Vandaag eerste werkdag. Vandaag stond de wekker dus al ietsje vroeger.
We werden eerst verwacht op het magazijn van Eurogijbels. Er volgde hier een rondleiding en kennismaking met de bedrijfsleiders Jolene en Tim. Daarna hebben we de velden bezocht waar we de volgende dagen zullen werken.
Na een gesmaakte middagmaaltijd was het tijd om de handen daadwerkelijk uit de mouwen te steken. Iedereen werd, in het magazijn, verdeeld op de verschillende werkstations zodat ze konden beginnen aan het sorteren van mandarijnen.
Onze vaste losser van dienst was Ruben, die vakkundig de palletboxen mandarijnen in de bunker loste om zo de machinale sortering te starten. Vervolgens werden ze, na de bunker, manueel gecontroleerd op schade en schimmel. Daarna worden de mandarijnen gewassen, gedroogd, gecoat en terug gedroogd. Na deze verschillende stappen werden ze weer manueel gecontroleerd. Na deze controle kwamen ze op een sorteerband terecht die ze per gewicht en grootte uitwierp in een EPS-kist M. (NVDR:EPS staat voor Euro Pool System en de M voor medium) Deze kisten werden vakkundig door Senne aangevoerd.
Door het mooie werktempo en inzet werden er vandaag 42 palletboxen mandarijnen gesorteerd. Ze liggen overmorgen in de Belgische winkels te blinken.
Moe en voldaan werd terug huiswaarts gekeerd. Een zeer tevreden Jolene bleef achter om morgen terug 1 team te verwelkomen in het magazijn. De twee andere ploegen mogen hun inzet gaan botvieren op de groenten in het veld.
Bij thuiskomst werden direct door het volgende team van chef's begonnen aan ons avondmaal. Deze keer stonden een lekkere verse paprika-tomaten soep op het programma om mee te starten. Gevolgd door een top spaghetti met zelfgemaakte saus en om af te sluiten een lekkere dame blanche. Sterrenkoks van dienst : Anouk, Gert-Jan en Ian, met als sous chef Lars en Kai.
Op naar morgen voor een eerste volledige dag 'trabajar'.
|