Inhoud blog
  • donderdag 24-01-2019
  • woensdag 24-01-2019
  • dinsdag 22-01-2019
  • .maandag 21-01-2019
  • maandag 21-01-2019
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    SPANJE 2019: Hola y bienvenidos a todos
    ALLEEN TESAMEN LEVEN EN WERKEN !
    22-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 22-01-2019

    Vandaag werd er op verschillende tijdstippen gewerkt. 1 ploeg vertrok om 8.00u, de tweede om 9.00u en de derde mocht om 13.00u beginnen. Deze laatste konden dus uitslapen en in de voormiddag werd er flink gepoetst.

    De eerste ploeg moesten mandarijnen oogsten, de tweede mochten ze sorteren en de derde ploeg mochten ook sorteren en inpakken om de rit naar België te overleven.

    Zoals elke dag, vertrokken ze met een lunchpakket en koeken mochten niet ontbreken. In Cambrils schijnt de zon, heerlijk weertje dus om te werken en zalig om de lentebloesem reeds te mogen bewonderen.

    Doordat we op verschillende tijdstippen werkten, konden we moeilijk een gezamelijke uitstap plannen. Sommigen gingen souvenirtjes kopen, anderen deden hun middagdutje, de was werd gedaan en opgevouwen en het eten werd zorgvuldig voorbereid, waarvoor dank aan de koks Anouk en Ian. Het eten was weer heerlijk. Na het diner amuseerden de leerlingen zich met een hardnekkig  en voor sommigen een pijnlijk handoekengevecht.

    Deze avond gaan we nog film kijken en gezelschapspelen spelen. Morgen kunnen we weer uitslapen want om 10.00u kunnen we pas beginnen te werken.















    22-01-2019 om 20:49 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen..maandag 21-01-2019














    22-01-2019 om 10:46 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 21-01-2019

    Zondag vertrokken we na de lunch naar de paardenwijding in het oude centrum van Cambrils. De stoet was minder groot dan we in gedachte hadden echter de namiddag was ermee gevuld.

    Ons diner genoten we bij de plaatselijke horeca waar Mr. Van Wyk en Mevr. Vanhoof tracteerden voor ze weer met een gemengd gevoel huiswaarts zouden keren. Terwijl we naar huis wandelden stond de maan in zijn volle glorie te schitteren die we nog op het strand konden bewonderen

    's Morgens werden alle geïnteresseerden om 6.00 uur gewekt om samen naar het strand te wandelen waar we "superluna de sangre del lobo" konden bekijken. De roodgekleurde maan met blauwe gloed was adembenemend. Helaas konden we niet blijven bewonderen want het ontbijt stond reeds op ons te wachten.

    De clemantijnen op sat estrella hingen te wachten om geoogst te worden, waar de leerlingen met zen allen invlogen.

    Het diner werd verzorgd door de Chefs Lars en Kai en de sous chefs Sytske, Yoni en Anouk. Een 3 gangen menu met Sint Jacobsvrucht, poule de porc en Limoncellomousse werd door iedereen goed gesmaakt.

    Vandaag iedereen vroeg naar bed om de batterijen weer op te laden tegen morgen.

    Foto's volgen 

    21-01-2019 om 00:00 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 19-01-2019

    De wekker wat later vandaag! Heerlijk voor de meesten! Het ontbijt stond klaar, met verse croissantjes en Spaans brood.

    Onze wandelschoenen aangetrokken, de benen ingesmeerd en vol goede moed vertrokken we voor een fikse wanteltocht. We vatten een beklimming aan naar de 'Hermitta de Mare de Deu de la Roca', een vroeger klooster op een rotswand op een hoogte van ca 350m boven de zeespiegel. Het uitzicht dat ons daar te wachten stond was adembenemend! Prachtige foto's volgden.

    De zon gaf ons energie om de rest van de dag te schitteren. Na de fotosessies en het zonnebaden daalden we terug af om onze honger te gaan stillen in onze villa.

    Na een welverdiende siesta brachten de vinvis en de grijze muis onze tot in de stad 'Reus'. Deze oude stad is de bakermat van Gaudi, en bevat architecturale pareltjes. Een stadsspel leerden de gasten kennis maken met deze stad en zijn kunstvormen. 

    Nadien waren we te gast in een typische tapasbar, we werden uitgenodigd door Jolene en John Gijbels voor een heerlijke Spaanse maaltijd. De tapasgangen volgden elkaar in sneltempo op, en onze magen keerden overvol terug naar Cambrils. De avond werd nog afgesloten met een wandeling naar het strand 'by night'.

     

     

























    20-01-2019 om 10:53 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Tags:zaterdag 19-01-2019
    >> Reageer (0)
    18-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 18-01-2019

    Vandaag was de dag dat onze woning verblijd werd met de komst van twee nieuwe leerkrachten. Graag verwelkomen we mr. Sips en mevr. Bogaerts.  Wel met enige vertraging, daar de stalen vogel niet veel zin had om op tijd op te stijgen vandaag.

    Bij aankomst werden ze hartelijk ontvangen met een feestmaal.  Deze keer bereid door chefkoks Jente en Sytske en met hulp van souschefs' Senne, Gert-Jan, Ruben en Ian.  De noeste arbeid van de namiddag in de keuken resulteerde in een voorgerecht genaamd "moeke's feestsoep" een hoofdgerecht stoofvlees en frieten en een ijsje met rode vruchten coulis als nagerecht.

    Maar natuurlijk werd er ook nog gewerkt vandaag.  Twee ploegen begonnen vandaag met het oogsten van de laatste mandarijnen in de boomgaard.  Deze waren de kleinste vruchten die nog aan de boom hingen en niet verkoopbaar zijn.  Daarom werden deze geoogst en op de grond gegooid.  Dit om te voorkomen dat ze gaan schimmelen aan de bomen en zo de bomen infecteren.

    De andere ploeg stond weer in voor het sorteren van clemenvilla's.

    Bij thuiskomst werd er door sommige gasten nog een potje uno gespeeld, wat het compititiebeest in sommigen naar boven liet komen.  Dit leidde tot soms grappige taferelen.

     

     

     

     

















    18-01-2019 om 20:58 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 17-01-2019

    Vandaag een gebroken werkdag voor onze gasten.  Eèn ploeg in de namiddag die om 13u moest beginnen in het magazijn met het sorteren van clemenvilla's en de twee andere ploegen die het veldwerk voor hun rekening namen.

    Door deze verdeling kon de ploeg van de namiddag genieten van een latere wekdienst.  Maar zij namen in ruil wel de was en de plas voor hun rekening.  Enkele wasmachine's met vuile kledij werden gevuld en de vloer kreeg ook een poetsbeurt.  Zelfs de droge was van de vorige dag werd vakkundig opgevouwen.

    's Middags voor de wissel van de wacht zorgden deze ploeg nog voor de toebehoren van lekkere smoskes.  Waarvan zij eerst mochten genieten en daarna de ploegen van het veld konden aanschuiven.

    In de ploegen die de voormiddag op de velden gewerkt hebben zaten ook de twee chef koks van dienst. Yoni en Ruben.  Deze eerste toverde een mooi voorgerecht op onze borden en een culinair hoogstandje van nagerecht.  Ruben daarentegen stortte zich vol overgave op het hoofdgerecht, vakkundig geholpen door souschef Senne.

    Voorgerecht: rolletje zalm of hesp met kruidenboter in een jasje van witte boterham.

    Hoofdgerecht: Varkenshaasje met zelfgemaakte champignonsaus en patatas bravas.

    Nagerecht: Frambozenmousse op een bedje van rode vruchten en afgewerkt met een koekjescrumble.

    Tegelijkertijd kwamen bij sommige gasten het ijsbeergehalte serieus naar boven.  Dit ijsbeertje hebben ze dan ook eens gewassen.  Maar het zwembad neemt hier ook de temperaturen van het seizoen aan waardoor het bibberen was voor de ijsberen.

    De gezonde Spaanse lucht zorgt zelfs bij sommige leerlingen voor een drang om aan hun GIP te werken.

    Na het avondmaal werd weer het contact met de buitenwereld hersteld en volgde een gezellige avond.

    Morgen is er weer een andere ploeg verantwoordelijk voor de werkzaamheden in het magazijn en gaan de twee andere ploegen zich storten op het plukken van mandarijnen.













    17-01-2019 om 20:58 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 16-01-2019

    De ganse groep vertrok vanmorgen voor dag en dauw al richting de velden van Carlos, Pedro en Anthonio. Het was nog donker als we arriveerden.

    De hele dag bloemkolen dichtbinden, dat was onze taak. Een 4000-tal bloemkolen gingen door onze handen. Met ‘goma’s’ (elastiekjes voor de thuisblijvers) werden de kolen beschermd tegen het licht. Rond half 2 zat onze taak erop, de spek en eieren smaakten heerlijk!

    De rest van de middag loodste ons richting ‘de’ uitgangsbuurt van de streek: SALOU. We slenterde over de Ramblas, liepen met blote voeten over het strand, bezochten wat winkeltjes en genoten van een natje.

    De avond werd afgesloten met een maaltijd aan het zeedijk. In Spanje gaat men pas na 8u aan tafel, onze magen knorde dan ook reeds stevig en het smaakte! De wandeling terug langs het water deed het eten zakken en al snel werd het stil in huis.

















    16-01-2019 om 22:17 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 15-01-2019

    Om half 7 kwam de wekploeg al langs vandaag, de ochtendstond heeft goud in de mond! De eerste 2 ploegen werden dan ook reeds om 8 uur op hun werkplek verwacht. Zij hebben een ganse dag mee geoogst, de ene ploeg selder en peterselie, de andere ploeg bloemkolen.

    De derde ploeg kon de opruim van het ontbijt voor hun rekening nemen, zij werden om 9 uur in het magazijn verwacht om opnieuw mandarijnen te sorteren. Ze werkten zeer ijverig door, maar jammer genoeg kwam er na de middag slecht nieuws, de kwaliteit van de mandarijnen voldeed niet waardoor de ganse oogst van deze dag vernietigd werd… Deze worden gelukkig nog gebruikt als veevoer, en worden door een geitenbedrijf opgehaald.

    Na de thuiskomst werd er gewinkeld , begon de kookploeg aan ons avondmaal en de kuisploeg aan de opruim en de strijk.

    Degenen die niet aan het koken waren, bezochten de haven van Cambrils. Rond 5 uur in de namiddag meren de vissersboten daar aan om hun vangst van de dag te sorteren en te leveren in de vismijn.

    Bij thuiskomst stond de lekkere, hete preisoep op ons te wachten, gevolgd door wortelstoemp met worst en afgesloten werd er met een vanillepudding met muizenstrontjes. Chefs waren Senne en Kiani, souschefs van dienst: Yoni, Jente en Ruben.























    15-01-2019 om 21:19 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    14-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 14-01-2019

    Vandaag eerste werkdag.  Vandaag stond de wekker dus al ietsje vroeger.

    We werden eerst verwacht op het magazijn van Eurogijbels.  Er volgde hier een rondleiding en kennismaking met de bedrijfsleiders Jolene en Tim.  Daarna hebben we de velden bezocht waar we de volgende dagen zullen werken.  

    Na een gesmaakte middagmaaltijd was het tijd om de handen daadwerkelijk uit de mouwen te steken.  Iedereen werd, in het magazijn, verdeeld op de verschillende werkstations zodat ze konden beginnen aan het sorteren van mandarijnen.

    Onze vaste losser van dienst was Ruben, die vakkundig de palletboxen mandarijnen in de bunker loste om zo de machinale sortering te starten.  Vervolgens werden ze, na de bunker, manueel gecontroleerd op schade en schimmel.  Daarna worden de mandarijnen gewassen, gedroogd, gecoat en terug gedroogd.  Na deze verschillende stappen werden ze weer manueel gecontroleerd.  Na deze controle kwamen ze op een sorteerband terecht die ze per gewicht en grootte uitwierp in een EPS-kist M. (NVDR:EPS staat voor Euro Pool System en de M voor medium) Deze kisten werden vakkundig door Senne aangevoerd.

    Door het mooie werktempo en inzet werden er vandaag 42 palletboxen mandarijnen gesorteerd.  Ze liggen overmorgen in de Belgische winkels te blinken. 

    Moe en voldaan werd terug huiswaarts gekeerd.  Een zeer tevreden Jolene bleef achter om morgen terug 1 team te verwelkomen in het magazijn.  De twee andere ploegen mogen hun inzet gaan botvieren op de groenten in het veld.

    Bij thuiskomst werden direct door het volgende team van chef's begonnen aan ons avondmaal.  Deze keer stonden een lekkere verse paprika-tomaten soep op het programma om mee te starten.  Gevolgd door een top spaghetti met zelfgemaakte saus en om af te sluiten  een lekkere dame blanche.  Sterrenkoks van dienst : Anouk, Gert-Jan en Ian, met als sous chef Lars en Kai.

    Op naar morgen voor een eerste volledige dag 'trabajar'.



















    14-01-2019 om 22:04 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 13/01/2019

    Vandaag zondag, een dag om de stad Cambrils te ontdekken alsook de keuken van ons huis met alle aanhorigheden.

    Tijdens een fikse wandeling doorheen de stad hebben we het oude stadsgedeelte bezocht en het parc del pinaret. Tijdens onze wandeling terug hebben we nog even de Middellandse Zee met de voeten getreden.

