Vitamines
Vitamines voor een gezond lichaam en geest
Inhoud blog
  • Vitamine tekort: onzichtbare vijand
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    15-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine tekort: onzichtbare vijand
    Een vitamine tekort is gevaarlijk voor zowel je fysieke als je psychische toestand, het is daarom belangrijk om te voorzien in een evenwichtige en gevarieerde voeding. Het is echter niet voor iedereen duidelijk, wanneer ze nu net voldoende vitamines binnen krijgen.

    De hoeveelheid vitamines die je dagelijks nodig hebt worden via de ADH aangegeven. De ADH of aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, verschilt licht tussen mannen en vrouwen en is ook afhankelijk van de leeftijd. Meestal zie je een gemiddelde staan op de verpakking van voedingswaren. Meestal zie je dan iets in de trend van 10% van de ADH.

    Een vitamine tekort kan gevaarlijk zijn, heb je langdurige een gebrek van een bepaalde vitamine, dan zal je ongetwijfeld al snel symptomen gaan vertonen van dit gebrek. Let op, al snel wil zeggen eens er in je lichaam een tekort aan de vitamine is, want vitamine B12 bijvoorbeeld, die blijft nog tot 5 jaar opgeslagen in je lichaam, waardoor het tekort pas na een hele tijd zich zal uiten.

    Een te kort kan je krijgen door te weinig variatie in je voeding te hebben, maar ook doordat je een bepaalde aandoening hebt, of behoort tot een risicogroep. Risicogroepen zijn bijvoorbeeld zwangere vrouwen, rokers, personen met een donkere huidskleur, personen die vaak binnen zitten en te weinig zonlicht opnemen, hierdoor kan hun lichaam geen vitamine D aanmaken.

    Wil je zelf weten of je voldoende vitamines opneemt, dan kan je via vitamine-tekort.be gratis testen welke vitamines je binnen krijgt en of dit er genoeg zijn om te voldoen aan de ADH.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:vitamines, vitamine
    15-07-2011, 18:52 geschreven door Vitamines  
    Archief per week
  • 11/07-17/07 2011
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs