze sterk bezette Internationel wedstrijd.

    19-09-2016 om 09:59 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kontich - Nieuwelingen - 2016

    Bij de Nieuwelingen in Kontich reed het duo Wachters - Cosyns meer dan 2 minuten weg uit het peloton. in de spurt voor de 3e plaats toonden onze renners hun snelle benen nadat Laurent Claeys de spurt won voor de 3e plaats gevolgd door Kiano Brusseleers (4e) en Tibo De Mesmaeker (5e).

    19-09-2016 om 09:54 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seppe Galicia wint in Landen - 2016
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .

    19-09-2016 om 09:53 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maransart - nieuwelingen - 2016
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    In het Waals-Brabantse Maransart behaalde Tibo De Mesmaeker vandaag zijn 4e overwinning van het seizoen. Op het toch wel alles behalve vlakke parcours ontstond er rond half koers een 10 man sterke kopgroep waarvan Tibo de Mesmaeker deel uitmaakte. Ondanks verschillende aanvalspogingen in de kopgroep kon er niemand wegrijden en werd de overwinning beslecht in de spurt met 10 renners. In de aankomst bergop toonde Tibo De Mesmaeker zich de snelste en behaalde zo zijn 4e overwinning van het seizoen. De progressie die Tibo dit jaar reeds maakte doet ons met vertrouwen uitkijken naar zijn eerste jaar als Junior volgend jaar bij onze ploeg.

    12-09-2016 om 09:37 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SteraGas Vlaams-Brabant Classic Zemst - Junioren - 2016
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor de Interclub in Zemst-Laar hadden zich 30 ploegen ingeschreven en namen 156 renners de start. Door de regen in het eerste uur van de wedstrijd ontstonden er verschillende valpartijen en stond tevens door het hoge tempo achteraan de poort open. Na 50 km trok onze Vlaams-Brabantse kampioen Arne Van roy reeds ten aanval in het gezelschap van de Nederlander Willem Bok, maar onder hun beiden was het vechten tegen de bierkaai en ze werden dan ook na een 10 tal kilometers weer ingelopen. De volgende ontsnapping tekende Arne Van Roy weer present tesamen met Tim Timmermans, Brent Van Moer en Bryan Vercruysse. het viertal kon tot 35 seconden voorsprong nemen maar het peloton liet niet begaan en riep de 4 leiders weer tot de orde. Op 15 kilometers van de streep trokken de ploegmaten Lars Oreel en Belgisch kampioen Sander De Pestel ten aanval en bouwden een voorsprong op van 50 seconden. Op de laatste kasseistrook van 800 meter reed het trio Alexander Verbist, Jens Reynders en de Nederlander Jesper Rasch weg uit het peloton en verdeelden onder hun de top 5 plaatsen op 23 seconden van de 2 koplopers. Belgisch kampioen Sander De Pestel schonk de zege aan zijn ploegmaat Lars Oreel. Alexander Verbist eindigde op een mooie 5e plaats als 1e jaars Junior, en dit na een top 10 plaats in de toch wel zware koers in Diegem de dag ervoor. 29 seconden later werden Bram Ualgasi 34e, Kevin van Hamme 40e, Bram Van Den Haute 79e en Yarno Vandenbroeck 93e. Arne Van Roy die een aanvallende wedstrijd reed, kon op 4 kilometer van de aankomst vooraan in het peloton een voor hem vallende renner niet meer ontwijken en smakte hard tegen de grond, en zag daardoor een mogelijke top 10 plaats verloren gaan. Hopelijk kunnen we op hem rekenen voor de Keizer der Junioren volgend weekend in Koksijde. in het ploegenklassement behaalden we een mooie 2e plaats, wat onze collectieve prestatie bevestigd.

    12-09-2016 om 09:32 geschreven door Webmaster  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    ---Wielerploeg 2017---

    E-mail de Webmaster

    Druk op onderstaande knop om de Webmaster te e-mailen.


    Onze renners


    Foto

    Seppe Galicia - 1999

    Foto

    Rob Meulenijzer - 1999

    Foto

    Robbe Platteeuw - 1999

    Foto

    Bram Van Den Haute - 1999

    Foto

    Arne Van Roy - 1999

    Foto

    Alexander Verbist - 1999

    Foto

    Robbert Verlinden - 1999

    Foto

    Branko Baetens - 2000

    Foto

    Ibe Braeken - 2000

    Foto

    Kiano Brusseleers - 2000

    Foto

    Tibo De Mesmaeker - 2000

    Foto

    Sietze Kuyl - 2000

    Foto

    Manu Maertens - 2000

    Foto

    Yoni Ualgasi - 2000


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs