Inhoud blog
 • woensdag 24-01-2019
 • dinsdag 22-01-2019
 • .maandag 21-01-2019
 • maandag 21-01-2019
 • zaterdag 19-01-2019
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  SPANJE 2019: Hola y bienvenidos a todos
  ALLEEN TESAMEN LEVEN EN WERKEN !
  23-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 24-01-2019

  Deze morgen genoten de jongens en meisjes er weer van dat ze mochten uitslapen. Toen ze uit bed kwamen, stond het verse warme brood en de choco weer te wachten op tafel. Er werd rijkelijk gegeten en ook het lunchpakket werd gemaakt.

  Firma Gijbels verwachtte ons pas om 10.00u. Daar moesten de leerlingen appelsienen in bakken leggen en stickeren. Een activiteit dat ze al meermaals gedaan hebben en dus volgens sommigen is dit werk zeer ééntonig. Van deze soort moet er nog 50ton geoogst worden. Eén bakje, met een nieuwe variëteit werd op een speciale manier verpakt (zie foto) om de verkoop te stimuleren. 

  Intussen deden de leerkrachten de inkopen en konden ze enkele stokoude bomen in een plaatselijke boomkwekerij bewonderen.

  Om 15.00u werden de leerlingen terug afgehaald. Sommigen begonnen grote aardappelen te schillen voor de frieten, andere soigneerden beide busjes aan de binnenkant zodat we ze zaterdag netjes terug kunnen inleveren. Luide muziek mocht hierbij niet ontbreken. De frieten werden bruin gebakken door Kiani, Yoni en Senne.

  Vandaag werd er vroeg gegeten zodat we nog een fikse wandeling tot de haven kunnen maken. Als we er geraken, want er is enorm veel wind, tot 70km /u.

  Morgen voorspellen ze 16graden!   23-01-2019 om 18:39 geschreven door vito  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  22-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 22-01-2019

  Vandaag werd er op verschillende tijdstippen gewerkt. 1 ploeg vertrok om 8.00u, de tweede om 9.00u en de derde mocht om 13.00u beginnen. Deze laatste konden dus uitslapen en in de voormiddag werd er flink gepoetst.

  De eerste ploeg moesten mandarijnen oogsten, de tweede mochten ze sorteren en de derde ploeg mochten ook sorteren en inpakken om de rit naar België te overleven.

  Zoals elke dag, vertrokken ze met een lunchpakket en koeken mochten niet ontbreken. In Cambrils schijnt de zon, heerlijk weertje dus om te werken en zalig om de lentebloesem reeds te mogen bewonderen.

  Doordat we op verschillende tijdstippen werkten, konden we moeilijk een gezamelijke uitstap plannen. Sommigen gingen souvenirtjes kopen, anderen deden hun middagdutje, de was werd gedaan en opgevouwen en het eten werd zorgvuldig voorbereid, waarvoor dank aan de koks Anouk en Ian. Het eten was weer heerlijk. Na het diner amuseerden de leerlingen zich met een hardnekkig  en voor sommigen een pijnlijk handoekengevecht.

  Deze avond gaan we nog film kijken en gezelschapspelen spelen. Morgen kunnen we weer uitslapen want om 10.00u kunnen we pas beginnen te werken.  22-01-2019 om 20:49 geschreven door vito  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen..maandag 21-01-2019


  22-01-2019 om 10:46 geschreven door vito  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 21-01-2019

  Zondag vertrokken we na de lunch naar de paardenwijding in het oude centrum van Cambrils. De stoet was minder groot dan we in gedachte hadden echter de namiddag was ermee gevuld.

  Ons diner genoten we bij de plaatselijke horeca waar Mr. Van Wyk en Mevr. Vanhoof tracteerden voor ze weer met een gemengd gevoel huiswaarts zouden keren. Terwijl we naar huis wandelden stond de maan in zijn volle glorie te schitteren die we nog op het strand konden bewonderen

  's Morgens werden alle geïnteresseerden om 6.00 uur gewekt om samen naar het strand te wandelen waar we "superluna de sangre del lobo" konden bekijken. De roodgekleurde maan met blauwe gloed was adembenemend. Helaas konden we niet blijven bewonderen want het ontbijt stond reeds op ons te wachten.

  De clemantijnen op sat estrella hingen te wachten om geoogst te worden, waar de leerlingen met zen allen invlogen.

  Het diner werd verzorgd door de Chefs Lars en Kai en de sous chefs Sytske, Yoni en Anouk. Een 3 gangen menu met Sint Jacobsvrucht, poule de porc en Limoncellomousse werd door iedereen goed gesmaakt.

  Vandaag iedereen vroeg naar bed om de batterijen weer op te laden tegen morgen.

  Foto's volgen 

  21-01-2019 om 00:00 geschreven door vito  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 19-01-2019

  De wekker wat later vandaag! Heerlijk voor de meesten! Het ontbijt stond klaar, met verse croissantjes en Spaans brood.

  Onze wandelschoenen aangetrokken, de benen ingesmeerd en vol goede moed vertrokken we voor een fikse wanteltocht. We vatten een beklimming aan naar de 'Hermitta de Mare de Deu de la Roca', een vroeger klooster op een rotswand op een hoogte van ca 350m boven de zeespiegel. Het uitzicht dat ons daar te wachten stond was adembenemend! Prachtige foto's volgden.

  De zon gaf ons energie om de rest van de dag te schitteren. Na de fotosessies en het zonnebaden daalden we terug af om onze honger te gaan stillen in onze villa.

  Na een welverdiende siesta brachten de vinvis en de grijze muis onze tot in de stad 'Reus'. Deze oude stad is de bakermat van Gaudi, en bevat architecturale pareltjes. Een stadsspel leerden de gasten kennis maken met deze stad en zijn kunstvormen. 

  Nadien waren we te gast in een typische tapasbar, we werden uitgenodigd door Jolene en John Gijbels voor een heerlijke Spaanse maaltijd. De tapasgangen volgden elkaar in sneltempo op, en onze magen keerden overvol terug naar Cambrils. De avond werd nog afgesloten met een wandeling naar het strand 'by night'.

   

   

  20-01-2019 om 10:53 geschreven door vito  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Tags:zaterdag 19-01-2019
  >> Reageer (0)
  18-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 18-01-2019

  Vandaag was de dag dat onze woning verblijd werd met de komst van twee nieuwe leerkrachten. Graag verwelkomen we mr. Sips en mevr. Bogaerts.  Wel met enige vertraging, daar de stalen vogel niet veel zin had om op tijd op te stijgen vandaag.

  Bij aankomst werden ze hartelijk ontvangen met een feestmaal.  Deze keer bereid door chefkoks Jente en Sytske en met hulp van souschefs' Senne, Gert-Jan, Ruben en Ian.  De noeste arbeid van de namiddag in de keuken resulteerde in een voorgerecht genaamd "moeke's feestsoep" een hoofdgerecht stoofvlees en frieten en een ijsje met rode vruchten coulis als nagerecht.

  Maar natuurlijk werd er ook nog gewerkt vandaag.  Twee ploegen begonnen vandaag met het oogsten van de laatste mandarijnen in de boomgaard.  Deze waren de kleinste vruchten die nog aan de boom hingen en niet verkoopbaar zijn.  Daarom werden deze geoogst en op de grond gegooid.  Dit om te voorkomen dat ze gaan schimmelen aan de bomen en zo de bomen infecteren.

  De andere ploeg stond weer in voor het sorteren van clemenvilla's.

  Bij thuiskomst werd er door sommige gasten nog een potje uno gespeeld, wat het compititiebeest in sommigen naar boven liet komen.  Dit leidde tot soms grappige taferelen.

   

   

   

   

  18-01-2019 om 20:58 geschreven door vito  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 17-01-2019

  Vandaag een gebroken werkdag voor onze gasten.  Eèn ploeg in de namiddag die om 13u moest beginnen in het magazijn met het sorteren van clemenvilla's en de twee andere ploegen die het veldwerk voor hun rekening namen.

  Door deze verdeling kon de ploeg van de namiddag genieten van een latere wekdienst.  Maar zij namen in ruil wel de was en de plas voor hun rekening.  Enkele wasmachine's met vuile kledij werden gevuld en de vloer kreeg ook een poetsbeurt.  Zelfs de droge was van de vorige dag werd vakkundig opgevouwen.

  's Middags voor de wissel van de wacht zorgden deze ploeg nog voor de toebehoren van lekkere smoskes.  Waarvan zij eerst mochten genieten en daarna de ploegen van het veld konden aanschuiven.

  In de ploegen die de voormiddag op de velden gewerkt hebben zaten ook de twee chef koks van dienst. Yoni en Ruben.  Deze eerste toverde een mooi voorgerecht op onze borden en een culinair hoogstandje van nagerecht.  Ruben daarentegen stortte zich vol overgave op het hoofdgerecht, vakkundig geholpen door souschef Senne.

  Voorgerecht: rolletje zalm of hesp met kruidenboter in een jasje van witte boterham.

  Hoofdgerecht: Varkenshaasje met zelfgemaakte champignonsaus en patatas bravas.

  Nagerecht: Frambozenmousse op een bedje van rode vruchten en afgewerkt met een koekjescrumble.

  Tegelijkertijd kwamen bij sommige gasten het ijsbeergehalte serieus naar boven.  Dit ijsbeertje hebben ze dan ook eens gewassen.  Maar het zwembad neemt hier ook de temperaturen van het seizoen aan waardoor het bibberen was voor de ijsberen.

  De gezonde Spaanse lucht zorgt zelfs bij sommige leerlingen voor een drang om aan hun GIP te werken.

  Na het avondmaal werd weer het contact met de buitenwereld hersteld en volgde een gezellige avond.

  Morgen is er weer een andere ploeg verantwoordelijk voor de werkzaamheden in het magazijn en gaan de twee andere ploegen zich storten op het plukken van mandarijnen.

  17-01-2019 om 20:58 geschreven door vito  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 16-01-2019

  De ganse groep vertrok vanmorgen voor dag en dauw al richting de velden van Carlos, Pedro en Anthonio. Het was nog donker als we arriveerden.

  De hele dag bloemkolen dichtbinden, dat was onze taak. Een 4000-tal bloemkolen gingen door onze handen. Met ‘goma’s’ (elastiekjes voor de thuisblijvers) werden de kolen beschermd tegen het licht. Rond half 2 zat onze taak erop, de spek en eieren smaakten heerlijk!

  De rest van de middag loodste ons richting ‘de’ uitgangsbuurt van de streek: SALOU. We slenterde over de Ramblas, liepen met blote voeten over het strand, bezochten wat winkeltjes en genoten van een natje.

  De avond werd afgesloten met een maaltijd aan het zeedijk. In Spanje gaat men pas na 8u aan tafel, onze magen knorde dan ook reeds stevig en het smaakte! De wandeling terug langs het water deed het eten zakken en al snel werd het stil in huis.

  16-01-2019 om 22:17 geschreven door vito  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 15-01-2019

  Om half 7 kwam de wekploeg al langs vandaag, de ochtendstond heeft goud in de mond! De eerste 2 ploegen werden dan ook reeds om 8 uur op hun werkplek verwacht. Zij hebben een ganse dag mee geoogst, de ene ploeg selder en peterselie, de andere ploeg bloemkolen.

  De derde ploeg kon de opruim van het ontbijt voor hun rekening nemen, zij werden om 9 uur in het magazijn verwacht om opnieuw mandarijnen te sorteren. Ze werkten zeer ijverig door, maar jammer genoeg kwam er na de middag slecht nieuws, de kwaliteit van de mandarijnen voldeed niet waardoor de ganse oogst van deze dag vernietigd werd… Deze worden gelukkig nog gebruikt als veevoer, en worden door een geitenbedrijf opgehaald.

  Na de thuiskomst werd er gewinkeld , begon de kookploeg aan ons avondmaal en de kuisploeg aan de opruim en de strijk.

  Degenen die niet aan het koken waren, bezochten de haven van Cambrils. Rond 5 uur in de namiddag meren de vissersboten daar aan om hun vangst van de dag te sorteren en te leveren in de vismijn.

  Bij thuiskomst stond de lekkere, hete preisoep op ons te wachten, gevolgd door wortelstoemp met worst en afgesloten werd er met een vanillepudding met muizenstrontjes. Chefs waren Senne en Kiani, souschefs van dienst: Yoni, Jente en Ruben.  15-01-2019 om 21:19 geschreven door vito  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  14-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 14-01-2019

  Vandaag eerste werkdag.  Vandaag stond de wekker dus al ietsje vroeger.

  We werden eerst verwacht op het magazijn van Eurogijbels.  Er volgde hier een rondleiding en kennismaking met de bedrijfsleiders Jolene en Tim.  Daarna hebben we de velden bezocht waar we de volgende dagen zullen werken.  

  Na een gesmaakte middagmaaltijd was het tijd om de handen daadwerkelijk uit de mouwen te steken.  Iedereen werd, in het magazijn, verdeeld op de verschillende werkstations zodat ze konden beginnen aan het sorteren van mandarijnen.

  Onze vaste losser van dienst was Ruben, die vakkundig de palletboxen mandarijnen in de bunker loste om zo de machinale sortering te starten.  Vervolgens werden ze, na de bunker, manueel gecontroleerd op schade en schimmel.  Daarna worden de mandarijnen gewassen, gedroogd, gecoat en terug gedroogd.  Na deze verschillende stappen werden ze weer manueel gecontroleerd.  Na deze controle kwamen ze op een sorteerband terecht die ze per gewicht en grootte uitwierp in een EPS-kist M. (NVDR:EPS staat voor Euro Pool System en de M voor medium) Deze kisten werden vakkundig door Senne aangevoerd.

  Door het mooie werktempo en inzet werden er vandaag 42 palletboxen mandarijnen gesorteerd.  Ze liggen overmorgen in de Belgische winkels te blinken. 

  Moe en voldaan werd terug huiswaarts gekeerd.  Een zeer tevreden Jolene bleef achter om morgen terug 1 team te verwelkomen in het magazijn.  De twee andere ploegen mogen hun inzet gaan botvieren op de groenten in het veld.

  Bij thuiskomst werden direct door het volgende team van chef's begonnen aan ons avondmaal.  Deze keer stonden een lekkere verse paprika-tomaten soep op het programma om mee te starten.  Gevolgd door een top spaghetti met zelfgemaakte saus en om af te sluiten  een lekkere dame blanche.  Sterrenkoks van dienst : Anouk, Gert-Jan en Ian, met als sous chef Lars en Kai.

  Op naar morgen voor een eerste volledige dag 'trabajar'.  14-01-2019 om 22:04 geschreven door vito  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 10/12-16/12 2018
 • 27/08-02/09 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!