Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONVERHOOPTE REMONTE ZORGT VOOR PUNTENDELING

Vooraf:

Het was een blij weerzien aan de Dalweg na de lange afwezigheid. Met tranen in de ogen werd de thuis arena opnieuw betreden. Het gras was weer mooi groen en in overvloed aanwezig. Het licht was geel en helaas weeral niet in overvloed aanwezig. Onze tegenstander was een bende krasse knarren uit Kersbeek en omstreken die ons een paar maanden geleden het leven zeer zuur wisten te maken en ons zonder punten terug naar huis stuurden. Vandaag zou het anders zijn althans zo was op te maken aan de ontspannen sfeer die er heerste voor de aanvang van de wedstrijd.
    De afwezigen waren beperkt deze week. Van de vaste kern ontbraken alleen Wim B en Johan B. Onze bank werd bevolkt door niet minder dan 6 potentiële wisselspelers. Ook de supporters hadden de weg naar het stadion opnieuw gevonden zodat de wedstrijd onder een goed gesternte kon beginnen.

Eerste helft:

Kersbeek kwam met een wel zeer ervaren ploeg aan de aftrap maar het was toch Oplinter dat dankzij een goed uitgekiende veldbezetting meteen de bal opeiste. Nauwelijks 3 minuten ver waren we toen de netten al trilden. Het was krachtsmens Geert P die zijn zware rechter (of was het toch zijn linker?) tegen de bal kon zetten van even buiten de zestien meter. De bezoekende doelman zag de schicht niet komen tussen het bos van benen en kon zo de openingstreffer niet voorkomen.
    Deze vroege voorsprong zorgde voor veel rust in de ploeg, zelfs hier en daar wat nonchalance. Zo kon Kersbeek toch even dreigen na een foutje van Pascal Vdv. De bezoekers kwamen zo stilaan in de match en na 10 min. konden ze een eerste goed uitgespeelde aanval op de mat leggen. Onze solide Dave kon echter erger voorkomen. Onze mannen versaagden echter niet en wisten nog eens een goede aanval op te zetten die Stefan B. in de punt van de aanval bracht, zijn aarzelend schot werd moeizaam geneutraliseerd door de bezoekende doelman.
    Op het kwartier ging het spel nog steeds vlot op en af en kon Kersbeek na een scherpe counter Dave uit zijn doel lokken maar hun aanvaller speelde het slecht uit en zo ging de bal naast.
    Opschudding plots toen Johan P naar de dij greep en noodgedwongen het veld moest verlaten. De paars-witte motor had wellicht een verrekking opgelopen en kon zijn team niet meer steunen. Marnix R kwam hierdoor in het veld maar door de herschikking werden de posities niet meteen goed ingevuld. Bij een hoekschop voor onze jongens liep iedereen mee naar voren en werden de verdedigende stellingen onbedachtzaam verlaten. Kersbeek kon profiteren want de afvallende bal na de hoekschop werd meteen naar voor gestuurd waar de Oplinterse backs zonder dekking in de rug op snelheid gepakt werden. Wim A zette nog alles op alles maar kon niet anders dan de Kersbeekse aanvaller foutief te stoppen toen hij net het strafschopgebied was binnen gedrongen. Terechte penalty dus die door de bezoekers feilloos omgezet werd: 1-1.
    Oplinter kon toch nog even reageren maar de snelle aanval met Geert en Stef P kon door Dominique W niet afgerond worden.
    Jammer genoeg was dit het laatste Oplinterse hoogtepunt want door de vroege wissel was de organisatie de rest van de eerste helft helemaal zoek. Het ervaren Kersbeek rook zijn kans en profiteerde weer optimaal toen de buitenspelval van onze veteranen hopeloos de mist in ging. Een tragische tegentreffer en de 1-2 achterstand was het gevolg maar ook een zwaar ontgoochelde Wim A die hierna besloot het veld te verlaten. Een jammerlijke actie van de anders zo gemotiveerde verdediger. Ignaas D kwam hem vervangen.
    De resterende 5 min. waren een echte ramp. Oplinter werd nog regelmatig belachelijk gemaakt door de oudjes en na alweer collectief geklungel werd het verdict nog zwaarder: 1-3. Onze mannen snakkten naar de rust tot Etienne R hen het verlossende fluitsignaal gaf.
    Serieus oplap werk was er dus nodig tijdens de rust.

Tweede helft:

Na de koffie raapte Oplinter de moed bijeen. Iedereen werd op zijn plichten gewezen en de neuzen kwamen weer in de zelfde richting te staan. Met Pol C en Eddy R kreeg de ploeg dan nog een serieuze injectie van ervaring, Geert E en Bruno VP mogen rusten.
    Het tactisch bijgestuurde paars-wit begon de tweede periode dus met vernieuwde moed en startte net als in de eerste helft weer met een verschroeiend tempo. Zo kwam Eddy R al na 2 min. net te laat op een inzet van het trio Stefan B, Ignaas D en Stefan P.
    Vervolgens rolde de ene na de andere Oplinterse aanval over de bezoekende defensie, Pascal Vdv, Stefan B en Stefan P kunnen hun goeie mogelijkheden echter niet voorbij de onorthodoxe Kersbeekse doelman krijgen. Eenmaal kon Kersbeek nog de thuisdefensie ontwrichten maar scoren lukte niet. Oplinter had de wedstrijd goed in handen en Kersbeek liep achter een ongrijpbare bal. Na tien minuten was de ban dan eindelijk gebroken. Een sterk acterende Ignaas D kon Stefan P wegsturen en die kon in twee tijden de bal eindelijk tegen de netten werken. 2-3, Oplinter leek nu stilaan de bittere eerste helft te kunnen wegspoelen.
    Deze aansluitingstreffer smaakte natuurlijk naar meer maar in de zoektocht naar de gelijkmaker werd iets te vaak overhaast gespeeld. Kersbeek was nergens meer maar onze veteranen miste de koelbloedigheid om te het laken helemaal naar zich toe te trekken. Het Oplinterse niveau zakte een beetje zodat de kansen even uitbleven.
    Halfweg de tweede helft werd Bart M nog de wei ingestuurd in de hoop nog iets extra te kunnen brengen. Het was wel wachten tot diep in de wedstrijd toen diezelfde Bart M over links een aanval kon opzetten. De bal werd voorgebracht en de goed doorgelopen Ignaas D kon de oververdiende gelijkmaker binnen trappen: 3-3 met het einde in zicht.
    De bezoekers maakten nu helemaal geen aanstalten meer om aan te vallen en plooiden massaal terug. Ook een paar onsportieve vertraging manoeuvres werden aangewend om het behaalde punt te redden.
    Onze jongens vonden geen doorgang meer enkel Stefan P had nog een goeie penetratie in huis maar liep zich finaal te pletter op de bezoekende muur.

3-3 was dus de eindstand en een onverhoopt punt kon toch nog thuis gehouden worden. Het uitvallen van Johan P. had voor de nodige ontregeling gezorgd maar dit werd de tweede helft toch goed rechtgezet.
    We kijken dus hoopvol uit naar volgende vrijdag. We zijn dan weer de baan op richting Limburg waar we de veteranen van Linkhout partij gaan gegeven.