Inhoud blog
 • Het vertrek van Richard
 • Het begin van het einde...
 • De wandeling
 • Samen waken
 • Mijn aankomst in Villa des Roses
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Villa des Roses

  19-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vertrek van Richard
  Hallo allemaal

  Gisteren is datgene waar ik al een hele week voor vreesde gebeurd. Richard is vertrokken. Hij gaat terug naar zijn thuisstad Breslau. Dit betekent het einde van onze relatie, maar ook het einde van mijn geluk. Vanaf vandaag zal ik nooit meer gelukkig worden. Heel vroeg gisterenmorgen, toen iedereen nog sliep, is Richard afscheid van me komen nemen. 

  Wat moet ik doen? Moet ik Richard gaan opzoeken in Breslau en al mijn geld aan hem uitgeven? Of moet ik me neerleggen bij de situatie, en toegeven dat ik me opnieuw heb laten vangen? Misschien wel. Ik had slimmer moeten zijn en had moeten weten dat de liefde nu eenmaal niet voor mij is weggelegd. 

  Wat ik wel besloten heb, is dat ik hem een van deze dagen een brief ga sturen. 

  Mijn liefste Richard, 

  Ik kan niet slapen vannacht en kom weer met je spreken want dat is mijn enige troost, zonder hoop maar omdat ik je niet kan vergeten. 
  ...
  Richard, ik ben toch niet boos op je. Kom spoedig terug of schrijf mij een brief, tot op't einde der maand naar de Villa en later aan 't adres van mijn vader, de heer P. Carton, te Chevreuse, Seine-et-Marne, Frankrijk. Denk niet dat ik het doe om met je te trouwen of zoiets. Neen Richard, vrees niets, maar laat ons weer zijn zoals vroeger, maar vraag ik je niet. 
  Ik omhels je duizend maal. Schrijf spoedig.
  Je diepbedroefde
  Louise

  Ik weet niet of hier goed aan doe. Zou ik me niet beter focussen op de toekomst, nu dat de villa toch verkocht wordt? Zou ik niet al lang op zoek moeten zijn naar een nieuw inkomen in plaats van naar Richard? Ik weet niet meer wat ik moet doen... 

  Veel liefs
  Louise 

  (Tekst gebruikt van pagina: 159 uit het boek 'Villa des Roses' van Willem Elsschot) 

  19-02-2017 om 18:43 geschreven door Louise  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begin van het einde...
  Hallo allemaal

  Mijn geluk heeft niet lang mogen duren... Ik dacht dacht ik zo voorzichtig was geweest, maar blijkbaar toch niet. Ik ben zwanger. Ik wou, en wil nog steeds niet, dat Richard dit weet. Ik wil geen kinderen meer. Lucien is zijn papa verloren en ik wil niet dat iemand anders dit ook overkomt. Ik was vastberaden en zou het laten weghalen. Aline kon me helpen: zij kende iemand, madame Charles, die mij kon helpen. Enkele dagen geleden, ik geloof dat het vorige week donderdag was, bracht ik haar een bezoekje. Het huis zag er gewoon uit, zoals de hele buurt, maar toch maakte het een zeer ongunstige indruk op me. Bij de derde deur rechts op de vijfde verdieping stond ik nog in twijfel. Vervolgens ging ik toch naar binnen. Vier keer ben ik moeten terugkomen, maar nadien zou ik niet meer zwanger zijn. En inderdaad, ik ben niet langer zwanger. Weken heb ik in mijn bed gelegen, maar nu ben ik genezen. Ongeveer dan toch. Ik dacht dat alles terug goed zou gaan met Richard, maar dat was het niet. Ik voel dat er iets te gebeuren staat, maar ik weet niet wat... 

  Ook is er vandaag een nieuwe familie toegekomen in de villa, de familie van mevrouw Wimhurst. Lang zal ze niet blijven denk ik, want naar haar stand te zien, ligt de villa daar veel onder. 

  Ik hoop maar dat alles goed zal komen tussen Richard en mij...
  Louise 

  Tekst gebruikt van pagina: 133 uit het boek 'Villa des Roses' van Willem Elsschot)

  19-02-2017 om 18:41 geschreven door Louise  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wandeling
  Hallo allemaal

  Intussen is in de villa de storm over de dood van Gustave gaan liggen. Ik heb vandaag besloten een bezoek te brengen aan een halfvergeten vriendin, die huisbewaarster was in een der voorsteden, en die ik kende vanuit de tijd toen mijn man nog leefde. Even voorbij het hotel ontmoette ik Grünewald, die vroeg of hij een eindje mocht meelopen. Mijn vriendin woonde ver, en tijdens de hele wandeling hebben we niet veel gezegd. Maar dat vond ik niet erg. Ik genoot van zijn gezelschap, ook al wou ik dat liever niet. Verliefd worden, het had me gekwetst en het zou me opnieuw kwetsen. Een paar dagen later vergezelde Richard me opnieuw. Op een gegeven moment zei hij "Louise", sloeg de armen om me heen en kuste me. Ik weerde hem af, sloot toen de ogen en stotterde "Mon Dieu". 

  Lange tijd heb ik geprobeerd aan mijn gevoelens te weerstaan, maar het lukte me maar niet. Ik verlangde zo naar hem. Ik wou weten of hij ook zo naar mij verlangde, en stuurde hem stiekem een briefje. Zijn antwoord maakte me zo gelukkig!

  Nu zijn we zo gelukkig samen, op onze stiekeme maar o zo romantische manier. Het lijkt Richard beter dat niemand het zou weten van ons, ik ben tenslotte maar een kamermeisje. Onze prille liefde ,die begon met stiekem briefjes naar elkaar te schrijven, is nu veranderd in een echte stiekeme relatie. Ik ben zo gelukkig, en hoop dat dit voor altijd zal zijn. 

  Tot de volgende keer!
  Louise 

  (Tekst gebruikt van pagina's: 55, 56 en 57 uit het boek 'Villa des Roses' van Willem Elsschot)

  19-02-2017 om 17:45 geschreven door Louise  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen waken
  Hallo allemaal

  Vandaag heb ik jullie slecht nieuws te vertellen... Eén van de gasten, Gustave Brizard, heeft zelfmoord gepleegd in de tuin van de villa door zich een kogel in de mond te schieten. Aline had deze morgen een brief gevonden, naast de hoed van Brizard, die aan madame Brulot gericht was. De afscheidsbrief van Gustave. Toen we het schot hoorden brachten we hem zo snel mogelijk naar binnen, maar het was al te laat. Gustave was al gestorven. Madame Brulot wist niet waar ze het lijk moest leggen, en legde het tenslotte op de kamer van mevrouw Gendron. "Arme vrouw.", dacht ik, "Nu gaan ze dat oude vrouwtje ook nog eens met zoiets belasten.". Richard vond het ook geen goed idee om het lijk van Gustave bij mevrouw Gendron op de kamer te leggen, en offerde zijn eigen bed voor één nacht op. "Ik heb er niks tegen mijn kamer voor één nacht af te staan.", zei hij. "Men kan het lichaam ook bezwaarlijk alleen laten. Er zou eigenlijk bij gewaakt moeten worden, vindt u niet?". En toen vroeg hij aan mij of ik deze nacht met hem over mevrouw Gendron wou waken. Hij zou me om twee uur komen aflossen, en dat deed hij ook. 

  Hopelijk heb ik jullie morgen wat fijner nieuws te vertellen!
  Louise 

  (Tekst gebruikt van pagina: 50 uit het boek 'Villa des Roses' van Willem Elsschot)

  19-02-2017 om 17:42 geschreven door Louise  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn aankomst in Villa des Roses
  Hallo allemaal

  Welkom op mijn blog! Na het overlijden van mijn echtgenoot, stond ik helemaal alleen voor het opvoeden van m'n zoontje. Ik moest op zoek naar een goed betaalde job, en kwam terecht bij mijnheer en madame Brulot, de eigenaars van Villa des Roses. Aangezien de villa in Parijs gelegen is en ik Lucien niet kon meenemen, woont hij nu bij mijn oom in Rambouillet. 

  Bij mijn aankomst in de villa, ontdekte ik vrij snel hoe onhygiënisch ze daar waren. Nooit liet ik de oude mevrouw Gendron een dag ongewassen, en met mijn indiensttreding brak voor de wandluizen een nare tijd aan. Hoewel de mannelijke gasten veel toenadering tot me zochten, hield ik me op een zekere afstand van hen. Behalve van meneer Grünewald dan...  Gisterenavond, toen het weder bijzonder zacht en het diner vroegtijdig opgeruimd was, moest Aline, het andere kamermeisje, de stad in om een nieuw kleed aan te passen. Ze vroeg me of ik mee wou gaan met haar, waarop Richard vroeg of hij ons mocht vergezellen. Hij toonde meteen veel interesse in me en begon te graven in mijn verleden. Ik probeerde een zekere afstand te houden, maar voelde toch ook enige toenadering tot hem... Zou ik hier dan toch de liefde terugvinden? 

  Tot morgen! 
  Louise 

  (Tekst gebruikt van pagina's: 29 en 32 uit het boek 'Villa des Roses' van Willem Elsschot) 

  19-02-2017 om 17:41 geschreven door Louise  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/villa_des_roses

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  13-02-2017 om 09:08 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 13/02-19/02 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!