    Bij onze terugkomst was het de beurt aan chef Lars en chef Kai om ons te doen watertanden met hun uitgebreide menu.  Ze kregen hulp van souschef Ian, Sytske en Anouk. 

    Samen toverden ze een maaltijd op onze borden om duimen en vingers van af te likken. Om jullie ook te doen watertanden hierbij even de menu waar wij van mochten smullen. Voorgerecht: wraps met kippenblokjes, courgette, ui en tomaat, hoofdgerecht: biefstuk met pepersaus geflankeerd met in de oven gebakken aardappelkwartjes met olijfolie en rozemarijn, nagerecht: tiramisu.

    Zoals jullie kunnen raden was iedereen lovend over het resultaat.

    Ook hebben we telefoon gekregen van Jolene Gijbels, onze bedrijfsleider ter plaatse van Eurogijbels, waarvoor we deze twee weken stage lopen.  Morgen beginnen we allen tezamen met het sorteren en verpakken van clementines voor België.  De planning voor de volgend dagen zal dan ook uit de doeken gedaan worden.





    13-01-2019 om 19:31 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    12-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie eerste dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een geslaagde vluchtzijn we veilig geland in het zonnige Barcelona. Bij het uitstappen mochten we genieten vaneen mooie temperatuur van 13 graden.

    Na het oppikken van onze nodige bagage pikten we onze grijze muis en blauwe vinvis op.  Dit koppel zoogdieren gaat zorgen voor ons vervoer naar onze tijdelijke thuishaven en de verplaatsingen naar de verschillende werkplekken.

    Nadat alle ligplaatsen in onze haven verdeeld waren is het tijd om onze lege kombuis te vullen.  Met zoveel hongerige piratenmagen hebben we twee grote karren moeten vullen voor de eerste dagen.  Maar onze ervaring leert dat dit snel op zal zijn als de eerste werkdag verstreken is.

     

    Deze avond hebben we nog een stevige wandeling gemaakt naar de kust om nu even te relaxen voordat we morgen onze omgeving gaan verkennen in daglicht.

    Bijlagen:
    49D00E70-76AE-446D-AE01-B08DD6FFA07A.jpeg (22 KB)   

    12-01-2019 om 22:40 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomst luchthaven

    Na een , voor sommige te korte, nacht zijn we deze morgen mooi op tijd vertrokken op school met twee busjes naar Zaventem.

    het was een rustig ritje om ruim op tijd aan te komen op de luchthaven.

     

    Ook nog even snel de innerlijke mens versterkt om nu te wachten om op te stappen op onze stalen vogel.





    12-01-2019 om 10:42 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna vertrokken

    Nog 1 nachtje slapen en het is zover. We vertrekken naar Spanje.

    Dus deze avond iedereen op tijd zijn bedje in en snaveltjes toe en oogjes dicht.

    Tot morgen om 07:00u op de speelplaats van land-en tuinbouw.

    Bijlagen:
    https://youtu.be/ROe4z7teXbw   

    11-01-2019 om 17:35 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.regels handbagage
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hierbij laat ik jullie ook even weten wat de afmetingen mogen zijn van de handbagage.

    Eveneens de link met de regels. We vallen onder prioriteit en handbagage in deze link.

    https://www.ryanair.com/nl/nl/nuttige-informatie/Klantenservice/Veelgestelde-vragen/bagage/toegestane-hoeveelheid-cabinebagage0?cmpid=email_AT_CabinBagPolicy_CBPNov18PB_nl_noseg_noab_nodev_dl_activetrip

    09-01-2019 om 19:03 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrek op zaterdag 12/1/19

    We spreken af ten laatste om 07:00 uur op de speelplaats van land-en tuinbouw.

    09-01-2019 om 11:37 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RETOURZENDING
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinterklaas was nog twee palletten materiaal voor onze gasten van Vito vergeten naar zijn thuisland mee te nemen.

    Hierin zit allerlei bakmateriaal en andere hulpstoffen om de werkkrachten ginder te vertroetelen.
    Wij zijn helemaal mee met onze digitale wereld want binnen de twee dagen worden onze goederen kosteloos op onze verblijfplaats afgeleverd.
    Onze eerste kennismaking met bolEuroGijbels.com waar ze net zijn toegekomen voor verdere verwerking.

    07-01-2019 om 20:12 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infoavond Spanje
    Graag ontvangen we u en u ouders donderdag 13/12/18 om 19:30 in T010

    12-12-2018 om 19:38 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.data buitenlandse stage Spanje 2019
    vertrek: zaterdag 12 januari 2019

    terug: zaterdag 26 januari 2019

    01-09-2018 om 00:00 geschreven door vito  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 27/08-02/09 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs