6 cyaan en 6 lila zijn op zeeklassen in Hoge Duin
Blog als favoriet !
Gastenboek voor de zeeklassers
 • t'is gedaan!
 • spijtig
 • 't Is voorbij
 • zeeklassen
 • MERCI

  Beste zesdeklassers, hier kunnen jullie zélf reageren op jullie verblijf aan de kust!

  ZEEKLASSEN VINHO
  19/03/2007 - 23/03/2007
  23-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRIJDAG 23/03
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ja hoor, ook van vrijdag krijgen jullie nog een verslag te lezen.

  Na een goede nachtrust met heel wat langslapers, begonnen we aan ons laatste ontbijt. Sommigen hadden hun koffer al bijna ingepakt, maar anderen hadden nog heel wat werk voor de boeg. Het was springen op de koffers geblazen om alles terug mee naar Essen te krijgen. Dat wordt een serieus was –en strijkkarweitje…

  Met de tram naar Oostende (tsjoeke tsjoeke tuut) en ons laatste educatieve uitstapje was een feit. We bezochten Earth Explorer waar we heel wat bijleerden over wind, water, aarde en vuur.

  Voor de laatste keer de tram op richting het station van Oostende en dan via Brussel terug naar het hoge noorden in Essen.

   

  Ochtendmenu en lunchpakket: idem dito donderdag

   

  Enkele reacties van de kinderen deze ochtend:

  Jonne: “Ik vond het echt te kort.”

  Bert: “Van mij mocht het wel wat langer duren, want het vloog heel snel voorbij.”

  Tzaitl: “De zeeklassen zijn gevlogen zoals een zeekoet, zoals onze Vincent.”

  Robin: “Ik vond het heel tof, ik wil eigenlijk nog langer blijven. Het eten was echt de max.”

  Tijmen: “Het mocht gerust nog een weekje langer duren van mij.”

  Melissa: “Ik wil eigenlijk naar huis, maar eigenlijk wil ik ook nog wel blijven.”

  Linte: “Van mij mocht het nog wel 5 dagen duren, maar ik mis ze thuis ook wel.”

   

  Slotwoordje van de leerkrachten:

  Mooie liedjes duren meestal niet zo lang, maar blijven eeuwig in het geheugen gegrift. Het is elk jaar opnieuw afwachten hoe de kinderen zullen reageren op alle activiteiten en hoe de sfeer in de groep zal zijn, maar dit jaar was het genieten van begin tot einde.

  Lieve zesdeklassers, jullie waren zeer voorbeeldige en leergierige kinderen (allé, de meeste dan toch): altijd netjes, beleefd, rustig, gedisciplineerd, vrij ordelijk, enthousiast en vol ambiance. Naarmate de week vorderde, voelden wij dat de sfeer steeds beter werd. Met een groep zoals jullie, mochten de zeeklassen ook voor ons best nog wat langer duren.

   

  Digitale nachtkusjes deze keer, rust goed uit en tot maandag.

  Juf Brigitte, juf Lut, juf Kathleen en meester Tim

  23-03-2007 om 22:03 geschreven door meester Tim  


  » Reageer (4)
  22-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DONDERDAG 22/03
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Donderdag werd traditiegetrouw de oorlogsdag, een dag die steeds grote indruk maakt op de kinderen. En dat was dit jaar niet anders!

  Na een korte busreis langs een Belgisch en een Engels oorlogsgraf, arriveerden we in Diksmuide. We maakten een wandeling van een kleine 20 minuutjes naar de Dodengang. Hier bezochten we eerst een museum en daarna konden we aan den lijve ondervinden hoe het was in de loopgraven. Dan volgde een (gezongen) wandeling terug om in de IJzertoren ons lunchpakket te verorberen.

  Vooraleer de gidsen begonnen aan hun rondleiding door het museum, kregen we een realistische film te zien van wereldoorlog I met soms toch wel schokkende beelden. Gelukkig werden de kinderen door de gids reeds verwittigd.

  Met de lift trokken we naar verdieping 22 om van daaruit even het dak te beklimmen zodat we een prachtig uitzicht hadden, zelfs tot in Frankrijk! Stilaan zakten we verdieping per verdieping af naar beneden en hielden we regelmatig een stop om een woordje uitleg te krijgen. We bezochten o.a. de onderaardse gangen van het Britse leger (dugouts) en we roken zelfs mosterdgas en chloorgas! Maar geen paniek, we gingen er niet van dood, zoals sommige kinderen vreesden.

  De lang verwachte avond brak aan. Iedereen tutte zich op en om 20 uur begon de receptie. Hierna volgde een heus galabal en in de iets verder gelegen casinozaal werd er lustig gegokt.

  Moe, maar voldaan kropen we voor de laatste keer in ons nestje om zalig weg te dromen van de “veel te korte week” volgens de meeste kinderen.

   

  Ochtendmenu: sandwiches, kaas, boterhammenworst, smeerkaas, confituur, choco, koffie, thee, fruitsap, witte melk, warme chocomelk

  Middagmenu: zelfgemaakt lunchpakket met piccolo’s met kaas en hesp, appel, flesje water, fruitsapje, speculaas

  Avondmenu: preisoep, gekookte aardappelen, boerenworst, vleessaus, warme appelmoes, nagerecht: warme donut

   

  Wij groeten jullie vol vrede, vrijheid en verdraagzaamheid! (Dit was een belangrijke les die we vandaag leerden in de IJzertoren.)

  22-03-2007 om 23:01 geschreven door meester Tim  


  » Reageer (7)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIKKE DUIM!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij zijn erg trots op onze voorbeeldige leerlingen en willen dat toch ook wel even aan jullie laten weten. We kregen hierover zelfs regelmatig positieve reacties.

  Johan de garnalenvisser: “Der est hiel viel verschelle en schole, mo die van Esse zin de besjten. Bel mi zoe snel ast kanne voo volgende joare. Ek houe dan hiel de weke vri voor ulder.

  Oma van 83 jaar op de tram: “Echt woar, min complimente voor ulder kenderen. Zoe braaf, zoe beleefd en zoe reustig. Ek zien hier viel schole op die tramme, mor die van ulder zin echt hiel voorbjieldig.”

  Gids in de IJzertoren: “Ek hebbe echt mi viel pleziere hehitst on ulder. Julle westen er echt al onhelooflijk viel van. Knappe!”

  Buschauffeur richting Diksmuide: Wij zorgden door ons rustig gedrag er zelfs voor dat de buschauffeur ons al zingend toezong waar we moesten afstappen (à la ons smurfenlied): “Waar komen jullie toch vandaan?”, “Zien jullie de IJzertoren staan?”, “Jullie moeten nu van de bus af gaan.”

  22-03-2007 om 00:00 geschreven door meester Tim  


  » Reageer (1)
  21-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WOENSDAG 21/03
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De prijs van de garnalen was vandaag gedaald, dus vertrokken we deze ochtend naar het strand, naar garnalenvisser Johan. Hij toonde ons hoe garnalen gevangen worden en daarna trokken we met de huifkar naar hem thuis om de (weliswaar geringe) vangst te koken, te pellen en te proeven. Een heus karwei voor sommigen, maar het was van “lekt min luptje”. Op de huifkar werd er lustig gezongen van ‘Johan en zijn peird’ in plaats van ‘Blanche’.

  Na een lekker middagmaal gingen we met de kusttram naar de Doornpanne en de Hoge Blekker, de hoogste duin van België. We rondden deze namiddag af met een zalige zwempartij en reden met de bus terug naar ons vakantiecentrum. ’s Avonds was het (kamer)quizzen geblazen!

  De weergoden waren ons vandaag zeer gunstig gezind: we hebben geen druppel regen gezien. Uit de strakke wind en in de zon was het zelfs heel aangenaam.

   

  Ochtendmenu: wit brood, bruin brood, koffie, thee, fruitsap, warme chocomelk, witte melk, choco, cornflakes, kaas, salami, smeerkaas, confituur

  Middagmenu: een heerlijke tomatensoep tussen ongelooflijk veel balletjes, polderfrietjes met vol-au-vent op een bedje van sla, mayonaise en een perzik, als nagerecht een ijsje

  Avondmenu: stokbrood, preparé, vleessalade, ei, komkommer, geraspte worteltjes, sla, hesp, kaas, nagerecht: fruityoghurt

   

  Droge en soms zelfs zonnige, maar toch winderige groetjes!

  21-03-2007 om 22:48 geschreven door meester Tim  


  » Reageer (19)
  20-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DINSDAG 20/03
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gegroet!

  Door de harde storm van deze nacht was de prijs van de garnalen te duur voor onze school. Daarom zijn we deze voormiddag naar de vismijn getrokken. Daar kregen we van onze Michelin(e)-gids uitleg over het sluizencomplex en de afslag in de vismijn. Het weer sloeg vandaag eigenlijk wel tegen: een beetje (veel) wind en nog een beetje (veel) meer regen.

  Toch mochten we deze namiddag nog genieten van het zonnetje tussen de wolken en een stevige bries. Tijdens het doorschuifsysteem hebben we onze vondsten gedetermineerd, onze T-shirts verder gesjabloneerd en genetballeerd…

  Deze avond zijn we de duinen ingedoken op zoek naar fluosterretjes. Na een lekkere warme douche, het vervolg van War Game en een stevige nachtzoen, kropen we onder de wol.

  Vandaag nam meester Frank tram 4, maar wij hielden het bij de kusttram. Proficiat!!
   

  Ochtendmenu: wit brood, bruin brood, koffie, thee, fruitsap, chocomelk, witte melk, choco, stuk chocolade, smeerkaas, confituur, kaas, hesp, salami

  (Je zou voor minder 11 boterhammen eten. Nietwaar, Yannick?)

  Middagmenu: kippensoep, aardappelpuree met roomspinazie en gepaneerde vis met een heerlijk garnalensausje en een citroenmaantje, als nagerecht een pannenkoek!

  Avondmenu: wit brood, bruin brood, Franse kaas, gewone kaas, boterhammenworst, augurkjes, zilveruitjes, nagerecht: vanillepudding

   

  Hieronder enkele reacties van de kinderen:

  §  “We vinden het hier kei-tof! Spijtig vanwege het slechte weer, maar als wij met een big smile buiten staan, komt er de zon toch weer door. ’s Avonds hebben we in de duinen in het donker kleurensterretjes gaan zoeken.”
  (Jonne, Silke, Linte, Tzaitl, Steffi, Amber)

  §  “Het eten is lekker. Het spel in de duinen was leuk. De kamers zijn mooi.”
  (Guy, Robin, Sam, Stijn, Geert)

  §  “We hebben heel veel kou gehad, veel regen en hagel. Maar dat doet er niet toe, het is het principe dat telt! Wij liggen op een zalige kamer. Vandaag zijn we naar de vismijn geweest. Het was ijskoud, maar we hebben ons toch goed geamuseerd. De zeeklassen is kei-plezant.
  (Aurélie, Elise, Lotte, Poppe, Sofie)

  §  “Soms lekker eten. Leuke activiteiten. Dinsdag was een beetje verwarrend. Bedden zijn goed, stapelbedden kraken. Badkamer is netjes, douche sproeit niet zo hard.”
  (Tijmen)

   

  Kletsnatte, maar toch zeer leuke groetjes!

  Fotoboek dinsdag ook online!

  20-03-2007 om 22:45 geschreven door meester Tim  


  » Reageer (21)
  19-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAANDAG 19/03
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ahoi

  Ook op het strand vanmiddag waren de weergoden ons gunstig gezind. Er stond wel een zeer strakke wind, maar daar waren we op voorbereid. De gidsen leerden ons allerlei interessante dingen en wij hebben zelf ook heel wat vondsten gedaan.

  We hebben zelfs een poging gedaan om een met olie besmeurde zeekoet te redden. Hij kreeg de toepasselijke naam ‘Vincent’, genoemd naar onze school! De gids beloofde hem naar een vogelopvangcentrum te brengen en later naar ons te mailen hoe het met Vincent is afgelopen.

   

  Menu: spaghetti bolognese en als toetje drie roomsoesjes.

  Dit viel bij iedereen erg in de smaak!

   

  Deze avond zijn we begonnen met het sjabloneren van de T-shirts, schreven we kaartjes en zongen we er lustig op los. We sloten de avond rustig af met het verhaal van War Game.

  Klik op de foto hiernaast om meer foto’s van vandaag te bekijken!

   

  Tot morgen!

  Uitgewaaide groetjes van ons allemaal

  19-03-2007 om 21:47 geschreven door meester Tim  


  » Reageer (20)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangekomen!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo

  Hier een eerste testje vanuit Hoge Duin.
  We zijn goed aangekomen in Oostduinkerke en volop bezig met het installeren op de kamers.
  We zien grijze wolken en voelen heel wat wind, maar onze juffen voorspellen al iets beter weer... (klik op de foto)

  Op naar het strand zo dadelijk !

  19-03-2007 om 14:29 geschreven door meester Tim  


  » Reageer (7)
  13-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees welkom!
  Beste ouders

  Op deze site zal u (hopelijk) dagelijks een verslagje te zien krijgen van onze activiteiten in en rond ons vakantiecentrum Hoge Duin. Indien mogelijk zullen er ook steeds enkele foto's worden getoond.

  Fijne zeegroetjes van de begeleidende leerkrachten

  13-03-2007 om 17:34 geschreven door meester Tim  


  » Reageer (20)


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!